Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - luopio

Pages: [1] 2 3
1
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 24. 01. 2009 20:08 »
Tässä ketjussa tai jossakin rinnakkaisketjussa on ihmetelty että miksi sanomalehti Pohjalainen ei ota kantaa...

Vanha kansa on tiennnyt asian jo satoja vuosia: ”Ei pidä purra kättä, joka ruokkii”, ”Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt” ja ”Lypsävää lehmää ei kannata tappaa”.

Pohjalainen on Vaasan kaupungin virallinen tiedotuslehti. Melkoinen määrä ilmoitusmaksuja vuodessa siirtyy veronmaksajilta Pohjalaiselle.
Poohjalainen sai varmaan hyvin suuren siivun Asuntomessujen ruhtinaallisesta mainosbudjetista. Sellaista on ruokkinutta kättä olisi ilkeä edes jälkeenpäin puraista. Sehän voisi vaikuttaa tulevaisuuden ilmoitustuloihin.

2
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 01. 01. 2009 18:06 »
Ei kyllä liity asiaa mutta Vaasassa asuu Hovipuistikolla tosipätevä kaupunginjohtaja: Markku Luoma. On ainesta Vaasan seuraavaksi johtajaksi. On nyt reissuhommissa Sipoossa.

3
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 14. 11. 2008 20:08 »
Naskali taitaa tietää totuuden siitä mikä onkaan tarkoitus. Puhuuko siis Lumio totta?

4
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 20. 10. 2008 16:04 »
Lumion palkka oli 2006 vain 124 031€ joten kyllä sitä nyt vähän tonttikaupoilla pitää saada lisätienestiä. Älkää olko kateellisia. Jos nyt saa ranta-tontin halvalla kaupungin puistosta niin so what?

5
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 15. 10. 2008 11:11 »
Tästä kuhistaan - plaadetti tänään
Quote
Minigolfklubben låter jurist
granska Lumio

VASA. En jurist ges i uppdrag att undersöka om det förekommit
oegentligheter när stadsdirektör Markku Lumio köpte sommarstuga på Vasklot.

Styrelsen för Botnia Minigolfklubb diskuterade saken på tisdagskvällen. Den misstänker att stadsdirektören har utövat påtryckningar på stadens tjänstemän i samband med affären.
Styrelsen funderade också på att göra en brottsanmälan men valde att först låta en jurist undersöka hur affären har gått till, särskilt när det gäller planläggningen.
Huset saknar tomt i dag, men eftersom stadsstyrelsen klassar huset som kulturhistoriskt värdefullt har Lumio möjligheter att få en tomt i delgeneralplanen som är under arbete.

Onko puistoon kaavoitettu nyt omakotitontti?

6
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 02. 08. 2008 19:07 »
Quote
- Vaasa tarvitsee 10 000 työntekijää. Houkuttelevia asuinpaikkoja pitää olla tarjolla, Vaasan asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko alusti keskustelua.
Työvoiman lisäksi hän perusteli visiota palvelujen paranemisella.
- Suvilahdesta tulisi 7 000 asukkaan kaupunginosa

Olenkin ihmetellyt miksi se kaavoitus kangertelee Vaasassa.  Kaavaluonnoksia tekee ihan kuka vaan, koulutuksella ei väliä kunhan ehdotus vaan on oikean suuntainen tietyille piireille (sulle-mulle-rantatontti).

Parhaat puistot rikkaille ja kerrostaloasujat kyyhöttäkööt yksiöissään. Näin Vaasa pelastuu!

7
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 07. 2008 12:12 »
Pyysin tuota "melko luotettavaa tahoa" tarkistamaan lähteensä ja vaikuttaa siltä, että kyseessä on vain pikku hiprakassa tehty arvelu....Toivottavasti talot pysyy paikallaan mutta mitä se veronmaksajille maksaakaan? Sen taitaa tietää vain livohkaan lähtenyt Lonka.

