Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - suoraan asiaan

Pages: [1] 2 3 4
1
Kyllä nettishakaalin puraisu tuntuu varsinkin jos on lähtenyt viattomalla mielellä liikkeelle. Joskus tuntuu siltä, että liikkeellä on ihmisiä, jotka tarvitsevat päivittäisen vihollisen, jonka kimppuun hyökätä, pystyäkseen jatkamaan päiväänsä.  Ehkä murjominen auttaa omaan pahaan oloon.

Tästä aiheesta kirjoitti mm. nimimerkki Leena jo 2006 ja mitään muutosta ei ole tapahtunut.

2
Ihmiset muuttavt paikkakuntaa jos uudella paikkakunnalla on tarjolla
-työpaikka
-opiskelupaikka
-hyvä lasten päivähoito
-vuorotyötä tekevien lasten hoito
-monipuolinen kulttuuritarjonta
-mahdollisuus vapaa-ajan liikuntaan
-hyvät kulkuyhteydet
-kunnallinen liikenne pelaa
-hyvä palvelurakenne
-riittävästi eriokisliikeitä
....

Futis ja lätkäjoukkue tulevat ehkä sitten jossakin oman mieliurheilun/liikuntaharrastuksen jälkeen.  Noin yleisenä väitteenä esitän, että teatteri, elokuvat, konsertit ja taidenäyttelyt ovat hyvälle uudelle veronmaksajalle mahdollisesti jopa tärkeämpi asia kuin se, että pelaako hänelle uuden kotipaikkakunnan joukkue liigassa, divarissa vai pelaako ollenlkaan-

3
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 07. 11. 2011 13:01 »
Tässä täydennystä edelliseen:

Pahoihin talousvaikeuksiin ajautunut RG Line -varustamo hakee tukea Vaasan ja Uumajan kaupungeilta. Varustamoa uhkaa konkurssi, jos se ei saa rahoitusta.

Varustamon mukaan se pystyy hoitamaan lainanlyhennyksistään vain osan. Vaasan kaupunki on takaamassa varustamon lainoja kahden ja puolen miljoonan euron edestä. Vaasan kaupunginhallituksen on määrä ottaa kantaa tukiasiaan ensi viikolla.

Kulkeeko logiikka niin, että varustamo tarvitsee vielä miljoonan, jolloin vaasalaisten veronmaksajien riski on 3,5 miljoonaa, jos se kaatuu veronmaksajien maksettavaksi.

Mitä kaikkea sillä muuta saa?  Eikö periaate ole se, että yksityinen yritys hoitaa itse tonttinsa.4
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 06. 11. 2011 11:11 »
Lukisin mielelläni arvioita siitä, miksi Lanamäen kantelu ei kiinnosta paikallista mediaa (Pohjalainen) ja valtakunnan mediaa.  Nyt kantelu on kaikkien luettavissa.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 05. 11. 2011 09:09 »
Nimimerkki Vaasassa syntynyt kirjoittaa Iltalehden foorumissa varsin negatiivisesti Pikipruukista:

Pikipruukki lietsoo rasismia
Olen ollut yli kymmenen vuotta VAASALAISTEN omistaman Pikipruukkin asuntojonossa. Olen syntynyt ja kasvanut Vaasan keskustan liepeillä.Minun parhaat ysäväni ja tunnesiteeni on sielä.

Olen myöskin entisenä rakennusmiehenä ollut mukana rakentamassa ja korjaamassa useita sen taloista. Jouduttuani asunnuttomaksi (avioero) minut heitettiin tänne kaupukkimme kolkaan joka on minulle aivan vieras. Joka helkarin kerta kun käyn keskustassa minua rupeaa potuttamaan - niin kuin muitakin - ne lautasanteeni rivit, joita Pikipruukkin omistamien talojen parvekeila näkyy.

En usko että pakolaiset tain työttömät maahanmuutajat itse rupeavat kinuamaan asuntoa keskustasta,(se olisi jo liian hävytöntä) vaan se on osa kaupungin " kotiutimis-ojelmaa" josta ei koidu muuta kun harmia maahanmuutajille kun vaasalaiset kokee heidät etuoikeutetuiksi tunkeilijoiksi ja lisää siten vihamielisyyttä heitä kohtaan.

