Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - navajo

Pages: [1]
1
En kyllä millään käsitä miksi Asevelikylään Sepänkyläntien ja Kalliokadun risteykseen rakennettiin tämä hieno liikenneympyrä. Sitä on nyt niin kovasti puunattu ja laitettu viimeisen päälle. Tuleehan sieltä nyt se uusi tie uudelta asuntoalueelta, mutta eihän liikennemäärä sieltä yksinkertaisesti voi olla suuren suuri. Ja Kalliokadulta ei paljoa liikennettä tule, koska kukaan ei tykkää ajella Huutoniemen kirkon edessä olevan suuren hidastetöyssyn yli 30 km/h (toki se on varmaan siinä tarpeellinen turvallisuuden kannalta).

Voin helposti nimetä aivan lähistöltä monta risteystä johon olisi paljon kipeämmin tarvittu liikenneympyrää tai liikennevaloja:
- Keskuskadun ja Kuninkaantien risteys
- Keskuskadun ja Haukankadun risteys
- Sepänkyläntien ja Keskuskadun risteys
- Sepänkyläntien ja Toukolantien risteys

Näitä riittää.... Ja noissa ed. mainituissa on aivan varmasti risteävä liikenne paljon suurempaan kuin tässä turhaan rakennetussa. Miksi meidän verorahoja on tuhlattu tuollaiseen?? Tiedän, että tämän ympyrän tarkoitusta ovat muutkin ihmetelleet.

Ja koska Sepänkyläntie laitetaan kuntoon koko matkalta? Se on niin surkeassa kunnossa vuodesta toiseen.

2
Valtuuston tietoon / Vs: Katujen talvikunnostus
« on: 01. 02. 2011 05:05 »
Ihmettelen miksi sallitaan että samat kiinteistöt vuodesta toiseen ovat ajamatta lumipenkkoja katujen varsilta pois.

Kyllähän se työväenopiston kasa on selvästi ajoradalla eli kuuluu kaupungille siirtää se pois.

3
Valtuuston tietoon / Vs: Katujen talvikunnostus
« on: 31. 01. 2011 13:01 »

Yllättävän hyvin tässä on lumet hoituneet alta pois.
Täytyy kerrankin antaa kiitosta.

Ai on vai? Kyllä siinä hetken aikaa eilen olin ihmeessä, kun tajusin työväenopiston ohi ajaessani, että oma kaistani loppuu kesken kuin varkain, ilman mitään varoitusta.

2 kaistaa muuttuu yllättäen 1,5 kaistaiseksi. Tai voisi sanoa, että 4 ajouraa muuttuu 3:ksi. Ei kyllä ole autoilijoiden vika, jos kyljet ottaa kontaktia! Kadun auraajat ovat jättäneet siihen melkoisen lumikasan.

4
Valtuuston tietoon / Vs: Katujen talvikunnostus
« on: 19. 01. 2011 16:04 »
Kyllähän se niin on nykyään, että enää ei aamuyöstä tarvitse herätä lumiaurojen kolisteluun. Mielelläni kyllä heräisin. No... tämä on tätä nykyaikaa, tiestön ylläpidosta ja hoidosta rahaa vain vähennetään tasaiseen tahtiin.

Kun tuota lunta on nyt jokapaikassa Vaasassa, niin eikö sitä voisi kipata kauhakuormureilla kaupungin puistoalueille ja muualle joutomaalle tms? Pitääkö se aina kuljettaa kuorma-autoilla määrätylle lumenkaatopaikalle? Kyllä keskustasta löytyy puistoja sen verran, että sinne vaan. Tilanne on kyllä nyt niin kaoottinen, että kyllä sen pitäisi onnistua. Ja kaupungissa tänään ajaessani näin monta lumiauraa siirtymässä paikasta toiseen kauha ylhäällä. Eikö sen kauhan voisi laskea alas ja mennessään aurata vaikka pyörätietä? Saman verran dieseliä siinä kuluu. Vai onko pomo sanonut, että otat lumet pois paikasta A ja sitten siirryt paikkaan B ja sieltä lumet pois... Eli siis JÄRKEÄ tähän hommaan. Itse olen tehnyt lumitöitä hikipäissäni pienen taloyhtiömme pihassa vaikka se ei minulle edes kuuluisi. Siis kaikki mukaan lumitalkoisiin!

