Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rinnewood

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 01. 06. 2013 20:08 »
Jopas on vääntöä yhdestä nimestä!
Tuo että olisi aikoinaan huumorimielellä annettu toi nimi, on mielestäni aika kaukaa haettu. Neekerikylä nimihän annettiin kun talot oli tervattu tummiksi. Tumma talo->tummuuden yksinkertainen synonyymi: Neekeri. Sana ei siihen maailman aikaan ollut mikään halventava. Jopa pienten lasten koulukirjoissa kuvattiin mustaihoista ihmistä neekeriksi ilman sen kummempaa vinoilua. Se vaan oli sen aikainen tapa.
Tuo että nykyisellään väännetään tuosta nimestä on mielestäni tekopyhien ituhippien ja äärimielisten maahanmuuttovastaisten välistä kädenvääntöä. Luulis että äärioikeistomielisten mielestä paikan nimeksi sopisi sata kertaa paremmin Aaltopuisto että pääsisi vihatun ihmisryhmän rodun nimeä kantavasta nimestä. Ellei sitten ole kyseessä rankkaa kuittailua että nykyään rasistiseksi miellettyä sanaa saisi käyttää ihan luvan kanssa??
Ja mikä on sitten nimen vaihtoa havittelevien tarkoitusperät? Pelätäänkö että joku ottaa herneet kolviin tuosta alkuperäisestä nimestä? Että joku pahoittaa mielensä? Mielestäni toi koko dilemma on aika umpisolmussa. Tekopyhät kukkahattuhenkilöt nielkööt ylpeytensä, ja äärimieliset nimikettuilijat pitäkööt turpansa. Alkuperäinen nimi kunniaan. Muuten voi käydä niin että viidenkymmenen vuoden päästä hämmästellään kovin tuota nimenvaihtoa? Niin ne ajat muuttuu. Tämä päivähän on sitä huomisen historiaa..

2
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 31. 12. 2012 20:08 »
Otan osaa. Hyvin ikävä päätös kuluneelle vuodelle.

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Iron Sky
« on: 27. 03. 2012 20:08 »
Vip ensi-ilta on jo ollut mutta pian koittaa virallinen ensi-ilta laajalle yleisölle. Kovin on positiivista palautetta tullut arvostelijoilta: http://www.stara.fi/2012/03/27/iron-sky-arvostelu/

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Missä hyvä pizza/kebab?
« on: 20. 02. 2012 19:07 »
Jörskin Kebab Jeppiksessä eli Pietarsaaressa on maan paras! Piste!

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Iron Sky
« on: 20. 02. 2012 19:07 »
Jep Star Wreckistä (Star Trekin parodiaversio) lähti liikkeelle tämä maailmanvalloitus! Täytyy kyllä hankkia omaan arkistoon myös tuo Star Wreck!
Nyt alkaa tästä jälkimmäisestä Iron Skystä tulemaan melko vakuuttavaa krediittiä:
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/features/the-scifi-movie-hollywood-would-not-dare-to-make-7209270.html

7
Sekalaista keskustelua / Iron Sky
« on: 09. 02. 2012 22:10 »
Kovaa kotimaista leffaa täytyy nyt linkittää! Aikalailla harrastelijapohjalta tämä on alkujaan lähtenyt liikkeelle joten matkan varrella on jalostunut melko laadukkaalta tuntuva tuotos:
http://www.ironsky.net/

8
Yleistä keskustelua / Vs: Presidentinvaalit 2012
« on: 03. 02. 2012 19:07 »
Näissä pressavaaleissa ei ole enää vastakkain sitä perinteistä oikeisto-vasemmisto ideologiaa.. Nykyään puhutaan suvaitsevaisuudesta. Mitä se on? Sitä että perussuomalaisista saadaan työntää vaikka mitä saastaa ilmoille ja siten puhdistetaan se omatunto kaikesta pahasta ja lunastetaan jokin näkymätön taivaspaikka?
Äh, pois se minusta...

Nyt on vain kaksi vaihtoehtoa olemassa. Huono ja vähemmän huono. Sukupuolinen suuntaus on tyhmä peruste äänestää tai olla äänestämättä kyseistä henkilöä. Nyt etsimme suomelle keulakuvaa ja eräänlaista mannekiinia valtakunnalle. Itse arvostan perinteisiä arvoja. Huolestuttaa sellainen havainto että kahdesta vaihtoehdosta toinen uhkaa repiä kansan ihan täysin kahtia tullessaan valituksi, ja toinen taas on valtaosalle melko yhdentekevä vaihtoehto joka ei aiheuta suurempia intohimoja..

