Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - make

Pages: [1] 2 3 ... 47
1
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 13. 07. 2013 12:12 »
Tässä sivukuva.  Huomatkaa natsilippu, että kuva voi olla myöhemminkin.
Tässä on ketjun "viimeinen" aiheeseen liittyvä viesti. Sen jälkeen kukin voi lukea millä intresseillä kukin kirjoittaja vaasalaisella hommafoorumilla on asioista kirjoittanut. (Otin kuvat ja muun tekstin pois ja jätin viimeisen lauseen)

Pentti yritti vielä suitsea tällä viestillä keskustelua siinä onnistumatta:
Kuvassa ei ole mitään ihmettelemistä valtakuntien lipuista. Juhliin on osallistunut Saksan  ja Ruotsin suurlähettiläät, sen vuoksi heidän kunniakseen on nostettu Ruotsin ja Saksan valtakunnan liput.
Näin on toimittu virallisen etiketin mukaan silloin kuin tänäpäivänä. Kyseessä on Saksan tuolloinen
hakaristilippu silloin virallinen lippu. Näin oli silloin, mutta tänään Saksan valtakunnan lippu on erilainen.
Kuva kertoo historiallisesti siitä, että maailmassa ei ole mikään pysyvää.

Pentti Suksi

2
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 13. 07. 2013 12:12 »
Itse en ole hommafoorumilla kirjoitellut. Kerran olen käynyt tutustumassa, kun taisi olla Lauri Karppi, joka niin kovasti kehui paikkaa ja kuinka paljon hyvää tietoa siellä jaetaan.
Osa kirjoituksista ihan asiallista ja osa vähemmän asiallista, mutta yleisilmeenä yksimielisten hurmospaikka, jossa "väärämielisille" (EU, mamu, kielipolitiikka) ei ole asiaa. Tällä tarkoitan sitä, että kun 99,9% on samanmielisiä näissä asioissa, niin nämä samanmieliset ryöpyttävät erimielisen kollektiivisella "hyökkäyksellään". Kannattaa käydä tutustumassa. Ei paljoa näy näissä konsensus-asioissa eriäviä mielipiteitä. Ja vertaus vaasalaiseen hommafoorumin on asiallinen, näissä kolmessa asiassa ei tälläkään palstalla sallita "eriäviä" mielipiteitä.

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 23:11 »
Mielestäni en ole ollut ketään varsinaisesti "estämässä" esittämästä mielipiteitään

Eriävien mielipiteiden esittäminen "estetään" puolustamalla yhtenäisesti poikkeavia mielipiteitä vastaan yhdessä "hyökäten". Ei kukaan hommafoorumillakaan suoranaisesti "estä", vaan foorumi on hommafoorumin tapauksessa perustajien ehkäpä niin tavoitellessa muodostunut yksimielisten hurmosfoorumiksi.

Siksi kysyinkin mielestäni aiheellisesti, että onko tämän foorumin tavoite olla "vaasalainen hommafoorumi" (mitä se nyt on), vaiko kaikkien vaasalaisten foorumi (jolloin mielipiteet jollakin tavalla peilaisivat Vaasan ja Vaasan lähiympäristön mielipiteitä)

Useampi vastaus näyttää olevan "vaasalaisen hommafoorumin" kannalla. Kaikkien vaasalaisten foorumi ei tunnu saavan kannatusta. Toive kaikkien vaasalaisten foorumista olisikin toisaalta "vaasalaisilta hommafoorumilaisilta" hatunnoston arvoista, mutta lienee utopiaa.

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 22:10 »
minulle tai toisin ajattelijoille ei ole sijaa tai haluta antaa sijaa. Joidenkiin toisinajattelijoiden viestit hyväksytään, kunhan he eivät lähde keskustelemaan tai kyseenalaistamaan vaasalaisen hommafoorumin "totuuksia".

Miten sinä, make , voit väittää, että olet toisinajattelija, kun edustat sitä yli 80% enemmistöä, joka ei kannata persuja tai Suomen Sisua? Eihän sinulla ole hädän päivää eikä puutetta ystävistä ja samanmielisistä, kun valtava enemmistö kansasta seisoo sinun takana?

Tällä palstalla toisinajattelija, jota ei tänne "vaasalaiset hommafoorumilaiset" minua salli foorumin "totuuksista" eriävine mielipiteineni.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 22:10 »
Se oikea ongelma ei ole kuviteltu hommafoorumilaisuus tai jokin muu vastaava vaan se ettei kestetä sitä ettei kaikki olekaan samaa mieltä
Joku julkea voi olla jopa eri mieltä

Eri mieltä voi olla niin monin eri tavoin. Voi olla asiallisin tavoin tai epäasiallisin tavoin. Ja jos tarpeeksi kirjoittajia saa olla epäasiallisia, niin asialliset kirjoittajat kyllä vetävät siitä oman johtopäätöksensä. Ja keskusteluakin on niin paljon erilaista, ja hyökkäykset toisen persoonaa kohtaan eivät kuulu ainakaan asialliseen keskustelutyyliin.


