Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Samba

Pages: [1]
1
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 21. 09. 2007 09:09 »

Onko lopullinen syyyllinen Vaasan kaupungin johdon kyvyttömyys ottaa päätöksentekoon mukaan myös asiantuntijoita niin kuin Erkki Laurttamus sanoo Blogissa?

Onko kysymys siis todella hiekkalaatikon pojista, jotka eivät halua muita lootalleen?Tässä saattaa olla selitys moniin muihinkin onnettomiin tapahtumiin.

Vaasan kaupunki on siitä erikoinen yhteisö, että sinne on vuosien varrella siunaantunut työntekijöiksi maailman parhaita huippuosaajia. Perusteluja väitteeseeni löytyy paljon. Vaasa ei tarvitse uusia tuulia, ei ulkopuolisia asiantuntijoita, ei uusia työntekijöitä, ei luovia ratkaisuja eikä yhtään mitään, jos ideat tulevat muualta kuin kaupungin palkkalistoilla olevien huippuosaajien aivoista. Ideoita ei oteta edes käsittelyyn, koska kukaan ei voi olla parempi kuin vaasalainen huippuvirkamies.

Muualla maailmassa osaajien ammattitaito on rajallista ja siellä joudutaan usein turvautumaan itseään osaavampien ihmisten tietotaitoon. Vaasa on ilahduttava poikkeus, koska huippuosaajat ovat jo kaupungin palkkalistoilla ja sen takia ulkopuolinen apu käännytetään jo ovelta takaisin edes tutustumatta avun tarjoajan asiaan. Tämä on niin ainutlaatuinen siunaus kaupungille, että siinä olisi jo ainesta maaimanlaatuiseen uutisointiin.

Huippuosaajat eivät ole löytäneet tietänsä vuosien saatossa vain tekniseen toimeen. Näitä superihmisiä ovat muutkin hallintokunnat pullollaan.

Kuka osaa sanoa, miten suuri kiitos kaupungin keskitetyllä henkilöstötoimella on tässä vuosia sitten tehdyssä huippuosaajien haalimisella palkkalistoilleen. Miten paljon henkilöstötoimisto suojelee tätä huippuosaamista uusilta kenties vahingollisilta tuulilta?

2
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 22. 08. 2007 18:06 »
Jos tilojen käyttätarkoitus on luokkahuone, voisiko siellä toimia esim päiväkoti. Lastenvaunut parvekkeella viittaavat päiväkotitoimintaan tai lastenvaunuliiketoimintaan. Mahdoton ajatus, että Sokerin pääkonttorissa asuisi joku, jolla on pieni lapsi. Jos näin kuitenkin on, niin onko kiinteistön käyttötarkoitus muutettu asumiskäytöksi? Löytyykö sellainen muutos pöytäkirjoista?


3
Yleistä keskustelua / Asumistarkoitus
« on: 02. 08. 2007 14:02 »
Kirjoitin viestini tähän ketjuun koska en voi enkä osaa yhdistää huoneiston mahdollisia asukkaita kehenkään. En tiedä kuka huoneistoa vuokraa, mutta vuokraajan on ymmärrettävästi oltava alv-velvollinen liikkeenharjoittaja, koska kyseesä on teollisuuskiinteistö. Ainakaan PYK ei vuokraa toimitilojaan muille kuin alv-velvollisislle. Lastenvaunut parvekkeella herättävät ihmetystä ellei toimitiloissa sitten harjoiteta lastentarvikebisnestä.

Liikehuoneiston käyttäminen asumistarkoitukseen mahdollistaajopa veronkierron, koska huoneistosta maksetun vuokran alv on tietenkin vähennyskelpoinen alv-tilityksissä, samoin vuokrakulu on vähennyskelpoista liiketoiminnan tuloksessa. Jos aikanaan selviää, että asunnossa todella asuu ainakin äiti ja lapsi, voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä toimitilan alunperin vuokranneen yrittäjän rehellisyydestä. Minä ainakin protestoin siinä vaiheessa ostoboikotilla ko yritystä. Mutta kuten sanoin, minulla ei ole minkäänlaista aavistusta, kuka siellä mahdollisesti asuu ja asuuko yleensä kukaan. Tosiasia kuitenkin on , että pervekkeella on useaan otteeseen ollut lastenvaunut.