8
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 07. 2008 07:07 »
Melko luotettavalta taholta kuulin eilen, että yksi messutaloista on alkanut hakeutua kohti maan keskustaa ja on purettava messujen jälkeen. Olisiko messuväellä pokkaa näyttää tätä ilmiötä? Maankohoaminen, kuinka korkealla vesi voi käydä myrskyllä ja sitten oikein tarkkavaaityusvehkeillä osoitetaan kuinka taloa vajoaa kun se on perustettu huonosti. Kyllä olisi kiinnostusta ja Suomen Asuntomessut saisi lisää lipputuloja!

9
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 03. 07. 2008 20:08 »
Jees,
Ari Mäkynen on Vaasan teknisen lautakunnan puheenjohtaja. Arin kohdalla on kysymys joko ahneudesta (kokouspalkkio)  tai ymmärtämättömyydestä.  Ari ei ole ainoa tämän tyyppinen tapaus Vaasassa.  Niitä on leegio.

Mutta niin pitkään kun ketään ei kiinnosta, Herrat pystyvät suhmuroimaan miten lystäävät.

Ari Mäkynen on myös kaupunginhallituksen kaavoitusjaoston jäsen. Aika vahva KPO kytkentä! Kuka/ketkä vaikuttivatkaan siihen, että ABC-asema (KPOn omistama) sai kunnallitekniikan ohi suunnitelmien ja aikataulujen?

10
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 03. 07. 2008 18:06 »
KPO:n hallintoneuvosto 2008:

Mäkynen Ari, ruiskumestari, Vaasa

Mäntymaa Markku, komisario, Vaasa

Hetkinen, eikös Mäkynen ole kaavoista päättävässä elimessä?

11
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 20. 06. 2008 22:10 »

Vaasassa on kuulemma vetovoimaa paljon enemmän kuin Seinäjoella, vaikka Seinäjoen ympärillä asuu huomattavasti suurempi väkimäärä. 

Ai, jaa? Kuinka paljon asuu väkeä 30 km sätellä Seinäjoen rautatieasemalta / Vaasan torilta?

12
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 15. 06. 2008 09:09 »
Jos sen henkilön, joka on kaavoituksesta eli rakennusliikkeeille rahaa tuovista rakennusoikeuksista päättämässä ja saman henkilön vaalimainosten rahoittajana on rakennusliikkeitä niiin mistä on kyse?

13
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 07. 06. 2008 18:06 »
Automarketit tuntuvat olevan pahasta.

Polkupyörällä on paha käydä huonekalukaupassa vaikka olisi lähempänäkin. Niin se vain on että tätä maailmaa rakennetaan pääsääntöisesti niinkuin enemmistö tahtoo. Demokratiaa näet.


Automarketit ovat todistetusti erittäin pahasta. Täällä tehdään samat virheet kuin muualla. Onneksi pientä heräämisen merkkiä on ympäristöministeriössä.

Huonekalukaupat on eri juttu. Ellei sen viereen päästetä myös ruokakauppaa (=automarket).

Ei se demokratiaa ole. Se on rahan valtaa. Raha osaa maasutta päätäjät - sehän on juuri nähty.

"Kansa" luulee, että automarketit on sille hyväksi, se juoksee maninosten ja joukkojen perässä. Yhteiskunnalle (veronmaksajille) ne tulee kalliiksi.

Mitä satama-alueeseen tulee niin Kantakaupungin asukayhdistys/Halmeen Askohan siitä juuri piirsi luonnoksen. Asuntoja sinne eikä puistoon.

14
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 07. 06. 2008 07:07 »
Länsi-Suomen Ympäristöskeskuksen ei olisi tarvinnut keskeyttää remonttia suojeluesityksen takia. Sen johtaja oli kertonut, etteivät missään tapauksessa puutu ikkunapuitteisiin. Siis turha keskeytys mutta tekijä oli siis valtion viranomainen, ei vapaaehtoisjärjestö.

Loan päätti Pohjalinen kuitenkin heittää jälkimmäisen niskaan. Vaasan Ympäristöseura tuntuu olevan Pohjalaisen päävihollinen. Entinen päävihollisen edustaja Harri Moisio tuntuu hakevan oikeutusta pysyä kolumnistina yhtymällä tähän rakkikoirien kuoroon ja yhtymällä Pohjalaiselle tärkeään mielipiteeseen.

