Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jali

Pages: [1] 2 3 ... 8
1
No saipa lippiskansa ja minkkiturkkikanssa näköisensä presidentin.
Ei tarvitse enään vaivata päätään sen pyykkimuijan horinoilla kolmannen maailman ongelmista eikä erilaisten vähemmistöjen tai naisten asemasta eikä muillakaan glbaaleilla ongemilla.
Nämä niinistön jutut ei ainakaan mene yli hilseen vaikka ei ole lukenut muuta kuin aku ankkaa,elikkä yksinkertaisille ihmisille yksinkertaiset jutut.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 02. 2013 11:11 »
"Make"sitten jaksaa viljellä noita yksisilmäisiä totuuksiaan.
Tietyillä aloilla työttömyys on normaalia esimerkksi rakennuksilla ja on paikallaan että nämä kausivahtelut saa työttömyyskorvausta.
Helppo jostain norsunluutornista katsoa näitä asioita jos on turvallinen työpaikka valtiolla tai kunnalla.

3
Valtuuston tietoon / Vs: Katujen talvikunnostus
« on: 28. 12. 2012 07:07 »
Ei tämmöinen jopa 100 kilometriä päivässä kesäisin pyöräilevä pyöräilijäkään pääse eteenpäin välillä juuri"auratulla"pyörätiellä.
Aurauksen laatuun myös huomiota.

4
Ei tämä nykyinenkään järjestelmä ole hyvä,mutta voihan se olla vaasan ja alueen suomenkielisten kannalta hyvä lopputulos sitten kun kuntauudistus on viety loppuun.
Sairaala tulee olemaan suunilleen vaasan kaupungin oma kokonaan,siinä sitten toteutuu demokratia paremmin kun ei rkp sanele kaikkea siinä yhtymässä.

5
Päätökset menevät kauemmaksi ihmisestä tuossa ruotsin mallissa.
Nuohan olisivat käytännössä megakuntia millä olisi oma verotusoikeuskin.Ei sieltä ruotsista kaikkea huonoja malleja kannata tänne suomeen tuoda mitkä lisäävät vain byrokratiaa.
Hyvin vähähän kuntatasolla oikeastaan jää päätettäväksi miten rahoja käytetään koska lähes kaikki menot ovat lakisääteisiä.
Sittenhän jos kunnilta otettaisiin lähes kaikki tehtävät näille "megakunnille"niin voisi olla vaikka tuhannen asukkaan kuntia elikkä käytännössä saman verran päätettävää mitä olisi kaavailluilla kaupuginosavaltuustoilla.

6
Onko "herkkoo"nyt ahdasmielisenä nurkkapatrioottina ihan tosissaan haluamassa suomeen ruotsin mallin mukaista järjestelmää missä päätöksenteko vieddään entistä kauemmaksi ihmisestä?

7
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 26. 03. 2012 07:07 »
Mielestäni tulit.niin sokeasti komppaamaan tokaluokkalaisen juttuja että et edes huomaa että hän yrittää kaikin tavoin mustamaalata.En tiedä kumpaa vastaan hän enemmän hyökkää jormaa vai demaripuoluetta olen aikaisemminkin ihmetellyt mistä tuo antipatia kumpuaa tokaluokkalaisen kohdalla.
Olen kyllä huomannut sinunkin antipatian ja ymmärrän sen tausta huomioonottaen.
Olisin tätäkin keskustelua seurannut sivusta jos et sinä olisi lähtenyr komppaamaa tokaluokkalaista.
Jorma ei mitään apuja olisi tarvinnut pärjää kyllä hyvin itsekkin.Arvostan suuresti kaikkia ay aktiiveja puolueeseen katsomatta,niin että en tarkoittanut ilkeillä.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 21:09 »
Minähän sen aloitin ja se oli tieto sinun kohdaltasi,mutta en sanonut sitä pilkatakseni.
Kaikki hallituspuolueet ovat joutuneet tinkimään tavoitteistaan enkä katso kenenkään syöneet sanojaan.
Olisihan hallitus jo nostanut eläkeikää jos se ei olisi ollut demarien vaalilupaus.
Jää sitten seuraavalle hallitukselle.

