Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Tesu

Pages: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Presidentinvaalit 2012
« on: 28. 01. 2012 18:06 »
Niin, voipa tuota löylynheittoa harrastaa riippumatta siitä kumpaa kannattaa presidentiksi. Kummassakin on hyvää ja huonoa. Mielestäni Niinistössä on pelkästään plussaa jos ymmärtää finanssiasioitten päälle. Olen itse ihan tavallinen duunari, puoleettomien silmin kun katsotaan niin pitäisi nähdä metsä puilta. Jos osaa tehdä yrityksensä kannattavaksi, niin tuo se myös sata varmasti työpaikkoja lisää. Sitä kautta myös duunareille leipää. On myös huonoja esim. työväen säästöpankki, elannon säästökassat, ym. kun sitä ei osata pyörittää. Eli minun silmissä se on plussaa jos ymmärtää talouspuolen päälle. Natsivihjailuja en ymmärrä ja natsismi on niin järkyttävä juttu etten toivo sen enää koskaan toteutuvan. Mielestäni on hyvä että on kokoomuslaisia, on vasemmistolaisia, on siitä keskeltä. Tämä on juuri sitä demokratiaa kun asiaa otetaan joka kantilta huomioon.
Muistuupa mieleeni varmasti yksi duunareille tärkeimpiä päätöksiä tammikuun kihlaus joka tehtiin sosiaaliministeri Karl August Fagerholmin aloitteesta. Suomen työnantajain keskusliiton antama julistus, jossa tunnustettiin ammattiliitot ja keskusjärjestö sak neuvotteluosapuoliksi työmarkkinoita koskevissa kysymyksissä. Julkilausuma luettiin 23 tammikuuta v. 1940 (käytin lähdettä wikipedia).
Fagerholmin mielestä kansakunnan eheyttäminen edellytti työntekijöiden oikeuksien tunnustamista.

Pointtina em. on se että päätöstä tehdessä meillä oli Suomessa silloin Rytin kakkoshallitus.
pääm. Risto Ryti (edistysp.). pääm. sij. Karl Rudolf Walden(amm.)
ulkoasiaim. Rolf Witting (rkp)
Oikeusministeri Oskari Lehtonen kokoomus, sis.asiainm. Ernst von Born
ym. ym.
Toki siinä hallituksessa oli myös mukana maalaisliittolaisia ja sdp:n edustajia
Yritän vain tällä viestittää sitä että  kaikkia puolueita ja ajattelumallia tarvitaan ja sitä kautta hyviä päätöksiä. Mielestäni sodan aikaisia juttuja ei tarvitse vetää enempää esille, sillä haavat ovat paikoin vielä auki. Niinkuin aikaisemmin viittasin niin olipa kummalla puolella tahansa niin aina löytyy mollattavaa. Eipä se ollut sodan jälkeen osalla mukava fiilis kun valpo joka oli vuosina 1945-48 kommunistinen. Silloin oli sananlaskuna rintamalta ratakadulle, niin ja kävipä hotelli tornissa kova ovenkäynti kun immeisiä (lue sankareita) käräytettiin.

loppulausuma olen duunari ja äänestän Saulia vaikka kokoomus ei ole se minun juttu. Niinistön näytöt ovat vain sitä luokkaa että se on mielestäni oikea vaihtoehto

Hups!! meinasi tulla moka tai se jo tuli. Ensiksi ajattelin muokata mutta olkoon. Tietenkin tammikuussa vuonna 40 oli vielä päällä rytin 1 hallitus ja silloin nimiin tulee muutoksia.
pääm. toki edelleen Ryti sen sijaan ulkoasiainm. oli Väinö Tanner (sdp) oikeusm. J.O Söderhjelm (rkp)
ja äh, olkoon. Jos muitten virat kiinnostaa niin guuglettakaa. Toki asian ytimenä on edelleen se että kaikkia näkökulmia tarvitaan.
Jaakko Tepon sanoin kiitos ja anteeksi terveisin TESU

2
Yleistä keskustelua / Vs: Presidentinvaalit 2012
« on: 26. 01. 2012 04:04 »
Olen Lanamäen kanssa samoilla linjoilla tässä asiassa. Olen itse ollut lähidässä noin 3 vuotta putkeen ja uskoisin sitä kautta tietäväni ehkäpä hitusen ajatusmailmaa siltä puolelta maapalloa. Näin se vaan on että on erittäin vaikea olla uskottava noissa maissa jos on sanotaanko poikkeava. On syytä muistaa että pressan ulkomaanmatkoilla seuraa yleensä aika iso kööri erilaisia immeisiä, lähinnä sopimassa kauppasuhteista.  Mielestäni on syytä ottaa myös esille yhdydvallat, sanotan mitä sanotaan mutta kyllä jenkkilä on edelleen äärimmäisen konservatiivinen valtio, vaikka he ulospäin yrittävät olla erilaisia. Ajatelkaapa vaikkapa Daytonin apinajuttua (voi googlettaa niin asia selviää), siitä ei ole hirveästi aikaa. Muistaakseni Tenneseessä käytiin asiasta käräjiä vuonna 1925.

Haavistossa on paljon hyvää!! En ala missään nimessä ruotimaan häntä, päinvastoin. Itse jouduin kyllä puntaroimaan asioita monelta kantilta ja vaikka se hieman ottaa lujille niin ainakin minä äänestän Niinistöä. Saattaa olla että ajattelen hieman vanhoillisesti, mutta minun ajatusmailmaani ei kertakaikkiaan sovi maan äidiksi tai ykkös puolisoksi Antonio. Saatikka linnanjuhlissa katsoa ensimmäistä valssia missä on kaksi miestä.

Korostan vielä kunnioittavani Haavistoa, miehellä on fiksut mielipiteet, on asiallinen, ei mollaa vastaehdokasta, ym. ym. Lisäksi hän on julkisesti kertonut suuntauksen mikä on äärimmäisen reilu teko.

3
Käsitykseni mukaan rahat ollaan jo varattu uuteen futis stadioniin.
En ala leikkiä mitään kissa hiiri leikkiä, mutta mielestäni olisi kohtuullista nähdä myös metsä puilta, eli pitää katsoa rehellisesti asioita kokonaisuudessaan.
On totta että futisharrastajia on suurin harrastajaryhmä Vaasassa. väitän siihen edesauttaneen hyvät ja runsaat suoritepaikat. Se jo olisi ennenkuulumatonta jos jo nyt satsattu panos olisi valunut hukkaan. Pointti asiassa on se, ettei kannata sanotaanko antaa liikaa painoarvoa harrastajamääriin, sillä juuri olosuhteet ovat edesauttaneet asiaa. Nyt vaan ei pidä ymmärtää väärin, tarkoitus ei ole vähätellä/aliarvioida, ym. futisharrastajaa. Futis on hieno laji ja kunnioitan niitä ihmisiä jotka jaksavat tehdä ennenkaikkea junnujen eteen töitä.
Uskon että jos vaikkapa pesiskenttiä tai vaikkapa salibandykenttiä olis tehty samalla "hartaudella", niin puolestaan he paukuttaisivat henkseleitä ja sanoisivat että heilläpä on eniten harrastajia. Näin se vaan on että mahdollisuus harrastaa luo myös harrastajia riippumatta lajista.
Mielestäni investointikustannuksiin mitä mainittiin pitäisi liittää myös ne n. 50 jalkapallokenttää mitä Vaasassa on. Laskelma samaan kaavaan kuin muillakin urheiluharrastajilla, jotka haluavat tonttia Vaasasta. Siis mukaan niitten neliövuokrat, mukaan kentänhoitokustannukset, ym.
Entäpä botniahalli? sen suunnitteluvaiheessa otettiin pontevasti esille Vaasalainen futis ja tuo taasen mainittu konserttipitopaikka.( No onhan siellä ollut mestarit areenalla ja Katrihelena kerran laulamassa)
Huomioon pitää ottaa myös surullisen kuuluisa lämmitettävä futiskenttä hallin vieressä. En ole viitsinyt enää kysellä lämmityskustannuksia reiluun vuoteen. Syynä on se, että kun toissa talvena kysyin niin sen kustannukset toissa talvena oli reilut 20 000 ekua kuukaudessa, eli on ymmärrettävää että sen kuuleminen vitutti raskaasti.
Kiteytettynä asiaa niin mielestäni futisharrastajat ovat saaneet vastineekseen kyllä tuohta. Tai onhan tuo kaava mielenkiintoinen ja kannatettava, sillä jos noin mennään niin moottoriurheilijan ei tarvitse maksaa veroja ollenkaan.
Kuten sanoin jo edellä niin rahat on tuohon stadioniin periaatteessa olemassa, nyt vain hommiin ja uskon että siitä tulee tosi hyvä.  Tsemppiä hankkeen vetäjille.

