Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Tikka Masala

Pages: [1] 2
1
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 28. 01. 2013 11:11 »
Eikö asialle voi mitään?  Poika vai tyttö?

2
Laihian asiat / Laihian kunnallispolitiikka
« on: 08. 11. 2012 06:06 »
Laihian kirkkoherra ja kokoomusvaltuutettu Mertsi Saarela harkitsee persuihin loikkaamista.  Jos näin tapahtuu, tulee persuista isompi ryhmä kuin kokoomuksesta.  Vaasan kuntaliitokselle tämä ei tiedä hyvää, mutta Laihian seisova ja ummehtunut kunnallispoliatiikka saisi kyllä lisää väriä sittemm Antti Ruostetniemen päivien.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 07. 11. 2012 12:12 »
Millainen painoarvo Osalan sanomisilla on nyt kun hänellä ei ole enää minkäänlaista asemaa missään?

4
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 18. 10. 2012 05:05 »
Laivaliikenteen jatkuminen  uudella aluksella Merenkurkussa on hieno asia.  Nyt vain pitäisi pitää lippujen hinnat kurissa. Tuollaiset 60 € meno-paluu olisi kohtuullinen ja sitten Holmsundista Uumajan keskustaan ja takaisin tuollaiset 7-10 €.

Oikein hoidettuna matkustajat pitää jotenkin huomioida Uumajassa. Parhaiten tämä tapahtuu erikosietuja myöntämällä vaikka matkalippuja vastaan.  Sama pätee tietysti Vaasan päässä.

Wasaexpressen voisi myös profiloitus kokousten ja konferenssien pitopaikkana. Miksi ei muidenkin tilaisuuksien, jos kerrn tilat ovat helposti muunaeltavaisssa.

Eu-säännöistä saattaa löytyä myös porsaanreika myymälöille alennushinnoin, vaikka taxfreelle ei paluuta olekkaan.  Alennusten jäännöserät?

Ruokakonsepti voisi alussa olla yhdistelma pizzaslaisseja  ja ikeamenyytä./b]

Kyllä se siittä!

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Musiikkiluokkien tulevaisuus
« on: 03. 07. 2012 17:05 »
Pohdin asiaa siltä pohjalta, että Kadarin kirje Haloselle on täytynyt herättää loiskiehuntaa opettajanhuoneissa.

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Musiikkiluokkien tulevaisuus
« on: 03. 07. 2012 17:05 »
Herkkoonkin kannattaa lukea tämä linkki tarkkaan.  Saattaisiko sisällöllä eli terveisillä pres. Haloselle olla jotain tekemistä Kadarin saaman kohtelun kanssa?  Minä vaan kysyn.

Kadar
"Sallinette minun muistuttaa Teitä siitä, ettette ole vieläkään muistanut pyytää anteeksi tekojanne Unkarin kansalta, ettekä kiittää minua siitä, että ainoana rehellisenä ihmisenä selitin Teille, mihin olitte menossa (v:n maahan), ja että se matka olisi ollut voinut koittua Teille vaaralliseksikin....
...
Lyödään vetoa, ettette tiedä, kuinka moneen osaan Unkari, mukana sen kansa on revitty! Ei Teidän tarvitse hävetä, tuskin komisaari Olli Rehnkään tietää siitä. Ei hänen pidäkään tietää, mitä hän tekee, se riittää häneltä, jos hän kiltisti tottelee käskynantajiaan."

György Kádár, Vaasa 5.11.2006 kirje presidentti Tarja Haloselle:
http://www.hunsor.se/kleventetudositasai/totarjahalonen061106.htm

7
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 21. 06. 2012 11:11 »

Tässä kuvagalleria keikille, jotka epäilevät ideaa-  Kysymys on ISOSTA asiasta.  Aivan Riston kaltaista ideaa en löytänyt.  Se siis saattaa olla uniikki-idea:

http://bit.ly/MGUbAI

Tuon idean voi viedä vaikka kuinka pitkälle.  Tällaiseen vain verkko:


8
Laihian asiat / Vs: Laihialla jahdataan karhua
« on: 18. 06. 2012 04:04 »
Rehellisenä miehenä voisit vaikka copypastata viestin tänne, että me muutkin voisimme arvioida viestiä.

9
Laihian asiat / Vs: Laihialla jahdataan karhua
« on: 17. 06. 2012 19:07 »
Quote
Animalia on jo liikkeellä rakentaen kamppanjaa. Jonka tarkoitus on löytää uusia elinkeinoja,  joita voisi markkinoida jäsenten toiminnan aktivoimiseksi.

Tuo väite on todistettava.  Muuten se jää vain ilkeilyksi.

