Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kasperi

Pages: [1]
1
Hyvä Vaasa..onnittelut!

Hieno homma... Aivan kuin eräs nimimerkki toteaisi Vaasassa on tekemisen meininki!

2
Toki porkkana rahat kiinnostaa kurikkaa mutta mitä sitten kun on porkkanat kasvimaalta syöty? Kuinka suuri kiinnostus Kurikalla on yli 50 kilometrin päässä olevaan taajamaansa. Muistaakseni näilläkin palstoilla on voivoteltu jokiperän pitkää matkaa Vaasaan sairaalaan niin mitäkähän kirkonkylän seudulla asuvat suuret massat tykkäisivät lääkärireissusta Kurikkaan :)

3
Jos Laihia liittyisi Kurikkaan veroprosentti laskisi 1,5:llä  -->18 % eli prosenttia alemmaksi kuin Vaasan


Tänä vuonna kaupunki saa Neste Oil Oy:n osinkoa 1,2 miljoonaa ja Fortumin osinkoa lähes 7 miljoonaa euroa. On siis paikallaan täsmentää kaupungin omistuksen painoarvo: Kurikan kaupunki on Fortumin viidenneksi suurin omistaja ja kaupungilla on edustus yhtiön hallintoneuvostossa. Siinä missä kaupungin oma talous on 53 miljoonaa euroa, kaupunki omistaa Fortumin osakkeita noin 140 miljoonan euron edestä ja Nesteen 38 miljoonan euron edestä"

http://www.kuntalehti.fi/default.asp?sc=3125&sa=81298

Siispä miksi Kurikka tekisi liitoksen Laihian kanssa? Mitä Kurikka siinä saisi? Ainakin mukavasti velkaa Kurikka saisi mutta mikä on se positiivinen porkkana mikä saisi sen kiinnostumaan Laihiasta... Vaasan kanssa tilanne on toinen silloin puhuttaisiin liitosta josta kumpikin hyötyy.

4
Onko Laihia osiosta tullut Venäjä osio? :)

5

Kyllä meillä  on edelleenkin suurempi kunta kuin Vaasa...


Tuosta pääseekin kysymykseen mikä on suuri kunta ja mikä pieni, onko se maantieteellinen koko vai joku muu tekijä.

6
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 11. 05. 2008 18:06 »
Tuossa uutisissa olleessa autossa lithium akku, joka vastasi lähes tonnin painoista lyijy akustoa. Auton valmistajan sivulla on laskuri jolla saa laskea mitä auto tulee maksamaan, laskurin mukaan akusto maksaa yli 15 000€. Akuston hinta on varmasti rasite autolle. Muistaisin lukeneeni Lajusen kirjoittaneen elcatin akuston maksavan 4000€(menikö oikein???) on siinä kova hintaero, mutta on akkutyypeilläkin paljon eroa.

7
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 11. 05. 2008 17:05 »
Nelosen uutisissa kerrottiin suomalaisesta sähköauto projektista ja pitihän ne nettisivut tutkia http://www.sahkoautot.fi. Jälleen kerran helkutin hieno idea, jonka verottaja lopulta pilaa jollain tapaa...

8
Laihian asiat / Re: Laihian keskustaajaman uudistaminen
« on: 06. 05. 2008 18:06 »
Heräämme tänään Jussi K. Niemistön vahvistuneeseen valtaan eli hänet on valittu mavaton puheenjohtajaksi.
Hänellä on kuulemma vähän kyseenalaista mainetta maakaupoista, että sillä lailla keskusta rynnii!
Nyt Laihia muuttuu kauppakeitaaksi kun homma ei ole enää kiinni maanostoista eli Jussi K. järjestää...!

Täh? Koska tuollainen valinta on tehty? Olen aina luullut valtuuston valitsevan mavaton puheenjohtajan.

9
Kasperi on oikeilla jäljillä. Suomen edistyksellinen ja kaikille tasapuolinen koulumalli on se, jolla Suomi pysyy koulujen oppimisvertailuissa huipulla. Suuret ryhmäkoot eivät johda, kuin asioiden pilalle säästämiseen.
Jos Suomen koulujärjestelmää sorkkia pitäisi, on ainut paikka nämä pitkät kesälomat, joita voisi vähän lyhetää.

Siirtää niitä ainakin pitäisi, ettei lasten tarvitse mennä kouluun elokuun alkupuolella, jolloin on yleensä todella hienot kesäkelit.

10
Olettekos O W ja Pelimies miettineet tätä koulu asiaa lasten kannalta? Eikö nyt jo saa lehdistä lukea seurauksia kun 90-luvulla koulumaailmaa "tehostettiin". En tarkoita, että koulu olisi pyhä instituutio johon ei saa koskea, mutta on suuremmat ryhmäkoot jne oikea ratkaisu? Vaikka "liukuhihna malli" on nykyään tehokas tapa broilerien kasvatuksessa se ei välttämättä yhtä toimiva lastenkasvatuksessa.

11
Joku jo vastasi että ei äidit ja isät voi opetusta hoitaa mutta siitähän ei ole kysymys eikä OW niin kirjoittanutkaan.

Tuo joku olin ilmeisesti minä vastauksessa 9# joten uskallan kysyä pitääkö minun palata koulun penkille opettelemaan lukemista? :)


Esitän silti esimerkin taas kerran. Kun joukko nuoria lapsiperheitä on kokoontunut yhteen,  he voivat hyvin nähdä että esimerkiksi esiopetus ja ala asteopinnot sujuisivat mallikkaasti heidän oman osaamisensa varassa itsepalveluna, ja huomattavasti halvemmalla,  kun yhteiskunnan järjestämänä.

