Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Johansson

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
Vaasa / Vs: Mikä mättää Vaasassa?
« on: 29. 06. 2012 11:11 »
Sen jälkeen kun Johansson kirjoitti ylläolevan, on Johansson kuullut pikkulinuijen livertävän, että Vaasan kaupungin keskusta-tragedian projektipäällikkö Marketta Kujala olisi pitänyt kaupunkisuunnittelusta vastaavien, ja koko hankkeesseen nykyisellään kyllästyneiden suunnittlijoiden kanssa hätäkokouksen siitä, mitä uudessa tilanteessa pitäisi tehdä.

Pikkuluntujen, jotka nyt saattavat liverrellä mitä tahnsa, mukaan syy Matkahuollon torin hankkeen kaatumiseen olisikin ollut, se että Vaasan kaupunki kiristi ruuvin liian tiukalle Spondalta vaaditun alikulkutunnelin suhteen.

Eli luopuja olisikin ollut Sponda eikä Vaasan kaupunk,i niin kuin hanketta kiihkoisasti ajanut Pohjalainen kirjoitti.2
Vaasa / Vs: Mikä mättää Vaasassa?
« on: 29. 06. 2012 06:06 »
Spondan kauppakeskushankkeen kaatuminen herättää monia ajatuksia.  Päällimmäisenä on kysymys siitä, että ovatko vaasalaiset virkamiehet tössineet vai oliko kysymys siitä, että Sponda halusi kiristää itselleen enemmän kuin on kohtuullista.  Muitakin ajatuksia herää.  Esimerkiksi tällaisia:

Miksi ylipäätään kaupunki haluaa matkahuollontorille kauppakeskuksen?  Siis autiotalon vähintään puoleksi vuorokaudeksi?  Eikö keskustaa ja sen lähipiiriä tule rakentaa eläväksi?  Tässä mielessä asuintalot olisivat oikea ratkaisu tai sitten vaikka konferenssitalo.

Nyt Matkahuollon tori siis menee uuteen hakuun. Yksi painavimmista ehdokkaista tullee olemaan SRV, jolla on aivan naapurissa meneillään oma hanke eli Kaarle.

Entisen rehun alueelle tulee 30 000 kerrosneliötä liiketilaa ja  650 autopaikkaa.  Tässä vaiheessa suunnitteilla tai toteutunut on 16 300 kerrosneliötä, joissa K-Rauta on aloittanut toimintansa 10/2009.  Kakkososa, jonka rakentaminen alkaa sisältää 13 300 kerrosneliötä.  Luvassa on tiloja päivittäistavarakaupalle, erikoisliikkeille  ja tilaa vievälle kaupalle.

Tältäkin pohjalta SRV haluaa varmasti varmistaa, että kilpailijaa ei nouse lähimaillekaan, varsinkin kun Lidl tuntuu vetävän hyvin. Kaupungin on siis aivan pakko panna kaava uusiksi.

Sitten on vielä muutakin päänvaivaa vaasalaisille virkamiehille ja päättäjille.  Nämä liittyvät lähinnä Halli Oy:tä palvelevaan suunnitelmaan rakentaa parkkiluolasto Vaasanpuistikon alle.

Olen ymmärtänyt, että Halli Oy rakentaisi Vaasanpuistikon alle aina Vaasanpuistikon ja Pitkänkadun kulmaan ja siitä eteenpäin aina Maasillan alapäähän luolaston rakentamisen vastuu olisi Kondis-hankkaeella ja siitä eteenpäin rautatien alit aina Matkahuollon torille vastuu olisi ollut Spondalla.
Nyt nämäkin suunnitelmat menevät uusiksi.
 
Lohduttavaa tässä on se, että Matkahuollon torille esitettävät uudet suunnnitelmat  saattavat olla realistisia. Tai sitten ei kun kysymys on kauppakeskuksiin hurahtaneista virkamiehistä ja lähes mitään ymmärtämättömista luottamusmiehistä, jotka toivottavasti pannaan nyt vaihtoon.

Kaarle
http://www.srv.fi/kaarle_etusivu

3
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 19. 01. 2010 11:11 »
Tuossa ylläoleavassa linkissä sanomaan mm. näin:

"Pienyrittäjien mukaan monien suurien kaupunkien asemakaavoituksesta, tontti- ja liikepaikkajaosta päättävissä lautakunnissa, kaupunginhallituksissa ja kaupunginvaltuustoissa on päätöksiä tekemässä suuri määrä S-ryhmän alue- ja paikallishallinnossa toimivia luottamushenkilöitä."

Pikku hiljaa tihkuneiden tietojen mukaan näillä - siis esimerkiksi - KPO:n - luottamusmiehillä. jotka ovat samalla Vaasan kaupungin luottamiusmiehiä, olisi S-ryhmän bonuskortti, joka antaa 16-18 %:n alennuksen kaikista ostoksista.  Näillä bonuskorteilla siis rasvataan päätökset joulu, syntymäpäivä yms. lahjojen ohella.

Esille on myös noussut ajatus että ainakin jotkut kaavoitukseen osallistuvista  kantaisivat myös tällaista bonuskorttia sekä eräät virkamiehet ,jotka tekevät S-ryhmän kanssa kauppaa.  He saavat omalle tilililleen bonuksen kaikesta kaupungille ostamastaan.

Tämä on siis hevosmisten uutistoimiston tieto, ainakin toistaiseksi.

4
Tutki mitä Suomen Geologisella tutkimuslaitoksella on asiasta sanottavana:

http://www.geologinenseura.fi/geologi-lehti/4-2009/ilmastonmuutos.pdf


5
Tällainen "hakkerointi" ei synny missään  tyhjiössä.  Kuka on tehnyt käsikirjoituksen ja missä? Ja kuka/ketkä ovat lystin maksaneet?  Minun nenäni kääntyy globaalin markkinatalouden suuntaan.

Kaikki alkaa haista aivan liikaa hollywoodille.

Lainaus Piraattiliiton uutisen kommenteista:

"Al Gore on sijoittanut isoja summia päästökauppaan ja koko itse ajamaansa agendaan. Jos ilmastosopimus veroineen ja muine tulonsiirtoineen saadaan runnottua läpi Kööpenhaminassa, tulee Al Goresta rikas mies."

6
Kööpenhaminan ilmastokokous saa aikaan vain 7 liuskan pituisen liirumlaarumin, joka ei sisällä ainuttakaan velvoitetta ja potin korjaa globaali suurpääoma eli öljy, ravinto, energia yms. teollisuus ja suurpääoman pankkilinnakkeet, joilla ei ole minkäänalaista kansallista kotimaata, ei edes suhteessa USAan.

