Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Joukkohuolestuneitaäitejä

Pages: [1]
1
Sen sijaan kannattaa huomioida, että jalkapallon harrastusolosuhteet ovat Vaasassa jo tällä hetkellä aivan huippuluokkaa verrattuna sitä suurimpaan osaan kunnista.

Vaasassa on kenttiä varsin paljon, se on totta. Kannattaa silti huomioida, että vaikkapa Monitoimiviheriö on erittäin heikosti salaojitettu, jos ollenkaan. Veden poistuminen kentiltä sateiden jälkeen kestää todella kauan, ja maa on hyvin pehmeää. Monari on itseasiassa aika hyvä esimerkki siitä mitä saadaan kun säästetään väärissä kohteissa. Kenttiä on paljon, mutta laadultaan ne eivät ole todellakaan huippuluokkaa.

Jalkapallo on myös itse tehnyt Vaasassa aika paljon juuri näiden olosuhteiden eteen. Kiistolla on oma kuplansa ja VPS:llä junnuhallinsa, ja Ehnvallenkin on Wasa Footballcupin luomus.

Quote
Nyt jos vielä jalkapallon edustusolosuhteiden parantamiseen laitetaan 9 miljoonaa euroa (mikä sekin on hyvin harvinaista Suomessa), niin en nyt näkisi että sille puolelle on kunnan budjetista mitenkään liian vähän ainakaan jaettu.

Minun ymmärtääkseni seurojen tahto ei ole, että stadionrempalla kehitettäisi vain edustuspuolen olosuhteita. Sen takiahan seurat ovat puhuneet yhteisessä rintamassa tekonurmen puolesta, sillä käyttötunteja saataisiin moninkymmenkertainen määrä luonnonnurmeen verrattuna. Se sataisi harjoitusolosuhteiden laariin ja samaan aikaan mahdollistaisi myös muidenkin kuin Palloseuran pelaamisen kaupungin edustusstadionilla.

Kuten jo aiemmin tässä ketjussa tuli käytyä läpi, nythän edes edustusjoukkueet eivät saa harjoitella Vaasan edustusjalkapallostadionilla, ja pelatakin saa oikeastaan vain isoin seura. Tilanne on mielestäni erittäin kummallinen.

2
Ei taida äireet tai äiti tuntea Vaasan terveydenhuollon tilaa, kun tuollaisia sammakkoja päästää suustaan?! Ja onhan täällä muitakin veronmaksajia, kuin jalkapalloväki.

Ilmeisesti on äitejä joilla ei ole sairaita lapsia tai vanhuksia hoitopalveluiden piirissä.

Ne puolustuskyvyttömät tarvitsevat puolustajiaan edelleen päättäjien joukossa!

Tuohon urheilupuolue vs terveyspuoli vastakkainasetteluun ja ilmaistyöhön sen verran kommenttia, että kyllä niitä ilmaiseksi työtä tekeviä löytyy myös terveyspuolella....

Vastataan nyt yhteisesti, että kyse ei ollut mistään vastakkainasettelusta. Sanoin jo aiemmin, että en minäkään halua jalkapallostadionia sairaanhoidon kärsimisen kustannuksella. Totta ihmeessä ihmisten hyvinvointi on aivan etusijalla harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin nähden.

Eikös stadionhankkeen rahoitus ole ollut tarkoitus hoitaa vanhan raviradan tilalle tulevien tonttien myynnillä, eikä puolustuskyvyttömiä kyykyttämällä?

Quote
Itse asiassa voi väittää, että jos nämä ihmiset laittaisivat hanskat naulaan, niin sairaan- ja terveydenhoitojärjestelmä romahtaisi. Mutta mitä mahtaisi tapahtua, jos mäntymaat, osalat, ari mäkyset, raimo rauhalat ym urheilupuolue sekä VPS:n juniorit laittaisivat hanskat naulaan?

En ole tätä kiistänyt missään vaiheessa. Pointti oli vain siinä, että Hietalahden stadionilla ja sisäpelihallilla parannetaan huomattavasti monien urheilulajien olosuhteita Vaasassa. Sitä kautta tuetaan kaupungille ilmaista nuorisotyötä.

3
Gassin tekstille voimakas hyväksyntä äireiltä.

Mutta näinhän se on ollut ja tulee olemaan, että urheilupuolue voittaa melkein aina, kun on kysymys mielisuosiosta äänestäjiä kohtaan!

