Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - nikkari

Pages: [1] 2
1
Vähänkyrön asiat / Vs: Foorumin osio poistuu
« on: 12. 07. 2011 04:04 »
Isonkyrön ja Seinäjoen kategoria otetaan käyttöön heti kun niille löytyy käyttäjiä saman verran kuin keskimäärin muille suosituille ketjuille. Karsimisen tarkoituksena on vain seliyttää foorumia.  Nyt on otollinen tilaisuus tehdä ehdotuksia.

Esim. Laihia-ketju ei juuri kiinnosta ketään laihialaisia sen jälkeen kun poistin Isoo-Antin huonon käytöksen vuoksi.

Eiköhän nimim. vaasalainen oleta laihialaisia tyhmäksi tuolla mielipiteellä. Seuraan palstaa satunnaisesti ja omat kirjoittelut tyrehtyi samasta syystä, kuin Pohjalaiseen.

Kaikki Vaasaa ja Vaasan tavoitteita kritisoivat mielipiteet joutuvat tarkan moderoinnin kohteeksi. Laihialaisilla ei ole todellista sananvapautta Vaasalaisia foorumin palstoilla, kun alkaa asiat olla vastakkain Vaasan edun kanssa.
.

2


Meinaatteko jättää Laihialaisten oman "Hilja maitotytön nro. 54" kokonaan lehdelle soitteleen.

Eihän tuo  ole pysähtynyt juttelemaan meidän laihialaisten kanssa, Hilja nyt sentäs käy katsomassa lehmiä joskus tuossa naapurissa, auton ikkunasta.

Edit:
Täysin asiatonta nimittelyä.  Viestiä on moderoitu.

3
OW on ajattelematon, jos olet Pihlajaniemen kanssa keskustellut asiasta ja esität sen jälkeen tuollaista niin voi vetää asiasta 2 johtopäätöstä.

1. Sovitte Pihlajaniemen kanssa asian esittämisestä sekoittamaan pakkaa Vaasan alueella.

2. Pihlajaniemi vei sua kottikärryyllä railakkaasti.

Äänestäjien aliarvostus ekakohdassa ja tokassa Pihlajaniemi halveksi OWn älykkyyttä.

4
Laihian asiat / Vs: Laihian kunnanjohtajan valinta
« on: 15. 02. 2011 09:09 »
Katsotaan noita kunnanjohtajan paikkaan hakeneita vähän tarkemmin, kun tuntuu nimimerkkejä pelottavan lausua mielipidettä asiasta.

Olli Ikonen on ajautunut luottamuspulaan edellisessä työpaikassaan. Luultavasti ei tule toimeen laihialaisisäntien kassa, sitäkään vertaa. Ottihan laihialaaset Jalasjärveltäkin moisen. 

Petri Liukku on hakenut kaikkia vapaita työpaikkoja mutta ymmärretään, Kihniö on pienen velan kunta n. 700 €/as. ja odotetaan kuntaliitoksia jolloin työpaikka katkolla ja tekevä mies työttömänä.

Keijo Kapiala Ilmajoelta esittelee itsensä linkissä. Tuntuu ikämieheltä.
 http://www.keijokapiala.com/25
Pääseehän tuosta eroon piankin, kun jää eläkkeelle.

Ari-Pekka Laitalainen Kokoomus puoluekannaltaan, vaasalaiset eivät harkinneet häntä toimialajohtajaksi (miksi?) nuori, kokematon. Opetetaanko hänestä "käteen sopiva".

Rami Mattila Ilmajoelta, kokemuksen puute mutta voi olla oppimaton juokalehtimaan. Muuttaisi kuntaan ja pääseehän tuosta eroon epäluottamuksella, ellei mies pelaa vieläkään ja piereskelee (vitsi).

vapaa toimittaja Matti Mäkelä Varkaudesta, ei tarvitse enempää palstatilaa

kasvatustieteiden maisteri Juha Rikala Laihialta, Rikala on saanut verenperintönä epätoivottavaa oppia. Kokemusta kunnan johdossa ei ole ja sukulaisen sekaantuminen kauhistuttaa (kokemuksesta), kasvatustieteillä ei aikuisia johdeta.