9
Sekalaista keskustelua / Vs: AY-LIIKE.........
« on: 25. 03. 2012 19:07 »
Hyvä että tekivät vastuullisia päätöksiä.Tuo on juuri sitä ulkoparlamentaalista valtaa mitä ainakin kokoomus karsastaa ja on tuonut useammalla suulla asian esiin eri yhteyksissä.

Muuten samaa mieltä kokoomuksen vallasta on lehdistö presidentit ja kaikki keskittynyt kokoomukselle
ja hallituksessakin kokoomuksen kovat arvot pääsevät enemmän esille,mikä nyt on aika luonnollistakin kun velkakehitys pitää saada katkaistuksi ja kokoomus on päähallituspuolue.

10
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 19:07 »
On nyt vähän saivartelua jo,mutta ei kukaan lääkäri ole sanoutunut työpaikastaan irti asiantiimoilta siitähän tässä on kysymys.Pitää olla jo mittava työterveyshuolto jos lääkärit ovat palkkalistoilla.
Ostopalveluperiaatteela joltain lääkäriasemalta nuo palvelut yleensä on.

11
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 18:06 »
Ovat niin pieniä työpaikkoja ammattiliitot että ole sata varma että työterveyslääkärit eivät ole liiton palkkalistoilla.Vaasassakin Wärtsilällä ja ABB:lla on tietääkseni oma työterveyshuolto.En tiedä onko muitä..Tuskin..

12
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 15:03 »
Yhtään selkeätä kynnyskysymystä ei ollut millään hallituspuolueella hallitukseen osallistumiselle,muuta kuin urpilaisen sanoma"Emme osallistu hallitukseen joka korottaa eläkeiän 63-65 vuoteen".
Suomessahan on tilanne missä vasemmiston kannatus on heikkoa verrattuna muihi länsi euroopan maihin ja muihin pohjoismaihin,niin eivät pääse muodostamaan vihreiden tukemana enemmistöhallituksia.
Tekisi kyllä demokratialle hyvää jos olisi vähän selkeammin kaksi valtapuoluetta suomessa(sdp-kokoomus)Pääsisivät muododtamaan enemmistöhallituksia ja olisi selkeä linja millekkä äänensä antaisi.
Epäilen että tokaluokkalainenkin on stalinistisesta kodista,samoin kun lajunen on on sen verran antipatiaa molemmat tuntevat demareita kohtaan..

13
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 24. 03. 2012 17:05 »
Kyllä kaupan keskittymisellä on merkitystä hintatasoon.
Esimerkkinä oli maitolitran hinta tutkimuksessa ja kaupan katteet olivat nousseet enemmän mitä alvin vaikutuksesta hinta oli laskenut.
Ei ihme jos ei tuloksessa näy kilpailu markkinaosuuksista on kovaa ja joskus tuli telkusta ohjelmaa missä kerrottiin meillä oleva suunnilleen yhtä paljon myymälä pina-alaa kuin suunnilleen tuplasti väkirikkaammassa ruotsissa.Kuluttajathan nuo liiketilat viime kädessä maksavat.
Jos kilpailua olisi enemmän,niin joutuisivat kaupparuhmittymät tekemään tarkkoja laskelmia avattavien kauppojen kannattavuudesta eikä vaan ajatella suhteellista markkinaosuuttaan.
Onneksi on sentään saatu saksalainen kauppaketju tänne ja onhan niin se omalta osaltaan aiheuttaa hintakilpailua.
Toivottaisin tervetulleeksi muitakin isoja ketjuja suomeen päivittäikaupan alalta.

14
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 24. 03. 2012 13:01 »
On ollut lehdistössä viime päivinä asiaa paljonkin kaupan kohonneita katteista ja kaupan keskittymisestä.
Vihreiden euroedustajakin otti asian esille.
Tutkimustuloksia oli lehdissä ihan tällä viikolla missä todettiin"alv alennukset siirtyneet kaupan katteisiin.
Sinulla on joku pakkomielle että varmaan rutto ja kaikki muutkin maailman kulkutaudit ja nälänhätä on demarien syytä.
Eihän demarit missän voi olla oikeassa.Olisiha se jo pitänyt nähdä parturihinnoissakin kun niitä oltiin aikaisemmin laskettu,niin ei näkynyt kuluttajahinnoissa yhtään.