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Videolla päin pläsiä
« on: 15. 07. 2011 21:09 »

.

1959 Chevrolet Bel Air vs. 2009 Chevrolet Malibu kolaritesti

Aika järkyttävä näky

http://www.videobash.com/video_show/old-vs-new-chevrolet-crash-test-32297

.

Tuo taisi olla melkolailla rankasti manipuloitu törmäyskoe. Vanha läpimätä chevy kuorrutettu pinnaltaan uutta vastaavaksi ja tekniikka poistettu nokalta. Sen lisäksi runkopalkkeihin porattu reikiä heikentämään rakennetta ym.. En tokikaan puolusta että vanha klassikko on turvallisempi kuin uusi muovisukkula, mutta jos näitä törmäyskokeita aletaan kärjistämään tällä tavoin niin ei kohta tiedä mihin voi uskoa..?
Tuossa linkki alkuperäiseen tuubilinkkiin ja kommenteista voi lukea lisää aiheeseen liittyvää juttua ja mielipidettä:
http://www.youtube.com/watch?v=joMK1WZjP7g&feature=player_embedded

10
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 16. 06. 2011 22:10 »
......voi ei, minä kun  odotin hiukan edistystä! :(

11
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 16. 06. 2011 17:05 »
..hmm, edistystä etten sanois. Tuo Karin video matkasta Gerbystä kaupunkiin oli ihan kelpo tavalla tiivistetty. Vaikkakin nuo kuvasiirtymät antoi mielikuvan vessapaperirullan vetämisestä, ja musiikki oli jokseenkin unettava, mutta loppuviimeksi antoi kuitenkin hymyn huulille! :)
Kokonaisuudessaan tollasen reittivideon voi toteuttaa myös ihan nopeutetulla kuvalla ja aiheeseen sopivalla kiihkeällä musiikkivalinnalla..
Toinen Lajusen video antoi viitettä että rokkiaineksia ilmassa. Taustalla soiva biisi oli kantavana runkona ja kovin oli jo käytetty vaivaa erilaisiin kuvakulmiin ja mainiosti hyödynnetty ulkomaista halpatyövoimaa.. (vitsivitsi, ennenkun kasvimaa kiipeää kolvin tukkeeksi..) ;)
Tulipa tuosta videoiden jakelusta ja katsojamäärien bongaamisesta mieleen että onko se lukumäärä oikeestaan joku itseisarvo? Mulla ei ole koskaan ollut tärkeää tuo että miten paljon noita videoitani katsellaan. Tärkeämpää on vain se että se tavoittaa nimenomaisen kohdeyleisön jonka voinee laskea yhden käden sormilla. Silti muutamia videoitani on katseltu melko runsaasti ja tämä kyseinen raina jopa yli 50000 kertaa:
http://www.youtube.com/user/Rinnewood#p/u/19/LsMGKiFvkK4
Syytä en tiedä, mutta luulen että joku mersuharrastaja on linkannut sitä jonnekin merkkikerhon foorumille ja siitä on mennyt vielä eteenpäin? Aikoinani tein tuon videon ihan tekemällä, eli koostin sen sekä videopätkistä että valokuvista. Lisäsin siihen taustalle saksalaista kansanmusiikkia kun pääosaa esittää jonkinlainen mannelavetti.. ja loppu on historiaa. Nyt myöhemmin on kiinnostus laantunut että en jaksa nähdä niin paljoa vaivaa noihin videoihin. Arkistossa on silti vielä tuntitolkulla videotallenteita että kyllä sitten kun oon eläkkeellä..... ;)

12
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 14. 06. 2011 23:11 »
Juu täytyy siinäkin mielessä nostaa kuvaajalle hattua että eipä ole hirveästi kamera heilahdellut.. Tuossa videossa näkyvää valokuvaajanaista kävi kyllä hiukan sääliksi kun jollain pikku korvanapeilla ajatteli selviävänsä siinä radan vieressä.. Ilmeisesti videon tekijä huomasi saman ja ajatteli että nyt otetaan kuvaa kun täti ottaa lukua..? Kaksi Top-Fuel Dragsteria kun lähtee viivalta niin maan kamara tärähtää oikeesti 2,2 richterin asteikolla, ja jokaisessa sylinterissä räjähtää melko reilua dynamiittilatinkia vastaava voima. Sylintereitä on kahdeksan ja kierroksia taitaa olla sellainen 6-8000 kun tuo ohjus singahtaa liikkeelle.. Kiihtyvyys nollasta sataan on reilusti alle sekunti ja tuosta lähtöviivalta maaliin (400m) kestää noin alle viisi sekuntia parhaimmillaan. Loppunopeus muistaakseni jotain 400-500kmh..
Tuo on siis fysikaalisesti mahdollisimman radikaalein juttu mitä tavallinen ihminen voi edes vierestä kokea. Monen sadan metrin päässä katsomossakin saa pitää vähintään käsiä korvalla kun maa tärähtää!
Parisen viikkoa vielä niin Suomessa voidaan nähdä näitä ainutlaatuisia 'räkstereitä' ihan livenä Alastaron moottoriradalla, EM-kisoihin jonne kerääntyy katsomoon jälleen sellanen Vaasan asukasmäärä yleisöksi.. ;)
Anteeksi jos meni mainostamiseksi...... ;)

