Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - manteiro

Pages: [1] 2 3 ... 17
1
Yleistä keskustelua / Re: Miksi Vaasaa lyödään?
« on: 13. 12. 2016 18:06 »
Eihän tuo tietenkään oikein ole.
Ilmeisesti Vaasan lyömisellä tarkoitetaan lähinnä VKS:n täyden päivystyksen torppaamista. Yllekirjoittanutta on hirvittänyt se itsekehu, jota on käyty Strandin johdolla. Ylimenestynyt, ylirikas Vaasa ja koko rantakaista on nostettu kertakaikkiaan ylivertaiseksi Suomessa. Eihän tuo voi olla vaikuttamatta päättäjiin, miten objektiivisia haluavatkaan sitten olla.
(Kannattaa toki muistaa, että rannikko nauttii todella runsaita valtionapuja. Jo kielilisät tekevät mukavia summia).

Pari yksityiskohta asian tiimoilta: Vaikka Vaasassa on ylivoimaisen suuri suomenkielinen enemmistö, on toistuvasti nähty tv-uutissa keskussairaalan fasaadeissa ruotsi suomen yläpuolella!
Unohdettu on myös Umeån yo-sairaalan ja VKS:n yhteistyösopimus, jossa on vahva RKP:n vaikutus. Suomenkielisille ilmoitettiin kylmästi ilman hymyn häivää: Uumajassa on kullemma joku, joka taitaa myös suomea!
No, tottakai me pärjätään, tuskin VKS paljonkaan loppujen lopuksi menettää. Sitähän ministerit ovat yrittäneet todistella. 

2
Yleistä keskustelua / Vs: Lopettakaa nöyristely
« on: 22. 08. 2013 09:09 »
Pohjalaisessa oli artikkeli ruotsin kielikylvetyksestä suomenkielisille ala-astelaisille Jerpyyssä.
Melkein niskakarvat nousivat pystyyn, kun luin kielitantan ylpistelyä: rankaisen suomenkielisestä sanasta piirtämällä ristin taululle. Ristittömyydestä sitten myöhemmin palkitaan jätskillä. Nöyryytystä, täh?
Aivopesu olisi oikeampi sana moisesta, malli tuntuu suorastaan haetun Ruotsista. Noinhan suomalaissiirtolaisten lapsista muovattiin "ruotsalaisia" kuuskytluvulla ja silloin.

Uskon kielikylvetykseen. Kuitenkin toteutettuna siten, että äidinkieltä kunnioitetaan ykkösenä. Ehdottomasti olisi myös muutkin kielet nostettava saman arvoiseksi ruotsin kanssa, ainakin englanninkielisiä opettajia riittää takuulla.
Näin kuitenkin nyt mennään, ainakin niin kauan kun kielikylvetys on ruotsinkielisten käsissä. 

3
Hyvä, sittenhän Vaasa säilyisi lisärasitteilta!

Toivotamme menestystä hankkeelle, silti Helsingbyyn kautta pitäisi puhkaista käytävä Suomeen.

4
Valtuuston tietoon / Vs: Nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki
« on: 16. 08. 2013 13:01 »
Sodan aikana ja sen jälkeen Karjalasta muutti ja oli muuttamassa Suomen puolelle monia merkittäviä teollisuuslaitoksia mm. Wärtsilä. Läntinen satamakaupunki Vaasa siinteli monen muunkin yrityksen haaveissa uutena kotipaikkana. Sylttytehdas esti kuitenkin moiset haaveet, vain Wärtsilä hyväksyttiin. Suomalaistumispeikko jyllää edelleen Vaasassa.
Lahden pieni kauppala otti muuttajat avosylin vastaan - verratkaapa kaupunkien välistä myöhempää kehitystä!

Historia toistaa itseään: nykypäivän sylttytehdas estää kaikin keinoin Vaasan ja Seinäjoen välisen yhteistyön.
"Taiteiden yössä" olivat järkänneet Ritziin keskustelutilaisuuden, jossa Strandin masinoimana (?) luotiin ihan ministerivoimin (Calle) Vaasaa osaksi Ruotsia (taas se Umeå). Uusi kiintotähti, pohjoismaiden keskus "NEW NORDIC CENTER" Vaasaan elähdytti rkp-väen vaatimattomia haaveita.
Ihmetyttää kovasti, miten rkpeeläiset kuvittelevat tekevänsä ihan mitä haluavat ilman Vaasan seudun suomalaisia. Yksi pääsky, Miapetra (svenska.nu), ei kesää tee.

Päivän Pohjalaisessa Strand pehmitti (lievennetyin ilmaisuin) suomalaisiakin ajatuksen taakse (maksumiehiksi kelpaavat), Mega-lehdykässä aiheesta oli tarkemmin - mitään salailematta, mitään lisäämättä.

5
Valtuuston tietoon / Vs: Nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki
« on: 06. 08. 2013 08:08 »
Eilisessä tv-lähetyksessä professori Hannu Katajamäki haikaili lempilapsensa, kaksoiskaupunki Vaasa-Seinäjoki, perään.

Päivän Pohjalainen on toista maata. Pääkirjoitus suorastaan haastaa riitaa seinäjokisten suuntaan. "Ei vain-ruotsinkielisen" Vaasan menestyminen todistellaan erilaisin mittarein aivan eri luokkaan rupu-Seinäjokeen verrattuna.
Teollisen menestymisen osalta väite pitää todella paikkansa(hyvä meille), mutta onko asialla syytä ilkkua muille? Valitettavasti erilaiset suhdanteet muuttavat kuvia joskus kuvatuksiksi.
(Jospa addikti "make" edes nyt vaikenisi - jokainenhan tietää inhosi kaikkea suomalaista kohtaan)

"Ei vain-ruotsinkielinen kaupunki" on lainaus viereiseltä sivulta - Pirjo Raution terävä huomio.

