Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Sandviken

Pages: [1] 2 3
1
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 02. 06. 2009 20:08 »


Eivät ole mitään sukua. (Samaa "varmaa tietoa" sisarussuhteesta liikkuu myös Keskussairaalan henkilökunnan keskuudessa.)

No kyllä todella liikkuu. Ja kyllä se tulee niin varmalta taholta, että pyydän kyllä Heinosta tarkastamaan lähteensä.

2
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 29. 05. 2009 19:07 »
Eikö täällä tiedetä, että Daniel Widensjön ja Olle Gullin vaimot ovat sisaruksia?

Olle on ollut siis lankonsa esimies hallintokuvioissa.

3
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 20. 02. 2009 09:09 »
Oliko Lumion luontaisedut (esim. auto+kuljettaja, asunto ja edustustili) unohtuneet laskelmasta?

Verrataanko palkkoja jotenkin työsuoritukseen ja siihen, että Vaasallahan on kaksi apulaiskaupunginjohtajaa, jotka suurimman osan työstä hoitavat?

Lumion esitykset eivät ole usein menneet läpi (Rg-Line, hallinnonuudistus, henkilöstöjohtajaesitys). Onko se hyvää työtä?

En usko että "Supremesit" lähtevät palkkaa nostamaan. Naiset rulaa.

4
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 02. 01. 2009 19:07 »
Kyllä kaupunginjohtajalta vaaditaan muutkin kuin juoksukuntoa, sillä juoksukuntoa on niin monen moista.
Yöjuoksut on erikseen. Niiden kuntoa ei kapunginjohtajalta kaivata, varsinkaan perheellisen.

5
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 02. 01. 2009 07:07 »
Markku juoksee joka lauauntai ja sunnuntai reipasta vauhtia Sundomiin pengertä pitkin eikä yöelämässä roiku. Kovakuntoinen kaveri.  Luomalla on asuntoasiatkin omalta osalta valmiiksi kunnossa. Markku L(uoma) kaupunginjohtajaksi ja poliittiset pyrkyrit pois johdosta. Moraalia johtamiseen.

6
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 20. 11. 2008 14:02 »
Se tässä isojen poikien touhuissa vielä ihmetyttää kun Lumio itse voisi itse, (vaikkapa toisen työn löydettyään), katsoa ettei nauti muka luottamusta, ottaa lopputilin ja silti vetää kahta palkkaa 9 kk:tta. Hänen ei siis tarvitsisi saada "potkuja" vaan voisi itse määritellä vapaasti koska lähtee kuitenkin edut saaden. Aivan käsittämätöntä.
Miksi hän ei tuota "laskuvarjoa" pyytänyt kun tänne tuli? Silloinhan annettiin kaikki mitä kehtasi pyytää, limusiinista omina autonkuljettajineen lähtien. Ei se tosin ole hullu joka pyytää vaan se joka antaa....


Onko muuten joku asia jonka voidaan Lumion hoitaneen hyvin ja omasta aloitteestaan? RG-line tukipaketti? Hallinnonuudistus? Minusta tuntuu, että hän on matkannut katastrofista toiseen ja vain hv-järjestelmä on hänet pelastanut. Kuinka muuten Pohjalainen nyt noin häntä vastaan hyökkää pääkirjoituksessaan? Lehtihän oli pullollaan Lumion ylistystä häntä tänne kaupattaessa.

7
On hyvin tärkeätä keitä henkilöitä kunnat asettavat sairaanhoitopiirin johtoon. Talo on pahassa kunnossa.

8
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 10. 2008 10:10 »
Kun kokoomuksen kaupunginjohtajaa syytetään on kyse kielipolitiikasta? Nyt en pysy kärryillä.

