Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pokartti

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Aika erikoista on, että vihollisvaltio, vihollisen virkamiehet ja kansanedustajat määrittävät sen, että mitä kieliä tulee suomalaismoukkien osata tai ainakin opiskella. En viitsi tässä sanoa, miksi pitäisi mm. M K-N kutsua noista kaikkea kohtuutta ja järkeä vailla olevista edesvastuuttomista puheistaan!

Niin, selkeää rasismia on nykyään varsin hankalaa puolustella yhtään millään, jopa rasismi suomalaisia kohtaan on pian rangaistava teko - jopa Suomessa.

Sillä ruotsi on Suomessa ääretöntä röyhkeyttä, pakkoruotsi lieveilmiöineen onkin sitten jo silkkaa rasismia ja viheliäistä ruotsalaista raakuutta!

2
Sota, minkä Sasi, Stubb, Carla, Kata ja Jutta häviävät...
On tietenkin sota pakkoruotsista!

Ja tässä mietteitä toisesta sodasta.

Nyt kun olette erottaneet Häkämiehen, niin kiinnostaa sellainen asia, että aiotteko julistaa sodan Venäjälle? Tehän ette tietääkseni ole julistaneet sotaa Afganistanille, mutta kuitenkin olette siellä pistimet tanassa, liperit liehuen ja kypärät kallellaan turvaamassa vahvaa ruotsalaisuutta heidän alaisuudessaan. Molemmissa tapauksissahan lienee kysymys valvonnasta - mitä ihmettä sitten valvottekaan Afganistanissa tai sen puoleen Islannissa? Tosin, Islannissa ovat vastassa Venäjän koneet ja miehet...

Kuinka suuret sotakorvaukset joudutte - siis suomalaiset joutuvat - maksamaan tuon järkeä vailla olevan Afganistanin seikkailun selvittelyissä? Se mieletön sota hävitään ilman muuta. Onko Katainen budjetoinut jotakin siihen? Heinäluomakin on oppinut sentään tuossa pelissä yhden sanan ruotsia, "debat". Muutenhan hänkin on ulkona kuin tampoonin naru.

Sitten vielä yksi kysymys. Kuinka leveästi Stubb, Häkämies ja Katainen nauravat venäläisten häviölle Afganistanissa? Olen ymmärtänyt, että liittouma joutuu lähtemään häntä koipien välissä pois toisuskoisia kiusaamasta. Venäjä sai hengiltä ja vammautti satoja tuhansia afgaaneja - samaa luokkaa se on lännen ristiretkenkin saldo. Turha sitä on kaunistella.

Pidän kaiken kaikkiaan hyvin arveluttavana ja tyhmänä mennä ristiliput liehuen riehumaan vieraalle maalle, täysin ilman syytä ja vielä ikiaikaisen vihollisen alaisuudessa. En minäkään täällä haluaisi juurikaan puolikuulippuja nähdä, etenkään, jos aseistetut rosvojoukot tulisivat mukana...

3
Niin kyseiset taajamat eivät ole kuuluisia suvaitsevaisuudestaan (oman maan kansalaisia kohtaan)

Muutaman täällä kirjoittavien tekstien perusteella kuitenkin 100 kertaa suvaitsevaisempia muutama nimimerkki täällä.

Onko tämä suvaitsemattomuutta?


Kuinka kummassa yksinkertaisesta asiasta on saatu näin monimutkainen!

Asia on niin, että ruotsi Suomessa on ääretöntä röyhkeyttä, pakkoruotsi lieveilmiöineen onkin sitten jo silkkaa rasismia.

Suomessa on tehtävä samoin kuin on ollut, ja on, tapana muuallakin Pohjolassa suomen suhteen – ruotsi on hävitettävä järjestelmällisesti koko maasta, Ahvenanmaa mukaan lukien.

4
Make ja muut ruotsalaiset ovat taas ulkona kuin lumiukot...


Tässä erään suomalaisen näkemys vahvasta ruotsalaisuudesta, Ahvenanmaasta ja muusta Suomesta. Varsin valaisevaa!kaunis Ahvenanmaa:

Ahvenanmaalla on prosentuaalisesti vähän enemmän suomenkielisiä kuin Mannersuomessa on ruotsinkielisiä. Maarianhaminassa on esim. 10% suomenkielisiä.

Ahvenanmaalla on oma ulkomaillakin suosiota saanut itsehallintomallinsa, jota Suomen valtio on kaupannut käyttöön laajasti ympäri maapalloa. On valitettavaa, ettei sitä ole vielä otettu käyttöön koko Suomessa, koska se on osoittautunut erittäin toimivaksi.

Kun se tuodaan tänne Mannersuomeen, olisi itsehallintomalli tällainen:

Lainaan tässä Ahvenanmaan itsehallintomallin logiikkaa (Kahdet pelisäännöt 27.9.2007) ja perusteluita sovellettuna Manner-Suomeen. Eikö olekin veikeä malli tuo Ahvenanmaan malli :

1.) Kielienemmistön kieli, suomi,on ainoa virallinen hallintokieli Manner-Suomessa. Muiden kielten käyttäminen on lainvastaista, koska Manner-Suomella on itsehallinto.

2.) Manner-Suomen koulujärjestelmä toimii ainoastaan kielienemmistön kielellä. Muunkieliset koulut on laittomia, koska Manner-Suomi on itsehallintoalue.

3.) Muita kieliä kuin suomea puhuvat eivät saa omalla äidinkielellään mitään opetusta, koska Manner-Suomella on itsehallinto.

4.) Muitä kieliä äidinkielenä puhuvilta lapsilta on lailla kielletty oman äidinkielen ja äidinkielinen opetus Manner-Suomessa, koska Manner-Suomella on itsehallinto.

5.) Kaikki kunnat toimivat suomen kielellä Manner-Suomessa Manner-Suomen itsehallinnon vuoksi. Muu on lainvastaista.

6.)Jokaiseen julkiseen virkaan riittää suomen kielen osaaminen suullisesti ja kirjallisesti, koska Manner-Suomella on itsehallinto.