10
Sekalaista keskustelua / Vs: Musiikkiluokkien tulevaisuus
« on: 17. 06. 2012 19:07 »
Ihmettelen suuresti varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan jäsenten vaatimattomuutta sähköpostiosoitteiden ja facebook osoitteiden suhteen.  Esimerkiksi SDP:n Matias Mäkysellä on molemmat ja varmasti monella muulla.

Mutta tuleva poliitikko Matias ei halua olla yhteydessä äänestäjiinsä.

Eikö lautakuntien jäsenten pitäisi olla jatkuvasti kuntalaisten tavoitettavissa.  Nyt kuntalainen ei voi tietää, ketä ja millaista politiikkaa lautakunnan jäsen kannattaa.  Jäsenten on ehdottomasti kerrottava sähköiset yhteystietonsa, jos heillä sellainen on.

Yleensä lautakuntapaikat ovat lohdotuspaikkoja kunnallisvaaleissa tippuneille tai poliittisille pyrkyreille.  Tässä asiassa lautakunnan jäsenillä on selittämisen paikka, oli totuus mikä tahansa.


11
Sekalaista keskustelua / Vs: Musiikkiluokkien tulevaisuus
« on: 17. 06. 2012 17:05 »
Oletan, että kaikki mitä Kari Lajunen kirjoitaa, ja minkä voi katsoa ja kuulla Lajusen videoista, on totta.  Ja vaikka olisi selkeä kannanotto Kadarin puolesta, niin koen että asia pitää tutkia pohjiaan myöten.

Ei olisi ensimmäinen kerta kun virkamiehet asettuvat puolustamaan toisiaan totuudesta piittaamatta.

12
Mustasaari / Vs: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 15. 06. 2012 07:07 »
Luulisi että paine Mustasaaren ja Vaasan kuntaliitoksesta kasvaa nyt sietämättömäksi.  Mutta muuta näyttää.  Mustasaaren kunnanjohtaja Rukik Ahlberg sanoo päivän Pohjalaisessa, että Mustasaari ei seuraa perässä.

Luvassa oleva pakkoliitos on huono ratkaisu kuntalaisten sopeutumisen kannalta.  Olisi parempi mustasaarelaistenkin vähitellen totuttautua ajatukseen liittymisestä Vaasaan.

13
Ilmeisesti aikoinaan hikukan ironiseksi tarkoitettu otsikko tälle ketjulle on tänään ajankohtaisempi kuin vuosiin.  Valtioneuvosto vahvisti eilen Vaasan ja Vähäkyrön kuntaliitoksen. Uusi kuntaliitos saa valtionapua 3,2 miljoonaa euroa.  Kuntaliitos vahvistetaan 1.1. 2013.

Senkin jälkeen tiekyltti osoittaa Vähäänkyröön.

14
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 10. 06. 2012 10:10 »
Outo kuvio Vaasan hallinnossa

Tarkastuslautakunta ei ole saanut myönnettyä ex-kaupunginjohtaja Markku Lumiolle ja kahdelle muulle viranhaltijalle vastuuvapautta toissavuoden tileistä.
Viivästyksen syistä on erimielisyyttä. Lautakunnan mukaan Lumio on itse aiheuttanut viivästyksen.
-Lumion lausuntojen takia on tullut jääviysongelmia, sanoo lautakunnan varapuheenjohtaja Taina Inkeri Lehto.

Pohjalainen
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/vaasan-kaupungin-hallinnossa-erikoinen-kuvio-1.1208359

15
Sekalaista keskustelua / Vs: Huijaus Varoituksia
« on: 08. 06. 2012 16:04 »
Skypeltä (toivottavasti) tuli tällainen viesti

Tilisi käyttö on estetty.

Skype panostaa käyttäjiensä tietoturvaan. Havaitsimme äskettäin, että tiliäsi on käytetty luvattomasti, joten olemme estäneet tilisi käytön toistaiseksi tietoturvasyistä.

Katso lisätietoja siitä, mitä tietoja tarvitset voidaksesi ottaa tilin käyttöön uudelleen.

Why is my account suspended?
Skype takes your security seriously, and when we suspect that your details might have fallen into the wrong hands, we take action by suspending your account temporarily.
Skype will suspend an account if it has been used in a way that suggests someone might have taken control of it and is using both the account and your credit or subscription in markedly different ways from your normal behavior. Skype tries to keep your account secure proactive
jatkuu...


