Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sahtivaari

Pages: [1]
1
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 27. 09. 2010 19:07 »

.

Tässä nimenomaisessa tapauksessa oli kait kyse veronmaksajilta kerättyjen varojen käytöstä, kun periaatteessa ei pitäisi tukea veronmaksajien yhteisillä rahoilla vain tiettyä poliittista suuntausta? Eli tärkeä periaatekysymys, rahallisestihan ei ollut suurista summista kyse

Yksityiset  kaupparyhmät on asia vähän erikseen, tietenkin pitää huolehtia jääviys- ym. kysymyksistä

.


Onko asia niin että keskolle ilman käyttökelpoista liittymää kaavatun tontin kaavoitukseen hän ei ollu jäävi? Mutta mikäli kpo:lle olisi kaavattu tontti ilman käyttökelpoista liittymää siihen hän olisi ollu jäävi?

2
Rakennemuutos menossa Laihialla!
Kaikki suunnittelee pakoa pois täältä eli Laihialla ei voi omistaa eikä yrittää enää mitään, koska kaikista tulee "kylmiä kunantaloja" "petturi" Tuomelan johdossa!


Eikös siihen tule asuntoja eikä mitään kylmiä kunantaloja?
Herkkoo tutustu kunnanhallituksen päätöksiin. Siellä on juuri päätetty vanhan kunnantalon pidosta kylmillään. Heidän aikomuksensa on myydä tontti rakennuksineen jollekin rakennusyhtiölle joka purkaa ja sen jälkeen rakentaa uutta. Tälläinen ajattelu on mielestäni täysin utopiaa, sillä purkukustannukset nousevat pilviin joka taas nostaa tontin hintaa huomattavasti. Mikäli kunta aikoo päästä purkutouhuista itse niin heidän täytyy antaa rahaa sille mukaan joka kyseisen tontin ottaa rakentaakseen.

Eikös nykyään ole niitä räjäytyspalveluja jolla rakennus pudotetaan siististi matalaksi niin että paikka on jo iltapäiväksi lanattu tasaiseksi?


Ongelmana ei tule olemaan kuinka rakennukset puretaan, vaan mitä purkaminen tulee maksamaan. Edellytyksenä että tontista joku kiinnostuu on se että hinta on Laihian leveysasteille sopiva. Näin ollen purkukustannukset tulevat olemaan uudisrakentamisen este kyseisellä tontilla, ellei tonttia lahjoiteta jonkunlaisen rahasumman kera.

3
Rakennemuutos menossa Laihialla!
Kaikki suunnittelee pakoa pois täältä eli Laihialla ei voi omistaa eikä yrittää enää mitään, koska kaikista tulee "kylmiä kunantaloja" "petturi" Tuomelan johdossa!


Eikös siihen tule asuntoja eikä mitään kylmiä kunantaloja?
Herkkoo tutustu kunnanhallituksen päätöksiin. Siellä on juuri päätetty vanhan kunnantalon pidosta kylmillään. Heidän aikomuksensa on myydä tontti rakennuksineen jollekin rakennusyhtiölle joka purkaa ja sen jälkeen rakentaa uutta. Tälläinen ajattelu on mielestäni täysin utopiaa, sillä purkukustannukset nousevat pilviin joka taas nostaa tontin hintaa huomattavasti. Mikäli kunta aikoo päästä purkutouhuista itse niin heidän täytyy antaa rahaa sille mukaan joka kyseisen tontin ottaa rakentaakseen.

4
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 09. 06. 2008 08:08 »
IKEAn vanvavedessä tulee samalle alueelle aivan väkisin KPOn Prisma. Sen jälkeen sinne ryntää erikoisliikkeitä.
Niin mitäs sitte? Ei ne liikkeet sinne torin ympärillekkään enää mahdu eikä tarvitse mahtuakaan, sillä näin se kehitys etenee. Tuntuu vain joillekin olevan mahdoton ajatus että Vaasakin tulee muiden kaupunkien joukossa 2000-luvulle.

5
Jos Se (vakuuttavaloikkari) pyrkii, niin mihin ja jos  taas loikkaa, niin mihin...alkuperäiseen laihialaisten valitsemaan kokoomuksen ryhmäänkö vai keskustaan..ken elää saa nähdä..loikkarin arvaamattomat seikkailut jatkuvat...?
Ei kai nyt kaikki kokoomuslaiset kepuun loikkaa, eikös Esa Niemelä ottanut jo kokoomusloikan kepuun.

