Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - piikki lihassa

Pages: [1]
1
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 19. 04. 2010 09:09 »
Mitä tapahtuisi tälle palstalle, jos nämä maahanmuuttokeskustelut täällä kokonaan lopetettaisiin? En tarkoita sitä, että niistä sinänsä pitäisi vaietakaan mutta kun näistä asioista tuntuu olevan meille ylivoimaista käydä asiallista keskustelua.

Millään mittarilla laskettuna ei maahanmuutosta seuraavat ongelmat ole Suomelle eikä Vaasallekaan merkittäviä.  Ne eivät ole missään suhteessa niistä käydyn keskustelun määrään ja tunteen paloon.

Asia on monitahoinen ja monimutkainen. Siihen kuitenkin ihan ymmärrettävästi suhtaudutaan hyvin tunneperäisesti vaikka taustatiedot olisivatkin vajavaisia.

Ensiksi muodostetaan voimakas tunteisiin pohjautuva kanta, sitten aletaan etsiä vahvistuksia omalle kannalle. Hyvin inhimillistä. Kun tunteista on kyse niin "järjen ääni" ei hevin kuulu.

Ihan kuin vaikka rakastuessa, renttuunkin.

Suomen ja vaasalaisten oikeat ongelmat ovat aivan muualla kuin maahanmuutossa. En usko, että kenenkään elämänlaatu paranee tästä maahanmuuttokeskustelusta.

2
Quote
Esimerkiksi opioidien eli oopiumin sukuisten lääkkeiden aiheuttamat kuolemat ovat kolminkertaistuneet 10 vuodessa. Kuolemia on vuosittain jopa enemmän kuin hukkumisia.

Eniten tappavat huumevieroituksessa käytetyt aineet, joita valuu säännöllisesti myös katukauppaan.

Ei ole vierasta vaasalaisillekaan.

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 29. 03. 2010 15:03 »
Luettuani http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010032911377583_uu.shtml tuon uutisen
Tämä vastine ilahdutti kummasti :D
http://www.kuvalauta.fi/b/src/126986350693.jpg
Se oli hauska. Ihan oikeasti. Vaikka tunnenkin yhden kokoomusnuoren.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 28. 03. 2010 18:06 »
Tässä hieno kolumni eilisestä Pohjalaisesta toiselta varteenotettavalta ehdokkaalta, Moisiolta.
Quote
Sofien valinta
Lauantai 27.03.2010
Elokuvassa Sofie seisoo keskitysleirin portilla lapsi molemmissa kainaloissaan. Portilla tapahtuu jako miesten ja naisten leireihin ja osa saa marssia suoraan kaasukammioon. Sofie haluaa ottaa lapsensa mukaan omalle osastolleen. Mutta se ei käy. Hän voi ottaa mukaansa vain toisen lapsensa, toinen on tuomittu varmaan tuhoon. Hän saa valita!

Tuollaisesta valinnasta ei kukaan voi selvitä. Elokuva kertoo siitä kuinka Sofie selvisi tai oli selviämättä, kuinka kipuili tai oli kipuilematta, kuinka teki hiljaista kuolemaa vaikka selvisi keskitysleiriltä hengissä. Elokuva on niin ahdistava, että olen voinut katsoa sen vain tuon ainoan kerran, mutta jokaisen pitäisi katsoa se ainakin tuon yhden kerran ymmärtääkseen valintojen vaikeuden.

Asunnottomien alkoholistien asioista tempaistiin torilla ja moitittiin päättäjiä päättämättömyydestä. Kertoo myös valintojen vaikeudesta. Tilan ja paikan löytäminen näyttää synnyttävän aina jonkun tahon vastarinnan. Auttaa pitää. Johtaako tuleva ratkaisu ikuiseen traumaan huonosti valitun sijainnin vuoksi? Entä jos jättäisi asian kokonaan hoitamatta, paleltukoot? Mikä on kunkin valinta?

Torille kokoontunut väki taisi keskustella enemmänkin maahanmuuttajista kuin asunnottomista alkoholisteista. Tai ainakin minä pääsin silmätikuksi. Minä kun olen heitä tänne mielin määrin ollut ottamassa ja rajat avaamassa. Joskus edellisten vaalien alla käytyä keskustelua muisteltiin ja sanoja suuhuni laitettiin.

Keskustelussa huomaa kuinka ihmiset vetävät johtopäätöksiä ja luovat mielipiteitään kovin heppoisin perustein ja vain omaa ennakkoajatustaan vahvistaen. Kun kerran olet itse maahanmuuttajavastainen, niin sitä käsitystä ei näköjään millään tiedottamisella tai asian avaamisella korjata. Jos ilmoitat ymmärtäväsi maahanmuuttajien tilannetta, olet saman tien sen kannalla, että tänne vaan ja rahaa tonnikaupalla kaikille.

