Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Timi

Pages: [1]
1
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 14. 05. 2008 15:03 »
Kyllä minä lähtisin ystäväsi ongelmassa siitä, että Pikipruukilla on oltava velvollisuus näyttää ystäväsi aiheuttaneen kustannukset esim. esittämällä tarkastuspöytäkirja tarkastuksesta, joka on tehty ennen ystäväsi sisään muuttoa. Ei voi olla niin, että näyttövelvollisuus on ystävälläsi. (ks. aiempi kirjoitukseni)


2
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 13. 05. 2008 17:05 »
Olen PepPiP:n kanssa samaa mieltä. Turvallisinta on jos itse tarkastaa asunnon ennen muuttoaan ja kuvaa epäkohdat. Pruukilla on jopa lomakkeet siihen tarkoitukseen mutta eivät niitä käytä aina, saavat siten syyn laskuttaa. Näitä lomakkeita löytyy tietty myös muualta, jos niin haluaa. Tarkastuksesta ja kuvista kopiot Pikipruukille niin on hankalmpaa vaatia korvausta aiempien asukkaiden aiheuttamista vahingoista tms. peilien ja kaihtimien jättämisistä :)

Vuokralaisen oikeusturva mättää kyllä pahasti tässä kohdassa, normaalisti viranomaisella on näyttövelvoite jonkun syyllisyydestä. Pikipruukin asukkaalla on näyttövelvoite omasta syyttömyydestään. Älytöntä ja kertonee jotain tuon yhtiön toimintatavasta ja asukkaiden arvostuksesta. Vähän niinkuin Pohjois-Koreassa.. kumartakaamme siis sen suuruudelle :)
 Ajatelkaa muuten tällaista käytäntöä rikosasioihin...


3
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 26. 04. 2008 22:10 »
Pikipruukki ei Osalan uskomuksen mukaan todellakaan toimi samoilla intresseillä ja loistavassa yhteistyössä kaupungin eri toimialojen kanssa. Olisipa hauska nähdä yhteistyötä selvitettettävän esm. niin, että yhteistyökumppanit pääsisvät kommenttinsa lausunmaan.

Tuloksesta en tiedä, lienee julkinen kyllä mutta tehokkuus, taloudellisuus ja vaikuttavuus ovat käsitteenä jostain toiselta vuosisadalta kuin kyseinen palveluntuottaja.

Lisäksi em.asioiden puuttumisen kanssa ongelman muodostaa lainsäädäntö. Kaupungin on tarjottava kaikille asukkailleen asunto, osakeyhtiö ei voisi toimia tappiollisesti ja muuta asuntojen vuokraustoimintaa ei kaupungilla juurikaan ole. Melkoinen yhtälö pohdittaessa sosiaaliviraston asunnon tarvitsijoita.


4
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 20. 04. 2008 19:07 »
Hätiköity ja harkitsematon päätös Nordealta. Käsittämätön suorastaan ollessaan totta. Muistuttaa kyllä enemmän Olympialaisten järjestäjän toimintaa kuin länsi-Euroopalaista pankkitapaa vuonna 2008. Mitenköhän tästä luistelevat? Olisko Sammosta tuttu varsinainen asiakaspalveluhenkisyyden perikuva -lausahdus; Olemme pahoillamme tapahtuneesta ja korvaamme kyllä taloudelliset aiheutuneet vahingot... mikäli sellaisia voidaan osoittaa.??


5
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 20. 04. 2008 17:05 »

Jonkun tarvisi kaivaa sitä yhteistyötä esiin. Kalle vei sen Pingviineihin, kukahan sen toisi tähän päätöksentekoon?


6
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 20. 04. 2008 16:04 »

Jep jep.. todella luotettava kuva pankista yrittäjän kannalta. Keskeyttää maksut kun olettaa jonkin asian olevan väärin. Toimii mielivaltaisesti ennen kuin asia on tutkittu. Suomessa kai yhä on kuitenkin näyttövelvollisuus sillä, joka epäilee rikoksesta, eikä syytetyllä, paitsi näköjään Nordeassa.


