Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Herkkumutteri

Pages: [1]
1
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 18. 01. 2010 09:09 »
Tästäkö se lähtee: kauan kaivattu kunnon keskustelu kunnallisesti korroptiosta (kkkkkk)? Ja suurten toimijoiden, kuten S-ketjun, roolista siinä.

Uusi Suomi uutisoi asiasta tänään näkyvästi, ja totta kai myös Vaasan virkamiehet mainitaan jutun kommenteissa:

S-ryhmä kuumentaa tunteita: ”Maanlaajuinen ongelma”

http://www.uusisuomi.fi/raha/82525-s-ryhma-kuumentaa-tunteita-%E2%80%9Dmaanlaajuinen-ongelma%E2%80%9D

Kunnallinen korruptio on vaalirahaskandaaliin osittain liittyvä, mutta huomattavasti laajempi, kierompi ja turmiollisempi ilmiö. Nytkö se puhkeaa?


2
Yleistä keskustelua / Re: Sikainfluenssa
« on: 15. 12. 2009 07:07 »
Mä pahoittelen että mä leikkaan tänne näitä svedulaisia ja tanskalaisiakin artikkeleita, mutta kun tilanne on nyt vain se että Suomessa ja suomeksi tästä ei raportoida.

Niin kuin Suoraan asiaan toteaa, niin tässä tarvitaan kiertotietä...

Tanskalaisen laatulehden juttu WHO:n ja rokoteteollisuuden liitosta:

http://www.information.dk/215355


Ja helpommin ymmärrettävissä oleva ruotsinkielinen blogikommentti tutkija ja toimittaja Bo Zackrissonilta. Täältä myös linkit tanskalaisen yleisradion juttuihin aiheesta.

http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/korruption_bakom_massvaccineringen

Nu har vi också fått bekräftat det vi länge misstänkt, nämligen att WHO:s uppgradering av svininfluensan till en världsomfattande epidemi var följden av korrumperade opinionleaders. Om detta vet danska medier att berätta. Frågan är när svenska medier vet att berätta om detta?

När WHO den elfte juni i år förklarade den beskedliga svininfluensan såsom varande en fas 6 pandemi kunde läkemedelsindustrin börja räkna pengar. Då trädde många vaccinavtal i kraft, inklusive det svenska och norska.

JP Morgan värderar WHO:s lilla beslut till ca 55 miljarder danska kronor.


Forskare betalda av industrin

Nu skriver danska medier om att många av WHO:s experter är betalda av industrin. Är någon förvånad? Jag har tidigare skrivit om Tom Jeffersson, influensaforskare för Cochrane i Rom. Han är bekymrad:


"Det er bekymrende, at mange af medlemmerne i WHO's komitéer, underskriver sig selv med andre titler, selv om de rent faktisk repræsenterer medicinalindustrien," säger Jeffersson till den danska tidningen Information.


3
Yleistä keskustelua / Re: Sikainfluenssa
« on: 14. 12. 2009 11:11 »
Onko tästä jo uutisoitu Suomessa? Miksei?

Eskola on se puuttuva linkki jota mä olen hakenut tähän yhtälöön.

Svenska Dagbladet eilen:

"Nya uppseendeväckande fakta kommer nu fram om de täta banden mellan ledande influensaexperter och den internationella vaccinindustrin. Den här gången är det den finske influensaspecialisten och WHO-rådgivaren Juhani Eskola som står i centrum.

...

Under hela svininfluensatiden i år är det han som stått i spetsen för den finska regeringens insatser, inte minst de pågående massvaccineringarna. Han är den som uttalar sig i finska medier och ständigt uppmanar människor att vaccinera sig. Sedan i år sitter han också med som en av 15 medlemmar i Världshälsoorganisationen WHO:s speciella rådgivningskommitté för vaccineringar (Sage).

...

Samtidigt med dessa ansvarsfyllda myndighetsuppdrag har Juhani Eskola haft nära kontakter med vaccinindustrin. Mellan åren 2000 och 2004 var han hög chef inom världens största vaccinföretag som då hette Aventis Pasteur, numera Sanofi Pasteur.

....

Av alla dessa dubbelroller har Juhani Eskola i sin jävsdeklaration till WHO (Världshälsoorganisationen) enbart angivit att han fått mindre konsultarvoden från ett tredje vaccinföretag, Novartis. Ingenting om de andra uppdragen."
[/b]
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/influensaexpert-i-vaccinallians_3933537.svd


4
Erittäin mielenkiintoista havaita, että vastaavaa rakentavaa ja kriittistä keskustelua ilmastoevankeliumista ei tällä hetkellä juurikaan löydy. Kiitos esim Jartolle tiedoista, käännöksista. Lähettämäsi videolinkki on uskomaton: MISSÄ on suomalaisen lehdistön kriittiinen tarkastelu aiheesta??