6
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 22:10 »
Onko tämän foorumin tarkoitus sitten olla vaasalainen hommafoorumi, joka on myös hurmoshenkinen, mutta eri tavalla? Jos on, niin poistun tältä foorumilta. Vaasalainen hommafoorumi ei edusta vaasalaisuutta.
Toveri Magnuksen mielestä foorumissa foorumin tavalla, mutta ei tämän foorumin tavalla.
Eikan mielestä tämä foorumi on siis "vaasalainen hommafoorumi", jossa pitää käyttäytyä hommafoorumin kuuluvalla tavalla, eikä kyseenalaistaa foorumissa sisäistettyjä "totuuksia", toisten nimimerkkien alatyylistä nimittelyä jne.

Eikka on oikeassa. Tällä hetkellä vaasalaisia.info on juuri tälläinen vaasalainen hommafoorumi, johon minulle tai toisin ajattelijoille ei ole sijaa tai haluta antaa sijaa. Joidenkiin toisinajattelijoiden viestit hyväksytään, kunhan he eivät lähde keskustelemaan tai kyseenalaistamaan vaasalaisen hommafoorumin "totuuksia".

Vaikka ääniä hommafoorumin puolesta on neljä, niin lopulta se on kai ylläpitäjän halu ja tarve, millaisen foorumin hän haluaa ja viitsii pitää yllä.7
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 21:09 »
riippuen miten herkkoon viesti otetaan, niin tilanne on "vaasalaisten hommafoorumin" puolesta kolme tai neljä ääntä. Jos herkkoo tarkoittaa, että minä olen "pahis" diktaattori, joka olisin määrittelemässä foorumin tyyliin, niin herkkoo on minun suhteen väärässä ja vaasalaisen hommafoorumin puolesta on neljä ääntä.

Kommunistisissa diktatuureissakin yksi sanoi mikä edustaa mitäkin, alkaa taas olla niitä 30-luvun kaikuja


rupeaa olemaan rasistisia puheita makella perussuomalaisia ja homma-foorumia kohtaan.  ei sillä että kuuluisin kumpaankaan, mutta make on mielestäni vähiten suvaitsevainen. muutenkin tuntuu että tarkoitus on kaikessa päästä väittämään päinvastaista kuin toinen.. on aihe sitten melkein mikä tahansa. eli suvaitsematon vastarannankiiski.

Millä tavalla rasistisia? Hommafoorumi on samanmielisten hurmosta, johon muilla erimielisillä ei ole asiaa. Hommafoorumi ei edusta Suomen kansan mielipidettä, vaan enemmänkin Perussuomalaisten mielipiteitä. Hommafoorumin tapaan tällekään palstalle jotkut eivät halua eriäviä mielipiteitä, vaan heitetään lokaa niskaan kuinka paljon vain ehditään. Mielestäni vertaus hommafoorumiin on täten täysin asiallinen. Minä kyllä suvaitsen asiallisia mielipiteitä, jos ne perusteltuja, eikä vain vihamielisiä heittoja.

Ja Perussuomalaisten politiikkaa haukun, pitää paikkansa, koska se on mielestäni pelkkää populisitipolitiikkaa. En ehkä muuten haukkuisi, mutta jos katseleen tätä palstaa, niin ilman minua kaikki muut puolueet saavat kyllä täällä kuulla kunniansa, mutta ei Perussuomalaiset. Olen hoitanut sen puolen tasapuolisuuden nimissä tällä vaasalaisella hommafoorumilla. Jotta kaikki puolueet saisivat kuulla kunniansa.

No, vaikuttaa siltä, että näiden muutamien tavoitteena on pitää tätä palstaa vaasalaisena hommafoorumina mieluummin kuin, että kysymyksessä olisi kaikkien vaasalaisten palsta. Ylläpitäjä voi tehdä tästä oman päätelmänsä. Minua ei tulla sellaisella palstalla jatkossa näkemään.

Lisäys:
Ja tämän ketjun vastauksista päätellen ei halutakkaan.


8
Ja jos ei löydy, niin valmistajalle voi varmaan laittaa myös viestiä.

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 15:03 »
Nopeasti laskettuna kaksi vahvaa kyllä-ääntä "vaasalaisen hommafoorumin" puolesta. Odotellaan vielä lisä-ääniä josko tämä on palstalaisten lopullinen tavoite. Jos näin on, niin toivottavasti ylläpitäjä osaa vaihtaa foorumin nimen johonkin muuhun kuin vaasalaisia.

10
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 12:12 »
Totta, foorumissa foorumin tavalla. Onko tämän foorumin tarkoitus sitten olla vaasalainen hommafoorumi, joka on myös hurmoshenkinen, mutta eri tavalla? Jos on, niin poistun tältä foorumilta. Vaasalainen hommafoorumi ei edusta vaasalaisuutta.