Siksi melkeinpä tuntuu että Pikipruukki pitää piruttaansa näitä lautasanteeni asuntoja parrasvaloissa (teatterin naapuri talo).Oli kuinka oli,ja tuon hölmöyden syy mikä tahansa (voihan olla että vaasalaisten palkka ei riitä korkeisiin vuokriin, tain he vierastavat eksootisia naapureitaan)niin siltikin minä ja moni muukin perus vaasalainen, tuntee tulleensa kohdelluksi kaltoin,kun jotkut ihmiset toiselta puolelta mailmaa tulee ja "vie" asunnon sinulta. Sinun synnyin kaupungista - Ja sinä joudut vielä veroina maksamaan sen.

Iltalehti
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=8553417

6
Yleistä keskustelua / Vs: Sinua tarkkaillaan
« on: 04. 11. 2011 16:04 »
Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on myöntänyt uutispalvelu Associated Pressille tarkkailevansa tavallisten käyttäjien Twitter- ja Facebook-viestejä. Tiedustelupalvelulla on toimintaan oma, usean sadan hengen ryhmänsä, joka työskentelee salaisessa osoitteessa. Toimistotalon sijaintia ei paljasteta turvallisuussyistä.

Harvinaislaatuisessa haastattelussa CIA:n Open Source Center -tiimin johtaja Doug Naquin paljastaa, että he analysoivat päivittäin miljoonia viestejä niin Twitteristä kuin Facebookista. Naquin myöntää myös, että he huomasivat Egyptin mellakoiden syntyvän sosiaalisessa mediassa jo ennen niiden puhkeamista kaupungin kaduilla.

Analyytikot keräävät ja analysoivat tietoja niin twiittauksista kuin blogeistakin ja vertaavat sitten tietoja paikallislehtien uutisiin tai salaisesti kaapattuihin puhelinkeskusteluihin. Näiden perusteella osasto kykenee rakentamaan kuvaa eri ryhmittymien reaktioista maailman tapahtumiin. Osama bin Ladenin kuoleman jälkeen CIA tarkkailikin Twitteriä aktiivisesti saadakseen kuvan uutisen vastaanotosta maailmalla. Analysoinnilla pyritään ennustamaan etukäteen myös tulevat kansannousut.

YleX

7
Tässähän on Juha Tuomikoskella paikka näyttää.

8
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 04. 11. 2011 08:08 »
Eipä ollut Lanamäen kantelusta Pohjalaisessa tänään mitään.  En ainakaan huomanut, vaikka asian sisältö on periaatteellisesti hyvin tärkeä.  Asia siis vaietaan vaasalaisilta.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Sitä ittiänsä
« on: 31. 10. 2011 17:05 »
Sitäpaitsi kalat kakkii ja pissii veteen.  Tietääkö joku millaisen pökäleen sinivalas päästää?

10
Yleistä keskustelua / Vs: Sitä ittiänsä
« on: 31. 10. 2011 15:03 »

11
Yleistä keskustelua / Vs: Sinua tarkkaillaan
« on: 31. 10. 2011 08:08 »
Elintarvikeviranomaiset ovat käyttäneet ensi kerran kauppojen asiakasrekistereitä hyväkseen estääkseen vaarallisen botulismibakteerin leviämisen saastuneista elintarvikkeista. Helsingissä on havaittu kaksi vakavaa sairastumistapausta, ja uhreista toinen on kuollut. Tauti on levinnyt italialaisista Gaudiano Bio -mantelioliiveista.
Myös tietosuojavaltuutettu näytti vihreää valoa asiakasrekisterien avaamiselle.  (YLE)

Seuraavaksi tutkitaan tietysti kuka ostaa halpaa grillimakkaraa ja tiedot annetaan työnantajalle. Tarkoitan, että kuka kontrolloin niitä, jotka antavat luvat kaupan tietokantojen louhimiselle.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Sitä ittiänsä
« on: 25. 10. 2011 10:10 »
Mistä Sinä Kari keksit, että syllinen tähän kohuun saattaa olla virtaavaan "Zambesiiin" pökälöimään  tottunut maahanmuuttaja.