Rahalla ei ole kotimaata.

Tässä on nyt niin monta huijausta päällekkäin että sen sen enenpää lehdistö kuin poliitikotkaan eivät pysy enää mukana.  Mielenkiintoista olisi tietää millaisella platformilla tämä strategia/at on luotu.

Tähän liittyy tietysti myös kysymys siitä että miten asiantilaa, joka siis tyedetään, aijotaan hillitä. Onko esim. YK:lla tähän suunnitelma niin kuin jotkut väittävät?

Kysymys on siis salaliitoteoriasta, jonka mukaan YK haluaa luoda itselleen aseman, jolla kansallista itsemääräämistä siirretään YK.n haltuun ja näin saadaan maailmaan uusi ja parempi järjestys kaikenlaisten konfliktien hallintaan.

7
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 19. 11. 2009 09:09 »
STT:n eilinen uutinen sai johanssonin syviin mietteisiin: ”Keskiviikon Hufvudstadsbladet kirjoitti, että Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on vuokrannut asuntojaan selvästi markkinahintoja halvemmalla muun muassa RKP:n puheenjohtaja, kulttuuriministeri Stefan Wallinille.

Säätiön asunnoissa on asunut lehden mukaan alehinnalla kulttuurivaikuttajia, toimittajia ja poliitikkoja; Wallinin lisäksi RKP:n valtiosihteeri Marcus Rantala. Gyllenbergin säätiön tulisi sääntöjensä mukaan tukea lääketieteellistä tutkimusta ja steinerpedagogiikkaa”

Jos siis Wallin saa huomattavan asuntoedun, joka koituu säätiön tappioksi niin mikä on syy?  Onko syynä Wallinin sitouttaminen johonkin?  Stainerilaisten pyrkimyksiin?  Onko muilla asuntoedun saaneilla yhteyksiä stainerilaisuuteen.  Mistä on kysymys?

Nyt säätiön edustaja on ilmoittanut että vuokra nostetaan vastaamaan oikeata vuokratasoa.  Olisiko näin tapahtunut ilman kohua.
 
Jos minä vuokraan mummoltani perimanI aseunnon tappiolla, niin pankki koputtaa varmasti ovea ja lunastaa asunnon. 

Mutta kun iso säätiö tuottaa tappioata yli 700.000, se ei ole mikään ongelma.
Salaliittoteorioihin mieltyneenä ehdotan että tappion maksaa joku, jolle on hyötyä siitä että säätiön asunnoissa asuu ”tiettyjä” ihmisiä.  Tässä olisi tutkiville journalisteille paikka. Yksi tällainen taho on ns. stainerilainen pankki.

Esimerkiksi Saksan liittotasavallassa stainerilaiset toimivat juuri näin.

Miten tämä sitten liittyy vaasalaiseen keskusteluun virkamiaesmoraalista.  No, minulle on useammalta taholta väitetty että HS-säätiö on myynyt vaasalaisen arvoasunnon alihintaan ”erittäin tärkeälle henkilölle” jolla on/oli mahdollisuus vaikutttaa säätiön liiketoimintaan.

Eli kysymys kuuluu. Onko edes teoreettisesti mahdollista että jotkut vaasaiset kunnalliset luottamusmiehet on sitoutettu esim. RKP:n pyrkimyksiin alihintaisilla asunnoilla.  Kaikille pitäisi olla selvää suomenruotsalaisten säätiöiden mafiaa muistuttava organisaatio.

Tämä nyt on vain tällaista kansalaiskeskustelua.

8
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 16. 11. 2009 10:10 »
S-syväkurkun heitto on sitä luokkaa että se vaatii nimimerkilta hieman täsmennystä. 

Minä en tiedä oman lompakon lihottamiseen kuin nämä tavanomaiset:  kirjoitetaan ylisuuri lasku, jonka yhteydessä sitten sovitaan että osa kauppasummasta palautuu takaisin. Tällä rahalla sitten tehdään "opintomatka", "seminaarimatka" tai jotain vastaavaa.

Jos kysymys on isoista tavarahankinnoista, niin osa "palauterrahasta" saattaa palautus vaikkapa auton peräkärrynä, uutena pakasteena tai jonain vastaavana hyödykkeenä.

Erittäin suurissa maakaupoissa on yleistynyt  menetelmä, missä virkamies ostaa itselleen kaavoitetun alueen viressä olevia tontteja halvalla ja kun ne muutaman vuoden kuluttua myydään aikaisemman sopimuksen tehneelle grynderille, kuittaa virkamies välistä hyvän koron.

Tai sitten tontti on myyty bulvaanille hiukan ennen kuin grynderi astuu kuvaan jälkiean häivyttämiseksi.

En missään tapauksessa väitä että Vaasassa tapahtuisi näin.  Menettelytapa on vain tullut esille kun on päässyt "isojen poikien" kanssa samolille saunan lauteille.

9
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 23. 09. 2009 06:06 »
Merkillistä että vaalirahoitussekoilu ei kiinnosta paikallisesti.  Vaikka aihetta olisi. Esimerkiksi Vaasassa olisi kunnallisv aaliaen rahoitus tuotava rehellisesti esiin. Samassa yhteydessä voitaisiin keskustella siitä, että onko rahoituksella ja käytännön päätöksillä yhteyksiä keskenään.

Lue tämä

10
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 23. 09. 2009 05:05 »
Kirjoitin 08.04.05 tässä samassa ketjussa mm. näin:

”Tämän päivän (08.04.2005) Pohjalaisen mukaan Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio hakee kunta-alan työmarkkinajohtajaksi.  Viime viikolla aplj. Heikki Lonka ilmoitti hakevansa Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi.  Lehden mukaan kysymys on vain sattumasta.
….
Selvää on kuitenkin, että tilanne aiheuttaa märkiä unia Vaasan kaupungin kehitysjohtaja Jorma J. Pitkämäelle, joka pyrki kaupunginjohtajaksi viisi vuoatta sitten.

Ihan teoreettisesti:  Jos sekä Lumio että Lonka lähtevät Vaasasta,  on edessä melkoinen kunnallispoliittinen kriisi.  Sen aikana joudutaan miettimään sekä kaupunginjohtajien määarä että mandaattikysymys uudelleen.

Tärkeä kysymys on myös se, että onko nykyisissä hiekkalaatikon pojissa ainesta johtajoksi?  Tarkoitan lähinnä J.J Pitkämäkeä ja Heikki Vehkaojaa.”

