Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - präntööläinen

Pages: [1] 2 3
1
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 26. 11. 2008 09:09 »
Blaadetissa oli männäviikolla kartta meidän silmäätekekvien asuinpaikoista ja siinä ihmetytti kun Rabbe oli pantu asumaan Vaskiluotoon. Eikö se enää siinä Hakorannan talkkariasunnossa asukaan?

2
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 20. 11. 2008 11:11 »
Tämäkö se oli se ainoa kaupunki joka on langennut ansaan:

Quote
Valtuutetut kysyvät vuokrien korotuksista Rovaniemellä
12.11.2008

Osa Rovaniemen valtuutetuista vaatii kaupunginhallitukselta vastausta Kunta-asuntojen suunnittelemista roimista vuokrankorotuksista.

33 valtuutettua kysyy, mihin toimiin kaupunki ryhtyy, kun Kunta-asunnot Oy on korottamassa vuokria jopa 10 prosenttia. Kyselyn ensimmäinen allekirjoittaja Jaakko Portti pitää korotusaikeita kohtuuttomina ja pelkää niiden lisäävän kaupungin toimeentulotukikuluja.

Rovaniemen kaupunki on merkittävä omistaja yhtiössä, jolla on hallussaan kaupungin entiset vuokra-asunnot.

Tätäkö se Lumio tahtoo? Onkohan siellä Kunta-asuntojen hallituksessa kivat edut? Onko asukkialla siellä mitään sanomista?

3
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 22. 10. 2008 07:07 »
Runsorin monet yrittäjät toimivat verorahoilla maksetuissa tiloissa joidenka tyhjien tilojen kulut kiskotaan meidän pussista.
Erityisesti tämä lause oli puhdasta sitä itseään.
Siellä Runsorissa on yksi rakennus, jossa kaupunki oli mukana takaamassa.
Muuten se tilarakentaminen on hoidettu muulla tavoin.
Vasaparksit ja futurat ovat verovaroin ja meidän riskillä pykättyjä. Hyvä ettei tullut kintuille.
Tyhjät tilat rahoitetaan verovaroin. Kyllä niillä firmoilla olisi varaa maksaa käypääkin vuokraa - kuten Lajunenkin maksaa. Ne tilat voisi yksityistää ja äkkiä.

4
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 21. 10. 2008 19:07 »
Tämän palstan tuoreimmassa moitesadossa uhkaava laskusuhdannekin jo katsotaan yrittäneiden viaksi ja naapurikaupungissa aloittelevan laivayrittäjän menestys kuulutetaan sekä varmaksi että omallemme kuoliniskuksi.  Ennenaikainen ja huonosti kätketty vahingonilo paistaa rivien välistä.     

Tekemisen ja optimismin merkityksen tajuaa vaikkapa pistäytymällä Runsorissa jossa  pioneerihenkisten optimisti yrittäjien ansiosta muutaman vuoden takaisessa mitään tekemättä villiintyneessä  risukossa tänään seisoo komea rivi uusia menestyviä yrityksiä.   
Täällä pohojanmaalla ja präntööllä arvostetaan enemmän sellaisia, jotka yrittävät ihan omalla riskillään ja panevat itsensä likoon. Runsorin monet yrittäjät toimivat verorahoilla maksetuissa tiloissa joidenka tyhjien tilojen kulut kiskotaan meidän pussista. Jos vaikka rabbe tuossa seilaisi ihan omalla riskillään niin varmasti lähtisin käymään ruottissa. Nyt harkitsen lähtöä kaskisen linjalla. En pidä veroloisista, ei voi mitään. Olihan sillä rabbella aikoinaan ravintolamonopoli Landioissammekin. Joillakin onnistaa, varsinkin niillä joilla on lähisukulaisia päättäjinä...

5
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 10. 2008 10:10 »
Kuinka kauan on Lumiolla selustassa tuollainen tuki kuin Kouhi? Onkohan Kouhi tyytyväinen tänne taluttamaansa suureen johtajaansa?

6
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 16. 10. 2008 17:05 »
Mitäpä olisi Laihialla tapahtunut jos kunnanjohtaja olisi marssinut kaavainsinöörin luokse tontin esiostosopimus kourassa peltomaan hinnalla ja paikalle olisi lätkäisty vaikkapa liiketontti? Ehkäpä Ruostetniemi osaa kertoa?