diplomi-insinööri Tapani Tarri Vantaalta, Ei saa tietoa joko lintu tai kala

Helena Tuuri-Tammela Isostakyröstä. Tuntuu avoimelta immeiseltä ja informaatiokykyiseltä, joskin poliittinen suuntautuneisuus ei mitenkään edistä haluttavuutta. Sikaloitten lisääminen ei edistä Laihian imagoa. Tietää isäntien metkut mutta menee mukaan kottikärryihin.
Huonoja puolia myös, että Helena maksaa veronsa naapurikuntaan.

hallintotieteiden maisteri Jyrki Vuorjoki Seinäjoelta on ollut myös lähdössä Seinäjoelta jo hetkestä mutta ei ole saanut tuulta siipiensä alle. Saattaa olla kunta-alalla oppia saanut ja innokas mutta kokemusta arvostava kuntaa arvelluttaa ottaa kainaaloon oppilasta.

5
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 21. 01. 2011 15:03 »
Laihian väkiluku noussut Vaasaa enemmän. Lapsiystävällisessä kunnassa tulee aina reiru kasvu..

6
Laihian asiat / Vs: Eduskuntavaali ehdokkaat Laihialla
« on: 11. 12. 2010 07:07 »

 Porvaririntama petti erittäin pahasti omat hiljaiset tukijansa. 


OW on ihannoinut monet kerrat äärioikeistolaista puoluetta, kun joku perustaisi sellaisen. Tarkastellaan perustettavan unelmapuolueen menestymisen edellytyksiä.

Ensinnäkin sille pitää saada valovoimaisia keulakuvia ja mieluummin osaavista ja "rehellisistä" politiikoista, jotka eivät petä. Äänestäjät eivät muuten anna sille uudelle puolueelle poliittista voimaa ja mitä sellaisella kuppikunnalla tehdään, joka mesoo vain muutaman ihmisen voimin tupailloissa, kuten eläkeläispuolue.

Suomesta ei taida löytyä sellaisia ”henkipattoja” joille leimautuminen äärioikeistolaiseksi houkuttelisi ja löytyisikö heistä yhtä rehellisiä kuin nykyiset poliitikot. Kummankin laidan ääriliikkeet ovat näivettyneet Eduskunnassa.   

Politiikassa toimivat henkilöt ovat rehellisiä mutta heidän rehellisyytensä on erilaista laatua, kun vertaa meihin tavallisiin äänestäjiin.

Ehdottaisin OWlle luettavaksi noin 500 vuotta vanhaa kirjaa, sillä siihen aikaan viisaat miehet osasivat jo analysoida poliitikon tai virkamiehen tyhjentävästi. Ei ihmiset siitä ajasta ole muuttuneet, joten kuolleena syntynyt ajatus tuo ehdottamasi ”sapelipuolue” joka poistaa Suomesta sossut ja kolmikannan. Kommariista ei ole niin väliä.

Kirja on: Tyhmyyden ylistys (Erasmus Rotterdamilainen)

Ellei Laihialta löydy, niin Maakuntakirjastosta saa.


7
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 09. 12. 2010 12:12 »
Mielenkiinnolla  tarkistin vanhoista RG LINE OY AB tiedoista ja tulin siihen tulokseen, että vaasalaisilla on isomman luokan ongelma.

Ei tuota propleemaa hoideta Vaasan sähkön osingoilla eikä taida riittää Vähänkyrön sähkölaitoskaan. Tyhmempikin tajuaa, että suomeksi sanottuna: "Nyt on kustu kumpaankin silmään jo vuosia."

8
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 08. 12. 2010 11:11 »
Kävin Tampereella ja esittelyssä ilmoitin olevani Pohjanmaalta niin yleisöstä kuului kysymys, että oletko sieltä Pohjolan Palermosta?

Tarkoittikohan tuo kysyjä Vaasaa? Palermossa on satama ja Vaasassa myös, Palermossa "kosa nostra" Vaasassa ei varmasti ole mitään vastaavaa.

9
Viime vuosikymmenten kahta lamaa on turha verrata, koska syyt ja seuraukset ovat tyystin erilaiset.

-90 luvulla Venäjän viennin ongelmat aiheuttivat todella suuren työttömyyden, pitkäkestoisuuden vuoksi. Vaikutus tuntui jopa valtion ja kuntien henkilöstön alasajossa.