16
Vaasa / Vs: Anvia
« on: 05. 06. 2012 16:04 »
Nythän on siis kysymys Anvian asiakastiedotteen epämääräisyydestä:

”Laajakaista tullaan toteuttamaan kaapelimodeemitekniikalla eli jatkossa tv-kuva ja Internetyhteys tulevat samasta tv-pistorasiasta. Tv-kuvan näkyvyyteen muutos ei vaikuta.  Palvelu sisältyy huoneiston kuukausivuokraan / käyttövastikkeeseen.”

Mitä tarkoittaa "samasta tv-pistorasiasta", jos se on eripuolella asuntoa kuin PC?

17
Sekalaista keskustelua / Vs: Musiikkiluokkien tulevaisuus
« on: 05. 06. 2012 15:03 »
Kaikille viranomaisille tiedoksi, että tällaisia asioita ei voi salata.  Joku ne vuotaa aivan varmasti. Jo nyt tihkuneiden  tietojen perusteella voi päätellä, että salaus johtuu siitä suuresta hädästä, jonka Kadarin iirtisanomisen junailleet virkamiehet ovat saaneet aikaan.

Suurin salaisuus on se, että virkamiehet haluavat suojella toisiaan ja etsivät kiiruusti juridisia ja muita keinoja jotta totuus ei paljastuisi.  Siis mikä totuus.  Se että on annettu tunteiden, ennakkoluulojen, tietämättömyyden ja haluattomuuden ottaa asiosta selvää vaikuttaa päätöksiin.

18
Vaasa / Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 05. 06. 2012 08:08 »
Pikipruukin sotkuista on nostettava valtakunnallinea uutinen.  Mikään muu ei auta.  Firma on johtokuntiaan myöten ylimielinen asukkaita, kaupunkia ja veronmaksajia kohtaan.  Ainoastaa täydellinen läpivalaisu voi pelastaa firman maineen.

Ja sekään ei riitä.  Jos tarvetta ilmenee, niin on ryhdyttävä kiireesti asian vaatimiin toimenpiteisiin esim. henkilö vaihdoksiin.

19
Vaasa / Munasiko Pikpruukki
« on: 05. 06. 2012 07:07 »
Kiinteistö Oy Pikipruukki ja Anvia Oyj ovat sopineet lajakaista- ja kaapeli-liittymien toimittamisesta Pikipruukin ja Vaasan Asumisoikeuden omistamiin kiinteistöihin.  Jokaiseen asuntoon toimitetaan 2 M:n internmetyhteys ja kaapeali-tv-liittymä tämän vuoden loppuun mennesssä.

Ennakkotiedote asukkaille herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.  Näin Anvia:

”Laajakaista tullaan toteuttamaan kaapelimodeemitekniikalla eli jatkossa tv-kuva ja Internetyhteys tulevat samasta tv-pistorasiasta. Tv-kuvan näkyvyyteen muutos ei vaikuta.  Palvelu sisältyy huoneiston kuukausivuokraan / käyttövastikkeeseen.”

Hienoa, mutta ennakkotieto on puutteellinen.  Jos tv-kuva ja internetyhteys tulevat samasta pistorasiasta ja pc on toisella puolen huoneiustoa, niin kulkeeko piuha lattiaa pitkin vain vedetäänkö se seinää ja kattoa pitkin vai jalkalistaa pitkin.  Jos vedetään jalkalistaa pitkin, niin miten ylitetään avoin lattiapinta.

Jos taas seinää ja kattoa pitkin, niin kosmeettinen haitta on sietämätön.  Luulisi että asia on mietitty.  Se vain pitäisi osata keertoa asukkaille niin, että se ymmärretään oiken.

Meillä esimerkiksi huoneiston pohjaratkaisu on sellainen, että maamallikon järjellä ongelmaa ei pysty ratkaisemaan.  

20
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 29. 05. 2012 19:07 »
Tässä muutama lisäidea hänelle joka tekee sen todellisen VaasaHitin.  Sanoituksessa pitäisi mielestäni olla myöks nostalgiaa.  Sitä edustaa vaikkapa pränkeillä futista pelaavat pikkupojat ja muut poikasten leikit - prekaaminen ja puttaaminen ja tyttöjen "rinttaaminen".

Jotenkin olisi hyvä saada myös mukaan nuhjaantuneet vaasalaiset reppanat: Oinonen, Loffe ja Amigo.

Kun mietin mahdollista tekijää, niin nykyisistä vaasalaisista nousee kärkeen Laaksoharjun Kari.  Hänella on kaikki mahdollisuudet tehtä  tuo kaivattu VaasaHitti.

