Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Nahikas

Pages: [1] 2 3 ... 8
1
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä nimeksi Bölelle?
« on: 01. 03. 2013 18:06 »
Suora suomennos olisi Pööle.

2
Mustasaari / Fjärdskär Mustasaaren Mansikkasaari?
« on: 13. 01. 2013 06:06 »
Olisikohan Raippaluodon sillan päässä sijaitsevasta Fjärdskäristä kehittymässä Mustasaarelle oma Mansikkasaarensa. Loputonta soutamista, huopaamista, itkua ja valittamista, byrokratia, luonto- ja kauneusarvotaistoa.

Paikka on todettu tuuliseksi, ihmisasumuksia ei ole aivan liki, vieressä olevan sillan korkeat pylonit "maisemoivat" jo nyt seutua. Arkijärjellä siis vaikuttaa harvinaisen otolliselta paikalta tullimyllyjen pyöriä.  Mutta kivinen on tuulimyllyn rakentajan taival, kuin konsaan Don Quijotten joka tosin näki myllyissä vihollisen. Oma juttunsa onkin tuulivoiman rakentaminen, onko se ylipäätään järkevää.

Oli miten oli se on ainakin selvää että Suomi on byrokratian luvattu maa. On rakennettu huikeat säännöstöt ja palkattu verovaroilla virkamieslaumat laatimaan sääntöjä, kaavakkeita ja valituspolkuja hankaloittamaan ihmisten elämää. Luotu itse itseään ruokkiva ja alati paisuva koneisto jonka olemassaolon yrittää oikeassa, tuottavassa työssä käyvä väestönosa rahoittaa vanhusten kituessa huonossa hoidossa, teiden rapautuessa ja leipäjonojen pidentyessä.

3
Onko ja jos on tuulimyllyistä välke ja meluhaittoja sitä nyt tutkitaan Mustasaareen suunniteltujen myllyjen osalta. Sitä minä ihmettelen että eikö tällaista asiaa ole jo maailmalla ja Suomessakin tuhansiin kertoihin tutkittu. Että eikö mitenkään olisi mahdollista ammentaa näistä selvityksistä ja kokemuksista.
Tapaus haiskahtaa, pistää ihmetttelemään miksi tuulienergian rakentaminen Suomessa on tehty niin mahdottoman vaikeaksi.

4
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 19. 08. 2012 13:01 »
Heräsin yöllä läpimärkänä kylmästä hiestä, iho kananlihalla, keho kouristuksenomaisten puistatusten vallassa, lakana kurkun ympäri kietoutuneena. Olin nähnyt hirveän painajaisen, demarit olivat saavuttaneet absoluuttisen enemmistön Suomessa ja rakentaneet sosiaalidemokraattisen ihanneyhteiskunnan. Kaikki, ihmiset, eläimet ja luonto oli kiedottu tiiviisiin suojaverkkoihin. Oman ällin käyttö, luova ajattelu oli tykkänään kielletty. Kaikki (paitsi puolueen eliitti) olivat niin tasa-arvoisia, veljiä keskenään että oli vaikea tuntea vanhoja kavereitaan.
Helpotus oli suuri kun tulin vähitellen tolkkuihini ja ymmärsin että untahan se vaan oli, ihmisten maailmassa elellään, kaikkien kukkien annetaan kukkia.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 01. 07. 2012 06:06 »
Teuvoksi itsensä esitellyt henkilö kertoilee ääneen ajatuksiaan liittyen naisen lihavuuteen päivän sunnuntaisuomalaisessa mainitsemalla mm "Lihavan kanssa oleminen on minusta yksi perverssiyden laji". Juttunsa lopuksi ikäänkuin yhteenvetää sisäistä kauneudentajuaan sanomalla "Ilman ulkoista kauneutta ei ole sisäistä"
En tässä yhtään ihmettele että tällaisia teuvoja löytyy vaan Pohjalaisen matalaa kynnystä saada ajatuksensa julkaistuksi.

6
Valtuuston tietoon / Vs: Hevosurheilukeskus
« on: 17. 05. 2012 05:05 »
Päivän Pohjalaisessa Mustasaaren Rurik julistaa kirkkain silmin että hevoskeskuksen asiassa ei ole mitään epäselvää. Tähän minä sanon että ettäs kehtaakin.
Laskelemat ja suunnitelmat joihin suostuttu on tehty tietoisen törkeällä jalka ovenrakoon menetelmällä ja on sitten otsaa antaa lausuntoa että ei mukamas mitään epäselvää!
Mikä neuvonantaja minä nyt olen mutta arvelisin että haluamaansa lopputulokseen pääsisi Ahlbäck ja Mustasaari tunnustamalla tosiasioita ja valitsemalla sanansa rakentavammin.