6
Make ja muut ruotsalaiset ovat taas ulkona kuin lumiukot...
Tässä erään suomalaisen näkemys vahvasta ruotsalaisuudesta, Ahvenanmaasta ja muusta Suomesta. Varsin valaisevaa!
kaunis Ahvenanmaa:
Ahvenanmaalla on prosentuaalisesti vähän enemmän suomenkielisiä kuin Mannersuomessa on ruotsinkielisiä. Maarianhaminassa on esim. 10% suomenkielisiä. / Ahvenanmaalla on oma ulkomaillakin suosiota saanut itsehallintomallinsa, jota Suomen valtio on kaupannut käyttöön laajasti ympäri maapalloa. On valitettavaa, ettei sitä ole vielä otettu käyttöön koko Suomessa, koska se on osoittautunut erittäin toimivaksi. /Kun se tuodaan tänne Mannersuomeen, olisi itsehallintomalli tällainen: /Lainaan tässä Ahvenanmaan itsehallintomallin logiikkaa (Kahdet pelisäännöt 27.9.2007) ja perusteluita sovellettuna Manner-Suomeen. Eikö olekin veikeä malli tuo Ahvenanmaan malli : /1.) Kielienemmistön kieli, suomi,on ainoa virallinen hallintokieli Manner-Suomessa. Muiden kielten käyttäminen on lainvastaista, koska Manner-Suomella on itsehallinto. /2.) Manner-Suomen koulujärjestelmä toimii ainoastaan kielienemmistön kielellä. Muunkieliset koulut on laittomia, koska Manner-Suomi on itsehallintoalue. /3.) Muita kieliä kuin suomea puhuvat eivät saa omalla äidinkielellään mitään opetusta, koska Manner-Suomella on itsehallinto. /4.) Muitä kieliä äidinkielenä puhuvilta lapsilta on lailla kielletty oman äidinkielen ja äidinkielinen opetus Manner-Suomessa, koska Manner-Suomella on itsehallinto. /5.) Kaikki kunnat toimivat suomen kielellä Manner-Suomessa Manner-Suomen itsehallinnon vuoksi. Muu on lainvastaista. /6.)Jokaiseen julkiseen virkaan riittää suomen kielen osaaminen suullisesti ja kirjallisesti, koska Manner-Suomella on itsehallinto. /7.) Manner-Suomeen muuttaneet eivät saa ostaa kiinteistöjä elleivät ole asuneet Manner-Suomessa viisi (5) vuotta ja osaavat suomea. /8.) Katukilvet ja tienviitat on vain suomeksi Manner-Suomessa, koska Manner-Suomessa on itsehallinto. 9.) Kielikiintiötä yliopistoissa ja muissa opetuslaitoksissa ei ole. Kaikki opiskelevat tasapuolisesti suomen kielellä Manner-Suomessa, koska Manner-Suomi on itsehallintoalue. /10.) Yritystä ei saa rekisteröidä Manner-Suomeen ellei yrityksessä ole vähintään yhtä mannersuomalaista yrityksen hallitusjäsenenä.
Ahvenanmaan itsehallintomalli on hyvä malli. Onhan suomi vähintään yhtä harvinainen ja suojelun arvoinen kieli kuin ruotsin kielikin! Jostain syystä suomen kielen ei katsota tarvitsevan samanlaista massiivista suojelua kuin ruotsin kieli tarvitsee. Miksi niin?
Tiivistin Pokartin tekstiä, koska se on liian hyvä osittain kopioitavaksi.
Kuinkahan hyväksi tuo ahvenien valtakunnan itsehallinto vielä suhmuroidaan, kun itse tasavallan x-presidentitär on asetettu toimikunnan johtoon tutkimaan, voisiko itsehallintoa vieläkin jollain ihmeen sektorilla lisätä!
En ihmettele, vaikka Tarja esittäisi lisättäväksi muutamia lisäkansanedustajia saaresta ja yksi ikioma kiintiöministeri till. Tiettävästi Tarjalta puuttuu vielä se monien havittelema Freudenthal-mitali, tsemppiä! 

7
Maarit Feldt-Ranta siellä, Miapetra täällä.

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146225-raaseporin-hankinnoista-ja-laakareiden-suomen-kielen-taidoista-kantelut-aviiin

Mikähän lienee Vaasan tilanne tänään, olisiko jopa heikentynyt (suomalaisten kannalta) - vai mitä ne pikkulinnut lauleskelevat.

8
On valittaen todettava, että nykyisen kaupungin johtajiston aikana julkisuus on kadonnutta kansanperinnettä.

Lähes kaikki on salaista alkaen mamu-kustannuksista virkamiesjohdon valintoihin! Kalliimmasta päästä esimerkki: Ruotsi-laivan tilaus julkistettiin vasta, kun purkki oli jo matkalla Vaasaan. (Laivan todelliset kuukausi-/vuosikustannukset nyt?)

Lumion aikana kaikki oli toisin. Ehkäpä siksi mies suistettiin suohon olematonta nappikauppaa hyväksi käyttäen.

Tähän kohtaan Pohjalaiselle tunnustus - lehti uskaltaa nykyään ottaa kantaa myös tabuihin!

9
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 29. 07. 2013 08:08 »
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/suomenruotsalainen-raha-pyorittaa-pohjanmaata-1.1434014 (Pohjalainen 29.7.)

Håkan Omars: "Myönnämme rahoitusta myös suomenkieliselle väestölle, mikäli heidän toimintansa tukee ruotsinkielistä toimintaa"!
Kuten Fredenthal-mitalit rahapalkkioineen. Entä Svenska.nu-organisaation toimijat, palkitaanko myös sen jäsenet? Entä....?
Jos poliitikko saa rahalahjoituksia, julkistetaanko ne, maksavatko veroa saamistaan lahjoista? Laillisuus?

