Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ramiska

Pages: [1] 2 3 ... 8
1

Sehän on jo todistettu, että säästöä ei synny sillä laitteella. Varsinkaan Toshiban pumpuilla.


Missä sellaista on todistettu?

Tässä:

Pumpun hankintahinta on 2000€. Tila jota tällaisella pumpulla lämmitetään on n. 70m2. Lämmitysenergia on 7kWh/m2/kk. Lämmityskuukausia on 7kk. Kokonais-COP on 2.5. Sähkön hinta 12c/kWh.
Vuodessa laite kuluttaa n. 246€ vähemmän kuin suora sähkö.
Näillä tiedoilla päästään siihen, että hiukan yli 8 vuoden kuluttua pumppu alkaa maksamaan itseään takaisin. YKSIKÄÄN ilmalämpöpumppu ei kestä yli 8 vuotta. Yksikin jäähdytysjakso pumpulla lykkää nopeasti aikaa pidemmäksi. Ja yksikin huolto lykkää sitä vielä reilusti pidemmälle.. Korkoja en edes laskenut mukaan, kun noinkin optimistisilla tiedoilla saadaan jo näin selkeä lopputulos. Keskiverto ilmalämpöpumpun omistaja kuitenkin jäähdyttää laitteellaan ja keskivertopumppu vaatii huoltoa 3-4 vuoden välein. Keskivertopumpun todellinen kokonaishyötysuhde on oikeasti lähempänä kahta.

2
Ajatus on kylläkin ajatella kokonaisuutta pitkällä tähtäimellä.  Ilmalämpöpumppu on sentään 10 vuoden investointi ja kehittyy koko ajan.

Yksikään markkinoilla olevista ilmalämpöpumppuvalmistaja ei takaa ilmalämpöpumpulleen 10 vuoden elinikää. Koitappa laskea paljonko sähköä saa sillä ilmalämpöpumpun hankintahinnalla (1500-2500 euroa) saa sähköä? Ja jos ei ajatella rahallisia säästöjä, niin takaanpa että sen pumpun valmistamis- ja hajoittamisprosessissa muodostuu saasteita takuulla enemmän mitä pumpun hankintahinnalla ostetun sähkön tuottamisesta muodostuisi.
 
Quote
Ajan sähköautollani ilmalämpöpumpun säästöllä.

Sehän on jo todistettu, että säästöä ei synny sillä laitteella. Varsinkaan Toshiban pumpuilla.

Quote
  Ainoa jäte on akut joiden kierrätys on lailla suojeltu ja vaihtoväli puolitoista vuotta.  Vähemmän ajavat vaihtavat 6 vuoden välein mutta auto on silloin vain harrastus ja ajot hoidetaan toisella autolla.

Laki ei muuta akkujätettä miksikään. Se vaatii edelleen jälleenkäsittelyn. Sähköauton energia täytyy edelleen valmistaa jossain ja valmistus on kokonaishyötysuhteeltaan paljon huonompaa kuin paikallinen tuottaminen. Ainoastaan siirretään (ja kasvatetaan) luonnon saastekuormitusta muualle.

Mielestäni erittäin tekopyhää markkinoida oman yrityksensä tuotteita, mm. ilmalämpöpumppuja, väärin faktoin turvautumalla ihmisten mielikuviin "ympäristöystävällisyydestä".  Toistaiseksi se on sallittua.

3
Ilmasto muuttuu tai ei. Se on muuttunut ennenkin. Ennenkään sille ei ole voitu mitään. Jos halutaan jotain kumminkin yrittää, niin tehdään sitten oikeasti jotain hyödyllistä eikä vain rahasteta sillä. Käsittämätöntä että suomen kansa suostuu vaikka minkälaisiin veronkorotuksiin "vihreillä" syillä...

Viimeisin hehkulampun kieltäminen oli järjettömyyksistä suurin. Diesel-auton suosiminen, aina vaan pahenee. Tuulivoima, huh, paljonkohan mahtaa olla yhden megawattitunnin "hiilijalanjälki" - en edes uskalla arvioida. Pointtini on, että lopputulos saattaa olla ekologinen ja saasteeton, mutta sihen päästääkseen onkin saastutettu ja kulutettu moninkertaisesti kuin jokin vähemmän vihreässä ajattelutavassa hyväksytty lopputulos. Ilmalämpöpumppu on yksi hyvä esimerkki myöskin. Ihan täyttä puppua - ainakin jos ajatellaan "hiilijalanjälkeä".