9
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 10. 2008 08:08 »
Kiitos Vehkaojalle asiallisesta vastauksesta, jolla epäilykset hälvenivät. Kahvipöytävihjailuissa on kyllä esiintynyt toisiakin talokauppojen tekijöitä, Lumion lisäksi,  joilla voi olla erikoisasema sopivan rakennuspaikan löytymiseksi. Laaksoharju, Ullakko ja Pitkämäki on vilahtanut. Missä he omistavat taloja?

10
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 15. 10. 2008 11:11 »
Kateelliseksi tässä kyllä tulee jos jollakin käy niin hyvä onni, että saa rantatontin Ok-talolle ilmaiseksi Niemeläntieltä. Kuinka jotakin voi onni noin potkia? Onhan kyse vain onnesta?

11
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 27. 09. 2008 08:08 »
Vaasan kaupunki omistaa Niemeläntien talon tontit. Vaasan kaupunki päättää mitä tontti maksaa ja mitä tontille voi rakentaa. Vaasan kaupugin virkamies vuokraa tontit. Virkamiehen ylin esimies on....hupista, talon omistaja ja tontin nykyinen vuokraaja. Ei tässä mitään väärää varmaan ole tapahtunut. Mitä nyt noista golfaajista, turisteja ne varmaan vaan ovat.

Eikö kaupunki joskus käytä etuosto-oikeutta jos on tärkeä tontti? Voisi nytkin siis halutessaan ostaa ja myydä talon golfaajille? Mitäs siellä Muovitehtaalla tapahtui? Ratsastustallilta vietiin maneesi golfaajille kaupugin avulla?

12
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 27. 09. 2008 07:07 »
Kaunis talo ja hyvä tontti. Sisäpiiritietoa, että tontti laajenee ja tulee omaksi. Rantatontti halutulla paikalla, 2 km torilta. Hinta 10 000e. Olen kateellinen.

13
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 07. 08. 2008 13:01 »

Ekomlämmon verkosto kustannetaan tietääkseni littymismaksuilla ja kiinteillä kuukausimaksuilla, hanke on rahoitettu myös muualta esim. Vaasan kaupunki on yksi omistajista ja sitä kautta on varmasti myös rahoittanut haketta. Kyseessä on kuitenkin osakeyhtiö jossa kaupunki on vain yksi omistajista, joten oletan että odotetaan yhtiön tuottavan voittoa, ainakin pidemmän päälle.

Täältähän löytyi karua ja kallista tekstiä:


Quote
Oy Vaasan Ekolämpö-Vasa Ekovärme Ab on kaupungin 65% omistama tytäryhtiö joka on perustettu toteuttamaan Vaasan asuntomessualueen matalalämpöverkosto.
   Messualueen verkoston asennustyöt, keruuputkistojen poraus on käynnistetty aikatau-lun mukaisesti. Investointikustannukset tulevat olemaan 450.000€ + alv 100.000€. In-vestointikulut on maksettava asennustöiden edetessä alkusyksyyn mennessä. Yhtiölle on myönnetty valtuuston  päätöksellä 23.4.2007 antolainaa 300.000 €.
   KH:n päätöksellä 25.6.2007 lainan ehdoiksi määriteltiin 0% korkoista lainaa ilman lyhennysvelvoitetta koska yhtiöllä ei ole koronmaksukykyä eikä lainan takaisinmak-sukykyä. Yhtiön kassavirta ja lainanhoitokyky aleni oleellisesti kun messualueen ker-rostalot eivät liittyneet matalalämpöverkostoon. Lisäksi alkuperäisessä investointilas-kelmassa arvonlisäveron osuus oli jätetty huomioimatta.

Quote
Kaupunginvaltuusto päättää

1.   muuttaa Oy Vaasan Ekolämpö-Vasa Ekovärme Ab:lle 23.4.2007 myönnetyn 300.000 € antolainan vapaan pääoman sijoitukseksi ja hyväksyy tämän johdosta määrärahan siirron
- tililtä 8818 9240 annettavat lainat 300 000 €
    - tilille 8803 8768 oman pääoman sijoitukset yhtiöihin

2.   myöntää Oy Vaasan Ekolämpö- Ekovärme AB:llle lisää oman pääoman sijoituk-sena 200 000 € ja myöntää tämän rahoittamiseksi lisämäärärahan tilille 8803 8768 oman pääoman sijoituksen yhtiöihin 200 000 €.