5
Yleistä keskustelua / Vs: Jäätie
« on: 03. 01. 2011 09:09 »
Kiitos. Onko se itse jäätie jotenkin merkitty siellä jäällä?

6
Yleistä keskustelua / Jäätie
« on: 03. 01. 2011 06:06 »
Pohjalaisessa kerrottiin jäätiestä, joka alkaa Gerbyn venesatamasta. Missä tuo venesatama tarkemmin on?

7
Kuulostaa pöllöltä idealta, kuten mainitsit, tärkeämpiäkin risteyksiä olisi.

Niinpä... Tässä muutama päivä siitä kaadettiin puut pois. Muistaakseni Pohjalaisesta luin tuosta viikko-pari sitten. Ihmettelin jo silloin asiaa. Joskus on myös ollut juttua ympyrästä Sepänkyläntie ja Keskuskadun risteykseen. Siihen kyllä sellainen tarvittaisiin. Ongelma vaan on siinä, että ympyrällä on todella vähän tilaa.

8
Voisiko joku viisaampi kertoa miksi Sepänkyläntien ja Kalliokadun risteykseen tehdään liikenneympyrä? Sepänkyläntiellä on kyllä kova liikenne, mutta Kalliokadun tuleva ja menevä liikenne on aika pientä. Samasta risteyksestä tehdään käsittääkseni uusi tie Purolan taakse valmistuvalle asuntoalueelle. Mutta ei kai sieltä nyt niin kovaa liikennettä tule? Siis miksi ihmeessä tämä ympyrä? Suurempi tarve ympyrälle olisi ainakin Sepänkyläntien ja Keskuskadun risteyksessä. Tai Sepänkyläntien ja Toukolantien risteykseen. Jälkimmäisessä liikennevalotkin voisivat olla paikallaan.

http://maps.google.fi/?ie=UTF8&ll=63.099147,21.660275&spn=0.009398,0.043945&z=15&layer=c&cbll=63.099094,21.660604&panoid=qBPNxEDDGSq8comX57Tiwg&cbp=12,115.37,,0,1.4

9
Yleistä keskustelua / Maasillan tilanne
« on: 02. 10. 2010 16:04 »
Oliko se joskus reilu vuosi sitten, kun Maasiltaa levennettiin ja rakennettiin tämä uusi ja "tilava" linja-autoasema.

- Rautatieaseman puolelle tehtiin erillinen bussikaista vai pysäkkikö se on. En ole koko tänä aikana nähnyt siinä ajavan tai pysähtyneen yhtäkään bussia. Siis miksi se tehtiin ja käytettiin Kaupungin rahaa?

- Sitten ne hissipömpelit sillan molemmin puolin. Empä ole ruuhkaa nähnyt niissäkään. Ei kertaakaan ihmistä tulevan tai menevän hissiin. Käyttääkö niitä joku ehkä yöllä? Hukkaan heitettyä rahaa!

- Ja Maasillan surkeaa asfaltointiakaan ei korjattu edes kesällä 2010. On aika kamala ajaa Maasiltaa pohjoiseen vasemmalla kaistalla, kun siinä on se asfaltin reunus, jossa renkaat soutaa. Ja tuntuu myös, että sillan alapäässä on jotenkin kapeampi kohta.

Mikäs tämän homman nimi oikein on? Uusi matkahuoltokaan ei ole kehuja saanut. Koko remontti näyttää menneen perseelleen. Ja me kaupunkilaiset sen maksoimme.


10
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 04. 03. 2010 10:10 »
Pohjalainen torstai 4.3.
"Vaasan poliisi ja kaupungin katutoimi ryhtyvät antamaan huomautuksia niille taloyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille, jotka eivät hankiudu eroon jalkakäytävien reunoille kertuneistä lumikasoista. Jos huomatus ei tepsi, kirjoitetaan sakko."

Ainakaan täällä Teeriniemellä kaupungin katutoimi ei ole hoitanut velvoitettaan aurata pikkukatuja. Auraus täällä on täysin luokatonta. Kadut ovat paksun lumipöperön peitossa. Näköesteitä on pilvinpimein myös katutoimen vastuualueilla. Normaali henkilöauto jää jumiin tähän lumimäärään, eilen jäin itse, naapuri tänään. Täällä yksityiset pihatkin ovat paremmassa kunnossa kuin katualueet. Onko meidän tyydyttävä siihen, että vain kerran päivässä tai vain joka toinen päivä tai aivan satunnaisesti täällä käy auraustraktori?

