Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Timo Rintamäki

Pages: [1] 2 3 ... 18
1
Valtuuston tietoon / Vs: Merenkurkun siltayhteys
« on: 18. 01. 2014 19:07 »
5,5 miljardia euroa 18 kilometrin mittaisesta Fehmarn-tunnelista Tanskan salmeen on 305,5 miljoonaa euroa kilometriltä. Hankkeeseen sisältyy varmaankin paljon muutakin teiden ja rautateiden rakentamista. Rakentamiseen on arvioitu käytettävän peräti kuusi vuotta. Arvelen, että Fehmarn-tunnelin hinta johtuu rakentamiseen käytetystä pitkästä ajasta. Vuoden rakentamisajalla tunneli olisi varmaankin paljon halvempi.

Kustannusten alentamisessa oleellista olisi, että rakentamisvaihe olisi mahdollisimman nopea. Rakentamisvaiheen pitäisi mieluiten kestää vain vuoden eli tiimin pitää olla rakentanut aiemminkin monia tunneleita. Sellaisen tiimin haalimiseen eri puolilta maailmaa pitäisi käyttää reilusti aikaa. Suunnittelun pitäisi olla erittäin huolellista, että rakentamisen aikana ei todellakaan tule mitään yllätyksiä ja viivästyksiä. Kuta kauemmin rakentamiseen käytetään sen kalliimmaksi hanke tulee. Merenpohjan ja tunnelin perustusten pitää olla ehdottoman periksiantamatonta koska muuten merenpohjaan laskettavien tunnelimoduulien väliset saumat alkavat vuotaa. Jos Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä oleva merenpohja on sellaista joka helpottaa rakennustöitä suuresti olisi kiinteä yhteys varmaankin helpompaa ja etenkin halvempaa rakentaa.

https://maps.google.com/?ll=60.08481,20.03560&z=8&t=h

Linkistä aukeaa Google Mapsiin Ahvenanmaan saaristoa satelliittikuvanäkymässä kuvaava kartta.

Jos Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan tehtäisiin kiinteä yhteys hankkeeseen sisältyisi Ahvenanmaan ja Ruotsin puolella paljon teiden ja rautateiden ja saariston saarten välisten pengerteiden rakentamista. Siltojen Ahvenanmaan saaristossa pitäisi olla yksinkertainen siltarumpu veneille ja kiviä ja soraa päälle. Meriosuutta Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä olisi peräti 60-70 kilometriä koska Ahvenanmaan ja Ruotsin välissä olevan syvänteen takia pitäisi tehdä mutka pohjoisen kautta. Jos hankkeen hinta laskettaisiin, että rakentamisaika olisi vuosi ja hinta 100 miljoonaa euroa tunnelikilometri ja tunnelikilometrejä olisi 70 niin hankkeen hinta olisi 7 miljardia euroa. Hinta sisältäisi kaiken suunnittelun, maarakennuksen, tiet, rautatiet ja tunnelin ja Suomen ja Ruotsin perimät verot. Kiinteä yhteys pitäisi pystyä kokonaisuudessaan rakentamaan verottomana koska muuten rakentamiskulut nousevat niin korkeiksi, ettei tunnelia varmaankaan pystytä rakentamaan. Verottomuus voitaisiin järjestää vaikka Ruotsin ja Suomen valtion hankkeelle antamina tukina joka vastaisi hankkeesta perittyjä veroja.

Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan kiinteän yhteyden maksuajaksi pitäisi saada 40 vuotta. Tunnelin vaikutuspiirissä Venäjällä, Suomessa ja Ruotsissa asuu 17 miljoonaa ihmistä, josta pitäisi arvioida tunnelin päivittäinen käyttäjämäärä ja sitten kiinteän yhteyden rakentamiskulujen ja päiväkohtaisen ajoneuvojen ja junamatkustajien määrän perusteella laskea tarvittava tunnelin käyttömaksu. Ajoneuvoilta laskutettaisiin ajoneuvokohtaisesti ja junamatkustajilta matkustajakohtaisesti. Kiinteän yhteyden rakentaminen Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan on jo periaatteessa aloitettu rakentamalla Turusta Helsingin kautta Vaalimaalle kulkeva E18 koko matkalta moottoritieksi.


2
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 28. 08. 2013 12:12 »
Tänä viikonloppuna vietetään Pohjanmaan rannikolla ja Välimeren pohjukassa kansankarnevaaleja rakettien ja paukuttelun hengessä ja riehakkaissa tunnelmissa.

3
Syyriassa puritanistisesti toimivien ulkomailta tulleiden jihadistien ja paikallisten syyrialaisten kesken on syntynyt skismaa. Ulkomailta tulleet jihadistit ovat liian konservatiivisia syyrialaisten makuun. Yleisesti oletuksena on, että Assadin kaatumisen jälkeen alkaa uusi sisällissota, jossa ottavat yhteen kalifaattia perustavat jihadistit ja vapaan syyrian armeija. Syyrialaiset eivät välttämättä edes toivo ulkomailta tulevankaan ollenkaan mitään jihadisteja. Vapaan syyrian armeijan komentajat ovat sanoneet, että heillä kyllä riittää vapaaehtoisia miehiä, että he eivät tarvitse ulkomailta lainkaan mitään muuta kuin aseita ja rahoitusta. Syyrian väestöstä nimittäin enemmistö on sunneja. Vain 10 prosentin vähemmistö on Assadin uskonlahkoon kuuluvia alawiitteja.

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 27. 08. 2013 19:07 »
Länsimailla on pieni ongelma. Länsimaiden hallinnossa pähkäillään voiko Assadin hallinnon kaataa vai ei. Miten käy esimerkiksi Syyrian sosiaaliturvan varassa eläville ja julkisen sektorin työntekijöille, jos heidän palkanmaksunsa katkeaa. Pystyvätkö kapinalliset ylläpitämään julkisia palveluja. Kapinallisilta on puuttunut kenttätason keskitetty johto, joka ottaisi Syyrian valtion johtamisen käsiinsä. Kapinallisten kenttäjohtajat ovat hyvin itsenäisiä ja suorastaan oman alueensa diktaattoreita.

Libyassa vallansiirto sujui melko hyvin ja yhteiskunnan oleelliset palvelut jatkoivat suhteellisen vahingoittumattomina lyhyen sisällissodan jälkeen. Libyan infrastruktuuri pysyi pääosin ehjänä ja öljykentät ja satamat täysin vahingoittumattomina.

Suomessa sisällissota ei tuhonnut infrastruktuuria oikeastaan yhtään. Suomessa oli olemassa valtionhallinto, jonka tarvitsi vain julistaa itsensä itsenäiseksi Tsaarin Venäjästä ja vallata punaisten käsiin joutuneet eteläiset kaupungit takaisin.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 27. 08. 2013 18:06 »
Venäjän valtiojohto valehtelee räikeästi yrittäessään väittää, ettei Bashar al-Assadin suorittamaa kemiallisilla aseilla tehtyä iskua olisi tapahtunutkaan.

The Telegraphin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin oli kyseenalaistanut, että onko kaasu hyökkäystä todella edes tapahtunut.

"The US said on Monday there was “very little doubt” that Syrian forces loyal to the Assad regime had used chemical weapons and attacked those, such as Russia’s president Vladimir Putin, who had cast doubt on whether the gas attack had actually taken place."

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov  ehdotti, että videomateriaali oli väärennetty, ja että jos isku oli tapahtunut sen toteutti kapinalliset.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan Venäjän reaktioita.

Edellinen kuuluisa valehtelutapaus oli Bushin hallinnon väite, että Saddam Husseinilla on kemiallisia aseita. Ehkä niitä oli, mutta sitten ne katosivat jonnekin. Ehkä ne Saddamin kadonneet kemialliset aseet ovat Syyriassa Assadin varastoissa.

Toisaalta se, että valtiojohto valehtelee räikeästi ei ole maailmanhistoriassa uutta. Sumeilemattomasti valehtelevia valtionjohtajia on nähty maailman sivu.

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 26. 08. 2013 13:01 »
Länsimaiden suunnalta tulee viestejä, että odotettaisiin parlamenttien paluuta kesälomilta. Parlamenttien pitää keskeyttää kesälomansa ja kokoontua tekemään päätös rankaisuiskusta Syyriaan. Parlamentaarikot on valittu tehtäväänsä olemaan käytettävissä päätöksentekoon välittömästi ja aina, kun tarvitaan.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 25. 08. 2013 16:04 »
Jos Britannian ja Ranskan hallitus sanovat, että Assad käytti kemiallista asetta Damaskoksessa niin heidän asemassaan erottaisiin, jos asia olisikaan niin, eli todisteet Assadin kemiallisten aseiden käyttämisestä ovat hyvin vahvoja koska Britannian ja Ranskan hallitus ovat tulleet ulos ja sanoneet, että Assad käytti kemiallista asetta Damaskoksessa.

Bashar al-Assad käytti Damaskoksessa kemiallista asetta. Venäjä ja sen tukijat käynnistivät valtaisan valehteluoperaation ja syytösten ja huomion kääntämisen muualle. He eivät voineet yksiselitteisesti tuomita Bashar al-Assadin tekoa ja vaatia, että sellainen ei toistu.