4
Urheilusta puhuminen herättää aina sanotaanko intohimoja.
Mielestäni yksi seikka mikä antaa ajattelemisen aihetta on muutamien seurojen saama tuki kaupungilta, joka valitettavasti lyö jossain vaiheessa kynsille. Voitaisiin puhua tarkemmin ns. markkinointiavustuksesta. valitettavasti seurat jotka sitä saa pitää jo sitä itsestään selvyytenä.  Tämä tuki saa aikaan monessa urheilupiirissä mielipahaa. Olen aikaisemmin ottanut kantaa keskusteluissa juuri tähän. Mielestäni parempi vaihtoehto olisi kaikille systeemi, jota harrastetaan monessa kaupungissa. Eli kun lajista riippumatta noustaan kansalliselle pääsarjatasolle ja edustetaan siellä, niin laitetaan suoritepaikat siihen kuntoon, että seuralla on itse mahdollisuus lähteä kasvattamaan tuotettaan.
Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka ja voitaisiin tiirailla vaikkapa rakasta Seinäjokea, siellä asioihin suhtaudutaan tällä tavalla. Väitän että esim. Kiisto olisi vieläkin lentopalloliigassa jos katsomotilaa olisi enemmän. katsojat ovat aina se alku ja juuri. Kun saadaan siihen voluumia niin yhteistyökumppanit kiinnostuu eritavalla, saadaan enemmän lipputuloja, ym. ym.
Tuon pienen "evästyksen" jälkeen tullaankin tämän topiikin tiimoille. Mielestäni paikat olisi hyvä saada kuntoon futis-stadionilla, Vaikka tuon myöntäminen ottaakin hieman kipeätä. Tosin siinä on oltava järki mukana. Sama koskee muitakin hankkeita. On tosin valitettavaa että osa mm. Kallen viittaama moottoriurheilu on yrittänyt saada jo 70 luvulta asti asioitaan kuntoon. Aina näköjään löytyy joku hanke joka kiilaa edelle. Toivoisin päättäjien ottavan huomioon myös sen, että huonot kellot kilajaa kauemmas. Vaasassa harrastetaan paljon erilajeja, jotka kiertävät eripuolella Suomea harrastamassa. Tuo joukko on valtava, mitä luulette heidän kertovan kaupungin satsauksesta heille muilla paikkakunnilla. Väitän sen olevan hyvinkin mollivoittoista. Tämän porukan ulkopuolelle jättäminen on suurin virhe mitä voidaan tehdä imagon kannalta. Kuvitelkaa vielä kerran joukkoa joka siitä koostuu,  se on valtava. Pikkuriipauksena kirjoa voisi hieman kertoa, on jenkkifutista, moottoriurheilua, salibandyä, ym. ym.
Tasapuolisuus on avainsana ei armoton satsaaminen pariin lajiin.

En jaksa uskoa myöskään näkyvyyteen. ym. kun puhutaan puolesta. Toki myönnän futiksella ja lätkällä olevan jotain apuja siihenkin saraan. Kuitenkin järkevästi ajateltuna Suomessa tunnetaan takuuvarmasti Pori, Tampere, Oulu, Rovaniemi ja monet muut paikat vaikkei niissä pelata veikkausliigaa (futista). Niin ja on pakko vielä ottaa kantaa turistituloihin. Olen itse ollut järkkärinä monessa monessakin matsissa ja monessa lajissa. En voisi sanoa turismin tuovan kovinkaan paljon näissä em. lajeissa. Jos kahdesti kaudessa käypi linja-autolastillinen faneja, niin ei se ole hääppöistä. Tostakin lastista suurimman tulon saa vanhamestari kun matsin jälkeen porukka käy kaljalla. Tosin myös abc saa osansa, koska sieltä haetaan täydennys-satsi kotimatkalle. On pakko ottaa esimerkkinä Vua:n isännöimä viimekesän rc-autoilun mm-kisa. Kisan aikana oli varattu 108 hotellihuonetta yhdeksäksi päiväksi, lisäksi jenkeistä tuli tv-ryhmä joka lähetti livenä kisatavaraa. latauksia oli n. 100 000 per päivä. päälle viä esikisat ym. niin alkaa hahmottua tuokin asia. Siinäpä mallia turismin tuloon. Kun ajatellaan resursseja niin hattua nostan sen kisan tekijöille. On harmi että moottoriurheilijat saavat osakseen näissä topikkeissa lähinnä vittuilua vaikka näyttöjä olisi miten saadaan lisää turisteja Vaasaan.
Kirjoitus alkoi hieman rönsyilemään, joten palataan pääaiheeseen takaisin. Olen sitä mieltä, että uusi stadion on ihan jees, kunhan siinä on järki mukana. Samaan syssyyn lätkähalli ja muutkin systeemit. Nyt vaan pitäisi unohtaa mulle kaikki periaate ja antaa sanotaanko siimaa hankkeissa. Siis perusasiat kuntoon näin mahdollisimman moni laji saisi suoritepaikat kuntoon.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 19. 02. 2011 15:03 »
Olet Harri oikeassa tuosta Pohjalaisen linjasta. Olen havainnut samaa ja kirjoituksesi jälkeen luin oikein antaumuksella etusivun uudestaan ja olin haistavinani sanotaanko tiettyä satiiristista sivaltelua kirjoituksesta.
Olen joutunut kokemaan myös samansuuntaista "kohtelua" vankkumattomana moottoriurheilun ystävänä. Siis tarkennettuna välillä on ollut tunne että märällä ratillä lyödään päin naamaa kirjoittelulla.
Pohjallisessa on ollut pitkään mielestäni se, että mistä alasta toimittaja tykkää niin siitä kirjoitetaan kissankokoisilla kirjaimilla ja siitä mistä ei pidetä niin osataan se homma nurinkin päin. Esimerkkejä löytyisi vaikka hurumycket, mutta ne taasen kuuluvat eri blokiin.
Uskon tälläisen kirjoittelun heikentävän ennenpitkää lehden uskottavuutta ja vaalien jälkeen heidän on varmasti tarkistettava kannanottonsa. Viittaan tälllä  persujen toden-näköistä suurta äänimäärää. Laittaakseni pisteen pohjalaisasiaan niin totean ettei persujen kannata olla huolissaan kirjoittelusta. Vennamon sanoin kyllä kansa tietää pitää tässä kutinsa.
Siis korostan että vaalien jälkeen on toimittajan (jien) syytä muuttaa kirjoitus tyyliään karkeasti verrattuna Voltairen Candiden tyylistä aivan johonkin muuhun.