Oikeastaan mikään muu ei ole muuttunut kuin että Longasta on onneksi päästy eroon ja nyt näyttää siltä että pääsemme myös Lumiosta.

Eli märät unet tulevat uudelleen J.J. Pitkämen ja Heikki M. Vehkaojan uniin  vai tulevatko enää?

Varmasti keskustelu kaupunginjohtajien määrästä ja siitä kenen mandaatille kaupunginjohtaja kuuluu, jatkuu.


11
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 07. 06. 2009 17:05 »

Tämähän merkitsee automaattisesti uutta valitusta niin kuin tuolla ylempänä vihjailaaan. 

Mitä tapahtui asian käsittelyn yhteydessä?  Onko päätösen vastustaja/jat todella jäävätty epäilyttävin perustein.  Jos näin on, niin mitä sitten?

12
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 04. 06. 2009 15:03 »
Vanhan peukalosäännön mukaan Vshp:n kaltaisen petosjutun kohdalla esille tulee yleensä vain 1/5 osa totuudesta.  Tämä johtuu siitä etä se on mahdolista saada ainakin osittain takaisin.

Mielenkiinto kohdistuu nyt rikosnimikkeeseen. On mahdollista että ensikertalainen saa vain lievän tuomion jos myötää petoksen ja maksaa edes osan takaisin.

Tällä tilanne saataisiin rauhoittumaan ja kaikki lisätutkimukset jäädytettäisiiin.

13
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 19. 05. 2009 12:12 »
Mustasaari on tarjonnut tonttia Ikealle

Kaikki tuntu menevän  vanhan kaavan mukaan.  Kun virkamiehet neuvottelevat sellaisen firman kuin Ikean tai Lidlin kanssa, seuraa neuvotteluja aina melkoinen selvitystyö.  Firmat kääntävät viimeisenkin kiven saadakseen tietää voiko virkamiehiin luottaa ja miten he ovat toimioneety muiden firmojen kanssa.

Tässä suhteessa Vaasa on äärimmäisen huono easimerkki.  Pitkämäen putiikki on torpannut monta hyvää hanketta ja firmat tietävät tämän. Luottamus virkamiehiin ei ole paras mahdollinen. Ehkä Beijarkin tiesi tämän kun otti yhteyttä Ikean omistajaan.

Arvelen että jo alkumetreillä Mustasaarella on paremmat edellytykset kuin Vaasalla.

14
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 03. 04. 2009 12:12 »
Kuulin tänään kaksi asiaa:
että sairaanhoitopiirin Göran Honga pelaisi kaksinaamaista peliä ja järjestelisi kulisseissa sairaalan myyntiä Kristiinan kaupungille vaikka julkisesti näyttää neutraalia naamaa. 

Vaikuttaakin silatä että se oli Honga joka vuosi Kohdiksen kauppahinnan lehdille.

Toinen kuulemani asia on että Kondis on tänään tehnyt Selkämeren sairaalasta korkeamman  tarjouksen, joten kaula Hoangan ja Kristiinanan kaupungin yhteiseen tarjouspeliin vain kasvaa.

Jännittävä nähdä mikä on RKP:n seuraava siirto.

15
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 06. 03. 2009 12:12 »
Promedi Oy:n harjakaisissa oli eilen kaikki sisäpiiriläiset kutsuttuna.. Promedi on kaupungin uusin lääkäriasema. Tämän hetken tiedon mukaan toiminta käynnistyy huhtikuussa. Toimitusjohtaja Mikki Fredmanin mukaan Promedi tulee kaappaamaan n. 25 %:n markknaosuuden työterveydenhuollosta Vaasassa.  Sopimuksiakin tämän täyttymiseksi on jo olemassa, sanoi Fredman.

Tällä hetkellä Mehiläisen osuus on n. 60% ja Teveystalon osuus n. 40 % työterveyshuollosta Vaasassa.

Harjakaisvieraiden mielenkiintoa herätti myös se että Vaasan pian entinen rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattila ja rakennusneuvos Antti Ruostetniemi saapuivat tilaisuuteen jälkimmäisen autolla ja asettuivcat samaan pyötään.

-Sopivat yhteen kuin vakka ja kansi, kuului melko äänekäs kommentti..

Harjakaisvieraat kiinnittiuvät huomiota myös siihen että paikka oli putipuhdas kaikenlaisista kalusteista ja rakennustelineistä. Yleensä tässä vaiheessa kun avajaisiin on aikaa kuukausi, on tilat n. 60 % sesti tavaroiden peitossa.

Paikalla pohdittiinkin että onko tämä  vain vieraskoreutta vai olisiko kysymys siitä, että rahoittaja antaa rahaa kalusteisiin vasta kun kaikki kustannukset kattavat sopimukset on tehty.

Kun riittävä määrä saman alan ihmisiä kokoontuu yhteen, niin silloin pohditaan kaikenlaista  mm. sitä että kaupungin kehitysjohtaja sanoi lehdessä kaupungin olevan Hartman Gallerian suunnitelmien takana.  Oletus on sellainen että Muttonen-Martiila ei ole hankkeelle lämmennyt.

Nyt näyttääkin siltä että monia asia tässä kaupungissa edistyy ja muuttuu kun Muttonen-Mattila lähtee.  Vielä on selvittämättä että, onko lähdön takana vain rautarouvan halua lisätä karriääriä vai olisiko siltikin taustalla jonkinlainen kärhämä tai muut syyt.


16
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 18. 02. 2009 11:11 »
Mikä on omaa. mikä lainattua ja mikä varastettua.  Onko julkisesti ilmaan heitetty idea kaikkien omaisuutta?
Kovasti tutuilta nämä Palosaarelle suunnitteilla olevan hoivalaitoksen termit tuntutuvat.  Aivan kuin suunnittelijat olisivat lukeneet tätä ketjua:

Vasablader tänään

http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=36443

17
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 29. 01. 2009 12:12 »
Blogin etusivulla on mielenkiintoinen uutinen Suupohjan Sanomista, joka koskee Kondis Oy tarjousta Kristiinan saiaraalasta.   vaasalaisia info lisäsi siihen seuraavaan:

”-Olemme tosissamme liikkeella ja toivomme että päätöksestä tulee myönteinen. Mikäli kauppa onnistuu toivotulla tavalla, se tullee jouduttamaan myös kondishankeatta Vaasassa sekä muualla Suomessa, sanovat Tarpio ja Strahl.”

Lyhyessa kappaleessa on kaksi tärkeätä asiaa:  piikki Vaasan kaupungin virkamiesten suuntaan, jotka ovat jarruttaneet Kondishanketta 4 vuotta ja samalla pieni muistutus siitä että kondishankkeita on vireilla muuallakin kuin Vaasassa.