         Lisämääräraha katetaan toimintapääomaa (kassavaroja) pienentämällä (= kattamaton raha, sitä ei ole missään, TO:n huom))

Rahaa palaa ja paljon. Kun se ei ole omaa rahaa niin...

Kun aikanaan selvitetään imagotemppu Asuntomesujen loppulaskua niin pitää tämä muistaa.

Ainakin 550 000€ maksuerä kaupungille tästä "energiainnovaatiosta" (jota ei koskaan saada takaisin, ei edes osaa?)
Puistojen messuehostukseen upotettiin yli 1 000 000 € ylimääräistä.

Vai tällaisiin imagoihin niitä meidän veroeuroja käytetään.
Kertokaa nyt mikä tässä energiajutussa on uutta vai onko kaikki pelkkä bluffia. Oliko se "uusi" satojen tuhansien  arvoinen letkusto mudassa vai pelkkä mainoskikka? Muuthan makselevat itse kalliit energialaskunsa, miksi meidän tvallisten vaasalaisten pitää maksella muutaman suhteilla saadun nousukkaan investoinnit ja halvat energiat yhteisestä kassasta? Kertokaa messuintoilijat se minulle!

Älkää nyt ihmeessä enempää rantojamme yksityistäkö.

14
Vaasa / Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« on: 07. 04. 2008 16:04 »
Kaupungissa tulee asua kerrostalossa ja heille pitää olla kunnon ulkoilualueet. OK-asujat kuuluvat maalle tai ainakin kauas "kaupungista". Riittävän tiivis asuminen luo mahdollisuuden sitten vaikka busseillekin.
Rekat Vaskiluodosta moottoritien varteen ja Vaskiluodon metsä IHMISILLE.

15

Mutta kun joillakin on moraalia. Emme tarvitse niin paljon halpaa energiaa ja lisää krääsää. On elettävä säästäen tätä ainutta Tellustamme.

Kerro "jarto" mitä sinulta puuttuu elämässä. Mitä sellaista kaipaat, jonka voi saavuttaa vain halvalla lisänenergialla?

---------

Et vastannut kysymykseen. Paljonko firmassasi/taloduessasi kuluu energiaan? Meneekö ehkä huonosti? Vai oletko ahne? Jokin järkevä syy täytyy olla kun et ole valmis maksamaan vastuullisesti tuotetusta energiasta mahdollisesti hieman enempää.

Olen pitkään mielenkiinnolla odottanut jarton vastausta... Onko oma lehmä ojassa?

16
Olipa Vasabladetissa tänään taas järkyttäviä juttuja VKS:sta. Johto ajaa sydänkirugiaa tosissaan alas.

17
Hienoa argumentointia jartolta jatka vain samaan malliin. Vihreiksi muuttuneet sosialistit eivät ole yhtään erilaisia. Kaikilla on sama halu ryhmässä varastaa, ja tänä päivänä se tarkoittaa vieläpä köyhältä varastamista. Koska kalliista energiasta kärsii ensin köyhä.
Onpa rakentavaa keskustelua. Minä kun luulin, että vihreät ovat liberaalien ja nuorsuomalaisten perillisiä. Ovatko kaikki ei oikeistolaiset sosialisteja?

Onko siis ilmastonmuutos unohdettava koska se johtaa energian hinnan nousuun ja koskee ennen kaikkea köyhiä?