Luonnonsuojelua,viheralueiden säilyttämistä, kaavoitusta säätelevän rakennuslain noudattamista ja rakennusperinteen vaalimista vastaan on aika paljon "kehityksen" ja länsimaisen materialismin perään kritiikittömästi kumartavia henkilöitä. Pohjalainen on heidän pää-äänenkannattajansa.

Tuntuu siltä, että kun Pohjalainen on menettänyt vanhoja vihollisiaan kuten Neuvostoliiton, Kiinan ja jopa demarit ja vasemmistoliiton, on uusia vihollisia löydettävä jostain. Ainahan pitää olla jokaisella joku taho jota halveksia ja josta kertoa valheita. Tähän rooliin on ympäristöväki istutettu Pohjalaisen taholta sujuvasti (ja onnistuneesti!). Kun Pohjalaisen (Mantila, Peltokangas) mielestä eduskunnan säätämiä typeriä lakeja (esim. luonnonsuojelu, rakennussuojelu, kaavoitus) ja valtion viranomaisia ei se uskalla avoimesti haukkua niin Ympäristöeura joutuu näiden sijaiskärsijäksi.

--
Quote
JORE: Tässä on selkeästi toimittu lain tarkoitusta vastaan vaikkakin
näennäisesti lain kirjaimen mukaan.  Eli Suomen lakikirjan tulkinnan mukaan
nyt tehtiin tosiasiassa lain tarkoitusta vastaan, eli lakia vastaan.

Varsinainen virhehän tapahtui siinä kun rakennustarkastajan sijainen ei ottanut huomioon suojelumääräyksiä, eli ei noudattanut "lakia". Siinä tuntuu jo oppimista tapahtuneen > Opistotalon remontti[/size]

15
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 06. 2008 20:08 »
Goebbels sai Saksan rahvaan vihaamaan ja vainoamaan juutalaisia. Vähän samanlaista peliä pelaa Pohjalainen ympäristöväkeä kohtaan.

16
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 06. 06. 2008 20:08 »
Ikean viereen tulee KPO market ja muita erikoisliikkeitä.

Järkyttävää.  Siis tulisi muita erikoisliikkeitä.  Mahtaa se olla järkyttävää;)

Eihän erikoisliikkeitä sentää saa olla.  Sehän on kamalaa.

Pitää olla mutta keskustassa. Esim. kaihtimia ja sähköajoneuvoja pitää saada ostaa keskustasta...

17
Montako ydinvoimalaa tarvitaan korvaamaan fossiiliset polttoaineet? Miihin ne rakennetaan? Kuka maksaa? Onko realistista? Kuinka kauan uraani riittäisi?

18
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 26. 02. 2008 16:04 »
En jaksa ymmärtää tätä vouhotusta Ikeasta. Vaasa ei ole miään kehitysalue - täällä on työpaikkoja enemmän kuin työntekijöitä. Ne uudet työpaikat siis valloittavat naapurikuntalaiset. Ei siis edes verotuloja. Muut verot menee valtiolle. Mitään hyvää ei siitä ainakaan minulle seuraa. Minulla on kaikkea mitä tarvitsen ja jos jotain pitää hankkia niin sen löytää kyllä nyt jo Vaasasta. Pysykööt Ikeat muualla!

19
1. tehokkuus
2. tehokkuus
3. tehokkuus
(koska palkkakustannukset ovat suurin menoerä - 90 % - niin palkoista säästetään pitämällä tahallaan lääkärinvirat täyttämättä ja psykologien palkat surkeina, tämä lisää "tehokkuutta")

20
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 05. 01. 2008 08:08 »
Nimimerkki "Luopiolta" täysin uutta tietoa.
Hienoa, mutta kuitenkin ehkä virheellistä.
Kannattaisi kyllä ylimielisen kaikkitietävän beluriskin hieman tarkistaa perustietojaan ennen kuin menee syyttämään toisia väärän tiedon antamisesta. Uskottavuus rapisee.
Käy nyt vaikka ensialkuun Mustasaaren kotisivuilla toteamassa, että jo toissa vuonna oli suomenkielisten osuus 29 %. Ruotsinkieliset eivät siellä enää lisäänny  -  väestönlisäys on suomenkielisiä - tänä vuonna menee 30 % varmaan rikki.
Vaasan kotisivuilta taas voit käydä toteamassa, että jo toissa vuonna putosi ruotsinkielisten osuus alle 25%:n. Ja putoaa edelleen.