7.) Manner-Suomeen muuttaneet eivät saa ostaa kiinteistöjä elleivät ole asuneet Manner-Suomessa viisi (5) vuotta ja osaavat suomea.

8.) Katukilvet ja tienviitat on vain suomeksi Manner-Suomessa, koska Manner-Suomessa on itsehallinto.

9.) Kielikiintiötä yliopistoissa ja muissa opetuslaitoksissa ei ole. Kaikki opiskelevat tasapuolisesti suomen kielellä Manner-Suomessa, koska Manner-Suomi on itsehallintoalue.

10.) Yritystä ei saa rekisteröidä Manner-Suomeen ellei yrityksessä ole vähintään yhtä mannersuomalaista yrityksen hallitusjäsenenä.


Ahvenanmaan itsehallintomalli on hyvä malli. Onhan suomi vähintään yhtä harvinainen ja suojelun arvoinen kieli kuin ruotsin kielikin! Jostain syystä suomen kielen ei katsota tarvitsevan samanlaista massiivista suojelua kuin ruotsin kieli tarvitsee. Miksi niin?

5
Voisikohan tämän ketjun jo lopullisesti sulkea? Vuodesta toiseen yksi kirjoittaja jankkaa ruotsivihaansa. Mitään uutta ketjussa ei ole ollut enää vuosiin.

Täysin samaa mieltä.
Monta muutakin ketjua voisi sulkea ja arkistoida.

terveisin
Bert Lundström
kaksikielinen vaasalainen (äidinkieli virallisesti suomi)
ruotsin kieli ei ole ongelma, kielitaidottomuus saattaa sitä olla

Katsotko, että Pohjolan tilanne on oikeudenmukainen ja kohtuullinen ajatellen suomalaisia?
Vositko kuvitella tilannetta, jossa suomalaisillekin sallittaisiin normaali länsimainen (kieli)politiikka jollaista kaikki naapurimaammekin niin menestyksekkäästi harjoittavat?

Perustele mielellään vastaustasi...

6
Voisikohan tämän ketjun jo lopullisesti sulkea? Vuodesta toiseen yksi kirjoittaja jankkaa ruotsivihaansa. Mitään uutta ketjussa ei ole ollut enää vuosiin.
Mitä kieltä ja kansanryhmää on vihattu ja hävitetty järjestelmällisesti Pohjolassa? Millä tavalla vahva ruotsalaisuus on heikoilla Suomessa, että sitä pitää Suomen valtion tukea kaikin tavoin (esim. YLE, koulutus, ruotsalaiset virastot, ruotsalainen eduskunta, ruotsalaisten säätiöiden tekoset) kun resurssit eivät riitä suomalaisten lasten hoitamiseen sairaalassa ja suomalaiset vanhukset lojuvat ulosteissaan päivät ja yöt eikä heitä edes ulkoiluteta?

Onko tämä vihaa ruotsalaisia kohtaan? Missä tässä ketjussa on vihaa ruotsalaisia kohtaan?

7

Ahvenanmaalle puuhataan itsenäisyytä Halosen johdolla!

No, tässähän käy kuten kävi kielilakien "modernisoinnin" kanssa - mitään ei pitänyt muuttua, vain selkeyttää...

On selvää, että poliitikot valehtelivat aivan suoraan ja röyhkeästi. Sen näkee erittäin hyvin vain kiristyneestä pakkoruotsituksesta, esim. VR, YLE, sairaanhoito, koululaitos, virastojen nimet...

Suomalaisten olisi aika heräillä tähän ruotsalaiseen raakuuteen ja röyhkeyteen.

Mistä löytyisi toista itsenäistä valtiota, mikä luovuttaisi alueitaan vapaaehtoisesti pois?

Halonen on tosiaankin leppymätön suomalaisuuden vastustaja ja hävittäjä, aivan kuten Lipponen joka totesi, että suomalaisuus on kauheaa!

8
Niin, ruotsi on Suomessa ääretöntä röyhkeyttä, pakkoruotsi järkyttävine lieveilmiöineen onkin sitten jo silkkaa rasismia!

Tottakai molemmat tullaan hävittämään ihan pohjoismaisen (d.v.s. Åland, Norge o Sverige) mallin mukaisesti...

9
Suomen (kieli)politiikka...
Ja etenkin pakkoruotsi ovat selkeää vältion harjoittamaa rasismia. Se on kyllä ääretöntä röyhkeyttä ja tyhmyyttä, suomalaiset alkavat heräilemään tähän tolkuttomaan menoon Pohjolassa...

Varmaa on, että myös SFP ja muut röyhkeän rasistiset kuppikunnat asetetaan vastuuseen hirvittävästä pakkoruotsipolitiikastaan!
Kyllä se on niin, että rasismi ei ole enää hyväksyttyä - ei enää edes rasismi suomalaisia kohtaan.

10
Ai, joko taas on vaalit...

Niin, SFPllä ei olekaan ollut yhtään opetusministeriä kun he ovat olleet yhtä soittoa hallituksessa yli 30 vuotta. Eivätkä ilmeisesti ole päässeet nimittämään mihinkään ministeriöön huippuvirkoihin ruotsalaisia...

Et make taida ymmärtääkään sitä, että miltä suomalaisista tuntuu tämäkin sanalla sanoen niin röyhkeä vahva ruotsalaisuus. Kuinka voisitkaan.

Olisi ehkä hyvä ymmärtää, että suomalaiset nuoret eivät tuota ota enää huumorina. Asenteiden jyrkkeneminen ei liene teille eduksi pitkälläkään tähtäimellä!

11
"the not-so-glorious days of Swedish imperialism, which filled with blood and pain their neighbouring countries".

Ruotsalaisen imperialismin ei niinkään kunniakkaat päivät, mitkä täyttivät verellä ja kärsimyksellä naapurimaat.

Kyllä, voidaan sanoa, että Suomi oli naapurimaa, mikä alistettiin ja väestö yritettiin tuhota!