 Parhaillaan menossa oleva lama on Tilastokeskuksen mukaan (pudotus lähes yhtä suuri kuin -92–93) ollut kestossaan lyhyt ja vaikutukset jäivät työttömyyden osalta huomattavasti pienemmiksi.

Velkaantumisen ennustuksia pitkälle tulevaisuuteen on vaikea uskoa, kun viennin ja tuonnin volyymit saattavat muuttaa tilannetta jo pienen ajan kuluessa.

Suomessa nykyisin toimiva hallitus ja sen tavoitteet ovat huomattavasti suurempi ongelma kansalle, kuin velkaantuminen.

Näitä tuomiopäivän mustaan huntuun verhoutuneita ennustajia on riittänyt yhteiskunnassa aina ja tulee ilmeisesti jatkossakin sikiämään mutta katsotaan aamuruskon suuntaan.

10

Tämän kun saisi vielä jonkinlaisena screen saverina :)

http://www.velkakello.fi


Velka per kansalainen ylitti 14 000 eur

"sinun osuutesi valtion velasta
14 034,43 euroa"Bruttokansantuote per kansalainen.

http://www.stat.fi/til/vtp/2009/vtp_2009_2010-07-15_tau_001_fi.html

Virallinen tilasto johon voi luottaa.

Tilastokeskuksen:

http://www.stat.fi/til/jali/2009/jali_2009_2010-09-30_tie_001_fi.html

Näistä voi jokainen todistaa lähes mitä haluaa.11
OWn tulisi tajuta velkakohteen vaikutus velalliselle, jos talon isäntä lainaa omalle pojalleen niin velka on huomattavasti erilainen, kuin talon ulkopuolelta otettu.

Suomen valtion velka on hyvin suurelta osin verrattavissa talon sisällä kierrätettyyn rahaan, obligaatiot joista valtion maksama korko jää maan sisäiseen talouteen. Suomen valtion velka on siirrettyä veroa.

Yhteiskunnan toimivuuteen otettu laina on kerättävä meiltä suomalaisilta heti veroina, ellei haluta kasvattaa velkamäärää. Kuinka moni on valmis moista korotettua veroa maksamaan ja kuinka monelta sitä pystyisi perimään? Varattomalta väestöltä saa kyllä paljon veroina mutta pitää perintä suorittaa pitemmän ajan kuluessa.

Onko OWn käsityskyky osittain rajoittunut, kun hän ei huomaa, että valtion ja kuntien omaisuus vastaa täysin otetun velan määrää?

Esim.
Vähänkyrön kunta on täysin velaton, jos se myy omistamansa osakkeet ja sähköyhtiön. Lisäksi pikkukyrön omistama rakennuskanta on arvoltaan huomattava.

Onko OWn käsitys, että tuleville sukupolville jätettävä velka olis jotenkin epäoikeuden mukainen toimenpide?
Tulevat sukupolvet hyötyvät meidän rakentamasta valmiista yhteiskunnasta ja pystyvät tekemään kansantuotteen niiden avulla. Jokainen meistä jättää lisäksi perinnön heille. Ei niin voi laskea, että tuleva sukupolvi saa täysin valmiin yhteiskunnan velattomana, koulutettuna ja pipareilla syötettyinä.

Esim.
OW voi omalla kohdallaan kokeilla sukupolven vaihdossa tuota velka teoriaansa. Anna pojalle pelkkä maatila velattomana ilman koneita ja rakennuksia, ottakoon velkaa. Toisessa vaihtoehdossa annat hänelle ne nelivedot ja tuotannossa tarvittavat laitteet + rakennukset ja velkaa 10-15 % niiden arvosta. Tyhmempikin talousmies tajuaa vaihtoehtojen edullisuuden, toisessa vaihtoehdossa tuotannon voi aloittaa heti täysimääräisenä.
12
Quote

Jos Eu ei olisi alkanut elvyttää, /- Ei visioissani olisi mitään epäselvää /- Olisin toivonut-/ Kaukonäköisyys olisi -/olisi voinut paneutua- /rakenteiden purkaminen, olisi antanut jne.


Tätä tavattiin ennen sanoa hidasälyisyydeksi.