Eikö ole kiva, että saat uutta tietoa!

21
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 05. 01. 2008 07:07 »
Ei voida unohtaa sitä, että Vaasan väestöstä vajaat 27 % prosenttia on ruotsinkielisiä ja RKP:n vaikutusvalta poliittisesti on huomattavasti suurempi.  Vastaavasti Mustasaaren väestöstä noin 78-79 % prosenttia on ruotsinkielisiä ja suomenkielisten poliittiset vaikutusmahdollisuudet jäljelle jäävän osuuden mukaiset eli vähäiset.  Asetelma ei kovin nopeasti muutu.
Nopeasti tämä muuttui, belurisk!! Vaasassa on enää reilut 24 % ruotsinkielisiä ja Mustasaaressa jo melkein 30 % (ellei jo yli?) suomenkielisiä. Ja nopeasti lisääntyy edelleen suomenkielisten osuus. Mistähän johtuu että Mustasaarta pidetään niin ruotsinkielisenä kuntana kun se on suomenkielisempi kuin Vaasa on ruotsinkielinen? Mitä ne suomenkieliset Sepiksessä oikein touhuavat?

Ahvenanmaalla on muuten rkpn kannatus tasan 0%.

22


Sairaanhoitajat ovat sairaalalle korvaamaton resurssi. On idiottimaista heitä kyykyttää.


Toisaalta Vaasan Työvoimatoimistohan kyykyttää jokaista Aktiivihakijaa Työnantajan yksipuolisesti määräämin ehdoin, pahimpana versiona Varamiespalvelut.


   Näitten hyväpalkkaisten hoitsujen kyykkyhyppely on siihen nähden vielä pientä.

Johan oli paksua tekstiä! Vai, että hoitajat hyväpalkkaisia? Olet nähnyt EU-maiden vertailun? Entä Norjan?

Jos siis Sinua on kyykytetty niin sitten pitää kyykyttää hoitajiakin! Voiko olla itsekkäämpää asennetta?

En tiedä harkitsivatko hoitajat uuttaa joukkoirtisanoutumista mutta aihetta olisi ollut. Sillä olisi kyllä saanut nöyryyttä vähän aikaan.

Siellä taitaa olla johdossa sadistista porukkaa, joita perustehtävän hoito ei pätkääkään kiinnosta. Ne ajat on ohi jolloin ovella jonotti "kutsumusammattiin" väkeä. Herätys VKS!

Kuka on hallintoylihoitaja? Kuka on henkilöstöpäällikkö? He kai ovat pääkyykyttäjät ja hemmomiehet (Honga/Keistine)  eivät puutu edes tuollaiseen älyttömyyteen.

23
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 26. 10. 2007 17:05 »
Jos 5.11. valtuusto pui asiaa taas, kannattaa päätösehdotukseen tehdä nämä muutosehdotukset:

- Rabben henkilökohtaiset vakuudet säilyvät.
- Tuki myönnetään vasta kun EU-komissiolta on tähän saatu lupa.
Ja, että Finnvera myöntää luvattua 0-korkoista pääomalainaa. (Jos tätä ehtoa ei panna niin silloinhan myönetään että valtuustoa viimeksi kusetettiin)

24
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 14. 10. 2007 15:03 »
Kolmas näytös: henkilöt :
1.RG rikas laivan ym. varustaja joka pitää vanhoista teollisuusmiljöistä,
2. maalta kotoisin oleva konkurssin kokenut ja potkut saanut pankkimies Kouhero, nyt tuuraa kaupunginjohtajaa (lähettää häntä yhtenään ulkomaille kissanristisäisiin, niin saa häärätä rauhassa).