 Minä taas luulen, että altaaseen on kakkinut 60-65 vuotias humalainen suomalainen mies tai hiukan päälle kaksikymppinen nuorukainen joka jostain syystä vihaa suomalaista yhteiskuntaa tai sitten lapsi jolle on sattunut vahinko.

Ajattelumalli, että jossakin "paska haisee ja balalaikka soi", ei oikein istu nykyaikaan.

13
Sekalaista keskustelua / Vs: TORILLA TAVATAAN
« on: 18. 10. 2011 09:09 »
Vaasalainen ei osallistu mihinkään "köyhyysmarssiin", koska muutkin näkisvät että on köyhä.  Jeesumarssille voi osallistua, koska se on hyväosaisten marssi.

Lisäksi köyhyysmarssille osallistuminen viittaa pahasti kommunismiin tai vähintäänkin sosialismiin.  Koiramarssille osallistujaa kukaan ei epäile mistään, varsinkin jos on rotukoira.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 29. 09. 2011 08:08 »
Turun aupungin mukaan vuokrataloyhtiölle kertyi vuodessa noin 645 000 euroa lisäkuluja maahanmuuttaja-asukkaiden asunnoista. Summa saatiin, kun kantaväestön aiheuttamia lisäkuluja verrattiin maahanmuuttajaväestön aiheuttamiin kuluihin.

Teemu J. Kommonaen

15
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 28. 09. 2011 09:09 »
Tässä asukkaan oma kokemus pääkaupunkiseudulta:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9719589

16
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 28. 09. 2011 08:08 »
Pikipruukki tarkistaa kantaväestöön kuuluvalta asunnonmuuttajan vuokra-asunnosta jopa naulanreijät ja lasku tulee varmasti.  Saman logiikan mukaan Pikipruukilla on tarkka tieto ja kustannusarvio myös mamujen jäljiltä.

Koska me maksamme tuon kaiken, meillä on myös oikeus tietää kuinka suuriksi mamujen aiheuttamat ylimääräiset kustannukset nousevat.  On selvää että P. ei tätä kerro.  Tulisiko tieto kaivaa kansalaisaloitteen kautta.

Jo etukkäteen naurattaa, mitä Leif Sand tulee vastaamaan.

Aiheesta Hommafoorumisa
http://hommaforum.org/index.php?action=printpage;topic=52684.0

17
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 31. 08. 2011 17:05 »
Suomi24
Minulle tuli valtavana sokkina tuo tieto, että suuripalkkaiset ihmiset mm. kansanedustajat saavat S-ryhmän kaupoista tekemistään ostoksista 3 ja 15 %:n alennuksia.
Tässä on taas yksi esimerkki eliitin harjoittamasta kähminnästä ja jokainen voi arvata kuka tämänkin lystin maksaa. Se on tietysti se tavallinen pienipalkkainen ihminen ja pienellä eläkkeellä kitkutteleva mummo ja vaari, jotka kompensoivat suuripalkkaisten alennukset, sillä tuskin liike näitä alennksia häviökseen antaa.
Olen S-ryhmän jäsen, mutta tämän tiedon jälkeen tulee harkittavaksi siirtyminen K-puolelle yksinomaa.

Aamulaehti keaskustelu
"S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sen sijaan sanoo Aamulehdelle, että osuuskaupat päättävät itsenäisesti, ketkä henkilöstöetujen pariin kuuluvat."-hs.fi

Voi olla, että osuuskaupat voivat syrjiä poliitikkoja ja päättäjiä positiivisesti, mutta tavallisen kuluttajan mielestä se vaikuttaa suosimiselta tai peräti lahjomiselta. Ja me tavalliset kuluttajat tietysti maksetan ne alennukset, vai tuleeko S-ryhmälle rahaa muustakin kuin kaupan katteista?

Valtava imagotappio S-ryhmälle.

Tämä malli on kait tuonut parhaat päivittäistavarakaupan liiketoimipaikat S-ryhmälle/osuustoimintaliikkeille. Muille on jäänyt rippeet jos mitään, tai niitä ei ole myönnetty lainkaan pahoille kilpailijoille..