Olen aina luullut että kun tehdään itsepalveluna silloin myös tehdään itse.

12
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 25. 03. 2008 18:06 »
Ei ainakaan ruoste pääse suuremmin valtamaan EX-Vaasalaisen menopeliä :)

13
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 24. 03. 2008 18:06 »
Meillä ei tapaa johdot ittestään irtoilla pistorasioista...

Äskeinen oli tarkoitettu vitsiksi, mutta niinkin on joskus allekirjoittaneellekin käynyt että pistoke oli ihan varmasti seinässä ja laite on rikki. Nooh pienen tarkastelun jälkeen laitettiin sitten se töpseli seinään ja hokkuspokkus laite heräsi eloon.

14
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 24. 03. 2008 17:05 »
Risuttaa kun tietokone levis kesken pyhien.... onneks ei ollu kämpän ainoo, muuten olis tullu pahoja vierotusoireita. Heti huomenna virtalähdettä hakemaan...

Kannattaa tarkastaa onko töpseli seinässä.:)

15
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 11. 03. 2008 19:07 »
Voi olla että tähän on jo vastattukin, mutta laiskana en koko ketjua lukenut. Onko sähköauton rasitteeksi laitettu käyttövoimavero kuten dieslissäkin?

16
Laihian asiat / Re: Laihian keskustaajaman uudistaminen
« on: 11. 03. 2008 18:06 »
En usko sähköradan tuovan arvoa Laihialle. Pahimmassa tapauksessa uudistuksien rytinässä jää koko junan pysähtyminen pois Laihialta. Tieosuuden parantaminen taas voisi jotain mahdollisuuksia tuodakin.

17
Laihian asiat / Re: Laihian keskustaajaman uudistaminen
« on: 09. 03. 2008 16:04 »
Eikö keskustaajaman kehitys enää kiinnosta kun on tämä keskustelu tyrehtynyt.

18
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 03. 2008 17:05 »
Muista nyt A R ottaa neuvot vastaan kun rakennusalan ammattilaiset niitä antaa. Ovat vain niin vaatimattomia että pitävät omat rakennusprojektinsa piilossa. Voin kanssa antaa neuvoja, olen kerran rakentanut koirankopin. Ja opiskellutkin olen, kävin kiertokoulua niin kauan kuin muistin kumpaan suuntaan kierretään.


Näin oikeasti eiköhän lopeteta tämä järjetön suunsoitto.

19
Ensin osin yhteiskunnan tuella, mutta yhä enemmän oppilaan omin panostuksin,  jolloin vastuu ja valta kulkevat käsi kädessä. Tuolla systeemillä koulut pysyvät ehjinä ja opetustunneilla ei ole häirikköjä. Opetus yhtiöiden tuottamana on tietenkin laadukasta, koska huonoilla menetelmillä ja varusteilla jää jälkeen kilpailijoista. Tietenkin tähän kuvioon liittyy myöskin se että työn verotus on saatava hyvin alhaiselle tasolle ja siinä progressio poistettava. 


Ensinnäkin kiitos asiallisesta vastauksesta! Kyllä tietenkin opetusta voidaan yhtiöittää, mutta siitä maksaminen on eri asia. Suomen järjestelmä on koska se ei aseta lapsia valmiiksi menestyjiin ja häviäjiin vanhempien taustasta ja varallisuudesta riippuen. Järjestelmässä on ainakin näennäisesti kaikilla sama mahdollisuus kouluttautua ja päästä elämässä eteenpäin. Koulutuksen maksullisuus aiheuttaisi pahimmillaan köyhyyden periytymistä sukupolvelta toiselle.

Eikä nykyjärjestelmässä pitäisi olla valittamista ainakaan PISA tutkimuksen perusteella.

20
Tässä näet Kasperi millainen JÄRJENJÄTTILÄINEN Original Wiik on!

Turha panetella, jos pystyt yhtä syvälliseen ajatteluun kuin tämä "järjenjättiläinen" niin onnittelen.

21


Esitän silti esimerkin taas kerran. Kun joukko nuoria lapsiperheitä on kokoontunut yhteen,  he voivat hyvin nähdä että esimerkiksi esiopetus ja ala asteopinnot sujuisivat mallikkaasti heidän oman osaamisensa varassa itsepalveluna, ja huomattavasti halvemmalla,  kun yhteiskunnan järjestämänä.  Monien ryhmien kohdalla se merkitsisi laadun nousemista aivan uusiin mittasuhteisiin, jolloin ylemmätkin opinnot olisivat mahdollisia, maksullisissa huippuyliopistoissa,  joihin ei enään ole asiaa niillä,  jotka ovat saaneet tätä sosiaalidemokraattien lanseeraamaa tasapäistymis oppia.

Myönnettäköön heti etten ihan joka kohtaa ymmärtänyt tekstistä, joten saatan nyt kommentoida asian vierestä. Tällä kertaa täytyy olla täysin eri mieltä O W:a kanssa. Peruskoulu itsepalveluna ei ainakaan opetuksen tasoa nostaisi, esiopetuksessa ja ala-asteenopetuksessa tehdään pohjaa koko tulevalle elämälle ja se on paras antaa ammattilaisten hoidettavaksi. Jos koulu ei ole vanhempien  mielestä tarpeeksi laadukasta niin voihan sitä oppimista terästää sitten kotona. Tietenkin jossain tapauksissa lopputulos voisi kotiopetuksessa olla parempi, mutta kuinka pienestä prosentista puhuttaisiin vai puhuttaisiinko promilleista kun katsotaan asiaa kokonaisvaltaisesti.

Olkaamme tyytyväisiä olemassa olevasta koulujärjestelmästä, joka takaa kaikille lapsille opetuksen.

Pages: [1]