Olen vasta viime aikoina ymmärtänyt miten minua, ilmastoasioiden täyttä maallikkoa, on huiputettu kuusi-nolla. Turun vuosilta muistan ympäristötekniikan dosentti Jarl Alhbeckin, jota pidin kauan omituisen kriittisenä. No, mies on seurannut alaa kauan, ja tietää mistä puhuu:

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ja näin ollen ihmisen toiminta vaikuttanevat jossakin määrin maapallon keskilämpötilaan, mutta allekirjoittaneen käsityken mukaan tämä vaikutus on suhteellisen pieni. Ja vaikka ihmisen vaikutus olisikin erittäin suuri, raskaan teollisuuden pakottamisella Kiinaan päästökaupan seurauksena tilanne vain pahenee, koska eurooppalaisen teollisuuden energiatehokkuus on maailman paras. Lisäksi on otettava huomioon, että europpalaisen teollisuuden muut päästöt kuin hiilidioksidi (mykkykaasut, pöly) on huipputeknologian avulla saatu kuriin, kun taas ilman laatu Kiinassa on muuttunut joka vuosi yhä surkeammaksi.

ympäristönsuojelutekniikan dosentti Jarl Ahlbeck, Åbo Akademi


http://www-1.cms.ts.fi/online/lahialue/90752.html

http://www.vihrealanka.fi/ilmasto/pelon-halventaja-jarl-ahlbeck

http://svenska.yle.fi/program/visa_blogg.php?pid=klimat&id=10000814


http://blogit.hs.fi/kysyilmastosta/?p=6

Löysinpä myös pienen keskustelun jossa mainitaan Tynkkynenkin...

http://www.ilmastofoorumi.fi/foorumi/viewtopic.php?f=11&t=317

5
Niin, nyt kun tuli puheeksi: millä ihmeen meriiteillä Tynkkynen on "ilmastoasiantuntija" ?? Tapsa, mihin tämä perustuu, kun miehellä ei juurikaan ole substanssiosaamista? Tällä tarkoitan alan tutkintoa, professuuria, ansioituneen tutkijan taustaa, ympäristöbisneksen osaamista, ihan mitä vaan. 

Tynkkysen CV:stä ei ainakaan ilmasto-osaaminen näy. Sitäkin enemmän "komiteoita" ja "valiokuntien varajäsenyyksiä". Heppu on steinerkoululainen ja ylioppilas, riittääkö sen akateemiseksi substanssiksi?

http://www.orastynkkynen.fi/?page_id=15


Hard talks, but soft hands.

6
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 31. 10. 2009 17:05 »
Mun mielestä tuhannen taalan kysymys kuuluu, miten saamme houkuteltua tarpeeksi fiksuja ja ahkeria, työtä pelkäämättömiä ja kansakuntamme arvoja omaksuvia, kanssaihmisiä tänne kylmään Suomeen?

Tapsa on tietenkin aivan oikessa: me tarvitsemme maahanmuuttoa. Kipeästi. Ja kun nigerialainen dosentti tai flilippiiniläinen sairaanhoitaja tai egyptiläinen insinööri katsovat karttaa, he saattavat EHKÄ päätyä Kööpenhaminaan tai Tukholmaan. Mutta eivät helpolla tule Suomeen. Ihan syystä.

Vilkaiskaa Amerikkaa. Koko kansakunnan vauraus ja kehitys on AINA perustunut maahanmuuttoon. Alkuperäiset amerikkalaiset, no, heille kävi köpelösti. Harmittaa sekin.


7
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 28. 09. 2009 21:09 »
Tuohon nimettömään viestiin kommenttina, että kyllä tuo koko kristiinankaupungin sekoilu tuon sairaalan myynnin kanssa on nimenomaan RKP:n junailemia juttuja. Sairaanhoitopiirissä ehdotonta äänivaltaa käyttää RKP, eikä muilla ole siellä äänestyksissä siis mitään sanomista. Suurimmalle osalle RKP:n toiminta mielletään ruotsinkielisten yleisen mielipiteen toteuttamiseksi, vaikka näin ei varmaan lähellekkään aina ole. Ja kyllä vaasan kunnallispolitiikassa tuo mainittu "kauhun tasapaino" on nimenomaan edellytys asioiden etenemiselle. RKP voi halutessaan jarruttaa/estää lähes minkä tahansa asian eteenpäin menemisen.