7
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 08. 10. 2008 21:09 »
Paljastuksia odotellessa kiinnostaisi tietää myös muiden yhtiöidemme reissukalenteri. Mitäs niitä onkaan? Vaasan Sähkö, Yrityskeskus, Parks, Vasec ym. Entäs Asumisoikeus, Voas, Vesi ja Satama jne. Onko siellä valtuustoehdokkaita reissumielellä?

8
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 27. 08. 2008 12:12 »
Ja nyt seuraavaksi kaupunginjohtaja Lumio vaatii päivän lehdessä apulaiskaupunginjohtajien vakansseja julkiseen hakuun. Eikö hänen oma virkansa ole täysin samanlainen??

Sanohan Lumio itsesi irti ja asetu ehdolle tulevissa (pormestari) vaaleissa, aina neljäksi vuodeksi kerrallaan.

Mutta asetu hyvä mies ehdolle!! Pidetään sitten vaalit vaikka seitsemään kertaan, että valinta varmistetaan!!

Saman kassakaappisopimuksenhan perusteella Lumiokin istuu pallillaan. Eikä se ole edes määräaikainen. Kuinka hänellä on otsaa vaatia muita samallatavalla valituiksi tulleita pihalle? Tai omiksi alaisiksiin? Onko Lumio korvaamaton? Kauanko RKP ja SDP sietävät tuota?

9
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 16. 08. 2008 07:07 »

 Asukasdemokratiaelimiin ei ole tietääkseni suurta tunkua. Tätä laillista kautta voisi "Professional" päästä hallituksen kanssa ihan samaan pöytään esittämään kysymyksiä.

Kotona päätteen ääressä surkutellessa asioita ei edistetä.

Kyllä "Professsional" voisi tuon ihmeellisen ruikutuksen Ruukin asukkina? jättää ja mennä mukaan kokouksiin asioista puhumaan.

Pikipruukki myi siis suurelta osalta tyhjiä asuntoja. Niistähän on vain kuluja. Vaikuttaa fiksulta.

10
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 12. 08. 2008 07:07 »
Luin Pohjalaisen ja Vasabladetin.

Tulipa mieleen: kuinkahan paljon rahaa on Pohjalainen saanut asuntomessujen mainoslehtenä toimimisesta? Hypetys jatkuu edeleen vaikka karu totuus alkaa paljastua. Eivät kertoneet lisälaskusta jonka viisas paaluttaja oli lähettänyt.

Sen lauluja laulelet kenenkä leipää syöt...

Vasabladet onneksi harjoittaa vielä uutisointia. Ikävä tulee Kansan Ääntä.

11
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 03. 2008 09:09 »
Niin koska se AR:n omakotitalo siellä kerrostalon katolla valmistuu?

12
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 03. 03. 2008 14:02 »
Pohjalaisesta tänään:
Quote
Maanrakennus Risbergin toimitusjohtaja Markku Litmanen sanoo, ettei vesi- ja jätevesijohtojen painuminen uudella asuntoalueella ole mitenkään tavatonta.

- Sellaista sattuu jatkuvasti siellä missä rakennetaan. Käytäntö on, että painaumat korjataan. Normaalialueilla se tapahtuu vain hiljaisuudessa.

Quote
Risberg Investin hallituksen puheenjohtaja Pentti Risberg myöntää, että tapahtumat ovat olleet hänelle henkilökohtaisesti kova paikka, lähes katastrofi.
...

Risberg toteaa, että messualueen olosuhteet lopulta yllättivät.

- Tämä oli sellainen piilojuttu, sillä teimme kaiken asianmukaisesti. Työmaalla oli seuranta kunnossa eikä siellä ilmennyt poikkeamia.

Veljekset Risberg on toiminut maanrakennusalalla 50 vuotta.

- Vastaavaa ei ole ennen sattunut.

Mitä tämä on kun toimitusjohtaja Litmanen kertoo, että jatkuvasti sattuu ja 50 vuoden kokemuksen omaava omistaja Risberg mertoo, että ei ole ennen saattunut

Ullakko sanoo, että valvonta on pettänyt (syyttä siitä viatonta ulkopuolista?) ja urakoitsija sanoo, että seuranta oli kunnossa.