4

"Jos ilmastonmuutos saa Golf-virran kääntymään, Suomi ja Pohjoismaat viilenevät.

Tästä tuli mieleeni paappani hyvin usein käyttämä hokema: "Jos tädillä ois munat, se ois setä". Mutta ei tädillä ollut.

5
Minä en käsitä miten nyt on yhdistetty ihmiset ja napajäätiköiden sulaminen. Mielestäni ei ole mitään tutkimusta mikä aukottomasti todistaisi tämän.

Siitä on vain valokuvia....

Millainen valokuva todistaa, että se on ihmisen aiheuttamaa?

6
Minä en käsitä miten nyt on yhdistetty ihmiset ja napajäätiköiden sulaminen. Mielestäni ei ole mitään tutkimusta mikä aukottomasti todistaisi tämän. Yhtälailla voisi sanoa, että pläkkyreiden määrn väheneminen vaikuttaa maapallon keskilämpötilaan.

7
Onko ilmasto kylmenemässä jos kerran tulokset ovat vääriä? Pitääkö nyt alkaa päästämään lisää hiilidioksidia? Silloinhan pitää myös ydinvoimaa vähentää ja porskuttaa hiilellä, vai mitä Jarto?

Jopas sitä nyt ollaan radikaaleja - tai ei kai se mikään uutinen ole...

8
Ilmastontutkijat väittävät, että koskaan ei kuitenkaan ole ilmaston lämpeneminen ollut NÄIN NOPEATA kuin nyt.

Missä muuten näin väitetään?

9
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 21. 11. 2009 14:02 »
Eihän ulkomaalaisia yritetä sopeuttaa Suomeen vaan meidän pitäisi sopeutua heidän kulttuuriin. Kattia kanssa. Ensimmäisenä voisi opettaa suomalaisen tavan käyttäytyä kylässä.

10
Suora sähkölämmitys on sitten eri asia, ja se on ollut sivistysmaissa jo kiellettyä kauan...

Suomiko ei ole mielestäsi sivistysmaa? Kehitysmaako tämä on? No johan on kummalliset näkökulmat...

11
Vaasa / Re: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 18. 11. 2009 20:08 »
Aivan hirviä hepuli nousee, kun näkee että autoon menee joku jolla ei ole lapsia. Se ei haittaa mitään, jos joutuu viemään autonsa kauemmaksi siksi, että muut lapsiperheet ovat ehtineet ensin. Tässä on mielestäni joku ristiriita...

Paikkojen suunnittelussa on huomioitu myös muita kanssa-autoilijoita. Koitappas nostaa lapsi tai anna sen itse kömpiä autoon normaalissa paikassa ilman että autosi ovi kolahtaa naapuriauton kylkeen ja jättää siihen ikuisen muiston...
Saa huokaista helpotuksesta, kun tällainen leveä ruutu on vapaana eikä tarvi pelätä maalauslaskua ahtaiden ruutujen vuoksi.

Ps. Kivihaan sitarissa näitä perhepaikkoja on myös hiukan ei-niin-suosituilla alueilla. Kumma kyllä niissä tuntuu olevan aina tilaa.

12
Siltaselle: eivät ne lehdenjakajat välttämättä niin nuoria ole.


Pyssykylässä ainakin Pohjalaista jakaa nuori yön timo.

14
Kannattaa myös tutustua tähän materiaaliin, joka on ihan mitattua dataa eikä spekulointia, olettamuksia, valheita ja suhdelukuja: http://www.kolumbus.fi/tilmari/ilmuutos.htm

Ilmatieteen laitoksen mukaan mm. kesäkuu oli normaalia kylmempi. Kulunut vuosi on ollut Suomessa paikoin hiukan (enimmillään vajaan asteen) lämpöisempi, mutta myös paikoin hiukan kylmempi (Itä-, keski- ja Lounais-Suomessa). Suomen merienlämpötilat ovat olleet aika tarkkaan pitkän ajan keskilämpötiloissa. Euroopassa esimerkiksi Baltia oli jopa keskimääräistä kylmempi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuu ei ollut lämpimin 50 vuoteen. Esimerkiksi vuosina 2006, 1999, 1974, 1955 jne. on ollut lämpimämpi syyskuu.

Summa summarum: Paikoin on lämpimämpää ja paikoin kylmempää. Toisaalla taas keskiarvoista poikkeamatonta.