11
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 12:12 »
Jos ilman varoitusta sait, niin sitten ei kuulosta reilulta. Niinkuin sanoin, että moderointi on heillä liian tiukkaa, ja se karsii myös kirjoittajia.

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 07. 2013 09:09 »
Nimen muistamattomuus taitaa olla tahallista, tai sitten teidän kannattaisi alkaa harjoittaa muistia vanhuutenne varalle. Sen nimi on vaasa - perään lisäksi foorumi.
Keskustelu siellä on hyvin vähäistä, johtuen kirjoittajien hyvin vähäisestä määrästä. Mielestäni siellä ei olla pakotettu tai savustettu ketään pois, vaan selvästi moderointi on vastakohtana tälle palstalle  "liian" tiukkaa, kun täällä se liian löysää. Kummassakin tapauksessa foorumit kärsivät. Vaasafoorumi kärsii määrällisesti ja tämä sisällöllisesti. Ja kumpikaan foorumi ei sen takia kiinnosta päättäjiä, eikä myöskään nimiensä mukaisesti vie Vaasan ja lähiympäristön asioita eteenpäin. Mielestäni joku välimaaston tapa voisi olla toimivin.

13
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 12. 07. 2013 08:08 »
"Vapaan ja objektiivisen tiedonvälityksen" esimerkkivaltion Venäjän uutiskanavan uutisointi erityisesti vapaasta liikkuvuudesta ei täytä ainakaan minulle objektiivisen uutisoinnin kriteerejä. Tai oikeastaan mikään muukaan Venäjän medioiden uutisointi, joten jätän tuollaiset linkit sen mukaiseen arvoon.

" “Kun Venäjällä halutaan tietoa Suomesta, soitetaan dosentti Johan Bäckmanille, joka tietää, että Suomessa on meneillään venäläisten lasten kansanmurha, Viroa ei koskaan miehitetty eikä Neuvostoliitto ampunut Mainilan laukauksia,” kirjoittaa Helsingin Sanomat.

“Vaikka Suomessa Bäckman on kiistanalainen hahmo, Venäjällä häntä arvostetaan suuresti,” Mäkinen kertoo. “Kommersant Vlast -lehden toimittajan Nikolai Zubovin mukaan Bäckmania pidetään monissa venäläisissä tiedotusvälineissä luotettavana tietolähteenä.” "

https://finrosforum.wordpress.com/tag/johanbäckman/

14
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 11. 07. 2013 15:03 »
En tiedä mikä ylläpitäjän tavoite on, mutta ylläpitäjä on "aina" oikeassa. Mutta tietysti ylläpitäjän pitää kuunnella "asiakkaita". Millainen on ylläpitäjän mielestä se oikeanlainen blogi ja foorumi?
Nykyisellään tämä ei ainakaan ole "vaasalaisten" foorumi, joka kehittäisi Vaasaa tai edes Vaasan seutua. Lähempänä tämä on yksimielisten hommafoorumia tai suomi24 "keskustelu"palstaa.
Nykytasolla vaasalaisia.info - foorumi osuus mielestäni halventaa vaasalaisuutta, valitettavasti. Blogi osuus toimii, vaikka sinne ei kaikki kirjoittelekkaan. Luulen tämä johtuvan siitä, että Keskustelut-osuus ei vastaa tasapuolisesti vaasalaisten näkemyksiä, kaukana siitä.

15
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 11. 07. 2013 15:03 »
Elämyshotelli.
Jos ylläpitokustannukset eivät olisi korkeita, niin varmasti täyttöasteen saisi sopivalla hinnoittellla kannattavaksi. Siihen lisäksi kesäaikaisin kahvillaa ja miksei myös lounasravintolaa.

16
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 11. 07. 2013 15:03 »
Vaasan demareiden tehtävänä, kuten muidenkin vaasalaisten poltiitikkojen, olisi lobbaus. Itse toiminnan pyörittäminen on tottakai annettava ainakin osittain yksityisille tai yleishyödyllisile tahoille. (Kuten vaikka maanpuolustusorganisaatiolle). Ei kunnan tehtävänä ole suorittaa bisnestä, vaan antaa biskeksen suorittamiselle edellytykset. Pelkkänä museolaivana tulisi vain kustannuksia, vaan lisäksi tarvitaan oheistoimintaa, jolla katetaan kustannukset ja ehkä jopa jää yrittäjällekin vaivanpalkkaa.

17
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 11. 07. 2013 13:01 »
Ei ole saivartelua. Laittomasti maassa ei myöskään tarkoita, että olisi tullut laittomasti maahan. Jos oikeasti haluat vaikuttaa rajojen sulkemiselle, niin älä sillon äänestä esim. Perussuomalaisia. Taitaa olla Itsenäisyyspuolue ainoa, joka ajaa rajojen sulkemista.