Tässä taloustilanteessa on syytä muistaa että toteutuessaan Kondis työllistäisi  n. 150 ihmistä.  Toinen asia jolle  Vaasan virkamiehet viittaavat kintaalla on mittavat eu-tuet, jotka jäävät saamatta jos hankae ei toteudu.

Mutta vieläkin merkillisempää on että VSHP:n johtaja Olle Gull paljasti Kondiksen tarjoaman kauppahinnan Kristiinan sairaalasta.  Paljastuksen tarkoituksena oli tietysti saada muutkin tarjoajar liikkeelle. 

Nyt vain taitaa olla niin että VSHP ei voi ottaa uusia tarjouksia vastaan kun kauppahinta on vuodatettu julkisuuteen vaan sen on hyväksyttävä tarjous tai pantava se pöydälle uutta tarjousta  varten, joka on perusteltava tarkasti.  Jos Kondiksen tarjouksesta ei virhettä löydy, se on hyväksyttävä, arvelee Johansson.

Olisikin mielenkiintoista tietää, onko kunnissa jo alkanut lobbaus asian tiimoilta ja miten likaiseksi homma menee.  Osalan on nyt syytä olla  valppaana. 

Mahtaisiko joku tietää miten monestä työpaikasta on kysymys?

Lue Blogin juttu18
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 24. 01. 2009 18:06 »
Vaikka totuus on usein tarua ihmeellisempää, on tässä tapauksessa fiktio ainoa mahdollisuus.  Oikeudessakin kestävien tietojen kerääminen kunnallisesta korruptiosta on lähes mahdotonta.  Kuka tai ketkä olisivat ne ritarirohkeat, jotka uskalataisivat kavaltaa kollegansa?

Korruptoituneiden virkamiesten kesken vallitsee kauhun tasapaino ja siitä seuraava omertan laki.

Fiktio on siis ainut mahdollisuus ja vaikka fiktiossa olisi totuutta enemän kuin siteeksi, niin vain harva teokseen mukaan päässyt nostaa siitä äläkän.  Tunkio kun tuppaa vain haisemaa sitä enemmän mitä enemmän sitä käännellään.

Tällainen fiktio sopisi hyvin tv-näytelmäksi.  Paikallinen teatteri ei sitä tietenkään ottaisi ohjelmistoonsa.

Olen kovasti pohtinut mahdollisen käsikirjoituksen tyyppigalleriaa ja löytänyt ainakin seuraavat fiktiiviset keskushahmot:

GRYNDERI:  Eläkkeellä oleva entinen rakennusliikeen johtaja, jolle moni vanhemmanpolven kunnallinen vaikuttaja on eri syistä kiitollisuudenvelassa.

KUNNALLISPAMPPU:  Urheiluautoja rakastava monivuotinen kunnanvaltuuston ja hallituksen jäsen, josta on sanottu että mies onniin ”kiero että siihen ei osuisi edes kirnun männällä vaikka mies olisi kirnussa”

KAUPPALOPO:  Suurliikemies, joka jakaa tunteita. Monessa mukana.  Tunnettu mm. vaikuttajayksilöille järjestämistään juhlista. Rakastaa purjehtimista.

FEMME  FATALE: Jolla sydän sykkii milloinkin mihinkinsuuntaan mutta aina rahaa arvostaen.

ELINKEINOASIAMIES: Jonka mielikuvitus laukkaa kiivaimmin kuin paasilinnojen, munhausenien, gartanguan ja cervantesien.  Elinkeinoasiamies on tyyppi joka tempaa kiehtovan vision vaikka tyhjästä.

RAKENNUSTARKASTAJA joka rakastaa turkiksia, hyvää ruokaa ja Pariisia,  Rakennustarkastaja on kunnassa Jumalasta seuraava. Hänellä on valta päästää ja ottaa ja sen hän myös tietää,.

RITARI NUHTEETON: "Huutavan ääni kortvessa"  Moralisti, tuulettaja mutta habitukseltaa kiistelty, ihailtu ja vihattukin kunnallinen vaikuttaja.

Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu mm. yritys, jolla on mullistava idea mutta joka ei osaa oikealla tavalla viedä hankketaan eteenpäin.  Sekä lukuisa joukko pienempia toimijoita ja pikku episodeja.

Tässä siis noin karkeasti synopsiksen henkilögallerian pääähenkilöt..

19
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 23. 01. 2009 09:09 »
Minulla on joutilaana ihmisenä onni pohdiskellä sitä sun tätä.  Viime päivinä olen pohdiskellut seuraavanlaista teoreettista kysymystä ajatellen lähinnä korruptiosta kertovaa elokuvakäsikirjoitusta. 

Oletetaan että olen  kaupungin- tai kunnan johtavassa asemassa oleva virkamies, joka voi vaikuttaa kaavapäätöksiin. Virka-aseman puolesta voin myös tehdä ostoksia virastolleni.

Luomani skenario on tällainen:

Asiakaskorteistaan tunnettu keskusliike löytää loitavan liikepaikan sanotaan nyt vaikka bensa-asemalle omasta kunnastani, jonka se haluaa itselleen nopeasti.  Aluetta ei ole kuitenkaan kaavoitettu tai kaava on vääränlainen.

Valtakunnallinen toimija ottaa yhteyttä ja ehdottaa että saan palkkioksi 10% asiakaskortin jos pystyn nopeuttamaan kaavapäätöstä.

Edotus tuntuu hyvältä kunnes  keksin lisätä että voisiko asiakaskorttiin lisätä myös virastolle ostamani tavarat.  Valtakunnallinen toimija suostuu ehdotukseeni.

Asiassa on tosin vielä pieni mutka jonka hoitaminen vie jonkin aikaa.  Valtakunnantoimija edellyttää että muutama kilpaileava pieni bensa-asema on ensin poistettava kuvioista.

Rakennusviraston pojat saa hoitaa asian. Sehän taphtuu vaatimalla että vanhojen pienten bensa-asemien kiinteistöt on saneerattava isolla rahalla tai sitten todetaan että kiinteistöjen kaavamuutos on lain vastainen tai että suojatut maanalaiset tankit eivät vastaa nykylakia tai jotain vastaavaa.  Kyllä ne osaa asiansa.

Kun sitten valtakunnantoimija vielä lupaa maksaa kaavanmuutostyöt ja kunnan palkkaamien konsulttien palkkiot, niin ei ole mitään epäilystä etteikö hölmöt valtuutetut hyväksyisi esitystä.