Asiaa taaksepäin tutkimalla havaitaan selvästi, että Assad aloitti tekemällä samalla pienikokoisella ohjuksella ensin pienemmän väestöpohjan alueella testi-iskuja, sitten edeten yhä suuremman väestöpohjan alueille ilman mitään merkittävää kansainvälistä vastalausetta. Nyt sitten tämän vaatimattoman ja haalean kansainvälisen reaktion innostamana Assad sitten lopulta iski suuren väestöpohjan alueelle Damaskoksen itäiselle laidalle. Jos nyt reaktio tähän jää laimeaksi niin Assad tekee vielä suuremman iskun, ja lopulta kapinoiville seuduille alkaa sataa kemiallisia aseita.Länsimaiden pitäisi nyt tehdä kaksi asiaa:

Länsimaiden pitää todeta, että Egyptissä tapahtui vaaleilla valitun presidentin ja eduskunnan syrjäyttäminen ja vallankaappaus ja sen jälkeen alkoi demokratian edellytysten järjestelmällinen tuhoaminen, josta syystä länsimailta tuleva kaikki rahoitus pitää välittömästi katkaista niin pitkäksi aikaa, että demokratia Egyptissä palautetaan.

Länsimaiden pitää alkaa toteuttaa Syyriassa Libyan mallia. Paljon aikaa on hukattu ja ääriryhmät ja al-qaida ovat saaneet valtaa Syyriassa koska emme ole voineet tukea maltillista demokratiaa vaativaa osapuolta.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 25. 08. 2013 16:04 »
Suomessa ei ole yhteiskunnallisia levottomuuksia koska Suomessa on ihan hyvät olot kansalla. Yhteiskuntarauhan ja valtansa taatakseen virkamiehet ja poliitikot ovat viisaasti tehneet päätöksiä, joilla taataan hyvät olot kansalle. Kyse on vain pienestä hienosäädöstä.

Jos Suomi olisi demokratia niin aivan ensiksi perustuslakiin kirjoitettaisiin, että perustuslaki ja kaikki siihen tehtävät muutokset pitää tuoda kansanäänestykseen.

Demokratia on kansan päätöksentekojärjestelmä. Demokratiaa ei ole, jos kansa ei sitä ole valppaasti puolustamassa. Suomessa tehtäisiin aika varmasti toisenlaisia päätöksiä, jos ne päättäisi kansa suoraan asiasta äänestämällä. Suomi ei takaisi yhdenkään valtion velkoja. Verorahoja ei hassattaisi joka suuntaan eri puuhasteluihin vaan ne käytettäisiin vain olennaisiin ja tarpeellisiin kotimaan kohteisiin. Palkkaverot ja arvonlisäverot olisi pienennetty. Maatalouden ja yritysten tuet poistettu. Yleisradio olisi edelleen lupamaksurahoitteinen. Alkoholin myyntirajoitukset poistuisivat. Ruotsinkielen opiskelu olisi vapaaehtoista.

Aika monen henkilön ja poliitikon ja virkamiehen kirjoituksissa uskotaan ylhäältä tulevaan ohjaukseen, komenteluun ja määräilyyn, että ongelmat ratkeavat, kun vaan käskytetään kunnolla ja määrätään ihmiset asettumaan sinne ja tänne ja tekemään sitä ja tätä.

Armeijasta mallia ottava tyyli asettaa yhteiskunta ja käskyttää ihmisiä ei vain yksinkertaisesti toimi siviiliyhteiskunnassa. Sitä on kokeiltu ja kaikki nämä kokeilut ovat romahtaneet siihen, että ihmiset ovat yksinkertaisesti vaipuneet apatiaan ja muuttuneet passiivisiksi, joka sitten on ajan kanssa romauttanut kokeilut.

Ihmisiä pitää kannustaa porkkanalla, raippaamisen yrittäminen johtaa vain siihen, että raipan heiluttaja saa itse raippaa. Porkkana on parempi suostuttelija kuin raippa. Raipan käyttäjä haluaa vain toteuttaa väkivaltafantasioitaan ilman mitään tajua tai vastuuta seurauksista hänelle itselleen ja yhteiskunnalle.

Jos halutaan ihmisten alkavan kulkea oikeaan suuntaan niin heille pitää luoda porkkana. Jos halutaan, että nuoret hakevat töitä niin heille pitää antaa mahdollisuus hankkia lisätienestiä tukensa päälle. Nykyisessä systeemissä koulutuksesta päässyt nuori havaitsee ensitöikseen, että työnhaku ja pienten töiden vastaanotto tuottaa vain ongelmia tukien maksatukselle ja vieläpä ankaraa rankkua ja takaisinmaksumääräyksiä.

Nuorten ottaminen kokopäivätöihin ja suuren vastuun antaminen kostautuu aivan varmasti koska nuorella ei ole ikänsä ja kokemuksensa puolesta mahdollisuuksia selvitä sellaisesta tilanteesta. Hallinto kuitenkin pakottaa työnantajat toimimaan tällä kaikille vahingollisella tavalla. Nuorten pitäisi tehdä lyhyttä päivää työssä harjoitellen vanhemman työntekijän ohjauksella sillä tavalla, että jos nuoren palkka sitten jää pienemmäksi niin yhteiskunta voi sen kompensoida nolla veroprosentilla ja olemalla leikkaamatta nuoren tukia. Malli voisi olla tuki+lisätienesti=1000 euron katto verottomana. Kun työnantaja sitten havaitsee, että nuoren käsistä tulee enemmän laatua kuin sutta ja sekundaa voi hänen työaikaansa ja palkkaansa alkaa nostamaan.

Uskon, että kaikki ihmiset olisivat tehokkaampia tekemällä lyhyempää työpäivää tai työviikkoa. Työtä voisi sitten vuorottelusysteemillä olla useammalle. Suomessa pitäisi alkaa myös hintakilpailu toimia ja palkansaajan verotusta laskettaisiin, että pienemmällä työajalla saa saman ostovoiman ja palkan.

Hintakilpailun toimivuuden este on, että se tarkoittaisi pienempiä arvonlisäverotuloja. Korkeat hinnathan tarkoittavat suurempia arvonlisäverotuloja eli aitoa pyrkimystä hintakilpailuun ja hintojen alentamiseen ei ole. Sama pätee myös palkkaverotuksen alentamiseen. Palkkoja ei voida korottaa veronalennuksilla koska se tarkoittaisi pienempiä verotuloja.

Mielestäni Suomi on apatian ja passiivisuuden tilassa odottamassa romahdusta samalla, kun poliitikot ja virkamiehet kiinnittävät huomionsa lähinnä omaan poliittiseen asemaansa.

Suomessa on pattitilanne, jossa loisiva väestönosa ja suuri julkinen sektori vie palkkatyön kannattavuuden verottamalla ja ylläpitämällä korkeata hintatasoa arvonlisäveron kertymisvaatimuksella. Yhteiskunnallinen tilanne on Suomessa tämän takia kireä ja julkinen hallinto tietää sen.

Yleisradion rahoituspäätös havainnollistaa hyvin tilanteen, jossa mammuttiorganisaatio ylläpidetään pakottamalla sille rahat kansalta. Selkeästi on havaittavissa, että muuta mediaa ja osaa kansasta ärsyttää täysin tälläinen tilanne.

9
Bashar al-Assadin hallinto näyttää olevan seonnut. Bashar al-Assad haastaa avoimesti Yhdysvaltoja sotaan, että hähhähhää me käytettiin kemiallisia aseita lällätilää, ette uskalla hyökätä lällällää.

Barack Obama oli vuosi sitten sanonut, että kemiallisten aseiden käyttö on punainen viiva, kaikkea muuta Assad saa tehdä, muttei käyttää kemiallisia aseita. No, Assad käytti kemiallisia aseita pyyhkiäkseen kapinalliset itäisen Damaskoksen Zamalkan ja Ein Tarman lähiöiden eteläosasta.

Yhdysvallat on erittäin pakotettu vastaamaan Assadin hallituksen järkensä menettäneeseen provokaatioon mieluiten suoralla täysosumalla Bashar al-Assadin hallitukseen siitä syystä, että jollei Yhdysvallat nyt reagoi niin Assad ottaa kemialliset aseet käyttöön suuremmassa mittakaavassa.

Syyrian tilanteessa ongelmana on se, että Syyria on hajonnut satoihin tilkkutäkkivaltioihin. Syyria on muuttunut sotaruhtinaiden hallitsemiksi sadoiksi itsenäisiksi alueiksi, joissa he ovat joukkionsa valtaan nostamia diktaattoreita.

Kurdien alue on yksi Syyrian yhtenäisimpiä alueita, joka joutuu taistelemaan sitä reunustavia rosvojoukkioiden hallitsemia alueita vastaan.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Poliitikkojen rehellisyys
« on: 17. 08. 2013 10:10 »
Rintamäki, jos vuokraat huoneiston henkilölle joka kauppaa palveluja vaikkapa tietämättäsi, olet parittaja.

Sinä olet parittaja vaikka et voi nähdä etkä kontrolloida asiaa, etkä saa euroakaan rahaa, näin se vaan menee.

Usko huviksesi ja älä vänkää, tästä on mustaa valkoisella.