...ja vielä jälkikommenttina: miten voidaan järkevästi perustella että halutaan myydä sairaala pienemmän tarjouksen tehneelle taholle, tuo tarjouksien ero on nimittäin merkittävä. Tähän asiaan palataan varmasti vielä monta kertaa.

Nyt, Marko, osuit naulan kantaan. Ei RKP:n mielipide ole suomenruotsalaisten mielipide (kuinka voisikaan olla). Muistan ikuisesti miten toista vuosikymmentä sitten, kunnan virkamiehenä kiertäessäni ruotsinkielistä maakuntaa, törmäsin kunnanjohtajaan, jolle esitin kysymyksen paikallispolitiikan haasteista. Vastaus kertoi kaiken:

"Hödu, int haar vi nain politik jäär, vi haar ju SFP."

Että tälleen.

Ja aivan totta, Marko, miten tuo suunniteltu sairaalakauppa on mahdollinen, sitä ei ymmärrä monikaan. Korkeintaan se pieni kabinettiryhmä, joka Kristiinankaupungissa junaili affääriä novagroupilaisten kanssa......

8
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 16. 09. 2009 19:07 »
Vaasan kaupunki julisti tänään 3.000.000 euron säästämistavoitteen. Selkämeren sairaalan myynti Kondikselle antaisi jo yli 10 prosenttia tavoitteesta.

Entä jos Kondis toteutuu vaasassa? Ulkopuolistenkin (Åbo Academi) tietojen mukaan kondis toisi kaupungille 3-4 Meur, suoraan ja välillisesti. Eli tämä on selvä kuin pläkki: kondis pystyyn, niin voidaan unohtaa 3 Meur:n säästämistavoite!

9
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 09. 09. 2009 15:03 »
Kaukodiagnosointia...? Ja sitten ihmetellään kun vanhushuolto on kuralla, lääkkeitä on liikaa, kukaan ei hoida jne... Uskomatonta.

"15 september fattar styrelsen för K 5 om Doctagon är välkommet."

Se on pian. Pitäiskö paikallisten hieman aktivoitua...? Vai runnooko Nypond tämänkin läpi?

10
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 19. 03. 2009 17:05 »
Jaaha, taas sitä mennään.

Tietääkö kukaan minkä tyyppisestä kavalluksesta "epäilty mies" on epäilty? Onko kyseessä laskuista välistäveto omalle tilille vai lahjukset vai mikä? Onko tutkittavat muut yhdeydet kollegat, alihankkijat/toimittajat vai ketkä?

Ja kuten aina, ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan.

11
Valtuuston tietoon / Re: Netti-tv
« on: 10. 04. 2008 22:10 »
Vanhaa tietoa. Ei näy netissä.

12
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 09. 04. 2008 19:07 »
Hmmm... totta, tuo poikien puhelinnro viittaa Thaimaahan. Kuka muu lomailee parhaillaan siellä, ainakin Keskusrikospoliisin mukaan? Ai niin, Winclubin/WinCapitalin pojat.... Mutta nehän ovatkin pyramidihuijauksella rikastuneet, ei millään laillisella nettihuutokaupalla....

13
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 22. 02. 2008 11:11 »
Aivan.

Ja asiaan siis kuuluu että Telebid on ollut pystyssä jo yli kaksi vuotta. Eli voidaan jättää mainospuheet omaan arvoonsa.

14
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 21. 02. 2008 16:04 »
Ohhoh, blu3sjazz, hyvin huomattu. Aika erikoista, tosiaan....

15
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 21. 02. 2008 11:11 »
16
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 21. 02. 2008 11:11 »
Jaa... Minusta taas fiksuhuudon lay-out on suoraan kopioitu bidsteriltä.... Verratkaapa:


http://www.bidster.com/?&set_country=fi

http://www.fiksuhuuto.fi/

17
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 08. 02. 2008 14:02 »
Ymmärisinkö blogin jutun oikein, että Kari myös myy näitä sähköautoja? Mihin hintaan?

Hieno homma! Onnea ja menestystä, tällainen bisnes on kestävällä pohjalla, ja kysyntä kasvamassa!

Ja niin kuin Kari sanoo, moni puhuu mutta harva toimii. Esim pienyrityksille olisi tässä oiva mahis profiloitua ympäristöystävällisenä firmana, ja ostaa/liisata sähköpelit.