Eli vielä rautalangasta. Kuvitellaan vaikka 10 000, 100 tai vaikka 1 000 000 laittomasti maassa olevaa. Kuvitellaan, että tämä määritelty luku on kaikkien laittomasti maassa olevien lukumäärä. Näistä suurin osa on saapunut maahan kansainävälisten sopimusten ja EU, Efta ja mitä lie sopimusten mukaisesti laillisesti. Vasta kun oleskelu kestää tai on tarkoitettu kestämään yli vuoden ilman rekisteröitymistä maistraattiin, voidaan näiden henkilöiden tapauksessa puhua laittomasta maassa oleskelusta.

Ja edellisiin ei vaikuta maahantulopolitiikka yhtään, jos emme eroa kansainvälisistä ja EU-sopimuksista. Ainoa puolue, joka ajaa tätä on Itsenäisyyspuolue.

18
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 11. 07. 2013 12:12 »

Tuo on tietysti totta, mutta toisaalta Suomessa asuu joidenkin arvioiden mukaan jopa 10 000 ulkomaalaista, joilla ei ole täällä viranomaisten paperien mukaan vakituista asuinpaikkaa. Ovat siis laittomasti maassa.

Se, että ei ole vakituista asuinpaikkaa, ei tarkoita, että on laittomasti maassa. Vaasassakin käy ties kuinka paljon vieraita tapaamassa Wärtsilää ja turisteja myös ulkomailta.
Voit tarkistaa vaikka keneltä viranomaiselta, niin väitteessäsi ei ole yhtään mitään perää. Ei yhtään.

19
Sekalaista keskustelua / Vs: Ristilliset
« on: 11. 07. 2013 10:10 »
Jos kirkko olisi halunnut pelata korttinsa oikein, niin kirkon olisi pitänyt selvästi sanoutua irti, että Räsäsen kanta on väärä. Tällä lausunnolla myöntävät olevan samaa mieltä Räsäsen kanssa.

Seuraavahan ei sano yhtään mitään. Että voipi olla samaa mieltä, tai voipi olla, että ei.
" Niistä voi olla eri mieltä tai samaa mieltä, mutta kirkon kannanotoiksi niitä ei tule sotkea. "

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201307110092338_uu.shtml

20
Mitä luultavammin. Asioista ei ole mitään kunnon todisteita ja , jos palataan tähän päivään, niin tuollainen menneisyyden tapahtumilla hurskahtelu ei kuulut tähän päivään, varsinkaan silloin kun historia ei ole kiistatonta. Juuri tuollaisten asioiden takia Lähi-idässä rauhaa ei saada aikaan, kun joku aina väittää alueen kuuluneen esi-isielle vuodelta 2 Miljoona ennen dinosauruksia.

Samaan aikaan ruotsinkielen vihaaja herkkoo kertoo näin:
" Niin tässä ei kiinnostakaan muinaiset lakipykälät vaan se minkälaisen kuvan Oolanti antaa itsestään "

Voisiko nyt herkkoo kertoa, mikä herkkoota Ahvennanmaan tilanteessa oikeasti kismittää? Onko sinulla herkkoo mitään muuta syytä kuin ruotsin kielen viha? Osaatko ruotsia? Johtuuko se ruotsin kielen osaamattomuudestasi, että olet noin katkera? Haluaisit muuttaa eläkepäivinä Ahvenanmaalle, mutta taitosi eivät riitä? Voin antaa sinulle toivoa. Voit kyllä muuttaa sinne ja ostaa jopa asunnon, mutta kotiseutuoikeutta et saa vasta kun olet asunut 5 vuotta ja osaat ruotsia. Mikä on siis niin kauhea ongelma? Vai haluaisitko perustaa yrityksen sinne, jotta yritys voisi nauttia alvittomuudesta? Taitaa se viha olla ainoa syy herkkoolla. 

21
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 11. 07. 2013 10:10 »
Mahdollisuudet pitäisivät olla erittäin hyvät. Puolustusministerinä on Carl Haglund, jonka vaimo on Mustasaaresta. Eli Carl:illa on hyvin läheiset suhteet Vaasan suuntaan tätä kautta.

Toisaalta puolustusvaliokunnan puheenjohtajana on Perussuomalaisten Jussi Niinistö. Nyt olisi Vaasan perussuomalaisten pystyttävä näyttämään tähän suuntaan lobbaamistaitoaan, jos Jussilla on sananvaltaa asiassa. Alueelta ei näyttäne olevan edustajia puolustusvaliokunnassa.
Ja Luukkosen mahdollisia yhteyksiä puolustusvoimiin ei pidä unohtaa ja jättää käyttämättä.

Joka tapauksessa paketti pitää miettiä, tai vaihtoehtoisia paketteja, mitä esitellä.