Jos urakoitsijan mukaan on tehty niinkuin pitää ja silti kaikki vajoaa, niin onko sitten virhe suunnitelmissa? Kuka ne on tehnyt ja hyväksynyt?

Eikös savelle rakentaminen ole melkein sääntö kuin poikkeus Vaasassa...Sutta tulee ja paljon maksaa, olisko ollut parempi nämäkin rahat uhrata vaikka hoitajiin.

Pitää laina itseä. Messurakentajien kanssa on tehty (Lonka) salassa pidettävät sopimukset, jossa kaupunki sitoutuu maksamaan kaikki viulut. Rakentajat uhkasivat viiyttää talojensa valmistumista messujen yli.

Miten muuten on se Ruostetnimen omakotitalon laita sinne kerrostalon katolle? Ei ole näkynyt vielä olevan harjassa.

13
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 20. 12. 2007 11:11 »
Kun aikaisemmat ulosottokelpoiset tavaramaksut (jotka siis eivät koskaan olleet Babben rahoja) nyt muutettiin lainaksi, jolla ne kai maksettiin korottomina pois, niin muuttuiko samalla niiden etuoikeusjärjestys konkurssissa? Nythän on enää ksyeessä kaupungin tavallinen laina köyhälle partiopojalle?

Sitä myös ihmettelin mitä Moisio-Katajamäki kuvittelivat parantavansa? Vain omaa egoa? Taisi Rabbella olla leveä hymy kun tuon kompromissin kuuli....

14
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 18. 12. 2007 21:09 »
vihreitten, demarien ja vasemmistoliiton ollessa hallituksessa on lisäksi tehty lakeja, joilla asuntosijoittamisesta on tullut todella hyvätuottoinen ja suosittu sijoitusmuoto nuorille bisnesleijonille.
Koska nämä puolueet olivat (yksin) hallituksessa? Koska nämä päätökset tehtiinkään?

15
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 10. 12. 2007 09:09 »
Pohjalainen tänään RG line-asiassa:
Quote
. Esityksessä olleen teknisen virheen vuoksi asia jouduttiin kuitenkin käsittelemään uudelleen ja tuki hylättiin niukasti äänin 26-25. Kaupungin kannalta alkuperäistä ehdotusta edullisempi uusi esitys jäi pöydälle viime viikolla

Pohjalainen ei poikkeuksellisesti kertonut kuka oli artikkelin kirjoittanut. Oliko niin, että päätoimittaja oli korjannut toimittajan tekstiä ja siitä syystä oli kirjoittajan nimi pois?

16
Yleistä keskustelua / Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« on: 26. 10. 2007 13:01 »
Jäämme mielenkiinnolla odottaman jos tämä poliisi Salosta kertova juttu pääsee Pohjalaisen etusivulle. Onhan tällä enemmän yleistä merkitystä kuin Salon sairaudella.
Jos olisi kyse jonkun muun puoleen edustajasta niin..
Quote
Petri Salolle tuomio kunnianloukkauksesta

Julkaistu: 11:46

helsingin sanomat


Vaasan hovioikeus on tuominnut kansanedustaja Petri Salon (kok) sakkorangaistukseen kunnianloukkausrikoksesta, kertoo Ilta-Sanomat.

30 päiväsakon lisäksi Salon on maksettava asianomistajalle 2000 euroa korvausta henkisestä kärsimyksestä.

Salo kertoi kaksi vuotta sitten kokoomuksen ryhmäkokouksessa poliisin löytäneen keskustalaisen naisen ja tämän miesystävän asunnosta huumeita. Salon mukaan perusturvalautakuntaan ehdolla ollut nainen oli pidätetty.

Salon puheet kotietsinnästä, huumeista ja pidätyksestä olivat perättömiä.

Hovioikeuden arvion mukaan Salo ei varmistanut huhujen todenperäisyyttä asianmukaisesti. Se piti Salon menettelyä myös tahallisena.

Tulipa mieleen: Onko Salo rikollinen? Mikä on rikollisen määritelmä?

17
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 24. 10. 2007 15:03 »
Salailu jatkuu RG lineasiassa. Yritin kapungin kotisivulta löytää pöytäkirjaa mitä siellä kokouksessa oikein sekoiltiin maanantaina. Ei löydy, ei.