Olisi kyllä hieman sanomista itseni ottamisesta esimerkkihenkilöksi sinä muodossa, mutta olkoon nyt sitten.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Poliitikkojen rehellisyys
« on: 17. 08. 2013 10:10 »
KRP:n epäilee: parittelua tapahtui Seinäjoella

Maksusta seksin harjoittaminen on Suomessa sallittua mikäli asiointi tapahtuu ja maksut suoritetaan vain seksipartnerin itsensä kanssa. Paritus on Suomessa kielletty. Jos asiassa on mukana parittaja niin asia kuuluu rikospoliisille siitä syystä, että tällöin voi olla kyse ihmiskaupasta ja uhkauksilla ja pelottelulla pakotetusta prostituutiosta. Prostituution julkinen markkinointi on Suomessa kiellettyä.

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Tietokoneähky
« on: 11. 08. 2013 07:07 »
Ilmaisista ohjelmista käytän eniten Google Chrome selainta. Selainvalinnan ratkaisi Chromessa oleva kielenkääntäjä, jolla saa miltei kaikenkieliset sivut käännettyä suomeksi. Chrome on yksinkertaisen näköinen selain, jonka avausnäkymästä on karsittu miltei kaikki ylärivin pikakuvakkeet. Pikakuvakkeita on ylärivillä kuusi. Esimerkiksi url-rivin päässä oleva kolmen viivan kuvake. Avaa Google Chrome selain --> klikkaa url-rivin päässä olevaa kolmen viivan pikakuvaketta --> valitse avautuvasta valikosta asetukset ---> vieritä alas ja valitse alinna oleva näytä lisäasetukset --> laita valinta kohtaan tarjoa käännöstä muunkielisille sivuille, sen jälkeen vain surffaat lukemaan esimerkiksi New York Timesiä suomeksi.

13
Yleistä keskustelua / Vs: EU ja tuet sekä mekanismit
« on: 01. 08. 2013 20:08 »
Ohessa Suomen Cimo kurssitusorganisaation vastine uutisissa olleeseen aiheeseen.

Grundtvig-työpajat tarjoavat uudenlaisia oppimiskokemuksia eurooppalaisille aikuisille

Nelosen uutisissa ja Helsingin Sanomissa esille nostettuun (Nelosen Uutiset 31.8. klo 18.30 ”EU rahoittaa myös tyhjänpäiväisiä kursseja” sekä HS 1.8.2013 ” Juhliva tietokonekurssi Portugalissa yllätti kävijänsä”) EU-rahoitettua aikuiskoulutuskurssia käsittelevään uutisointiin liittyen CIMO haluaa tuoda esille seuraavat taustatiedot:

Uutisissa esiin tuodussa esimerkissä oli kyse aikuiskoulutuksen Grundtvig-ohjelmasta, joka on osa EU:n Elinikäisen oppimisen ohjelmaa. CIMO toimii ohjelman kansallisena toimistona Suomessa. Grundtvig-ohjelman tavoitteena on lisätä erilaisia koulutusväyliä kasvavalle aikuisväestölle Euroopassa. Ohjelman avulla tuetaan eurooppalaisten aikuiskoulutusorganisaatioiden yhteistyötä sekä niiden välistä opiskelija- ja henkilökuntavaihtoa. Ohjelmassa on myös pieni osa, joka on avoin kaikille aikuisille Grundtvig -ohjelmaan osallistuvissa maissa. Tällaisesta kurssista uutisjutun esimerkissä on ollut kyse.

Grundtvig-ohjelmaan osallistui viime vuonna CIMOn rahoittamana yhteensä 721 henkeä ja koko Elinikäisen oppimisen ohjelmaan vastaavasti 15 300 henkilöä. Suomessa apurahoja myönnettiin koko Elinikäisen oppimisen ohjelmassa yhteensä noin 19 miljoonaa euroa, josta noin 830 000 euroa Grundtvig-ohjelmalle.

Mitä ovat Grundtvig-workshopit?

Uutisoidussa tapauksessa oli kyse kaikille aikuisille avoimista Grundtvig-workshopeista. Grundtvig-workshopit ovat seminaareja tai työpajoja, joita järjestetään eri puolilla Eurooppaa. Niihin toivotaan erityisesti sellaisten henkilöiden osallistumista, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä tai jotka kuuluvat johonkin heikommassa asemassa olevaan ryhmään (kuten seniorit, maahanmuuttajat ja muut etniset vähemmistöt, työttömät, syrjäytymisvaarassa olevat, vammaiset). Workshopeissa opiskellaan kansainvälisessä ryhmässä, ja ne tarjoavat aikuisille mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja kansainvälistyä itseä kiinnostavan aiheen parissa. Workshopit eivät ole ammatillisia täydennyskoulutuskursseja, eikä niitä ole suunnattu tietyille ammattiryhmille.

Grundtvig-workshopit ovat kunkin kohdemaan kansallisen toimiston hyväksymiä ja rahoittamia. Kaikissa osallistujamaissa hyväksytyt workshopit kootaan vuosittain eurooppalaiseen luetteloon, jossa on lyhyt kuvaus kaikista workshopeista. Kuka tahansa yli 18-vuotta täyttänyt, Suomessa tai jossakin muussa Grundtvig-ohjelmaan osallistuvassa maassa asuva voi hakea workshopiin lähettämällä hakemuksen sen järjestäjälle. Workshopin järjestäjä valitsee osallistujat ja kattaa osallistujien matkakulut, majoituksen ja kurssimaksun.

Uutisoidussa tapauksessa kurssin rahoittaja on ollut Portugalin kansallinen toimisto, CIMOa vastaava Agência Nacional PROALV. Suomessa järjestettävät Grundtvig-workshopit hyväksyy ja rahoittaa CIMO. Suomessa järjestettiin viime vuonna CIMOn rahoittamana 3 Grundtvig-workshopia, joissa oli kaikkiaan 55 osallistujaa eri Euroopan maista. Rahaa näihin kolmeen workshopiin käytettiin 86 300 euroa.

Grundtvig-workshopien laadunvalvonta

Grundtvig-ohjelmaan sisältyvien kurssien laadunvalvonta on kunkin kursseja järjestävän EU-jäsenmaan kansallisen toimiston vastuulla. CIMO valitsee Suomessa järjestettävät Grundtvig-workshopit hakemusten perusteella, joissa on selitetty kurssin sisältö. Laatua valvotaan normaalien raportointikäytäntöjen avulla. Vierailemme myös Suomessa järjestettävissä työpajoissa, jotta voimme valvoa niiden toteutusta ja antaa palautetta järjestäjille. Jokainen osallistuja antaa kurssin jälkeen palautteen workshopin järjestäjälle, joka liittää sen omaan loppuraporttiinsa ja lähettää oman maansa kansalliseen toimistoon. CIMO saa tiedoksi suomalaisten osallistujien täyttämät arviointilomakkeet.

Jutussa esillä olleen workshopin järjestäjä on ollut portugalilainen koulutusorganisaatio INOVAFOR, joka on raportoinut portugalin kansalliselle toimistolle Agência Nacional PROALVille. Kyseisestä workshopista annetussa palautteessa ei ole PROALVin mukaan tullut esille tavallisuudesta poikkeavaa.

http://www.cimo.fi/ajankohtaista/mediatiedotteet/101/1/grundtvig-tyopajat_tarjoavat_uudenlaisia_oppimiskokemuksia_eurooppalaisille_aikuisille_1_8_2013

14
Yleistä keskustelua / Vs: EU ja tuet sekä mekanismit
« on: 01. 08. 2013 20:08 »
Tätä uutista koskien EU-tuen käyttämistä tietotekniikka-alan kurssitus ja verkostoitumistilaisuuteen, joka osoittautui sisältävän osallistujille ilmaisen sangen alkoholipitoisen ja viihdyttävän ja runsaan ruokatarjoilun.

Julkisten varojen ja EU-tuen käyttämiseen kohdistuu kova kilpailu, kun eri tahot yrittävät saada itselleen osansa rajallisista varoista, tällöin on pyrkimystä osoittaa, että se ja tämä rahoituksen saaja on käyttänyt väärin saamansa rahoituksen, jolla pyritään siis lisäämään omaa uskottavuutta ja oikeutusta rahoituksen saamiseen.

Kuntalaiset ja kansalaiset eivät varmaankaan tunne kiinnostusta muuhun kuin varmistaa itselleen rahojen riittävyys olivat he sitten niitä, jotka maksavat verot eli haluavat pienentää maksurasitustaan tai sitten niitä, jotka elävät tuilla tai saavat palkkansa verotuloista.

Valtion ja kunnan vuoden budjetin tulojen ja menojen yksityiskohtien valmisteluun ja päättämiseen pitäisi luoda järjestelmä, jossa kunnan ja valtion virkamiehillä kunnanvaltuuston ja eduskunnan enemmistön tuella olisi esitysoikeus ja kuntalaisilla ja kansalaisilla kuntalaisten ja kansalaisten enemmistön tuella olisi esitysoikeus.

Kuntalaisilla ja kansalaisilla olisi sitten enemmistöpäätöksellä valta päättää virkamiesten, kuntalaisten ja kansalaisten esityksestä paljonko kunta ja valtio on oikeutettu keräämään veroja ja miten ne kerätyt verot pitää käyttää.