6
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 19. 02. 2011 09:09 »
sanoudun heti kättelyssä irti persujen kannattajajoukosta. Yksi asia on persuissa varmaa ja se on vaalivoitto seuraavissa eduskuntavaaleissa.
En usko heidän enää tyrivän niin paljoa, että kannatus romahtaisi. Se mistä kannatus on lähtenyt nousuun onkin jo isompi asia mietittäväksi. Epäilin että syitä on monia. Uskon lähinnä muiden tekemien sanotaanko mokien vuoksi kasvattavan persujen vaalilaaria.
Epäilen myös Vaasassa vellovan kaupunginjohtaja skandaalin vesittävän kokoomuksen äänimäärää paikallisesti ja suurin haavi saattaapi olla perus-suomalaiset. Persut ovat siinä mielessä politiikan kentällä ihannepaikalla, että sinne on helppo antaa äänestäjän tukensa olkoon sitten ajatusmailma vasemmalla, tai oikealla, tai keskellä.Tuossa joku jo aikaisemmin kirjoitti, että kaikki kriittinen kirjoittelu/arvostelu parantaa heidän asemaansa. Olen siitä tismaalleen samaa mieltä.
Suurin sysäys kiidolle oli mielestäni nuo tukipaketit Kreikalle ja Irkuille.
sanon Soinilaiseen tyyliin kansantajuisesti, että kyllä meikäläistäkin vituttaa raskaasti kun rahojamme annetaan auliisti muille. Väitän että niitä ei koskaan saada takaisin, Kreikka tulee aina olemaan persauki. Syynä on se että heillä on olematon teollisuus maassa, pelkällä turismilla tai oliiveilla ei noita summia makseta. Oikeastaan Kreikkalaiset ovat fiksua väkeä. Otetaan muilta rahoja ja viis veisataan mitä muualla ajatellaan, autokantakin on parempi mitä meillä Suomessa ja taas tullaankin ydinkysymykseen persujen kannatukseen. Juuri tälläisiin Soini takertuu kuin tauti ja puhe uppoaa kansaan. On syytä huomioida erään professorin antama lausunto, jossa hän toteaa suurimman kannatuksen persuille tulevan keskituloisista palkansaajista, eli varteenotettavasta ryhmästä.
Kuten aikaisemmin sanoin niin en ole persujen kannattaja, mutta on hyvä että politiikkaan saadaan väriä ja muitakin näkökantoja. Kenties kansa on kyllästynyt kolmen suuren sanotaanko "lehmänkauppoihin" ja muutosta halutaan. No se Huhtikuussa nähdään. Niin ja toivottavasti ei kukaan mene miinaan tuossa avustuspaketissa sanomalla että olimme pakotettuja, Timolta löytyy siihenkin lääke kertomalla kuinka muutamat Eu maat luistelivat tyylikkäästi ulos laittamasta penniäkään kreikkalaisille.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Ikea Vaasaan?
« on: 14. 02. 2011 17:05 »
 Taukoa on tullut pidettyä foorumista jo jonkin aikaa. Olen toki seurannut sanotaanko "sivusta" hyvinkin aktiivisesti tämän foorumin kirjoituksia, eli toisin sanoen teen kampakin kuten Väyrynen aikoinaan.  Siis morjens vaan tutuille(ja vihamiehille).
Ikeakeskustelussa pitäisi varsinkin Laihialaisten näkökulmasta nähdä metsä puilta. Muistan aikoinaan kun kivihakaa ruvettiin suunnittelemaan, niin vastustus äänet soivat samaan malliin kuin nyt. Monessa kannanotossa todettiin kauppakeskittymän näivettävän Vaasan keskustaa, puhumattakaan Mustasaaren keskustaa. Rohkeimmat jo epäilivät Oravaisissa kauppojen laittavat luukut kiinni. Kun tänä päivänä seurataan tilannetta, niin tilanne on päinvastoin.
Ajatellaanpa Ikean tuloa (+Prisman) moottoritien varteen jo pelkästään työllisyys näkökulmasta? Paljonko tällä hetkellä immeisiä käy Vaasassa töissä. Uskon kauppakeskittymän tuovan alueelle satoja uusia työpaikkoja. Pelkästään Laihian näkövinkkelistä katsottuna nuoria on sangen paljon joiden opiskelusuuntaus on mennyt liiketalouden, tai kaupan alalle. En jaksa oikein uskoa, että Kössin halli voisi heidät kaikki työllistää. On otettava huomioon myös muut välilliset työpaikat, näistä voitaisiin mainita mm. jakeluverkostoon tarvittava työvoima, kuljetusalan yrittäjät, ym. Entäpä rakennusvaihe? uskon rakennusvaiheessa olevan Laihialaisia maansiirtoyrittäjiä, traktorikalustoa, ym. apuna kuten sieltä oli mm. asunomessualuetta tekemässä.
Olen ihan mielenkiinnosta kysellyt töissä Laihialaisilta heidän kauppakäyttäytymistään. Poikkeuksetta kaikki sanoivat käyvän kerran kaksi viikossa kaupassa. Suuntana on Vaasa tai Seinäjoki. Tarjouksia katsotaan hyvinkin tarkkaan (lienee Laihialaisten geeneissä) ja sen mukaan mennään ostoksille. Kerralla ostetaan isompi satsi, kotikulman kaupassa käydään toki useinkin hakemassa sanotaanko sitä mitä menee eniten, eli maitoa, ym.
Kirjoitus rupesi vähän rönsyilemään ja nyt on aika palata pää asiaan, eli ikean tuloon. Olen aikaisemmin sanonut sen olevan Vaasanseudulle paukku ja olen edelleen sitä mieltä. Aina vaan parempi jos siitä tulee keskittymä jossa on paljon muutakin. Se on satavarmaa, että siitä varisee myös Laihialaisille melko siivu. Työllisyys paranee, verotuloja lisää kuntaan, tms.
Miettikää signaalia minkä annatte Laihialaisille nuorille jotka suuntautuvat tai ovat jo kaupallisella alalla koulutuksessa?
Ehkä on hieman ironista todeta ja toivoa ettei laihialaiset vastusta abb:n, Wärtsilän, Vaconin, tm. laajentamista, koska se voi heikentää Laihian metallin asemaa.
Summa summarum tuli Ikea tai ei, niin Laihian ja Vaasan välillä Bendelöinti jatkuu kuten aikaisemmin, ja työpaivän jälkeen on auton peräkontissa silloin tällöin primasta haettu perunapussi.

8
Eipä ole minullakaan kovin hääppöistä käsitystä Vasekista. Kävimme aikoinaan keskustelemassa kyseisessä puulaakissa, koska uskoimme silloin saavamme apua eräässä asiassa. Se mitä sieltä irtosi oli kuppi kahvia, marianne karkki, sekä kotiinviemiseksi kuulakärkikynä.
Käsittääkseni Vasek on ollut myös päällepäsmärinä tuossa hevosurheilukeskuksen systeemissä. Tarkoitukseni ei ole ruveta mollaamaan eikä spekuloimaan itse keskuksesta, sillä  se ei kuulu tähän osioon.
Esimerkkinä sen sijaan sitä voidaan käyttää.
Olin mielenkiinnosta katsomassa silveriassa kun keskusta esiteltiin. Lehtiesite oli kyllä tehty ammattitaidolla oikein kuvien kera, mutta se mikä jäipi meikäläisen mieleen esitteestä oli lähinnä se, että tälläisen vimosenpäälle tehdyn alueen haluamme, antakaa meille rahat.
( esite oli ihan mielenkiintoinen, en ole tiennytkään että ratsastusharrastajia on Vaasanseudulla yli 10 000???)
Siis edellä mainitun kaltainen kuva minulle siitä virttyi.

Mennäkseni asian ytimeen ihmettelen suuresti sitä, että kun takana on noin suuri instanssi kuin Vasek olisi ollut suotavaa esitteeseen pläjäyttää ne oleellimmat ja tärkeimmät asiat. Siis selkeästi toimintasuunnitelmat, talouslaskelmat, kannattavuuslaskelmat, toimintalinjaus, rahoitus-suunnitelmat eri vaihtoehtoineen, katetuottolaskelmat, käyttöaste/ taseet, radan tulo ja menoarviot, ym. ym.
Siis paperille olisi pitänyt ehdottomasti laittaa vähintään pelkistettynä kuinka paljon se maksaa ja osoittaa lakelmilla tuo ehkäpä se tärkein asia, eli pystyykö keskus elättämään itsensä vai ei.

Kertauksena loppuun mainitsen vielä oikein isolla, että otin vain esimerkkinä tuon hevosurheilukeskuksen esitteen johon Vasekin olisi pitänyt saada muutakin kuin jostain imuroituja kuvia. Itse keskukseen en ota tässä osiossa kantaa.