13
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 14. 06. 2011 21:09 »
Tuo Niiskutin 'Patarei vankila' juttuhan oli varsin mainio..! Tollasella aiheeseen sopivalla taustamusiikilla siihen saa ihan uuden ulottuvuuden!
Videoklippien koostamisessa kannattaa suosiolla jättää välistä ne löysät pois ja koota se nauha monesta pätkästä joka kokoaa sen aiheen melko tiiviiksi kokonaisuudeksi. Väliin hiukan hidastettua kuvaa, musiikkia päälle, tarkkaan valikoituja otoksia ym niin tylsästäkin aiheesta saadaan mukaansatempaava juttu!
Pahoittelen jos suotta hämmennän tätä teidän kattilaa linkkaamalla omaa moottoripää-ideologiaa puhuttelevan videon: http://youtu.be/Sjn6kdnjhKQ
Siis tuo ei ole omia tuotoksia enkä nykykalustolla ja taidolla tuohon edes kykene mutta olen varsin otettu miten kiihkeä video tuollaisesta tapahtumasta saadaan luotua kun on oikeat välineet ja ennenkaikkea taitoa ja silmää koostaa monen tunnin videosaaliista muutaman minuutin otos..! ;)
Jos on muita moottoripäitä linjoilla niin kannattaa vilkaista juutuubikäyttäjän 'Impalakungen' filmejä. Toki siellä on varmaan muillekin kotivideoiden tekijöille jotain uutta..?

14
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 09. 06. 2011 21:09 »

Pyydän anteeksi että olen täysin samaa mieltä.. ;)

Tämä viesti tuli kuin kerjäten samaa vastausta missä pyydän näyttämään jotain videota jotta arvostelijan sanoilla olisi kanttia.  Siksi en vastannut vaan ajattelin pilata tämän ilon.  Mutta se olisi väärin.  

Jos sinulla on joku video minkä haluat esitellä niin se olisi hyvä.  Olen nähnyt valokuviasi ja niitä on paljon ja ne ovat aivan hyviä.

Video on yksi mahdollisuus tällaisella blogilla ja haluan tuoda tätä mahdollisuutta esille.

Blogi on kuin sanomalehti mutta siinä on monta etua sanomalehteen verrattuna.  Se on vapaaehtoinen ja riippumaton eikä sen suuntaa sanele kukaan.  Mutta sanomalehteen verrattuna se on elävämpi.  Sanomalehdessä ei ole liikkuvaa kuvaa eikä se päivity kuin kerran vuorokaudessa.

Jos jotain uutisarvoista tapahtuu niin siitä saadaan elävää kuvaa jo ennen sanomalehtiä joissa silloinkin olisi vain artikkeli.

Ainoa puute on se, että ammattilaistasoa ei saada eivätkä vapaaehtoiset sitä ehkä edes halaua sillä kaikki asiat muuttuvat.  Nykyiset videot ovat kaikille mahdollista tehdä ja siksi niihin syntyy eräänlainen kansanomaisuus joka ei aina ole huono asia mutta vaativa silmä siihen heti puuttuu.  Tosin nämä "louskuttajat" joilla ei ole minkäänlaista näyttöä ovat oma lukunsa eikä niitä edes pidä ottaa vakavasti.

Siksi toivonkin, että tämän Rinnewood nimimerkin takaa löytyisi viimein joku jolla olisi ihan oikeasti katetta sanoille eikä se jäisi vain "louskutukseksi"

Eli Rinnewood.  Sinulla on varmasti oma videosi josta voin ottaa mallia?

