Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Matseman

Pages: [1] 2 3 ... 46
1
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 04. 12. 2011 19:07 »
Kuinka paljon tavalliselle kadun tallaajalle nousee hinnat kun kumipyörien päällä kulkee kaikki tavara pitemmän lenkin, kuinka moni firma siirtää vielä enemmän tuotantoa muualle. Aikamoinen fakiiri joka osaa laskea mutta hinnat nousee varmasti ja työpaikkoja näivettyy. Just juna kulkee sähköllä tyhjään laituriin ja vaskiluodon sillan laajennuksesta hyötyy turverekat vaikka aluksi ajateltiin että kestää kuljettaa Wärtsilän ja ABB:n, Lilbakan ja muiden raskaita koneita. Ollaanko me ihan hölmöjä, varmaan väyläkin satamaan ruopataan. Nythän on kyse miljoonasta vuodessa ja montako miljoonaa pantiin reitin käyttöön jonka omistaja teki töitä ilmaiseksi, olemme todellisia hölmöläisiä.

Kukaan tavallinen tallaaja ei tule koskaan huomaamaan eri hintoja kuljetusten takia. Ethän sinäkään kysele ostaessasi esim. uutta kaulapantaa koiralle, että onko hinta noussut ja miksi. Eri asia sitten sellaiselle, joka tekee niitä kaulapantoja ja kuskaa niitä esim. jollekin jälleenmyyjälle Ruotsiin, Vaasan korkeudelle.
Sama kuin yritykset, jotka keskittävät tuontantonsa myös vientiin. Niille on hyvä jos on olemassa hyvät edellytykset kasvuun. Laivalinja on yksi sellainen.
Moni yritys Suomessa on siirtänyt tuontantonsa jo työvoiman kalleuden vuoksi halpamaihin. Tekeekö laivalinjan lopettaminen Vaasasta paremman paikan yrittäjälle? Ei varmasti.


 (mulla rupee vissiin jo jumittamaan tämä Vaasalainen huonojen asioiden etsintä "kylttyyri")


Olen muuten tuumaillut samaa. Jos negatiivinen asenne olisi ollut aina voitollinen Vaasassa, niin mitä olisi jäljellä?
Mikähän vaasalaisia oikein vaivaa?

Tässä on muuten myös hyvä muistaa eräs asia: yksi hikinen laivalinja on helppo lopettaa. Uuden sellaisen käynnistäminen on taas erittäin vaikeaa. Tässä voi käydä helposti niin, ettei Vaasaan tule enää koskaan laivalinjaa jos Rabben linja nyt tosiaankin lopettaa liikennöinnin. Ja siitä sitten lähdetään aina - eihän Vaasassa ole edes kunnon rahtilinjaa Ruotsin puolelle. Minulle tämä utopiaa. Satamakaupunki, jossa ei ole laivalinjaa länteen...

Mitä matalaksi ensi kerralla? Juna Seinäjoelle? En minä ainakaan usko, että se linja kannattaa...

2
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 04. 12. 2011 17:05 »

.

Asian "sivussa" tuli ikävästi ilmi että näillä paikallisilla "talousmoottoreilla" ei ole mitään varsinaista syytä olla juuri Vaasassa (koska eivät tarvitse meriyhteyttä juuri Vaasasta) vaan voivat koska tahansa siirtää tuotantonsa mihin nyt sattuu huvittamaan

.


Kaikille lienee selvää, että valtaosa vaasalaisista ei tarvitse laivaa. Sitä minä vain ihmettelen, että miksi katseet kohdistetaan heihin? Eihän tässä niistä "talousmoottoreista" ole kysymys.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 04. 12. 2011 16:04 »

"Vaasa on rampa ilman laivaa", haloohaloo, käyväthän laivat, isotkin, Vaasan satamassa, jos sattuu kuljetetettavaa olemaan. Ja sattuuhan sitä ihan mukavasti olemaankin. Paitsi pienelle Vaasa ja Uumajan välillä liikennöivälle RG-paatille.
 

Ehkä nolointa tässä tilanteessa on se että tavallisellekin kaduntallaajalle on valjennut se tosiasia ettei nämä pohjallisenkin usein mainostamat paikalliset "talouden moottorit" edes tarvitse RG:tä yhtään mihinkään

-Minusta tässä on kyllä nolointa se, että jotkut tavalliset tallaajat eivät ole vieläkään ymmärtäneet, että RG linen palveluja käyttää moni. Ja vielä nolompaa on se, kun tavallinen tallaaja laskee vain takavuosien tax-free rallin tarpeelliseksi ja sen jälkeen ei ole sitten enää mitään.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 04. 12. 2011 13:01 »
Kuskasin yhdessä vaiheessa paljon länsi-Euroopassa. Sain silloin tarpeekseni rekoista ja ajattelin usein, että näin ei voi eikä saa jatkua. Kilometrin pituisia rekkajonoja ja joskus oli ihan toivotonta pitää silmällä, mistä kohtaa piti ajaa ulos moottoritieltä.
Keski-Euroopassa ja pohjois-Italiassa homma on myös hurjaa. Alpeille ei lasketa rekkoja päiväsaikaan ja niitä kerääntyy sitten illan suussa kilometrikaupalla odottamaan, että jono lasketaan liikkelle vuoristoon. Siellä on aika ikävää henkilöautolla seassa.