9
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 09. 11. 2008 07:07 »
Joo myönnetään Fableaplen olleen oikeassa tuossa käpykyläasiassa.
Kirjoituksessani oleva käpykyläosio oli tarkoitettu lähinnä retoriseksi pienimuotoiseksi pakinaksi.
Myöskin Vaasan vertaamista suurkaupunkeihin on jo kättelyssä vähän samaa luokkaa kuin partaveden ja lihapullien välinen ero ja vertauksesi kakofoniseen on aika osuva.
Mielestäni myös ne ovat epäsoinnussa (=kakofoninen) keskenään. Joskin itse koen klasun teksteistä sen olevan vain vertauskuva vailla suurempaa merkitystä.

Vaasa on kansainvälinen paikka, täältä löytyy yliopistoa kuten aikasemmin on todettu ja mielestäni myös Vaasaa tunnetaan paljon muuallakin kuin Suomessa.
Syynä tai sanotaanko ansion tästä saavat kansainväliset firmat, joita Vaasassa on.
Viittaan tällä lähinnä ABB;n, Wärtsilään ja tietenkiin Vaconiin, ym.
Ne ovat ehdottomasti kaupunkimme sanotaanko lippulaivoja mitä tunnettavuuteen tulee.

Seinäjoki on aika-ajoin pulpahtanut keskusteluissa esiin. Väitän Östermyran myös hyötyneen paljon Vaasan tilanteesta. Nimittäin Seinäjoella on paljon ns. alihankintafirmoja joitten päätilaajat ovat edellä mainitut firmat.
Ajatellen asiaa ensin yksilötasolla, niin pohjalaisen luonteenlaadun yksi erikoisominaisuus on hankkia samaa kuin naapuri ja jos mahdollista, niin vielä pikkuisen paree.
Valitettavasti Seinäjoki on ottanut juuri Vaasan naapuri vertauksekseen.
Muistan kun tehtiin Rewell center= tuli kiirus tehdä eps tori, Botnia halli= tehtiin Seinäjokiareena, ym. ym. Esimerkkejä löytyisi vaikka kuinka!
Tuntuukin että heillä kehitys on paljolti sitä, että seurataan mitä Vaasa tekee ja he tekevät sitten perässä. Ja niin jos jotain saadaan aikaiseksi niin sitä ei periaatteestakaan anneta tänne ja yhteistyössa vain viimeisessä hädässä otetaan Vaasaan yhteyttä. MM. tangomarkkinat ovat yksi, mielummin semifinalit pidetään Raisiossa tai nythän se muuttuu Turkuun, mutta ei missään tapauksessa Vaasaan.
Vaasa on hirveän avoin paikka verrattuna Seinäjokeen, tämän voi verrata vaikkapa kaupungin palveluksessa olevia työntekijöitä jotka ovat nk. ulkopaikkakuntalaisia. Suhdeluku on valtava verrattuna Vaasaan ja Seinäjokeen, siis Vaasan eduksi. Lisäksi en malta olla ajattelematta alihankintaa, montakohan Vaasalaista firmaa tekee Seinäjoen suuntaan alihankintatöitä?
Seinäjoen väkiluku on nostettu keinotekoisesti liitosten myötä ja se kortti on käytetty. Meidän talousalueella se on vasta edessä ja uskon että jossain vaiheessa järki voittaa täälläkin ja liitokset tulevat.
Niin ja mennäkseni Ikeaan joka on blogin pääaihe. Kun Vaasassa julkistettiin Ikean kiinnostus Vaasaan, niin eiköhän Seinäjoella tullut kiirus ottaa itse yhteys Ingavariin (olikohan oikea nimi?) ja vongata liikettä siihen suuntaan. Näin ainakin lehdissä mainittiin. siis tämmöistä se on nykyään Östermyrassa. Käytös on heillä lähinnä samaa luokkaa kuin kärpäsissä jotka navetassa pörräävät lehmien takaliston lähettyvillä. Niille on olemassa myös rahvaanomaisempi nimi ja sitä on käsittääkseni Seinäjokisten päättäjien toiminta verbaalisesti, valitettavasti.
Olen itse ollut kauan sitä mieltä, että Vaasan olisi syytä tehdä yhteistyötä pietarsaaren ja Kokkolan kanssa ja jättää Seinäjoki omaan huomaansa, tämä koskee myös yrityksiä.
siis kiteyttäen Ikea Vaasaan! Se on myös Seinäjoki Vaasa pelissä oiva tikkikortti meidän eduksi.

10
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 08. 11. 2008 17:05 »
Eipä tuo käpykylä mielestäni niin halventava nimi ole, tai siis ei nimi miestä pahenna jos ei mies nimeä.
Googlettamalla löytyypi tuhansia käpykylä variaatioita ja jos otetaan esimerkkinä vaikkapa Helsinki niin käpylää sanotaan yleisesti käpykyläksi. Se ei niin pieni paikka olekaan ja mm. kaksi paikallislehteä siellä ilmestyy. Jos nyt oikein muistan niin käpylän sanomat, sekä käpylälehti taitaa olla ne oikeat nimet, tosin varma en ole siitä asiasta.
Tuo äsköinen oli ikäänkuin kevennys eikä vaadi sen enempää kommentointia.

Asiaan mentäessä mielestäni Klasun tekstistä kantautuu pikemminkin huoli kehityksen suunnasta täällä kotikaupungissamme. teksti on aika-ajoin kärkästä ja ymmärtääkseni ei ole ihme jos joku provosoituu.
Kuitenkin olen laittanut merkille ja moni muukin ihminen jonka kanssa olen keskustellut asiasta, niin ihmiset jotka edustavat pro Vaasaa ja kertovat täällä mielipiteitään yleistetään koko pro Vaasan ohjelmaksi, siis sanalla sanoen pro Vaasa on saanut mielestäni palstoilla liikakiin lokaa niskaan.
Itselläni on kieltämättä tullut mieleeni, että onko taustalla systemaattinen tarkoitus loata kyseistä puljua, en tiedä mutta ennenpitkää se kääntyy vastaan siitä on olemassa paljon esimerkkejä.
Ymmärrän toki että henkilö joka edustaa jotain ymmärretään herkästi koko puulaakin ajatukseksi.
Muistan kun aikoinaan kun pikkukuntia muutettiin kaupungeiksi, niin Jörn Donner oli sitä mieltä että samassa suhteessa Helsingistä voisi tulla oma valtio. Enpä usko että monikaan ajatteli sen olevan demareitten linja kauttaaltaan. Tulee vain mieleeni että jos tuon tyylisen takana olisi pro Vaasalainen niin aivan varmasti puhuttaisiin sen olevan yleinen linja koko liikkeellä.
Siis asian pointti on se, että mielestäni ei kannata vetää taustaa mukaan ihmisten mielipiteissä, ne pitäisi pystyä käsittelemään yksilötasolla.

 Tämä oli julkinen aatokseni asiasta ja itse blogin pääasiaan, kannatan ja toivon Ikean tulemista Vaasaan, se on piristävä asia kaikinpuolin Vaasalle ja varmasti lisäisi soppailu intoa meidän sanotaanko "käpykylässä". Aivan varmaa on, että siitä turistimäärästä mitä tänne liikkeen mukana tulee varisee myös muille yrittäjille. Sitä kautta työllisyys paranee, verotulot nousee ja tunnettavuutta saadaan enemmän Vaasalle. Ikea on Brändinä niin vahva ettei se kaipaa enempää esittelyjä. Toteampa vain että paikoissa jossa liike on, siellä on tapahtunut juuri edellämainitulla tavalla asiat.
 Ymmärrän toki Ikean tulon vaikeuttavan joidenkin pienien yrityksen toimintaa, mutta erikoistumalla ja verkostoitumalla pystyy kyllä vastaamaan haasteisiin, töitä se teettää ja sopeutumista haasteisiin enkä väitä, että se olisi helppoa, mutta väitän että se on mahdollista.
Muutos koetaan usein negatiiviseksi ja muistan kun aikoinaan keskustelua herätti paljon kivihaan rakentaminen. Yhtenä argumenttina todettiin ison keskuksen autioittavan keskustaa Vaasassa, mutta mielestäni on tapahtunut päinvastoin. Niin ja se on hyvä myös muistaa, että Kivihaan alue on tuonut paljon lisää työpaikkoja Vaasaan.
samaa tuo varmasti Ikea tullessaan. Uskosin että useita kymmeniä ja enpä ihmettelisi jos kaikenkaikkiaan välillisesti työpaikkoja tulisi lisää päälle sadan.
Niin ja kovasta kilpailusta hyötyy loppupelissä kuluttajat eli juuri me.
Minussa on ainakin "Sulo Vilenin" vikaa ja ostan jos halvalla saan