Missähän on se lupailtu avoin päätöksenteko, Laitinen?

18
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 17. 10. 2007 20:08 »
Tämän lisäksi on kaupunginvaltuusto päättänyt taloustoimen johtosäännöstä 8.2.2001 § 59: "Kaupungin saatavat on pyrittävä laskuttamaan ja perimään tehokkaasti ja viivyttelemättä tähän tarkoitukseen varatulla laskutus- ja perintäjärjestelmällä ottaen huomioon perintälain, hyvän perintätavan sekä asiakaspalvelun vaatimukset. Toimielimen ja toimielinten alaiset johtavat viranhaltijat ovat vastuussa siitä, että laskutukset suoritetaan oikeamääräisinä ja ajallaan ja että saatavien perintä hoidetaan viivytyksettä"
Nyt onkin kysymys, miksei oheisen pykälän mukaisesti ei ole toimittu ajoissa, ettei Rg-linen rästissä olleita maksuja maksettu satamalle.
Entiselle präntööläiselle, Kuhmankulman kasvatille: kirjoitit:"Rg-linen rästissä olleita maksuja maksettu satamalle."
Minusta kyse on vielä pahemmasta, kuin rästimaksuista. Toki nekin olisi pitänyt periä, mutta rahathan eivät alun perin edes olleet Rglinen. Rgline ei edes voi syyttää, että kassa on tyhjä kun nehän ovat ne rahat saaneet rahdin kulettajilta, eli ne rahat on käytetty muihin tarkoituksiin. Vaikka huvipurteen. Se kiinnostaa myös onko jotain todisteita siitä, että hvuipurren laskut on lopulta tulleet, ja koska, Rabben itse maksamiksi. Kumma kun ei tuota eritystilintarkastusvaadetta hyväksytty, tuollaisen toteamiseksihan sitä tarvittaisiin. 
Olispa nyt kunnallisvaalit parin viikon päästä niin johan tulisi muutoksia. Vuoden päästä varmaan jo kaikki on unohtunut ja samat jatkaa menoaan.

19
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 23. 09. 2007 17:05 »
Pohjalaisesta tänään:
Quote
Maanrakennus Risbergin toimitusjohtaja Markku Litmanen sanoo, ettei vesi- ja jätevesijohtojen painuminen uudella asuntoalueella ole mitenkään tavatonta.

- Sellaista sattuu jatkuvasti siellä missä rakennetaan. Käytäntö on, että painaumat korjataan. Normaalialueilla se tapahtuu vain hiljaisuudessa.

Quote
Risberg Investin hallituksen puheenjohtaja Pentti Risberg myöntää, että tapahtumat ovat olleet hänelle henkilökohtaisesti kova paikka, lähes katastrofi.
...

Risberg toteaa, että messualueen olosuhteet lopulta yllättivät.

- Tämä oli sellainen piilojuttu, sillä teimme kaiken asianmukaisesti. Työmaalla oli seuranta kunnossa eikä siellä ilmennyt poikkeamia.

Veljekset Risberg on toiminut maanrakennusalalla 50 vuotta.

- Vastaavaa ei ole ennen sattunut.

Mitä tämä on kun toimitusjohtaja Litmanen kertoo, että jatkuvasti sattuu ja 50 vuoden kokemuksen omaava omistaja Risberg mertoo, että ei ole ennen saattunut

Ullakko sanoo, että valvonta on pettänyt (syyttä siitä viatonta ulkopuolista?) ja urakoitsija sanoo, että seuranta oli kunnossa.

Jos urakoitsijan mukaan on tehty niinkuin pitää ja silti kaikki vajoaa, niin onko sitten virhe suunnitelmissa? Kuka ne on tehnyt ja hyväksynyt?

Eikös savelle rakentaminen ole melkein sääntö kuin poikkeus Vaasassa...Sutta tulee ja paljon maksaa, olisko ollut parempi nämäkin rahat uhrata vaikka hoitajiin.20
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 20. 09. 2007 16:04 »
Tiedoista saa sen käsityksen kuin vain 5 taloa paalutetaan. Eikö muka savea ole muiden OK-talojen alla kun kerrostalonkin alla on kai savea. Julkistettiinko kunnon pohjatutkimukset? Oliko geoinsinööri Lauttamus edes paikalla? Moniko rakentaja on vetäytymässä Lapponian lisäksi? Oliko OK-rakentajien edustaja paikalla?