Onhan niin sanoillasi on katetta.  Muuten se on "louskutusta."
No juu, ehkä ilmaisin asiani hiukan karkeasti, ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi. Ei minulla ole mitään videota josta voisi ottaa mallia. Mutta kuten selvitit niin videoita kyllä on. Täysin luokatonta amatööritasoa jonka vuoksi en välitä linkittää niitä ihan minne vaan. Noissa minun videoissani ei ole mitään annettavaa muille kuin ehkä heille jotka ovat osallisena asiassa. Tallennettuja tuokioita jotka olen melko sellaisenaan tuuppinut tuonne tuubiin.
Tuo aikaisemmin esittämäsi kannanotto että kuvausvälineen käsikirja on ihan tarpeeton julkaisu, vei jotenkin mielenkiinnon tämän aiheen seuraamiseen. Kyllähän sitä välinekikkailua voi harrastaa ja erilaisten lahjoituksien ja sponsorien avulla hankkia viimeistä huutoa olevia mikkejä ym mutta mikäli se käsikirja joutuu lähinnä kahvikupin aluseksi niin sitä ei kannata ainakaan julkisesti kertoa. ;)

Jatkakaa toki, en halua lannistaa. Itsekin kuvailen yhtä sun toista lähinnä omaksi mielikseni mutta tiedän että sitä ei kannata esittää muille kuin niille jotka ovat oikeasti kiinnostuneet aiheesta.
Tuota videoiden leikkausta kannattaa kyllä miettiä. Esim että leikkaa turhat ja löysät välistä pois. Kokoaa kokonaisuuden useammasta lyhyestä ja erilaisesta pätkästä kiinteäksi kokonaisuudeksi. Se vapun veteraaniauto-ajelu oli aiheeltaan kiinnostava mutta.. hohhoijaa. Sopivasti pätkittynä ja tiivistettynä ja eri kuvakulmia ja kuvauspaikkoja käyttäen olis ollut ihan eri tavalla mukaansatempaavaa katsottavaa. Ja selostaminen samalla kuin kuvaa videota on aika vaativa homma.

Kyllä siitä hyvä vielä tulee ja onhan se hienoa että tätä aikaa tallennetaan tavalla tai toisella, koska kuten vanha sanonta sanoo: "Tämä päivä on huomisen historiaa"
:)

15
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 08. 06. 2011 19:07 »
En laita.  Seuraava videoni saattaa kertoa siitä, kuinka kauan kyseinen tilanne on päällä ennenkuin se korjaantuu.  Paikalla on tai pitäisi olla valvontaa.
Säästä nyt meitä foorumilaisia  Kari Lajunen jutuiltasi ja varsinkin videoiltasi.
Tänne tuupatut videot ovat yleisesti täysin luokattomia ja parhaimmatkin vain välttäviä.
Jonkin verran edes voisi odottaa sitä ns itsekritiikkiä.
Pitäisi olla edes hieman öögaa ja tatsia itse hommaan - en tarkoita tekniikkaa ja sen rämpläämistä.
Kuvaaminen yleisesti on hieno harrastus ja jatkakoon kukin sitä.
Mutta harkitkaa nyt hieman todella, mitä tänne pukkaatte.
Johan Hagströmin kuvia ja omistautumista arvostan.

PS. ei kai foorumista nyt tarvitse yrittää tehdä kamerakerhoa ja toimittajina itseään pitävien temmellyskenttää.
Pyydän anteeksi että olen täysin samaa mieltä.. ;)

16
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 08. 06. 2011 19:07 »
Ennenkuin alkaa muita valopääksi haukkumaan voisi vilkaista peiliin mistä sitä amatöörimäistä huolimattomuutta netin käytössä löytyy. Varsinkin paikassa jossa koneet ovat yhteiskäytössä!
Onhan se niin että omasta tyhmyydestä kärsii koko ruumis vai miten se nyt menikään..

17
Vaasa / Vs: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 18. 09. 2010 22:10 »
Autoon on varmaan ihan markkinointitarkoituksessa laitettu tarrat, mutta tuollaisen rämän kyljessä niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kävi mielessä, että onkohan kaikesta muustakin huolehdittu yhtä hyvin (lue:huonosti), kuin tuosta "mainosautosta". Näen usein myös muita samankuntoisia henkilöautoja, mutta sehän nyt on jokaisen yksityisen oma asia millä ajelee.