Myös kaupungin keskustassa on katutoimen vastuualueilla lukemattomia paikkoja, joissa isot lumikasat estävät näkyvyyden risteyksessä, näkyvyyden suojatielle tms.

Voiko poliisi vastaavasti sakottaa kaupungin katutoimea laiminlyönneistä ??11
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 09. 02. 2010 16:04 »

Siis miksi laillisella oleskeluluvalla olevan muiden kansalaisten kanssa samanlaiset etuudet kuohuttavat niin joidenkin mieliä? Sitä en ymmärrä.

Mamuille kyllä löytyy rahaa, mutta älkää unohtako omia Sotaveteraanejamme! Heille ei rahaa tahdo löytyä.

12
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 09. 02. 2010 08:08 »

Kyllä tulin niin pahalle tuulelle eilisen MOT:n jälkeen. Mamuja vaan hyysätään.

Tervetuloa Suomi, täällä iso firma Oy KELA Ab, se maksa teidän kaikki kulu. Lisäksi se jaka reilusti käyttöraha teidän perhe. Ottakaa muka myös teidä kaikki kasvatti lapsi. Lentolippu maksamme !!

Mamuille haetaan huonekalukaupasta uudet kalusteet. Ja tulivat vielä valittamaan, että sohvan väri ei sovi heille, pitää tulla hakemaan sohva pois ja uusi tilalle sopivammalla värillä.

Ja oman kansan köyhät on soppajonossa !!

13
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 03. 02. 2010 09:09 »
Pistetään vain 150.000 - 200.000e Suvilahden mutakon ruoppaukseen joo. Eiköhän tuohon asuntomessualueeseen ole tungettu rahaa jo tarpeeksi? Katujen talvikunnostus tärkeämpää ja varmasti löytyy muutakin tärkeämpää kohdetta noillekin rahoille.

14
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 02. 02. 2010 14:02 »
Minä vuonna tuo ennen vanhaan mahtoi olla?

10-20 vuotta sitten herättiin usein auran kolisteluun klo 5-6 aikaan. Katujen kunnossapito on kyllä tehokkaasti ajettu alas vuosien aikana, varmaankin ainakin osittain vähälumisten talvien vuoksi. Rahaa on kyllä kaupungilta löytynyt kaikenmaailman imagon kohottamisiin.

Kello alkaa kohta olemaan 17 ja auroja ei ole täällä näkynyt.

Ja ne mainitsemani Prisman tunnelin urat olisi kyllä ehditty karhuamaan viimeisen viikon aikana pois, mutta kun ei.

15
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 02. 02. 2010 12:12 »

On kyllä malliin mennyt nämä kaupungin auraustyöt. Ennenvanhaan Teeriniemelläkin aurattiin aamuyöstä, että porukka pääsi hyvin töihin. Nykyään on tyytyminen siihen, jos jokin aura liikkuu edes iltapäivällä. Tänään klo 14 mennessä ei ole auraa näkynyt ja lunta on 20cm.

Ja eilen ennen lumisadetta huomasin, että Prisman alikulkutunnelissa on edelleenkin ainakin 5cm urat. Kyllä siinä aika huolellisesti saa ajaa, ettei tipahda raitelta ja mene poikittain.

Onko asiat todellakin nykyään näin huonosti ??!!


16
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 24. 01. 2010 18:06 »


Tuo on hyvin tuttua ja tavanomaista Vaasassa lumisina talvina ainakin viimeisen 20-30 vuoden ajalta.

Ehkei nyt ihan 20-30 vuotta, mutta kuitenkin taso on laskenut vuosien aikana kuin lehmän häntä.
En tiedä sitten olenko kuvitellut, mutta Asevelikylässä on aina hyvin aurattu.

17
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 24. 01. 2010 17:05 »
Ehdotan, että kaupunki myy tiekarhunsa pois, kun niitä käytetään niin vähän !