18
Ne kaksi professoria on kai saaneet neljä psykiatria valmiiksi asti mutta niistä vain kaksi on jäänyt talon leipiin. Koulutuksessa on kahdeksan ja niistä vain puolet Vaasassa. Jos niistäkin vain osa jää taloon töihin niin kalliiksi tulee ja huonolla hyötysuhteella psykiatrien hankkiminen tuota kautta. Olisiko jotain muuta tehtävissä? Tehdäänkö muuta kuin uhataan Huutoniemen alasajolla ja kiukutellaan koulutusmäärärahoista? Mitenkä sen avohoitoon satsaamisen kanssa on kun ei ole omia lääkäreitä edes mielenterveyskeskuksessa? Saisi nyt Kaptens näyttää mitä oikein tarkoittaa kun väittää psykiatrian olevan ykkösasiansa.

19
Klaara on hieno juttu nuorille mutta Mielenterveyskeskuksesta ei lääkärille aikaa saa aikuiselle. Siellä on asiat sekaisin ja Vasabladetissa vaan kerrotaan että hyvin menee kun on peräti kaksi psykiatrian professoria palkattu ja heilla peräti neljä oppilasta, joista joskus tulee psykiatreja!

20
Pitää keksiä uudet arvot Keskussairaalalle:

1. Sairaanhoito on sivuasia, psykiatria on häpeä
2. Henkilöstö on tyhmää, stiä on liikaa ja se saa liikaa palkkaa
3. Kieli (svenska) on pääaasia, ei hoito

21
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 03. 01. 2008 00:12 »
Kerropa edes yksi kunta missä vuokralaiset valitsevat yhtiönsä hallituksen.

Kerro myös millä menetelmällä se tehtäsiin Vaasassa ja miten taattaisiin, että hallituksen jäseniksi tulisi pätevämpiä henkilöitä.

Eikä olisi vaarana, että vuokralaiset alkaisivat säästää tarpellisissa korjauksissa vuokraa pudottaakseen? Miten se voitasiin estää?

22
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 02. 01. 2008 10:10 »
Jonkinhan ne hallituksen jäsenet on kai valittava. Mikä se sellainen valintatilaisuus olisi kun asukkaat itse vaitsisivat kokouksissaan, joissa on 2 asukasta paikalla? Taitaisi tulla tosipätevää porukkaa!

Eikös omistaja yleensä osakeyhtiöissä määrää? Omistaja on Vaasan kaupunki, ei pelkästään asukkaat. Vaasan kaupungissa valtaa käytää kaupunginvaltuusto (tai niin, muutamat sen nokkamiehet). lautakuntiin ja yhtiöihin sitten valitaan vaalien osoittamassa nokkimisjärjestyksessä väkeä.

Vaasan Sähkö on toinen tärkeä firma jonka me omistamme yhdessä. Nythän ollaan oltu tyytymättämiä sen huikeisiin hinnankorotuksiin (taitaa olla jotain 35 % kahdessa vuodessa?) Onko silläkin joitan "hallinnointiongelmia"? Majakka varmaan haluaisi sinnekin sähkökuluttajat johtoon?

Kyllähän eri puolueet ovatkin valinneet Pikipruukin hallitukseen pääasiassa asiantuntijoita ja asukkaita. Tietääkseni hallituksen jäsenistä 4 tai 5 asuu Pikipruukilla. Se on paljon seitsämästä! Se on puolueiden vastuulla keitä sinne laittavat. Asukkaiden pitää vain pitää huoli, että omat edustajansa ovat riittävän päteviä.

Asukkaat taitavat vaan olla itse laiskoja hoitamaan omaa ruutuaan (onhan sama ilmiö asunto-osakeyhtiöissäkin - vapaamatkustajia on paljon, muutama kantaa vastuun). Siitä marmatus. "Majakan" peräänkuuluttamasta hallintokokeilusta on esimerkki itarajan takaa, se päättyi aika nolosti.