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/kolumnit/turhan-oppijat-1.1433354 On todella "älyllisyyden" huippu verrata pakkoruotsia matematiikkaan!
Kolumnisti Laura Ala-Kokko on vihreän valtuustoryhmän puh.joht. (Pohjalainen 28.7.)

10
Valtuuston tietoon / Vs: Nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki
« on: 25. 06. 2013 08:08 »

http://www.pohjalainen.fi/mielipide

Hannu Katajamäki yrittää jälleen puhua järkeä meille eteläpohjalaisille. Asia olisi satavarmasti alueen tulevaisuuden kannalta kaikkein paras ratkaisu juuri niinkuin Hannu sen esitää. Ennakkoluuloton yhteydenpito Vaasan ja Seinäjoen välillä olisi juuri sitä oikeaa kasvupolitiikkaa. Kaiken lisäksi kaikkien eri osapuolten kannalta!
Me vaasalaiset tunnemme parhaiten omat vaikuttajamme, joten on ilmeistä, minkä vastuksen eräät johtavat ruotsinkieliset poliitikot antavat ko. yhteistyölle. Priorisointinsa mukaan tärkein yhteistyön suunta ei suinkaan ole suomalainen Seinäjoki, vaan ruotsalainen Umeå!

Jos yllekirjoittanut olisi diktaattori, Anna-Maija Salo keikkuisi melkoisen korkealla vaasalaisten arkkitehtien ja vaikuttajien porukoissa.
Kannattaa lukea Anna-Maijan ja Hannun mietteet päivän Pohjalaisen mielipidesivulla. 

11
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 20. 06. 2013 09:09 »
Vieläkö joku kokoomuslainen , sossu tai edes vihreä poliitikko kantaa huolta tästä ennen niin paljon markkinoidusta Vaasan imagosta? On nimittäin nyt viime aikoina saanut netissä paljon ilmaista mainosta tämä Vaasan imago, kun useilla sivustoilla on uutisoitu, että Vaasassa ruotsia osaamalla pääsee heti lääkärille. Mutta jos osaa vain suomea, niin sitten vaan herran haltuun
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=921032
Toisen luokan kansalainen syyllistyy nyt mitä ilmeisimmin vihanlietsontaan ruotsalaisuutta vastaan. Ainakin "maken" mielestä, täh? Vaasan imagoonhan asia toden totta kuuluu, toki monet mutkin tekijät.
Seinäjokisia käy kateeksi (antakee anteeksi, jos vedän naapurikaupungin imagokeskusteluun mukaan) - siellä eivät kieliasiat nouse esiin kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa paikoissa.
Esimerkiksi Hietalahden villan kaltaisen alueen kohtalosta ei tarvitsisi edes keskustella! Vrt. Törnävä! Villa on kokonaisuus, jonka kehittäminen kuuluu kaupungille, sen kaikkien asukkaiden hyväksi. Kaupungin tehtävänä on ideoida edellytykset erilaisille  toiminnoille!

Vaasa on upeaakin upeampi kaupunki! Sen imagoa on kehitettävä kaksikielisenä, mutta kuitenkin suurelta enemmistöltään suomenkielisenä kaupunkina!

12
Valtuuston tietoon / Vs: Nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki
« on: 15. 06. 2013 10:10 »
Nauhakaupunki-ideaa ei ole esittänyt ensimmäisenä Hannu Katajamäki vaan sen esitti 80-luvulla  laihialainen maisema-arkkitehti Jorma Panu työskennellessään seutukaava-arkkitehtina Vaasan läänin seutukaavaliitossa.
Uskon, että Anna-Maija tietää mistä puhuu.
Tuosta voi päätellä, että on aivan turha keskustella nauhakaupungista, vaikkakin se olisi todellinen riemuvoitto alueiden tulevaisuudelle. Pitkin radanvartta kasvava yritysketju toisi monipuolista mannaa nauhakaupunkiin.
Kielipuolueen politiikan tuntien ajatus ei tietenkään etene ajatusta pidemmälle - tuskin kepukaan sen kummempi edunvalvontaorganisaatio on.

Mitä Strandin kiemuroihin tulee, mies käy mitä ilmeisimmin salaisia kuntaliitosneuvotteluja ruotsalaiskuntien kanssa. Rkp:llä on valitettavasti voima tulla aikanaan esiin valmiin suunnitelman kanssa. Siihen eivät eripuraiset suomalaispoliitikot ja puolueet pysty paljon mitään vaikuttamaan.

Mitä sitten nimim. "makeen" tulee, on todennäköistä, että tuolla suomalaisella on ruotsalainen eukko. Usein nämä käännynnäissuomenruotsalaiset ovat innokkaampia svekomaaneja kuin alkuperäiskielinen.
Makelle lohdutukseski voin sanoa, että yllekirjoittanut nimimerkki on ihan vaasalainen, eikä vihaa mitään kieltä eikä mitään rotua. En vihaa edes Strandia vastoin maken kuvitelmia - mies nyt vain sattui ensimmäisessä esiintulossaan esittämään Vaasan tärkeimmäksi yhteistyön suunnaksi Umeån. Hänellä on siihen laillinen oikeus - Suomi on vapaa maa!   