22
Ei ole Ahvenanmaalla myöskään koskaan puhuttu suomea. Herkkoo ilmiselvästi ei välitä kansainvälisistä sopimuksista.

" Ahvenanmaan kysymys joutui Britannian aloitteesta vuonna 1920 Kansainliiton neuvoston käsiteltäväksi. Tämän kesäkuussa 1921 tekemän päätöksen mukaan Ahvenanmaan saaret jäivät vastoin ahvenanmaalaisten enemmistön toiveita Suomen yhteyteen, mutta saarten ruotsinkielisen väestön kansallisuuden, kielen ja kulttuurin turvaamiseksi oli myönnettävä eräitä takeita, jotka Suomen eduskunta hyväksyi lisäyksinä ja muutoksina Ahvenanmaan jo 1920 saamaan laajaan itsehallintoon. "

Mitä sinun mielestäsi Ahvenmaan pitäisi tehdä? Avata kaikki oikeudet suoraan mannersuomalaisille, että ruotsinkielen vihaajat olisivat tyytyväisiä? Ehkä juuri siksi he haluavat pitää oman itsehallintonsa sellaisena, että ruotsinkielen vihaajat eivät pääse siellä vaikuttamaan. Vähän niinkuin sudet olisivat lampaiden vaatteissa. Vai haluaisiko herkkoo mennä perustamaan yrityksen Ahvenmaalle, koska siellä ei tarvitse totella kaikkia EU-sääntöjä. Tai toivooko herkkoo, että suomalaiset perustaisivat yrityksensä mieluummin Ahvenmaalle, eikä mannersuomeen. Mistä herkkoolla on noin kova into päästä Ahvenanmaalle?

Ja ahvenanmaalaiset tuntevat olevansa suomalaisia, vaikka aikanaan olisivatkin halunneet mennä mieluummin Ruotsin alaisuuteen. Ahvenanmaalaiset urheilijat edustavat ylpeänä Suomea.
" Ålandstidningenin 2006 tekemän kyselyn mukaan kuitenkin vain pieni osa saarelaisista haluaa Ahvenanmaan itsenäistyvän.  "

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_maakunta

23
Sekalaista keskustelua / Vs: Ärkkopee
« on: 10. 07. 2013 23:11 »
Mistä syystä mustavalkoisena pitäisi riittää?
Millä argumenteilla muutakuin vihalla ja kostolla?
Ovatko suomalaiset tosiaan näin vihamielistä kansaa? En voi itsestäni ja kaveripiiristäni (suomalaisia suomenkielisiä) löytää etsimälläkään tälläistä vihaa mitä joistakin kumpuaa.
Juuri tämän takia pakollinen ruotsi pitäisi muuttaa vapaaehtoiseksi, jotta kielellisesti lahjattomat eivät tulisi tämän takia niin vihamielisiksi.

24
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 07. 2013 22:10 »

Ulkomaalaiset pitävät sisällään hyvin paljon muita kuin pakolaisia tai avun tarpeessa olevia. Hyvä esimerkki näistä on täälläkin kierrelleet rikollisliigat, erityisesti Virosta ja Venäjältä tulleet ovat aktiivisia.

Tuo on tietysti totta, mutta toisaalta Suomessa asuu joidenkin arvioiden mukaan jopa 10 000 ulkomaalaista, joilla ei ole täällä viranomaisten paperien mukaan vakituista asuinpaikkaa. Ovat siis laittomasti maassa.

Miten niin?
Nyt kyllä köyhällä jarrumiehellä on määritelmät hyvin pahasti sekaisin.

Päivittäin Viron ja Suomen välillä kulkee tiiviissä tahdissa lauttoja, joissa virolaiset jobbarit tulevat arkipäiviksi Suomeen tekemään ihan laillisia töitä. (ja osa laittomia). Mutta eivät he laittomasti maassa ole. On hyvin paljon maita, joista saa liikkua aivan vapaasti Suomeen ilman, että tarvitsee vakituisen asuinpaikan, että ei olisi laittomasti maassa.
Tämän lisäksi turisteilla on erittäin harvoin, jos ollenkaan maassa vakituista asuinpaikkaa. Ja silti he ovat laillisesti maassa.

" Ulkomaalaisen tulee lain mukaan ilmoittautua asuinpaikkansa maistraattiin väestötietojärjestelmään rekisteröimistä varten, jos hänen oleskelunsa on tarkoitettu kestämään tai hän on oleskellut Suomessa vähintään vuoden. "

http://www.vaestorekisterikeskus.fi/default.aspx?id=179

25
Olisit tutustunut linkkiini. Ahvenanmaalla on vain yksi virallinen kieli, ja se on ruotsi. Etkö ole ennen tiennyt tätä? Niin, ja Ahvenanmaalla on itsehallinto.