21
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 19. 09. 2007 14:02 »
SYYLLINEN! kuten aikaisemminkin mainitsin niin syntipukki pitää löytää. Ja alkaa jo polttaa... Jo kahdessa mediassa on Ullakko syyllistänyt "valittajia" eli tarkoittanee ympäristöseuraa. Nyt Hesarissakin. Eikös se ollutkaan niin, että työt alkoivat ja jatkuivat keskeytyksettä (mitä nyt muutama tunti) kaikista valituksista huolimatta täydellä höyryllä? Muistanko väärin?

22
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 18. 09. 2007 20:08 »
Hyviä linkkejä lähimessuhistoriaan.

Messujen suunnittelusta vastannut Juhan Hallasmaa 9.5.2005:
Quote
Alueen kaavoitustyön pohjaksi on laadittu erilliset luonto- jarakennettavuusselvitykset, joita täydennetään kesän aikana. 

Menikö tämä pieleen? Olisi kiva nähdä ne rakennettavuusselvitykset. Ja mitä johtopätöksiä niistä vedettiin ja millä kompetenssilla? Kyllähän joku varoitti mutarannalle rakentamisesta...olisko ollut se "kehityksen" vastustaja?

23
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 18. 09. 2007 18:06 »
Älkää nyt leikiksi heittäkö tätä vakavaa asiaa. Ajatelkaa nyt vaikka OK-rakentajien asemaa. Eii varmaan nu tuomarijutu naurata.

Kun tällainen moka syntyy niin silloin usein pääasiaksi muodostuu SYYLLISEN etsiminen. Saapa aaan nähdä niin joku syntipukki haetaan. Ensiksi Risberg ja nyt varmaan seuraksi vielä geoinsinööri.

Vaikka nyt kuinka tästä jupakasta selvittäsiin niin näiden messujen maine on saanut jo pahan kolauksen.

24
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 18. 09. 2007 18:06 »
Valtakunnan media kirjoittaa messukatastrofista(Iltis, MTV3) mutta Pohjalainen vaikenee. Hesarikin on tänään kysellyt messuista.

Kuka rakentaja ensiksi uskaltaa astua parrasvaloihin? Haistattaa pitkät messutouhuille?

25
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 18. 09. 2007 15:03 »
Aika luotettavan tiedon mukaan (tuttavan poikaystävän kaveri on Risbergillä työssä) on Risberg täysin syytön tapahtuneeseen. Ovat vaan sopineet, että ottaa syyn niskoilleen tässä vaiheessa.

Kuka siis on syyllinen? Messuorganisaatiohan tietysti. Maaurakoitsija on tietysti tehnyt mitä on tilattu. Kuka sitten messuorganisaatiossa erityisesti? Päällikkö Ullakko kai ensisijaisesti mutta sitten tietysti rakennustarkastaja, maaperätutkimuksista vastaava Koskenmäki.

Kuka lystin maksaa? No, jos rakentajat pysyvät yhtenäisinä niin me veronmaksajat tietysti. Kun katsoo kuinka "isoja poikia" toimikunnassa istuu niin messujahan ei vaaranneta vaikka mitä tulisi. Ne vaikka rakentavat ne talot ilmaiseksi rakentajille.

Mitä sanoo Lonka, joka ensiksi vastusti koko messuja kiireen takia?

Mitä ne muuten maksavat? Onko joku nähnyt nykyistä kustannusarviota

Nyt myös MTV3 on herännnyt hoitelemaan Vaasan imagoasiaa....puhutaan mitä puhutaan, kunhan puhutaan....

26
Mitähän yksi tuttu sanoisi tästä röntgenlääkäriasiasta? En uskalla tästä hänelle kertoakaan.

Nyt siis menetettiin yksi röntgenlääkäri kun ei otettu ulkopuolista, pätevää jota myös kollegat halusivat!

Rahaa tuhlataan samalla kallisiin keikkaröntgenlääkäreihin. Ei näköjään riittvästi saada niitä kuitenkaan ostettua, vai säästetäänkö rahaa?