13
Valtuuston tietoon / Vs: Nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki
« on: 10. 06. 2013 18:06 »
Luin Pohjalaisesta: Lähti mies, kehityspäällikkö Timo Aro Porista, käymään Seinäjoella. "Komiat pirot" Etelä-Pohjanmaalla oli teeman nimi.
Kaikkien eteläpohjalaisten vinkkelistä (koskee siten myös vaasalaisia) katsoen Aron pohdinta iskee suoraan ytimeen. Vaasan ja Seinäjoen liittymisestä kaksoiskaupungiksi voisi tulla todellinen menestystarina yhdistyneessä maakunnassa!
Ajatushan on mitä mahtavin, Aro oli huomioinut Vaasan lentokentän, sataman - Seinäjoen yhteydet rauta- ja maanteitse, unohtamatta seinäjokisen väen kykyä panna toimeksi ja saada asiat luistamaan. Vitkuttelematta!
Idea ei tietenkään ole uusi. Yllekirjoittanut viestitti nauhakaupungista vihreän Osalan jälkeen. Muistaakseni myös yliopistomies Katajamäki on siitä maininnut monien muiden rönsyilevien ideoidensa lisäksi.
 
Kuitenkin vain idealisti voi tosissaan esittää moista kaksoiskaupunkia toteutettavaksi. Tulpaksi haaveelle tulee nousemaan, kas kummaa, RKP!
Kirjasihan Vaasan kaup.valt. puh.joht. Joakim Strand hiljattain mielipiteenään Vaasan tärkeimmäksi (ainoaksi?) yhteistyön suunnaksi Umeån kaupungin Ruotsissa. Seinäjoki ei kuulune Strandin sanavalikoimaan. Epäilemättä Strandilla on puolutoveriensa siunaus.
On myös toteen näytetty, että ilman rkp:n hyväksyntää ja aloitetta mikään ei etene kaupungissa. Ei edes kaavoitus etene, puhumattakaan alueen kielisuhteiden pyhään allianssiin vaikuttavista ratkaisuista.
Valitettavasti suomenkielisten kohtalona on ollut ja mitä ilmeisemmin tulee olemaan vain vikiseminen. Miksi niin, siksi, että vallan käyttämiseen on niin moninaisia eri keinoja!
JK. Strand on aloittanut Vaasan ja Mustasaaren ärkopeeläisten keskinäiset (salaiset?) neuvottelut kuntaliitoksesta. Eli kuten jo edellä sanoin .....     
   

14
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 07. 06. 2013 12:12 »
Herkkoo puhu asiaa. Pohjalaiselle ynnä muille ymmärtämättömille tekisi hyvää kuulla ja nähdä Kalle Isokallion selvitys päivän 1:n aamuteeveessä. Yle areena sen näyttää, myös iltapäivällä tulee uusintana ykkösellä klo 15 alkaen.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 05. 06. 2013 08:08 »
Ainoa ratkaisu Manteiron jatkuvaan valitukseen olisi jakaa Vaasa kahteen erilliseen kuntaan. Vaasa ja Vasa. Tällöin kumpikin kunta vastaisi omilla veroäyreillään omien kansalaistensa hyvinvoinnista.
On tuo make melkoinen jefraattori! Ajatusmaailmansa kulkee laidasta laitaan, tasa-arvo ja tasapuolisuus puuttuu maken sanavarastosta.

Pohjalainen hyökkää tänään tapansa mukaan Perussuomalaisia vastaan. Propaganda sossujen puolesta jopa Korkmania siteeraten kerrotaan häpeilemättä uskoville! Uskooko joku muu kuin Pohjalainen suomenruotsalaisen Korkmanin tasapuolisuuteen. Professorius ei näköjään mitään takaa.

Yksinkertaistetaan, että Korkman ja Pohjalaisen pääkirjoitustoimittajakin ymmärtäisivät: Olisitko valmis lainaamaan kymppitonnin kaverillesi, jos saisit tallettaa näistä OMISTA euroistasi tilillesi neljä tonnia? Ainakin kolmeksikymmeneksi vuodeksi (30v.) - ilman indeksitarkistuksia? Niistäkään rahoista ei tietenkään ole mitään takuita, Suomi ei takuulla yksin lähde kaatamaan mahdollista lainojen anteeksiantoa tai leikkauksia! Sanokoot sossu Urpis mitä vain, Suomi kyllä pakotetaan ruotuun.
Pitää myös muistaa, että Suomi oli ainut maa, joka lopulta vaati näitä takuita(muut naureskelivat Suomelle). Sanokoot professorit mitä sattuvat haluta!

16
Valtuuston tietoon / Vs: Club25
« on: 04. 06. 2013 10:10 »
Arvotontti meni Club25:n mukana Rkp:läissäätiön hoteisiin!

Entäs Hietalahden Villan myynti sitten: Ehdotus myynnistä tuli oudolta kaksikolta, toinen kun oli perussuomalainen.

Pahasti kuitenkin kalskahtaa, että Hietalahden Villa ollaan myymässä jollekin rkp-säätiölle! Ettei vaan taas olisi käyty neuvotteluja sylttytehtaalla.

Näin ei saa tapahtua! Jos kaupunki luopuu helmestään, olisi perustettava vaikka SÄÄTIÖ pitämään rakennusta ja aluetta kunnossa. Sitä ei saa antaa minkään klikin haltuun!
VAASALAISET - NOUSKAA BARRIKADEILLE VILLAN PUOLESTA!

17
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 04. 06. 2013 09:09 »
Joakim Strand on toiminnan mies nuorukaisen innolla. Strand on ruuvannut korkin auki, sanoo mustasaarelainen Stig Beijar.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/vaasan-ja-mustasaaren-suhteet-tiivistyneet-1.1400609

Minkä korkin? Miksi asiasta on käyty keskusteluja jo ilmeisesti pitkä tovi rkpeeläisten kesken! Eikö siihen olisi pitänyt ottaa jo alkumetreillä mukaan suomalaisetkin? Vaasan asukkaista enää ronskit 20% on ruotsinkielisiä, Mustasaaressa suomenkielisiä on vastaavasti jo 30%!
Millä oikeudella ruotsinkieliset edes aloittavat salaiset neuvottelut keskenään - suomalaisten selän takana? Mitä Strand on jo luvannut mustiksille?