6
Kaatuuko keskustan kannatus vaalirahoitukseen?
Laihialla kepun kannatus tulee kaatumaan kyvyttömyyteen johtaa kuntaa. Puolueessa on vallansyrjässä kiinni joukko vanhoollisia, joidenka ajatusmaailma on jäänyt 60-luvulle. Laihian kepun jatkumon kannalta olisi erittäin tärkeää että "vanhukset" ymmärtäisivät jäädä pois tulevista vaaleista ja päästäisivät Laihiankin 2000-luvulle.


7
Tänään saimme Pohjalaisesta lukea Kouhin lausunnon kuinka Laihialaiset ovat ymmärtäneet väärin Vaasan seudun yhteistyö- ja kuntaliitosselvityksen. Hän kertoi myös "emme ole pyytäneet kunnanhallituksen lausuntoa etukäteen, vaan valtuustojen valitsema Vaasan seudun yhteityöneuvottelukunta tekee yhteisen selvitysesityksen kuntien valtuustoille."

Mikä tuossa pyynnössä oli ylivoimaista ymmärtää kaikille muille hallitusjäsenille Risto Saharista lukuunottamatta. Kunnanjohtajalta kuin myös hallintojohtajalta oli myös ilmeisesti mennyt huti tuo pyynnön ymmärtäminen.

Voisiko tästä johtuen kysyä että pitääkö vanha sananlasku paikkansa että "joukossa tyhmyys tiivistyy" ?

No nyt kuitenkin kun hallitusjäsenet Niemistö ja Visuri kuuluvat Vaasan seudun yhteistyöneuvottelukuntaan he voisivat ensi töikseen kysyä Vaasalaisilta virka-apua jatkossa tulevien selvityspyyntöjen tulkintaan ettei vain jatkossa kävisi niin etteivät kunnanjohtaja, hallintojohtaja ja kahdeksan hallituksen jäsentä ymmärrä naapurikuntien pyyntöjä/kyselyjä väärin.

Ajatelkaapa sellaista kauhuskenaariota että hallitusjäsenet kunnan virkamiesjohto kyydillään ajaisivatkin neuvotteluihin Kokkolaan kahdeksalla autolla peräkanaa kilometrirahoilla ja päivärahoilla höystettynä tietenkin vaikka heidät olisikin kutsuttu Vaasaan. Tälläisten tilanteiden ennalta ehkäisyn kannalta olisi erittäin tärkeää että Niemistö ja Visuri muistavat pyytää virka-apua naapureiden pyyntöjen/kutsujen tulkintaa.

8
Herkkoo voitko sinä kuntalaisena hyväksyä tälläisen salailun kuntalaisia kohtaan mitä tämä Antin julkituoma evästys jälleen kerran toi esiin?

Tajuatko että tällä salailulla ja neuvottelu haluttomuudella yritetään suojata vain "paskan tärkeiden" poliitikkojen tulevaisuutta hallitus ja valtuustosalissa.

Ymmärräthän Herkkoo sen ettei esim. Niemistöllä ja Visurilla olisi mitään asiaa valtuustoon saatikka sitten hallitukseen mikäli liittouduttaisiin johonkin suurempaan yhteisöön.

Voisitko Herkkoo ilmaista meille täällä palstalla kenenkä etujen mukaista on tämä kunnan haluttomuus neuvotella kenenkään kanssa yhtään mistään.

9
Laihian asiat / Re: Laihian keskustaajaman uudistaminen
« on: 07. 05. 2008 07:07 »
Pikkulinnut kertovat, että Jussi K. osakkeet eivät riittäneetkään mavatoon saakka!
Jussi K. ei ole enää keskustan ykkönen eikä kakkonenkaan! Niemeläkin on kuulemma ajanut ohi Jussin.
Näyttää siltä että vaalien alla kepun nuorikaartikin herää "ikiunestaan" ja rupeaa lunastamaan heihin kohdistettuja odotuksia siirtämällä "itä-siipeä" takapenkille. Hyvä näin ja syksyä kohden odotan lisää samantyylistä toimintaa, mikä tulee olemaan edellytys mikäli Laihiaa meinataan kehittää.