Tunnet kai myöskin herrn Freudenthalin, joka on koko SFPn rasismin ja röyhkeyden isä. Hänen mukaansa nimettyjä mitaleja SFP jakaa ja rasismia harjoittavat suostuvat niitä vielä vastaanottamaan. No se on sanalla sanoen hirvittävää ja siitä on tietenkin tultava loppu. Eikä se riitä, vaan siihen osallistuneet pitää asettaa oikeuden eteen ja tuomita kuten rasistit ja petturit on tapana ollut tuomita kaikkialla!

12
Tämä ei ole pelkästään mennyttä, valitettavasti...

Kuuba: Ruotsi täytti naapurimaat verellä
Kirjoittanut: YK-ihmisoikeusneuvosto   28.10.2007  klo 20.39
       
   http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/6483699.stm

"the not-so-glorious days of Swedish imperialism, which filled with blood and pain their neighbouring countries"."

-Juan Antonio Fernandez Palacios

Nyt on jo YK:n ihmisoikeusneuvostossa todettu ruotsalaisen miehityksen ja imperialismin täyttäneen naapurimaat verellä ja tuskalla, silti Suomessakin nostetaan liput salkoon Kustaa II Aadolfin syntymypäivänä, "Ruotsalaisuuden päivänä". Olisi jo aika tuomita imperialismi.

Samalla Kuuba antaa kyytiä ruotsalaisten toteuttamalle rasismille ja saamelaisten ja suomalaisten hävitykselle:

"Cuba, unlike Sweden, does not persecute migrants or carry out ethnic cleansing..."

13
Ruotsin suomikuvaa 2000-luvulla...

http://www.finland.se/public/default.aspx?contentid=113327&contentlan=1&culture=fi-FI

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=4446500

Mielenkiintoista on myös se, että palavereissa keskustelevat ruotsalaiset keskenään suomiasioista. Suomen virkamiehistöhän alkaa olla pelkästään ruotsalaista. Tähän on tultu!

14
Ruotsalaisten purkautumiset tuossa ylempänä ovat sen verran levottomia, sanoisinko ihan järjettömiä ja sanonkin, että eivät juurikaan kaipaisi kommentointia... Mutta kommentoin kyllä sitten paremmalla ajalla.

Tässä teille siihen asti tekemistä:
Kansalaisaloite järkyttävän pakkoruotsin poistamiseksi.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/131

Kyllä, siitäkin vulgääristä suomalaisuudesta voi taas syyttää Pesu-nuoria - ja mm. Kokoomus-nuoria...

15
Sinun tekstisi Pokartti ovat juuri tälläistä suurta hallusinaatioita.

Syytät minua ruotsalaiseksi syystä että?:
- kyseenalaistan hallusinaatioisi?
- en ole samaa mieltä kanssasi?

Yksi salaliittoteorioista on, se että kaikenmaailman ruotsinkieliset järjestöt olisi masinoitu pitämään huolta minun tai sinun ruotsalaisestamisestasi.
Mistä järjestöistä nyt pagiset, ruotsalais-polo?


Mutta asiaan taas...

Onko Ruotsi suurvalta vai öykkäri?
Ruotsi ei ole suurvalta sen enempää kuin Suomikaan. Mutta ei se ole öykkärikään, se on jotakin paljon pahempaa! Ruotsi on kaikin ajateltavissa olevin tavoin yrittänyt hävittää suomalaisuuden koko Pohjolasta, siinä se on onnistunutkin valitettavan hyvin. Nykyiset toimet eivät ole juurikaan sen inhimillisempiä kuin ovat olleet vuosisataiset, suomalaisten järkyttävät puhdistukset ja vainot.
Niin, öykkäri-sana sopisi muuten hyvin, mutta siinä on reppanan ja hienoisen huumorin vivahde. Ruotsin toimissa suomalaisuutta vastaan ei todellakaan ole mitään mikä minua naurattaisi, suru on päällimmäisenä. Pitää olla varsin vahvaa ruotsalaisuutta vaativa suomenmaalainen, jos katsoo, että mm. YLE-politiikka olisi joissakin järjellisissä rajoissa, tai yleensä Suomen mieletön (kieli)politiikka.
On tämä kyllä surkuhupaisaa meininkiä tämän "vahvan ruotsalaisuuden" kanssa, jopa DDR:n ihmeelliset viimeiset päivät se jättää kevyesti varjoonsa.
Mutta on tämä jotenkin verrattavissa Irakin Bagdadin viimeisiin Saddam-päiviin, jolloin tiedotusministeri väitti, että ei ole näkynyt jenkkejä pääkaupungin liepeillä kun samalla TV-kuvan taustalla USA:n panssarivaunut tulivat leveän pääkadun täydeltä...
Niin, hieman naurattaisikin tämä täysin mieltä vailla oleva Suomen tilanne, mutta vahvaa ruotsalaisuutta vaativien röyhkeä rasimi saa mielen kuitenkin vakavoitumaan.

16
Minä en ole katsonut sarjaa, mutta olen aika varma, että siinä on enemmän totuutta kuin esim. Pokartin salaliittohöpinöissä.
Jos nyt kuitenkin vastaisin nätisti, niin olet ruotsalaiseksikin harvinaislaatuisen sivistymätön. Ilmeisesti et itse ihan ymmärrä minkälaiselta pakinasi suomalaisten silmin näyttävät...

Ja vielä, mitä ihmeen salaliittoteorioita olet tästä ketjusta löytänyt?

17
Mikä erottaa Pokartin muslimista? Ei mikään, kumpikin hermostuu, jos omaa mailmankuvaa ja pyhiä arvoja loukataan.
Mikä pyhä viha ruotsalaisilla on muslimeja kohtaan? Make ja kumppanit ovat hermoromahduksen partaalla vaikka mm. YLE on niin ruotsalaista niin ruotsalaista...

YLE laittoi rahnaa palamaan melkein miljardin vain siitä syystä, että ruotsalaiset vaativat - ja tietenkin saivat- pohjoismaiset värit esiin ja Ruotsin sijoitettua säätiedotuskarttojen keskelle sekä Venäjän Karjalan piiloon...

Tämä ei jää tähän. Monellakin tapaa!

18
"Suomi on ruotsalainen"-sarja on hävytöntä ruotsalaista propagandaa, eikä siinä ole totuutta nimeksikään!