Päästiinpä tässäkin keskustelussa valintojen pariin. Kysyin mitä tehdä kun pakolainen laivalla satamaan saapuu? Mitä tehdä, kun hän on silloin jo Suomessa ja meidän lainsäädännön piirissä? Pitäisikö "ne" siihen paikkaan ampua? Vaikka - sain keskustelukumppanin vastaamaan - pian hän toki muutti valintansa. Mutta näin äärimmäisissä tilanteissa saatamme seistä kun valintoja pitää tehdä.

Kerran suusta päästetty tuhoava sana tai lause kun saa lihaa luiden ympärille ja niin kuljemme kohti fasismia tai uusia rotuoppeja. Kun tavalliset kansalaiset saadaan taistelemaan toinen toistaan vastaan, köyhä vastaan köyhä, silloin ollaan tuhon tiellä. Kurjuudesta, ihmisten hädästä, toisten vainosta ovat kaikki ääriliikkeet lähteneet. Milloin juutalaiset tai muut alarotuiset ovat olleet kohteena, milloin jopa omassa maassaan enemmistönä olleet mustat ovat olleet valkoisen vähemmistön orjuuttamia.

Lähtömaan köyhyys, sota tai vaino on useamman pakolaisen lähdön syy. Tilanteen korjaamiseen tarvitaan rauhaa, demokratiaa ja taloudellista tasa-arvoa, kykyä tulla toimeen omillaan. Köyhissä maissa tavoitellaan länsimaista elintasoa. Tietenkin tavoitellaan. Vähitellen lisääntyy myös tietoisuus ja ymmärrys siitä, että rikkaat länsimaat ovat myös heidän rikkautensa kaapanneet. Kansainvälisen tasavertaisuuden aika on edessä, miten me täällä osaamme siihen varautua?

Muuttaako ihminen tänne työn perässä, käyvätkö Suomen viranomaiset kiintiöpakolaiset tänne leireiltä valitsemassa vai tulevatko he luvatta rajan ylitse - joillakin oikea peruste tulla, toisilla ei? Jokaisen on oikeus astua tälle maan kamaralle ja saada asianmukainen kohtelu. Jotkut palautetaan lähtömaihin ja jotkut saavat jäädä.

Isoäitien palauttamispäätös toi kansakunnan omantunnun esiin. Kun isoäideillä on kasvot, perheet ja läheiset ympärillään, muuttuu meidän suhtautumisemme. Inhimillisyys nostaa aidosti päätään. Valinta karkottamisesta on helppo tehdä jos seisoo vain lainvartijana portilla ohjaamassa oikeaan osoitteeseen. Aito ihmisen kohtaaminen tuo väistämättä tunnolle Sofien valinnan koko trauman
.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 28. 03. 2010 14:02 »
Kaarlo Nelimarkka Sundomista on varteenotettava ehdokas.

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 28. 03. 2010 08:08 »
Quote
Oikeuspsykiatri Hanna Putkosen mielestä Suomi on murheellisten laulujen maa.

- Tämä on väkivaltainen ja kylmä, yhden totuuden maa. Täällä on pidettävä suu kiinni.
-----
Väkivaltaiselle Suomelle pitää tehdä jotain. Putkonen rajoittaisi rajusti aseiden määrää.

- Jos Ruotsissa olisi ammuskeltu Kauhajoen tavoin, siellä olisi aseet kerätty parempaan talteen jo aikoja sitten.

Kun aseita on saatavilla, niitä myös käytetään.


Hyvin sanottu mutta on niitä totuuksia joskus kaksikin. Reipas nainen ilostuttaa.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka risuttaa
« on: 27. 03. 2010 11:11 »
Mummo makaa keskussairaalassa turhaan mutta paikkaa ei löydy kun ei kotona pärjää. Nyt keskussairaala aikoo kuskata hänet Närpiöön! Vaasa maksaa 500 päivässä "hoidosta" mutta se risuttaa miksi Vaasa ei itse hoida häntä. Keskussairaala maksaa Närpiölle vain osan tuosta hinnasta ja vetää välistä rahaa. Risuttaa kovasti. Pitkä matka mummoa katsomaan.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka risuttaa
« on: 27. 03. 2010 10:10 »
Risuttaa idyllisen Sundomimme kaivuutyömaat ihmisten puutarhoissa maalahtelaisten takia. Kuka korvaa?

Pages: [1]