OW:n vastaus ei nyt vakuuttanut nikkaria, talousasioista perillä olevan taloustietäjän puheenvuorolta. Koko vastaus vilisee ehdollisia sanoja. Ennen tavattiin sanoa että; Jos tädillä on munat niin kysymyksessä on ilmeisesti setä, mutta eihän sekään pidä enää paikkaansa.13
Quote
”Laihialla on Pohjanmaan parhaat mahdollisuudet, mutta niin avuttomat johtajat, ettei tapahdu muuta kuin maksujen-, verojenkorotukset ja velan otto!

Tähän sitä on nyt tultu ja vahingot ovat niin mittavia että en usko ainakaan nuoremman polven jäävän sitä maksamaan.

Tosin äänestäjien kannalta aivan liian myöhään,  2009 syksyllä,  kun kukaan ei enään myönnä uutta lainaa ja ollaan selvitystilassa koko kunta.”
[/size]

Lainasin OW:n kirjoittamaa ennustusta aikaisemmasta kirjoituksesta. Lisäksi sieltä löytyi kohta jossa OW ilmoitti Laihian olevan lopullisessa konkurssissa 2011. Odotetaan vielä ensi vuoteen, kun se maailmanloppu koittaa Laihialle.

OW vois antaa väliaikatiedotteen yllä olevasta ennustuksesta. Me luotamme täysin OW:n talousalan tietouteen.

14
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 09. 11. 2010 18:06 »
En ymmärrä OWn ajatuksen juoksua, että miten mielipiteeni muuttaa muotoa, jos jalkojenväli näkyy.

Nykysuomessa viisas mies kunnioittaa myös naisten mielipidettä, eikä yritä siirtää aivoja alaspäin.

15
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 09. 11. 2010 06:06 »
Ihmisluontoon kuuluu, että sanojen käyttelyllä osoitetaan omaa osaamista, pätemistä, kuulumista sivistyneistöön. Sivistyssanat ovat pätemisen väline mutta siitä huolimatta hyvä yleissääntö on, että älä käytä sivistyssanoja. Mitä laajempi yleisö, sitä vähemmän pitää käyttää sivistyssanoja. Mielestäni niiden käyttö on keikarointia tai joissakin tapauksissa suorastaan sumutusta.

Ei kompetenssi sano mitään sellaista, mitä ei voisi sanoa sanalla ”pätevyys”, ellei sitten ole tarkoitus vaikeuttaa ymmärtämistä. Kompetenssin voi joku lukijoista ymmärtää tarkoittavan kilpailukykyä ja tässä yhteydessä ei ilmeisesti sitä tarkoiteta, ei ainakaan liikunnallisesti.

Eräs nyrkkisääntö sanoo, että jokainen sivistyssana pudottaa puolet lukijoista pois.

Keväällä voi Niemistön Jussin tavatessa sanoa hänelle, että meidän pitää ensi viikolla aloittaa modifieraaminen. On Jussi ihmeissään, kun ei ymmärrä tuota ranskan sanaa ja kotona ihmettelee sivistynyttä naapuriaan.

En nyt halua loukata OW:tä tällä mielipiteellä, sillä tiedän hänet korkeasti sivistyneeksi mieheksi ja hän käyttää sujuvasti sivistyssanoja tupailloissa.
16
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 08. 11. 2010 09:09 »
Ilonaiheita löytyy naapurin kirjoittamiskyvystä, mutta samalla iloisuudella on käänteinen puoli, Hän ei muista nuoruuden aikaisia asioita.

Dementia on tulossa meille yhteiskuntaan ongelmaksi asti, mutta siinäkin on käänteinen puoli olkaamme iloisia lisääntyneestä vanhuusiästä.

17
Laihian asiat / Vs: Uutishistoriaa Laihialta
« on: 07. 11. 2010 04:04 »
En ole ehtinyt paneutua vielä noihin vanhoihin lehtiin mutta vanhoja sukulaisia koskevat uutiset kiinnostavat, josko sieltä löytyisi.18
Laihian asiat / Vs: Uutishistoriaa Laihialta
« on: 06. 11. 2010 19:07 »
.


Tuosta mökin seinältä reväistystä skannauksesta ei saa toki mitään selvää mutta lukee jotain?

Jokainen kysyy

Mitä sosialistit tahtovat?

Mutta nyt on suomeksikin ilmestynyt kirja, joka vastaa tuohon kysymykseen Sen nimi on:http://digi.lib.helsinki.fi/sanomalehti/secure/showPage.html?conversationId=1&action=entryPage&id=728715

Tuossa linkissä saa lukea ko. lehden arkistosta.