Kepu voisi ottaa vaaliteemakseen Laihialla "vanhoollisten" ja "uudistajien" vastakkain asettelun, esim. Niemistö ja Niemelä voisivat olla samassa vaalimainoksessa nyrkit vastatusten alla teksti "ostetaanko maata vai ei ja mennäänkö käräjille vai ei". Samoin Visuri ja Somppi voisivat muodostaa yhteisen mainoksen jossa he heittelisivät toisiaan "makaroonimössöllä" alapuolella teksti "tarvitaanko Laihialla kouluja kun ei tarvita kouluille keittäjiä eikä ole opettajiakaan saati sitten tiloja".

Sitten vielä vaalia edeltävällä viikolla kepu voisi järjestää yleisötilaisuuden missä ehdokkaat ottelisivat toisiaan vastaan mutapaini ottelun ilman minkäänlaisia sääntöjä tyrmäykseen saakka. Tämän mutapainiturnauksen voittaja olisi seuraava hallituksen puheenjohtaja ja hänet voisi syrjäyttää vain haastamalla hänet mutapainiotteluun ja voittamalla tämän haasteottelun.

10
Eiköhän seuraavien vaalien jälkeen löydy voimakastahtoinen poliittinenjohtaja kuntamme iloksi!
Ilpolla on kova usko paremmasta huomisesta, mutta se on turhaa nykyvaltuutetuilla. Nimittäin me kaikki kuitenkin tiedämme sen ettei nykyisistä valtuutetuista kenestäkään ole johtajaksi. Suurimmalla osalla heistä ei yksinkertaisesti riitä aivokapasiteetti kyseiseen hommaan ja ne joilla riittäisi ovat joutuneet epäsuosioon, syystä tai toisesta. 

11
Me tarvitaan muutosjohtamista ja näillä eväillä se ei ole näköjään mahdollista!
Putoamme pois kaikesta eli nyt on nopeasti syvennyttävä Laihian tulevaisuuteen!
Ei ole enää aikaa opetella, katsoa tai miettiä keskikunnalla mitä tehdään!

Kunnanjohto on ajautunut täydelliseen saamattomuuden tilaan!

Juttelin tässä jokin aika sitten erään alueemme kansanedustajan kanssa ihan muista asioista ja jotenkin puheeksi tuli lopulta Laihian kunnallispolitiikka. Itse naureskelin ja kerroin omia näkemyksiäni tämän kylän ongelmista. Kansanedustaja kertoi seuranneensa Laihian kunnalliselämää ja totesi Laihiaa vaivaavan saman ongelman kuin Jurvaa eli todellisuudessa kuntaa ei johda kukaan. Hän mainitsi niin Laihian kuin Jurvankin tarvitsevan voimakkaan johtajan jolla on riittävä auktoriteetti ottaa ns. valta näissä kunnissa haltuunsa ja ruveta luotsaamaan oikeaan suuntaan. Se että Laihian ongelmat noteerataan valtakunnantasollakin ei ole mielestäni mitenkään kuntaamme imarteleva asia vaan päinvastoin ja asia johon olisi haettava muutosta välittömästi.

12
Laihian asiat / Re: Laihian keskustaajaman uudistaminen
« on: 11. 03. 2008 18:06 »
Nythän tuli päättäjille kiire ruveta suunnittelemaan keskustaajaman uudistusta, sillä hallitus on hyväksynyt Vaasan radan sähköistämisen sekä Tampere-Vaasa välisen tieosuuden parantamisen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että Laihialla on mahdollisuudet ihan mihin vain, onkin sitten eri juttu osataanko tätä käyttää hyödyksi.

13
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 02. 12. 2007 12:12 »
Tälläinen yksipuolinen Rabben syyttely on ymmärtämättömien tyyli tutkiskella asiaa. Tosiasiahan on ettei Rabbea voisi syytellä ellei hänen kanssaan olisi tehty sopimuksia ja tällöin pitää kaivaa esille sopimuksen allekirjoittajat ja hyväksyjät Vaasan kaupungin puolesta. Todelliset urpot tästä asiasta löytyy kaupungin päättäjistä, sillä ei pankkikaan enää nykyään myönnä vakuudettomia lainoja tai miljoonan vakuuksilla 5 miljoonan lainaa. Kolikolla on aina toinenkin puoli.

Pages: [1]