Seuraavaksi tulisi kait keskustelun kohteeksi nostaa kuntapuolueen vallankäyttö Suomessa. Tällä tarkoitan kunnantoimihenkilöitä ja työntekijöitä, jotka istuvat kunnan päättävissä elimissä, ja myös eduskunnassa päättämässä omista henkilökohtaisista eduista ja asioista.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Kreikan vedätys
« on: 30. 08. 2011 18:06 »
Saksan liittokansleri Angela Merkelin edustaja on jyrähtänyt Suomen vakuusvaatimuksista Kreikka-paketin suhteen.

Merkelin talouspoliittisen edustajan Michael Meisterin mukaan euroalueen hallitusten ”täytyy puhua Suomelle” sen vaatimuksista.

Meister syytti Suomea väärästä toimintatavasta vakuusasiassa, kertoo Financial Times Deutschland. Meister kritisoi sitä, että sisäpolitiikka ajoi EU-politiikan ohi Suomen vakuussopimuksessa ja sai Suomen sopimaan kahden kesken vakuusasiasta Kreikan kanssa.

Aiemmin Suomessa nousi suuri kohu siitä, että Merkel tyrmäsi Suomen vakuusvaatimukset. Nyt Merkelin edustajan äänenpainot ovat jälleen olleet kovia.

Saksan eurooppaministeri Werner Hoyer sanoi eurooppaministeri Alexander Stubbia (kok.) tavattuaan, että Suomen vakuusvaatimus tuli Saksalle yllätyksenä.

Merkel


19
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 30. 08. 2011 12:12 »
Olkaamme kiitollisia siitä että joukossamme on ainakin yksi rohkelikko älykkö, joka uskaltaa halveksia (tosin nimimerkin takaa) n.450.000 tyhmää suomalaista.

20
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 30. 08. 2011 12:12 »
Vaasan kaupungin työntekijöistä kantavat kovimman paineen ns. suorittavaa työtä tekevät naiset.  Nämä esim. vanhushuolossa ja kaupungin ruokapalvelussa olevat naiset ovat todella kovan jyrän alla.

Jos sitten menet vaikka hallintotalolle niin näet avoimista ovista pöytien ääressä juoruilevia sisaria, joilla ei ole  mitään kiirettä minnekään.

Kun kaupunki sitten päättää säästää, niin arvaa kumman ryhmän selkänahasta säästöt otetaan.

21
Off Topic / Vs: Salaliittoteorioita
« on: 10. 08. 2011 10:10 »
Tuo tämänvuoden Bilderber-tekstin Kreikka osoio on todella mielenkiintoinen.

22
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihapuhetta
« on: 04. 08. 2011 12:12 »
Vastaako tämä toivomusta?

Viime aikoina ja jo itse asiassa kauemmankin aikaa on kuitenkin ollut näkyvissä merkkejä siitä, että sanontaa ”vihapuhe” käytetään poliittisen tarkoituksenmukaisuuden takia ja sisäpoliittisten syiden vuoksi.

On nimittäin helppoa leimata vastustajan näkemykset vihapuheeksi, kun kyse on vain toisenlaisista mielipiteistä ja toisten hellimien ajatusten kritiikistä.

Jos kerran ollaan suvaitsevia, niin silloin pitäisi suvaita myös omista näkemyksistä poikkeavia katsantokantoja. Tällainen aito suvaitsevaisuus ei tarkoita vastustamiensa käsitysten hyväksymistä, vaan sen hyväksymistä, että jollain toisella voi olla perustellusti samasta asiasta täysin eri näkemys. Tämän takia vastustajan mielipidettä ei pitäisi kutsua vihapuheeksi eikä ihmistä hulluksi tai hörhöksi.

Esim. maahanmuuton suhteen on olemassa kaksi eri päälinjaa: liberaali maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva linja ja konservatiivisempi sekä kansallismielisempi maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva linja.

Nyt näyttää siltä, että liberaalit haluaisivat kaikkien tulevan heidän linjoilleen ja jos ei tule, vaan näkee maahanmuutossa ja varsinkin liian suuressa muslimiväestön kasvussa Suomelle haittoja ja vaaroja tulevaisuudessa, niin hyvin helposti tämä perusteltu kriittisyys nähdään muukalaisvihamielisyytenä ja vihapuheena.