7
Vaasa / Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« on: 13. 04. 2008 19:07 »
Itse en kyllä jaksas uskoa, että on tuhansia ihmisiä, jotka haluaisivat säilytää tuon vaskiluodon risukon. Varsinkaan jos vaihtoehtona olisi puistomainen ulkoiluympäristö tuon risukon sijaan. Ajatelkaa vaikka rantareittiä Suvilahdesta kaupunkiin, yksi Suomen hienoimmista ulkoilureiteistä. Vaskiluodossa olisi lisää samanlaisia mahdollisuuksia risukon sijaan, joita ei koskaan saada toteutettua. Kiitos siitä valitajillemme, jotka luulevat olevansa koko kaupungin mielipide ja aina oikeassa.

On vain niin , että muutama sata ihmistä pitää niin suurta meteliä, että heitä luullaan olevan tuhansia Niinkuin Vaasassa yleensä. Se lienee tarkoituskin. Todella surullista kaupungin kehityksen kannalta, että valittajat jarruttavat kehitystä.

Tuon risukon säilyttäminen nykyisellään noin lähellä keskustaa ja turistien kulkualueella antaa kaupungista erittäin epäsiistin kuvan !


8
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 09. 04. 2008 09:09 »

Lopputuloshan asuntomessuista on tai lienee kuitenkin varsin hyvä. Olkoonkin, että pyykkiä syntyi. Merellistä kaupunkia saatiin kehitettyä sen oikeassa nimenomaisessa ympäristössään ja Vaasa saa tarvitsevaansa näkyvyyttä. Vähemmistönä olevat mutta suurinta ääntä pitävät "ympäristönsuojeluihmisetkään" eivät saaneet kaadettua hanketta, vaikka kaikkensa tekivätkin. Lisäksi löytyi yksi malli rantarakentamiseen, jossa myös ulkoilualueet on huomioitu. Näillä kokemuksilla voisi ja tulisi ehdottomasti jatkaa samanlaisten alueiden kehittämistä, joita Vaasassakin riittää. Toivoa toki sopii, että tästä kokemuksesta opitaan jotain mm. yhteistoiminnallista suunnittelua.


9
Vaasa / Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« on: 09. 04. 2008 09:09 »
Lopettakaa nyt hyvänen aika kaiken vastustaminen ! Kyllä Vaasaan tarvitaan houkuttelevaa rakentamista, että tänne saataisiin lisää veronmaksajia. Kaavoitus tökkii ja asukasvirta on ulospäin, se on käännettävä. Naurettavaa, että nyt kaupungissa asuvat valittavat jokaisesta suunnitelmasta rakentaa. Ei kai tänne tarvita uusia koteja kun mulla on jo koti, eikä ainakaan paremmalle paikalle kuin mun koti, tuntuu olevan vallitseva ajattelu Vaasassa. Aina on jollakin syy valittaa, kun minä en tykkää tästä taikka tuosta, miettikää nyt mitä opetitte lapsillenne tuollaisesta valittamisesta.

Ei tässä kenenkään grynderin eduksi kaupunkia kehitetä. On vain niin, että jos houkuttelevia asuntoja rakennetaan, grynderi menestyy. On siis kaupungin kehittymisen etu jos grynderi menestyy. Ei ne ole asioita, joita pitäisi asettaa vastakkain, paitsi tietysti kateuden nimissä.

Uskokaa tai älkää, elämää on Vaasan ulkopuolellakin. Joku voisi haluta sieltä muuttaa Vaasaan jos olisi houkuttelevia koteja tarjolla.  Vaskiluodon metsästä ei tee korvaamatonta se, että ympäristöseura siitä tykkää, eikä se tarkoita että kaikki siitä tykkää!