Elokuu 2007
RG ruskettuneena: tulin juuri jahdiltani Egyptistä kun kuulin että olette hoitaneet laivayhtiötäni huonosti!

Kouhero: Sehän on sun laivas. Nyt se vanha myytiin alihintaan ja firmasi pitää panna selvitystilaan.

RG: mitäs olette antaneet Sundsvallin alkaa perimään satamamaksuja, ettekö te nyt mitään tolvanat osaa hoitaa.

Kouhero: Mutta emmehän sentään täällä Vaasassa ole maksuja sulta karhunneet.

RG: Pitäis panna pillit pussiin, firma konkkaan mutta kun on se oma nimi ja Hampurilaisosakkeet panttina. Mitä tehdään?

Kouhero: No, kyllä mä järjestän. Mä syötän niille pöllöille, että valtio kyllä antaa riskilainaa Finveran kanssa ja Sampo antaa lisää lainaa. Mutta mitä annat vakuudeksi, jos kerran nimesi ja osakkeet otat pois?

RG: No, pannan tuon vielä liikkuvan paatin arvoksi kova hinta. Muista sitten pitää se arviopaperi pillossa anteeksi piilossa, se ei oikein kestä päivänvaloa.

Kouhero: Mutta eihän siitä sitten mitään kunnalle jää jos kuprut teet!

RG: Eihän ne sun rahoja oo. Bråkanin kanssa on sovittu jo. Ay-vasurit on myös mukana, syötin niille työttömyysuhkia.

Kouhero: Ok. hoidetaan. Lähetän vielä Lumé-miehen käymään Brysselissä. Se on aika velmu kaveri, kyllä se jotain siellä keksii.


(esirippu, väliaika)

25
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 14. 10. 2007 14:02 »
Eli kuvio on  jotain sellaista että Vaasa toimii etukäteisrahoittajana ja sijoitettu summa tulee sitten takaisin jonkun EU:n momentin kautta.
No, sittenhän Rabbenkaan ei tarvitse vapautua vastuista jos Eu tulee maksumieheksi. Vaikea kuitenkaan on uskoa että Eu antaa riskipääomaa yhteen varustamoon. Ainakin se kilpailuttaisi tukensa ensiksi.

Kiinnostunut käytä "Vastaa" komentoa sieltä aivan alhaalta niin pääset kirjoittamaan....

26
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 13. 10. 2007 11:11 »
Kokoomukselta on löytynyt toinenkin argumentti tukea RGLine miljoonilla. Muuten heitetään kaupungin taloudelle elintärkeät satamamaksut kankkulan kaivoon!

Ne alennetut(ei matkustajamaksuja lainkaan) maksuthan jäävät säännönmukaisesti Vaasalle maksamatta. Uumaja kyllä saa joka euron.

Kokoomuslaisten mielestä siis mitään rahtiliikennettä ei jäisi jäljelle? Onko rekkojen kuljetus siis kannattamatonta ilman Vaasan veronmaksajien tukea?

Hokkanen kertoi, että vaikka tuo 30% laskennallinen (ei siis tullut kassaan) tulo jäisi sataman tuloista pois niin tappiota ei silti tulisi. Satamahan elää pääasiassa öljyn ja hiilen tuonnilla. Ne laivat maksavat laskunsa eräpäivänä.

Kyllä on laskutaidossa vikaa kokoomuslaisilla. Kun lasketaan vanhushoitoa on kyllä laskutikku tarkka.

Piristävä poikkeus on Pohjalaisessa tänään Ilkka Raatikaisen (kok.) kannanotto. Hän ei RGn tukemista kannata. Uskaltaako kukaan kokoomusvaltuutettu Rintasen lisäksi olla tuota mieltä? Raatikainen on sentään tohtori, Kouhi vain maisteri.

27
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 13. 10. 2007 09:09 »
Välillä sitten pois fiktiosta ja todellisuuteen.