Kukaan (paitsi jotkut yksittäiset sekopäät) ei kuitenkaan vihaa muukalaisia sinänsä. Kyse on siitä, minkälaista aatemaailmaa ja poliittista ideologiaa tietyt maahanmuuttajat tuovat mukanaan Suomeen.

Islamissa on kiistatta joitakin sellaisia käsityksiä, kuten naisten alistettu asema, kunniamurhat ja joidenkin muslimien taipumus ääri-islamismiin eli pyhän sodan käymiseen, että on hyvin ymmärrettävää, että Suomessa on paljon kantasuomalaisia, jotka eivät halua Suomeen sellaisen uskonnollispoliittisen liikkeen leviämistä, jonka ikäviä yhteiskunnallisia haittavaikutuksia on ollut selvästi nähtävissä naapurimaissamme.

Minusta on siis väärin leimata asiallinen joidenkin asioiden arvostelu vihapuheeksi. Sellainen nimittely on väärin myös sen takia, että viha on oikeutettu inhimillinen tunne. On väärin sanoa ihmisille, että nämä eivät saa vihata.

http://forum.netmission.fi/showthread.php?2993-Mit%E4-vihapuhe-on

Oletko tullut ajatelleeksi että esim. nimet Toivo ja Voitto olivat varsin yleaisiä v. 1918 jälkeen.  Olisiko niiden takana ollut ainakin suuttumus?

23
Melko sakeasta puurosta on kysymys jos kaveri sekoittaa keskenään fundamentalistisen kristillisyyden, vapaamuurariuden ja temppelinherrat.  En yhtään ihmettelisi vaikka mukaan tulisivagt vielä illuminiiti ja uusi maailmanjärjestys.

Breivikin postituslistan viestit olisi mukava lukea. Niistä ilmeisesti selviää millaisesta hörhöstä on kysymys.

Tälläinen löytyi ellei sitten kysymyksessä olea väärennös:

http://www.dailymotion.com/video/xk3ene_knights-templar-2083-by-anders-behring-breivik-oslo-killer_news

24
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka risuttaa
« on: 22. 07. 2011 15:03 »
Asia lienee niin että kuljetusmaksu määräytyy huonekaluyrittäjän ja kuljetusliikeen sopimuksen perusteella.  Vanhan kalusteen poiskuljettaminen maksaa Stoemossenin tariffin mukaanjoka määräytyy painon mukaan.

Tavallinen kansalainen vie kalusteen Stormossanille itse ja maksaa muutaman euron, koska maksaa jo jätteenkäsitelymaksun.  Näin arvelen sen menevän.

Jos vanha kalustee on hyvässä kunnossa niin sitä kannattaa tarjota SPR:lle.  Se noudetaan ilmaiseksi.

25
Vain äveriäimillä vaasalaisilla on oma mokki. Jotkut käyvät kerran pari kesässä hyväosaisimpien mökillä, sukulaisissa maaseudulla ja lopun aikaa ovat neljän seinän sisällä ja verhot kiinni että kukaan ei saa tietää että mökkiä ei ole.

"Kaikki Vaasalaiset ovat kesällä saaristossa mökillä", on silkkaa huijausta.26
Sekalaista keskustelua / Kreikkalaiset EU:n tyhmimmät?
« on: 29. 06. 2011 15:03 »
Kreikan parlamentin päätös hyväksyä talouden mittava säästöohjelma merkitsee tilapäistä helpotusta maksukyvyttömyyden partaalla hoippuvalle valtiolle. Muu maailma puolestaan voi vetää hetkeksi henkeä, sillä päinvastaisen päätöksen pelättiin jopa aiheuttavan uuden taloustaantuman.

Ovatko kreikkalaiset Euroopan tyhmin kansakunta? Luulevatko kreekut että he voivagt vedättää koko maailmaa lopottomiin.  Kreikkalaisten on nyt pantava suu säkkiä myöten, etsittävä syylliset talouskriisiin omasta maastaan ja ryhdyttävä maksamaan veroja ja hyväksyttävä muutkin säästötoimet mm. valtion omaisuuden myynnin.