19
Laihian asiat / Vs: Eduskuntavaali ehdokkaat Laihialla
« on: 30. 10. 2010 12:12 »


nm. nikkari voisi hyvien yhteyksiensä puolesta ja aikansa kuluksi selvitellä, miksi Kokoomus Laihialla on yhteistyössään Perussuomalaisten kanssa äitynyt lähes samanlaiseen ja samantasoiseen politikointiin Keskustaa ja maaseutua kohtaan,  kuin aikoinaan voimissaan ollut,  valtakuntaa johtanut SDP.

 

Lainaan tässä kohtaa ajatusta muistini perukoilta.
”Näyttäisi siltä että pientalopojat ovat kunnostautumassa Kunnanhallituksen kaadossa. Nyt vihdoinkin vallankumoukselliset ovat totuuden edessä. Nyt olisi hyvä jos kullakin olisi historiallista tietoa. Ettei vain lähtisi mukaan sellaiseen jonka lopputulosta voi vain arvailla, kaikki ei ole aina miltä näyttää. Usein totuus on taruakin ihmeellisempää. Ja nyt kuljemme kokoajan vaarallisempaa toimintaa kohti. Tässä puoltaan ei kannata arvalla heittää. Keskustan valtuutetut ovat nyt totuuden edessä suosiako anarkiaa vai demokratiaa.”

Yhteyksilläni en voi ylpeillä mutta keskustelin asiasta Antin kanssa ja Antti oli kanssani samoilla linjoilla, että Laihian etu on demokratian palautus kunnanhallitukseen. Ei tuonkaltainen totalitarismi kunnanhallituksen taholta (kunnanhallituksen valta ulottuu koko virkamies- ja luottamusmies toimintaan) voi olla kuntalaisten etu.

Tuonkaltaisen toiminnan lopussa odottaa tilanne, että kunnanhallituksen puheenjohtaja kulkee ”Nokian nuoriso-ohjaaja” toisessa ja kahleet toisessa kädessä.


20
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 28. 10. 2010 17:05 »
Mikä laihialaisia häiritsee, kun vuorokauden aikana palokunta saanut hälyjä aivan alvariinsa.

http://www.tilannehuone.fi/halytys.php?keskus=laihia&etaisyys=100

21
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 28. 10. 2010 03:03 »
Nysseon torettu nottei tua laihian seurakuntakaa ole vapaa riattauresta tai ihimisten väheksynnästä! Nimittään ei ole seurakuntavaalien eherokkaat vaalikonehes niinkun muiren seurakuntien!

Jep, Pölkkypää on oikias tuossa vaalikone asias. Ehdokkaiden olis pitänyt ilmoittaa rehellisesti kantansa kirkon piirissä vellovaan ajankohtaiseen aiheeseen ja selkeästi.

Homojen eroaminen on pientä liikettä seurakuntien piirissä, jos sitä verrataan mahdolliseen heterojen joukkopakoon, kun kirkko alkaa siunata samaa sukupuolta olevia ”härkä- tai lattaa lyöviä pareja”.

Kirkon jäsenissä on paljon korkeaan veroa moittivia mutta erokynnys on korkea, kun pitää esittää kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta olevaa yhteiskunnan jäsentä.

Homomyönteinen kirkko antaa ainakin itselleni erityisen syyn kirkosta eroamiseen ja verorahojen säästämiseen. Kirkolta saatavat palvelut tuntuvat todella pieniltä siihen rahamäärään, jonka jokainen jäsen maksaa veron muodossa.
22
Laihian asiat / Vs: Eduskuntavaali ehdokkaat Laihialla
« on: 21. 10. 2010 15:03 »
Kyllä Päivin on syytä olla hissukseen ja jättää nuo Ahti Karjalaiselta opitut litaniat esittämättä.

Eihän Päivin selityksissä ollut päätä eikä häntää. Olis voinut selventää edes tuon pannuhuone episodin, että (hän laittoi eriävän mielipiteen asian käsittelyn yhteydessä). Laittoiko Hän?

Laihian Kunnanhallituksen toiminta on ollut samanlaista törmäilyä "seinästä toiseen" koko kuluneen toimikauden ja kunnanjohtajan opastusta ällästikulla.