Pohjalisen ihan omassa jutussa etusivulla kerrotaan kuinka C(asino) Express on päätymässä (kovaan hintaan?) Ruotsalaisomistukseen.
RG Linehän myi sen romutettavaksi (vaikka sen on ihan kunnossa!) alehintaan (mitta mikä oli todellinen hinta?). Näin Vaasakin joutuu maksumieheksi kun laiva oli vakuutena kaupungin takaamille lainoille. Hinta oli alhainen ja ostaja hämäräperäinen. Niin hämäräperäinen, ettei se saanut viedä laivaa Suomesta. Siellä se vielä Vaskiluodossa kököttää.

Nyt tämä hämäräperäinen firma saa laivasta ruotsalaisilta oikean hinnan.

Nyt en enää epäile Lehdon-Koskimäen tarjousta. Kuvio on selkeä. Kuka vetikään välistä? Ja missä maksumies?

.

28
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 12. 10. 2007 21:09 »
Ei herunut mutta herui kyllä useille konkurssin tehneille pizzanvääntäjille jotka eivät osanneet
edes puhua.  Siis suomea.  Rahat menivät kankkulan kaivoon tai kurkusta alas
alkoholina.  Kiva ryypiskellä kun kaupunki maksoi. (Ryypiskely ym. perustuu
arvioon) 
...
En ole koskaan aiemmin kuullut että takaaja voi vetää takauksensa
kesken kaiken pois.

Moni itsensä työllistävä ulkomaalainen on muslimi. He eivät käytä alkoholia.

29
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 12. 10. 2007 19:07 »
Toinen näytös. Uima-altaan reunalla, eräässä talonmiehen asunnossa.

Henkilöt RG, rikas laivanvarustaja ja  Ay-VASURI, työpaikoista huolestunut työväen mies.

RG: terve Ay-Vasuri, tiesitkö, että porukkaa pannaan pian kilometritehtaalle satamassa?

Ay-Vasuri: En tiennyt, kuinka niin?

RG: RG työllistää siellä satoja ihmisiä ja pahat pojat eivät meinaa antaa meille muutaman miljoonan tukiaisia työpaikkojen säilyttämiseksi. Minun suurin tehtäväni on työllistää suomalaisia.

Ay-Vasuri: Kerro esimerkkejä!

RG: Esimerkkejä on vaikka Pizza- ja Hotellialalta.

Ay-Vasuri: Eikös Pizzapoikasi ole vain renkeinä jotka maksavat sinulle kymmenykset ja eihän hotelleissasi ole ketään töissä?

RG: No, joo, mutta laivalla on!

Ay-Vasuri: mutta eikös laiva ole Ruotsalainen ja työntekijät maksavat veronsa sinne, sinähän just säästät palkkamenoissa yli millin sillä lailla vuodessa.

RG: No, Suomi tai Ruotsi mitä sillä väliä, tämähän on kaksikielinen kaupunkikin. Mutta koko Vaasan sataman henkilökunta elää minun maksuillani.

Ay-Vasuri: Eikö maksusi ole maksamatta? Ja osuutesi saman liikevaihdosta on vain parikymmentä prosenttia, edellyttäen että todella maksaisit.

RG: No mutta, etkö koskaan halua matkustaa Uumajaan? Jos en saa tukiaisia niin koskaan ei enää kukaan seilaa täällä.

Ay-Vasuri: Joo, mutta haluan päästä varmasti perille, eikös ne sun paatit aina löydä kiviä sieltä? Ja onhan täällä aina ennekin joku seilannut?

RG: Mutta mullapa on hieno jahti Egyptissä, lähdetään sinne!

Ay-Vasuri: Kivaa, joo, kannatan tukiaisia, olet reilun tuntuinen kaveri.

RG: Soitan lentokoneen hakemaan tuosta rannasta. Sitten menoksi.