Kuntalaiset ja kansalaiset suorittaisivat kansanäänestyksellä päätöksenteon kunnan ja valtion budjetista kerran vuodessa. Päätöksenteon valmisteluun ja budjetin yksityiskohtien esitysten hiomiseen käytettäisiin koko vuosi. Päätöksentekojärjestelmän yksityiskohtien suunnitteluun ja luomiseen itselläni ei ole asiantuntemusta, mutta tietotekniikka ja internet olisi merkittävässä roolissa päätöksentekojärjestelmän perustana.

Pitäisi tehdä selvä jako siihen mitkä menot kustannetaan verotuloista ja mitä ei kustanneta, että tiedetään ja ymmärretään, että mitä asioita ei pidä edes tuoda äänestyskäsittelyyn toivossa, että siihen saisi julkisia varoja. Esimerkiksi asiansa konkurssikuntoon hoitanut vieras valtio ei saa Suomen veronmaksajilta tukea. Toinen kohta voisi olla, että veronmaksajien rahoja ei saa käyttää tuotannonalojen tai yritysten tukemiseen, näiden pitää pärjätä omillaan. Kolmas kohta voisi olla, että veronmaksajien rahoja ei saa käyttää huvituksiksi tai juhliksi luokiteltaviin tapahtumiin, asianomaiset saavat kustantaa ne itse omasta lompakostaan.

15
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihreät - De gröna
« on: 30. 07. 2013 19:07 »
.

Mikä on nobelistin ja vihreän ero

Nobelisti uskoo ettei ilmasto ole lämmennyt enää 16 vuoteen

Mutta viheriä jatkaa jankuttamista vaikka ajatus on katkennut jo aikaa sitten

"Lämpömittareiden mukaan maapallon alailmakehän lämpötila ei ole noussut vuoden 1997 jälkeen. Tilanne alkaa olla kiusallinen, koska kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC on ennakoinut keskimäärin 0,2 asteen lämpenemistä vuosikymmenessä."

http://yle.fi/uutiset/onko_ilmastonmuutos_pysahtynyt_-_ja_mita_sitten/6752776
Hauska kuva ympäristöministeri Ville Niinistöstä.

En toki mitenkään vastusta ilmastonmuutokseen johtavien asioiden, kuten hiilivetyjen päästöjen ylläpitämistä ja kiihdyttämistä, koska ilmastonmuutoksen ja jäätiköiden sulamisen seuraaminen on mielenkiintoista. Se on hurjaa, kun tulee kaikkea ja alkaa tapahtua jee jee. Olen ihan innoissani.

Tältä ajalta miltä nyt väitetään alailmakehän lämpenemisen pysähtyneen on jäämeren merijäätikkö tehnyt kaikkien aikojen hurjimmat sulamisennätykset. Toisaalta kesän 2013 sulaminen on jäänyt selkeästi jälkeen kesän 2012 sulamisesta. Ne jotka ennustivat, että jäämeri ottaa välivuoden hurjien sulamisennätyskesien jälkeen taitavat ollakin tällä erää oikeassa.

Jäämeri syyskuun 12. päivä 2012.Jäämeri maaliskuun 12. päivä 2013.Nyt odotellaan innoissaan syyskuun 12. päivää vuonna 2013, että millaiselta jäämeri sinä päivänä näyttää.

Tiedustelisin miten suurehkot jäätikkökuvat näkyvät käyttäjien näytöillä.

16
Tämän Pohjoisnavan jäätilannetta kuvaavan polarisaatiokuvan perusteella teen hurjan ennusteen, että Pohjoisen Jäämeren merijää sulaa tänä kesänä kokonaan.Pitänee peruuttaa ennuste ja kertoa, että jäämeri ei sula kokonaan tänä kesänä. Yliarvioin säpälöitymisen vaikutusta sulamisen nopeuteen. Vaikka merijää on ollut säpälöitynyttä pohjoisnavan vieressä koko kesän ei merijää ole kulkeutunut riittävällä nopeudella Atlantille. Pohjoisnavan tuuliolosuhteet taitavat olla enemmänkin pohjoisnavan ympäri puhaltavia ja siten jäätikköä koossa pitävää laatua. Tässä ehtii säpälöityminen korjautua, kun syyskuun puolessa välissä alkaa jäätymiskausi.Jäämeri sulaa kuitenkin joskus vielä kokonaan jonain kesänä, siitä pitää huolen maapallon keskilämpötilan nousu ja pitkittyneet syksyt. Tämä pitkittyneiden syksyjen ilmiö voi vähitellen levitä jäämerellekin ja pidentää sulamiskautta. Jäämeri nimittäin alkaa sulaa reunoiltaan maaliskuussa ja sulamiskautta jatkuu hitaasti keskemmälle edeten läpi kesän syyskuuhun asti, jolloin alkaa jäätymiskausi. Tähän asti jäämeri on kyennyt vastustamaan kokonaan sulamista yksinkertaisesti siksi, että arktisen jäämeren merijää on niin paksua. Jäämassan määrä on kuitenkin vähentynyt suuresti, kun yksivuotisen ohuemman jään määrä on kasvanut. Yksivuotinen jää on se joka sulaa joka kesä. Ratkaisevaa on kauanko yksivuotisen jään sulamiseen menee ennen kuin sulatus pääsee monivuotisen jään kimppuun. Tänä kesänä siihen näyttää menevän niin kauan, että sulatus ei ilmeisesti pääse lainkaan monivuotisen jään kimppuun.

17
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 24. 07. 2013 20:08 »
Hanke siis ei varmaankaan tarkoita, että hanke käynnistettäisiin, että päästään hakauksiin virkamiesten kanssa. Käsittääkseni hanke tarkoittaa, että sitä edistetään asiallisella käyttäytymisellä.

18
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 20. 07. 2013 16:04 »
Voisiko yrittää saada aluksi noin kokeiluna yhden ison purjelaivan luokkaa suomen joutsen Vaasaan. Tällä tavalla katsottaisiin miten laiva saadaan Vaasaan ja miten se houkuttelee väkeä. Yhdenkin suuren purjelaivan saaminen Vaasaan olisi mielestäni vaativa hanke. Kuvasta voi päätellä, että laivan mastot ovat niin korkeat, että sen saaminen Vaasan sisäsatamaan sähkölinjat alittaen vaatisi erikoisjärjestelyjä. Vaskiluodon satamaan ehkä saisi yhden suuren purjelaivan mahtumaan.

http://kartta.vaasa.fi/web/Default.aspx?layers=Ilmakuva%202011&cp=6998708,22478736&z=4&language=finMielestäni suoraan hyppääminen Tall Ships Race kokoluokan tapahtumaan olisi varmaankin hiukan hankalaa jo niiden puuttuvien laiturimetrien takia. Tall Ships Racen laivojen määrä on nimittäin semmoinen kuin sata. Äkkiseltään voisi arvioida, että Vaskiluodon laitureihin mahtuisi kuusi kappaletta suomen joutsenen kokoista purjelaivaa, jos ruotsinlaivojen ja rahtialusten tulo satamaan estetään tapahtuman ajaksi. Sitten sisäsatamaan Kuntsin museon laituriin mahtuisi muutama pienempi alus.Jos hankkeen puuhahenkilöt haluavat rahoituksen niin eikun yrityselämän puolelle yrittämään rahoitusta.

19


Jäämeren satelliittikuvista IJIS-sivuille tehty karttapohjainen tietokanta on ilmeisesti ajantasainen vain edellisen päivän osalta koska tutkijoilla ymmärrettävästi menee ainakin vuorokausi päivittää internetsivuille satelliittikuvista saatu havaintoaineisto.

http://www.ijis.iarc.uaf.edu/cgi-bin/seaice-monitor.cgi?lang=e

Suosittelisin, että linkin katsoja lataa edellisten päivien kuvat ainakin kesäkuun puoleenväliin asti ja sitten scrollaa hiirtä kuvan päällä pitäen kuvia nykyistä päivää edelliseen päivään asti. Saa havainnollisen hiirellä scrollattavan kuva-animaation siitä kuinka Jäämeren kimppuun hyökkää jatkuvasti eri suunnilta matalapaineita ikään kuin joku olisi päättänyt tehdä lopun merijäästä. Matalapaineen tunnistaa siitä, että merijää muuttuu sinertäväksi ja jäätikön raja perääntyy voimakkaasti. Viimeistään syyskuun puolessa välissä alkaa Jäämerellä talvi joka nopeasti jäädyttää Jäämeren kokonaan. Ratkaisevaa onkin kuinka paljon merijää ehtii sulaa ennen syyskuun puolta väliä.Viivadiagrammi näyttää vuoden 2013 sulamisen osalta jyrkempää pudotusta kuin edellisten vuosien sulamista kuvaavien käyrien laskukulma. Käyrä ei kuitenkaan aivan vielä 19.7.2013 ole saanut kiinni vuoden 2012 sulamista.

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 18. 07. 2013 16:04 »


Israel on järjestelmällisesti edennyt palestiinalaisvaltiota pilkkoen vaiheeseen, että enää puuttuu vain lopullinen armonisku.