Oppilaat ovat kuitenkin olleet ilmeisesti esimerkillisiä "Jukolan veljeksiä".
23
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 16. 10. 2010 18:06 »
Näitä ongelmia Laihian kunnan johtoryhmässä osasi odottaa viime vaalien jälkeen. Valituksi tuli täysin kokemattomia henkilöitä joiden neuvottelutaito ja kokoustekniikka vaativat pitkää hiomista.

Poliisi on tottunut antamaan määräyksiä ja edellyttää niiden noudattamista, mutta politiikassa sellainen aiheuttaa ylitsepääsemättömiä ongelmia. Varapuheenjohtaja Päivin historian tuntien en ihmettele vaikka hän seuraa ”pimeästi perässä”.

Näistä lähtökohdista viisaan kunnanjohtajan ratkaisut ovat täysin hyväksyttäviä.

Valtuuston on otettava ohjat tässä tapauksessa ja tehtävä voimakkaitakin ratkaisuja.

24
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 15. 10. 2010 14:02 »
Laihian kunnanjohtaja sanoutui irti? Onko pannuhuoneen tapaus takana? Lapiolahti ja Nyystihän organisoi senkin jutun.

http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=538787&Title=Laihian+kunnanjohtaja+j%E4tt%E4%E4+virkansa

25
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 09. 10. 2010 16:04 »


Tämä oli mielenkiintoinen ilmoitus.   Mikä mahtaa olla Suursmurffin reaktio. Niiskuneidin kohtalo on varoittava esimerkki. Onnea yritykseen.

Toivon Nuuskamuikkusen järkeistyvän myös. Ei Matti (Järviharju) Perustuslaillisissa saa mitään aikaan, vaikka me kumpikin annettais sille äänemme.

26
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 09. 10. 2010 05:05 »
Mertsi kirjoitti Pohjalaisen yleisönosastossa asiallisen kirjoituksen maahanmuutosta mutta minä en löytänyt siitä ajatusta ja mielipidettä ko. asiaan.

Tulin vakuuttuneeksi siitä, että Persut saavat ensi vaaleissa mun vaatimattoman ääneni. Minä olen äänestänyt tähän mennessä järkevästi mutta hurja meno vain lisääntyy Suomessa.

Tuhansia lapsia odottaa perhettään savimajoista tänne valtion kustannuksella ja Suomen johto  lapioi seteleitä miljaadi tolkulla mailmalle.

Ainut selitys kansalle on Suomen maineen säilyttäminen hyvänä maailman toreilla. 


27
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 28. 09. 2010 10:10 »
Ihminen on erehtyväinen, lehmä on märehtiväinen, on sitten rantaniityllä tai ylempänä.

28
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 23. 09. 2010 13:01 »
Hyvä teksti Tapiolta.  Nyt kun vaaliraha paljastuksista on päästy ikään kuin alkuun.  Voidaankin edetä todellisen poliittisen mädännäisyyden patologiaan. Tässä prosessissa totisesti materiaalia piisaa.

On hieno nähdä että on olemassa vielä terveitä ihmisiä,  jotka ovat nousseet puolustamaan viimehetkillä, ihmisyyttä ja yksilön oikeuksia.

Onko OW muuttanut mielipidettään, kun "pannuhuoneella" moraalia riitti ymmärtämään kähmintää vaalirahojen jaossa, mutta nyt onkin toinen ääni kellossa?

29
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 22. 09. 2010 16:04 »
Kävin tänään Seinäjoella ja keskustelin seinäjokisten essolla (Epstori) paikallisen tietotoimiston osanottajien kanssa. Heillä oli tieto, että Seinäjoella asuu tänään enemmän suomen kansalaisia kuin Vaasassa.

Vaasalaiset laskevat väestölaskennassa ulkomaalaiset samaan nippuun, jos ulkomaan kansalaiset siivotaan rätingistä pois, niin Seinäjoki menee kirkkaasti väkimäärässä edelle.

Seinäjokisia on n. 57000 ja vaasalaisia n. 56000 suomalaista taaplaajaa. Voisihan Seinäjokikin haalia 3000 rahantarpeessa olevaa henkilöä sosiaalitoimiston luukulle jonoon ja laskea ne kaupungin väkilukuun lisänä.

Tämä näin meidän laihialaisten kesken tiedoksi.