4
Yleistä keskustelua / Pieni parveke
« on: 01. 08. 2007 19:07 »
Mahdoton ajatus, että joku asuisi alueella. Kiinteistörekisterin mukaan alueen omistaa Vaskiluodon teollisuuskiinteistöt Oy c/o palosaaren Yrityskeskus Oy. Vaasan kaupungilla on myös lainhuuto alueella sekä myös Etelä-Pohjanmaan voimalla. Mikä näistä mielestänne pilaisi maineensa vuokraamalla teollisuus- ja toimistokiinteistöjä yksittyiseen asumiskäyttöön?

Totta kuitenkin on, että tornin kupeeseen on ilmestynyt puinen parveke. Outoa sekin, että parvekkeella oli lastenvaunut. Tämä tietenkin viittaa siihen, että siellä saattaa asua jopa lapsi, ellei sitten tornissa toimi lastenvaunuja markkinoiva yritys. Tietämäni mukaan ainakin Palosaaren Yrityskeskus on tarkka suojelluiden rakennusten ulkonäöstä. Uskon, että ainakin PYK tulee osaltaan selvittämään asian.

5
Vanhainkoteihin paperinenällinoja vanhuksille, ettei tarvitse kovaan vessapaperiin niistää.

Olisi aika konkreettinen kohde ja samalla kunnioitettaisiin heitä, jotka ovat koko ikänsä maksaneet ahkerasti veroja!

6
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 30. 04. 2006 12:12 »
Sardinas, puhut asiaa. Koko Tallinnan matka on saanut kohtuuttomat mittasuhteet, mutta mistä se kertoo? Se kertoo omaa karua kieltään tästä kaupungista ja sen asukkaista. Olen samaa mieltä siitä mitä kirjoitat Tallinnan pubeista. Tiedoksi tässä nyt sekin, että noihin seksipubeihin eksyvät turistinaisetkin. Se kuuluu joskus shoppailumatkojen sisältöihin. Eikä siellä sitä varten käydä, että ostettais "sitä", "sitä" myyviltä hyvännäköisiltä miehiltä.

7
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 21. 04. 2006 17:05 »
Juhani, osuit asian ytimeen. Mistä löytyy enkeli, joka täällä viihtyisi? Masokismi auttaisi viihtymistä?
Masokistinen enkeli olisi ihanne.
Hakijat taitavat jäädä vähiin. Vaasan maine kiirii kauas. Suomi on pieni maa ja täällä asuu pieni kansa ja Vaasassa pikkusieluinen kansa.

8
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 12. 04. 2006 07:07 »
Mistä te oikein keskustelette? Onko tässä syyllisiä? Tässä on varmaankin kysymys vanhasta perinteestä, joka kohdistuu naisiin. Naisen on oltava kaksinverroin parempi työelämässä, saavuttaakseen saman aseman kuin mies. Jos kaupunginjohtaja olisi nainen. "hyvä veli" kerho olisi jo järjestänyt miehelle työpaikan. Ehtotan, että keskustellaan tässä nyt kaikki kaupunkimme Hyvä Veli kytkökset perinjuurin. Kuka uskaltaa lähteä tähän mukaan? Ennenkuin arvostelette, Hyvät Veljet, miettikää ensin omat kytköksenne.

9
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 23. 01. 2006 19:07 »
Kyseisten organisaatioiden maine työllistäjänä ja työyhteisönä on todella huono. Olisi kovin erikoista jos moni kykenevä ja aikaansaava ihminen hakeutuisi sinne omatoimisesti töihin. Pahin skenaario lienee se, että uudet tulijat ovat niitä, jotka eivät muualle kelvanneet.

************************************************
Aikamoisen näkökannan heitit Foliohattu kaikessa viisaudessasi. Kaupungin palveluksessa taitaa olla 4000 - 5000 ihmistä. Ovatko he mielestäsi sellaista rupusakkia, joka ei muualle kelvannut?
Herää ihmeessä ja ala kunnioittamaan ihmisiä, muitakin kuin itseäsi!

Pages: [1]