Sarja on suomalaiselle YLElle tosiaankin aivan ällistyttävä pohjanoteeraus toistaiseksi, mutta on kyllä linjassa tuon ruotsalaisen röyhkeän propagandakoneiston nykyilmeen kanssa.

En voi muuta ennustaa kuin railakasta loppua tuolle järkyttävälle vahvalle ruotsalaisuudelle!


19
Päivän avaus tämän otsikon alla vaikuttaa kerrankin lupaavalta.
Toivottavasti tämä suuntaus jatkuu.

Bert Lundström
Tämän otsikon mukainen linja jatkuu rasismin ja ruotsalaisen röyhkeyden vastaisena huolimatta VBLn kellokkaiden vaikeroinnista ja vikinöistä!

Suomalainen nettikeskustelu on saanut aika monet ruotsalaisetkin epäilemään omaa ylivertaisuuttaan ja kaikkivoipaisuuttaan - ihan huolimatta siitä, että hallitus vetää erittäin härskiä vahvaa ruotsalaista linjaa kuten mm. YLEn järkyttävä ohjelmapolitiikka.

Nyt korjataan sitä satoa, mitä yli 30 vuotta Suomen hallituksessa parin ministerin voimin ollut ääriruotsalainen, suomalaisuutta hävittävä, länsimaiden ainoa rasistinen kestohallituspuolue on saanut aikaan. Vaikkakin valloittajan kieli on saatu röyhkeydellä näyttämään "elävältä", niin se tulee hävittämään koko ruotsin Suomesta. No, eipä siitä voine suomalaisia moittia - Kiittää sen sijaan voi. Kiitos!

20
Tulee pakostakin mietittyä, että minkähänlaista säpinää Rurik Ahlberg, Mikael Luther, Carola Lithén ja Lasse G saisivatkaan  aikaseksi jähmettyneen ja pahoin sisäsiittpoisen  Vaasan asioihin. Varmaan tulisi raikkaampia tuulahduksia maaseudun sinestä.
Sisäsiittoinen viittaa kyllä ihan muualle kuin Suomeen, kyllä se viittaa ns. Ruotsalaissuomeen.
Nuo neljä ruotsalaista ovat kunnostautuneet kukin vain ja ainoastaan suomalaisvastaisuudessa eikä se enää ole varsinaisesti eduksi suomalaisessa politiikassa.

Tasapuolisuus linjalla Suomi - Ruotsi, mikään muu ei käy!

Lisäksi vielä, en voi muuta kuin ihmetellä, että suomalaiset yhä hyväksyvät raa'an ja vahvan ruotsalaisuuden Länsimeren molemmilla puolilla... Sehän on silkkaa rasismia suomalaisten kannalta!

21
Mitä tarkoittaa Fennot perkeleet? Jos sais tuohon selvityksen.
Fennot, nuo perkeleet:
Asettauduin "kuulema toisen kotimaisen" puhujien kenkiin ja totesin, että yhä nämä finnit vaan haluavat kieltänsä puhua ja vastustavat nerojamme, Freudenthalia ja Wideroosia. Pelkäsin siis kovasti, että fennot sekoittavat härskisti ruotsalaisia ja suomalaisia kuntia hävittäen urhojen kieltä.
Pelko oli turha, ruotsinkieliset kunnat vaan lisääntyvät suhteessa. Tämähän menee kuten YLEn saattaminen Emo-Ruotsin alaisuuteen.

Muistolle siksi, että aiemmin aloitin ketjun, "Fennot, nuo perkeleet, yhdistävät kuntia", minkä ruotsalaiset saivat kuitenkin suljettua.

Selitys voi olla hieman hankala ruotsalaisten ymmärtää, onhan siinä ruotsalaista käänteistä logiikkaa...

22
Näillä VBLn urhoilla on varsin värikästä tuo kieli...
Mutta eihän edes vahvalla ruotsalaisuudella muutu musta valkoiseksi - eikä alistaminen ja sorto ystävyydeksi!


Rasismia rahalla...
   Ja erittäin suurella rahalla!

1. Svenska folkpartiet i Finland
2. Svenska Finlands folkting
3. Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland
4. YLE

23
Kyllä, ruotsalainen kiihkoilu on syytä lopettaa tai sen lopettamisessa auttavat suomalaiset. Miksi ihmeessä luulette, että suomalaiset ian kaiken hyväksyisivät tätä vahvaa ruotsalaisuutta, minkä selkeä tarkoitus on muuttaa loputkin Pohjolasta ruotsalaiseksi.

Pientä kuhinaa on alkanut taas ilmetä VBLn vikinkien joukoissa, pari kiihkeintä kokeilevat täälläkin  onneaan. No, ei taida olla vahva ruotsalaisuus kovinkaan suosittua täällä... Miksi olisikaan, kyllä suomalainen jo tuntee pohjoismaisen rasismin!

Siispä taas teille ruotsalaisille urhoille: Suomesta yksikielinen kaikkien naapurimaidemme tapaan tai KOKO Pohjolaan Suomen tyylinen (kieli)politiikka. Välittömästi!

24
Jaa jaa, ruotsalainen make kannattaa Ahvenanmaan raakaa suomalaisvastaisuutta, jota he kutsuvat "ystävälliseksi syrjinnäksi".
 No, heidät asetetaan kuriin ja sinnekin saadaan pian normaali länsimainen (kieli)politiikka!Paljon on tapahtunut sitten 16.12.1986
YO-kirjoitukset ovat nykyisin pakkoruotsista vapaata maastoa. Sellaisina ne pysyvätkin.

Vaalitappionsa jälkeen SFP oli romahduksen partaalla - kaksikielisyys pitää turvata, pyhät ruotsalaiset maat, palvelijoita tarvitaan jne. jne...
Tämä taantumuksen, vahvan ruotsalaisuuden ja rasismin pimein pyhättö joutui alistumaan pahimpaan mahdolliseen: finntollojen kanssa keskustelemiseen Suomen (kieli)politiikasta ja yleensäkin tästä järkeä vailla olevasta paapomisesta.