30
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 21. 09. 2010 06:06 »
Aamun Pohjalaisessa oli uutinen tapahtuneesta ryöstöstä.

KLIP

”Tällaistako tämä nyt alkaa olla, ajatteli Tuula Kamila ensimmäiseksi aamun tapahtumista.”

KLAP

Eihän tässä kuitenkaan ole piiloviestiä rasismista ja moitetta Vaasan pitämästä suomen ennätyksestä maahan muuttajien vastaanotosta.

Vaasan pitää liitoskuntien alueelle perustaa asuinalueita maahanmuuttajille niin eiköhän tulevaisuudessa asukasvirta käänny kaupunkiin takasin. Nyt tilanne alkaa olla sellainen, että keskiluokka hakeutuu näille tuleville liitosalueille kasvattamaan lapsensa.

31
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 11. 09. 2010 07:07 »
Puupäälläkin meni lastu kurkkuun, kun Mattila hermostui pannuhuoneella ja paiskas Persut kompostiin.  Virkavaltaa tosin apuna käyttäen. Fanttomi teroittaa Santaloukolla asettaan ja tekee yllätyshyökkäyksen pannuhuoneelle. Lyijykynä onkin ollut kesäterässä jonkun aikaa.


32
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 31. 08. 2010 07:07 »
Tilasin keväällä Pohjalaisen nettiversion ja oletin saavani lukea edellispäivän "valeet" aamuisin, mutta kuinka kävikään, Pohjalaisen nettiversio on tullut iltapäivisin luettavaksi monet kerrat kesän aikana.
 
Sinne lehdelle voi lähettää palautetta mutta roskakoriin joutuvat järjestään.

Ilkka tuntuu toimivan huomattavasti paremmin ja ilmeistä on, että huomaamatonta tilaajavirtaa ohjataan sinne suuntaan. Onhan Pohjalainen vaipunut jo paikallislehden tilauslukuihin.

33
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 20. 08. 2010 03:03 »


Ero on sitäkin merkittävämpi kun Seinäjoen tapauksessa on kyse oikeista veronmaksajista.


Aivan tuosta yhden rivin välistä voisi lukea  Herkoon vihjailua Pöhjanmaan Mogadishun väestön etnisestä taustasta.

No, Vaasan valtuusto lähettää (valtion kustannuksella tietenkin, ei Seinäjoen huonoa esimerkkiä kopioiden kuntarahoilla) Rabben laivan Afrikkaan noutamaan lisäväestöä. Niille valtiolta saaduille Uumajan reitin tukirahoille löytyy näinollen talvikuukausian ajaksi tarpeellista käyttöä.

Visiointia voisi jatkaa vielä kotouttamisen aloittamisella jo laivamatkalla, niin tulevat vaasalaiset osaisivat sanoa jo saapuessaan satamaan, että " Jag är svenska och bor i Vasa". Siinäkin valtio säästäisi, kun ei Vaasassa ja Oravaisissa tarvitse enää kotouttaa.34
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 19. 08. 2010 13:01 »
Oikein nikkari nikkekin kauhistui tuota Seinäjoen asukasluvun kohoamista, kun luin Ylen uutisia.

2 vuotta, niin Vaasa putoaa n. -500 asukasta ja Seinäjoki samaan aikaan n. +1000 capita. Siinä sitten ollaan käytetyt kalat housuissa, että silleen.

http://www.yle.fi/alueet/pohjanmaa/2010/08/seinajoen_vakiluku_kasvaa_kohisten_1915226.html

35
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 18. 08. 2010 19:07 »
Minä en ole kuitenkaan nähnyt Ilkassa vielä uutista esim. Jukka Vihriälästä.

Olin puintihommia tekevän isännän puimurin päällä ja hän ei tiennyt mitään asioista.

36
Vaasa / Vs: Vaasa, kelvoton kaupunki asua
« on: 30. 07. 2010 04:04 »
Vaasalaiset opetettu valittamaan joka asiasta. Vaasassa on kehittynyt oikei kilpaileva toiminta valituksissa, kuka keksii eniten valituksia.