Tutulla todettiin syöpä suolistossa.  Pantiin kotiin odottamaan röntgeniin pääsyä viikoiksi koska ennen röntgeniä ei voitu leikata. Kaikki olisi tehtävä, jotta röntgenlääkäripulasta johtuen ei joutuisi kotona odottelemaan syöpäleikkaukseen pääsyä. Siellä se syöpä muhii mahassa ja lähettää etäispesäkkeitä! Ja samaan aikaan tolvanat eivät ota vastaan uutta lääkäriä!

Eivätkö ne paukapäät tajua, että kyse on meidän sairaidemme hoidosta? Kyllä olisi kirvellä töitä!

27
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 05. 2007 11:11 »
Ottiko Vaasan Hoivoikeus nyt koko valtakuntaa koskevan ennakkopäätöksen? Mitä valtakunnansyyttäjäm teki oikeusistunnossa?

Jos tämä päätös jää voimaan niin kuntapäättäjillä alkaa hupaiset ajat ja vastaavasti firmoille uusi kustannuserä.

28
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 07. 03. 2007 14:02 »
Pertin Salon (kok.) rasistiset kannanotot, jotka oma puoluejohtajakin tuomitsi jo, ovatkin nyt Pohjalaisen (kok.) mukaan ressukka Salon vainoamista. Vaalitilaisuudessa julkisuudessa lausutut puheet on joku alhainen pers-henkilö SALAA NAUHOITTANUT! (Onko Salo kalastamassa "salaa" Vistbackan rasistisilla vesillä?)

Samalla etusivulla on jutusta lahjusjupakasta (Lumio -kokoomus) unohtunut saatu tuomio.

Johan oli kokoomuslaisista siloiteltuja juttuja näin valien alla...

(Vielä on etusivulla Kimmo Sasinkin (kok.) autohurjasteluista ja juttu.)

29
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 12. 02. 2007 21:09 »
Mustasaaressa pari poliitkkoa päättää käytännössä yksin kaikesta, jos halauvat. Tällaisesta asemasta on vaikea luopua.
Kunnan muut virkamiehet saadaa pelkäämään kuntaliitosta Vaasan kanssa puhumalla "hallintokielen" muuttumisesta.
Kuntalaisillehan on aivan sama mitä kieltä virkamiehet keskenään solkaavat, vaikka esperantoa.
Se on tärkeää, että itse kunnan palvelut ovat saatavissa molemmilla kielillä. Kun ruotsinkielisten määrä kunnassa lisääntyy, niin sehän takaa vain paremmat palvelut.

Jos tämä sanoma menisi perille myös Mustasaaren ruotsinkielisille niin varmaan heistä 90% olisi liitoksen kannalla. Mustasaaressa ei taida olla ainuttakaan suomenkielistä joka liitosta vastustaisi?
Ainoa joka liitoksessa häviäisi (valtaa) olisi siis muutama RKP:n poliitikko. Näin on minulle kerrottu "asiantuntevalta taholta" ja se tuntuu uskottavalta.


30
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 12. 02. 2007 21:09 »
Mitä siinä jutussa sanottiin? Koskahan muuten se oikeuden päätös Tallinnan ja Lapin reissuista tulee?

31
Valtuuston tietoon / Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« on: 04. 02. 2007 23:11 »
Täällä toivotaan mahdollisimman edullsita energiaa. Onko kukaan täällä kuullut ilmaston lämpenemisestä? Eikö se vain pahene energiaa tuhlaamalla - ja mitä halvempaa se on sitä enemmän sitä tuhlataan.
Puulämmitys on mukavaa...

32
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 16. 01. 2007 17:05 »
Yrittäjillä on vahva edustus kaupuginhallituksessa. Grönblom, tehtailija Boucht-Lindeman, Laaksoharju ja muuten vaan yrittäjän asialla on Kouhi. Onko muitakin?

33
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 16. 01. 2007 16:04 »
Ilman mitä lupaa? Jotenkin kuulostaa mätäkuun jutulta - eivätköhän viranomaiset olisi asiaan puuttuneet jos noin keskeisellä paikalla jotain tekisi luvatta.
Ei ne nyt varmaan kulje kaupungilla lupia kyselsemässä...