Lopullisen armoniskun antaminen ei liene kuitenkaan niin helppoa. Sirpaloituneilla palestiinalaisalueilla asuu yhteensä 3,1 miljoonaa palestiinalaista. Sisällyttääkö Israel nämä itseensä. Jos palestiinalaiset sisällytetään Israeliin niin heistä tulee melkoinen demokraattinen voima Israelin vaaleissa. Toisaalta, jos Israel karkoittaa heidät voi se aiheuttaa epävakautta, jota ei todellakaan kaivata Syyrian sisällissodan aiheuttaman epävakauden lisukkeeksi.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sukkuloi kiivaasti Lähi-idässä vaatimassa vuoden 1967 rajojen palauttamista. Euroopan Unioni päätti, että Euroopan Unioni ei harjoita Israelin kanssa rahoitusta ja yhteistyötä alueilla, jotka Israel on liittänyt itseensä vuoden 1967 jälkeen. Päätös ei kuitenkaan koske Unionin jäsenmaita vaan ainoastaan Euroopan Unionin rahoittamia projekteja.

Israelin ei varmaankaan kannata antaa ainakaan nopeata armoniskua palestiinalaisalueille koska se voi hajottaa Yhdysvaltojen vaivalla rakentaman Iranin vastaisen arabikoalition ja vaikeuttaisi suuresti länsimaiden ja maltillisten arabijohtajien asemaa arabimaissa.

Ainoa vaihtoehto on siis edetä senttimetri kerrallaan tehden palestiinalaisten elämästä palestiinalaisalueilla melko sietämätöntä, että nämä vähitellen yksi kerrallaan jättävät palestiinalaisalueet. Yhtenä päivänä palestiinalaisalueita on enään 1 neliömetri.

Politiikan nimi on pelata aikaa palestiinalaisvaltion pilkkomiselle. Juutalaisten vaikutusvalta Yhdysvalloissa lienee olevan niin suuri, ettei Yhdysvallat todellisuudessa aio mitenkään käytännön tasolla pakottaa Israelia vuoden 1967 rajoille.

21
http://www.arctic.io/split-zoom/

Arctic.io-linkistä löytyy eilisen päivän satelliittikuva arktisesta jäämerestä. Kuvia on kaksi vierekkäin edellisten ajankohtien saman paikan kuvien vertailun mahdollistamiseksi. Kuvia voi siirrellä hiirellä ja hiiren rullalla zoomailla. Oikeanpuoleisen kuvan kalenterista voi vaihtaa oikealle puolelle vertailtavaksi aiempien vuosien kuvan. Kuvissa on jäätikön yläpuolella pilvipeitettä joka paikoin peittää jäätikön ja hieman vaikeuttaa kokonaisuuden hahmottamista.

http://www.ijis.iarc.uaf.edu/cgi-bin/seaice-monitor.cgi?lang=e

Kokonaisuutta voi yrittää hahmottaa ijis.iarc-linkistä. Kuvassa näkyy päivällä musta palkki joka katoaa iltaa kohti päivitettäessä.

Molemmista linkeistä hahmottuu jotenkuten, että kesällä 2013 jäämeren reunat pitkälle pohjoisnapaa kohti ovat säpäleinä. Alueella on ilmeisesti riehunut voimakas myrsky. Jäätikön reunojen säpälöityminen ja jäätikön halkeilu on tavallinen ilmiö jota tapahtuu ympäri vuoden merenkäynnin ja tuulien takia. Talvisin säpälöitynyt ja halkeillut merijää jäätyy nopeasti. Kesäisin se taas lähtee helpommin sulamaan.

22
Viivadiagrammi osoittaa, että tänä vuonna kylmän kevään takia Pohjoisen Jäämeren merijään sulaminen on jäänyt jälkeen vuoden 2012 kesän sulamistahdista.Polarisaatiokuvan perusteella näyttää kuitenkin siltä, että sulaminen on yllättäen käynnissä maantieteellisellä Pohjoisnavalla missä merijää ei yleensä ole sulanut kesälläkään. Pohjoisnavan ympäristö näyttäytyy harmaana ja mustapilkullisena kuin siellä olisi jo avoimia merialueita. Pohjoisnavan polarisaatiokuvan harmaata väriä voi verrata Grönlannin ja Kanadan välissä olevan Baffininlahden ja Kanadan itärannikolla olevan Hudsoninlahden sulamista osoittavaan jään polarisaation ilmeiseen laskusuuntaan. Sulamiskausi jatkuu syyskuun loppupuolelle asti, että tässä on siis vielä heinäkuu ja elokuu ja syyskuu. Tämän Pohjoisnavan jäätilannetta kuvaavan polarisaatiokuvan perusteella teen hurjan ennusteen, että Pohjoisen Jäämeren merijää sulaa tänä kesänä kokonaan. Jos Jäämeri sulaa kokonaan niin rannikkovaltioiden uimarannoilla voi olla melkoinen jääkarhutilanne.Jäätilanne syyskuussa 2012. Luoteisväylää ja koillisväylää pystyi jopa kulkemaan laivoilla muutaman viikon ajan.


23
Vaasa / Vs: Kemira
« on: 14. 06. 2013 20:08 »
Aikomukseni ei ole mitenkään viedä huomiota Kemira-aiheesta. Vaasassa on kuitenkin toinenkin tutkimisen arvoinen aihe, nimittäin KWH-yhtymä Oy tehdas Vaasan vesilaitoksen vieressä Pilvilammella.

Pikaisella haulla Vaasan vesilaitoksen sivuilta ei löytynyt mitään mainintaa KWH-yhtymä Oy tehtaasta.

http://www.vaasanvesi.fi/Suomeksi/Esittely/Pilvilammen_vesilaitos

http://kartta.vaasa.fi/web/Default.aspx?layers=Opaskartta&cp=6999268,22487200&z=4&language=fin

24
Euroopan avaruusjärjestö ESA:n Gose-satelliitti kiersi maapalloa tutkien maan painovoiman voimakkuuden vaihteluita. Goce lensi 260 kilometrin korkeudella niin matalalla, että siihen piti asentaa lentokonetapaan siivekkeet pitämään satelliitti oikealla kurssilla. Satelliitin tuottama tieto tuotti oheisen kartan painovoiman vaihteluista.Punaiset alueet ovat suuremman painovoiman alueita. Siniset ovat kevyemmän painovoiman alueita. Selvinnee miksi eurooppalaiset ovat jässiköitä ja intialaiset hentoja. Painovoiman vaihtelu johtuu maapallon sisäisestä rakenteesta. Yllättäen suuret jäätiköt Etelämanner ja Grönlanti eivät näyttäydy punaisina suuremman painovoiman alueina. Jos maapallon meret olisivat staattisessa tilassa ilman maapallon pyörimisliikkeen ja tuulien ja lämpötilaerojen liikkeeseen laittavia merivirtoja niin punaisilla alueilla olisi merenpinta korkeammalla kuin sinisillä alueilla. Merien vedet kertyisivät punaisille alueille alueen voimakkaamman vetovoiman takia. Ilmiötä voisi verrata kuun ja auringon vetovoiman aikaansaamaan vuorovesi-ilmiöön.

Gocen painovoimakartasta voi helposti päätellä, että jäätiköistä sulava vesi ensisijaisesti kertyy Pohjois-Atlantille ja Australian pohjoispuolen merialueelle ja Afrikan eteläpuolelle. Grönlannin ja Etelämantereen jäätiköiden sulaminen varmaankin muuttaisi niiden väritystä painovoimakartalla sinertävään suuntaan. Grönlannin jäätikön sulaminen lisäisi suhteellisesti Islannin eteläpuolella olevan painovoima-alueen vetovoimaa, kun Grönlannin massan kyky vetää merta puoleensa laskisi jäätikön sulaessa.

Maata kiertävien satelliittien ja avaruusasema ISS kiertorataohjelmissa on varmaankin huomioitu nämä vaihtelevat painovoima-alueet. Kuun ja Auringon vetovoimakin vaikuttanee kiertorataan. Maan vetovoima ja keskipakoisvoima taitavat olla vahvimmat kiertoratoihin vaikuttavat voimat.


25
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 14. 06. 2013 00:12 »
Kaupalliset kanavat ja televisio- ja radio-ohjelmien jakelutekniikka ovat osakeyhtiöitä joiden hallinnan saa ostamalla yhtiön osake-enemmistön.

Maikkarin eli MTV3 kanavan omistaa ruotsalainen Bonnier AB. Nelonen kanavan omistaa Sanoma Media. Sanoma Median kotipaikka on Alankomaat Amsterdam. Yleisradion osake-enemmistön 99,98 % omistaa Suomen valtio. Yleisradion tulot tulevat Yle-veron tuotoista.

MTV3 ja Nelonen kanavien omistuksella ei ole niin väliä. Ne voivat olla ulkomaisessa omistuksessa ja Suomen kansalaiset hyvin tietoisia tästä. Mielestäni Yleisradio ja sen jakeluverkosto Suomessa pitäisi olla Suomen valtion omistama.

Yleisradion, MTV3 ja Nelonen kanavan lähetysten jakelun linkkiasemat omistaa Digita Oy, jonka omistaa australialainen sijoitusrahasto First State Investments. Digitan lähetysverkkojen käyttämisestä Suomessa Yleisradio, MTV3 ja Nelonen maksavat kansainvälisessä vertailussa melko ylihinnoiteltua vuokraa. Vuoden 2011 kirjanpidossa Digita teki liikevoittoa 24,2 prosenttia liikevaihdosta.