Kävin tänään Prismassa. Kyllä siellä olikin vaarallisia renkaanlevyisiä uria. Siinä kyllä helposti auto heittelehtii holtittomasti, jos yhtään keskittyminen herpaantuu. Useassa ristetyksessä on niin korkeita polanteita, että auton pohja alkaa ottamaan kiinni. Tiekarhuille olisi nyt kyllä tekemistä yllinkyllin sekä keskustassa, että lähiöiden pikkukaduilla. Vai ovatko nämä karhut huollossa vai kentien talviunilla?

Jos autoni lähtee urista yllättäen luisuun poikittain (on muuten tapahtunut), minun vakuutusyhtiöni sen maksaa, jos törmään toiseen autoon. Menetän siis vakuutuksesta bonukset, vaikka syy ei ollut edes minun, vaan kaupungin katujen huono talvihoito.

18
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 09. 12. 2008 05:05 »
Siis mitä jakamista on messutalojen paalutuskustannuksissa??

Vai onko asia sitten nykyään niin, että Vaasan kaupunki tulee apuun, jos jollekin yksityiselle firmalle sattuu jokin vahinko ?? Eikös vakuutukset ole sitä varten?

19
Valtuuston tietoon / Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« on: 01. 08. 2008 07:07 »
Hemmetin ruma vain tuo "taideteos" Palosaaren sillan kupeessa. Ei todellakaan sovi ympäristöönsä. Miten lie saanut rakennusluvan?

20
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 19. 07. 2008 14:02 »
Olipa hyvä kuva Pohjalaisen Tosi liitteen takasivulla lauantaina 19.7.

21
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 02. 03. 2008 16:04 »
Jaahas vai tämmöinen "huutokauppa". Empä ole ennen kuullutkaan huutokaupasta, missä joutuu maksamaan, että saa antaa huudon. Fiksuhuuto "huutokaupan" voittaja saa kohteen todella halvalla ja muut "huutoja" antaneet rahoittavat "huudettavan" kohteen ja eiköhän tästä jotain extraa pojille myös jää. Ihan fiksu liikeidea.

22
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 10. 02. 2008 15:03 »

Muuten pitää hommata itänaapurista tällainen peli...

Tuollainen peli kyllä tarvittaisiin meidän kadulla :-)

23
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 10. 02. 2008 08:08 »
Kyllä näin on, että varsinkin kaupungin laitamien pienet kadut on "hoidettu" täysin luokattomasti. Omalla kotikadullani on tällähetkellä paksu lumisohjokerros ja autolla ajo on melkoista taiteilua. Polkupyörällä kulkemisen voi unohtaa heti. Kyllä tässä nyt joku viilaa meitä veronmaksajia pahasti silmään.

Onko tilanne vastuullisen henkilön tiedossa? Onko kyse piittaamattomuudesta vai rahasta vai mistä?

24
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 30. 12. 2007 14:02 »
Jos vielä joskus tulee lumisia talvia, niin minne pannaan Liito-oravan kadun lumet ??
Katu on niin kapea, talot kiinni toisissaan ja aivan kiinni tiessä. Jos ne jätetään kadun varteen, sitten kadusta tulee yhden auton levyinen kärrypolku. Siis aivan järkyttävää suunnittelua. Entä mahdollinen tulipalo? Se leviää talosta taloon. Täysin epäonnistunut paikka. Talojen tyylitkin on aivan laidasta laitaan, melkoinen on sekamelska. Autot ajelee aivan ikkunoiden alla, puhumattakaan uteliasta sunnuntaikävelijöistä ennen ja jälkeen varsinaisten messujen. Yleinen kun on katualue.

25
Yleistä keskustelua / Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« on: 03. 12. 2007 05:05 »
Emme taaskaan ole; tänään tuli VLP:lta ilmoitus, jossa kerrottiin lankapuhelinliittymän kuukausiveloituksen pienenevän ja puheluiden hinnan hieman nousevan. Minun matikallani puheluiden minuuttiveloitus lähes kolminkertaistuu! Hieman nousee joo...

VLP teki "Sonerat". Samanlainen tiedotustapa käytössä. Samanlaisia venkuroita käytetty tiedotteessa.

"Perusmaksut laskevat 1.1.2008 seuraavasti"
"Puheluhinnat ovat 1.1.2008 lähtien"  Siis NOUSEVAT !