Rotterdamin tavarasatama taitaa olla yksi Euroopan suurimmista. Sinne menee myös kiskot, mutta niiden päällä kasvaa ruoho. Kaikki rekoilla.

Katsoin kerran mielenkiintoisen ohjelman Euroopan rekkarallista. Yksi hyvä esimerkki oli Absolut Vodka. Tarkkailun aiheena ne himmeät pullot. Nehän valmistetaan Skotlannissa. Sen jälkeen rekoilla Belgiaan. Siellä ne hiekkapuhalletaan himmeiksi ja taas rekkaan, Ruotsiin puollotettaviksi. Ja rekoilla jakeluun ympäri Eurooppaa.

Jutun yhteydessä haastateltiin erästä rekkakuskia, joka vei maataloustuotteita Saksaan. Paluukuormassa oli yksi sohva. Kertoi, että näin käy aika usein, uusi kuorma odottaa kotona, mutta paluukuormaa ei voi odottaa kuinka kauan tahansa.

No tähän on kaksi syytä. Rekka on halpa tapa kuljettaa, hintoja poljetaan tosin julmasti ja pohjoisen kuskit ovat pian kaikki puolalaisia. Toinen on juna, jonka verkosto on hankala ja tavaran käsittely kivikauden tasolla. Juna vaihtoehtona on huono, niin ikävää kuin se onkin.

Suomessa rekka tiellä rassaa yleensä sillä, kun ei pääse ohi. Suomessa on vähän rekkoja. Mutta näyttää siltä, että sitä kehitetään ja rekkoja on teillä yhä enemmän. Rautatie ja laivat ovat huono vaihtoehto ja on todella ikävää, kun niitä vaihtoehtoja ei kehitetä.

Minusta on tosi ikävää, kun vuonna 2011 ei edes yritetä saada rekkajonoja pois tieltä ja kehittää junaa ja laivaa enemmän.

Nytkin, rahti, josta RG pitää huolta siirtyy maantielle. Olkoonkin että puhutaan aika pienistä määristä.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 04. 12. 2011 11:11 »
Pari juttua rahdista.

Yrityksillähän ei ole tänäpäivänä omia autoja, vaan ne käyttävät kuljetusliikkeiden palveluja. ABB:n tavaraa kulkee takuulla myös Rabben laivalla.
Siksi tällä hetkellä on hiljaista. Kuljetuksia tilaavat eivät usein edes tiedä mistä kautta heidän tavaransa kulkee.
Kuljetusliikkeelle taas sopii mainiosti alkaa kuljettamaan tavara Haaparannan tai etelän linjojen kautta. Todennäköisesti pitävät peukkuja että laiva uppoaa...
Reaktio tulee vasta sitten siinä vaiheessa, kun aletaan ihmettelemään että mikäs nuo kuljetuskustannukset yhtäkkiä nosti?

Muuten olen kyllä periaatteessa sitä mieltä, että rekka on erittäin onneton ratkaisu kuljettaa tavaraa vuonna 2011.

6

Terveessä tilanteessa valtio luo itse rahansa keskuspankkinsa kautta. Rahan hallinta kuuluu valtiolle.


Onko tämä se siistimpi versio uuden rahan painamisesta silloin kun vanha käy vähiin?

Quote
Näin on luotu talouskasvunpakko

Tämä on vain osittainen totuus.
Mistä syntyy talouden kasvu ja sen välttämättömyys?
Erkki haluaa joskus lisää palkkaa?
Eklu haluaa koirille suuria kenttiä jonne voivat mennä paskomaan?
Väkiluku kasvaa?
Eläkeläisten lukumäärä nousee?
Urheilua ja kulttuuria pitäisi tukea enemmän?
Siltoja ja teitä korjata ja tehdä uusia...?

Kaikki tämä ja paljon muutakin varmasti katoaisi nopeasti, jos vaan päästäisiin eroon EU:sta, eikö?