23
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 22. 12. 2007 08:08 »
Miksi osaketaloissa ei ole tyhjiä asuinhuoneistoja, ei vaikka yhtiö omistaisi ne? Vuokraavatko yksityiset halvemmalla ja varmistavat täten asuntojensa tehokkaan käyttöasteen?


Eikä muka ole? Kun katsoo osaketalojen ikkunoita niin ja myynti-ilmoituksia niin tyhjiä asuntoja on pilvin pimein.

24
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 21. 12. 2007 22:10 »

Kolmiossa, jonka vuokra on 700 e/kk, hälytyskellojen pitäisi soida jo kahden kuukauden tyhjäkäynnin jälkeen, koska vuotuiset tulot jäävät silloin 7000 euroon. Sadan euron alennuksella poistetaan mahdollinen tyhjäkäynti ja vuotuinen tuotto olisi 7200 euroa.

Ai se on noin helppoa! Toihan on tosi nerokasta.

(Sitten on tosin pakko laskea kaikista 3200 asunnosta tuo 100€/ kk. Se tekee sitten 32 0000€ kuukaudessa ja vuodessa 380 000 €. Ne rahat saadan varmaan Rabbelta.)

Hyvä tsailor! Piklipruukin hallitukseen vaan ehdolle!

25
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 20. 12. 2007 16:04 »
Herrajumala, miten tässä nyt käy jos yksityiset vuokranantajat kekkaavat että tyhjäkäytöstä saa laskuttaa tappion kokonaan vuokralaisiltaan, vuokraisännälläni kun on kaksi samanlaista kolmiota vuokralla ja toinen on nyt ollut pian kuukausi tyhjänä, uusi asukas on tulossa vasta helmikuun alusta eikä vuokratuloja ole, käyköhän nyt tässä niin että minä joudun maksamaan tästä tyhjäkäytöstä kokonaan sen toisenkin asunnon vuokran, eli 380 euroa olisi siinä tapauksessa kyseessä, jos Pikipruukki  toimii laillisesti niin kaiken järjen mukaan minunkin vuokraisäntänikin voi näin toimia, voi kurjuuksien kurjuus.
Kyllä maailmassa on paljon vääryyttä!!
Eihän meillä ole vuokrasäännöstelyä. Tottakai yksityinen vuokraisäntä voi ottaa vuokraa just niin paljon kuin kehtaa/saa. Onneksi asunnoista on ylitarjontaa ja näin vuokrat pysyvät kohtuullisina.

26
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 19. 12. 2007 16:04 »
Ihmeellistä marmatusta täällä. Sotketaan toisen yhtiön korotukset ja osa valittajista ei taida olla edes käynyt Pikipruukin asunnossa.

Olemme panemassa asuntoamme myyntiin ja muutamme vuokralle. Vapautuvalle rahalle on kivempaa käyttöä, velkaa ei ole paljoa jäljellä. Toteutamme unelmamme.
Hyvällä ystävälläni on pelkästään hyviä kokemuksia Pikipruukista ja sen puoleen käännymme ensimmäiseksi. Käyn heillä aika usein ja siisti on talo ja piha. Kivoja ihmisiä siellä asuu.

Tulemme toki ymmärtämään, että jos kustannukset nousee niin myös vuokra-asunnossa vuokra aina nousee, yhtä varmasti kuin aurinko. Mutta niinpä nousee palkkakin.

27
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 13. 12. 2007 10:10 »
Luin Vasabladetin mitäänsanomattoman jutun. Kyllähän Nordman kritsoi alunperin valmisteluakin. Jutussa tunnuttiin keskittyvän valtuuston "soraääniin".

Mitä tietää mykkä jalkapalloilija Strand muka asioista? Hän vaan kuuntelee mitä Raben veli Robert sanoo ja äänestää kuten hän käskee. Ei koskaan puhu mitään kun ei taida ymmärtää mitään. Taitaa olla kovinkin kateellinen sanavalmiille kollegoilleen.