Luin tänään Pohjalaisen tekstaten palstalta valitusta/paheksuntaa Seinäjoen lentoaseman mahdollisesta valtion tuesta ja valittajat ovat unohtaneet tyystin Uumajan linjalle vuosien ajan pumpatut verorahat.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 20. 07. 2010 12:12 »
Pohjalaisesta on tullut vaasan alueella asuville paikallislehti. Maakuntalehti on määritelty alueella merkittäväksi lehdeksi mutta onko Pohjalainen enää n. 25000 kappaleen levikin turvin merkittävä?

Ilkan levikki hipoo 60000 kappaletta ja uutiset tulee sieltä Pohjalaiseen valmiiksi pureskeltuina. Nimi vaihtuu painossa lehden sivuille, muuten samaa tekstiä ja mainoksia vähemmän.

Ilkka on pannut Pohjalaiseen marionetin päätoimittajaksi ja päätoimittaja raasu yrittää sumuttaa itsepäisiä, vanhassa pitäytyviä lehden tilaajia yliyltiöpäisillä sanavalinnoilla.

38
Laihian asiat / Vs: Uutishistoriaa Laihialta
« on: 30. 05. 2010 19:07 »


Vanha isäntä jatkaa eläkkeen nostamista ja maatyöläisenä osakeyhtiössä. Työväestölle, jos taataan samat edut, että eläkkeellä saa nostaa entistä ansiotuloa niin samassa jamassa oltaisiin Kreikan kanssa.

Mistä lähtien eläkkeellä olevalta työläiseltä on osakkeen omistus kielletty,vaikkapa sen entisen työpaikan?

On varmaan kovin vaikea tajuta, jos se eläkeläinen on osakkeenomistaja yhtiössä, tekee työpanoksellaan tuotannon eikä ota palkkaa, vaan vetää osakeantina  "verorahoista tulevat EU tuet", verorahoista maksettavan eläkkeen lisäksi.

Nämä maanviljelijät ovat viljelleet samalla työpanoksellaan tilaa aina mutta EU:n asettamat rajoitukset, että eläkkeellä oleva ei saa yhteisistä varoista maksettavaa maataloustukea on kehitetty kiertotien asialle ja eläkkeellä perustetaan tilasta osakeyhtiö. Osakeyhtiön kautta saa maataloustuet vaikka osakkaina on 2-3 vuotiaat lapsenlapset.

39
Laihian asiat / Vs: Uutishistoriaa Laihialta
« on: 30. 05. 2010 17:05 »
Kyllon aikoohin eletty, kun rengit huuteloo isäntien asioosta.Vaikkei se ihime oo.kenen leipää syöt sen lauluja laulat!Puupäähommia!Meiltähän tämä käy!

Persujen lisääntymiseen on järkevä selitys. Vanhat maanviljelijät ovat tulleet siihen ikään, että EU-tukia ei enää eläkeikäisille makseta.

Jokainen (lähes) maatila muutetaan osakeyhtiö pohjaiseksi, kun jatkajat ovat kortilla. Jälkikasvu on elänyt työväestön keskuudessa liian pitkään, eikä vanhan idiootin kanssa eläminen maatilalla enää "naksaa".

Vanha isäntä jatkaa eläkkeen nostamista ja maatyöläisenä osakeyhtiössä. Työväestölle, jos taataan samat edut, että eläkkeellä saa nostaa entistä ansiotuloa niin samassa jamassa oltaisiin Kreikan kanssa.

Nämä uudet maatyöläiset liittyvät sankoin joukoin Persuihin mutta mun mielestä Maaseututyöväen liiton pitäis perustaa oma osasto näille epärehellisille työläisille.


40
Laihian asiat / Vs: Uutishistoriaa Laihialta
« on: 30. 05. 2010 16:04 »


Sen sijaan on erittäin rohkeaa sekoittaa politiikka ja yhtiön hallitustyöskentely.  Sellainen saattaa viedä vaikka raastupaan.  

Paljon vakavemmat seuraukset, meidän kuntalaisten mielestä on hallituksen rahanjako, Alajärvelle saakka. Eikö meidän laihialaisten rahojen lahjoittamisen pitäis pysyä omassa pitäjässä? Mitä helvettiä hallituksen jäsenten päässä liikkui, kun suolletaan varoja Alajärvelle saakka.

Raastupa on Ristilälle oikea paikka ja sieltä tuomio, yhteiskuntaa palvelemaan pari vuotta vapaa-aikana. Namupapereita keräämään tienvarsilta keväisin.

Pages: [1] 2