15
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 19:07 »
Ruuan alvi olisi saanut jäädä laskematta edelliseltä hallitukselta.
Siinä kävi juuri,niin kuin pelättiin,alvin lasku on mennyt kaupan katteisiin kokonaan.
Hedelmien ja kasviksien alvia voisi laskea ja kovia rasvoja sisältävien tuotteiden alvia nostaa samassa suhteessa,niin ei valtio menetä verotulojakaan.

16
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 08:08 »
Pitkien etäisyyksien suomessa ei voida polttoaineitakaan verottaa ihan mielettömästi,mutta kyllä liikkuminen tulee tulevaisuudessa kallistumaan ja jossain lähempänä työpaikkaa tulee olemaan se kipuraja mistä asti kannatta töissä käydä ilman julkista kulkuneuvoa.

Molemmat päähallituspuolueet joutuivat tekemään tavotteisiinsa nähden kompromisseja.
Nousihan työn verotuskin ja varsinkin se solidaarisuusvero mitkä olivat vastoin kokoomuksen tavotteita.
Energiaverotusta nyt ei vaan voi sitäkään nostaa enemmän kuin on kilpailijamaissa jos meinaamme pitää työpaikkoja suomessa.Nuo paljon energiaa kuluttavat työpaikat ovat,niitä kaikkein laadukkaimpia työpaikkoja esimerkiksi metsäteollisuus..

17
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 22. 03. 2012 19:07 »
Sama tuli minulla mieleen Sportista pääasiassa jutustellut vieraissa kaupungeissa.

18
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 22. 03. 2012 13:01 »
Meni juuri,niin kuin ajattelin asian menevän,elikkä odotettu komromissi.

19
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 17. 03. 2012 18:06 »
Ei ole mitään konkreettista tullut esille mistä guzeninaa moititaa.Itse olen vakuuttunut ministerin pätevyydestä ja älykkyydestä.Eihän ministeri ole koskaan pätevä paisi oikeuministeri jos on juristin koulutus.Hyvin valtiovarain ministerikin pärjää opettajan koulutuksella.
Wallin on taas valehdellut koko ajan ettei päätös drasvikin varuskunnan säilymisestä ollut kielipoliittinen.
Sama ministeri toitotti pari päivää sitten,että kaikkien pitäisi ottaa ideologiset lasit pois silmiltä ja hyväksyä kipeitäkin heikennyksiä.
Päätös varuskuntien lopettamisesta pitäisi ottaa uudelleen käsittellyynEihän kukaan ole kuitenkaan ruotsinkielistä varusmieskolutusta lopettamassa suomesta.

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 17. 03. 2012 17:05 »
Ei ole edellytyksiä jatkaa ministerinä Wallinilla on sentään valhdellut eduskunnassa ja luultavasti myös tasavallan presidentille.Katainen puolusteli Wallinia..misiköhän?Onko katainen ollut tietoinen puolustuministerin valhtelusta??

21
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 15. 03. 2012 15:03 »
Onhan samansuuntaisia ajatuksia perussuomalaisilla ja pohjoiskorean valtaapitävillä.
Perussuomalaiset ovat maahamuutto kriittisiä ja pohjiskorealaiset maastamuutto kriittisiä.

22
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 08. 03. 2012 15:03 »
Ei kivimäki mielestäni mitenkään asetu rädyn taakse viesteissään.En kyllä anna paljonkaan painoarvoa sille mitä A-studio ja 45 minuuttia ohjelmat suoltavat pihalle.Suoltavat samanlaista likasanko-journalismia kuin iltapäivälehdet nykyään,sen osoitti viimeistään A-studion lautakasa juttu.
Välithän ovat tulehtuneet ahteella ja rädyllä eikä rädyn asema liiton johdossa ole enään vahva sen osoitti äänestyskin joka koski ahteen eroittamista joka meni melkein tasan.