Ps. Koitetaan pitää kumminkin fiktiot fiktioina, eikä esitetä niitä faktoina. M'kay?

15
Siinähän lukee että business area on mm. wind power. Se ei tarkoita, että heidän tuotteensa on wind power. Kannattaa käydä tutustumassa The Switchin verkkosivujen tuoteet-osioon. Siellähän ne on kerrottu. Tuulivoimaloita he eivät tee.

16
Uusiutuvan energian menestyjä The Switch varmaan kiittää kuten myös vaikka Vacon joka elää ja elättää monta vaasalaista energiansäästöllä....


Tarkennuksena: The Switchän ei tee suoranaisesti muuta kuin kestomagneettigeneraattoreita ja ymppää ne Vaconin taajuusmuuttajiin. Tuota pakettia sitten käytetään tuulimyllyn perässä - tai ihan vaihtoehtoisesti dieselmoottorin perässä.

Tuulivoimaloitahan myy WinWind.

17
Minusta vain homot käyvät mökillä.

18
Tuo tuulivoima sopii mielestäni paremmin kuin hyvin alueille missä on huonot huoltoyhteydet ja -verkostot ja missä sähkön tarve ei ole välttämätöntä vaan lähinnä ns. "nice to have". Kehitysmaihin ja saaristoon passaa joten kuten.

Tässä odottelen uutta aaltienergiaa käyttävää prototyypin valmistusta. On muuten sitten ensimmäinen aaltoenergiaa käyttävä voimalaitos joka saattaisi jopa kestää ja toimia!

19
Mitäs jos "ramiska" ja "eklu" menisi Runsoriin The Switchin kahvihuoneeseen kertomaan noita viisauksiaan? Sieltä voisi löytyä ihan oikeita asiantuntijoita, jotka myös elävät tuuli/aurinkovoimasta, ja makselevat veroja.
Kertokaa niille että tuulivoima on vain haihattelua, eikä se korvaa muuta sähkötuotantoa.

Kuules Tapio, mitäs sinäkin joskus ottaisit sen vihreän naamarin pois päästä ja katsoisit faktoja päin pläsiä? Mistäs muuten tiedät etten istu jo siellä konttorin kaffituvassa? Bisnestähän se on - kysynnän ja tarjonnan laki. Jostain kumman syystä 80 luvulla myytiin ihmepillereitä ja magneetteja auton tankkeihin, joiden piti tiputtaa polttoaineenkulutusta merkittävästi. Kaikki tiesivät ettei näin ole ja silti niitä menee kaupaksi tänäkin päivänä! Ei se ole tyhmä joka myy vaan se joka ostaa.

Ps. Käyppäs tutustumassa oikeasti tuulivoiman markkinointiin ja myyntiin... siellä etsitään kovasti ratkaisua kylkiäsienä myytävään säätövoimaan.

20
Juu, minäkin kannatan tätä, kunhan keksitään jokin korvaava uusiutuva energiamuoto. Näillä nykyisillä ei kannata edes yrittää korvata säätövoimaa.

21
MISSÄÄN nimessä käytössä olevia voimaloita ei pidä KORVATA uusilla voimalaitoksilla. Sehän olisi varsinainen ekoterrori.

22
Fakta on, ettei nykyisillä tuulivoimaloilla tulla koskaan korvaamaan yhtäkään olemassa olevaa perusvoimaa tuottavaa voimalaitosta.

23

Eli ympäristöjalanjäljeltään nämä ovat aivan katastrofaalisia.

Tätähän minäkin olen yrittänyt toimittaa täällä, mutta kun vakaasti johonkin uskoo, ei näe metsää puilta.

Mielenkiintoista olisi nähdä "energiasäästölampun" ympäristöjalanjälki verrattuna hehkulamppuun, kun nyt ne kiellettään. Olen 100% varma, että se jalanjälki on TODELLA paljon suurempi.

24
Kovin helposti ei vesi täällä ihan tuollaisiin äärikorkeuksiin nouse mutta vetoa en löisi, etteikö messutaloissa kahlattaisi olohuoineissa vaikkapa 10 vuoden sisällä. Säiden ääri-ilmiöt lisääntyvät.

Minä löisin. Maan kohoaminen jatkuu yhä näillä leveyspiireillä.

25
Sekalaista keskustelua / Re: Autokatsastus kallista
« on: 14. 06. 2009 16:04 »
ramiska kirjoitti:
"Laita masinolia tankkiin katsastukseen 50/50  bensan kanssa (tai 25/75 masinol/bensa), niin johan menee päästöistä läpi."