Moison ja Katajamäen narsistiset irtiotot pelin vasta ratkaisivat. Takinkääntö voi käydä Moisiolle kohtalokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Miksi ei haastateltu suurten ryhmien toisinajattelijoita? Vaikka Thor Österholmia, Markku Rintasta, Marjatta Vehkaojaa. Mitä he olisivat sanoneet pelistä ja Nordmanista?

Nordman on kyllä pettänyt monet suomenkieliset äänestäjäjänsä pahemman kerran. Mokomakin hyssyttelijä. Ensi kerralla vie Wivan hänen paikkansa eduskunnassa.

Tätä palstaa on ollut mahdottoman hauskaa ja opettavaista seurata. Kiitos siitä.

28
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 19. 11. 2007 20:08 »
Olin minäkin vaivautunut Robert Grömblomin osallisuudesta infoon. Katselin salin takaosasta omalta paikaltani niitä ilmeitä joita vaihdettiin muutamien tyyppien kesken, silloin kun kysymyksessä oli asiaa vastustaneiden kannanottoja.

Voin vain kuvitella mikä on Robertin läsnäolon vaikutus omassa rkp-ryhmässä, jossa on nuoria pelokkaita aloittelijoita. Onneksi sentään muissa ryhmissä ei Robertia pelätä.

29
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 19. 11. 2007 19:07 »
Tässä taitaa olla Heikki Kouhin ja Robert Grönblomin arvovalta kyseessä. Ovat luvanneet Rabelle ja nyt pitää edes jotain saada. Jos tämäkään ei mene läpi niin sitten tuodaan seuraava, taas vähän vähemmän maksava esitys, ja niin edelleen.

HYVÄ TEHY - KIITOS!

30
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 14. 11. 2007 07:07 »
  Erittäin painava syy asian uudelleen käsittelyyn on varmaan se, että RG-line tai joku muukin varteenotettava varustamo ilmoittaisi halukkuutensa hoitaa merenkurkun matkustajaliikenne 2008 ja hakisi tukea, rahoitusjärjestelyjä tms.


En ole tässä muiden kiireiden takia seuraamaan asiaa kovin tarkoin mutta ihmettelen, että olivatko nämä viimeviikkoiset yritykset saada miljoona-apua konkurssikypsälle hyvä-veli-firmalle vain harjoituskierroksia?

31
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 13. 11. 2007 20:08 »
Ihan mielenkiintoinen isojen poikien juttu koko Rg Line-jupakka. Kiva kun on isoja poikia toisellakin puolella. Tasainen taisto vai olisiko jopa David voittanut Goljatin!

Nyt kyllä tuntuu siltä että vastustajapuoli alkaa pelata omaan maaliin, tuo RG-tukijoille hopeatarjottimella aseita. RG-tukijat ovat kyvyttömyytensä osoittaneet, joten älkää nyt ihmeessä yliarvioiko heidän kykyjään keksiä uutta aasinsiltaa asian avaamiseksi. Tehän teette sen heidän puolestaan. Nyt suut suppuun satamatuista!

Ja kun energiaa tuntuu teillä piisaavan niin käykää nyt itse (älkääkä Osalan odottako kaikkea tekevän puolestanne) googlettelemassa ja etsimässä asianne ydinkohdat. Ja jos jotain oikein arvokasta lyödätte niin älkää ihmeessä siitä täällä toitottako! Lähettäkää privaattiviesti sitten vaikka Osalallle.

Tässä asiassa (porsaanreikien etsimisessä Rabben tuelle) avoimuus ei ole valttia!

32
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 07. 11. 2007 15:03 »
Katselen tuolta web-teveestä uudelleen mielenkiintoista kokousta kun jäi töiden takia livenä katsomatta. Mun marjatta Vehkaoja puhui niin kamera seurasi Skåtarin ja Kouhin supattelua. Vielä tuolloin oli Kouhin kasvoilla voitonvarman virne...