Olet kyllä ihan oikeassa! Monesti ajatellaan että nuo autot on firmoille vaan työkaluja, kuluvat käytössä ym. Mutta toisaalta firman väreihin teipattu auto on myös mainos, käyntikortti ja jonkinlainen esiliina. Mikäli se työkalu alkaa oleen liian kulahtanut niin firman tarvis miettiä mainoksen poistoa. Yleensä tehdään se siirto että vanha kulunut kalusto myydään kiertoon. Virhe saattaa tapahtua siinä että firman mainosteippaukset jäävät auton kylkeen, mikä on kyllä anteeksiantamaton virhe! Sitähän ei tiedä kukaan millaisena duudson-linttana ne mainokset vielä etenevät katukuvassa..
Oletko Niiskutti varma että näkemäsi Tropiclandia-auto oli vielä firman aktiivipalveluksessa vai jatkaisikohan se jo seuraavaa elinkaartaan jyväjemmarin tavarakuljettimena?

18
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 15. 07. 2010 00:12 »
..vau, Lajunen osaa käyttää kiinalaista halpatyövoimaa hyväksi suomen pyhimpänä aikana eli jussina.. Meillä tarttis työvoimaa talon maalaukseen joiten onnistuisko samalla vaivannäöllä? ;)

19
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka risuttaa
« on: 27. 03. 2010 00:12 »
Risuttaa tämä talvi joka jatkuu, jatkuu, jatkuu, jatkuu.....

Älä muuta virka... on kyllä kummallisin talvi mitä minä muistan.
Mä en ikinä enää halua nähdä lunta..!

Ja muillekin ulkopaikkakuntalaisille vinkki: Älkää tulko nälkäisenä vaasaan! Koskaan ei tiedä mitä naapurikaupan roskiksen skeidaa tuodaan lautasella eteen..

20
Oli kuulemma tänään niin sanottu "älä osta mitään päivä"?
Onneksi en tiennyt. Tai vaikka olisin tiennytkin niin olisin silti ne muutamat pienet sataset sijoittanut ennalta suunnittelemiini kohteisiin. Onko päivän tarkoitus se että pidetään yksi sellainen päivä vuodessa että ei käytetä rahaa? Siinä tapauksessa olen jo ostamattomuus-kiintiöni käyttänyt tälle vuodelle..
Juu eipä sillä ole ilmaston kanssa paljoakaan tekemistä, ainakaan parantavassa mielessä!

21
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 27. 11. 2009 22:10 »
Aika paljon bensaa noiden akkujen hinnalla saa.. Ja oliko vieläkin niin että valtiovalta rankaisee patteriautojen käyttäjiä tällä taannoisella dieselverolla, eli nykyisellä käyttövoimaverolla?

22
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 23. 10. 2009 23:11 »
Toi romukasa kannattaa päästää mahdollisimman pian pois rannasta.. Vaikka uppoaisi ruotsin aluevesiin tai englannin kanaaliin niin onpahan ongelma pois pohjanmaan rannikolta..

23
Valtuuston tietoon / Re: Vaasa unohtanut nuoret
« on: 18. 07. 2009 23:11 »
.............
Menkää junnut ihan vapaasti ajelemaan minne vain pääsette! Näin tehtiin ennen ja tullaan (toivottavasti) vastakin tekemään!
;)

 
  Jees.

  Pietarsaari toivottaa teidät tervetulleeksi.
:) Pikku provo ja siihen vastaaminen on nykyään lähestulkoon taidetta!
Vai oliko tuo ymmärrettävä siten että ulkopaikkakuntalaisten ei sovi tulla vaasalaisten hiekkalaatikkoleikkejä sotkemaan..?!

No, asia ja siihen suhtautuminen on kuitenkin kaupungissa tai toisessa liki samanlaista. Aina löytyy vastustusta sekä puoltoa!
On varsin ilahduttavaa nähdä että Osala ymmärtää tässä asiassa myös päähän(pois)potkittuja eli mopojunnuja!

Ja sitä taannoin paljonkin väännettyä moottoriurheilukeskus-juttua ei kannata ottaa esille tässä yhteydessä. Asia etenee omalla tahollaan ja vaihteeksi "pikku pimennossa" mutta varmasti eteenpäin. On opittu kantapään kautta mitä avoimuus saa aikaan!

nimim. "taas tänään ajettiin pari sataa kilometriä vanhalla antiikkisella bensakrematoriolla jonkin moottoriurheilutapahtuman vuoksi!" (ja vaasalaiset ajoi tuplasti senverran!) ;)