18
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 02. 02. 2008 15:03 »
Kun kerran speguloidaan, niin tehdään sekin kunnolla. On ihmetelty, mistä kyseiset ostajat olisivat saaneet rahat Koti-Pizzan yrityskauppaan… Ostamalla RG-Linen (markalla) tietenkin. Eli ottamalla täten vastuun RG-Linen veloista.

Äärimmäisen kiinnostava spekulaatio. Jos näin todella olisi, on kyllä RG Linen päivät pian luettu. Näin Rabbekaan ei menettäisi kasvojaan Vaasassa, hänhän ei enää omista yhtiötä. ;)
 

19
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 19. 12. 2007 12:12 »

Korkeeta ja komeeta. Isoja parvekkeita ja terasseja. Rannoille laitureita, kahviloita ja ravintoloita, pikku puoteja.Kannatetaan! Tämä olisi tärkeä lisä vaasalaiseen asuntorakentamiseen. (Vastaavanlainen kohde voisi olla höyrymyllyn siilojen kohdalla... kuvitelkaa näköalaa yhdeksännestä kerroksesta...).

Esim. Airiston Tähti
http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=airistontaehti-turku-finland

20
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 19. 12. 2007 12:12 »

Linjat kulkivatkin lähes kaikkialle. Ja säännöllisesti.Miten on nyt? Pärjääkö esim Sundomissa asuva julkisilla? Ei varmaan....?

21
Sen minkä olen perusterveydenhuollosta nähnyt ja kokenut voisi kiteyttää näin:

+  Laatu on korkea (tutkimukset, hoidot, lääkärikontaktit, henkilökunnan asenne jne)

-   Saatavuus on ongelma (vaikea päästä puhelimitse läpi, pitkiä jonotusaikoja)

22
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 13. 11. 2007 18:06 »
Mielenkiintoista.

Tästä kohtaa olisi EU:lle kyllä hyvä yhteys. Parempi ja järkevämpi kuin Porista, Raumalta tai Oulusta. Ouluun voi mennä yläkauttakini, tai jos alakautta, niin Vaasa olisi siihen sopiva yhteys.

Kun poikittaistiet ovat joskus tulevaisuudessa valmiit, nousee Vaasan painopiste valtavasti.


Poikittaistiestä puheenollen: Motorways of Seas (MoS) on EU:n tärkeimpiä hankkeita rahti- ja matkustajaliikenteen tehostamiseksi Itämerellä.

Osalaa kehoitan edes selailemaan Anonymuksen mainitsemia linkkejä. Oma koulusaksani riittää juuri ja juuri asiayhteyden ymmärtämiseen, mutta lukemisto on sitten sitäkin kiinnostavampi. MoS:ta enemmän saksalaisesta linkistä sivulla 54, ja samasta kirjoituksesta lyötyy muutakin:

Marco Polo-ohjelman lisäksi Vaasan satama (tai vaikka satama + kaupunki yhdessä mainitun Rabben konsortion kanssa) voisi teoreettisesti hakea myös TEN-T-A-satamatukea, jos sataman liikenne ylittää 200 000 matkustajaa vuodessa tai 1,5 miljoonaa tonnia rahtia vuodessa - tai tästä on pitkälle menevät suunnitelmat!

Sallikaa pienimuotoinen spekulointi. JOS vastaavan tyyppistä tukea ollaan hakemassa, miksi tätä hakuprosessia ei nosteta esille (Osalan hyvä argumentti)? Voiko olla niin että kokonaiskuvio on hankala, sisältäen kabinettisopimuksia Lumion ja RG-Linen välillä? Onko meillä yhtään tietoja vapaamuotoisista keskusteluista - Vaasassa tai muualla?


23
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 13. 11. 2007 17:05 »
Anonymus kirjoittaa #1326 mielenkiintoisesta seikasta, nimittäin lyhyesti sanottuna EU:n satamatuesta. Hakemukset on jätettävä sisään tämän vuoden puolella.

Tämäkö on Lumion kiireen takana? Onko Rabbella ehkä kiikarissa tulla isomman konsortion kanssa satama-apajille, jolloin Vaasan sataman tulevaisuuskin ratkaistaisiin kertaheitolla? Siksikö jotkut valtuutetut painottivat sataman roolia tukea myönnettäessä (jos-Ikea-ja-Venäjänkauppa-ja-sitä-ja-tätä).

Pitäisikö jonkun lehden tai vaikka Vaasalaisia-blogin journalistien kysellä Lumiolta ja Rabbelta asian laitaa? Eli ovatko herrat hieroneet satamakauppoja ulapalla?


Pages: [1]