Valtuutetut peräsivät RG Linen lainahakemusta. Lumio kuittasi väittäen sellaisen tuleen 13.9. Miksei sitä näytetty valtuutetuille?

Lisäksi Lumio kertoi RG linen ottaneen yhteyttä 24.10 ja kertoneen, että heille myönnetty tukipaketti on laiton!

Kysymys kuuluu: oli siis myönnetty tukea enemmän kuin lääkäri määrää ja enemmän RG Line  oli pyytänyt? Oliko koskaan mitään pyyntöä? Kuka sen tukipaketin silloin keitti kasaan?

Kun nyt laivaliikenne näyttää jatkuvan, niin voisiko todella olla niin hassusti, ettei RG Line mitään tukea tarvitsekaan, eikä sitä edes ole hakenut?

33
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 07. 11. 2007 14:02 »
Minua jäi vaivaamaan Pohjanmaan Kauppakamarin johtajaan, valtuutettu varatuomari Juha Häkkisen (kok.) perusteluissa RGLnen tukemiselle tällainen kohta:

"Nyt näemme olemmeko yrittäjyyden esimerkkikaupunki" tarkoittaen kai, että jos tukea ei valtuusto myönnä niin se on merkki huonosta yrittäjäkaupungista.

Osaako joku viisaamoi kertoa mitä hän tuolla tarkoitti? Tunnen nimittäin pari yrittäjää, jotka ovat päin vastaista mieltä. Miksi tuollaiset yritystuet on sitten laissa kielletty? Eikö EU ja valtio tue yrittäjyyttä? Mistä on kyse?

Kannattaako Pohjanmaan Kauppakamari vain toisten yritysten tukemista? Miksi Kauppakamari on yleensä olemassa?

34
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 06. 11. 2007 18:06 »
, että on keksitty sananparsi pyystä pivossa, joka on parempi kuin kymmenen oksalla.  Varmaan se päti vain vanhaan aikaan.   

Minulle tulee mieleen käenpoika, joka pudottaa linnun omat poikaset pesästä saadakseen itse kaiken.

35
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 01. 11. 2007 19:07 »
Miksi Rabben  yritysriski  näin suuressa   mittakaavassa yksin pitäisi kantaa, kun  hän alunperinkin lähti hommaan yhdessä Vaasan kaupunginvaltuuston kanssa?

 Vaasan tehtävänähän ei ole avustaa suoraa bisnestä, mutta edellytykset on pidettävä hyvinä, muuten kilpailussa Vaasan käy huonosti.


Eikö alun perin lähtenyt Ruotsin valtiokin mukaan ja Suomen valtio isolla tuella? Ne ovat jäännet pois. Miksi?

Vaasan tehtävän ei todella ole avustaa suoraa bisnestä.

Mitä yritysriskiä jää Rabbelle jos Rabbe saa omat takauksensa nyt pois?

Sitä vielä ihmettelen, että onko Ikean omistaja pannut jotenkin ehdoksi RG Linen tukemisen? Missä niin on sanottu? Mitä sillä on tekemistä Ikean kanssa? Luuleeko joku että ruotsalaiset nuukat hienohelmat kuljettavat huonekalujaan RG laivalla Uumajaan kun Sundsvallissa on IKEA?

36
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 26. 10. 2007 09:09 »
Paljonko matkustajia mahtuu RGI laivaan?

Nyt TVssäkin:

Quote
MOT: Pizzakeisari merihädässä

Maanantai 29.10. TV1  20:00 - 20:30

Veronmaksajat pitävät kauppaneuvoksen varustamon pinnalla. Toimittaja Hannu Sokala. Stereo.