11
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 09. 10. 2008 21:09 »
No eipä nuo kaupat Vaasan mittakaavassa niin ihmetystä meikäläisessä herätä enää. Toisaalta mitä olen kuullut niin eipä se rakennus ole hääppösessä kunnossa, eli rahaa palaa reippaasti ennenkuin se on siinä kunnossa, että siellä viittii olla.
Se on mielestäni kuitenkin rakennuksen kannalta hyvä asia, että se pannaan kuntoon, eri juttu tosin se on kuka sen sai.
Tulikohan annettua tarpeeksi ympäripyöreä miete?
Tuossa talokaupassa minua jäi ihmetyttämään se, että ensimmäisenä siitä uutisoi käsitykseni mukaan ( saatan muistaa väärin)Vasabladet. Oiskohan kaupassa rannalle jääneet olleet toisenkotimaisen kannattajia?, en tiedä mutta tossa paistoi ainakin minun silmiini osin myös politikointi.
Toisaalta esimerkkejä löytyy paljon Vaasasta ja yhden jo kunkku mainitsikin. Löytyyhän rantakadulta omakotitalo ja ennenkaikkea omakotitalojen tonttiarvonnoissa on jollain "silmää tekevillä" ollut hyvä zäkä.

12
Vaasa / Re: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 16. 09. 2008 20:08 »
Oikeastaan asiat mitä tällä pastalla spekuloidaan koskettavat pääsääntöisesti koko Suomea eikä vain Vaasaa.
Itse olen työni puolesta joutunut/päässyt ajelemaan useissa eri kaupungeissa ja ainakin oman kokemukseni mukaan liikenne on suurinpiirtein samantyylistä joka paikassa.
Syitä onnettomuuksiin/ välinpitämättömyyteen ym. on monia.
Olen aikaisemmin maininnut tällä palstalla, että mielestäni suhteettoman paljon laitetaan painoarvoa autojen myynnissä/markkinoinnissa auton suorituskykyyn. Puhutaan hevosvoimista, tehoista, kiihtyvyydestä 0-100, huippunopeudesta, ym.
Enemmän voisi mainostaa turvallisuudesta(parantunut huomattavasti) suorituskäyttäytymisestä äkkiliikkeissä, alustantoimivuudesta, jne.
Uskon tosin että myös ennen suhteessakin systeemi oli samankaltainen rattijuopumuksissa, ajotyylissä, ym.
Kuskeja on vaan tänäpäivänä enemmän ja niin, ilmiantokynnys on pienentynyt joka on vain hyvä asia.
Syynä katsoisin tähän olevan kännykät sillä nyt on tosi helppo ilmoittaa poliisisedille jos näkee epäilyttäviä tapauksia. Ennenmuinoin ilmoitukseen piti etsiä lähin puhelinkoppi, tai tallustella kotia ja sieltä soittaa. Matkan aikana varmasti moni mietti ja ikäänkuin soittamisen kynnys kasvoi ja näin ollen ilmoitus jäipi tekemättä. Saattaa olla että olen väärässä tuon suhteen tai sitten ei. Joka tapauksessa kertaan ja sanon että se on pelkästään hyvä asia kun ilmoittaa.
Sanotaanhan Rabbisetien isossa kirjassa viisaus, kun pelastat yhden ihmisen, pelastat koko maailman.
Yksi idea voisi olla se, että autokoulujen opetusohjelmaan otettaisiin mukaan kuvien katselu sessio. Siinä näytettäisiin kuvia siitä, mitä jälkeä pahimmillaan hurjastelut, välinpitämättömyydet, ym. voivat saada aikaan. Rinnewoodilla olikin aikoinaan linkki josta näkyi näitä kuvia ja ainakin minulla se toimi, kun katselin niitä niin se "herätti" ajattelemaan.
(Rinnewood voisi vielä klikata sen osoitteen tänne)
Muistelisin aikoinaan viranomaisten tehneen näytön tieliikenteessä hirvikolarista. Tämä idea tuli Ruotsinmaalta, jossa hirvikolarissa ollut auto oli tienvarressa (turvallisessa paikassa) ja täytetty hirvi konepellin päällä. Sama näytös oli siis Suomessa ja siitä oli oikein juttu teeveessä. Tutkimuksen mukaan autoilijat hiljensivät sen jälkeen ajonopeutta ja ennenkaikkea hirvivaroitus merkinnät otettiin varteen ainakin vähäksi aikaa.

13
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 29. 08. 2008 19:07 »
Terveyden huolto kaikkine osineen johon kuuluu myös luonnollisesti vanhustenhoito, sekä dementia hoidot ym. olisi syytä pitää yllä yhteiskunnan toimesta yllä.
Jos ajatellaan asiaa vanhusten ja eläkeläisten kannalta niin hakoteillä ollaan pahemman kerran jos sen puolen hoitoja ruvetaan yksityistämään.
Etenkin eläkeläiset ovat maamme suurelta osin rakentaneet, verot maksaneet ja ne eläkemaksut ovat kartuttaneet valtion kassaa niin isolla rahalla ettei sitä kasaa ymmärrä erkkikään ja kiitokseksi vielä pitäisi yheiskunnan toimesta saada palvelut niin halvalla kuin mahdollista.
Hienoja argumenttejä esitellään ja tavotteita, hoitosuunnitelmia, Tanskanmallia, laskelmia paljonko hoitajia on yhtä "potilasta" kohti, ym. , ym.
Tosiasia on kuitenkin että valitettavasti yksityispuolella tärkein argumentti on mielestäni
katetuottolaskelmien punnitseminen ja ennenkaikkea se mitä jää viivan yläpuolelle kassaan!
Noita edellä mainittuja esitellään mielellään "suurelle yleisölle", mutta ns. hoitoyrityksen omissa palavereissa varmaan budjettiraamit näyttelevät suurinta osaa. Tosin en tiedä onko näin, mutta ihmettelen jos se ei ole pääasia ja ainakin normaalin yritysideologian kannnalta sen pitäminen pääasiana on suorastaan elinehto.
Tilannetta voisi verrata vaikkapa grillin pitäjiin Kauppapuistikolla. En oikein jaksa uskoa, että heille olisi kaikkein tärkeintä olla mielissään siitä, että ihmiset kävelevät kadulla kylläisinä ja ravittuina. Kyllä heidänkin tarkoituksenaan on lisätä volyymia ja saada lisää tuottoa ja saada juuri tämä kyseinen "asiakaskunta" käyttämään juuri heidän palvelujaan. Markkinoinnissa he voivat käyttää juuri niitä asioita jotka vetoavat suureen yleisöön kuten ehkäpä, niin jossain muussa!
Tuo vertaus edellä ei ollut varmasti paras mahdollinen, mutta näin se suurin piirtein menee.
Kiteytän asian ja ainakaan minä en kannata yksityistämistä, suorastaan vastustan sitä!
Lopuksi vaadinkin vielä papoille takaisin omat puutyöstöpaikat, jotka otettiin heiltä taannoin pois.
Yhdessä olo on sitä parasta terapiaa ja virikkeiden tarjoaminen. Tuo puuseppäpaja on juuri sitä ja kyllä sen näki myös käyttöasteesta sillä sitä käytti käsittääkseni yli 60 ihmistä. Korjatkaa luku jos olen väärässä.
Surkuhupaisinta tuossa on juuri se, että toisena päivänä puhutaan virikkeiden tarjoamisesta senioreille päättäjien taholta ja sitten toisena päivänä taasen lakkautetaan verstas, tai no nehän sanojen mukaan siirrettiin. Ainakin minä koen edellä mainitun savolaiseksi malliksi,
eli vastuu siirtyy kuulijalle.