Saattohoito on jo alkanut kaikenkattavalle pakkoruotsittamiselle - sanoisinko enää mitään järjettömästä pakkoruotsista...

Tässä voidaankin rauhallisin mielin todeta, että kamelin selkä on taittunut. Niin, mieluummin sentään kamelin selkä, kuin suomalaisten lasten ja nuorten henkinen selkäranka.

Odottelen kuitenkin mielenkiinnolla Ruotsin viimeistä yritystä saada Suomi takaisin ruotuun - missä on Uusi Jarl Birger? Menen kernaasti hänet vastaanottamaan kun hän astuu Suomen kamaralle.

25
Vaikutat liite sekavalta, ruotsalainen, lääägee idaa?

Men sitte asiaan, rakt på saakee...
Koskahan Suomeenkin saadaan normaali, länsimainen (kieli)politiikka, minkälaista kaikki naapurimaammekin niin menestyksekkäästi noudattavat?
Entäpä, rantautuuko se joskus noille Ahvenanmaan luodoillekin?

Ihmettelenpä sitä, että voisiko joku SUOMALAINEN sitä vastustaa?

26
Anteeksi ruotsalainen, mutta mitä kansanryhmää Pohjolassa sorretaankaan?
Jos et itse aivan ymmärräkään tilannetta, niin kysäisehän vaikkapa kymmeneltä ympärillä olevalta sukankuluttajalta - tai kysy sittenkin suomalaisilta!

27
Sine ej jymartta, va?Emme todellakaan tarvitse tämänkaltaisia poliitikkoja emmekä puoluetta Suomen eduskunnassa. Tarvitsemme suomalaisten etua ajavia suoraselkäisiä poliitikkoja.


Olavi Salokangas 11.1.2013 16:24
Vastaan lehmäkauppakuvion arvoitukseen. Asia eteni näin. 1966 demareille rökälevaalivoitto, 55 kansanedustajaa, Rafael Paasion (sd) hallitus, opetusministeriksi R.H. Oittinen, fil.tri (sd), jolle peruskoulu oli silmäterä. Oittinen kysyi asiantuntijoillta, mitä kieliä tai kieli tulevaan peruskoululakiin. Hänelle vastattiin, englanti. Oitttinen jatkoi suunnittelua niiltä pohjilta ja vei asian jopa eduskunnan sivistysvaliokunnan käsittelyyn.
1968 presidentinvaalit. Valittiin Kekkosen tilalle taas Kekkonen. Pidettyjä presidentinvaaleja käytettiin silti perusteena hallituksen vaihdolle, vaikkei pressa itse asiassa ollut vaihtunutkaan. 1968 uusi hallitus, pääministeriksi Mauno Koivisto (sd), opetusministeriksi Johannes Virolainen maalaisliitto-kepu. Jo silloin herätti suurta huomiota, miksi suuren maalaisliiton puheenjohtaja Johannes Virolainen ei ottanut valtiovarainministerin tai ulkoministerin painavaa salkkua, vaan "mitättömän" opetusministerin salkun. Jatkosta näkyy miksi näin kävi.
Hallitukseen oli tulossa vahva vasemmistoenemmistö, sd, tpsl, skdl ja Virolainen oli maalaisliittoineen menossa hallitukseen oikeistoa edustamaan yksin. Kokoomushan ei niinä aikoina kelvannut hallitukseen "yleisistä syistä". Siksi Virolainen kääntyi asiassa RKP:n ja Jan-Magnus Janssonin puoleen houkutellen RKP:tä vasemmistoa tasapainottavaksi tekijäksi. RKP saneli lehmäkaupalle ehtonsa ja tuli hallitukseen. Ehtona oli pakkoruotsi peruskoululakiin. Kaikella R.H. Oittisen siihen asti näkemällä vaivannäöllä ja sivistysvaliokuntaan asti ehtineellä esityöllä pyyhkäistiin ties mitä. Edelläolevan kertoi opetusneuvos Asseri Joutsimäki, joka oli itse mukana yhtenä asiantuntijana peruskoululakia sorvattaessa.
Asialle vankan vahvistuksen kuulin itsensä entisen arvostetun kansanedustaja Jutta Zilliacuksen (RKP) suusta Radio Vegasssa 27.2.2012 noin kello 12. Zilliacus sanoi Jan-Magnus Janssonin *kiristäneen* pakkoruotsin peruskoululakiin. Zilliacus käytti nimenomaan sanoja Jan-Magnus Jansson kiristi. Zilliacus piti tehtyä temppua pahana virheenä.
Itse pääministeri Mauno Koivisto (sd) piti pakkoruotsin ottoa lakiin perin ongelmallisena ja epäili, että nyt oltiin sotkemassa puoluepolittiikkaa pedagogiikkaan, kuten oltiinkin. Kyseessä oli puhdas puolue-ja valtapoliittinen, ei kielipoliittinen, päätös. Virolaiselle mahdollinen Janssonin kiristys oli mieluinen kiristys.
Opetusneuvos Asseri Joutsimäki sanoo asiasta Ilta-Sanomissa vielä näin:
"Asian ydin. Poliittisen korruption seurauksena on meillä ollut tuon puoluepoliittisen päätöksen silloin tehneiden puolueiden virkamiesvasallien jatkumo 40 vuoden ajan ja asiasta ei ole saanut puhua ääneen. Siihenhän oli totuttu myös toisessa asiassa, josta piti vaieta "yleisen edun vuoksi"."
Eli jos tässä maassa oltiin suomettuneita, niin tässä maassa ollaan yhä vieläkin myös ruotsittuneita.
Ilmankos korvassa lyhenne RKP kuulostaa lausuttunakin kovin samalta kuin NKP. Ja asiakin on molemmille yhteinen ja samantyylinen. NL:ssä puoluepoliittinen oppilaille pakollinen marxismi-leninismin opetus, meillä puoluepoliittinen kaikille pakollinen ruotsi.
Jotenkin minusta alkaa tuntua, että meidän suomalaisten alkaisi jo 2000-luvulla EU:ssa olla aika tulla ulos kaapista ja hyljätä Breshnevin aikainen "yleinen etu", jota Asseri Joutsimäen mainitsemat puoluepoliitikkojen virkamiesvasallit meidän päihimme yhä väkisin pumppaavat.