Siitä en tiedä, voittaako urheilupuolue aina, mutta sosiaali- ja terveyspuolue on ainakin aina äänekkäin.

Ja ei, en edes minä ole niin kauhea ihminen, että haluaisin leikata sairaan- ja vanhustenhoidosta rahat jalkapallostadioniin. Onneksi niin ei ole tapahtumassakaan.

Muistan nähneeni jossain laskelman, jonka mukaan Vaasan Palloseuran juniorit tekevät talkootyönä, siis täysin ilmaiseksi, 80 henkilötyövuoden verran työtä lasten ja nuorten parissa. Se on melkoisen iso luku - ja kyse on vain Vaasan Palloseurasta! Päälle tulee vielä lukuisia muita seuroja ja urheilulajeja, jotka tekevät omaa juniorityötään.

Nostamalla tämän asian esiin haluan vain kumota sen ajatuksen, että Vaasan kaupunki ja kaupunkilaiset eivät saa jalkapallolta vastineeksi mitään. On toki totta, että seurat jatkaisivat olemassaoloaan kai ilman uutta stadioniakin. Mutta miksi jalkapalloväen, joka tuottaa kaupungille verotuloja ja tekee sen hyväksi valtavan paljon kasvatuksellista työtä ilmaiseksi, pitäisi vuosikymmenestä toiseen sisältää olosuhteita, jotka ovat paljon kamalammalla tolalla kuin Vaasan terveydenhuollossa?

4
Muistan kyllä tuon Pikkaraisen protestin. Kuvittelin, että kysymys olisi yksittäisestä kerrasta, kun kenttää säästettiin johonkin otteluun. Myönnän etten ole tietoinen siitä miten paljon Vepsu nykyään tarkasti ottaen treenaa Hietalahdessa. Pääsääntönä lienee ollut se, että Hietalahteen pääsi vain tietyt ottelut (osa kakkosen otteluista ja Sportin naiset), sekä että liigajoukkueen treenit osittain. Tässä mielessä tietysti tekonurmi parantaa tilannetta oleellisesti.

Hietalahdessa ei ole saanut harjoitella käytännössä ensinkään, mikä selviää vaikka tuota ärähdystä seuranneesta jutusta Pohjalaisessa. Ja vaikka tuossa luvattiin joukkueen pääsevän jatkossa treenaamaan Hietalahdessa, muistelisin, että tuo lupaus ei kestänyt montaakaan viikkoa.

Viimeistään tällä kaudella tilanne oli jälleen se, ettei edes viimeistelyharjoituksia saanut usein pitää Hietalahdessa. Pikkaraisen avautui mielestäni asiasta uudemman kerran myös lehdistölle tämän vuoden puolella, mutta en harmikseni pikaisella etsimisellä löytänyt sitä. Täytyy yrittää kaivaa paremmalla ajalla arkistoja enemmän.

Jokatapauksessa on mielestäni oudoksuttavaa, että Vaasassa on nykyisellään olemassa kovasti vanhentuneella stadionilla hieno jalkapallokenttä, jolla ei juuri saa pelata jalkapalloa. Senkin takia toivon, että tähän kummalliseen tilanteeseen saadaan (toivottavasti) tulevan uuden stadionin kanssa merkittävä muutos. Minun mielestäni jalkapallokentän tulisi olla ensisijaisesti olemassa pelaamista varten, eikä ihastelua.

5
Eiköhän VPS nyt kuitenkin pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta treenaa Hietalahdessa.

Ei treenaa, sillä lupaa ei ole. Vepsun entinen päävalmentaja Tommi Pikkarainen puhui asiasta valmentajakautensa aikana useampaankin otteeseen ihan julkisesti. Viime vuonna esimerkiksi näin. Tänäkään vuonna VPS ei käsitykseni mukaan saanut usein pitää edes juuri viimeisiä, otteluun valmistavia viimeistelyharjoituksiaan omalla kotikentällään. Saati sitten normaaleja harjoituksia.