24
Valtuuston tietoon / Re: Vaasa unohtanut nuoret
« on: 17. 07. 2009 23:11 »
Eikös se harrastaminen ole aina tähän asti ollut sitä että saa tehdä mitä itseä eniten kiinnostaa omien mahdollisuuksien puitteissa?
Joillakin se on sitä että tehdään mitä vanhempia enemmän kiinnostaa eikä tartte itse maksaa. Mennään ns. virran mukana, juostaan esim. pyöreän pallon perässä kentän laidalta raikuvien kirosanojen saattelemana.. No, jonkin sortin virran mukana menemistä tuo mopocrossailukin on, mutta jos se oikeasti kiinnostaa ja viikkorahat riittää tankilliseen-pariin-bensaa niin minkä takia sitä pitää rajoittaa että juniorit kuopii mopoilla jossain montuilla keskenänsä?!
Menkää junnut ihan vapaasti ajelemaan minne vain pääsette! Näin tehtiin ennen ja tullaan (toivottavasti) vastakin tekemään!
;)

25
Yleistä keskustelua / Re: Auto, vain ympäristöongelma?
« on: 09. 07. 2009 22:10 »
On se kumma että tällainen vanha friikki ymmärtää ekojuttuja paremmin kuin nykypäivän uusavuttomat teknohipit!

No mitäs sen vanhan friikin pakoputkesta tulee ulos?

Tuohan se on juuri uusavuttomien ekohippien pointti mitä siitä pakorööristä tulee!
Sehän ei suinkaan ole se ainoa totuus! Auton valmistaminen nielee jonkinverran luonnonvaroja joten sen uuden auton hankinnan lykkäämisellä saattaa pelastaa luontoa enemmän kuin jokavuotisella autonvaihdolla! Vai miten tuo nyt menee? Siis eipä tuo jokavuotinen autonvaihtokaan mitään ekojuttua edistä!
No, kun kerran kyselet henkilökohtaisia eli pakoputkiasioita niin mainittakoon, nykyiset vuosittaiset kilometrit jää alle 20tuhannen. Arkiautona on yli 4 litrainen laite joka maantieajossa satasella imee bensaa 8-9 litran välillä. Kesäajokkina on ajoneuvo joka imaisee tuplasti, mutta on myös tuplasti hauskempi! Autojen yhteenlaskettu keski-ikä on yli 20 vuotta. En osta uutta tuppervarea vain sen vuoksi että veisi vain litran-pari vähemmän..
En ole edes harkitsemassa uuden auton hankintaa lähivuosina!

26
Yleistä keskustelua / Re: Auto, vain ympäristöongelma?
« on: 22. 05. 2009 23:11 »
Niin, miten onkaan tuo otsikko; Auto, vain ympäristöongelma?
Siis joka vuosi valmistajat syytää markkinoille uusia malleja. Miten olis kun pantas rajoitukset ettei saa tuoda uusia malleja markkinoille kuin joka viides vuosi korkeintaan? Nyt pitäis vuoden välein vaihtaa vähempi kulutuksiseen tms vihreämpään?
Joka vuosi kuluttajia huijataan, ekologisempia autoja tuodaan markkinoille. Herätkää jo! Kauppa se on mikä kannattaa!!
On se kumma että tällainen vanha friikki ymmärtää ekojuttuja paremmin kuin nykypäivän uusavuttomat teknohipit!

27
Vaasa / Re: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 22. 05. 2009 23:11 »
Hakaristilippu ikkunassa on melko köppäänen mielenilmaus, jolla ei saa ainakaan mitän positiivista aikaan. Itsellä on etelävaltioiden lippu tallin nurkalla pöydän reunan yli roikkumassa eikä sekään ole ollut mikään varsinainen poliittinen kannanotto. Jos hakaristilipun panoo ikkunalle niin täytyy olla joko hyvin tyhmä tai jopa yksinkertainen mieleltänsä. Tai sitten niin fanaattinen aatteen kannattaja ettei ymmärrä mistä puhutaan..?

28
Yleistä keskustelua / Re: Auto, vain ympäristöongelma?
« on: 09. 05. 2009 22:10 »
Surkuhupaisaa että näin harvaan asutussa maassa mietitään keinoja millä maapallo pelastetaan ja miten tehostetaan sitä ennestäänkin valtaisaa joukkoliikennettä, yksityisautoilun kustannuksella.
Jep, ymmärrän että mikäli lähikauppa on kadun kulman päässä ja posti viiden kilometrin sisällä niin kuvitellaan helposti että kaikki suomen kansalaiset asuvat samankaltaisen metropolin sisällä.

Juuei. Eipä ole ymmärrystä siihen että kun harvaan asutussa maassa eletään niin jopa sukulaisiin saattaa olla satojen kilometrien etäisyyksiä, ja niitä suhteita hoitaakseen täytyy olla hiukan jotakin sähköpatteriautoa järeämpää kuljetuskapasiteettia..?