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Koirien sarjamurhat Vaasassa
« on: 03. 12. 2011 15:03 »
Meillä oli yhdellä työmaalla yks jäppinen, joka antoi susikoiransa juosta vapaasti ulkona. Ja paskoi tietenkin joka paikkaan. Lopulta äkkäsimme alkaa heittämään palloa aina autojen alle ja juuri niiden, jotka olivat mutaisen ja öljyisen lätäkön kohdalla. Koira oli pari päivää korviaan myöten ravassa ja rasvassa. Sitten omistaja alkoi pitää piskistään huolta.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: Koirien sarjamurhat Vaasassa
« on: 03. 12. 2011 14:02 »

 Mä oikein käsken paskantaa siihenkohtaan.


Joskushan koiranomistajat käyttävät juuri tuollaisia paikkoja koiriensa paskontapaikkoina. Vähän ajan kuluttua siellä ei sitten olekaan juuri muuta kuin sitä paskaa, jota lapset sitten kuskaavat kotiin kenkiensä mukana.

Mutta eihän tällaisen ymmärtämistä voi vaatia koiranomistajilta, jotka yleensä sitten ensimmäisenä ovat kyllä rääkymässä joku joku on sattunut paskomaan HEIDÄN talon eteen.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 03. 12. 2011 11:11 »
Hyväkään myyntimies ei myy hiekkaa Saharaan. Olkoonkin että puhutaan vain vertailuja käyttäen. Hyvä myyntimies voi myydä lehden josta puuttuu sivuja, mutta laivaa hän ei voi myydä väärään hintaan. Hyvä myyntimies ja huijari eivät ole myöskään sama asia.
Kategoria ostaa ja kunnostaa ovat myös eri asia. Periaatteessa siis Rabbekin voisi kunnostaa laivaa suurilla summilla ja myydä sen sitten hyvään hintaan. Mutta nythän on niin et Rabbe osti laivan välille Vaasa - Uumaja, ei siksi että voisi myydä sen puunauksen jälkeen.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 03. 12. 2011 11:11 »
Myös minä luin Merimiehen asiasisältöisen tekstin suurella mielenkiinnolla. Hienoa! Merimies on erimies!

11
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 03. 12. 2011 08:08 »
?

Uutisarvo? Mikä ero sillä on jos thaimaalaiset myyvät itseään Suomessa, verrattuna suomalaiseen kunnon isään, joka lähtee thaimaahan ostamaan pikkupoikia?

Tuohan on kiihotusta kansanryhmää vastaan?

.


Kumpaa kansaa?
Kumpiko ei ole totta?

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 02. 12. 2011 20:08 »
Thaihierojia pidettiin seksiorjina

Lahdessa paljastuneessa epäillyssä parituksessa ja ihmiskaupassa on ollut kymmeniä uhreja vuosittain. Hieromoissa ja yksityisasunnoissa toimineita ulkomaalaisia naisia on kohdeltu kuin orjia. Olot ovat olleet monin tavoin epäinhimilliset, osa on joutunut myymään seksiä, osa työskennellyt hierojina nälkäpalkalla.

http://areena.yle.fi/video/1322836368784

?

Uutisarvo? Mikä ero sillä on jos thaimaalaiset myyvät itseään Suomessa, verrattuna suomalaiseen kunnon isään, joka lähtee thaimaahan ostamaan pikkupoikia?

13
Valtuuston tietoon / Vs: Johtajavalinnat
« on: 02. 12. 2011 12:12 »
Hyvävelijärjestelmä on erittäin tarpeellinen. Sen avulla on paljon helpompaa saada virkoihin päteviä ihmisiä. Jos kaikessa välteltäisiin tehokkaasti tätä, niin miten voisi päästä töihin paikkaan, jossa on jo joku korkeassa virassa oleva sukulainen?

Pitäisikö siis siskoja ja veljiä syrjiä vain siksi, kun sattuvat olemaan siskoja ja veljiä, riippumatta pätevyydestä?

14
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 02. 12. 2011 12:12 »

Tämä ei ole eriävä mielipide tai vastaväite mutta minulle ei selvinnyt mikä Tolppasen viestissä
ei pitänyt paikkaansa koskien ylläolevaa lainausta.  Ainakin RG.-line hakeutui konkurssiin ja
ainakin tappiota oli luvassa roimasti.  Käytännössä se näyttäisi pakotukselta.


Kysymyksessä ei ole missään nimessä pakottaminen. Rabbehan olisi voinut periaatteessa liikennöidä omine rahoineen ja omine tappioineen vaikka kuinka kauan. Kysymys on valinnoista ja siitä, mihin sijoittaa ja mihin ei.

15
Heikin viestistä muistui mieleeni kun olimme Norjassa töissä. Kaverini pisti palkan siellä perheensä yhteiselle pankkitilille, johon hänen vaimollaankin oli kortti. Kun palasimme kotiin, vaimo ei ollutkaan kotosalla, vaan istui baarissa parin jäppisen keskellä. Pankkikortti käsilaukussa ja pankkitili tietenkin tyhjä.