Tästä Digitan perimästä verkon käyttämisen ylihinnoittelusta on väännetty ja siis täten ilmassa roikkunut uhka, että kaikkien Digitan verkkoa käyttävien suomalaisten televisiokanavien lähetykset loppuvat, kun ulkomainen omistaja vääntää katkaisijasta mikäli verkonkäyttömaksuja ei suostuta maksamaan.

Jos Suomessa haluttaisiin tehostaa Yleisradion toimintaa ja leikata sen kuluja niin osapuolena tässä toimessa olisi varmaankin Digitan omistava australialainen yhtiö, joka siis voisi laittaa Yleisradion jakeluverkon kiinni mikäli Yleisradio ei suostu maksamaan määrättyä vuokraa jakeluverkon käyttämisestä. Täten Yleisradio siis voisi pimentyä. Sitä voi sitten pohtia mitä Digita tekisi, jos Suomen eduskunta pimentäisi Yleisradion ja täten Digitan laskutusperustetta ei olisi.

Yleisradio pitäisi säilyttää Suomen valtion omistuksessa, mutta sen pitäisi olla budjetiltaan paljon pienempi. Yleisradiolla voisi olla yksi televisiokanava ja yksi radiokanava ja internetsivut, joita ylläpidetään 100 miljoonalla eurolla vuodessa. Raha voisi tulla valtion viestintäbudjetista. Yleisradion jakelutekniikka pitäisi ostaa Suomen valtion omistukseen sillä tavalla, että ulkomainen toimija ei pysty kiristämään Suomen valtiolta ja Yleisradiolta verkonkäyttömaksuja. Uskoakseni Suomella on monia eri tekniikoita meneillään, joiden tavoitteena on murtaa Digitan hallitseva asema lähetysverkkotekniikassa.

Toisaalta Suomen kaikki televisiokanavat voisivat siirtyä internettiin. Siirtyminen edellyttäisi vain, että ihmisillä olisi tarpeeksi nopeat nettiyhteydet teräväpiirtokuvan vastaanoton mahdollistamiseksi. Tällöin Digitan palveluksia ja sen omistamaa lähetysten siirtoverkkoa ei varmaankaan tarvittaisi. Toisaalta se seikka, että Digita käsittääkseni omistanee televisio-ohjelmien jakelutekniikan aivan studiotekniikasta lähtien tuottanee mutkia tähän televisiolähetysten internettiin siirtämiselle. Että jakelutekniikan vaihtaminen mikäli Digita omistaa studiotekniikankin edellyttäisi varmaankin televisiolähetyshenkilöstön siirtämisen uuteen omaan studioon. Tällöin Digita joutuisi perustamaan oman televisio-ohjelmien tuotannon koska muutoin Digitalla olisi käsissään hyödytön lähetysverkko ja konkurssikypsä liiketoiminta, joka varmaankin olisi halvalla myynnissä.


26
Pohjoisen Jäämeren ja Grönlannin kesäkauden merkkinä on mineraalien ja hiilivetyjen etsijöiden paluu. Grönlannissa on suuret määrät lantaania, seriumia, neodyymia, praesodymiumia, terbiumoksidia ja yttriumia. Näitä mineraaleja käytetään matkapuhelimissa, kannettavissa tietokoneissa, taulutelevisioissa, polttokennoissa, LED-valoissa, sähköautojen moottoreissa ja laser-tekniikassa.


Mediassa olleiden tietojen mukaan kaivosyhtiöt aikoisivat odotella jäätikön sulamista, voi nimittäin kestää aika kauan, ehkä kymmeniä tai satojakin tai tuhansiakin vuosia riippuen kuinka monta kilometriä paksu jäätikkö on. Grönlannin keskiosissa jäätikön paksuus on vain noin kolme kilometriä. Reunoilla jäätikön paksuus on vain ohuet kymmeniä tai satoja metrejä, aika hentoa. Kaivosala on varmaankin miettinyt jäätiköiden räjäyttämistöitä. Räjäyttämistä käytetään paljon varsinkin avokaivosten louhintatöissä. Lisäksi Grönlannin maaperä on ikiroudassa, johon tepsii vain kivipora ja räjäytysaineet. Grönlannin sulamisesta ja merenpinnan noususta ollaan huolissaan. Toisilla taas olisi tarvetta räjäytellä jäätikköä päästäkseen kaivostöihin. On tietty esitetty, että jäätikön alle voitaisiin mennä tunnelilouhoksella.

Grönlantilainen 11 kiloa painava kultaharkko, päivää.


27
Tässä virtuaalihahmon konsertissa kiinnitti huomiota yleisön poikkeuksellisen fanaattinen osallistuminen. Tunnelma oli täyttä hypnoosia. Yleisöllä oli valosauvat joiden heiluttelua yleisön seassa olleet johtajat kontrolloi esimerkillään. Tästä tuli uskomattoman fanaattinen yhdistelmä. Seurasin miltei kauhuissaan miten konsertin lopettaminen mahtanee onnistua. Sehän meni loistavasti. Konsertin kolme viimeistä kappaletta oli yhtä vilkuttelua. Että varmasti tuli selväksi kaikille, että me lopetellaan nyt. Ettei konsertin loppu varmasti tullut yllätyksenä kenellekään. Lopuksi yleisö vilkutteli vielä toisilleen. Sanoisin, että parasta massojen hallintaa mitä olen ikinä nähnyt.

28
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 05. 06. 2013 02:02 »
juhanin tekstit vaikuttavat siltä, että olennaista politiikassa on yhteisön perustarpeet. Julkisessa keskustelussa usein perustarpeet unohtuu ja pääasiaksi muodostuu joku keksitty epäolennaisuus. Tietty epäolennaisuuden korostamiseen voinee johtaa kyvyttömyys hoitaa olennaiset asiat kuntoon. Jos epäolennaisuudet ovat kovin yleisön suosiossa niin olennaisuuksien hoitamisen yritykset lienevät unohtuvan.

29
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 04. 06. 2013 17:05 »
Vaasalaisia.infossa maahanmuuttovastaista sanomaa tulee todella kovalla volyymilla ja agressiivisella paineella, että se alkaa jo itsessänikin saada aikaan luovuttamista ja maahanmuuttovastaisia asenteita ja kirjoittelua, joka lienee olevan näiden maahanmuuttovastaisen mieleen. Intensiivinen maahanmuuttovastaisten tekstien jatkuva kirjoittelu nimittäin vaikuttaa tällä tavalla. Kun jotain asiaa toistetaan päivästä toiseen jatkuvasti ja sillä vaikuttaa olevan laaja kannatus kirjoitusten määrästä päätellen niin se alkaa vähitellen vyöryä yli lukijoiden mielissä ja heistäkin tulee hysteerisesti neekeripelkoisia. Hyvä, ettei mummot kadulla pyörry pelosta, kun neekeri tulee vastaan.

Internet ja sen vapaa keskustelu on mahdollistanut kenelle tahansa mahdollisuuden päästä julkisuuteen levittämään kansanryhmää leimaavaa sanomaa kamalien kuvien kera, jolla kannustetaan ja lietsotaan tämän kansanryhmän vainoamiseen. Näitä hommafoorumeiksi muuttuneita keskustelupalstoja lukiessa tulee joskus mieleen Natsi-Saksan juutalaisvainojen alkuajat ja se valtaisa mielien muokkaus jota silloin harjoitettiin. Lehdistö ja radio oli täynnä natsien sanomaa ja johtajat pitivät voimakkaita puheita ja kuinka ollakaan mielien muokkaus onnistui ja kansanryhmien vaino alkoi. Suomessa jopa poliittisessa järjestelmässä on mukana puolue, jonka joidenkin kannattajien kirjoitukset, tyyli ja jopa ulkonäkö vivahtaa jo natsien ruskeapaitoihin. Sensaatiomediakin tarjoaa runsaasti aineistoa rasistiseen käyttöön vaikka media ei sitä tietenkään julkisesti myönnä. Tiettyjä hälytysmerkkejä siis on olemassa.

Miksikähän Hommafoorumin nimi on Hommafoorumi. Suunnitellaanko siellä kansanryhmän vainoamiseen liittyvää hommaa.

Kansanryhmän vainoamisessa on ensiksi sivistyneet keskustelijat, jotka perustellulla tavalla kritisoivat ratkaisuja tuottaa islamistisia neekereitä työttömäksi ja syrjäytymään Suomeen. Sitten seuraava aste on populistiset hysteerikot, jotka kauhuesimerkkejä käyttäen lietsovat suoraan ja selvästi rasistista sanomaa islamistisia neekereitä vastaan. Sitten tästä seuraava aste on neekereiden kadulla mulkoilu, ja tästä seuraava aste on islamististen neekereiden joukkomuilutus. Eli koko homma alkoi siitä sivistyneestä keskustelijasta, joka osoitti islamistiset neekerit ongelmaksi. Kohteen osoittaja itse ei tietenkään tarkoittanut, että pitäisi alkaa islamististen neekereiden vainoaminen. Osa lukijoista kuitenkin päätteli näin ja alkoi levittää islamististen neekereiden rikollisuutta ja kamaluutta korostavaa sanomaa. Alunperin asian esille ottanut sivistynyt ja oppinut henkilö ei ole syyllistynyt mihinkään, eihän hän itse ole tehnyt mitään, hän vain osoitti kohteeksi islamistiset neekerit.