Rikkais kymmenes ei juuri Kreikassa veroja maksele.

27
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 28. 06. 2011 13:01 »
Suomalaisten romanien lyhyt oppimäärä Wikipeadian mukaan:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_romanit

ja hieman laajemmin:
http://pre20031103.stm.fi/suomi/pao/julkaisut/romanit.htm

28
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 28. 06. 2011 12:12 »
Olisiko puurot ja vellit.... Helinin aloittamassa ketjussa oli kysymys romaaninaisesta, joka on naimisissa ns. valkolaisen kanssa.  Hän haluaa että kaikki suomalaisia kohdellaan samalla tavalla.

Irakilaisten ja iranilaisten sijoittaminean erlileen ppoikkeusoloissa on ymmärretävää mutta tässä on kysymys Suomen kansalaisista.  Väistämisvel ollisuus on kaunisteltu tapa sanoa, että pyritään estämään tappo.

Suomen laissa on kohta missä sanotaan mitä on seurauksena jo tapon yrityksestä.

29
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 28. 06. 2011 09:09 »
Monien Suomen romanisukujen historiaan liittyy verikosto, sanoo romanikulttuuria tutkinut emeritusprofessori Martti Grönfors. Hänen mukaansa Suomen 10 000 romanin joukossa on isoja 200-jäsenisiä romanisukuja, jotka välttelevät toisiaan.

Väistämisvelvollisuuden hyväksyminen on mitä suurimmassa määrin räikeä ihmisoikeusloukkaus. 

Vitranomainen, joka suostuu kuuntelemaan tai hyväksyy, jonkun romaani(heimonvanhimman) vaatimukset väistämisestä, syyllistyy paitsi kansalaisoikeuksien mitätöimiseen, myös verikoston suosimiseen.

KSML
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/romanit-vaikenevat-verikostosta/18477

30
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 10. 06. 2011 09:09 »
Törmäsinjossakin google-foorumiin, missä voi kysyä kuukkeliin liittyviä asioita.  Kokeile googlefoorumi, googlen sähköpostiosoite tms.

Kokeile tätä

31
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 10. 06. 2011 08:08 »
En osaa nako mikä on komein pyörätie Vaasassa mutta ainakin Silmukkatien takaa lähtevä pyörätie vie vihreän alueen lävitse.  Tutustu ensin huolella Vaasan kaupungin  uueen pyöräilykarttaan, siitä kai tässä on kysymys.  Pyöräilykartassa on varmasti vinkkejä.

Katso tästä ja lue pdf.

http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageWithoutBanner.aspx?id=484389

32
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 09. 06. 2011 05:05 »
Keskuskauppakamarin johtaja Risto E. J. Penttilä sanoi mutama päivä sitten  tv-uutisissa jotain sellaista, että ”Kunnissa keskeneräistä kaavoitusta hoitavan virkamiehen ei kannata mennä Savonlimnan oopperajuhlille yhdessä grynderin kanssa, joka hakee kaavaa.”

Penttilä sanoi vain sen, minkä moni tietää.  Kaavaa voi edistää kestitsemällä tai palkkiomatkalla tai selvällä rahalla.  

Monissa yksitysissä keskusteluissa vihjaillaan että näin on myös Vaasassa.  Peruskysymys ei enää ole se, että grynderi maasuttaa virkamiestä, vaan se että virkamiehet ja luottamusmiehistä ne, jotka ovat oikeassa lautakunnassa itse ehdottavat miten kaavaa voi edistää.

Tämä on täydellinen muutos aikaisempaan käytäntöön, joka sekin on tietysti edelleen voimassa.

Nyt Vaasassa käydään eipäs-juupas-keskustelua pikkuasioista ja ihmisten mielenkiinto suunnataan toisarvoisiin asioihin.  Epäilyt rahastuksesta kaavoituksella tulee nostaa esille.  Kysymys on paljon isommasta asiasta kuin korkokengistä, omista ajoista kaupungin piikkiin tai pelkästä juristeriasta.