Jos minulta kysyttäisiin niin sanoisin että jäihin koko hanke tykkänään ja toimikunta pohtimaan yhteistyötä   Seinäjoen hevosmiesten kanssa, sillä siellä on hevosten perinteinen ja luontainen miljöö kirmata.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 13. 05. 2012 19:07 »
Markkinavoimista ottaa niskalenkkiä, oli sitten puoluekanta mikä hyvänsä, hän jojka ei sokaistu Citymarkettien, Prismojen ja ABCseitten palatseista, vilkkuvista valoista ja tavarapajoudesta.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: Minulla on asiaa
« on: 28. 04. 2012 05:05 »
Yhteisöllisyys katoaa tosiaan. Kaiken pahan alku ja juuri oli televisio. Lyhyessä ajassa se tappoi perinteisen yhdessäolon perustan eli sen että ihmiset kävivät kylässä toistensa luona. Kusumatta mentiin ja tultiin, kahviteltiin, päiviteltiin maailman menoa, talkoita pidettiin ja myötäelettiin.
Netin tarjoama näennäiselämä on sitten viimeinen niitti. Ihmisestä kehittyy uusavuton, itsensä ympärillä pyöriskelevä omasta mielestään fiksu olio. Henkisen puolen rämettyessä nousee liian monien kohdalla materia mieltä vangitsevaksi onnen lähteeksi.
Sanokaa minun sanoneen että tällaisesta kehityksestä ei hyvää seuraa.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 18. 04. 2012 05:05 »
Hevosurheilukeskus pääkirjoituksessa tänään paheksuvan kummeksuvassa mutta asiallisessa sävyssä niinkuin pitääkin - hyvä Pohjalainen!

Yleinen kaava valtakunnassahan on julkisissa hankeissa että aloituslupa saadaan jalka ovenrakoon periaatteella eli tarkoitushakuisella alimitoitetulla kustannusarviolla. Meno vähän kuin autokaupassa, myyjä ei "muista" kaupantekohekellä mainita että toimiva ajopeli saadaan vasta kun maksetaan myös talvirenkaat, toimitusmaksu, maalit autoon, lohkolämmitin ja vetokoukku.

No toisaalta eihän tässä mitään, yrittänyttä ei laiteta, melkein kaikki keinot ovat sallittuja kun intohimoiset harrastajat ajavat asiaansa.
 
Enempi tekisi mieleni moittia päättäjiä, verorahakirstun vartijoita. Korostavat johtavissa asemissa olevat vastuunsa painoa. Lapsellisiako ovat kun kelpaaalkeellinen kustannusarvio kun hevoskeskuksen kohdalla? Ja miten se vastuun painaminen näkyy sitten kun on housuissa?

Vai onko tässä kysymys jonkinlaisista lehmänkaupoista jotka tekevät kähmäisesti aloitetun hankkeen järkeväksi veronmaksajien vinkkelistä katsottuna? Kun rakennetaan tämä niin sitten suostutaan myös siihen ja tuohon?

Kyllä niin tekisi mieleni sanoa että jäihin koko hanke, vastuulliset käpälälautaan ja säästyvät rahat nuorten työttömien ja vanhusten hoitoon.

10
Sekalaista keskustelua / Vs: AY-LIIKE.........
« on: 23. 03. 2012 20:08 »
Eikun tsemppiä Henry, maailmassa on paljon mikä on väärin tai ainakin niin että pientä vinkkiä kaipaa väärinajattelija, ymmärtämättämiä yhden totuuden ihmisiä ympärillämme pilvin pimein.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 23. 03. 2012 05:05 »
Oli Pohjalaisessa juttu lentoaseman harrastajakoneiden hallin avaimista. Syksyllä oli lukituksen uusiminen aloitettu eikä vieläkään ollut vuokralaisille saatu avaimia tiloihin jotka olivat vuokranneet. Joutuivat aina vaivaamaan kenttähenkilöstöä (ja itseään) ovia availemaan.
No ei maailmoja mullistava ongelma mutta mielestäni erinomaisen hyvin kuvaava esimerkki mikä on ero yksityisen yrityksen ja monopolin eli julkishallinnon ryhtymisen välillä ja miksi yhteiskunnan toimintoja jatkuvasti ulkoistetaan. Vapailla markkinoilla ei tällaiseen toimintaan ole varaa eikä kestä hermot. 