" Ahvenanmaan itsehallinto perustuu kansainvälisissä sopimuksissa sille annettuun itsehallintoon. Itsehallintonsa puitteissa Ahvenanmaalla on omat poliittiset ja hallinnolliset elimensä jotka vastaavat päätöksenteosta. Maakuntapäivät (lagtinget) käyttää lainsäädäntövaltaa niiltä osin kuin itsehallintoasema sallii, muilta osin Ahvenanmaalla pätevät Suomen eduskunnan säätämät lait. Maakuntahallitus (landskapsregeringen) vastaa alueellisesta hallinnosta. "

Tässä itsehallinnon määritelmä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsehallinto
http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/valtio_ja_kunnat/muu_itsehallinto/index.html

Syyt, miksi Ahvenanmaalle annettiin tälläinen itsehallinto, ovat moninaiset. Kysymyksessä ei ollut pelkästään Suomen ja Ahvenanmaan asia, eikä myöskään Ruotsin. Siihen sekaantui myös muita valtioita hyvinkin voimakkaasti. Ahvenanmaan asema on aina ollut tulenarka johtuen strategisesti tärkeästä sijainnista Itämerelle.

26
100 kertaa enemmän suvaitsevat suomalaisia kuin ruotsinkielen vihaajat suomenruotsalaisia tai erityisesti ruotsalaisia.

Lisäys:
Tässä tietopläjäys Ahvenanmaasta ja kotiseutuoikeudesta, joka heillä itsehallinnon kautta voivat pitää. Ja en ymmärrä mikä siinä ei olisi suvaitsevaisuutta. Tuohan on hyvä asia, että kaikenmaailman spekulantit eivät pääse mellestämään miten sattuu. Ja enemmään he itselleen haittaa tekevät, jos hyviä yrittäjiä tai tunnollisia työntekijöitä jää saapumatta Ahvenanmaalle tämän takia. He toivottavat tällä tavalla tervetulleiksi sellaiset, jotka aidosti haluavat muuttaa asumaan Ahvenanmaalle. Kyllä samanlaisia vaatimuksia voitaisiin ainakin kielen osalta antaa Suomen kansalaisuuden saamiselle.

" Seuraavat asiat edellyttävät Ahvenanmaan kotiseutuoikeutta:
- äänioikeus ja vaalikelpoisuus maakuntapäivävaaleissa
- oikeus omistaa ja hallita kiinteää omaisuutta maakunnassa
- oikeus harjoittaa elinkeinoa maakunnassa.

Kiinteän omaisuuden omistamis- ja hallintaoikeuteen tehdyt rajoitukset
on laadittu sitä varten, että voitaisiin taata maanomistuksen pysyminen
ahvenanmaalaisten käsissä. Kotiseutuoikeus ei siis ole esteenä maakuntaan muuttamiselle. Kotiseutuoikeuden saa syntyessään jokainen, jonka
jommallakummalla vanhemmista on tämä kotiseutuoikeus. Maakuntaan
muuttaneet, jotka ovat asuneet Ahvenanmaalla vähintään viisi vuotta ja
joilla on tyydyttävä ruotsin kielen taito, saavat Ahvenanmaan kotiseutuoikeuden hakemuksesta. Ainoastaan Suomen kansalaiset voivat saada
kotiseutuoikeuden.
"

Kyllä siis suomalaiset ovat Ahvenmaalla etusijalla.

http://www.aland.fi/.composer/upload//Kortogott_fi.pdf

27
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 10. 07. 2013 21:09 »
Kyllä tuosta aivan paatista saisi aivan varmasti kesämatkailukohteen. Ehkäpä joku osa turisteista jäisi Vaasaan yhdeksi yöksi pitempään tämän nähtävyyden takia. Lisäksi saataisiin vaikkapa kahvilan/ravintolan muodossa lisää elämää rantaan.

28
Niin kyseiset taajamat eivät ole kuuluisia suvaitsevaisuudestaan (oman maan kansalaisia kohtaan)

Muutaman täällä kirjoittavien tekstien perusteella kuitenkin 100 kertaa suvaitsevaisempia muutama nimimerkki täällä.

29
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 07. 2013 21:09 »
Missä vaiheessa epäilty on rikollinen?

Vain fasistivaltioissa tuomitaan epäillyt ilman oikeudenkäyntiä rikollisiksi.

Tilasto, jossa on rikoksesta tuomitut  kansalaisuuden ja rikoksen mukaan, ei ryhmittele tuomittuja iän mukaan. Siksi sitä ei voinut käyttää, kun halutaan verrata eri ikäryhmiä.

