Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Urho

Pages: [1]
1
Valtuuston tietoon / Yhteistenverovarojen käyttö
« on: 26. 09. 2011 18:06 »
Vaasa tulisi investoida ylijäämät sirkushuveihin

Vaasan kaupungin tilikauden tulos on tuomassa yli 6 miljoonaa euroa ylijäämää. Ylijäämä tulee siitä, että tilikaudelle tehtiin 3,5 miljoonan euron alijäämäinen budjetti. Eli tämä on nyt sitä säästö- ja leikkauspolitiikkaa Vaasalaisittain. Toisaalta kaupungi toimii nykyään tulosajattelu ideologian mukaisesti, kuten yksityinen pääomakin, repimällä voittoa työläisten selkänahasta.

Pohjalainen esittää näiden ylijäämien sijoittamista liikunta areenoihin. Nämä eivät ole niitä asukkaiden peruspalveluja, joista ylijäämät on kiskottu säästöinä ja leikkauksina.

Viihde on yksi välinen eli tietynlainen ”huume” pitää ihmisten luokkatietoisuus kurissa ja herran nuhteessa. En tarkoita etteikö ihmisten tule pitää huolta hyvästä ruumiillisesta, että henkisestä terveydestä. Mutta kaupallinen viide ei ole sitä, vaan se vaikuttaa juuri päinvastoi, kuten huume yleensäkkin.

Liikunnan harrastamiseen ei tarvita mitään jätti stadioneita eikä musiikkin harrastamiseen erityisiä musiikkitaloja. Näitä areenoja tarvitaan, vain liikunta ja musiikkibisnekseen.

Koulujen tiloja tulee käyttää tehokkaammin iltaisin ja viikonloppuisin, kun ne eivät ole opetuskäytössä, näihin erilaisiin harrastuksiin.

Pohjalainen paikkunnan ja alueen mediavaikuttajana tietenkin yrittää vaikuttaa poliittisiin päätöksen tekijöihin ideologinansa mukaisesti ja bisnesmaailman toiveita toteuttaen.

Ylijäämille on ihan todellisia kohteita olemassa, kuten nuorisotyöttömyys, joka koko valtakunnan alueella hipoo jo 60 000 nuorta. Samoin on lisäresursseista puutetta koulu, sosiaali ja terveystoimessa.

2
Yleistä keskustelua / Rahavaltatunkeutuu yliopistoihin
« on: 10. 12. 2010 16:04 »
”Nyt kerätään rahaa Vaasan köyhälle yliopistolle”

Ajat ovat muuttuneet. Ennen kerättiin köyhille, sotainvaliideille ja vammaisille. Mutta nyt yliopistoille! Näin Vaasan yrittäjät, olemme keräämässä lahjoitusta Vaasan yliopistolle.

”Sinulla on vielä mahdollisuus osallistua keräykseen. Lahjoitus maksetaan Vaasan Yrittäjien tilille Nordea 152830-133368, mistä se ohjataan edelleen Vaasan yliopiston tutkimukseen ja koulutukseen. Verotuksessa vähennyskelpoinen osuus on 850 euroa. Kiitos mukanaolostasi.”

3
Vaasa / Historiaa
« on: 21. 08. 2010 19:07 »
Vaasa mainitaan monessa kohtaan Suomen ja Natsisaksan  kauttakulkusopimuksessa

Saksalaiset joukot nousivat maihin 21.9.1940 Vaasan satamassa ja marssivat seuraavava päivänä täyspakkauksissa halki kaupungin. Lisää joukkoja tuli kesään 1941 mennessä.
 
Saksalaisten joukkojen johdosta Vaasasta otettiin puhelu sisäministerille, joka ei tiennyt saksalaisista joukoista mitään. Sisäministeri oli sitten kääntynyt pääministeri Rytin puoleen, joka oli sanonut, että kaikki kunnossa saksalaisilla on saapumislupa. Eduskunta sai tietää asiasta vasta viikon päästä.

Kansa sai tiedon pienellä uutisella ja ilmankommentteja lehdissä. Tieto sakasalaistenjoukkojen saapumisesta oli kuin pommi eduskunnalle ja koko kansalle.

Salaisen sopimuksen olivat tehneet C. G Mannerheim, Risto Ryti, Rolf Witting ja Rudolf Walden. Silloinen presidenttikin Kyösti Kallio oli ulkona salaisesta sopimuksesta ja kun hän sai sen tietää sai  halvauskohtauksen.

Saksalaiset saivat käyttöön rautatiekalustoa. Satamiin kuten Vaasan järjestettiin satama -ja paikalliskomendantit, erityiset vastaanotto -ja yhteyselimet upseerien johdolle, varattiin tulkkeja, varauduttiin huolehtimaan muonitustarpeesta mm.

Kauttakulkusopimuksessa Vaasa mainitaan usean kerran. Vaasan kaupungi oli siis näkyvällä tavalla osallisena saksalaisten joukkojen tuloon Suomeen,  mutta tietämättään valtionpetoksesta ja vallankaappauksesta.

Pages: [1]