Pankki tekee myös inhimillisiä erehdyksiä. Vaimoni avasi tässä joitakin aikoja sitten säästötilejä lapsille, osakesäästöä yms. Seuraavan kerran kun hän katsoi omaa palkkatiliään pankissa, muutamien viikkojen kuluttua, se oli tyhjä. Pankki oli vienyt kaikki sovitut rahat kahteen kertaan lasten tileille.

Uskon, että jokaisessa maassa pankkijärjestelmä ja sen toimivuus on maan tärkein asia. Jos pankki kadottaa luottamuksensa, kansa saa sen romahtamaan muutamassa tunnissa, asettumalla jonoon oven ulkopuolelle. Siksi pankkijärjestelmää tuetaan viimeiseen asti.

Olen saanut lukea monesti, että jos ei kerran kannata, niin annetaan kaatua vaan. Mutta olisi mielenkiintoista nähdä nämä samat vaatijat silloin sen oman pankin edessä jonottamassa säästöjään, kun se pankki on kaatunut...

Oma vastaukseni kysymykseen, voi luottaa. Mutta riippuu tietenkin siitä miltä näkulmalta asiaa tarkastelee.
Jos on velkaa, esim. asuntolainan muodossa, niin voi olla turvallisin mielin. Joku pitää kyllä aina huolta siitä, että saat maksaa sen lainan takaisin... Jos taas olet sijoittanut rahaa pankkiin, saattaa olla että niiden sijoitusten parhaimmat voitot menevät eri taskuihin. Siitäkin pidetään usein hyvää huolta...

Rahastot panevat kyllä usein miettimään. Luvataan hyvät osingot, joiden pitäisi olla paljon parempi vaihtoehto kuin olematon säästökorko. Mutta rahastoja hoitavalle pitääkin sitten maksaa vaivasta. Prosentti on usein pieni, mutta kun se nakuttaa joka kuukausi, koko säästöstä muuttuu säästäjälle järjetön.

Pankkijärjestelmästä ja sijoituksista yleensäkin puhuttaessa on aina kysymys riskeistä, silloin kun niihin kantaa itse rahaa. Usein kannattaa sijoittaa enemmän hevosiin...


16
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 02. 12. 2011 07:07 »
No en tiedä kannattaako tässä päästöistä murehtia. Ei myöskään mistään yksittäisestä ryhmästä. Ei Viking Linekaan reissaa väliä hiihtäjien takia.
Venäläisetkin olivat joskus yks maku Silja Linelle. Tänä päivänä taitavat olla linjan elinehto...

17
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 02. 12. 2011 06:06 »

.

Erikoinen ratkaisu konkurssipesältä laittaa ddr-paatti vielä liikenteeseen, eikö konkurssipesän tehtävä ole minimoida tappiot eikä lisätä niitä?

.


Miten niin erikoinen? Pesänhoitaja yleensä jatkaa toimintaa jos sen on mahdollista.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 02. 12. 2011 06:06 »
Mutta laiva pitäis ny heti ajaa intiaan ja naulatehtaalle ettei se uppua tuohon laituriin, romuraudan hintakin taas paree ja viedään se sinne ilman leikkiä mitä Onyxin kanssa tehtiin.

Eiköhän siitä tehty leikki täällä. Laivahan myytiin ja ostaja vei sen pois. Ei siinä sen kummempaa.

19
Sekalaista keskustelua / Vs: EUn kaatuminen pian edessä?
« on: 01. 12. 2011 16:04 »
Ehdotat siis valtion verotulojen leikkaamista heti perään, kun olet puhunut velkojen lyhentämisestä. Niinkö?

20
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 01. 12. 2011 14:02 »
Kyllä, Hyvä esimerkki rajakaupasta - silloin kun sitä tarvitaan.

JOS Vaasaan olisi rakennettu Ikea, niin Rabben laiva olisi ollut itsestään selvyys ja tärkeä myös Uumajassa asuville. Mutta Uumajahan saa oman Ikeansa pian, vähän kaupungin eteläpuolelle, joten mitä hlvettiä Ruotsalaiset Vaasassa tekevät?

Joskus aikoinaan ruotsalaiset kävivät Vaasassa lihaostoksilla. Ei näy enää. 

21
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 01. 12. 2011 14:02 »

Miksi meidän pitäisi murehtia Ruotsista ja Uumajasta? Kysymys on Vaasasta ja Vaasan Läänistä.Kysymys on reittipisteestä A pisteeseen  B.  Ei riitä jos vain toinen pää on kunnossa.

Kenelle riittää kenelle ei.