No, onneksi vielä pääsee liikkumaan fossiilisia polttoaineita käyttävillä kulkuneuvoilla joiden omapaino riittää aikuisen hirven kaatamiseen, ettei käy päin vastoin!

29
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 09. 05. 2009 22:10 »
Onhan noissa Ericinkin jutuissa tuota ikuiseksi katsottavaa valitusta, jos niin halutaan tulkita.
Jes, tulee mieleen sanonta: Joka itseään ylentää, se itseään alentaa, vai miten se nyt meni..?
Pakottava tarve selitellä itseään muita viisaammaksi johtaa jopa koomisiin tilanteisiin!

Ei se mitään, jatkakaa vain niin saadaan lisää viihdettä! :)

30
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 09. 04. 2009 19:07 »
...
  Tässä videossa on kyseesä
valkoihoinen joka selvisi luultavasti pelkillä vatsakivuolla. 
...
..munat siltä meni!! Pakostakin haukkasin happea kun yllättäin näin tuon videon. Varmasti ottaa kipiää muuallekin kuin mahaan! Mielestäni silti ei tarvi poistella mitään kun, eihän tuossa edes veri roiskahtanut..? Hollantilainen liikennevalistus on yli sata kertaa raaempaa eikä siitäkään ole mitään mutinoita tullut!

Anteeksi että putosin otsikkoaiheesta. Ilostuttaa: kevät, pitkä pääsiäisvapaa ja omat aikaansaannokset! :)

31
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 27. 02. 2009 20:08 »
http://www.youtube.com/watch?v=znvNW2Y3MMw

Kuvasin kesällä 2008 tavallisen digitaalikameran videokuvausominaisuudella Kanadanhanhia Onkilahden nurmikoilla törkeästi kävelemässä.
Toi Timon video oli oikeasti ihan hauska! Hauskaksi sen teki aiheeseen sopivataustamusiikki. Kävi myös mielessä että tuollainen kanadan hanhi vääntää pian isomman paskan mitä meidän liki 40kg Collie pystyy päivässä tekemään. Tosin kaikkien herkkähipiäisimpien mielestä meidän koiran (ja monen muunkin puudelin) pökäleet pitäis paketoida yksitellen muovipussiin. Sitä menoa maapallo oikeasti hukkuisi muovipaskaan!!

32
Yleistä keskustelua / Pohjalaisen mielipiteelle jatkoa..
« on: 30. 12. 2008 21:09 »
Yleensä paikallisen maakuntalehden tuotoksesta tulee enemmän tai vähemmän palautetta ja mielipiteitä. Tänne ajattelin aloittaa avautumiseni aiheeseen liittyen.

Tuo Kalle Lanamäen sunnuntain pohjalaisessa ollut mielipidekirjoitus oli kyllä mielestäni eräänlainen helmi! Käykääs aikuiset tutustumassa niihin sivuihin joissa lapsenne päivittäin surffailevat! Ei ole mitään kaunista katsottavaa. No, on sitä itsekin ollut aikoinaan lapsi, mutta siihen aikaan kaikkea ei vuodatettu koko planeetan tietoisuuteen!

33
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 30. 12. 2008 19:07 »
Pakko kysyy Rinnewoodilta,
että satukko asuun Villa Svedenissä ?
Ei suinkaan, mutta kävin siellä viime vuoden syksynä venetsialaisten aikaan kun Tialalla oli se valoshow ynnä muuta ohjelmaa. Hieno ilta! Asun suunnilleen Villa Svedenin ja keskustan puolessa välissä, siinä melko likellä natsisivaa (Lidl).. :)

Joo ja niille joita kiinnostaa leikkiä jotaki serlok holmesia niin meidän (toistaiseksi ehjässä) postilaatikossa lukee osa tästä nimimerkistäni. Saas nähä pamauttaako kakarat senkin säpäleiksi, siis sen postilaatikon. Toisaalta melkein toivon niin tulis hyvä syy hankkia laadukas Bobiloota tilalle.. ;) (mutta älkää nyt tämän takia tulko kuitenkaan pommittamaan..)