Olen ajatellut että tämä olisi pieni detalji suomalaisesta korruptiosta kertovaa elokuvakäsikirjoitusta.  Olisiko tällainen mahdollista myös reaalimaailmassa?

20
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 21. 01. 2009 13:01 »
Suomi lienee tällä hetkellä kolmannella tilalla, mitä tulee korruption vähäisyyteen maailman mitassa. 

Suomi ja suomalainen virka- ja liikemies on siis lähes putipuhdas kaikista epäilyistä.

Olen tässä joutohetkinä käyttänyt aikaani pohdiskeluun, miten minä hankkisin lisää särvintä leivän päälle jos olisin virka- tai luottamusmies, jolla on mahdollisuus vaikuttaa kaavapäätöksiin, rakennusoikeuksien muuttamiseen ja lisäämiseen jne. (ja jos olisin rikollinen luonne)

Se menisi jotenkin näin:

Huomaan toimessani että grynderi,  jolla on juuri meneillään  kinkkinen kaava-asia, jonka läpimeno on epävarma, omistaa pienen mukavan asunto-osakkeen Vaasan keskustassa sijaitsevassa arvotalossa.

Ehdotan grynderille että hän myy minulle asunnon juuri siedettävään alihintaan ja sen jälkeen totean että asunnossa on jotain vikaa (hometta, vikaa vesijohdoissa tms., mistä tehdään myös paperi.) Grynderi palauttaa minulle vahingosta noin puolet kauppahinnasta, mistä tehdään paperi.

Tämän jälkeen vaatii vain muutaman lounaan ja konjakkipullon kollegojen kanssa, niin kaava-asiakin järjestyy.

Kaiken pitäisi onnistua ja kiinnijäämisen riski on olematon.  Tietysti ehdotuksen tekijä voi olla myös grynderi.

Onnistuisiko?

21
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 12. 01. 2009 10:10 »
Nyt on muhimassa lainmuutos, joka muuttaa kerralla mm. Vaasan kaupungin päättämien dementiakotien toiminnan.  Kaupunki ei pystykkään määräämään kuka menee minekin dementiakotiin, vaan päätös siirtyy potilaalle ja hänen omaisilleen ja kaupunki maksaa.

Katso tämä:

http://nettitv.mtv3.fi/uutiset/index.shtml/uutiset/uutiset/seitsemanuutiset?154569#154569

22
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 08. 12. 2008 11:11 »
Täällä tunnutaan puhuttavan vertauksin ja kierrellen ja kaarrellen.  Kyllä korttelin palokadun ypärillä ja yläpuolella on ristiriitoja.   Yksi niistä on se että S-ryhmä, joka siis toimii vuokralaisena, Radisson talossa, ei halua että Halpa-Halli levittäytysii korttelin palokujalle jos Kondis-hanke toteutuu.

Tämän estämiseksi saattaa hyvinkin olla jonkinlainen kassakaappisopimus - tai ainakin - "Kättä päälle ja siitä hiljaa jätkät sopimus".

Lumiokin siihen saattaa liittyä, sillä eräiden arvioiden mukaan  Hra.  Lumio on tiukasti S-Ketjun (paikallisesti KPO) taliutusnuorassa, niin kuin moni muukin vaasalainen S-ryhmän hallinnolta hyvät joululahjat kuittaava poliitikko.

Eräiden arvioiiden mukaan Suomessa on kuntia, joiden luottamusmiehillä on 70%:sti  taskussaan S-etukortti tai ryhmän jäsenyys jossakin muodossa auttamasssa päätöksen tekoa varsinkin silloin kun kysymyksessä on S-ryhmän oma tai varsinkin kilpailijan liikepaikka.

S-ryhmä on luonut loistavan strategian adoptoimalla pieniä ja vähän suurempiakin poliitikkoja kauppaaryhmittymänsä lakeijoiksi. Miten pitkälle tallinanmatkat kuuluvat strategiaan jäänee ikuisesti todistamatta.

Menettelytavan tukiminen on kuitenkin helppoa.  Asetu lähes minkä tahansa suomalaisen kaupungin tai taajakan keskipisteeseen ja anna katseesi kiertaa 360 astetta. 

Laske samalla kuinka monta s-ryhmän kohdettä osuu silmiisi.

Miten Lumio on saatu talutusnarun jatkeeksi on mielenkiintoinen kysymys kuin sekin että kuinka teknisen lautakunnan puhaeenjohtajan moraali antaa periksi olla mukana KPO:n hallinnassa.

Tällä kaikkiin Suomen kuntiin ulottuvalla S-ryhmän toiminnalla on hieno nimikin: Oligopoli.  Vaasassa kannattaa nyt olla tarkkana.  Tiiedä vaikka S-ryhmä ilmoittaisi uusista hankkeista.

Oligopoli

http://fi.wikipedia.org/wiki/Oligopoli


23
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 04. 10. 2008 14:02 »
Tässä olisi loistava vaaliteema jollekin "rohkelikolle". Muistutan kuitenkin että Kondis-hankkeessa ei ole kysymys vain seniori-ikäisten palvelu- ja hoivatalosta,  vaan hanke toteutuesaan muuttaisi paitsi Vaassanpuistikon ja Hovioikeudenpuistikon prifiilin kaupunkimaiseksi, myös vaikuttaisi syvältä koko kaupungin palvelurakenteeseen.

Syvältä siksi että hankkeeseen kuuluu myös idea kaivaa Vaasanpuistikon alle parkkiluolasto joka ulottuisi nykyisen parkkikellarin peräseinään ja, jonka liittymät auttaisivgt koko kaupungin liike-elämää.

Kysymys on niin vakavasta asiasta että epäily kaupungin virkamiesten maasuttamisesta nykyisten isojen toimijoiden toimesta tulisi ottaa vakavasti.

24
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 14. 08. 2008 05:05 »
Tämänpäivän Pohjalaisen mukaan helsinkiläinen Hoivaverkko ja seinäjokinen Mendis oy rakentavat Vaasaan hoitokodit 160 dementikolle. Niiden on määrä valmistua vuoden 2010 aikana.  Yritykset voittivat avoimen tarjouskilpailun, johon osallistuivat Setlementin Hopearaanta, Fylgia ja Carl & Carolinan.  Lehden mukaan Folkhälsan on vetäytynyt omasta vastaavantyyppisestä hankkeestaan.

Tiedossa ei ole, onko asiaa kysytty myös Kondishankkeelta.