21
Vaasa / Vs: Onko Vaasa turvallinen
« on: 28. 05. 2012 18:06 »
On päivänselvää että viranmaiset seuraavat myös Vaasasa tarkalla silmällä ja herkällä korvalla ns. hiljaisia signaaleja, varsingin nyt Hyvikään ampumatapauksen jälkeen. Vaasa ei ole mikään lintukoto.  Pinnan alla on monenlaisia virtauksia, joita on syytä tarkkailla ja puuttua heti jos tarvetta ilmenee.

22
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka risuttaa
« on: 25. 05. 2012 15:03 »
Mihinkä Sinun huumorintajusi on kadonnut?  Onhan olemassa myös ilmakitara kisoja.  Ilmarumpukisa on siinä mielessä helpompi, että tietotekniikalla on mahdollista saada kuulumaan myös rummutuksen ääni.

Kaatsominen olisi ainakin hauskaa.

23
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 25. 05. 2012 15:03 »
Lasten päälle ajava nainen on henkisesti sairas ja hänet on pysäytettävä.  Poliisi on varmasti jo ehtinyt profiloida hänet.

24
Mustasaari / Mustasaari on lähiö vaasalaisille
« on: 25. 05. 2012 09:09 »
Minulla on sude Mustasaareen perheen kautta. Olen ymmärtänyt että Mustasaari on vain lähiö monille Vaasasata sinne muuttaneille tai sieltä Vaasassa töissä kävijöille. 

Siksi esim. Mustasaaren kunnallispolitiikka ei kiinnosta kun vasta jos jokin asia ei etene asukkaan mielestä riittävän nopeasti tai oikein.

Monilla mustasaarelaisilla ei ole mikäänlaista kotiseututunnetta.  Poikkeuksen tekevät tietysti ne lähinnä ruotsinieliset, jotka ovat syntyneet ja kasvaneet Mustasaaren ruotsinkielisissä kylissä.

Ainoa yhdistävä tekijä monille Mustasaaren suomenkielisille on vain ja ainoastaan suomenkielisten kohtelu kunnassa.

25
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 15. 05. 2012 08:08 »
Missään ei koskaan ole ollut niin, että jos yhteisön puheenjohtajan firmalta tilataan maksullinen palvelu, että siitä ei olisi  mukana astan makua.  Mutta ehkä tämä on ensimmäinen kerta.

Pohjalaisen mukaan Pikipruukkin hallitus on evännyt omistajaltaan eli Vaasan kaupungilta tilinpäätösmuistion.
Siinä on siis jotain sellaista, mitä ei haluta näyttää ja tulevan julki.  Se on näytettävä myös veronmaksajille.

26
Vaasa / Vs: Nyt se ikea sitten seinäjoelle prkl..
« on: 14. 05. 2012 15:03 »
Tämä on silkka ilkeä huhu, mutta pakko kertoa. Jo yli puoli vuotta sitten ns. asioista-perillä-oleva-taho kertoi minulla, että Vaasa on vaatimassa ylisuurta lähestymissunnitelmaa Ikealta.  Eli fyffeä.  Tiedä pitääkö paikkansa.

No, joka tapauksessa Seinäjoki tyyrää Vaasan ohitse.  Vaikka kaupunki onkin junttila, ei sitä pidä kauppalaksi tituleerata.

27
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 13. 05. 2012 16:04 »
Seinäjoki ajaa tässäkin suhteessa Vaasan ohitse:
http://www.seinajoensanomat.fi/uutiset/paikalliset

Paljon hyviä pohjia löytyy hakusanoilla wordpress newspaper and magazine themes
tai vaikka 3 column wordpress newspaper theme

28
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 13. 05. 2012 09:09 »
Vuoden  2008 lopussa Vaasassa asui vakituisesti mukaan noin 2717 ulkomaan kansalaista, mikä on 6,6 % kaupungin asukkaista.

Somalin opettaja toimii resurssiopettajana Palosaaren koulussa 2 tuntia viikossa sekä Vöyrinkaupungin koulussa 4 tuntia viikossa.

HARKINNANVARAISET avustukset :
myönnetty Maahanmuuttajaperheiden kotouttamisen ja kotoutumispolun tuki 6 500 euroa Mosaiikki-Vaasa lehden julkaiseminen

Maahanmuutajatyö
http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2005_default.aspx?id=366643

Täältä lisää:
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=10927305#post10927305

29
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 11. 05. 2012 11:11 »
Ei kukaan edes epäile ettekö myös Vaasassa osattaisi.  On vain ajan kysymys ,koska kupla puhkeaa.  Sitä voidaan tietysti aina edistää.  Tämän kannattaa lukea mutta myös kommentit:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118287-selitys-suomen-haviolle-hyvat-veljet-kaavoitus

30
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 08. 05. 2012 07:07 »
Tuli vain mieleen, että tuolla aukiolla voisi olla myös Lontoon Hyde Parkin tyyliin Speaker`s Corner eli jonkinlainean puhujapönttö.