28
Vastaanhan minä, mutta vastaan siten kuin haluan juuri vahvan ruotsalaisuuden vaatijien vienoista toiveista huolimatta... Muuten, kielesi hiukkasen repsahti, on svetisismejä pullollaan! Hermona?

Suomalainen, älä hyväksy mitään ruotsalaista alkaen kielestä ja päättyen ruokatuotteisiin!


Missä on 'arjalaisin' kielipolitiikka; Suomessa, Ruotsisa vai Ahvenanmaalla (joka on kyllä Suomen osa)?

Kun, ja jos, boikotointi aloitetaan, se suunnataan tarkasti. Myös tiedottaminen hoidetaan siten, että myös muut kuin nettiä käyttävät sen tulevat huomaamaan. Kyllä siinä alkaa hiljalleen tapahtua, sen voin luvata.

Se on raha, mikä tehoaa yritykseen kuin yritykseen. Tähän projektiin ei haluttaisi lähteä, on ikävää haitata (tai yrittää) kenenkään elinkeinoa. Ikävä kyllä keskustelu ei näytä tehoavan, poliitikot ovat kuin mitään ei olisi tapahtumassa kehnon kielilain, ja yleensä Suomen pitämisen väkivalloin kaksikielisenä, takia.

29
Suuren puolueen ministeri, Jukka Gustafsson SDP, ei kykene edes Itä-Suomesta poistamaan järjetöntä ja rasistista pakkoruotsitusta mikä aiheuttaa mittaamatonta taloudellista vahinkoa koko Suomelle. Venäjän kauppa kituu vaikka sen pitäisi ilman muuta ollla reippaasti suurempaa. Tietenkin myös Suomea hyödyttäen.

Ruotsi ja ruotsalaiset aivan tahallisesti ja röyhkeästi estävät Suomea harjoittamasta järkevää kielipolitiikkaa mitä kaikissa naapurimaissamme niin menestyksellä harjoitetaan! Olemme sitten minkälaisissa väleissä itäisen suurvallan kanssa tahansa, niin heidän kieltään PITÄÄ osata. On nurinkurista ja surullista, että virkamiehistöstä, pukumattakaan nyt poliitikoista, ei juurikaan löydy venäjän taitajia!

MUTTA...

Pikkuisen äärirasistisen puolueen SFP:n puheenjohtaja Carl Haglund saa ilmeisesti tehdä valtiopetoksen eikä hänen puheitaan edes juuri huomioida! Hän on todennut, että suomalaisten pitäisi tehdä valtioliitto Ruotsin kanssa ja alistua yhä vahvempaan ruotsalaisuuteen ja täydelliseen ruotsalaiseen valtaan Suomessa. Tämä mies tulee laittaa syytteeseen valtiopetoksestaan, sekä koko äärioikeistolainen SFP tulee kieltää!

Suomalaiset, nyt vihdoinkin on avattava silmät ja asetettava selvääkin selvemmät rajat vahvalle ruotsalaiselle röyhkeydelle ja rasismille. Ei voi olla oikein eikä kohtuullista, että joku pikkupuolueen mitättömyys ja rasisti asettaa Suomen sen ikiaikaisen vainoojan alaisuuteen ja heidän tykinruuakseen!

30
Vaikutat kuitenkin kaikkea muuta kuin tyytyväiseltä, ruotsalainen, vaikutat lievästi sanoen happamalta...

Mutta mutta. Katsotko, että meidän tulisi yhä alistua vahvaan ruotsalaisuuteen Suomessa samalla kun Ruotsi ja Ahvenanmaa (ja Norja) hävittävät järjestelmällisesti ja röyhkeästi kaikkea suomalaisuutta mm. kieltämme?

Jos niin luulet, niin olet väärässä!
Jaa, oletkin sen jo huomannut siellä VBL:n debattissa asti. Olisitko kuitenkin siellä enemmän kotonasi...

31
Vaikutat yhä sekavammalta, koetapas nyt vaan rauhoittua.

Sovittaisko kuitenkin, että jos joku Suomesta lähtee, niin se ei ole suomalainen. Kyllä, jos joku lähtee, niin se olet sinä, ruotsalainen!

32
Vaikutat vähän kiukkuiselta, ruotsalainen. Mutta älä sinä huoli, voin vakuuttaa, että teillä on tänään asiat kuitenkin paremmin kuin huomenna...

Tämä huolimatta siitä, tai juuri siitä johtuen, että järkyttävä pakkoruotsitus on ottanut monia voittoja lähiaikoina. Katsos, suomalaiset osaavat verrata jo Suomea ja Ruotsia keskenään! Toki tunnetaan myös Ahvenanmaa ja Norjakin.


Huom. Alla on vahvaa ruotsalaista käänteislogiikkaa.
Suomalaisten tilanne Ruotsissa:
   Teillä sitten lapsi pääsi suomenkieliseen eskariin tai päivähoitoon, hyvä. Kaikki viranomaiset puhuvat suomea ja aikanaan lapsesi pääsevät täysin suomalaiseen kouluun, te vanhuksina suomalaiseen vanhainkotiin.
Varmaankin teille suomalaisille on siellä omat terveyskeskukset ja kaikissa muissakin terveyskeskuksissa palvellaan suomeksi.

Toki siellä on täysin suomalaisia korkeakouluja ja yliopistoja, keskiasteen kouluista nyt sitten puhumattakaan. Mutta toki sen lisäksi suomalaisille on kiintiöitä ruotsalaisiin kouluihin ja kokeet saa sinnekin suorittaa suomeksi. Poikanne käy intin suomenkielisessä joukko-osastossa ja opiskeluista valmistuttuaan pääsee kunnalle tai valtiolle helposti töihin, koska kaikkien virkamiesten on osattava suomea koko Ruotsin alueella. Ja Gotlannnissa taas ei varmaankaan sallita muuta kuin suomea, sellainen on laki, että syrjiä ruotsalaisia saa, kunhan sen tekee "ystävällisesti".