Quote
Käsitykseni nämä Kiistoa lukuun ottamatta ja Pallopiirillä lisättynä ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa toimistotiloista. Mistään sitoutumisesta en usko olevan kysymys, koska luultavasti hekin toimivat markkinaehtoisesti, eli tilojen vuokrataso on lopulta ratkaiseva tekijä. Saattaa muuten sekin olla mahdollista, että kun kustannuksista nyt aletaan karsimaan, ovat nämä toimistokohteetkin uudelleen harkinnan alla. Toimistotilojen vuokraus ei liene sitä kaupungin ydintoimintaa.

Ymmärrän kyllä, että toimistotilojen vuokraus ei ole kaupungin ydintoimintaa, mutta olisihan tämä sääli. Mielestäni ei olisi mahdotonta, että jalkapalloseurojen ja -toiminnan keskittyminen yhteen paikkaan voisi kiinnostaa myös ainakin joitakin yksityisiäkin toimijoita. Esimerkiksi urheiluhieronta- ja/tai fysioterapiapalveluita tarjoava yritys sopisi loistavasti samoihin tiloihin usean seuran kanssa. Miksei ravintolakin?

Toki jos ja kun jostakin pitää karsia, niin ensisijaisesti tärkeintä olisi nähdäkseni saada aikaan isolla käytöllä oleva stadion, joka saadaan suojattua tuulelta mahdollisimman hyvin, eli päädyt ja kulmat ovat kiinni. Jos esimerkiksi toimistotiloista pitää karsia, jotta tämä saadaan toteutettua, olkoon sitten niin.

Quote
Laitetaan nyt vielä lopuksi , etten ole innostunut nimimerkkisi valinnasta. Tämä lisäys, kun olen ennenkin siihen puuttunut, että täällä joku kirjoitettaa yksin omalla päätteellään me muodossa.

Noh, ymmärrän innostuksen puutteen. Olkoon tämä nimimerkki pieni ja vaatimaton kannanottoni siihen, millä tavalla kansalaiskeskustelua erinäisillä palstoilla usein käydään. ;)

6
Olen ollut koko ajan luonnonnurmen kannalla ainoana oikeana alustana. Hyväksyin kuitenkin valassa yksimielisen kannan keinonurmesta, koska se lisää käyttöastetta. Leena Tulimaa liikunnanopettajana näki lautakunnassa tekonurmelle käyttöä keskustan koulujen oppilaille. Myös VPS ja Palloliiton Vaasan piiri olivat ottaneet kantaa tekonurmen puolesta. Totesin lakoonisesti lautakunnassa, että VIFK ja Kiisto siirtynevät pelaamaan Kaarlelle, koska tiedän monen pelaajan inhoavan tekonurmea.

Eivätkös seurat ja piiri ole ainakin nimellisesti yhteisessä rintamassa olleet puoltamassa stadionille keinonurmea? Niin hienoa kuin olisikin pelata Vaasassa jalkapalloa luonnonnurmella jatkossakin, niin kyllähän tekonurmella käyttötunnit saadaan monikymmenkertaisiksi. Bonuksena kenttä on myös huomattavasti varmemmin pelikuntoinen jalkapallokauden ääripäissä, aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä. Minun ymmärtääkseni ei ole edes seurojen tahto, että Uusi Hietalahti olisi pelkästään edustusjalkapallokäytössä.

Nykyiselläänhän edes VPS ei saa edes harjoitella Hietalahden nurmella käytännössä ollenkaan, mikä on mielestäni varsin käsittämätöntä. Ikään kuin nurmi olisi olemassa vain olemassaolonsa vuoksi, eikä palvellakseen jalkapalloa.

Itse ainakin näkisin mielelläni uuden stadionin olevan koko vaasalaisen jalkapallon käytössä oleva futiskeskus, jossa on niin harjoituksia kuin pelejäkin kymmenen tuntia päivässä. Se palvelisi koko kaupungin jalkapalloa hirveän paljon enemmän kuin pelkkä edustusstadion, jossa ei vuoden aikana tapahdu mitään muuta kuin vajaa parikymmentä liiga- ja cup-ottelua sekä muutama korkeamman profiilin Kakkosen peli.

Korjaa myös mikäli olen väärässä, mutta olen kuullut, että niin piiri kuin seuratkin (tai ainakin VPS, VIFK, Kiisto ja ehkä FC Sport) ovat myös sitoutuneet siirtämään toimistonsa stadionille rakennettaviin tiloihin. Luulisi, että pelaaminenkin Hietalahdessa kiinnostaisi, alustasta riippumatta.

Pages: [1]