Saas nähdä, mitä tuleman pitää. Kuntaliitos- tai yt-neuvottelut eivät takuulla tuo Vaasalle mtään hyvää! On jo nähty, että rakentamista tehdyt kaavat etenevät Vaasassa etanan vaudilla, ruotsinkielisten omistamia maita ei saada edes kaupungin haltuun. Jos saadaan, kaavat torperoidaan kuitenkin jossain vaiheessa!

RKP on voimansa tunnossa! Asiat sovitaan med sv-poijkarna - suomenkielisille esitetään valmis päätös. Ottakaa tai jättäkää, muuta ei heru.

JK. Börjekin heräsi talviuneltaan!   

18
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 04. 06. 2013 09:09 »
Soini esiintyi aamuteeveessä Urpilaisen kanssa. Esiintyi - ei saanut puheenvuoroa Urpiksen huutaessa suut ja silmät täyteen juontajaltakin. Zyzyttiä on sanottu Suomen moottoriturvaksi - on nyttemmin saanut Urpilaisesta todella pahan kilpailijan.

"Keskustelu" ei antanut mitään uutta. Vakuus vakuus-mantraan on jo yhtynyt korkmannit ja monet muut (säälistä?), joita olen joskus jotenkin arvostanutkin. Nyt niistäkin ns. asiantuntijoista on sukeutunut poliitikkoja!

Nämä "vakuudet" eivät niin kovin monimutkaisia loppujen lopuksi ole - Jutta ja kump. tekevät asian tarkouituksella monimutkaiseksi. Turha niitä oli niin pitkään salassa pantata! No, oikeus puuttui sitten salailuun!

Fakta: Ns "vakuudet" ovat suomalaisten omia rahoja, jotka on toistaiseksi (pysyvästi, sanoo Jutta) talletettu pankkiin kasvamaan korkoa, eikä vastaa tietenkään inflaatiota. Toistan: Ne ovat suomalaisten rahoja - vastaavaa sopimusta (Jutan mielestä historillinen) muut euromaat eivät vastaanottaneet/hyväksyneet, vaikka sitä kaikille tarjottiinkin! Miksihän?

On myös syytä muistaa, ettei kukaan olisi voinut ketään pakottaa mukaan Välimeren maiden tukemiseen. Painostus teki siitä totta. Voi hyvällä syyllä odottaa, että "vakuudet" jäävät painostuksen jälkeen vielä muille maille vierahille. Kuinkahan moni on vielä hengissä kun ns. vakuudet laukeavat!

19
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 03. 06. 2013 09:09 »
Ilmeisesti euromaat ovat todella typeriä - lukuunottamatta tietysti Suomen nykystä hallitusta ja varsinkin sossuja! Heh heh!

Kaikille ko. maille esitettiin vastaavaa "vakuussopimusta" kreikkalaispankkien kanssa, mutta vain Suomi tarttui tuohon kultajyväseen! Ilmiselvästi Perussuomalaisten pelko ajoi hallituksen tuohon (epä)toivoiseen tekoon.
Ihmettelen, ettei se Backman ole vielä huomannut syyttää PS:ää asiasta. Kaikkea muuta kaveri viäntelee, kuten kunnon savolaisen pitääkin.
 

20
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 03. 06. 2013 08:08 »
Pohjalainen uskalsi ja kehtasi nostaa esiin tabun, eli puheen ruotsinkielisten eduista suhteessa suomenkielisiin.
Päivystäviksi lääkäreiksikin Vaasan terveyskeskuksiin hankitaan riikinruotsalaisia keikkalääkäreitä, jotka eivät tietenkään taida suomea.
Tästähän Vasabladet innostui! Pohjalaista syytetään kielivihan lietsonnasta - totuuden kertomista verrataan ruotinkielisiin kohdistuneisiin vihaviesteihin!
Onko todellakin niin, että kielryhmien keskinäisen tasa-arvon puolustaminen ja vaatiminen voidaan tulkita kielivihan kylvämiseksi?

Noin puhuvat tietysti vain ne, jotka pelkäävät juuri tuon tasa-arvon toteutumista! Näpit irti ruotsinkielisten saavutetuista erikoiseduista, viesti on selkea!
On todella upeaa, että edes media uskaltaa nostaa esiin epäkohtia, kun suomenkielisiltä päättäjiltä ei löydy selkärankaa.

21
Päivän Pohjalainen jatkaa artikulointia Vaasan tk:n viikonloppupäivystysksestä ja tilanteen laittomuudesta.

Kuvaavaa on, että Suomen ruotsalainen Öhman puolustelee laitonta käytäntöä, ei voi mittään!

Mutta - että myös suomalainen Rapo - Vaasan poliitikkokunkku levittelee käsiään ja ymmärtää ihan hyvin tuota ruotsalaista lääkäritoimintaa Vaasassa! Rapo hyväksyy tilanteen, vaikka se kohdistuu suomalaisiin, joopa joo!

Väitän, että suomalainen keikkalääkäri löytyisi Vaasaankin heti, jos vain halua on!

22
Manteirolla menee kyllä metsään.

Kenenkä mukaan ovat joutuneet opettelemaan myös ruotsinkieltä? Taitaa olla vain Manteiron unissa tuo vaatimus.

Manteiro voi kysyä Vaasan keskussairaalan tilastoja vaikkapa Kentalalta. Vaikka nimi on Vaasan keskussairaala, niin se on samalla myös alueen keskussairaala.
Metsään meni todellakin, mutta metsään menijä oli taas make (kuten muulloinkin)! Media ilmaisi/julkaisi espanjoolien tullessa: Ensin opiskellaan suomen kieli sitten ruotsi! Faktaa, ainakin radiossa ja lehdistössä!
Lisäoppia makelle: Kentalalla ei liene kovin paljon tekemistä Vaasan keskussairaalan kanssa, tuskin määrää edes Vaasan kaupunginsairaalan asioista. Siltä ainakin tuntuu - ärkkopee rules, valitettavasti!