33
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 09. 06. 2011 04:04 »
Virkavelvollisuuden rikkominen

Rikoslain 40 luvun 9 §:n 1 momentin mukaan virkavelvollisuuden rikkomisesta tuomitaan virkamies, joka virkaansa toimittaessaan tahallaan muulla kuin edellä samassa luvussa säädetyllä tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen.

Lue lisää:
http://jugement.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65853-1-kkon-ennakkopaatoksia-virkavelvollisuuden-rikkomisasioissa-2-ym

34
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 20. 05. 2011 11:11 »
RG-Line-jupakan aikoihin puhuttiin melko avoimeasti siitä, että Lumio olisi käärinyt liiveihinsä muhkean palkkion lainan järjestelyistä.

Yksi Kohin ja Lumion järjestämien Asuntomessujen makupaloista oli, että projektipäällikkö Keijo Ullakon pojan ralliauton yksi pääsponsoreista oli -. Risberg, joka oli yksi Asuntomessujen kohurakentajista, joka ei noudattanut kaikkia ohjeita jne.

Kaupungin hämärään historiaan kuuluu venäjälle jääneitä peräkärryjä ja pari vuotta sitten ostettuja poria ja sirkkeleitä, joita ei merkitty mihinkään mutta jotka löytyvät hankintoja lähellä olevien autotalleista jne, jne.

35
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 20. 05. 2011 09:09 »
Raimo Rauhala teki samassa jutussa itsestään täysin viattoman, joten mikään ei ole mennyt perille.

-On todettava, että on  epäonnistuttu.  Näin kävi.  Turha jäädä murehtimaan tapahtunutta, pitää laittaa uusi vaihde päälle, sanoo Rauha Pohjalaisessa.

Mahtaako R.R tarkoittaa urheulumallisen auton vaidetta?

36
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 19. 05. 2011 13:01 »
Täassä voisi aivan hyvin aloittaa kaskustelu uudesta mahdollisesta kh:stä.  Listaa katsellessa uuteen kh:n ehdottaisin Miettistä, Moisiota, Patuhovia ja Swahnljungia.  Anna ja Tapio Osala voisivat vaihtaa paikkaa?

Muut voivat mennä.  Erityisesti Rauhala ja Vehkaoja, joiden pitäisi jo antaa tilaa nuoremmille.

Ari Mäkynen, esimerkiksi, on saattanut itsensä huonoon valoon KPO yhtyksiensä vuoksi ja Wägar, no, on menneisyyden miehiä.

Nykyinen kh

http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageWithoutBanner.aspx?id=392730

37
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 19. 05. 2011 09:09 »
Onko edes teoriassa mahdollista, että valtuusto antaisi vastuuvapauden ko. henkilöille.  Sehän olisi demokratian pilkkaa.

38
Laskelmalla missä ei ole allekirjoitusta (ja mielellään esimiehen vahvistus) ei ole mitään merkitystä.  Vaadi Helin seuraaviin laskelmiin virkamiehen nimi ja esimiehen vahvistus, niin että ne voidaan tarkistaa myöhemmin jos on epäilyjä että tiedot ovat puutteellisia tai peräti vääriä.

39
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 03. 02. 2011 05:05 »
Julkisen teurastuksen (Raija Kujanpää) seuraaminen onkin ainoa lohtu, minkä vaasalaiset saavat verovarojensa menettämisestä.

40
Olenko ymmärtänyt oikein, että Lumio ja Salin olivat samaan aikaan samassa milanolaisessa kenkäkaupassa? Oliko kysymyksessä lomamatka vai oliko Lumio virkamatkalla,  vaikka tutustumassa Milanon viemärijärjestelmöään?  Kuka maksoi matkan?

Miten Lumion ja Salinin suhde on vaikuttanut syntyneeseen tilanteeseen?  Salinin on ainakin nähty syöttävän Lumiolle mansikoita julkisessa tilaisuudessa.

Eikö kaikki Lumion matkat tulisi tutkia perusteellisesti Espoon mallin mukaisesti?  Nyt puhutaan todellakin vain "lautakasoista"   kun villakoiran ydin on silkkaa kovaa luuta:  bisnestä, hyväveli puuhastelua, juonitteelua ja mitä muuta...?

Pages: [1] 2 3 4