Jos F olkhälsanin vetäytyminen johtuu suuttumuksesta, niin mitä tekee Kondis? Folkhälsanin vetäytyminen merkitsisi koko Club 25 asian uudelleenkäsittelyä.  Myös Kondiksen osalta edessä lienee vakava harkinta.

Näin aamukiireessä en pysty selvittämään, onko Hoivaverkolla ja Mendiksellä ristikkäisomistusta esimerkiksi Suomen  Terveystalon kanssa.  Jos on, niin moni asia kirkastuu, vaikka ei sillä mitään merkitystä Vaasassa ole.

Asiassa on joka tapauksessa piirteitä, jotka on selvitettävä.

Konsulit valvokaa, niin kuin joku tapaa sanoa.

25
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 11. 08. 2008 15:03 »
Kauppaleahden mukaan puolet Vaasan asuntomeesutaloista on myymättä.

Kauppalehti

26
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 23. 07. 2008 08:08 »
"Kuten Kari Lajusenkin esimerkki todisti, niin kyllä hitaammallekin yhteydelle vielä on käyttöä. Kyllä tähän asiaan nyt paneudutaan.
"
Ei Tapio ja Kari. Hitaammilla nopeuksilla ei ole enää käyttöä. Valtiovalta asetti muutama vuosi sitten laajakaistan perusnopeudeksi 1 megatavu.  Nyt kaikki operaattorit ovat nostamassa suomalaisen uudeksi perusnopeudeksi 2 megaa.

Se on tietysti bisnestä mutta on siinä takana jotain järkeäkin.  Liikuteltavien tiedostojen koko on jatkuvasti kasvanut. Tämä on siis saapuva nopeus.  Lähtevän nopeuden tulisi senkin olla 1-2 megatavus.

Esim. 512 nopeus pankkiyhteyksissä alkaa olla melko mahdoton juttu.  Pankeilla on käytössään ns. aikakatkaisu ja jos tössit kovin paljon niin sinut tipautetaan ja joudut rekkautumaan uudelleen.

Toki  8 megan nopeudella jo katselee nettitv:tä mutta elokuvien tilaamiseen  (OnDemand) tarvitaan jo 100:n megan nopeus.  Mitä suurempi verkon nopeus on, niin sitä nopeammin sivut avautuvat ja sitä enenmmän laaadukasta sisältöä saat koneellesi.  Siitähän tietoyhteiskunnassa on kysmys.

Operaattoreiden hinnoittelu on silkkaa bisnestä ja raakaa sellaista.  Ihmisten tarpeideh nkanssa sillä ei ole mitään tekemistä. 

Kuinka monta luukkua muuten Pikipruukkilla on, joihin uusi nopeampi yhteys tulisi?

27
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 03. 07. 2008 15:03 »
KPO:n hallintoneuvosto 2008:

Taanila Antero, pj. maakuntaneuvos, Kokkola

Söderberg Kurt, vpj. opettaja, Vöyri

Ahopelto Johanna, toimitusjohtaja, Vaasa

Brännkärr Klas-Erik, aluejohtaja (rakennusmestari), Kolppi

Forsström Christer, rehtori, Alaveteli

Haapaniemi Teijo, vapaa-aikasihteeri, Reisjärvi

Haimakainen Pentti, vanhempikonstaapeli, Kokkola

Hinds Jan-Erik, levikkipäällikkö, Mustasaari

Häggblom Ralf, toimitusjohtaja, Jepua

Kaunisto Rudi, autoilija, sairaankuljettaja, Salamajärvi

Kentala Kari, tekninen johtaja, Ylivieska

Löytynoja Seppo, maanviljelijä, Nivala

Mäkelä Anne, asianajaja, Kälviä

Mäkelä Eija, kotitalousopettaja, Kalajoki

Mäkynen Ari, ruiskumestari, Vaasa

Mäntymaa Markku, komisario, Vaasa

Määttälä Maija, maatalousyrittäjä, Toholamoi

Ravaska Ahti, marketpäällikkö, Haapavesi

Saari Aino, myyjä, Orismala

Slotte Carl-Otto, varastomies, Alaveteli

Westman Märta-Lisa, rehtori, eläkeläinen, Pietarsaari

28
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 03. 07. 2008 13:01 »
Ainakin nämä henkilöt ovat suoraan tekemisissä osuuskaupalllisen yrityksen kanssa ja ovat jääviä:

Osuuskunta Tradeka-yhtymä:
Edustajisto
Kevään 2004 vaaleissa valittu edustajisto,
jonka toimikausi on 2004-2010

Vaasan piiri:
Eila Huhta, Lapua
Taina Lehto, Vaasa
Riitta Lehtola, Seinäjoki
Raimo Rauhala, Kokkola
Taina Tulima, Pietarsaari
Marjatta Vehkaoja, Vaasa

29
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 03. 07. 2008 13:01 »
Melko pian sen jälkeen kun oli aamulla kirjoittanut KPO sidonnaisuuksista puhelin soi ja soittaja sanoi olevansa Seinäjoelta.

-Seinäjoella valtuustossa, kunnanhalliatuksessa ja lautakunnissa on 75 % KPOn miehiä ja naisia, sanoi soittaja.

-Mutta Vaasassa niitä on 85 %.  Hupaisinta asiassa on että he eivät ole porvareita, vaan SDP. ja Vasemmistoliiton edustajia.

Kiitin kohteliaasti. 

Olipa prosenttiluku mitä tahansa niin sidonaisuudet on selvitettävä viimeistä piirtoa myöten.  Jos asiaa ei nyt selvitetä niin se jää selvittämättä ja tappionon käarsii kunnallinen demokratia ja vaasalaiset.  Kaikkien valtuutettujen yhateyksin selvittämiseen tarvitaan koko Vaasan median yhteistyötä.

30
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 03. 07. 2008 06:06 »
Kauppalehti on selvittänyt että S-ryhmän alueosuuskaupoilla on kaupan alan parhaat suhteet kunnallisiin päätöksentekijöihin.  Lehti selvitti alueosuuskauppojen hallintoneuvostoajen puheenjohtajilta kuinka moni hallintoneuvoston jäsenistä on myös kunnanvaltuustossa, hallituksessa-, tai lautakunnissa.

Kysymykseen vastasi 19 puhaeenjohtajaa.  Useissa tapauksissa oli yksi ja eninmillään 13 kunnallispoliitikkoa hallintoneauvostossa.  Eniten jäsenyyksiä oli teknisissä lautakunnisa.

Vaasassa KPO:lla on erittäin hyvät ja lämpimät suhteet myös kaupunginjohtoon ja virkamihiin.

Eiköä Vaasassakin pitäisi nostaa kissa pöydälle?