23
Voi mikä pyhä yksinkertaisuus, make!

Kentala on vain yksi suomenkielinen nimi ruotsinkielisessä virkamiesjohtoryhmässä. Oma vastuunsa on Sirviölläkin, mutta minkäs teet kielellisille luovutetun vallan edessä?
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/ruotsin-kielella-paasee-jonon-ohi-laakariin-1.1397222
Suomessa on liikuvia keikkalääkäreitä pilvin pimein - Promedi on esimerkiksi vaasanseutulaisten omissa käsissä oleva lääkärikeskus (se siitä verotuksesta).  Kyseessä on politikonti, joten meidän, kuulepas make, on turhaa muuta kuin lähinnä arvailla näitä juitsuja vanhojen kokemusten perusteella. Meillä suomenkielisillä ne ovat valitettavasti huononlaisia! 

24
Espanjasta tuotetut sairaanhoitajat lähtevät Lipettiin. Se on jossain liki Englantia ja Espanjaa - sanovat.

Sairaanhoitajat on tietenkin värvätty vain ja juuri vaasalaisia sairaita - lähinnä vanhuksia - hoitamaan. Tarkoittaa myös lähinnä suomenkielisiä. Ruotsinkieliset kun sattumoisin hoidetaan enimmäksen verovapaiden ruotsalaissäätiöiden hoitokodeissa. Yhtä uutta ryhdytään juuri rakentamaan poltetun talon paikalle. (Vaativat myös Vaasan kaupunkia osallistumaan rakennuskustannuksiin - mikähän mahtaa olla tilanne? Vaikeneminen linee kultaa, joillekin.)

Vaasan kaupunginsairaalan potilaat ovat (mutu-tuntumalla - myönnetään make) lähes sataprosenttisesti suomenkielisiä.  Siksi vierasmaalaiset hoitajat eivät tietenkään voi ymmärtää, miksi heidän pitäisi vaikean suomen lisäksi vielä opetella vaikea ruotsi! Aatelkaapa vaikka ite, ryhtyisittekö itse moiseen urakkaan?
Vain, koska ärkkopee niin vaatii!

25
Että Pohjalainen on ihan oikeasti uskaltanut ottaa kantaa suomalaisia sortavaan tk-menettelyyn Vaasassa! 
Näitä asioita yleensä korkeintaan päivitellään suomalaisten keskuudessa, kukaan ei tee asialle yhtikäs mitään. Vaasassa ruotsinkielinen virkamiesjohto (kaksi jopa mustasaarelaisia) voi näköjään tehdä mielensä mukaan kaikissa asioissa. Kaupungin poliittiset päättäjät, joille valta loppujen lopuksi kuuluisi, eivät edes vikise.
Edellisestä kielii myös se, että ostolääkäreistä vastaa riikinruotsalainen Attendo (toimii kaikissa pohjoismaissa). Johtopäätöksensä voi kukin tehdä itse.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/ruotsin-kielella-paasee-jonon-ohi-laakariin-1.1397222

Edellisellä sivulla oleva tekstini Jerpyyn tk:sta antaa viittauksia eriarvoiseen kohteluun laajemminkin Vaasassa ja Ranta-Pohjanmaalla. Myöskään keskussairaalan jonojen pituuksista eri kieliryhmien välillä ei tietenkään sallita minkäänlaisia tutkimuksia. ÅA ei julkaise - suomenkieliset tutkimukset estetään.
Kaikkea muuta (jos mairittelee ruotsalaisrannikkoa) tutkitaan - ilmeisesti päämäärä pyhittää tarkoitushakuisesti tutkimuskohteet/julkaisut, vai mitä?

26
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 25. 05. 2013 09:09 »
Lisää tutkimusta sossujen laskutaidosta.

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/

27
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 25. 05. 2013 09:09 »
Suosittelen linkin avaamista!

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/

Täältä löytyy tärkeimmät.

28
Vaasa / Vs: Vaasa on koulukaupunki
« on: 24. 05. 2013 10:10 »
Vaasan lyseon lukiolla ei mene lukiovertailussa hyvin, valitettava tosiasia. Sijoitus 351/448:sta.
 
http://www.hs.fi/kotimaa/Ressu+taas+lukioiden+ykk%C3%B6nen++katso+koko+lista+Suomen+lukioista/a1305681078381

Ruotsinkielisten lukioiden menestystä ei voi tietenkään verrata suoraan suomalaisiin. Ruotsinkielisissä lukioissa käytetään riikinruotsalaisia oppikirjoja ja yo-kirjoitukset tietenkin laaditaan sen mukaisesti.

Edellämainituista seikoista johtuen ruotsinkieliset tarvitsevat omat kielikiintiönsä jatko-opiskeluihin päästäkseen.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 24. 05. 2013 09:09 »
En finne igen!

30
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 23. 05. 2013 08:08 »
Pohjalaiselle liputusta uskaltamisesta. Kansalaisaloite vapaasta kielivalinnasta tuntuu olevan melkoinen tabu medialle. Varsinkin YLE:ssä on ilmeisesti kielletty mainitsemasta nimenomaan tätä aihetta. Sopulit tottelevat.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kansalaisaloite-etenee-jo-22-000-haluaa-pakkoruotsin-pois-1.1393447
Kannattaa lukea paperilehdestä ko juttu.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/131

Aloitteen tekijät tähdentävät, ettei piikki kohdistu ruotsinkielisiin tai ruotsinkieleen! Totta on kuitenkin, että nykymeno aiheuttaa suomalaisissa inhoa kaikkea ruotsalaisuutta kohtaan, joten pakkoruotsin poistaminen on myös ruotsinkielisten etu.