12
Kun tätä Ainun tekstiä lukee niin herää kysymys onko syy sepissä vai sysissä. Selittyykö tarve suureen määrään kaavoittajia Vaasassa siihen että vaasalaiset ovat änkyrämpiä, oikeustaisteluhenkisempiä  kuin ihmiset muualla Suomessa. Pistävät pontevasti hanttiin mitä sitten kaavoittaja ehdottaakin? Vai olisiko kuitenkin että kaavoittajien ehdotukset tai tavassa niittä serveerata olisi parantamisen varaa?

13
Vaasa Seinäjoki vertailu olisi mielekkäämpää jos olisi tilastoa siitä kuinka paljon käytetään ulkoisia palveluja. Rahahan se meitä kiinnostaa eli esimerkiksi kuinka paljon Vaasa ja Sinäjoki käyttävät euroja  kaavoitustoimeen, oman henkilöstön pakllakulut plus palveluntarjoajat.

Raha ratkaisee mutta mielenkiintoinen asia on myös laatu, mitenkähän sitä voisi vertailla? Tunnetustihan laatu maksaa eikä köyhän kannata halpaa ostaa.

14
Jos Bergin tieto että Vaasassa on eniten virkamiehiä per asukas maassamme niin onhan se hälyttävä tieto, ei tällainen ennätys voi mitenkään olla hyvä juttu.
Ei ole myöskään eduksi Vaasalle kuntallitoskiistoissa. Kuka tällaiseen kaupunkiin haluaa liittyä, eihän riittäisi paikkoja Mustasaren ja Laihian virkamiehille kun jo vaasalaisella virkamiesarmeijalla yhteiset hommat hoituisivat.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Ikea Vaasaan?
« on: 16. 12. 2011 19:07 »
Henry puhuu viisaita kun arvelee että aikainen lintu madon nappaa. Lie tämä Ruotsia lähellä olo tarttunut vaasalaiseen päättäjään, diskuteerataan, diskuteerataan perinpohjin ennen kuin päätetään. Tällaisessa tavassa on aina pelko ja mahdollisuus että tilaisuus menee sivu suun.
Kumma juttu kumminkin että naapureilla hyvin pyyhkii vaikka pitkään funteeraavat, kääntelevät asiaa, ihmettelevät eri vinkkeleistä ennenkuin päätöksen tekevät.

16
Sekalaista keskustelua / Vs: AY-LIIKE.........
« on: 09. 10. 2011 11:11 »
"Mutta ei niin hyvin kuin pankkiherrojen, joiden tappiotkin maksaa työmies ja nainen"

ja eläleläismies ja eläkeläisnainen

17
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 09. 09. 2011 05:05 »
Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitoksesta on keskusteltu ja keskustellaan kiivaasti. Loputtomasti tuodaan julki seikkoja jotka puoltavat tai ovat liitosta vastaan. Mielestäni tämä asia ei ole niin monimutkainen.

Todellisuudessa tässä taistelevat raha ja tunne. Rahalla on kahdet kasvot, säästöt joita isompi kunta toisi ja mahdollistaisi ja sitten virkamiesten ansiot. Uudessa suurkunnassa ei riittäisi työpaikkoja kaikille virka- ja luottamusmiehille.

Kuntalainen taas pääsääntöisesti luo kantansa tunteiden pohjalta. Tietysti myös luottamusmies jonka halu hoitaa yhteisiä asioita on aito eikä perustu vallanhimoon.

Mikä se sitten olisi hyvä. Tunnemaailman sopusointu on ihmiselle tärkeä mutta rahan perässäkin elämme lisääntyvässä määrin, oli sitten köyhä tai rikas niin enemmän vaaditaan.

18
Sitä mieltä minäkin olen että osuustoiminta sanan käyttö S-ryhmän mainoksissa ja juhlapuheissa on hurskastelua ja sanahelinää. Ovelaakin koska on paljon "hyväuskoisia" jotka kuvittelevat että osuustoiminta sanalla on S-kaupassa todellista katetta, aineellista tai aatteellista.

19
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka risuttaa
« on: 02. 09. 2011 06:06 »
Kiitoksia vaan Vaasalaiselle S-ryhmän arvoista.
Ylevää puhetta, jos jotenkin onnistun tykönäni sisäistämään että ne ovat käytännössä muuttuneet "lihaksi" paremmin kuin kilpailijoidensa arvot niin hyvä, siirryn S asiakkaaksi.
Mutta edelleenkin, yksinkertaisuudessani kai, en ymmärrä mitä on juhlapuheiden osuustoiminta käytännön tasolla S-kaupankäynnissä.  Miksi pitää valita osuustoiminnallisista syistä S jos kilpailijalla on samoja tuotteita samaan hintaan tai jopa halvemmalla.