37
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 26. 10. 2007 08:08 »
Ei voi muuta sanoa kuin, että tosi tunareita ovat Lumio ja Kouhi joka sopan ovat keittäneet (taitaa väkevästi taustalla hääriä myös Robert Grönblom ja Håkan Nordman). Antoivat Rabbelle kuoleman suudelman. Yrittivät auttaa mutta tekivät enemmän vahinkoa...Tai eihän Rabbella itsellä mitään hätää ole. Miljonääri mikä miljonääri. RG Line on nyt pahoissa vaikeuksissa ellei Rabbe raota pussinsa suuta. Kun käsittely menee toheloinnin takia uusiksi niin ehtii mennä valtion tukihakemusajat umpeen ennen kuin ehtii tulla lainvoimainen päätös tuesta. Jos sitä nyt enää tuleekaan. Ehkä joku rääppäsilmä valtuustossakin nyt on ehtinyt avautua?


Nyt se Rabben kotiseuturakkaus punnitaan josko viitsisi itse hoidella omat sotkunsa. Yhden laivan seilaaminen tuossa Merenkukussa ei hänen rahoissaan tunnu missään vaikka matkustajat ilmaiseksi saisivat matkustaa. Rabben pääomatulot ovat kuulemma kymmeniä miljoonia vuodessa. Veroja hän ei Vaasaan maksa. Henkseleitä paukutellen hän lähti asiaa hoitamaan mutta nyt yrittää kähmiä verovaroja.Vaasaa tehdään tunnetuksi. Tämän sain eräältä tutulta:Quote
Rabbe Grönblomin tuesta nousi oikeuskiista
Torstai 25.10.2007 klo 16:42 (päivitetty to 16:42) Kauppalehti, STT
Rabbe Grönblom


Pizzakeisarina tunnetuksi tulleen Rabbe Grönblomin RG Line-varustamon saama tukipotti herättää närää Vaasassa.

Vaasan tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Heimo Hokkanen (KD) on valittanut Vaasan kaupungin antamasta tuesta Vaasan hallinto-oikeuteen.

Hänen mielestään kaupunginvaltuusto ylitti toimivaltansa myöntäessään varustamoyhtiölle lainan kaupungin vahinkorahastosta. Rahaston tarkoitus on korvata tapahtuneet vastuut, eikä sieltä ole sääntöjen mukaan mahdollista myöntää pääomalainaa yrityksille, todetaan valituksessa.

Myös Pro-Vaasan valtuustoryhmä on ilmoittanut valittavansa tukipäätöksestä. Ryhmän mukaan tuki vääristää vapaata kilpailua.

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti vajaat pari viikkoa sitten myöntää lisätukea RG Linelle. Yhtiölle myönnettiin 1,4 miljoonan euron pääomalaina. Varustamo ei omien sanojensa mukaan pysty ilman lisätukea maksamaan erääntymässä olevien lainojensa lyhennyksiä.

Valitusaikaa kaupunginvaltuuston päätöksestä on 22. marraskuuta saakka.

Kauppalehti, STT

38
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 24. 10. 2007 13:01 »
No jaa, jos kaupungin johtavat virkamiehet parhaimmillaan ovat "laimeita ankkoja", niin onko ihmeellistä jos johtava valtuutettu panee töpinäksi? Sanoisin, että hyvä niin. 
Vaikka ei olisi laillistakaan? Mitä töpinää tässä nyt tarvitaan? Hoidettaisiin nyt vain perustehtävä kunnolla ja yhdessä sovittujen sääntöjen (lain) mukaisesti.

39
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 17. 10. 2007 07:07 »
Eikö Kouhi ehdottanut juuri tuota koko rahapaketin hyväksymisehtoa? Sehän nyt saattaa kaataa koko RG-tuen. Tuliko Kouhista ovela Rabben salavihaaja?

40
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 11. 10. 2007 07:07 »
Kun isot pojat sopii asiosita saunan lauteilla niin ei siinä sitten alennuta rupusakin kanssa julkisuudessa vehtaamaan.

"Liikenne loppuu ilman Rabben tukemista" on ainoa väite, jonka olen heiltä kuullut.

Pages: [1] 2 3