Mutta kun otetaan tuo tilasto, niin ulkomaalaisten yliedustus on vielä suurempi. Koko väestössä (kaikki ikäryhmät) ulkomaalaisten ja Suomen kansalaisten suhdeluku on  1:28,5 ja rikoksista tuomituissa suhdeluku on 1:8,3. Eli yliedustus on 3,4-kertainen

Eli 15-29 ikäryhmässä yliedustus on pienempi, mutta silti erittäin korkea. Vielä korkeammaksi se tulee, kun verrataan mamuille tyypillisiä rikoksia: raiskaukset, petokset, väkivaltarikokset jne

Ulkomaalaiset pitävät sisällään hyvin paljon muita kuin pakolaisia tai avun tarpeessa olevia. Hyvä esimerkki näistä on täälläkin kierrelleet rikollisliigat, erityisesti Virosta ja Venäjältä tulleet ovat aktiivisia.

30
Eikö kuitenkin ollut helpompi sijoittaa samaa kieliympäristöön? Närpiön murretta eivät ymmärrä edes muut ruotsinkieliset, niin olisihan se ollut aikamoinen lisärangaistus joutua evakkoon paikkaan, missä omalla kielellä ei ole mitään mahdollisuutta pärjätä.

31
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 07. 2013 20:08 »
Missä vaiheessa epäilty on rikollinen?

Vain fasistivaltioissa tuomitaan epäillyt ilman oikeudenkäyntiä rikollisiksi.

Lisäys:
Taisin jostain lukea tutkimuksen, jossa maahanmuuttajia vastaan nostettuja perusteettomia rikosilmoituksia tekevät erityisesti maahanmuuttovihamieliset työttömät. Mistäköhän sellainen johtuu?

32
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 07. 2013 20:08 »
Oulaisissa on ulkomaalaisia 0,6%. Näyttää olevan tilastollinen korrelaatio nuorten itsemurhissa ja vähäisessä määrässä ulkomaalaisia. Mitä vähemmän ulkomaalaisia, sitä enemmän kantasuomalaisten itsemurhia.

http://yle.fi/uutiset/pikkukaupungin_itsemurhakierre_yritetaan_katkaista/6723690

33
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 07. 2013 19:07 »
Eivät tee.

Ikäjakauma ja työllisyystilanne huomioon ottaen eivät tee. Pelkästään ikäjakauma huomoon ottaen ero ei ole kovin suuri. Työllisyystilanne huomioon ottaen suomalaiset tekevät enemmän. Paitsi ehkä raiskauksia.

34
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 07. 2013 19:07 »
Suomi muualta päin katsottuna:

Miten tämä muistuttaakaan uutisointia myös toisin päin?

" Minulta kysyttiin ihan vakavalla mielellä, että kannattaako minun palata turvallisesta kaupungista turvattomaan Suomeen. Sain siinä selitellä Myyrmannin pommiattentaattia, Kauhajoen verilöylyä ja Jokelan koulusurmia. "
" Suomi on opittu tuntemaan sekä hyvästä koulujärjestelmästä että silmittömästä väkivallasta. Koetin höpistä jotakin yhteiskunnan turvaverkoista, mutta amerikkalaiseen kuulijaan perustelut eivät uponneet. "

Ehkä tuossa alimpana olisi oikea vastaus kaikkeen rikollisuuteen:

" Tämä ei ole pelkkää luuloa, sillä Helsingin outo piirre on juuri satunnainen väkivalta. Paikkojen rikkominenkin on kummallisen yleistä, eikä julkisiin välineisiin huvita mennä alkoholinkäytön piikkiaikoina. Oma veikkaukseni on, että Helsingissäkin oikeaa lääkettä voisi olla nollatoleranssi. Kaikkeen pieneenkin pahantekoon on syytä puuttua heti ja tarmokkaasti. "http://olliherrala.blogit.kauppalehti.fi/blog/16979

35
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 07. 2013 19:07 »
Mielestäni tämä oli selvä mamu-uutinen. Kantasuomalaiset selvästi etelän lomalla nauttimassa liiallista määrää alkoholia.

Lisäys:
Sivulla 4 löytyy selvästi, missä maissa ryyppääminen kuuluu kulttuuriin. En nyt itse ainakaan kovin nopeasti osoittaisi sormella islamisteja.
http://www.who.int/entity/substance_abuse/publications/global_alcohol_report/msbgsruprofiles.pdf

36
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 07. 2013 18:06 »
Suomalaisethan perinteisesti haluavat, että maassa toimitaan maan tavalla. Ja jostain kumman syystä suomalaiset turistit sitten kuitenkin örveltävät ulkomailla ollessaan suomalaisen suojeltavan kantakulttuurin tavoin. Nyt sitten Karibialla ovat suomalaiset turistit näyttäneet tapojansa. (Suurelle osalle suomalaisista Turku on ulkomaita, erityisesti jos paikan nimikin viittaa johonkin eksoottiseen)

" Nuorten miesten kylpyläreissu Turun Caribiaan päätyi syyttäjän pöydälle. Humalainen kaksikko riehui ja räyhäsi "

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288581242497.html

37
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 07. 2013 15:03 »
No, eihän raportin ehdotuksia tarvitsisi viedä yhtään eteenpäin, jos maahanmuuttokriittinen puolue ottaisi yhdeksi tehtäväkseen rasismin kitkemisen. Tällöin ensimmäisenä pitäisi tarkastella aina omaa pesää.