34
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 30. 12. 2008 19:07 »
Yhdyn ylläoleviin! Tuo pommien räiskintä on vain niin turhaa kuin mikään voi olla! Kivaa se tietty oli silloin kun itsekin oli nuori mutta silti..
Täällä meilläpäin, eli pietarsaaressa, tuo iso paja (upm) järjesti sunnuntai iltana sellaisen räjähdyksen että kiintiö kaikille paukuille luulis olevan pitkäks aikaa täynnä! Asutaan keskustan tuntumassa, n.3km etelään tuosta tehtaasta ja tuntui että koko talo hyppäs paikallaan. Ikkunat helähti, verhot heilui ja koira meinas saada kunnon paskahalvauksen tuohon olohuoneen matolle!
Saas nähdä ottiko koira tuosta opikseen vai hyppääkö taas koko 40kg elopainollaan syliin kun alkaa kissanpierupommit rätisemään..?

35
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 23. 12. 2008 01:01 »
Risuttaa kaikenmaailman sekoilusysteemit tällä palstalla! Äsken vastasin ihan yleismaailmalliseen aiheeseen jonka vain plokkasin tuosta sivun alalaidasta, eli "uusi maailmantalous": Ja K.Bergin kirjoitukseen "57" viittasin:
Quote
Täytyy tähän todeta että aikas paljosta pitäis luopua että edes TESsin tasoon pääsis..
Kysymys on ehkä hieman epäluonnollinen, mutta mikäli pyssyn piippu osoittais ohimoon niin siinä vaiheessa voisi sanoa että "pidä tunkkis, kyllä osaajalle töitä löytyy tässä maailmassa"!

On oikeasti melkoisessa myllerryksessä tämä nykytilanne. Toisaalla vouhotetaan lamasta, työttömyydestä ym uhkakuvista, mutta sitten on myös puhetta tulevasta työvoimapulasta ja ammattitaitoisen työvoiman puutteesta tulevina vuosina.. Ketä tässä voi uskoa?!

Varovaisia askelia joutuu lähiaikoina ottamaan sekä työnantajat että työntekijät. Toisaalta mikäli jonkinlaista siviilirohkeutta löytyy jommasta kummasta leiristä niin edessä voipi olla suuren menestymisen tai vaihtoehtoisesti jopa totaalisen katastrofin ainekset?!

Ennustajaeukkoa tarvittais nyt! Vai miten olis jonkinlainen yhteistyö? Kunhan ei mun palkkaan mennä kajoamaan...?!

Ja eikö sitten viestin lähettämisen jälkeen vasta huomannut että tää meni tonne "omalla nimella" osioon, eli viestini todennäköisesti poistetaan kuten ennenkin. Epähuomiossa kun on tullut tuonne jotain huudeltua ennenkin..

Jos homma jatkuu entisellään niin olisin valmis jopa poistamaan itseni täältä. Siihen tuskin kenelläkään on mitään valittamista.

36
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 12. 12. 2008 23:11 »
Vanha totuus: Raha ei tuo onnea, vaan ne paljon pienemmät asiat elämässä. Silti joulunalus tunnelmaa kohottaa tottakai niiden odotettujen veronpalautustonnien lisäksi sellaiset odottamattomat plussat tilissä kuten "kinkkuraha", keikkatyön ruokarahat, palkallinen itsenäisyyspäivä joka sattui viime lauantaille ja joitakin muitakin "bonuksia".. No tavallaan ne oli tiedossa mutta enpä ollut huomioinut tässä tämän kuukauden budjetoinnissa näitä ekstroja...


Paras oli kuitenkin kun näki pienen ihmisen aitoa iloa silmissään tänään.. Sen rinnalla kaikki maalliset mammonat ovat ihan yhdentekeviä!

37
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 11. 12. 2008 21:09 »
Rinnewoodilta kysyisin:
- Onkohan vuoden -58 jälkeen mahtanut tulla
lisukkeeksi joku muistamani uusi autolisävero ?
Aiheesta hieman lisää juttua tässä linkissä

38
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 11. 12. 2008 21:09 »
Ilostuttaa: Kotimaisen possun kohmeinen takapuolen puolikas pakastimessa! :) Ja muutenkin menee hieman huolestuttavan hyvin.. Eikai sille voi muuta kuin olla iloinen?

39
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 11. 12. 2008 21:09 »
Joo tuli het mieleen väliaikainen autovero.
Kuinkas kauan tätä väliaikaa muuten on jo jatkunut ?
Tais alkaa joskus ungefär 90-luvun taittees ellen
sitten ihan väärin muista.

Tilapäinen autovero tuli 1958, eikä ole sen jälkeen poistunut mihinkään!

40
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 29. 11. 2008 22:10 »
...
         Paskathan voi vääntääkin sitten aina tänne...

   
Eli normipäivä joillekin tietokoneajeluille..?

Pages: [1] 2 3 ... 5