31
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 25. 06. 2008 20:08 »

Jokin mättää pahasti Kondis-hankkeessa.  Kaupungin ja Kondiksen yhteisen konsultin piti jo 3 kk sitten esittää suunnitelmansa Kondiksen parkkipaikkaratkaisusta. Mitään suunnitelmaa ei ole esitetty.  Tämä yhteinen konsultti otettiin jonkinlaiseksi selvitysmieheksi entisen aplkj Heikki Longan esityksestä.  Kustannukset pannaan puoliksi.

Jonkinverran konsultoitia tuntevana tiedän että konsultti on henkilö, joka tekee maksajan toivomuksen mukaisen esityksen.  Kun toimeksiantajia on kaksi voitaneen otettaa että viivytyksen syynä on  se että jonpikumpi osapuolista on tyytymätön konsultin esitykseen ja tästä syystä konsulttityön esittäminen on viivästynyt.

Ei ole vaikea arvata että tyytymätön on Kondis.  Kondis on muistaaksesi lupautunut rakentamaan velvoitepaikat ja sen lisäksi vielä suurfen määrän lisäparkkipaikkoja.  Kondiksen puuhamiehet ovat innostuneet kehitysjohtaja Jorma J. Pitkämäen esityksestä että Vaasan keskustaan rakennettaisiin Vaasanpuistikon alle koko puistikon pituinen parkkiluolasto tulevasta matkakeskuksesta nykyisen toriparkin takaseinään.

Tää ei millään sovi joillekin Vaasan kaupungin virka- ja mahdollisesti luottamusmiehille.  Syynä saattaa olla se että toripysäköinti on luvattu Halli Oy:lle tai sittenj taustalla on jokin toistaiseksi tuntematon syy. Olisiko myös HS-Centerillä sorkkansa sopassa?

Syy voiu olla myös se ett äKondista ei yksinkertaisesti haluta keskustaan.  (Onko vanhusten palvelu varattu Folkhälsanille?)

Ymmärtääkseni Kondista ollaan ajamassa kasarmialueelle, jonne on kaavoitettu tämäntyyppistä toimintaa.  Karasmialueen konseptissa on kuitenkin se vika että kasarmialue on alunpitäen varattu tietyille gryndereillke, jotka rakentavat alueen ja vuokraavat sitten tiloja esim Kondiksen tyyppisille yrittäjille.

On päivänselvää että Kondis ei voi tällaiseen suostua.  Gryndereiden korkeat vuokrat jothtaisivat siihen että Kondiksen palvelukonsepti ei voi toteutua.  Kondis ymmärtääkseni myy palveluasuntoja vanhuksille (yli 55-vuotiaat) ja  rakenta asunnoista saaduilla varoilla palvelukonseptinsa.

Oikaiskaa te jotka tiedätte jos olen väärässä.  Kun niin monta kertaa on ihmetelty että keitä ovat ne ihmiset, jotka juonittelevat Vaasan kaupungin kaavoitusta, niin ehkä vastaus löytyy karasmialueen kaavoituskilpailun arviointiryhmästä.

Arviointiryhmä
Arviointiryhmään ovat kuuluneet seuraavat virkamiehet:
Tekn. apul. kaupunginjohtaja, pj. Timo Martonen
Kaupungingeodeetti Osmo Ovaska Kiinteistö- ja vihertoimi
Asuntotuotantopäällikkö Annaliisa Koskenmäki Kiinteistö- ja vihertoimi
Kaavoituspäällikkö Tapio Ivakko Kaupunkisuunnittelu
Rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattila Rakennustarkastus
Rakennuttajapäällikkö Per Strömman   Vaasan Talotoimi
Projektipäällikkö, sihteeri Marketta Kujala Kaupunkisuunnittelu

Timo Martosen osalta kokoonpanon on päätöksellään 9.5.2008 vahvistanut kaupunginjohtaja Markku Lumio.

32
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 07. 06. 2008 14:02 »
Senioriasunnot ovat rakennusyhtiöiden uusin villitys – niistä kun voi rahastaa muita muhkeamman hinnan. Todellisuudessa moni iäkkäille tarkoitettu asunto ei juuri eroa tavallisesta uudesta kerrostaloasunnosta, kirjoittaa Taloussanomat.

Rakentajat ja rakennuttajat myyvät ja vuokraavat keskustoissa ja palvelujen lähellä sijaitsevia senioritaloja, seniorikoteja, aktiivikoteja – nimityksiä on monenlaisia. Brändejä markkinoidaan sujuvasti, mutta kukaan ei ole määritellyt, mitä senioriasunnolla tarkoitetaan.

Asia koskee mitä suurimmässä määrin vaasalaista kondishanketta joka on esittänyt olevansa erilainen hanke.  Voisivatko Kondiksen vetäjät määritellä kaksi asiaa:

-Mikä on heidän mukaansa senioritalo
-Ja miten Kondis poikkeaa rahastuksesta?

Taloussanomat

33
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 07. 06. 2008 14:02 »
Kaupunkirakentamisessa on ollut jo pari vuosikymmentä muodikasta levittää asutusta ja palveluita veden ääreen. Vanhoissa Keski-Euroopan joki- ja merikaupungeissa se on käynyt päinsä vain valtaamalla toimettomaksi jääneitä satama-alueita, kirjoittaa Rakennuslehti,

Miten Vaasassa?  Halmesmäen tontti, Öljysatama, Sokerin alue?  Hampurissa satama-aluetta suunnittelee suomalainen arkkitehtitoimsto Brunow & Maunula.  Olisiko heillä joatain annettavaa Vaasalle?

http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/lehtiarkisto/3265.html

34
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 04. 06. 2008 05:05 »
http://www.kuntalehti.fi/default.asp?sc=3034&sa=94816*

Ympäristöministeriö selvittää kauppakeskushankkeita'

Ympäristöministeriö kartoittaa käynnissä olevat kauppakeskushankkeet. Ministeriö lähetti keskiviikkona ympäristökeskuksille kirjeen, jossa niitä kehotettiin kokoamaan tiedot omien alueittensa kauppakeskushankkeista.

Ministeriön mukaan hankkeet on kartoitettava, koska kauppakeskusten sijainnilla on suuri vaikutus yhdyskuntarakenteeseen. Myös pyrkimys hillitä ilmastonmuutosta vaikuttaa.

Tavoitteena on saada kokonaiskuva Suomessa vireilä olevista kauppahankkeista, joilla on seudullisia vaikutuksia. Ympäristökeskuksilta kerätään tiedot myymälähankkeiden koosta ja sijoittumisesta yhdyskuntarakenteeseen sekä tiedot alueen kaavoitustilanteesta.