23
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 07. 03. 2012 15:03 »
Luin ketjun alkupään viestitkin ja ihmettelin mitenkä olet tullut siihen johtopäätökseen,että kivimäki puolustelee rätyä,kuten aijemmin totesit.
Juttu on nyt paisunut suhteettomiin mittoihin ja ihmiset näyttävät uskovan kaiken mit' iltapäivälehdistä lukevat.Veikkaan että rätykin joutuu jättämään tehtävät negatiivisen julkisuuden takia eikä ahdettakaan nädä enää ATK:oon palkkalistoilla.

24
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 04. 03. 2012 17:05 »
Tokaluokkalainen taas politisoi asiaa.Kyse on ATK:oon hallituksen päätöksestä jossa istuvat kokeneet "raskaan sarjan" luottamusmiehet.Päätöshan meni aika tasan sielä.
Taustalla täytyy olla jotain muutakin kuin mitä nyt jukisuuteen annetaan.

25
On se kumma kun totalitäärisesti johdetut kiina ja venäjä tukevat kansanmurhaa tekevää syyrian johtoa.
Ei edes muut arabimaat tue syyriaa,paitsi terroristivaltio iran.

26
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 23. 02. 2012 20:08 »
En ole kyllä jutellut vaasalaistenkaan kanssa ketkä oikein haluaisivat kuntaliitoksia on suurimmalla osalle yhdentekevää kuka liittyy tai on liittymättä vaasaan,mutta kyllähän kuntaliitoksia tulee jos ei vapaaehtoisesti,niin väkisin jollakin ajanjaksolla.
Vastuullisesti asioita ajatteleva ei voi tulla muunlaiseen ratkaisuun.

27
Vaasa / Vs: Vaasa 150 vuotta
« on: 20. 02. 2012 18:06 »
Nikolainkaupunki olisi minulle mieluisa nimi kaupungillemme.
Suomen oli hyvä olla venäjän alusmaana,tänne satsattiin ja maata kehitettiin.
Ruotsin kuninkaat taas ovat,verottaneet ja ottaneet sotaväkeä täältä sotaretkilleen.
Ei taida olla montaa paikkaa missä on venäjän tsaarin patsas vielä pystyssä,helsingissä semmoinen löytyy senaatintorilla.

28
Asemakaavojen teko on todistetusti ammattitaidotonta ja tehotonta vaasassa.
Mustikkamaan kaavakin meni nurin jokun asiavirheen takia.
Ei normaalissa työpaikassa noin ammattitaidottomat henkilöt saisi jatkaa.

29
Vaasa / Vs: Vaasa 150 vuotta
« on: 19. 02. 2012 14:02 »
Ei tulipaloissa ole juhlimista,kuin jonkun vinksahtaneen pyromaanin mielestä.

30
Yleistä keskustelua / Vs: Feedistä napsittua
« on: 17. 02. 2012 17:05 »
Isoimmalle kunnalla on monista asioista vetovastuu alueellaan ja on aika vaikea sanoa mikä kunta niitä nyt eniten tuottaa.
ei varmaankaan ole ratkaisevia eroja keskuskuntien välillä.

31
Porvoo tulee mieleen vertailukohtana.
On vähän enemmän ruotsinkielinen kuin Vaasa,mutta pääkaupukiseudulla pidetään sitä aika idyllisenä ja haluttuna asinpaikkana.Vaasa taas on takapajuinen "hurrikylä".
Vaasa suomenkielisen imagon kanssa olisi kyllä paljon tehtävää,kyllästyttää selitää ulkopaikkakuntalaisille tätä kielijakaumaa vaasassa.
Konsulteilla olisi paljon tehtävää tehokkuuden luomiseksi kaupungin toimintoihin.
Eläköityvien tilalle ei palkata uusia ennen kuin on tarkkaan selvitetty tulaanko vähemmillä henkilöillä toimeen.
Koko systeemiä voisi ruveta rakentamaan sillä tavalla uusiksi että miehitetään virasto ja toiminto kerralla uusilla työntekijöillä.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Feedistä napsittua
« on: 17. 02. 2012 09:09 »
Ei nuo valtion täällä olevat toiminnot kyllä liity mitenkään vaasan kaupungin henkilökunnan määrään.