30
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 12. 10. 2007 17:05 »
Taitaa olla myös niin, että kun aletaan puhua miljoonista niin käsityskyky ei riitä. Kun vielä eurokäsite ja mummonmarkat menee monella sekaisin niin mittasuhteet ovat liian vaikeita.
Minusta tuo vertaus 500 miestyövuoteen oli hyvä. Lisää sellaista havainnollista kieltä myös sieltä pöntöstä!
Mutta kun on sellaisia sopeltajia kuin Vehkaoja niin eiväthän ryhmätoveritkaan kehtaa sanoa, etteivät ymmärrä, vaikka oikeasti hänen höpötöpötykset ovat vailla sanomaa. Lumio se vasta velmu oli kun sai saman rahan näyttämän samassa puheessa sekä sijoitukselta, että tuelta.
Ensi vaaleissa pitää panna pääsyvaatimukset valtuutetuille.

31
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 12. 10. 2007 16:04 »
Tämä on täysin fiktiivinen näytelmä. Kaikki mahdolliset yhteneväisyydet todelliseen elämään ovat täysin sattumia

Pohjanlahden Helmi
- "RG":  laivanvarustaja, konkurssin kuivin jaloin läpikäynyt kova pisnesmies
- "Vaasa": pankinjohtajaa leikkivä kunnallisluottamusmies
ohjaajaksi haetaan joku konkurssikokemusta omaava, holtittomasta luotonannosta potkut saanut pankinjohtaja

Ensimmäinen näytös: Savuinen kabinetti eräässä satamakaupungissa, Hotelli Kastor, tyhjiä konjakkilaseja pöydällä.

RG: -Anna minulle lainaa, annan vakuuden!

Vaasa: -Minkä arvoinen on vakuutesi?

-En kerro, itse tekemämme arvio on salainen. Mutta anna nyt sitä lainaa!

Vaasa: saammeko itse arvioida vakuuden arvon, omalla arvioijallamme?

RG: Ette valitettavasti, ei meidän laivaan voi  päästää ulkopuolisia. Meidän oma arvio on ihan varmasti jopa alakanttiin laskettu.

Vaasa: Jaha, annetaan lainaa vaan, vaikutat rehelliseltä tyypiltä (eikä rahat edes ole meidän...mutta mitä siitä).

RG: -Haluan myös, että teet riskisijoituksen firmaani!
(Firmani on kyllä rehellisyyden nimissä juuri menossa konkurssiin kun, myimme edellisen laivan pilkkahintaan ja pääomamme on syöty. Mutta pian menee paremmin, tulevaisuutemme on ruusuinen)

Vaasa: Millä ehtoja tarjoat riskisijoitukselle?

RG: Ei korkoa, eikä takaisinmaksuvelvoitetta, mutta muuten hyvä sijoitus!

Vaasa: -Ok, annamme sen noilla ehdoilla (rahathan eivät ole edes omiamme, heh,  ne ovat tyhmän veronmaksajarahvaan), vaikutat tosi luotettavalta.
Vaasa: -Sopisiko sinulle kuitenkin sitten kun olet rahat saanut niin jälkeenpäin sopisimme muista ehdoista vielä?
RG: . TOTTAKAI! Kun rahat ovat noilla ehdoilla tililläni, niin suostun mielelläni, ihan hurmiossa, mihin lisäehtoneuvotteluihin tahansa (minähän sitten tietysti päätään yksin mitä hyväksyn...)

Vaasa: -Miksi haluat itse vetäytyä vastuusta ja vakuuden antamisesta?
RG: - No, ymmärräthän, että aina voi kaikkea sattua ja olisihan se aika rumaa kun meikäpoika joutuisi pulaan. Silloin joutuisin ehkä liputtamaan muutkin firmani ulkomaille.

-------
Ennustan, että tästä vielä tehdään näytelmä, vähintään uudenvuoden revyy...

henkilöt:
- "RG":  laivanvarustaja, konkurssin kuivin jaloin läpikäynyt kova pisnesmies
- "Vaasa": pankinjohtajaa leikkivä kunnallisluottamusmies
ohjaajaksi haetaan joku konkurssikokemusta omaava, holtittomasta luotonannosta potkut saanut pankinjohtaja

32
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 06. 10. 2007 22:10 »
Kiva varmaan valtuutettujen pelata uhkapeliä kun tappiot ei lähde omasta pussista. Mutta saavatko jotkut jotain hyötyä?