Käykääpä katsomassa Kuopion saaristokaupunkia. Hieno yhteinen ponnistus, jollaisesta Vaasassa voidaan vain unelmoida, vaikka mahdollisuudet ovat paremmat kuin Kuopiossa. Ei ole nähkääs täällä yhdessä tekemisen meininkiä ! .. Vain valittamisen ja eripuran upea kulttuuri

10
Valtuuston tietoon / Re: Netti-tv
« on: 08. 04. 2008 17:05 »

No nyt on aikoja eletty. Vaasan kaupungissa kehitetään hallinnon läpinäkyvyyttä ja tällaista palvelua !

Pakko hämmästellä hiukan.

Olen todella positiivisesti yllättynyt !


11
Palatakseni viestiketjun alkuperään on pakko sanoa, että kaupungissamme ei ole tietääkseni koskaan virheen tehneeltä taholta pyydetty korvauksia. Sama se onko kyseessä selkeä virkamiehen tekemä virhe tai yritys, laskun maksaa aina veronmaksajat !

Ja kun on tavoille opittu, niin ei kai ole pakko välittää, laskulle löytyy kuitenkin aina maksaja. Niin todennäköisesti nytkin..


12
Sekalaista keskustelua / Re: Klamydian rupiset riimit
« on: 02. 10. 2007 22:10 »

Heh.. minä olisin isosti huolissani Klamydian musiikin puolesta, jos se saisi hurjan kannatuksen tällä foorumilla.

Kateus saa sanomaan. Kertokaahan Klamydian arvostelijat muitakin Vaasalaisia bändejä tai artisteja, jotka ovat elättäneet itsensä ja menestyneet musiikillaan yhtä hyvin ja pitkään. Tuotanto on klamydialla pitkä kuin nälkävuosi, ei taida löytyä montaa...

13
Vaasa / Re: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 21. 09. 2007 08:08 »
Miten ihmeessä yhden yhdistyksen jäsenten nimet voi kiinnostaa ketään näin kovasti :)

Minkähän kerhon jäsenistöä tai sen jäsenten tekemistä täälä seuraavaksi pohditaan? En ole vapaamuurari, mutta en ymmärrä tämän keskustelun tarkoitusta. Toki täytyy asioista puhua jos ne puhututtaa mutta mutta...

14
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 20. 09. 2007 22:10 »
Vaasalaisten virkamiesten jäljiltä näytttää tulevan taas lasku veronmaksajille. Olisi kyllä jo aika saattaa virkamiehet virheistään virkavastuuseen tässä tapauksessa ja tästä lähtien.

Ei ole mielestäni oikein, etteivät virkamiehet ole taloudellisessa vastuussa virheistään Vaasassa ! Kun etukäteen jo tiedetään ettei itse jouduta vastuuseen, niin virheitä voidaan tehdä ja antaa tapahtua.. kyllähän kaupunki maksaa ja siivoaa jäljet. Esimerkkejä on useita viimeisten vuosien aikana.

15
Vaasa / Re: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 09. 06. 2006 08:08 »
Kyllä vain, me voimme olla ylpeitä, vain Warsovassa olen tavannut kauheampaa liikenne käyttäytymistä ja sinne en enää ole ajatellut mennä omalla autolla...

Eniten hämmästelen Vaasassa kaksikaistaisilla teillä ajavia. Jos täälä kääntyy kaksikaistaiselle kadulle tehdään "vaasalaiset" ja käännytään suoraan keskimmäiselle kaistalle vaikka reunimmaiselle pitäisi. Lisäksi jos ajat kaksikaistaista katua keskimmäistä kaistaa ja oikealta kääntyy auto samaan suuntaan kanssasi keskimmäisenkin kaistan autot pysähtyvät ja väistävät tätä joka on kääntymässä reunimmaiselle kaistalle ? HEI HALOO... kun kaksikaistaiselle tielle tulee yksi auto pitäisi siellä olla yksi vapaa kaista joten kaikkien ei tarvii aina pysähtyä ! toivottavasti.

Suojatien eteen voisimme myös alkaa pysähtelemään kun joku tahtoo yli,  sillä saa muuten yllättyneitä ilmeitä aikaan... ;)  aletaan sellainen omatoimi-kamppanja, minä voin aloittaa jo tänään!

Pages: [1]