Tällaisten ohjeiden antaminen on vastuutonta.  Asiaa voidaan verrata mopon virittelyohjeiden antamiseen tai poliisitutkasta kielimiseen tekstareilla, gps:ssä tai verkossa.

Aina joku pölkkypää noudataa neuvoja ja jää kiinni ja maksaa kalliisti.  Mikä on päästöjen mittaamisen perimmäinen tarkoitus, ramiska?

Itseasiassa tuossa ei ole mitään laitonta. Masinolia (jäänestoa) voit ja saat laittaa auton tankkiin niin paljon kuin haluat ja niin usein kun tahdot. Vaikka joka päivä - ei päästöjä. Ja maailma pelastuu.

Se on sama ruuvataanko seokset laihalle leimalle tai vaihdetaanko öljyt - kunhan päästään riman ali. Seokset palautetaan ja öljy likaantuu ja jälleen pamautellaan päästörajojen yli.

Mopon viritysohjeiden antamisessa ei mielestäni ole mitään vastuutonta. Erittäin hyvä tapa oppia miten polttomoottori toimii. Tietenkin täytyy muistaa painottaa, että TIELIIKENTEESEEN ei sellaisella mopedilla ole asiaa. Niitä varten on olemassa omat suoritepaikat.

Mainoslehdet pursuavat mönkijä ja mikroautomainoksia, jotka kulkevat liki sataa mutta eivät ole tieliikennekelpoisia. Se ei kuitenkaan tee mainoksista laittomia tai vastuuttomia - vai tekeekö?

Päästömittaus on mielestäni aikamoista rahastusta. Esimerkiksi minun autoni omilla antureilla mitataan päästöt ja katsastusasema lukee tiedot. Siitä hyvästä minulta veloitetaan minun autoni antureiden käytöstä. Rahastusta, sanon minä. Silti naapurini, ajaa 77 vuosimallin ooppelilla, päästelee pakoputkesta raakaa bensaa ja kukaan ei puutu. Minä sen sijaan saan vastaavasta ajokiellon.
Onhan se hienoa, että tyyppihyväksynnässä vaaditaan tietyt päästönormit, mutta liika on liikaa.

26
Sekalaista keskustelua / Re: Autokatsastus kallista
« on: 14. 06. 2009 06:06 »
Laita masinolia tankkiin katsastukseen 50/50  bensan kanssa (tai 25/75 masinol/bensa), niin johan menee päästöistä läpi.

27
Yleistä keskustelua / Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« on: 10. 02. 2009 20:08 »
Erikistä ja VLP:stä olisi kiva saadakkin kirja. Hänestä on niin paljon juttuja liikkeellä, että se ei olisi edes mikään ongelma!

28
Vaasa / Re: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 30. 01. 2009 20:08 »

Ajalliset säästöt vihreillä aalloilla tai ylinopeuksilla ovat näillä kaupunkimme ajomatkoilla täysin marginaaliset.

Se 6-7 minuuttia mikä noihin valoihin menee olisi ollut minulle kerran erittäinkin tärkeä, mutta eiköhän tässä ole kumminkin kyse liikenteen sujuvuudesta?

29
Vaasa / Re: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 25. 01. 2009 14:02 »
Ongelmana vain on, että vanha koira ei opi uusia temppuja.

Taitaa olla se valo-ohjaus ulkoistettu? Ja sitä hoitaa sama vanha koira kuin ennen ulkoistamista. Vai olenko väärässä?

30
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 24. 01. 2009 21:09 »
Mistäs palokunta sitä kuravettä nappaa vaikka tarvetta olis ?

Vaikka merestä.

31
Vaasa / Re: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 24. 01. 2009 21:09 »
Syyttää ei kuitenkaan pidä yksin omaan autoilijoita, vaan yhden osan saa ottaa kontolleen Vaasan liikenteen suunnittelijat, sekä liikennevalojen ohjauksesta vastaavat.

Täysin samaa mieltä. Esimerkiksi konepajankadulta punaisista valoista lähtiessä käännyyttäessä Wärtsilän suuntaan pitkällekadulle vaihtuvat seuraavat valot välittömästi punaisiksi. Ihan vastaavia on mm. "sokkarin mäestä" kääntyessä vasemmalle - joka valoihin saa pysähtyä. Vastaavasti myös sepänkylän suunnasta tullessa saa kaupungin jokaisissa valoissa pysähtyä. Aina.