14
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 18. 04. 2008 05:05 »
Pertti tiedän tunteesi, ja vakuutan ettei edelliseen liity minkäänlaista ironiaa. Meinaan että olette vieneet hanketta asiallisesti eteenpäin, juuri niinkuin mekin olemme tahoillamme omaa hanketta tehneet.
Kuulun itse niihin ihmisiin jotka kannattavat kaikennäköistä kokeiluja ja uusia "tuulahduksia" meidän rakkaaseen kotikaupunkiin, tämä olisi ollut ehdottomasti yksi sellainen.
Toivottavasti olen valinnut väärän sijamuodon, eli sanan olisi! Toivon että hanke saisi vielä kerran kirjaimellisesti tuulta purjeisiin.
Oikein muuta eväitä en osaa antaa, kuin että jatkakaa vain tuota asiaa ja yrittäkää runnoa se ikäänkuin väkisin läpi.
Ymmärsin että hakemus tulee jättä kyseisestä tapahtumasta Marraskuussa 2008. Siis aikaa on vielä, tosin yhtään tuhlattavaksi sitä ei jää.
Alan itsekkin kallistua analyysin mietteisiin, elikkä mitä ihmettä. Mielipiteeni vaikka se onkin kuin hyttysen pissi itämeressä alkaa vahvasti kallistua myös siihen suuntaan, että valta pitää saada takaisin kv:lle.Siihen meillä on mahdollisuus vaikuttaa tänä syksynä.
Lopuksi Pertille ja kumppaneille tesun terviisit, jatkakaa vaan asian viemistä eteenpäin. En ole läheskään kaikissa mielipiteissä Pertin kanssa samaa mieltä ja näkemykset eroavat jyrkästi monessakin asiassa, mutta tämä on sellainen johon annan tukeni, joka on tosin vaatimaton, mutta kumminkin.

15
Vaasa / Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« on: 09. 04. 2008 20:08 »
On se mukava lukea samanhenkisiä ajatteluja. Joskus on vaan nostettava kissa pöydälle ja fundeerattava sitä mitalin toista puolta. Puhuin edellisessä viestissäni järkevästä rakentamisesta sinne pajukon keskelle. En suinkaan tarkoittanut, että koko alue pitäisi pamauttaa asuntoja täyteen.
Viihtyisään kokonaisratkaisuun päästäisiin varmasti jos vain yhteistä halua löytyy. Esimerkkinä voisin mainita vaikkapa asuntomessualueen. viime viikonloppuna kävin vaimoni kanssa ensimmäistä kertaa sunnuntaikävelyllä alueella ja yhdessä kuvittelimme miltä alue näyttää valmiina. Ainakin minulle jäi tosi positiivinen kuva ja voin vain kuvitella kuinka kauniilta paikka näyttää kun kaikki on valmista, viheristutukset tehty, saareke saatu valmiiksi. Oli muuten tosi mahtava se kävelypolku mikä oli tehty rannalle. Tuon kohteen suunnittelijoille annan kymmenen pistettä. Niin ja kyllä paikka ihmisiä kiinnostaa!! Sunnuntaina oli tosi paljon ihmisiä liikkeellä ja kuunneltuani heidän keskustelujaan niin voin sanoa, että pääsääntöisesti oltiin tyytyväisiä.
Timin ajatuksia jatkaakseni, olisi kiva tietää monestako hankkeesta on Vaasassa esim. viimeisen 15 vuoden aikana valitettu. En tiedä onko siitä olemassa mitään tilastoja, mutta uskoisin sen olevan aikamoista luokkaa. On silti hyvä että asioista keskustellaan ja kuten edellisessä viestissäni totesin, niin pitäisi myös kansalaisella olla jokin muukin mahdollisuus vaikuttaa kuin valitusten tekeminen. Se mikä se sitten olisi onkin jo eri juttu ja ainakaan minulla ei ole siihen heti vastausta antaa.
Tapio sanoi omassa "puheessaan" että lakia täytyy noudattaa. Se on aivan totta, mutta on mielestäni myös kohtuullista tietää sekin asia ettei yhdelläkään kaavoituspuolen ihmisellä suomenmaassa ole sellaista tietoa, että tietäisi satavarmasti kaikki uhanalaiset eläimet, kasvit, ym. Tänään olikin sopivasti pohjalaisessa mainittuna muutamakymmenen erilaista asiaa juri tuosta ja ainakin minulle suurinosa oli tuiki tuntematonta.
Itse en ala syyllistämään ketään kaavoitusasioissa, sillä varmasti kaikissa niin puoltajissa kuin vastustajissa on aina voisinko sanoa ylilyöntejä. Ehkäpä kuitenkin järkevin tapa olisi tehdä kaavoituksia niin, että mukana olisi ainakin jossain vaiheessa asukkaita joita uusi kaavoitus saattaisi koskea, luonnon näkökulmaa tuntevaa henkilöstöä ja tietenkin ammattilaiset kaavoituspuolelta. Varmasti koskaan ei tule olemaan niin, että saataisiin kaikkia osapuolia vimpanpäälle tyydyttävä ratkaisu, mutta jos se kultainen keskitie löytyisi, elikkä kaikki antaisivat vähän siimaa ja kaikille tulisi jotain puoltavaa ja omaa näkökulmaa palvelevaa asiaa hankkeisiin, niin alettaisiin olemaan aika lähellä sellaista tilannetta, että homma voisi toimia paremmin.


16
Vaasa / Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« on: 06. 04. 2008 07:07 »
Yhdyn täysin foliohatun mietteisiin ja siitä syystä kävin räpsäyttämässä hänelle plus merkinnän! Minua ihmetyttää suuresti se, että mitä tahansa Vaasassa kaavoitetaan ja suunnitellaan niin heti osa porukasta, joka on käsittääkseni kuitenkin aika pieni nousee barrikaadeille. Hyviä hankkeita on kaadettu paljon täällä meidän kylässä vedoten luontoarvoihin. Minulle ainakin sana virkistys on ollut pitkään aikaa kirosana!
On totta että puistoja ja viheralueita pitää olla Vaasassa mutta joku rääpy siinäkin hommassa pitää olla. Kokeilkaapa immeiset joskus ajaa autolla keskustasta ristinummelle tai gerbyyseen katsoen sillä silmällä, että kuinka paljon on "tyhjää" tilaa.
Mielestäni vaskiluodon pururata alue voitaisiin ottaa järkevään rakennuskäyttöön. Tosiasia on että suurimmat viihtyjät siellä pajukossa on tällä hetkellä hyttyset ja nekin käsittääkseni kesäaikaan.
En tarkoita tällä sitä että se pitäisi rakentaa täyteen vaan sitä että fiksulla suunnittelulla siitä saataisiin varmasti viihtyisämpi paikka, mitä se tällä hetkellä on, ja ennekaikkea alue joka palvelisi ihmisiä joka suhteessa paremmin!
Kun ajatellaan asioita yleistasolla vaasassa, eli mitä on valituksilla saatu aikaan, niin
Väitän suuresti, että tulevaisuudessa päättäjät ovat pakotettuja tekemään muutoksia tuohon valitus systeemiin, sillä se on tällä hetkellä liian helppoa. Olen itse sitä mieltä että kun valtuusto on äänestyksellä demokraattisesti valittu ja kun valtuustossa päätetään joku asia, niin mielestäni se päätös on silloin demokraattisesti tehty. Tämä niinkuin yleisesti ajateltuna. Asioitten vastustajat voivat siten vaikuttaa asiaan, että äänestää sellaisia henkilöitä valtuustoon, jotka ajavat niitten asioita.
Ajatellaanpa esim. purolaa. Siinä asiassa en mene yksityiskohtiin, mutta olisi kiva tietää ihan aikuisten oikeasti kuinka paljon sitä oikeasti on vastustettu ja kuinka moni on sitä mieltä vaasassa, että alue olisi tullut ottaa välittömästi järkevään käyttöön, niin väitän että plusääniä olisi paljon enemmän.
Luontoarvot ovat toki tärkeät ja niitä pitää vaalia. Nykysysteemin mukaan vain on niin, että rauhoitetuista eläimistä on tehty keppihevosia kun ajetaan omia etuja palvelevia päätöksiä ja muutoksia. Monenko mielessä tänäpäivänä lepakot ja liito-oravat ovat lähinnä suuri vitsi ja sen mielipiteen muokkaamiseen itse eläimet eivät varmasti ole syypäitä. Valitusprosessin teko on vaan tänäpäivänä niin helpoksi tehty, että käytännössä yksikin ihminen pystyy kaatamaan hankkeen, joka saattaisi palvella tuhansia ihmisiä. Mielestäni siitä on demokratia kaukana.
Oma mielipiteeni on, että kun valitus tehdään, niin se maksaisi kymmenentuhatta euroa ja jos valitus ei mene läpi niin rahat menee viranomaiskuluihin ja jos taas valitus menee läpi niin rahat palautetaan. Se ainakin hillitsisi "turhia" valituksia. Tiedän että erimieltä olevat vetoavat siihen, että kansalaisen on oikeus tulla kuulluksi, mutta tyyli millä se nykyään tehdään ei mielestäni ole oikea. Hankkeiden tekijöille saatetaan tehdä suuretkin taloudelliset tappiot kun valitusten takia hankkeet viivästyy ja ne jotka sen ovat tavallaan aiheuttaneet pääsevät kuin koira veräjästä ilman korvausvelvollisuutta. Tiedän että tuolla mielipiteellä voin sohaista jonkun ampiaispesään, mutta tämä on vain minun oma mielipiteeni ja se ei siitä muuksi muutu.
No jälleen tekstini menee hieman plogin pääaiheen sivuun ja palatakseni otsikkoon olen samaa mieltä, että vaskiluodon viheralueet tulee pelastaa, mutta, mutta!! järkevällä tavalla. Kyllä sinne asuntojakin mahtuu.