Faktaa on, että jos me tarvitsisimme tuota laivalinjaa yhtä VÄHÄN kuin Ruotsi, niin se oli lopetettu jo vuosia sitten. Asia nyt vaan taitaa olla niin, että Uumajalle homma on yks hailee, mutta meille ei.
Uskon, että jos kysytään asiasta Uumajassa, niin sanovat että hommatkaa laiva jo haluatte tulla yli.
Voimme olla iloisia, jos tarjoavat pätkän laituria.

22
Sekalaista keskustelua / Vs: EUn kaatuminen pian edessä?
« on: 01. 12. 2011 14:02 »
Tässähän sitä tuli työmaata muutamille sadoille tuhansille virkamiehille yhdessä viestissä.
Mutta jos saisit olla itse puikoissa, niin....:


Euroopassa ollaan nyt ihmeissään kun poliittiset päättäjät eivät ole tajunneet että heillä on ongelma,  joka täytyy hoitaa päiväjärjestykseen.


Kaikki ovat tajunneet, että Euroopassa painitaan kovasti talousongelmien parissa. Et ole todellakaan yksin.
Mutta miten sinä saisit asiat päiväjärjestykseen kerralla, jos saisit päättää?


Quote
Ongelma on liian suuri velkaantuminen, ei yhtään sen kummempi. Itseasiassa aika ymmärrettäväkin,  ei vaadi edes kovin suurta lahjakkuutta ymmärtää.


Sama tässä. Kaikki päättäjät osaavat lukea ja ymmärtävät lukemia. Mutta mikä olisi se sinun ratkaisusi, samaan aikaan kun toisesta päästä huudetaan rahaa vanhainkodeista siltoihin Vaasan ja Uumajan välillä?

Quote
Noita velkoja täytyy nyt ruveta maksamaan,  eikä miettiä olisiko itsemurha helpompi ratkaisu.

Vähän niin kuin pienellä perheellä. Mistä aletaan leikkaamaan? Jätetään Kallen jääkiekkomaila ostamatta. Ei uusita Mian korttia balettitunneille. Joululahjat puoliksi. Jatketaan vielä sillä vanhalla kännykällä pari vuotta. Ei vaihdetakaan autoa. Ei ostetakaan sitä kesämökkiä. Ei käydäkään etelän auringossa. Eläkkeelle 68 vuotiaana. Jonotetaan lonkkaleikkaukseen 24 kuukautta...

Listaa voisi pidentää vaikka kuinka paljon, mutta mistä taikoisit ne todelliset dollarit velkojen lyhentämiseen? Katso Kreikkaa, panevat omia nurkkiaan remonttiin raivoissaan samaan aikaan kun paikalliset Wiikit yrittävät kertoa, että nyt on aika alkaa lyhentämään lainoja...   

Miltä siis näyttäisi sinun järkevä paketti, jolla asia ratkaistaisiin ja jonka kaikki hyväksyisivät?

23
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 01. 12. 2011 14:02 »

Muista tämä keskustelu sitten jos/ja kun koko linja on täysin kuollut ja jengi alkaa ihmettelemään miksei Vaasan ja Uumajan välillä ole laivaa. Sillä se keskustelu tulee. Silloin kysytään myös, ketkä olivat niin tyhmiä, etteivät tajunneet puolustaa Vaasan Läänin omaa etua, silloin kun se olisi pitänyt tehdä. Silloin kun olisi pitänyt olla aktiivinen.


Alkaako Ruotsi / Uumaja myös jossakin vaiheessa kantaa vastuuta?

.


Miksi meidän pitäisi murehtia Ruotsista ja Uumajasta? Kysymys on Vaasasta ja Vaasan Läänistä.

24
Sekalaista keskustelua / Vs: EUn kaatuminen pian edessä?
« on: 01. 12. 2011 12:12 »
Nokian entinen toimitusjohtaja, nykyään Nokian ja Shellin hallituksen puheenjohtaja, Jorma Ollila liittyy siihen joukkoon joka pitää mahdollisena euroalueen hajoamista.

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2011/11/30/mtv3-ollila-huolissaan--euro-voi-kaatua/201118087/12

Minäkin olen liittynyt. Kuulun nyt kahteen ryhmään, joista toinen pitää mahdollisena, että euroalue hajoaa ja toinen että euroalue ei hajoa.

25
Sekalaista keskustelua / Vs: * Posivan BIG BANG.
« on: 01. 12. 2011 11:11 »
Kyllä Rajasivulla tietoa on mutta esittää kaiken kuin ydinfyysikolle niin me maan matoset putoamme kärryiltä. Olkoon kaikki facta mukana mutta se ehdotettu tiivistelmä aluksi ja jotkut lukee sitten kaiken.

Ei tuossa minusta voi kärryiltä pudota. Edellytyksenä on vain että lukee...

Minulle jäi Radiumin ja Plutoniumin välinen ero sekä niiden erilaisten reaktioiden tai reatioimattomuuksista
jotain epäselvää sekä molempien atomien ydinten painoarvo sekä mikä molemmilla on puoliintumisaika
tai että tarvitseeko Radium puoliintumisaikaa?