J.K. Kokoomuksen puoluekokous teki v.2010 päätöksen vapaasta kielivalinnasta - puoluejohto torppasi kylmästi päätöksen. Puolue taipui - pääääää!

31
Kokoomukselle plussat, samoin Pohjalaiselle! Pohjalainen lienee ensimmäinen mediooso, joka uskaltaa julkaista uutisen aloitteesta.
Myös Perussuomalaiset ovat koko puolueen voimin vapaan kielivalinnan kannalla.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kansalaisaloite-etenee-jo-22-000-haluaa-pakkoruotsin-pois-1.1393447

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/131

Aloitteen tarkoitus ei ole olla ruotsin kielen/kielisten vastainen!

32
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 22. 05. 2013 15:03 »
Miksi pitäisi ryhtyä itsekukin funtsailemaan, kun asioita tutkineet ja tutkivat sen niin selkeästi sanovat?

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/05/1759323/tutkija-suomalainen-maahanmuuttopolitiikka-ei-ruotsia-onnistuneempaa

Epäilemättä ennemmin tai myöhemmin totta myös Vaasassa. Ovathan ne jo käyneet poliisinkin päälle.

33
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 22. 05. 2013 14:02 »
Lisää sossukukkasia Iltalehdestä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013052217048379_uu.shtml

Näiltähän nyt onnistuu mikä tahansa:
http://www.svenskanu.fi/pdfs/pdf_3_6
Viesti listasta oli löytänyt tiensä ihan Pohjalaisenkin tekstaripalstalle. Jippii!

34
Sekalaista keskustelua / Vs: Ärkkopee
« on: 22. 05. 2013 08:08 »
Olisi jo toivonut että tästä 700 vuotta kestäneestä epäinhimmillisestä ja ihmisarvon vastaisesta rasismista olisi päästy mutta mikään ei ole edelleenkään muuttunut. Kyllä nyt on jo aika karistaa tämä inhottava rasismi :

"Alun perin Pietarsaaren lukio innostui muutosta ruotsinkieliseen gymnasiumiin, jossa sanotaan olevan tilaa myös suomenkielisille.

Gymnasiumin opettajanhuoneesta kantautui kuitenkin viestejä, ettei lukiolaisia toivota sinne"

http://yle.fi/uutiset/pietarsaaren_lukiokiista_lahtoruutuun/6652779

Herkkoo tietää, mistä puhuu - asia on kiistatta, kuten sanoit. Suomen ruotsalaisten harrastama rasismi ammentaa kuitenkin pelosta ja omiensa pelottelusta. "Jos annat piirunkaan periksi, ne vievät koko käden" - ärkkopeeläinen motto!

Suomen ruotsalaisella pikkuvähemmistöllä on niin valtaisat erikoisedut suomalaisten kustannuksella, että niistä ollaan valmiit tappelemaan sinne kuuluisaan hamaan asti.
Aina pitää myös muistaa, että ilman suomalaisten rähmäläisten apua tuo ei tietenkään onnistuisi.

"Mitä enemmän yritetään ruotsittaa, sitä enemmän inho kaikkea ruotsalaisuutta kohtaan kasvaa Suomessa" (ja Vaasassa)! Fakta!

35
Vaasa / Vs: Vaasanlaivat
« on: 22. 05. 2013 08:08 »
Nimenmuutoksen myötä perinteinen Vaasanlaivat on muisto vain! Vaseliini.

Kuolinisku suomalaisuudelle tuli viimeisen "mohikaanin", Reko Märsylän potkujen myötä. Nyt laivan ja yhtiön miehitys on viimeistä konemiestä myöden ruotsalainen, joko riikin- tai Suomen ruotsalainen. Suomalaisten raha sentään kelpaa. 

36
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 05. 2013 09:09 »
Pohjalaisen pääkirjoittaja (Kalle-Matti) on tunnustuksellinen Perussuomalaisten vastustaja.
-------
Kalle Isokallio kiteytti perjantain jälkiviisaissa nuo "vakuudet" hyvin: Olisitko itse valmis lainaamaan kymppitonin (10 000), josta maksamastasi rahasummasta lainanottaja tallettaisi tilillesi neljä tuhatta (4 000) euroa? Tuo neljä tuhatta olisi valmis nostetavaksesi kolmenkymmene (30v.) vuoden kuluttua - korkoineen. Voi taivahan talikynttilät, jopa ylekirjoittanut tajuaa tuon paradoksin!
-----
Todellakin voi sanoa - historiallinen puhallus suomalaisten veronmaksajien rahoja! Pääkirjoitustoimittajan Perussuomalaisten irvailu onkin ehkä tarkoitettu pelkäksi hämäykseksi ja ärkkopeeläisten (tabu) ja demarien (tabu) PS-pelkojen liventämiseksi.
(Sallinette, että lainaan itseäni ed.siv.)
Jatkoa seuraa päivän Pohjalaisen pääkirjoitussivulla, kun Kataisen suulla haukutaan Timo Soinia, joka kehtaa tehdä julkeaa oppositiopolitiikkaa! Timo on uskaltanut arvostella sossujen sukupuolikiintiön unohtamista, vaikka juuri sdp on kiivaasti profiloitunut tasa-arvopuolueeksi. Myös tältä osin Kataiselta voi odottaa tällaista.
Pohjalainen/Katainen/lainaus: "Hän piti vanhanaikaisena ajatusta, että valintoja arvioidaan sukupuolen, ei niinkään asiantuntemuksen ja osaamisen näkökulmasta".
Onhan se toki hirvittävää, kun perussuomalaiset löytävät jatkuvasti asiasta kuin asiasta sanomista. Ihan riitaakin haastavat Kataisen mielestä. Kukin voi vetää omat johtopäätöksensä.