17
Valtuuston tietoon / Re: Nyt nykii..Uusi ravikeskus.
« on: 05. 04. 2008 21:09 »
Toivon hevosmiehille paljon onnea ja menestystä tuolle hankkeelle. Itse ainakin toivon suuresti, ettei hevosurheilusta pitävät ihmiset joudu samanlaiseen vastustukseen kuin mitä me moottoriurheilusta pitävät ihmiset olemme joutuneet kokemaan. Pelkään että Pertti on jo harpilla piirtänyt karttaan 150 km. harpin ympyrän ja toteaa, että ratoja on sillä säteellä kymmenkunta ympyrän sisällä.
Mutta asiaan, ajatukseni ydin on se että olen erittäin myötämielinen tuohon hevoskeskuksen tuloon jos asiat menenvät niinkuin etukäteen on fundeerattu. Toivon että kaupungin päättäjät huomioivat myös sen, että ravirata oli aikoinaan myös legendaarinen paikka moottoriurheilulle. Ennenkaikkea se on syytä kaikkien iskostaa mieleen, että alueen ensikäyttäjät olivat moottorimiehet. Kun he siirtyivät paikalta pois , heille luvattiin rakentaa parinvuoden sisällä uusi speedwayrata kuten senaikainen valtuusto päätti(elettiin 60 lukua). Nyt yli 45 vuotta myöhemmin ei ole vieläkään lunastettu asiaa. Harmittaa vaan vietävästi heidän puolestaan. Itse en kyseistä lajia harrasta, mutta Jyrkin sanoin tilanne kyrsii minua suunnattomasti.
Mennäkseni takaisin pääasiaan eli hevosurheilukeskukseen, niin ainakaan minä en tule lausumaan siitä pahaa sanaa, päinvastoin. Toivon että hevosurheilumiehet vähän niinkuin jelppivät moottoriuheiluihmisiä omassa hankkeessaan. Niin ja tämä ei ole nuolemista vaan tunnustan reilusti, että tässä on hieman oma lehmä ojassa, sillä käyn itsekin raveissa ja nuorempana se oli vieläkin kovempi harrastus.
Noihin katsojamääriin en ota suuremmin kantaa, mutta tosiasia on että ilman totalisaattoripeliä raviurheilu ei olisi lähimainkaan noin kovalla tasolla. Pelkään pahoin että jos joskus siis ennemmin tai myöhemmin vedonlyönnin monopoliasema Suomessa loppuu eu:n myötä, niin se tekee raviurheiluun melkoisen loven. Sen jälkeen tulee mahdollisuus ihmisillä pelata missä vaan ja oikeastaan mitä vaan. Esimerkkinä voisin mainita vaikkapa Englannin, jossa vedonlyönti tapahtuu erimalliin kuin meillä. Sen jälkeen voit pelata kaksaria vaikkapa yleisurheilussa tai autokilpailuissa.

18
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 24. 03. 2008 16:04 »
Jos leikkisästi ajattelen niin paras vaihtoehto mielestäni Vaasan johtopaikoille on ehdottomasti Jörn Donner. Kaksikielinen, ymmärtää kulttuurin päälle ja mikä parasta, Jörkka on suoraselkäinen Suomalainen mies.
Paras ositus siitä oli kun hänet aikoinaan nimitettiin Kaliforniaan ( saattoi olla joku muukin paikka amerikassa) Suomen suurlähettilääksi, niin hänpä tuli puolenvuoden päästä kotia takaisin. Lehdistölle hän ilmoitti paluunsa syyksi sen, että siellä ei ollut hommia ja tuli aika pitkäksi.

19
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 21. 02. 2008 11:11 »
Kilpailu on mielestäni tervettä, siitä hyötyy selkeästi kuluttajat elikkä matti meikäläiset. Muistan aikoinaan kun Lidli rantautui Vaasaan, niin saman tyyppistä keskustelua käytiin muitten kauppojen kuihtumiseen vedoten. Mielestäni Vaasassa on päinvastoin kaupat lisääntyneet Lidlin tulon jälkeen. Se mikä oli hyvää niin muut kauppakonsernit laskivat hintoja.
Se miksi kaupat ovat lisääntyneet ei varmaankaan ole Lidlin syytä tai ansiota, vaan se että alueemme on ostovoimainen.
Samaa keskustelua käytiin myös aikoinaan pizzerioitten osalta kun niitä alkoi syntyä kuin sieniä sateella. Ainakaan minun mielestäni nekään ei ole oleellisesti vähentynyt.
Jos asiaa verrataan Jurvan laatu mööbeleihin, niin nähdäkseni ostajakunta on erityyppinen kuin Ikeassa. Toisinsanoen minä en näe niissä ongelmaa. Päinvastoin se on positiivista jos on valinnanvaraa. Leikkisästi ajateltuna autojen kantilta katsottuna asiaa, niin eipä se Euroopassa aikoinaan vähentänyt Mersujen myyntiä vaikka itänaapurissa tehtiin halpoja Ladoja kolmessa vuorossa. Myönnän että esimerkki on hieman teatraalinen ja suoraan sanottuna huono. Yritän vain tuolla esimerkillä saada sen näkökulman esiin että kaikelle tavaralle on oma ostajakuntajansa.
Itselläni on kotona huonekaluina niin halpaa kuin laadukkaampaakin ja kyllä ne omissa silmissä on sopusoinnussa keskenään.