Luin kyllä mutta se ei selvinnyt.  Auta minua ja selvitä se minulle?

Aloita alusta ja lue uudelleen. Sen jälkeen KVG:sta jos on vielä epäselvyyksiä.

Hyvä idea.  Luin alusta ja tiedätkö mitä?  En tullut hullua hurskaammaksi mutta huomasin
yhden asian jota kumpikaan meistä ei aiemmin tainnut huomata.   Vastaukset taisivat
olla jossain toisessa paikassa.

Jutussa oli paljon asiaa. Mutta kuten yleensä aina, asiaa joutuu täydentämään itse oman mielenkiintonsa mukaan. Varjopuolena tietenkin se, kun osa on kirjoitettu mielipiteiden mukaan, osa faktaan perustuen.

26
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 01. 12. 2011 11:11 »
Heikki, etelän linjojen suuremmalle suosiolle on selityksensä. Suurin osa rahdista suuntautuu keski- ja etelä-Ruotsiin ja Eurooppaan. Pohjois-Ruotsi ja Norja eivät vaadi välttämättä mitään suurempia laivalinjoja. Pieni varustamo ja laiva Vaasan korkeudella toimii oikeastaan vain Vaasan Läänistä lähtevälle rahdille ja sama toisinpäin. Siksi toiminta on pientä, siksi laivoja on vain yksi ja siksi sitä on vetänyt vain yksi pieni varustamo.

Mutta kysymys ei olekaan näistä, jotka käyttävät etelän linjoja, tai ajavat ympäri, vaan siitä pienestä ryhmästä, jolle Rabben laiva on tärkeä.

Muista tämä keskustelu sitten jos/ja kun koko linja on täysin kuollut ja jengi alkaa ihmettelemään miksei Vaasan ja Uumajan välillä ole laivaa. Sillä se keskustelu tulee. Silloin kysytään myös, ketkä olivat niin tyhmiä, etteivät tajunneet puolustaa Vaasan Läänin omaa etua, silloin kun se olisi pitänyt tehdä. Silloin kun olisi pitänyt olla aktiivinen.

Kirjeet ja vähän pienemmät paketit menevät lentopostissa, mutta vähänkin suuremmat paketit ja kuskataan tulevaisuudessa Haaparannan kautta, tai sitten etelän laivalinjoja käyttäen yli, esim. Uumajaan ja Sundsvalliin. Kuinka moni pystyy silloin puolustamaan SITÄ hulluutta?

27
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 01. 12. 2011 10:10 »


 visionääritYleensäkin, kun on visionääreistä kysymys, niin minkälainen tämä maailma olisi ilman sellaisia?

Ensimmäisenä tulee mieleen erään suuren suomalaisen yrityksen entinen johtaja, joka sanoi:
"Lähitulevaisuudessa jokaisella ihmisellä tulee olemaan taskussaan puhelin"!
Pian sen jälkeen tämä yritys tuli tunnetuksi ympäri maailmaa, eikä vain kumisaappaitten ansiosta.

Noh DDR kakstahtiteknologia ei liene ollut kovin visionääristä edes silloin kun se paatti valmistettiin derkkulandiassa


Nono... joku visionääri päätti että paikalle tehdään telakka ja siellä valmistettiin laivoja, jotka ovat liikenteessä vielä tänä päivänäkin...

Erona vain aina se, että mummot jeesustelevat.

28
Sekalaista keskustelua / Vs: EUn kaatuminen pian edessä?
« on: 01. 12. 2011 09:09 »

Maan työttömistä ja köyhyydestä kärsivistä kansalaisista hän ei sanonut A-studiossa sanaakaan.


Jokaisen maan sisäisessä politiikassa työttömät ja köyhät priorisoidaan aina pykälää alemmas, kuin elinkeinoelämä ja rahapolitiikka. Jo siitä yksinkertaisesta syystä, että ellei elinkeinoelämä ja talous toimi, niin työttömien ja köyhien määrä lisääntyy entisestään.
Uskon, ettei kukaan luule, että maan köyhien ja työttömien asiat saadaan kuntoon tyhjäämällä maan rerussit.

29
Sekalaista keskustelua / Vs: * Posivan BIG BANG.
« on: 01. 12. 2011 09:09 »
Kyllä Rajasivulla tietoa on mutta esittää kaiken kuin ydinfyysikolle niin me maan matoset putoamme kärryiltä. Olkoon kaikki facta mukana mutta se ehdotettu tiivistelmä aluksi ja jotkut lukee sitten kaiken.

Ei tuossa minusta voi kärryiltä pudota. Edellytyksenä on vain että lukee...