30
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 03. 06. 2013 15:03 »
Lajuselle sanoisin, että oletetaan, että Vaasassa on lähiö tai keskittymä, jossa maahanmuuttajalla on maahanmuuttajakielinen erikoiskauppa hänen erikoiselle maahanmuuttajaruokavaliolleen ja sitten tuttu maahanmuuttajaparturi, jonka kanssa rupatella ja sitten se maahanmuuttajakaverin pizzeria, jossa hän on töissä. Sitten heille mennään ilmoittamaan, että aiomme purkaa tämän keskittymän, että muuttakaa viranomaisen itsekullekin määräämälle paikkakunnalle. Olisiko toimi hieman provokatiivinen.

Maahanmuuttajien maahanmuuton yhteydessä tehty ensimmäisen majapaikan tarjoaminen eri paikkakunnille toimii vain jonkin aikaa. Maahanmuuttajien muuttoliike kuitenkin ennen pitkää luo maahanmuuttajakeskittymän. Tälläisen keskittymän muodostumisen estäminen tai purkaminen virkamiestoimin menisi jo apartheidin puolelle.

Suomalaisetkin asettuvat Costa del Soliin ja Fuengirolaan koska siellä on suomalaisia ennestään. Jos Espanjan virkamiehet menisivät ja ilmoittaisivat suomalaisille, että puramme tämän suomalaiskeskittymän niin kyllä siitä jo älähtäisi Suomen hallituskin.

Voinee kuvitella mitä tapahtuisi, jos Suomessa olisi venäläisten maahanmuuttajien keskittymä ja yrittäisimme purkaa sen, hyvä ettei Venäjä tulisi rajan yli.

Maahanmuuttajien suurimittainen ottaminen yksinkertaisesti tarkoittaa maahanmuuttajakeskittymän muodostumista. Jos ei haluta maahanmuuttajakeskittymää niin ei pidä ottaa niitä maahanmuuttajia niin suurta lukumäärää, että he voisivat vähitellen muodostaa kokonaisen keskittymän, jossa asuu etniseltä taustaltaan yhtenäinen maahanmuuttaja-asutus.

31
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 03. 06. 2013 14:02 »
Minä voin ilmoittaa maahanmuuton määrän kriteeriksi, että vieraskielisten maahanmuuttajien vuosittaisen lukumäärän ei pitäisi ylittää suomenkielisten suomalaisten lukumäärän vuosittaista kasvua.

"Väkiluku kasvoi vuoden 2012 aikana 25 407 henkilöllä. Äidinkieleltään vieraskielisten määrä kasvoi 22 122 henkilöllä, mikä oli 87 prosenttia väkiluvun kasvusta. Suomea äidinkielenään puhuvien määrä kasvoi 3 497 henkilöllä."

Maahanmuuton tarkoitus on arvatenkin paikata suomalaisten alhaista syntyvyyttä ja näin turvata veronmaksajien määrä ja työvoiman saatavuus. Tässä nyt kuitenkin onkin käynyt niin, että Suomi ei yllättäen ole ollutkaan tarpeeksi dynaaminen yhteiskunta luomaan työllisyyttä edes omalle väestölleen. Maahan kuitenkin tuotetaan suurta työvoimapulaa odotellessa maahanmuuttajia työttömiksi ja syrjäytymään. Suomen yksityinen sektori nykyisellään on suhteellisen pieni ja sen työvoiman tarve työvoiman tarjontaan nähden ei ole riittävän suurta tuollaisen vuosittain noin suuresti suomalaisten syntyvyyteen nähden kasvavan vieraskielisten määrän täydelliseksi työllistämiseksi. Suomessahan on suuri nuorisotyöttömyys sittenkin vaikka maassa vallitsee suurten ikäluokkien eläkkeelle siirtyminen.

Suomeen ei yksinkertaisesti voida tuottaa maahanmuuttajia ennen kuin virkamiehet ja poliitikot ovat poliittisen päätöksenteon kautta tehneet Suomesta dynaamisemmin toimivan talouden, jossa kannattaa yrittää ja olla ahkera ja työllistää suomalaisia.

Tavoitteena pitäisi olla kaikkien palkansaajien palkkaverotuksen poistaminen kokonaan julkisen sektorin menoja leikkaamalla. Kysymys olisi sitten kumpi siitä palkkaveron poistamisesta hyötyy, palkansaaja palkankorotuksena vai työnantaja siten, että palkansaaja ei enään olisikaan niin kalliiksi tuleva ylläpidettävä koska työnantajahan ne palkansaajan verot ja palkat maksaa. Ehkä pitäisi laittaa, että palkansaaja saa palkankorotuksen ja työnantaja pienemmät kulut, että summa puoliksi. Julkisen sektorin palkkaverotuksen poistaminen olisi helppoa, hyödyllistä ja vapauttaisi sen rahaerän muuhun käyttöön. Julkisen sektorin palkkaverotus on nimittäin julkisen sektorin omaa rahaa, jonka se lisää palkan päälle ottaakseen sen "veroina".

Suomessa pitäisi verotusta suunnata enemmän kulutukseen. Kulutuksen verottaminen olisi olennaista siksi, että se säästäisi maapallon ympäristöä ja luonnonvaroja. Käytetyn tavaran myynnistä ja korjaamisesta verot voisi poistaa kokonaan. Suomessa pitäisi myös tehostaa hintakilpailua, joka kartellisoituneilla aloilla ei toimi ollenkaan ja joka siten lisää suuresti kaikkien kuluja.

Sosiaaliturvan varassa elävät tuensaajatkin pitäisi saada tekemään pieniä töitä muuttamalla heidän tukensa muotoon tuki+lisätienesti=1000 euron katto verottomana. Tuensaajan saisi näin helposti verottomaksi työvoimaksi leikkaamaan ruohot ja luomaan lumet. Tuensaajan työllistämisen ruohonleikkuuseen tai lumenluomiseen voisi vaikka vähentää verotuksessa, jolloin saataisiin se ilmoitus, jonka avulla valvotaan tuensaajan tuloja.

32
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 02. 06. 2013 19:07 »
Pyydän anteeksi kovin rajua tekstiä. Taisin hieman järkyttyä nähtyäni väestönkasvun tilastot. Tulevaisuudessa valkoisia sinisilmäisiä suomalaisia on vain museon vanhoissa valokuvissa. Että täällä asui ennen tälläinenkin ihmislaji.

Ensiksi pitäisi ottaa paikallisten syntyvyysluvut ja sitten katsotaan paljonko maahanmuuttajia voidaan ottaa.

Väestöpohjan pitäisi olla tietyissä rajoissa yhtenäinen ja tasakoosteinen. Sillä varmistetaan yhteiskuntarauha. Jos samalla seudulla vallitsee kovin erilaista porukkaa niin yhteiskuntakaan ei liene olevan kovin vakaa. Aina löytyy ihmisiä, jotka haluavat lietsoa tämän porukan tuota porukkaa vastaan hyötyäkseen itse esimerkiksi poliittisena nousuna.

33
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 02. 06. 2013 18:06 »
Vastaan tähän viestiketjuun Lajusen vasemmistolainen media keskustelussa esittämään huoleen maahanmuuttajien pakkautumisesta Vaasaan.

Mahtavaa.

Mutta meillä on ihan oikeitakin ongelmia.

Esim. Maahanmuuton pakkautuminen Vaasaan.

Maahanmuuttajien pakkautumista Vaasaan pitäisi tarkastella viiden vuoden periodilla, että moniko 5 vuotta sitten Vaasaan tullut maahanmuuttaja asuu enään Vaasassa. Luulisin tilastoja tutkimattakin, että maahanmuuttajien vaihtuvuus Vaasassa lienee olevan aika runsasta. Olettaisin, että jos maahanmuuttajat kokevat, että he eivät ole toivottuja Vaasassa niin muuttopäätös lienee olevan erittäin helppo.

Tutkiskelin tuossa vähän tilastoja. Maahanmuuttajien lukumäärä on kaikilla paikkakunnilla Suomessa paikalliseen väkilukuun verrattuna pieni, mutta kun katsotaan maahanmuuttajataustaisten osuutta Suomen väkiluvun kasvusta niin tilanne muuttuu täysin erilaiseksi. Maahanmuuttajien osuus väkiluvun kasvusta on nimittäin todella korkea.