Siellähän on oma parlamentti suomalaisille, kansankäräjät, mikä saa ruhtinaalisesti ruotsalaisten verovaroista avustusta tärkeälle työlleen. Jäsenet tuohon kansankäräjiin valitsee Suomalainen Kansanpuolue, mikä myöskin saa runsaasti puoluetukea suoraan, sekä monien lehtiensä kautta. Puolueen ohjelmana on vahva suomalaisuus ja Ruotsin elävä kaksikielisyys - maksoi mitä maksoi, kuluista ei saa välittää.

Onhan puolueella myöskin oma valtakunnallinen TV-kanava sekä pari radiokanavaa, ja se saa SVT:n koko budjetista n. 15% - 20% käyttöönsä. Luonnollisesti koko Ruotsissa näkyy myöskin Suomen TV-kanavat parilla eurolla, anteeksi kruunulla.

Hyvin ovat teillä suomalaisilla asiat Ruotsissa, ja vielä kuitenkin puhutte syrjinnästä, moukat. Joku jo sanoikin, että aloitus on varmaan provo - ja oikeassa oli selvästikin...

MUTTA Suomessa ovat asiat ruotsalaisilla huonosti. Ruotsalainen Ida Asplund FST5:lla haukkui juuri suomalaisia fasisteksi ja vertasi ruotsalais-raukkojen tilannetta Suomessa juutalaisten tilanteeseen Kolmannessa Valtakunnassa. Ja ruotsalaisten kohtalo Ahvenanmaalla lienee vieläkin onnettomampi, jos se edes on mahdollista...

33
Kyllä kyllä, suomalaiset tietävät ihan tarkkaan missä mennään ja mitä tapahtuu...
YLE ei pidä järkyttäviä pakkoruotsiuutisia uutisina ollenkaan, mutta ruptsalainen MTV sentään uutisoi!
Ymmärrätkö, ruotsalainen?Sitä tässä vain ihmettelen, että miksi tästä kaikenkattavasta pakkoruotsittamisesta tarvitsee enää kiistellä. Pakkoruotsista nyt puhumattakaan.

Tämä vertailu on varsin kiusallinen RKP:n parhaille pojille jos tytöillekin. Rasismihan ei nykyisin enää ole kovinkaan helposti puolustettavissa.

Joistakin alla olevista on tosin vain jonkin Oobu Akadeeemian tutkimuksia joten niistä voidaan olla hieman eri mieltäkin...

........................................fd.RSA............Suomi
...............................................................
Majoritet befolkningen........svarta............finnar
Minoritet befolkningen........vita..............svenskar
Majoritet språk förbjudet.....ja................ja
Minoritet språk förbjudet.....nej...............nej
Separat utbildning............ja................ja
Separat hälsovård.............ja................ja
Separat transport.............ja................delvis
Högre levnadsår...............vita..............svenskar
Högre levnadstadard...........vita..............svenskar
Majoritet diskrimineras
på arbetsmarknaden............ja................ja
Majoritet diskrimineras
på utbildningen...............ja................ja
Rasism mot majoritet..........ja................ja
Rasistisk lagstiftning........ja................ja
Herrefolk........................vita..............svenskar
Folkmord hade hänt............ja................ja
Erövrare.........................vita..............svenskar
Läget i dag också.............nej...............ja

34
Ilmianna Ruotsalainen kilpailunrajoittaminen!

Miksi suomalaisia yrityksiä sorretaan Pohjolassa?

Ilmianna järkyttävä tilanne Kilpailuvirastolle:
https://www.kilpailuvirasto.fi/cgi-bin/suomi.cgi?sivu=epailetko-kilpailunrajoitusta

35
Kuten olenkin jo todennut, niin suomalaiset kyllä ymmärtävät...

Miksi kuvittelet suomalaisten yhä tyytyvän pelkästään keskusteluun? Älä unta nää!36
Sen takia, koska menit vastaamaan minun viestiini, ihan siis loogista ajattelua pehmoisella suomalaisella ja suomenkielisellä kallollani. :)

Olen ylpeä vaasalainen, avoin muualta tulleille ja toivotan tervetulleiksi kaikki työhalukkaat ihmiset. Mutta sulkeutuneet ja katkerat työtävieroksuvat, jotka eivät ymmärrä että Vaasa ja Pohjanmaa ovat aina eläneet kansainvälisesti ja avoimesti ja se on meidän voimavaramme tulevaisuudessa, saavat häipyä puolestani huitsin nevadaan. Sellaisia ihmisiä Vaasa ja Pohjanmaa ei kaipaa.

En suomalaisena aivan ymmärtänyt purkaustasi...

Katsotko, että meidän tulisi yhä alistua vahvaan ruotsalaisuuteen Suomessa samalla kun Ruotsi ja Ahvenanmaa (ja Norja) hävittävät järjestelmällisesti ja röyhkeästi kaikkea suomalaisuutta mm. kieltämme?

Jos niin luulet, niin olet väärässä!

37
Vaikuttaa ihan siltä, etteivät "Pokartti" ja "make" olis oikein kavereita?! :)
Kuka on tämän typerän otsikon "Isä" tai "Äiti"?

Terveisin syntyperäinen ja monikielinen vaasalainen
Bert Lundström

PS. Rasismi-termiä viljellään ja käytetään virheellisesti nykyään sekä myös kovin herkästi ja kevytmielisesti. Rasismihan juontuu lähtökohtaisesti sanasta "race" eli rotu. Tarkoittaa siis rotuerottelua ja rotuun perustuvaa syrjintää. Kaikki ihmiset ovat lähtökohtaisesti siis kuitenkin samaa rotua pigmenttieroista huolimatta, näennäiset erot ovat sinällään merkityksettömiä.
Joitakin erilaisuus pelottaa. Heikossa omassa itsetunnossa toteutetaan erityyppistä syrjintää useine ilmenemismuotoineen. Mikä tahansa haettu peruste vaikuttaa kelpaavan.