Lisäksi ympäristökeskuksia pyydetään arvioimaan, kuinka hyvin maankäyttö- ja rakennuslaki ohjaa kauppakeskusten sijoittumista. Kartoituksen tulokset selviävät alkusyksystä. (STT/KL)

35
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 03. 06. 2008 11:11 »
Luin Ilkassa mielenkiintoinen yleisökirjoituksen, jonka sisältö on näin…..
 
Rikonko jotain lakia, kun perustan vaimon kanssa yhdistyksen ja jaamme sen kautta omaisuutemme lapsille ilman lahja- tai perintöveroa?

Eiväthän meidän lapset tietävät silloinkaan kummalta vanhemmilta joku ropponen on sitten lopullisesti tullut. Se ilmeisesti riittää perusteluksi.
 
Niinpä…selvästi muuten porsaanreikä laissa.

36
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 02. 06. 2008 11:11 »
Kerro lisää!

37
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 02. 06. 2008 11:11 »
Käynnissä oleva vaalirahoituskeskustelu ja ns. paljastukset ovat vain pintavaahtoa. Pimeätä rahaa ei millään konstilla pystytä karsimaan pois. Aina löytyy uusia keinoja moraaliltaan ala-arvoisten kansanedustajien maasuttamiseksi. Ja aina löytyy gryndereitä ja muita kauppalobbaaja jotka ovat valmiita sijoittamaan rahojaan niin kansan- kuin kunnallisvaaliehdokkaisiin. Yksi keinoista on tämä:

Perustetaan yhdistys, jonka ainoana tarkoituksena on edustajan lainan takaaminen. Edustaja ottaa määräsummaisen lainan, jonka yhdistys takaa. Rahat käytetään ja pankki sitten aikanaan vaatii edustajaa maksamaan lainan ja edustaja siirtää asian yhdistykselle, joka on lainan taannut. Laina on pankkisalaisuuden alainen ja verottaja ja viranomaiset eivät pääse siihen kiinni. Näin voidaan liikuttaa todella isoja summia ja näin myös toimitaan.

Tällä sivutetaan täysin uuden lakiesityksen vaatimus, että jonkinlainen avustuksien yläraja olisi asetettava. Näitä lainoja ei tarvitse ilmoittaa ja kaiken lisäksi, ne lankeavat  maksettavaksi vasta paljon myöhemmin vaalien jälkeen.
 
Katsopas tämä:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=12287&sort=false
 
Nova Group:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/05/652791
 
http://nettitv.mtv3.fi/uutiset/index.shtml/uutiset/uutiset/lisamateriaali?134091#134091')

Eikös Pekka Lind toiminut näiden konkurssimiesten asianajajana.  Vai muistano väärin?
 

38
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 28. 05. 2008 06:06 »
Sanomalehti Pohjalainen kertoo tänään mielenkiintoisia lisäpiirteitä vaalirahoitukseen tarkoitetusta taulukaupoista. 

Yksi taulutehtailijoista on Juhani Palmu.  Kysymyksessä on ilmeisesti kirjapainotekniikalla monistetut taulut, joita on sitten jalostettu Palmun omalla signeerauksella (tai leimaisimella) ja muutamalla arvokaaannäköisellä leimalla.

Töitä on liikkeela nin paljon että niiden todellinen jälleenmyyntiarvo jää varsin vähäiseksi. Palmu on niistä toki kuitannut hyvän palkkion.  Voidaan siis puhua todellisesta vaaliavustuksesta.  Tuskin monikaan taulun ostanut on kuvitellut ostavansa arvotaidetta-

39
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 27. 05. 2008 09:09 »
Sanomalehti Pohjalaisessa on tänään toimittaja Juhani Laakson kirjoittama juttu vaalirahoituksesta.  Jutussa kiinnittä erityisesti huomiota pääkuva, joka on otettu keskustapuolueen kevään piirikokouksesta.  Kuva kertoo monta asiaa:

Ensinnäkin sen että tauluja käytetään yhä rahoituksen hankinnassa ja ennekaikkea sen että taulut on saatu halvalla ja myydään ilmeisen kalliilla. 

Koko elämäni taidenäyttelyitä kiertäneenä sanoisin varovaisesti että en ottaisi esillä olevista alempaa toritaidetta edustavista tauluista ainuttakaan seinälleni vaikka minulle maksettaisiin 1700 euroa.

Mutta ehkä keskustapuoluelaisten taidemaku noin ylipäätään on tätä luokkaa tai sitten tauluja ei ole edes tarkoituskaan ostaa.

Laakson jutussa on merkittävä kappale:

”Kun hankittu taulu myydään osana vaalikampanjaa, on ehdokkaalle tullut tuki opetusministeriön mukaan käytännössä myyntihinnan ja hankintahinnanerotus.  Ilmoitusvelvollisuuden raja on 1700 euroa.  Oikeusministeriönmielestä olisi kohtuullisempaa ilmoittaa todellisen tuen arvo”.

Rahan ruinaajat
Sitten asiaa sivuten, johon mm. tämänpäivän Ilta-Sanomat antaa vahvistuksen. Eivät kaikki yrittäjät ole tyrkyttämässä vaaliavustusta eduskuntaan tai paikalliseen valtuustoon pyrkiville.  Tuesta on vain vaikea kieltäytyä kun sitä suoraan kinutaan tai jopa painostetaan.  Tiedossa on että muuutama keskeinen paikallis vaikuttaja on tähän syyllistynyt.

Viisas yrittäjä jolla on meneillään esim. rakennusluvan muutos – ymmärtää kyllä mistä on kysymys.  Tältä pohjalta lienee selvää että esimerkiksi  Kehittyvien Maakuntien Suomi tukee vain niitä ehdolklaita,j oista on jotain hyötyä bisneksen teossa.  Puheet isänmaallisuudesta, suomalaisuudesta ja työllisyydestä vo ivetää pöntöstä. Rahalla ei ole isänmaata.

40
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 24. 05. 2008 14:02 »
Heikki Lamminmäki kiinnittää huomiota aivan oikeaan asiaan.  Jos Casino Expresin lasku koituu kaupungin maksettavaksi niin puhutaan summista, joissa on kuusi nollaa.   Mitään aspestilaivaa ei voidaa Vaasan satamaan jättää ja sellaista ei voi antaa myöskään Intiaan vietäväksi.  Tästä saattaa tulla vielä isokin haloo.

C Express - Wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/M/S_C_Express

Pages: [1] 2 3 ... 6