32
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 22. 01. 2009 19:07 »
Uusi vesitorni tarvitaan kulutusvaihteluiden tasaamiseksi, käyttöhäiriöitten varalta ja tulipalojen sammutusveden turvaamiseksi.

Onko ollut ongelmia tai vaaraa kulutusveden suhteen? Siitä en olekkaan kuullut. Yleensä vesitornit rakennettaa kylän korkeimmalle paikalle eikä merenpinnan korkeudelle.

Ps. Sammutusvedeksi käy vaikka mikä kura/merivesi :)

33
Toiset luulevat olevansa hauskoja. Toiset vain luulevat.

34
Muistan lukeneeni jostain, että yhden (raaka?)öljylitran tuominen suomeen, kuluttaa noin 0,7 litraa öljyä.

35

En oikein purematta nielisi tuota ajatusta sillä jo nyt tavalliseenkin autoon
valmistetaan kaksi moottoria.  Siis polttomoottori ja sähkömoottori.  Tätä
sähkömoottoria kutsutaan starttimoottoriksi.  Tosin se on pienempi
mutta kappalemäärät pysyvät samana kuin hybridissä.  

Autoissa on useita sähkömoottoreita, mutta useiden kymmenien kilowattien jatkuvaa käyttöä vaihtelevalla kierrosluvulla olevaa ei ole yhtäkään. Starttimoottorista (liukulaakereoitu oikosulkumoottori) on pitkä matka autoa kuljettavaksi hybridiauton sähkömoottoriksi. :)

36


Tutkimustulos on yllättävä.  Tutkimus on amerikkalainen jonka citymaasturi-
tuotanto on lähes konkurssitilassa.  Vastaavasti ympäristöystävällisyyttä
huonommaksi on todettu auto jonka osista harva tehdään amerikassa
ja jonka valmistaa amerikanmaastureiden pahin kilpailija, Japani.


Tutkimus on tehty Amerikkalaisen maasturikulttuurin kulta-aikaan, noin 2 vuotta sitten. Prius ei kilpaile edes samoilla markkinoilla kuin SUV:it?

Jos olisi verrattu amerikan markkinoilla hallitsevaan Hondaan ja erityisesti sen pienimpiin ja suositumpiin malleihin, kuten Civicciin, niin olisin voinut ehkä nähdä jonkin korrelaation. :)

Nyt kumminkin verrattiin koko tuotantoketjua ja sanoohan sen maalaisjärkikin, että kahden moottorin valmistaminen (+akusto!) kuluttaa enemmän kuin yhden valmistaminen. Se energia mikä jarrutuksissa saadaan (eli se ainut energia joka tällä järjestelmällä voidaan saada verrattuna pelkkään polttomoottoriin), ei koskaan saavuta lähimainkaan sitä energiamäärää mikä tällaisen valmistamiseen menee.

Pelkästään sähköauto tai edes "töpselihybridi" olisi järkevä vaihtoehto. Tällaiset normaalit hybridit pitäisi kieltää vihreiden arvojen valossa!

37
Mielenkiintoinen "vihreä" auto on myös Toyota Prius ainakin CNW instituutin mukaan:

http://www.hs.fi/autot/artikkeli/Amerikkalaistutkimus+Hybridi+kuormittaa+rajummin+kuin+maasturi/1135224618544

Saastuttaa ja kuluttaa enemmän kuin jeepit ja hummerit!

Että sellaista vihreää rahastusta...

38
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 03. 01. 2009 11:11 »
Voikohan omakotitaloasukas hankkia tuulessa pyöriviä spiraaleja ja sijoittaa ne siirtolinjan päähän merialueelle saaristoon tuottaakseen omavaraista sähköä mantereella sijaitsevaan taloonsa.

Ei voi.

39
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 23. 12. 2008 12:12 »
Syntipukkia ei 6050 joukosta näytä löytyvän joten asia jätetään pöydälle.

Johan minä totesin aikaisemmin kuka se syypää on. Plärää ketjua taaksepäin.

40
Mutta muistatko kun oltiin pieniä ja mentiin junalla? Minä laitoin perseen ikkunaan ja sinä naamasi ja kaikki luuli että ollaan kaksosia!

Erehdyt. Minä en ole koskaan matkustanut rahvaan seurassa.

Pages: [1] 2 3 ... 8