Minulle jäi Radiumin ja Plutoniumin välinen ero sekä niiden erilaisten reaktioiden tai reatioimattomuuksista
jotain epäselvää sekä molempien atomien ydinten painoarvo sekä mikä molemmilla on puoliintumisaika
tai että tarvitseeko Radium puoliintumisaikaa?

Luin kyllä mutta se ei selvinnyt.  Auta minua ja selvitä se minulle?

Aloita alusta ja lue uudelleen. Sen jälkeen KVG:sta jos on vielä epäselvyyksiä.

30
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 01. 12. 2011 09:09 »


 visionääritYleensäkin, kun on visionääreistä kysymys, niin minkälainen tämä maailma olisi ilman sellaisia?

Ensimmäisenä tulee mieleen erään suuren suomalaisen yrityksen entinen johtaja, joka sanoi:
"Lähitulevaisuudessa jokaisella ihmisellä tulee olemaan taskussaan puhelin"!
Pian sen jälkeen tämä yritys tuli tunnetuksi ympäri maailmaa, eikä vain kumisaappaitten ansiosta.

31
Sekalaista keskustelua / Vs: EUn kaatuminen pian edessä?
« on: 30. 11. 2011 17:05 »
Kauppalehti uutisoi, että suuryhtiöt varautuvat kuumeisesti euron hajoamiseen. Volkswagen Portugalin toimintojen rahoitusjohtaja Dieter Hoffmann kertoo:

"Olemme tehneet ensimmäisen karkean analyysin siitä tilanteesta, että Portugalin valuutta ei enää olisi euro. Vaikutus ei välttämättä olisi kovinkaan negatiivinen, koska olemme pääasiassa vientiyhtiö ja osa kansainvälistä ryhmää"


Heh... autonvalmistajat nostelevat kaikki pieniä kuplia, joissa lukee mitä me teemme 20 vuoden kuluttua. Miten liikumme ja ennen kaikkea millä. On myös luonnollista, että yritetään kartoittaa, kuka ostaa autoja tulevaisuudessa ja millaiselta maailma voi näyttää. Ei tässä ole mitään kummallista. Moni varmasti tuumailee sitäkin, mahtuuko koko volkkari yleensäkään kiinalaisten autojen sekaan Euroopassa.

Joten ei noita lausuntoja tarvitse niin kuolemanvakavasti ottaa.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 30. 11. 2011 17:05 »
En ollut vailla sinulta linkkejä viidakkoon. Yhtä hyvin olisit voinut sanoa, että kato netistä.
Sen sijaan esitin sinulle suoria kysymyksiä:

Quote
Siis ketä, tai keitä tarkoitat? Ketkä ovat näitä tyhjähousuja?
Mitä heidän olisi pitänyt tehdä?
Mitä he ovat tehneet?
Ennen kaikkea, mitä sellaista on jäänyt tekemättä, joka olisi pitänyt tehdä ja miksi?

Sillä on aina helppo morkata ihmisiä, joita ei ole koskaan tavannut ja on aina helppo mitätöidä sellaisten ihmisten työ, josta ei tiedä minuuttiakaan.

Siis hieman faktaa tiskille. Käsitellään sitten noita muita juttuja vähän myöhemmin.


33
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 30. 11. 2011 14:02 »

Minulla on sellainen käsitys,


Pysyykö tämä myös sellaisena, vai pitäisikö tämä ottaa nyt sitten totuutena?

34
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 30. 11. 2011 14:02 »

Tuossa tuli jo aika paljon asiaa, jolla ei ole mitään tekemistä laivaliikenteen ja sen kannattavuuden kanssa.

Mutta ennen kuin voidaan alkaa osoittelemaan jotain, tai joitakin sormella, niin pitäisi olla vähän lihaa luun ympärillä.


Minusta  nimimerkki vaasalaisia heitti ilmaan kysymyksen, mitä tuo joukko on saanut aikaan? Onko sinulla, Matseman, jotain parempaa tietoa heidän saavutuksista? Ne saavutuksethan on se "liha", jota tässä kaivataan.En nähnyt tätä kysymyksenä, vaan kannanottona, joka ei perustu mihinkään faktaan.

En ole mitenkään velvollinen kaivamaan esiin kenenkään saavutuksia, mutta sen sijaan olen sitä mieltä, että jos aletaan nimittämään joitakin tyhjähousuiksi, niin silloin pitäisi pystyä esittämään jotain faktaakin, eikä vain kysymyksiä.

Vaasalainen lienee tässä nyt velkaa pienen selityksen. Jatketaan sitten siitä.

35
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 30. 11. 2011 14:02 »
Koirallahan on erittäin tarkka haju-aisti. Siksi hieman kummastuttaa että se syö myrkkyä.