"Puhelun aloitusmaksu säilyy entisellään ja minuuttikohtainen hinta on edelleen edullisempi kuin matkapuheluiden hinnat"

Siis onko oikeasti  VLP:n lankaliittymästä soittaminen esim. matkapuhelimeen edullisempaa kuin matkapuhelimesta matkapuhelimeen soittaminen? Epäilen. Melkoista sanaleikkiä on koko tiedote.26
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 20. 11. 2007 06:06 »
Lainaa.. ja nyt takaus.... ei hyvää päivää!
Vieläkö Rabben kaverit jaksavat? Eikö veronmaksajien kanta jo tullut selväksi tässä asiassa? Nyt ei muuta kuin, että satamamaksut vain heti perintään ja sillä sipuli !!

27
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 06. 11. 2007 15:03 »
Minulta myös suurkiitokset valtuutetuille (erityisesti Marjatalle), jotka vastustavat rahan pumppausta RG-Lineen. Nyt todellakin tiedän ketä äänestän seuraavissa vaaleissa.

Ja ei muuta kun, RG-Linen rästiinjääneet satamamaksut VÄLITTÖMÄSTI perintään !!
.

28
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 30. 10. 2007 09:09 »
Kiinnitän huomiota vain tuohon 4,5 milj. euron mainospakettiin.  Kerro 4,5 milj. euroa kuudella mummon markalla ja mieti kuinka monta lehtiilmoitusta, pylväsmainosta yms. sillä saa ja kuinka monta niistä on toteutunut.  Kannattaisi varmasti pengaista.

Ei kyllä varmasti ole käytetty 26,7 miljoonaa markkaa markkinointiin. Tuolla summalla olisi pitänyt jo saada ihmeitä aikaan. Sietäsi todella tutkia mihin rahat on käytetty !!

29
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 30. 10. 2007 06:06 »
Hoh hoh... olipa Håkan Nordmanin vaikea vastata toimittajan kiperiin kysymyksiin.

Ja Tapio Osalalle täydet pisteet: "Minäkin pyyhin kotimaisella". Onko se tosiaan niin, että suurin osa rahdista on Ruotsalaista paperia ??

30
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 17. 10. 2007 08:08 »
Eipä ollut montaa ruotsinkielistä nimeä vastustajien puolella. Taas kerran nähtiin, että ruotsinkielinen on ruotsinkielisen puolella vaikka asia olisi miten järjetön.

Tätä ei voi millään käsittää, miksi vain Vaasan on tuettava merenkurkun laivaliikennettä? Miksi Uumaja ei tule mukaan? Miksi Suomen tai Ruotsin valtio ei tule mukaan?

31
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 10. 2007 07:07 »
Olikohan taas pizzojen hinnat nousseet? Pollo Mexicana maksoi jo yli 8 euroa, eli 50 mk pizzasta. Jos Rabbe saa tukea meiltä Vaasalaisilta, sitten vaadin kaikille Vaasalaisille jaettavaksi alennuskortin, jolla saa AINA kotipizzan ostaessa ainakin n. 30 % alennuksen.

32
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 03. 10. 2007 06:06 »
Ja tänään plaadetti uutisoi kaupungin (ainakin väliaikaisesti) maksavan urakoitsijan sotkut...
Nyt on jo 8 omakotitonttia ja 1 kerrostalo tontti paalutettava.
Viidakkorumpu puhuu 1,3miljoonan kustannuksista!!!

KELES... Kyllä Vaasan kaupungilla tuntuu sitten riittävän rahaa kaikkeen paskaan !
Rabbelle ja asuntomessuihin.  Nyt alkaa jo mitta tulemaan täyteen.

33
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 31. 08. 2007 18:06 »
Minä vain odotin KOSKA tämä vajoaminen tapahtuu. En kyllä olisi itse ikipäivinä rakentanut taloani tuonne mutakkoon. Olen kuullut monien olevan samaa mieltä. Eihän tästä vain tule kaupungille maksettavaksi mitään ??

34
Vaasa / Re: Vaasan tuleva undergroundrakentaminen
« on: 02. 04. 2006 07:07 »
Joo miksi pitää rakentaa liian tiiviisti? Anttilan logistiikka hoidetaan Pitkänkadun kapeassa mäessä jalkakäytävällä. Kyllähän jakeluautojen kuskit varmasti "kiittävät" tätä ratkaisua.

Pages: [1]