JK. Jatkuvasti puukorvat vaativat Kreikan tuille vaihtoehtoa! Soini ja PS ovat myös toistuvasti antaneet vaihtoehdon: Kreikka ulos eurosta, kelluva valuutta - drakma - tilalle! Myös monet todelliset asiantuntijat ovat tätä mieltä, järkipolitiikka ei kuitenkaan aina sovi politiikan tekoon!
   

37
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 20. 05. 2013 09:09 »
Pohjalaisen pääkirjoittaja (Kalle-Matti) on tunnustuksellinen Perussuomalaisten vastustaja.
Tämän päivän Pohjalainen ei tee poikkeusta. Äkkinäinen voisi kirjoituksesta päätellä PS:n olevan pääsyyllinen eteläisen Euroopan talousvaikeuksiin. Kirjottajan mielestä lusmumaita pitäisi auttaa mitään kyselemättä - mitään vaatimatta. Pohjalaisen ja demarien mielestä Suomi onkin siis onnistunut neuvottelemaan historialliset vakuudet rahojen vastineeksi! Nuo "vakuudet" ilmaisunakin on ihan itsensä demarien ajatuspajan ilmiömäinen tuotos. Siihen uskoo vakaasti Pohjalaisenkin toimittaja.

Kalle Isokallio kiteytti perjantain jälkiviisaissa nuo "vakuudet" hyvin: Olisitko itse valmis lainaamaan kymppitonin (10 000), josta maksamastasi rahasummasta lainanottaja tallettaisi tilillesi neljä tuhatta (4 000) euroa? Tuo neljä tuhatta olisi valmis nostetavaksesi kolmenkymmene (30v.) vuoden kuluttua - korkoineen. Voi taivahan talikynttilät, jopa ylekirjoittanut tajuaa tuon paradoksin!

Todellakin voi sanoa - historiallinen puhallus suomalaisten veronmaksajien rahoja! Pääkirjoitustoimittajan Perussuomalaisten irvailu onkin ehkä tarkoitettu pelkäksi hämäykseksi ja ärkkopeeläisten (tabu) ja demarien (tabu) PS-pelkojen liventämiseksi.   

38
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 16. 05. 2013 12:12 »
Päivän Pohjalainen kertoo (ei julkaistu nettilehdessä!) valt.puh.johtajan aktiivisuudesta muun muassa sivistystoimen kehittämistoimikunnassa. Toimikunta ottaa kantaa tärkeisiin virkoihin, kuten opetusviraston johtajan viran jatkosta. Yli-ikäinen Svanljung on vihdoin viimein luopumassa tehtävästä.
Tuntuu siltä, että Strand haluaisi luopua ko. virasta Svanljungin jälkeen, miksi? Halutaanko valta ehkä säilyttää kokonaan mustasaarelaisen Knookalan hallussa, onko pelko, että virkaan valittaisiin suomenkielinen haltija? Se kun olisi niin kovin luonnollista.
Myös parin muun ylemmän viran täyttö on liipasimella, vaikka kaavajohtajan ja vapaa-aikaviraston päällikön pesteihin on pätevät valittu, ainakin vt:nä.

Asian tiimoilta herää myös kysymys, miksei niinkin isolla ryhmällä kuin Perussuomalaiset, ole jäsentä mukana sivistystoimen kehittämistoimikunnassa (Strand + 4 eri puolueista? Jopa keskusta on mukana!

JK. Wärtsilän johtaja on myös kutsuttu toimikunnalle kylään. Stefan Damlin on kuulema ihan tasapuolinen tolkun kaveri - eikä mikään rantaruotsalaisten etujen takuumies. 

39
Sekalaista keskustelua / Vs: KEPU!
« on: 03. 05. 2013 12:12 »
Ministeri teiden kunnossapidosta:
"Keskustan jäljiltä ei ole rahhaa"

- Tahtotilaa kyllä on, mutta keskustan jäljiltä ei ole rahhaa.
Näin tiivisti liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) tiestön nykyisen korjaustilanteen.
Jollain perverssillä tavalla ihmisiä on aina kiinnostaneet vähälahjaiset ihmiset.  Ministeri Kyllönen on juuri sellainen. Hän kiehtoo mediaa ja ihmisiä myöskin,  hänen tekojaan ei kyyseenalaisteta jostain syystä. Vaikka hän on, kuin norsu posliinikaupassa.
Hän on impulsiivinen ja vähälahjaisin ministeri tässä hallituksessa.  Itseasiassa oli hyvä että hän toi sen noinkin selvästi ihmisten tietoisuuteen.
[/quote]

Kyllönen on ihan kiitettävästi ominut monien nykyministerien Katais-tavan vittuilla kysyjille, jotka tekevät asiallisia/asiattomia kysymyksiä hallituspolitiikasta. Ministerien käytöksen pitäisi olla aina korrektia, vaikka opposition kysymykset kuinka ärsyttäisivät. Katainen on hyvin opetuslapsensa kouluttanut.
Mitä otsikon kepuun tulee, Sipilän kiltti esiintyminen tuskin on suosion nousuun vaikuttanut. Pikemmin voi sanoa, että kakojen (KAnsallinen KOkoomus) ja sossujen töppäykset ovat ilmiön aiheuttaneet.
Rkp-juoksupoika YLE on nyttemmin nostanut Sipilän jokaisen pojan ja tytön tietoisuuteen!   40
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 01. 05. 2013 12:12 »
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288561718824.html

Jotenkin tykkään poliitikon puheessa sanoista Suomi - suomalainen - isänmaa! jos emme itse huolehdi itsestämme, meistä suomalaisista, niin kuka sen sitten tekee? Vrt. Suomen historia! 

Pages: [1] 2 3 ... 17