33
Yleistä keskustelua / Vs: Feedistä napsittua
« on: 17. 02. 2012 06:06 »
Pitäisi olla juuri toisinpäin,että Seinäjoella enemmän työntekijöitä yhdistymisistä johtuen.
Sielähän on monen kunnan organisaatiot sulautettu yhteen,niin pitäisi löysääkin olla ja ylimääräistä henkilöstöä.
Eilisessä pohjalaisessa mainittiin Vaasassa olevan pohjanmaan alhaisin verotus ajatelkaa mikä potentiaali kaupungilla on!
Nyt tarkkana,että saamme vaasan organisaation yhtä tehokkaaksi ,kuin vertailukaupungeissa.
Tähän on hyvät mahdollisuudet,kun katsotaan suurennuslasilla jokainen työpaikka jonka eläkkeelle siirtyvä jättää.

34
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 15. 02. 2012 21:09 »
Samalla voisi kysyä pitäisikö yhteiskunnan varoja tuhlata ylipainon ja tupakan viinan ja harrastuksien
tuomien sairauksien ja vaivojen hoitoon.

35
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 15. 02. 2012 21:09 »
Vastuullista politiikkaa.Jos ei mitään tehdä,niin olemme pian samassa jamassa kreikan kanssa.
Eihän armeijan tehtävä ole tehdä aluepolitiikkaa,vaan suomen puolustaminen.
Samat politikot jotka puhuvat budjetti alijäämän kuriin saamisen tärkeydestä,nyt kun jotain toimia sen eteen tehdään ei sekään ole hyvä.Ei se ukottava puolustus muodostu tyhjien ja turhien kasarmien ylläpidolla.

36
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 15. 02. 2012 10:10 »
Aika härskiä kotiinpäin vetoa puolustusministeriltä,vielä jos pitää paikkansa että varuskunta olisi ollut puolustusministeriön alkuperäisellä lakkautuslistalla.
Sijainti on outo jos ajatellaan mistä suunnasta vihollinen tulee ja idästä ollaan lopettamassa varuskuntaa.

37
Sekalaista keskustelua / Vs: Missä hyvä pizza/kebab?
« on: 14. 02. 2012 11:11 »
Leonoora on hyvä ja ainakin pitsoissa on kokoa sekin on tärkeä asia tämmöiselle suursyömärille joka on kuitenkin aika pienen rasvaprosentin omaava 100 kiloinen.

38
O:W aiheelsta varoitti syömästä selvästi pilaantunutta ruokaa.
On todella iso operaatio mihinkä pahimmillaan voi johtaa elikkä maksan siirtoon on kaikista isoin ja kallein operaatio elinsiirroista.Tulee mieleen pari henkilöä mitkä olivat juoneet maksansa romuksi ja olisivat vielä saaneet uuden mahdollisuuden elämään maksasiiirron kautta,mutta olisi vaatinut aluksi parin vuoden raittiutta mitä olisi sairaalassa konroloitu että se myös pitää.
Pystyivätkö olemaan raittiina?..Eivät vaan joivat itsensä hengiltä..

39
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 14. 02. 2012 10:10 »
Pääkaupunkiseutu tarvitsee kipeimmin kuntaliitoksia.
Meroverkko esim olisi jo todella kattava ja yhdykuntarakenne paljon nykyistä eheämpi jos pääkaupunkiseudun kunnat olisivat yhdessä.
Aivan selvää on myöskin se että kauniainen ei suostu liitoksiin kuin pakolla,mutta pitää kyllä pakottaa liitokseen yhteiskunnan kokonaisedun kannalta.

40
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasa unohtanut nuoret
« on: 10. 02. 2012 13:01 »
Tuossa paikassa on arvokas ja hieno luonnonkivi muuri.erittäin huonosti grfiitit sopii tuommoiseen arvokkaaseen ja hienoon paikkaan.
Nuo karin lähettämät esimerkit osoittava sen kuinka tageja tehdään joka paikkaan eikä mitään kunnoiteta.
Joskus kaukaisessa menneisyydessä sai ihailla nuorison tyylitajua kun oli grafiitit vaan rumissa ja suorissa betonipinnoilla ja vieressä oli näkyvämpi ja parempi maalauspita neitseellisellä luonnonkalliolla,mutta se oli jätetty rauhaan.

Pages: [1] 2 3 ... 8