"Tilastokeskuksen väestörakennetilaston mukaan Suomen virallinen väkiluku oli vuoden 2012 lopussa 5 426 674 henkilöä, joista miehiä oli 2 666 622 ja naisia 2 760 052. Väkiluku kasvoi vuoden 2012 aikana 25 407 henkilöllä. Äidinkieleltään vieraskielisten määrä kasvoi 22 122 henkilöllä, mikä oli 87 prosenttia väkiluvun kasvusta. Suomea äidinkielenään puhuvien määrä kasvoi 3 497 henkilöllä, ruotsia puhuvien määrä väheni 242 henkilöllä, ja saamea puhuvien määrä kasvoi 30 henkilöllä."

http://www.stat.fi/til/vaerak/2012/vaerak_2012_2013-03-22_tie_001_fi.html

Maahanmuuttokriittisten tekstejä lukiessa tuntuu, että he rivien välistä syyttäisivät Suomessa eduskuntaenemmistön omaavia hallituspuolueita valtiopetosta suorittavaksi viidenneksi kolonnaksi. Toisaalta maahanmuuttokriittisten tavoite eristää Suomi taloudellisesti, sotilaallisesti ja poliittisesti kaikista liittokunnista palvelee Venäjän tavoitetta eristää Suomi ja liittää se takaisin emämaahan. Että sanotaan näin, että maahanmuuttokriittisten ja maahanmuuton puoltajien politiikassa on tiettyjä maanpetoksellisia piirteitä. Toisten politiikasta seuraa, että väestönkasvusta erittäin hurja enemmistö on maahanmuuttajia ja toisten politiikasta seuraa Suomen eristäminen ja siten Suomen aseman vaarantaminen tunnetusti agressiivisen suurvallan kyljessä. Georgian tapaus osoitti hyvin kuinka nopeasti Venäjä pystyy etenemään.

Suomea ei Neuvostoliitto voittanut. Sen teki Suomen oma eduskunta. Suomen kielikin voi olla sadassa vuodessa omassa maassaan vähemmistökieli. Suomessa voi alkaa levottomuudet, joiden perussyykin voi ollakin vaikka sunnien ja shiiojen erimielisyydet.

Ja anteeksi, jos joku henkilö koki kommentin kovin rajuna.

34
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 02. 06. 2013 14:02 »
Gibraltarinsalmen lähellä Espanjan puolella on seutu nimeltä Costa del Sol. Alueella asuu 20 000 suomalaista. Erityinen suomalaistiivistymä on suunnilleen Vaasan kokoinen Fuengirola, jossa asuu noin 3200 suomalaista. Fuengirolassa on tarjolla kaikki olennaiset peruspalvelut suomeksi. Löytyy ravintoloita, baareja, matkatoimistoja, pankkeja, asunnonvälitystä, puhelin- ja tietokonekauppoja, autovuokraamoita, suomenkielinen kirjakauppa, suomenkielinen seurakunta, terveydenhoitoa, sairaanhoitoa, kampaamoja ja kauneushoitoloita suomenkielellä, löytyy jopa aa-kerho ja leijonat ja rotaryt ja peruskoulu ja lukio ja jopa suomalainen kuoro. Fuengirolassa ilmestyy myös useimmat suomalaiset lehdet, lisäksi Fuengirolan suomalaisilla on omat paikallisjournalistit, jotka kirjoittavat juttuja suomalaisten tekemisistä. Suomalaisten maahanmuuttajien yhteisö Fuengirolassa on alunperin lomailijoille rakennettuja palveluja. Lähtökohta on positiivinen. Maahanmuuttajien lähtökohdista varmaankin riippuu millaiseksi heidän asuinalueensa muodostuu.

Tässä on otettu esimerkkejä, joissa maahanmuuttajien keskittymisestä on seurannut haitallisia ilmiöitä. Maahanmuuttajien keskittymät sinänsä eivät ole hallinnollisesti välteltäviä. Pahaksi maahanmuuttajien keskittymä muuttuu vasta sitten, jos asukkaiden toimintaa alkaa johtamaan negatiiviset ilmiöt, että he eivät yritäkään muodostaa positiivisesti toimivaa yhteisöä.

Toisaalta maahanmuuttajien keskittymä tarvitsee palveluja maahanmuuttajien kielellä. Tämä tarjoaa maahanmuuttajille töitä, jonka muodostumiselle ja kannattavuudelle on siis olennaista, että maahanmuuttajia on kannattavuudelle riittävä määrä tarvitsemaan niitä palveluja. Länsimainen sensaatiomedia ei halua tuoda esille positiivisia ilmiöitä. Se korostaa aina kaikki asiat ikävien ilmiöiden kautta. Tällä tavalla länsimainen media on hieman rasistinen.

Olennaista on, että ympäröivä yhteiskunta on dynaaminen ja positiivinen, joka tarjoaa aktiivisille paljon työtä ja tekemistä. Työn ja tekemisen rajoitteita pitäisi karsia rankalla kädellä koska näistä rajoitteista seuraa julkisten menojen kasvua ja verotuloja tuottavan työllisyyden laskua. Maahanmuuttajien kohdalla on kyseessä koko Suomea ja kaikkia suomalaisia rajoittavien ja syrjäyttävien ilmiöiden tarkastelu. Suomea pitäisi tarkastella etenkin kansainvälisessä vertailussa, että mitä muut ovat tehneet ja mitä meidän pitäisi muiden maiden kokemuksista ottaa oppia.

35
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 31. 05. 2013 18:06 »
No niin arvon neekerit.

36
Sekalaista keskustelua / Vs: Onko islam uhka?
« on: 31. 05. 2013 18:06 »
Lähi-idässä kaikki ongelmat ei johdu islamista tai muista uskonnoista, syynä voi olla yksinkertaisesti useimmissa Lähi-idän maissa vallitseva yhteiskuntaa tiukasti luokitteleva apartheidhallinto, joka perustaa oppinsa uskonnolliseen tai sosialistiseen luokitteluun.

Lähi-idässä ongelma taitaa olla vallassa oleva vähemmistö, joka menettäisi valtansa heti ensimmäisissä vaaleissa. Demokratia joutunee kulkemaan joko pitkän tien tai sitten nopean tien. Nopeata tietä on yritetty arabikevään vallankumouksissa, joka osoitti, että pitkä tie saattaisi olla viisaampi vaihtoehto. Pitkä tie tarvitsee vain internetin ja vapaan tiedon levittämisen.

37
Sekalaista keskustelua / Vs: Onko islam uhka?
« on: 31. 05. 2013 16:04 »
Suuret uskonnot islam ja kristinusko ja juutalaisuus ovat syntyneet Lähi-idässä. Islamin ja kristinuskon ja juutalaisuuden loppukin voi alkaa Lähi-idästä. Entäs, jos ihmiset Lähi-idässä toteavat, että mitä ihmeen järkeä on sietää joitakin koraaniin tai raamattuun tai tooraan oppinsa perustavien täysin pöyristyttäviä ja kuvottavia terroritekoja. Lähi-idässä uskonnot ovat tuottaneet niin suurta kärsimystä ja väärinkäytöksiä. Jollekin Al-Qaidalle olisi täysin oikein islamin hylkääminen. Jos suuri enemmistö yksinkertaisesti hylkää uskonnon niin uskonnollista väkivaltaa käyttävät näkevät konkreettisesti toimintansa seuraukset.

38
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 31. 05. 2013 13:01 »
Neekerin nähdessään on kaikkien juostava kirkuen karkuun.

39
Suomessa tarvittaisiin median kautta enemmän tietoa siitä miten Suomen eri järjestelmät toimivat kansainvälisessä vertailussa. Toimimattomien järjestelmien ylläpito tulisi näin Suomessa hiukan vaikeammaksi.

Muualla Euroopassa "Lääkäri on itsenäinen ammatinharjoittaja, joka laittaa laskun yhteiskunnan järjestämälle maksajalle. Potilas valitsee itse lääkärinsä, ja hänelle käynti on maksuton. Vastaanotolle pääsee tarvittaessa vaikka samana päivänä."

"Suomi on ainoa EU-maa, jossa terveydenhuollon järjestämisestä vastaavat kunnat - ja samalla maa, jossa lääkärille jonotetaan viikkokausia."

"Muualla Euroopassa kunnat eivät tuota terveydenhuoltopalveluita. Omasta mielestäni nykyiset ongelmat ovat seurausta kuntavetoisuudesta, ja meidän pitäisi erottaa perusterveydenhuolto kokonaan pois kunnilta," kertoo professori Kari Mattila.

Kuntien pitäisi todellakin tehostaa lääkärivastaanottojen toimintaa ja potilaiden hoidonsaamista koska järjestelmän olemassaolon oikeutus riippuu siitä. Ei toimimatonta järjestelmää voida ylläpitää kuntalaisten terveyden, hoidonsaamisen ja jonotusaikojen kustannuksella. Tietysti, jos kunnilta kysytään niin kuntapohjainen terveydenhoitojärjestelmä toimii esimerkillisen hyvin.

Jos kunnilta otettaisiin pois terveydenhoidon järjestäminen ja siirrettäisiin se itsenäisinä ammatinharjoittajina toimiville lääkäreille, jotka veloittaisivat valtiota palveluistaan, niin terveydenhoitoa ei varmaankaan sitten olisi joka niemessä ja notkossa vaan ainoastaan siellä missä sille on riittävä asiakaspohja. Sitten on vielä sairaalatasoisen hoidon järjestäminen, joka olisi talossa toimivien itsenäisten ammatinharjoittajien laskutuspohjaisena todella suurien laskujen kirjoittelua valtion maksettavaksi.

40
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 28. 05. 2013 05:05 »
Kieltämättä autojen polttelu poliitikkojen onnelaksi julistamassa maassa viittaa siihen, että kaikki eivät ilmeisesti olekaan kovin onnellisia. Sitten sitä ihmetellään, että miksi nuo eivät ole onnellisia.

Pages: [1] 2 3 ... 18