31
Vaasa / Vs: Kokemuksia ja muistoja Ristinummelta
« on: 04. 05. 2012 10:10 »
Myös google-kuvahaulla Ristinummi [/b ]löytyy runsaasti kuvia, joista tosin suuri osa asuntojen myyntilmoituksia, mutta niistähän voi kerätä kollaasin miten rRstinummella asutaan.

32
Vaasa / Vs: Kokemuksia ja muistoja Ristinummelta
« on: 04. 05. 2012 06:06 »
Hei Hanna,
ehkä tiedät jo tämän, mutta siitä huolimatta.  Löysin paljon mielenkiintoista Ristnummesta etsimällä tietoja google-operattori filetypellä.  Joko suoraan Ristinummea tai välillisesti koskevaa

filetype pdf ristinummi Vaasa

33
Sekalaista keskustelua / Vs: Minulla on asiaa
« on: 25. 04. 2012 06:06 »
Milloinkan aikaisemmin ei sanonta "Ahneella on paskanen loppu", ole toteutunut niin täydellisesti ja laajasti kuin Nokian kohdalla.  Jorma Ollilan lanseeraamat "optiojärjeastelyt" veivät johdolta kiinostuksen ja rohkeuden kehittää yhtiötä, kun raukat pelkäsivät manettävänsä optiorahaa.

Nyt tästä maksavat tulevaisuuden eläkkeensaajat.

34
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 24. 04. 2012 13:01 »
Vielä tänään ei Putusillalla näkynyt onkijoita.  Odotan kovasti milloi he ilmestyvät. Kalan pyydystäjiä on mukava seurata vaikka monet heitä paheksuvatkin.  Minusta he antavat kaupungista myönteisen kuvan.


35
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 23. 04. 2012 14:02 »
Minua kiinnosta tyhjät tai vähässä käytössä olevat tilat tai alueet Vaasassa.  Pohdin usein lenkillä mitä niissä voisi tehdä.  Tällaisia on mm. kirjaston Palosaaren puoleissa päässä oleva pieni puisto, Kuntsin museon ja Kalarannan edustat. Ortodoksisen kirkon molemmilla puolin olvat kentät ja Kasarmintori.

37
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 21. 04. 2012 19:07 »
Tutkija sanoi tv:ssä, että venäläiset kuulustelijat uhkailivat ja sanoivat, että "voivat tehdä tutkijan elämän vaikeaksi".  Sillä sanomisella kuulustelijat myönsivät kaikki epäilyt oikeiksi.

38
Vaasa / Vs: Keskustastrategia
« on: 21. 04. 2012 12:12 »
Minusta Hartmanninkuja ja Teräksenkuja voitaiin aivan hyvin kattaa.  Tämä edellyttäisi tietysti "HartmanGallerian" rakentamista.  Toisaalta Teräksenkuja voitaisiin yhdistää luovasti Tammipihan parkkitaloon, joka muutettaisiin palvelemaan liike-elämää.

Paras katettava kohde on tietysti  Kauppahallin sisäpihä.  Katettuna ja muutettuna kahvilaksi ja liiketilaksi se olisi kuin mikä tahansa cityunelma.

Ihmettelen suuresti Bondegårdenin (Kajuppap. 16) sisäpihan remonttia.  Lopputulos ei juuri poikkea aikaisemmasta, mutta vuokrat kohosivat pilviin.

39
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihreät
« on: 19. 04. 2012 16:04 »
Karl Marxia mukaillen:

"Aina kun viranomaiset pyrkivät salaamaan tietoja, on taustalla rikos".

40
Vaasa / Vs: Keskustastrategia
« on: 19. 04. 2012 12:12 »
Muistin nähneeni tämän jutun ja löytyihän se.  Tämä liittyy oikeastaa edelliseen juttun:

Palautetaan korttelipihat Vaasaan
Minne ensimmäinen avoin piha?

Vaasa oli vielä 1960-luvun alussa tyypillinen suomalainen pikkukaupunki puutalokortteleineen. Sitten tulivat puskutraktorit ja kaikki muuttui. Ei ollut enää suuria pihoja joilla leikkiä. Autot syrjäyttivät lapset ja vanhukset, jotka sitä ennen olivat viettäneet kesäpäiviä auringossa istuen. Kuva: Vaasan kaupunki viistokuvat

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/2151-Korttelipihoja-Vaasaan.html

Pages: [1] 2