No, Makesta puheen ollen, suomalaiset ymmärtävät tarkalleen sen, että mistä on kysymys tälläkin palstalla - ruotsalaiset eivät näemmä ymmärrä...

Katsotko, ruotsalainen, että Pohjolassa ei ole mitään vikaa (kieli)politiikan suhteen?
Katsotko, että Pohjolassa ei olekaan selkeää rasismia suomalaisia kohtaan?

Mikä näistä saa suomalaiset vihdoin heräämään ja heittämään röyhkeän ja julman vahvan ruotsalaisuuden historianromukoppaan?


Ruotsalaisten oppikirjojen kuva suomalaisista (mm. ryyppäävät, räyhäävät ja käyttävät huumeita mutta ovat urheilullisia)
Ruotsalaisten puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin (mm. Erland Ringborg ja Ruotsin hallitus sekä parlamentti)
Ruotsin selkeääkin selkeämpi suomalaisen kulttuurin ja -kielen tuhoaminen (ei ole mm. suomalaisia kouluja)
Norjan selkeääkin selkeämpi suomalaisen kulttuurin ja -kielen tuhoaminen. (ei ole mm. suomalaisia kouluja)
Ahvenanmaan selkeääkin selkeämpi suomalaisen kulttuurin ja -kielen tuhoaminen. (suomalaisilla ei ole ihmisarvoa)
Avoimen rasistinen, isoruotsalaisuutta tuputtava Pohjola/Norden.
Avoimen rasistinen isoruotsalaisuutta tuputtava Pohjoismaiden neuvosto (Suomen kieli ei ole heille kieli ollenkaan).
Suomen puhumiskiellot Suomessa (Turun nuorisotila, Porvoon koulut, päiväkodit yms.)
Suomen puhumiskiellot Ruotsissa (mm. parlamentti, urheilu)
Suomen puhumiskiellot Ahvenanmaalla (mm. sairaalat)
Suomen tuet rikkaalle Ahvenanmaalle (mm. merenkulku, valtion myyntivoitot)
Suomen ruotsalaisten järkyttävän suuret opiskelukiintiöt.
Suomen järjetön (kieli)laki.
Suomen järjettömän (kieli)lain valtavien kustannusvaikutusten ilmoittamatta jättäminen.
Suomen järjettömän (kieli)lain ja sen vaikutusten keskustelun laiminlyönti.
Suomen järjettömän (kieli)lain "asiantuntijoina" olleet Suomen ruotsalaiset ja ruotsalainen.
Järjetön ja lievästi sanottuna rasistinen svenskanu.
Mieletön YLE:n toiminta (mm. FST ja kielikeskustelun täydellinen puuttuminen suomeksi)
Äärirasistinen Folktinget (mm. valitsee itse jäsenensä kunnostautuneimpien vahvaa ruotsalaisuutta vaativien joukosta)
Länsimaiden ainoa rasistinen puolue, SFP, mikä on syystä tai toisesta kestohallituspuolue.
Suomen ruotsalaisten sikarikkaiden säätiöiden voitelurahat suomalaisille (mm. Lipponen) sekä vaalikorruptio.
Suomalainen ei ole kelpoinen virkamieheksi äidinkielellään Suomessa.
Suomalaisten puuttuvat ihmisoikeudet Ahvenanmaalla
VBL:n, HBL:n ja muiden Suomen ruotsalaisten lehtien rasistinen suhtautuminen suomalaisiin ja Suomen kieleen.
Suomen ruotsalaisten ministerien mielipiteet suomalaisista lapsista (mm. eivät ole sivistyneitä ilman pakkoruotsia)
Suomen ruotsalaisten ministerien toimenpiteet kielikeskustelun sensuroimiseksi (mm. Suomi Puhuu, Suomi24-kielipolitiikka yms.)
YLE:n Suomen ruotsalaisten radiokanavien rasistiset mielipiteet suomalaisista.
YLE:n järjetön pakkoruotsalaistaminen. Ei ole enää ainoatakaan suomalaista kanavaa, ruotsalaisia on useita!
Kilpailuviraston vahva ruotsalainen linja.
Kilpailuvirasto ei noteeraa ollenkaan sitä, että ruotsalaiset voivat toimia Suomessa kuten kotimaassaan. Järkyttävän suuret tulonsiirrot ruotsalaisille yhtiöille!
Suomen ruotsalaisten europarlamentaarikkojen myyräntyö suomenkieltä vastaan (mm. Laxin mielipitee tarvittavasta kielistä)
Suomen ruotsalaisten väitetty epäisänmaallisuus (eikä ole pelkästään väitetty)
Suomen ruotsalainen joukko-osasto.
Suomen ruotsalainen hallinto.
Suomen ruotsalaisten erillinen terveydenhoito.
Suomen ruotsalaisten erillinen koulutus.


38
Mistä ihmeestä sait pehmoiseen ruotsalaiseen kalloosi, että haluaisin kanssasi keskustella jostakin...

39
Keskustelun avaus... Sallinet, että nauran!

Voi sinua ruotsalainen tolvana. Et taida tietää, että asiasta on keskusteltu netissä jo kohta 20 vuotta. Nyt vaan alkaa aika suurella osalla suomalaisista olla ns. mitta täynnä ja se tulee näkymään tavalla tai toisella ihan kaikkialla.

Ja taas, ei suomalaistenkaan enää tarvitse rasismia hyväksyä, ei edes ruotsalaista rasismia! Toivon vielä kuitenkin, että nuoret eivät menettäisi malttiaan, vaan toteuttaisivat normaalin länsimaisen (kieli)politiikan Suomeen saapumisen jotakuinkin rauhallisesti.

Sen voin sinulle, ruotsalainen, sanoa, että he tuskin odottelevat kädet ristissä vuosia...

40
Luepa tämäkin ketju uudelleen, ruotsalainen, ajatuksella!

Pakkoruotsista ei pitäisi olla mitään syytä edes keskustella. Ruotsi Suomessa on ääretöntä röyhkeyttä, pakkoruotsi on rasismia - koko Suomen järkyttävä (kieli)politiikka on sitä.

Tuliko nyt selväksi?

Pages: [1] 2 3 ... 5