34
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 16. 01. 2007 14:02 »
Kaupungilla liikkuu huhu, että jo synttäreitä viettänyt Kondiksen kauppakeskus (Galleria tms.) olisi rakennettu ilman lupaa? Onko se syy joidenkin nuivaan suhtatumiseen?

35
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 12. 01. 2007 12:12 »
Ketjun otsikko on "Virkamiesmoraali". Sehän on ydinkysymys. Jos moraali olisi korkealla mitään ongelmia ei olisi. Luottamushenkilöthän ne virkamihet valitsevat. Siinä olisi ainakin vaikuttamisen paikka.

36
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 12. 01. 2007 11:11 »
Sitten olemme samaa mieltä, jos sinunkaan mielestäsi palvelusta ei saa periä enempää kuin sen tuottaminen maksaa. Kysymys kuuluukin: onko tilanne tänä päivänä tämä ?

Joten missä se ongelma Kondiksen kanssa sitten on ? Jos Kondiksen asiakkaat maksavat palvelunsa itse omasta pussistaan ja kaupungin nurkissa sama juttu ? Eihän tämän "rikkaan" (käytännössä tavallinen työssäkäynyt ihminen) rahoilla siis pitäisi voida rahoittaa muiden palveluja ? Vai onko ongelma se, että tälläisen omat palvelunsa maksavan sijaan voidaankin ottaa tyhjätasku jonka ylläpitoon kuluu verovaroja ? Jos se on niin suuri ongelma, ainahan voi sulkea osastoja tai vaihtoehtoisesti nostaa palvelutasoa niin paljon ettei yksityinen vanhustenhuolto olisi niin houkutteleva kuin se tänä päivänä on. Kaikki varmaankin ovat kuulleet kauhutarinoita paskavaipoissa kierivistä vanhuksista.

Jos kunnan huoleksi jää vain pienen elääkeen saajat niin eikö silloin aina vaan raha vanhusten huollosta entisestään vähene?
Näinhän käy jos ne, jotka saavat hyvää eläkettä kaapataan yksityisen sektorin osakkeenomistajien taskuja lihottamaan. He ovat tähän asti maksaneet huomattavan summan sosiaalitoimen kassaan, ei kuitenkaan enempää kuin mitä palvelun tuottaminen maksaa.

On siis muodostumassa kahden kerroksen väkeä. Köyhät kunnalle ja jatkuvat säästöpaineet. Rikkat yksityiselle vähentämään kunnan maksutuloja. Näin se menee.

37
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 09. 01. 2007 09:09 »
Sama asia syntyy jos yhteiskunnan vanhustenhuoltoon jää vain kansaneläkeläiset ja "Kondikset" pitävät huolen työeläkeläisistä. Nykyäänhän kaupungin kassaan tulee huomattava tulo, sillä vanhuuspalveluista maksetaan maksukyvyn mukaan. Tällä tulolla pitkälle rahoitetaan pienituloisten vanhusten hoitoa ja näin verovaroja säästyy. "Kondikset" siis ovat käymässä suoraan veronmaksajien kukkarolle tätä kautta. Vai kuinka?

Eiköhän päinvastoin kaupunki käy nykyään vanhusten kukkarolla. Ovatko mielestäsi nykytilanteen mukaiset ryöstötaksat ja eläkeläisten omaisuuden pakkolunastukset sinun mielestäsi oikeudenmukaisia ? Kyllä minun mielestäni olisi reilumpaa maksaa saatujen palveluiden mukaan. Ehkä tässä on syy siihen ettei hanke näytä etenevän...

"Ryöstötaksat" arkoittavat suomeksi sitä, että vanhukselle jätetään riittävä osa tuloista vielä omaan käyttöön. Palvelusta ei saa periä enepää kuin sen tuottaminen maksaa. "Ryöstötaksoista" ovat huolissaan perintöä odottavat, jotka haluaisivat hyvän työeläkeen kertyvän pankkitilille. Yksityisellä Fylgiallahan näin käy.
Quote
Kyllä minun mielestäni olisi reilumpaa maksaa saatujen palveluiden mukaan
niin, tuo toisi sääty-yhteiskunnan takaisin. Kunnalliset köyhäintalot kansaeläkeläisille ja "Kondikset" työeläkeläisillle.