33
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 06. 10. 2007 22:10 »
Onko se sitten niin, että jos vaikka joku Hokkanen kysyy kuka tuon elinkeino-ohjelman tilauksen on tehnyt ja millä perusteella, niin hän ei saa rehellistä vastausta? Onko se niin että reissumiehet ei ehdi itse tehdä työtään? Kuka muuten valvoo sen Vasekin toimia? Minkälainen kontrolli siellä on? Paljonko Vaasan rahaa siellä palaa?

34
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 06. 10. 2007 18:06 »
Tuo Kanadanmatka tehtiin rouvinee. muka olivat Pitkämäen ja Lumion paremmat puoliskot. Mikä mahtoi olla matkan syy Heikki Kouhi? Vaikka näen, että konsultit voisivat jutut selvittää, niin Vaasan kaupungin konsulttien käyttäminen on noussut raketin lailla. Kun vielä on niin, että konsultin käytön määräävät meidän johtavat virkamiehet. Virkamiehet määrittelevät kuka konsultti homman saa ilman kilpailutusta.
Konsulttien käyttö alkoi kiinnostaa. Maanantain näyttää olevan käsiteltävänä ProVaasan kyseenalaistama Vasekin tarpeellisuus. Eikös juuri se olekin varsinainen konsulttien joulupukinkontti. Onko se itse asiassa vain kiertotie sopivine konsulttien käyttöön, tekeekö se itse mitään?

Entäs tuo maanantaina käsiteltävä Elinkeinopoliittinen ohjelma? Luulisi, että sitä on tekemässä ylin johto mutta se onkin konsultilta tilattu. Keitä ovat Desnetti OYn Ilkka Raatikainen ja Johanna Ahopelto? Onko tuota kilpailutettu? Kuinka konsulttien valinta oikein käy? Onko Hokkanen asiaa tutkinut?

35
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 10. 2007 21:09 »
Taitavat nämä rakentajat olla ulkopaikkakuntalaisia kun eivät ole oppineet tätä vaasalaista ruikutusta ja voihketta syyllisten etsimisineen.

Aikovat pirut rakentaa talonsa kaikesta huolimatta.

Joo, ei vaasalaiset tulvaherkälle mutarannalle rakentaisi.

36
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 10. 2007 19:07 »
Sorsatien talot pysyi paikalla kun oli paalutettu mutta pihat laski monta vuotta, ja paljon. Viemäreitä katkeili.

37
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 29. 09. 2007 08:08 »
Kun viisi alueen 17:sta kansanedustajasta haluaa ydinvoimaa rannoillemme niin Pohjalainen otsikoi kissankorkuisin kirjaimin etusivulla:
Ydinvoimala Kristiinankaupunkiin saa kannatusta

Olisi sen voinut otsikoida vaikka näin: Kansanedustajamme vastustavat ydinvoimalaa K:kaupunkiin.

Tai sitten Kansanedustajamme eivät kannata ydinvoimalaa K:kaupunkiin.

Näin meitä aivopestään.

Miten muuten Håkan Nordman yhtäkkiä kääntyi ydinvoimamieheksi?

38
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 29. 09. 2007 08:08 »
Taitaa tulla Vaasan messuille hintaa kun kymmenen hengen revohkalla lähdetään maailman vanhoja asuntomessuja tutkimaan. Malmössä oli messut 2001..

Ehtivätkö käydä kaikki läpi ennen kesää?

39
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 28. 09. 2007 17:05 »
Malmössä jää ranta yhteiseen käyttöön ja asunnot ovat kerrostaloissa. Hm...

40
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 07. 09. 2007 22:10 »
Ei taida olla pohjalaiset vaan vedenkuljettamat asialla. Kuka noista Isoista Pojista muka on vaasalainen? Ei kukaan?
Sillä kun pohojalaanen tekee niin vaikka tavallista yritetään tehdä niin priimaa pukkaa tulemaan.
Sitäpaitsi pohjalainen ei koskaan rakentaisi muuta kuin kovalle maalle.

Pages: [1] 2 3