Tottahan se on, moni koira on tosiaankin viaton, eihän se luonnolleen mitään mahda. Eihän koira ole syntynyt puhtaiden ihmisten olosuhteisiin, eikä se ymmärrä, ettei yöllä saa räksyttää kerrostalossa. Ei se myöskään tiedä, että postiljooni haluaa vain käydä postilaatikolla. Joten miksi oikeastaan myrkyttää koiraa? Eikö se oikea asia olisi myrkyttää se narun toisessa päässä kävelevä hyypiö, joka puolustaa piskiään viimeiseen asti ja saa senkin äidin syyksi jos rakki söi hänen pienokaisensa?

36
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 30. 11. 2011 14:02 »
Tälläkö logiikalla halutaan markka takaisin?
 

On se kumma kun vielä minun lapsuudessa koulussa opetettiin, että oma valuutta on aivan keskeinen itsenäisyyden tunnusmerkki. Nyt se on monen silmissä suorastaan kauhistus. Niin kuin 1970 luvulla Suomen itsenäisyys muutenkin. Silloinhan oli vallalla sellainen muoti, että pitää tehdä vallankumous, luopua demokratista ja julistautua sosialistiseksi valtioksi, josta tehdään maanpäällinen paratiisi, niin kuin Neuvostoliitossa jo kohta on.


Romantiikka ja talous ovat huono yhdistelmä. Kyllä, myös minä tykkäisin kovasti, jos mentäisiin Markan kera taas ja luoja tietää miten suuri juhla siitä tulisi, jos pääsisi taas heilumaan Kreikkaan, taskut pullolla Drakhmoja!
Todellisuus saattaisi tosin olla karu. Muistan kun ennen Euroa luvattiin, että esim. astuntokorot tulisivat laskemaan Euro-yhteistyön seurauksena ja muutenkin vakaantumaan. Minun asuntolainani korko oli silloin 12 %.
Korko taisi käydä yhdessä välissä prosentissa kääntymässä ja kituu yhä sen luvatun 5 prosentin alapuolella.
Asiantuntijoiden mukaan Euro-yhteistyöhön vakiintuneiden Euromaiden paluu entiseen valuuttaansa olisi karu. Sen vanhan rahan arvo ei olisikaan enää sitä, mitä se joskus oli.
Mutta kaiken tämän edellä kulkee jokaisen maan omat ekonoomiset päätökset.

Vertaa Ruotsiin. Vaikka maassa ei olekaan Euroa, niin maan ekonoomista politiikkaa hoidetaan juuri nyt rautaisella otteella. Maan valtiovarainmimisteri, Anders Borg sai juuri huomiota EU:n pätevimpänä valtiovarainministerinä, kun arvostettu Financial Times rankkasi hänet Euroopan parhaimmaksi.
Borg itse sanoo vaatimattomasti: "Puhumme joukkuepelistä". Myös tässä hän on täysin oikeassa...

Rabbin ehdotukseen en usko. Vähän niin kuin vaihtaisi Audinsa Ooppeliin ja pitäisi kuitenkin bemarin logon konepellillä ja odottaisi, että samat kyydit. Tai tarjoaisi silliä lohena.

Itseasiassa Suomessa ON jo se Suomen Euro. Jokainen EU:n maa on viime kädessä itse vastuussa omasta talouspolitiikastaan. Puhutaan suvereeneistä EU-maista.

Euron syyttäminen on liian helppo selitys lamakausille ja kriiseille.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 30. 11. 2011 12:12 »

Onko hankkeen ainoa tarkoitus ylläpitää Merenkurkun neauvoston tyhjähousuja töissä?


Tuossa tuli jo aika paljon asiaa, jolla ei ole mitään tekemistä laivaliikenteen ja sen kannattavuuden kanssa.

Mutta ennen kuin voidaan alkaa osoittelemaan jotain, tai joitakin sormella, niin pitäisi olla vähän lihaa luun ympärillä.

Siis ketä, tai keitä tarkoitat? Ketkä ovat näitä tyhjähousuja?
Mitä heidän olisi pitänyt tehdä?
Mitä he ovat tehneet?
Ennen kaikkea, mitä sellaista on jäänyt tekemättä, joka olisi pitänyt tehdä ja miksi?

Aloitetaan tuosta ja katsotaan sitten, kenet voi taluttaa saunan taakse.

38
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 30. 11. 2011 10:10 »
No tietenkin markka takaisin niin loppuu lamat kertaheitolla.

39
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 30. 11. 2011 10:10 »
Mikä myrkky olis muuten paras jos haluaa myrkyttää koiran lihapullien avulla?

40
Vaasan sosiaalipalvelut / Vs: Sairaanhoidon arvot
« on: 30. 11. 2011 10:10 »
Lieneekö tuo parantuminen aina lääkäristä kiinni?

Pages: [1] 2 3 ... 46