38
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 08. 01. 2007 23:11 »
Nyt en oikein ymmärrä näkökantaasi. Jos hyvinvointiyhteiskunta ei pysty selviytymään kaikkien peruspalvelujen tuottamisesta, niin eikö se että halukkaat ihmiset ostavat yksityisiä palveluja omalla rahallaan, helpota muiden mahdollisuuksia saada palvelut siltä hyvinvointiyhteiskunnalta?


Ei ole siitä kysymys etteikö kunnat pystyhuolehtimaan peruspalveluiden tuottamisesta. Rahaa on mutta poliittinen tahto puuttuu. Ikävä vain, että tällähetkellä myös verovaroja virtaa yksityisten hyvinvointipalvelujen tuottamiseen ja ne verovarat ovat tietenkin sitten poissa kunnallisesta palvelutuotannosta.

Ei ole mitään järkeä palata siihen aikaan, jolloin hyvinvointipalvelut olivat erilaatuisia ja saatavuudessakin oli isoja eroja.


Nythän yhteiskunnan terveydenhuoltomenoissa suuri rahavirta suuntautuu suoraan Mehiläisten ym. busineksien osakkeenomistajien taskuihin. Suomessahan ei ole yksityistä terveydehuoltoa. Verovaroin tuetaan 20-30% jokaista "yksityislääkärikäyntiä". Se raha on pois julkisesta terveydenhuollosta.

Sama asia syntyy jos yhteiskunnan vanhustenhuoltoon jää vain kansaneläkeläiset ja "Kondikset" pitävät huolen työeläkeläisistä. Nykyäänhän kaupungin kassaan tulee huomattava tulo, sillä vanhuuspalveluista maksetaan maksukyvyn mukaan. Tällä tulolla pitkälle rahoitetaan pienituloisten vanhusten hoitoa ja näin verovaroja säästyy. "Kondikset" siis ovat käymässä suoraan veronmaksajien kukkarolle tätä kautta. Vai kuinka?

Suuretkin firmat ovat nyt kärkkymässä näitä markkinoita - kuka pääsee Vaasassa ensimmäisenä apajille?

Sitä en ymmärrä mihin tässä Kondiksessa kaupunkia tarvitaan. Jos korttelin tontinomistajat ovat asiasta yksimielisiä, suunnitelmat kunnossa (mm. autopaikat, pelastustiet yms.), rahaa takana tarvittava määrä rakennusoikeuden noston maksuun, niin asemakaavamuutos sisään vaan ja nostureita tontille tilaamaan!


39
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 14. 11. 2006 13:01 »
Tämän päivän Pohjalaisen mukaan ympäristöseuran valituksellaan estämä tonttien pohjan
vahvistus esikuormituksella olisi säästänyt 140 000€.

Ihan kaikki mitää lehdessä lukee, ei ole aivan totta. Näinpä jo jossain panettuna summman 500 000€:kin...Lehtien jutut ovat toimittajien mielipiteitä, enemmän tai vähemmän. Joskus ne ovat päätoimittajan "näkemyksen2 mukaisa juttuja. Pääkirjoitukset - myös pohjalaisen nimettömät - ovat nimenomaan mielipiteitä.

Mitämaapohjan esikuormitukseen tulee niin se juna meni jo vuosia sitten. Ystäbväni asuu Sorsatiellä ja siellä oli  ollut yli kahden vuoden ajan esikuormitus. Ei riittänyt vaan pohja laskee edelleen ja monta vuotta sitten talot rakennettiin.
Maaperäekspertin mukaan esikuormitus pitää olla yli 3 vuotta. Esikuormitusaluehan vielä pitäsi olla kaaavan mukainen...
Miljoonia tässä taitaa palaa veroeuroja joka tapauksessa. Kallis imagotempaus.

40
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 13. 09. 2006 07:07 »
Olisi erittäin mielenkiintoista tietää paljonko verorahoja ympäristöseuran valitukset ja muut säälittävät hidastus yritykset ovat jo tähän menessä tulleet yhteiskunnalle maksamaan? Veikkaisin noin mutu tuntumalla useita kymmeniä tuhansia euroja.

Mikä tässä on tähän asti maksanut?

Vapaaehtoistöissäkö präntööläinen luulet valitusasteiden virkamiesten olevan?
Kyllä niiden palkka juoksee vaikkei yhtään valitusta koskaan tulisi....

Pages: [1] 2 3