Lisäys:
Tarkastelen lisäksi Jussi Niinistön puhetta muunkin Perussuomalaisen puheen mukaan. Eli paljon puhetta, mutta vähän konkretiaa. Eli yhtä tyhjän kanssa.

38
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 10. 07. 2013 15:03 »
Minä olen sen verran tyhmä, että toivoisin Pohjanmaata tänne. Ja lisäksi ehdotan, että laivojen kunnossapitoon voisi "pakkotyöllistää" työttömiä, erityisesti junien jarrumiehet lienee tälläinen ammatti, jota ei enää ole. En kuitenkaan usko, että heistä olisi laivojen kunnossapitäjiksi.

39
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 10. 07. 2013 15:03 »
Kuka haluaa viedä köyhän jarrumiehen ala-arvoista suomenruotsalaisten vihaa koskevaa viestiä Vapauden patsaan muistotilaisuudessa olleelle ja sodassa Suomen puolesta taistelleelle Stig Strömmanille? Haluaako köyhä jarrumies tehdä niin itse? Häpeäisit edes köyhä jarrumies!

Muutos: Muutin tekstiä, koska köyhä jarrumies väittää todella ala-arvoisesti, että suomenruotsalaiset ovat väärässä maassa. Eli käytännössä haluaisi kiistää heiltä suomen kansalaisuuden.

En halua häiritä ylläpitoa, vaikka hän rientää puolustamaan nimimerkki make heti, jos nyt vastaisin samalla mitalla. Mutta ehkä joku objektiivisen katsantokannan omaava ulkopuolinen voisi katsoa, mitä ala-arvoista olen kirjoittanut suomenruotsalaisia kohtaan esim. tuossa viestissä, johon nimimerkki make viittasi?

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2835.msg125483;topicseen#msg125483

Suomenruotsalaiset ovat jääneet väärään maahan pelkästään sen tosiasian perusteella, että he kutsuvat itseään ruotsalaisiksi. Miksi heille ei kelpaa olla suomalaisia? Ruotsia äidinkielenään puhuvia suomalaisia? Ei kelpaa. Heidän pitää korostaa sitä, että he ovat ruotsalaisia, jotka asuvat Suomessa. Asuvat väärässä massa, koska tuolla tavalla ruotsalaisuuttaan korostava asuisi tietenkin Ruotsissa.

Kuka suomenruotsalainen kutsuu itseään ruotsalaiseksi? Ei varmasti kukaan. Ruotsalaisiksi heitä kutsuvat vain ja ainoastaan ruotsin ja ruotsinkielisten vihaajat!!!

Suomessa on tosiaan Ruotsin kansalaisia ja myös kaksoiskansalaisia, mutta Ruotsin kansalaiset eivät pääsääntöisesti ole täällä kansalaisina. Suomessa syntyneitä ruotsinkielisiä Suomen kansalaisia, jotka itse ja muutenkin kutsutaan suomenruotsalaisiksi, on vajaa 300 000. Nämä ovat kaikki Suomen kansalaisia.

Ruotsin kansalaisia, eli ruotsalaisia on alle 9000 !!!

Kyllä nyt köyhä jarrumies pyrkii vain peruuttelemaan omaa lausettaan: "  Suomenruotsalaiset  ovat jääneet väärään maahan, kun Suomi itsenäistyi. "
Termi on harhaanjohtava, mutta yleisessä käytössä. Ja köyhän jarrumiehen voidaan olettaa tämän tietävän, jos on suorittanut peruskoulun oppimäärän onnistuneesti läpi.
Muuten on kysymyksessä pahasuopainen tapa mustamaalata Suomen vähemmistöä, suomenruotslaisia. Mutta mitä muutakaan voi ruotsinkielen vihaajilta odottaa.

40
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 07. 2013 15:03 »
Ryhmä tuomitsee, mutta tästä huolimatta se antaa ja ehkä jopaa toivookin joidenkin jäsentensä käyttävän kyseistä kieltä ilman pelkoa minkäänlaisesta torumisesta saatikaan sanktioista.
Otetaan vaikkapa puoluetoverisi käyttämä käsite "karvakäsien" pizzeriat. Pitääkö Lauri kyseistä kielellistä määrittelyä ei-rasistisena?

" Tuomitsemme mihin tahansa etniseen, uskonnolliseen, kulttuuriseen, aatteelliseen, kielelliseen tai poliittiseen ryhmään kohdistuvan yleistävän tai valheellisen mustamaalauksen ja demonisoinnin riippumatta siitä, edustaako ryhmä enemmistöä vai vähemmistöä. "

Pages: [1] 2 3 ... 47