20
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 20. 02. 2008 22:10 »
Tunnustan julkisesti ja reilusti, että minulla on runsaasti Sulo Vilenin vikaa. Ostan jos saa halvalla, vaikka aina ei olisi niin tarve juuri sitä tavaraa hankkia.
Kyllä kaupankäynnin yksi kirjoittamaton sääntö on, että kun yritys saa huokean hinnan maineen, niin se on yksi parhaista vetonauloista. Toki laatukin on merkittävässä asemassa. Työkalujakin olen ostanut paljon niin Minimanista kuin Halpahallistakin kun on saanut halvalla. Tosin eipä ne kaikki kalut ole sitten kauaa ehjänä pysynytkään. (Rehellisyyden nimissä Minimanissa on nykyään laatutuotteita ainakin työkaluosastolla.)
Asiaan mentäessä Ikea on Brändinä niin merkittävä asia, että jos se meidän kotikylään saadaan, niin sen mukana kyllä lisääntyy merkittävästi asiakasmäärä, siis ihmismäärä Vaasassa. Tästä tilanteesta hyötyvät useat kaupat, majoituspalvelut, oheistarjonnat, imago, työpaikat, ym. ym. seudulla.
Ajatellanpa asiaa rakkaan kyläkaupan Keskisen kantilta. Kuinka paljon se on tuonut Tuuriin ja lähiympäristöön työtä, uusia kauppoja, ym. asiaan liittyvää. Tiedän hyvin että tässä esimerkissä suurin rahavirta menee Vesan lompuukin kautta, mutta aina siitä varisee reunoillekin.
Vielä jos ajatellaan asiaa markkinoinnin kannalta laajemmin. Jos ajatus kohteena on Vaasa niin "termi" sisäinen saatavuus paranee sillä kaupunkiin kannattaa tulla kauempaakin koska täältä löytyy runsaasti tarjottavaa kohderyhmille. Ulkoisen saatavuuden gategoriassa taasen suunnittelupuoli on avainasemassa, elikkä kulkuyhteydet, parkkipaikat, ym. on oltava kunnossa. Siis jos Ikea tänne tulee niin lupaan viedä oman mamman myös ostoksille silläkin uhalla, että todennäköisesti se ottaa lompsan päälle.

21
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 20. 02. 2008 20:08 »
En ota Ikean laatuun sen kummemmin kantaa. Tulipa vain mieleeni, että kyllä täällä "kotomaassakin" osataan. Muistan aikoinaan kun kävin tuttavien luona kylässä ja heillä oli olohuoneessa uusi sohva joka oli voitettu bingossa. Istuin siihen hieman reippaammin sillä seurauksella, että koko kylki lähti irti. Kyllä hävetti sen jälkeen juoda kaffia.
Tosiasia on kuitenkin, että Ikea vetää väkeä ja ostovoimaa. Jos tuollainen putiikki Vaasaan saadaan, niin siihen täytyy takertua kynsin hampain kiinni. Tosin Vaasalaisella ajattelumailmalla suunnitelmat ei tarvitse olla kuin paperilla, niin se on varmasti jonkun virkistysalueelle tulossa. Mutta asiaan... Itse kokisin sen olevan kyllä positiivinen paukku jos sen tänne saisi.

22
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 16. 02. 2008 15:03 »
Eipä toi pilvenpiirtäjämalli loppujen lopuksi ole ollenkaan hullumpi idea. Saataisiin oma "manse" Vaasaankin.
Itseasiassa minusta tuntuu, että kaikki ideat koskien mansikkasaarta ovat parempia kuin mitä se tällä hetkellä tarjoaa.
Hämmennän myös hieman Seinäjoki osastoa vaikka se ei suoranaisesti tähän blogiin kuulu. Minun silmissä kaikki mitä Seinäjoelle suunnitellaan ei ole aprillipilaa vaan ne tulee ottaa vakavasti tarkemman mietiskelyn kohteeksi. Tosiasia on, että tällä menolla Seinäjoki tulee menemään Vaasan ohi niin että hurahtaa, se on vain ajan kysymys.
Se paikka kasvaa niin että kohina kuuluu ja vielä meidän nilkit avustaa torpedoimalla hyviä hankkeita. Esimerkkinä voisin ottaa tangomarkkinat ja vauhtiajot.
Vastustamisen sijaan voitaisiin tehdä oikeasti hyvää omalle kylälle ja alkaa puhaltamaan yhteen hiileen. Mansikkasaari voisi olla yksi hyvä esimerkki, eli ei muuta kuin äkkiä saari toimintaan, Se onkin sitten eriasia mitä sinne tulee, mutta suunnitelmat pystyyn vaan. Siitä se lähtee.

23
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 30. 12. 2007 09:09 »
Kyllä Vaasassa puutaloja riittää ja etenkin keskustassa. Niitä on vain siellä täällä ja silmä on ikäänkuin tottunut noihin puutaloihin.
Pointtina olikin se, että saataisiin yhtenäinen alue vähän kuin kapssäkin tyyliin ja ennenkaikkea halvalla kun tontin myyntiehdoksi laitettaisiin siirtämisvelvoite!
Sananen Raumasta vaikka ollaankin Mansikkasaari osiossa. On totta että se on perintökohteena vähän samaan malliin kuin Suomen linna, Petäjäveden vanha kirkko tai vaikkapa Verlan ruukkikylä.
Raumahan paloi aikoinaan ja siitä systä vanhimmat talot ovat 1700 luvulta.
Vanhassa Raumassa on asukkaita noin 600 ja siellä on tosi paljon pikkusia erikoisliikkeitä.
Jos käytte paikanpäällä niin suosittelen kävelyä Vähämalminkadulla ja katsokaa taloihin ruuvattuja kylttejä. Siitä saapi lisätietoa...
Sen jälkeen vois vaikkapa hörpätä vanhalla torilla Raumalaisittain bystökaffeet ja jatkaa kierrosta. Myös katsomisen arvoinen paikka on ehkäpä kapein katu mitä Suomesta löytyy elikkä kitukränniä.
Myönnän että menin ohi hieman pääaiheesta, enkä enää palaa Raumalaissiin jaarituksiin vaan pysyn tiukasti tässä osiossa Mansikkasaari teemassa.
Edellisen viestin "pointti" oli se, että siinä on vain yksi vaihtoehto.
Varmasti muitakin varteenotettavia ideoita syntyy, eli siteraan Penttiä ja totean että vaihtoehdot on syytä tutkia.

24
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 29. 12. 2007 09:09 »
Noin vuosi kaksi sitten Harri Moisio ehdotti mansikkasaaresta seuraavaa.
Uimaranta ja pieni virkistysalue pitäisi säilyttää ja muuten alue tehtäisiin vimpanpäälle siistiksi seuraavin keinoin.
Elikkä vanhat puutalot siirrettäisiin sinne. Näin alueesta tulisi vähän saman tyyppinen kuin seurasaari Helsingissä tai Porvoossa oleva samantapainen systeemi.
Olen fundeerannut asiaa ja mielestäni se on hyvä idea. Sinne saataisiin kaikenlaista toimintaa yhdistyksille, ym.ym. Toki asukkaita sinne tulisi myös.
Jos "mietintämyssyä" jalostaisi niin taloihin jotka sinne siirrrettäisiin niin seiniin ruuvattaisiin pieni kyltti josta näkisi mikä on talon historia ja mistä se on siirretty.
Lisäksi kun kaupungista myytäisiin tontteja jossa näitä vanhoja taloja sijaitsee, niin myyntiehtoihin merkattaisiin siirtämisvelvoite vanhalle talolle. Siis jos rakennusliike ostaa jonkun vanhan tontin keskusta-alueella jossa on vanha talo niin he siirtäisivät sen uudelle paikalle. Se ei arvotontille ole mikään kustannuskysymys.
Lisäksi uskon että jotain avustusta voitaisiin saada eu:lta tuon tasoiseen projektiin.
Kolmanneksi vanhat talot sopisivat Palosaaren miljööseen. Neljänneksi mielestäni vanhojen talojen keskus on siistimpi ja näyttävämpi kuin nykyään vallalla oleva systeemi keskustan alueella eli kahden uuden kerrostalon välissä on vanha puinen rakennus. Minun silmiäni se ei hivele. Lisäksi nuo kauniit ja vanhat talot ikään kuin hukkuvat kokonaisuuteen keskustan alueella.
Mietitäänpä vaikka Rauman pitsikaupingin osaa. Ne jotka siellä ovat käyneet voivat varmaankin yhtyä minun näkemykseeni siitä mitä ajan takaa. Raumalla ollaan aikoinaan siirretty vanhoja taloja sinne ja uskon sen olevan myös yksi turisti nähtävyys.
Kieteyttäen tässä olisi yksi näkökulma ja ainakin minun mielestäni se on "jalostamisen" arvoinen idea.


Pages: [1]