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka risuttaa
« on: 02. 09. 2011 05:05 »
Minua risuttaa oma itseni, laiskuudesta johtuva tietämättömyys. Olen näet asiakasomistaja, minulla on S-ryhmän vihreä kortti sulassa sovussa muiden korttien kanssa lompakossani.
Tänä aamuna kun luin KPO johtaja Laineen sanomaa Pohjalaisesta:  "... palvelemme asiakasomistajaamme mahdollisimman hyvin ..."  tunsin piston sydämessäni. Olen osuustoiminta ihminen, jäsenenä KPOssa enkä edes tiedä mitä se käytännön tasolla tarkoittaa.

Mikä sen nykypäivän osuustoiminnan erottaa K-kaupankäynnistä tai Minimanista, liittyykö asiaan aatteellisia tai eettisiä arvoja? Miten se minua paremmin kuin kilpailijansa palvelee ja jos niin mikä on palvelun hinta?

Aivan ahdistaa kun on joskus tullut käytyä Lidlissäkin aatteista piittaamatta ihan vaan saituuttani halvempien hintojen perässä.

21
Vaasa / Vs: Mansikkasaari
« on: 16. 08. 2011 08:08 »
Tylyn kanssa samaa mieltä että saari otettava tehokkaaseen käyttöön. Ja nimenomaan koko Vaasaa palvelevaan eikä vain Palosaarelaisten naapurien ehdoilla, toki nekin mahdollisuuksien mukaan huomioon otaen.
Aikanaan tällä palstalla ehdottelin pilvenpiirräjää mielestni hyvin perustein. Huomasin että aika ei vielä ollut kypsä näin vaasalaisten enemmistöä palvelevaan ajatukseen.
Esteettiset syyt nousivat päällimmäsiksi pilvenpiirtäjäehdotuksen vastustaien kuorossa. Mutta ihmisten käsitykset siitä mikä on hyvä muuttuvat, iso ja tehokas tuntuu olevan yhä kauniimpaa. Tästä osoituksina mammuttiyksiköiden suosio kaupankäynnissä ja bensiiniasemissa. Eikä tässä menossa hehtaarit riitä, jumalattoman korkea valopylväs pitää myös silmiä hivelemässä olla.

22
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 26. 07. 2011 07:07 »
Puoluekannastani ja sukupuolestani riippumatta minua kovasti lämmitti Susanna Kosken kirjoitus sukupuolikiintiöistä pörssiyritysten hallituksissa.
Satun olemaan sitä mieltä että parhaiten hommat hoituvat ihan missä vain kun toimissa on niihin parhaiten soveltuvia ihmisiä. Riittää hyvin poliittiset ja hyväveli valinnat, menee liian monimutkaiseksi ja kalliiksi jos vielä sukupuoilikiintiöitä ruvetaan laajemmin soveltamaan. Oli sitten kysymys naisten tai miesten suosimisesta niin aivan puistattaa ajatuskin.
Luonto jo opettaa tässäkin asiassa, kuten Koskikin viittaa, evoluution kautta elokunta etenee tehokkaasti, karsii lillukanvarret ym himmelit.

23
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 16. 07. 2011 20:08 »
Kataisen piilossaolosta en tiedä, jos vaikka vetää henkeä vai punoneeko entistäkin pirullisempia juonia köyhien kuristamiseksi.
Mutta mitä piti ihmettelemäni on Akselin paheksuvan makuinen asenne siihen että leikellään ja säästetään. Eikös se ole puoli pakko kun velkamme kasvaa silmissä. Ja onhan se vähän valtionvarainministerin työnkuvaa puoluekannasta riippumatta katsoa perään että suu suunnilleen on säkkiä myöden. Ei valtion asioiden hoitaminen aina voi olla äänestäjien mielistelyä.

24
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 03. 07. 2011 19:07 »
Äläs nyt Henry aivan vallattomaksi herkeä. Vaikka raha yhä enemmän muiden arvojen sijasta täyttää ajatuksemme on sentään jotain pyhää. Natoon ja Ameriikan rahoihin pitää olla jyrkkä ja paatoksellinen ei materialistinen kanta.

25
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 02. 07. 2011 17:05 »
Kiinassa lienee moni asia hoidettu omintaikeisesti Marxin oppeja tulkiten. Aineellista hyvää on saavutettu, sitä ei sovi kieltää. Miljoonien ihmisten elintaso on lyhyessä ajassa huimasti noussut.
Mutta miten se on Kolmonen kun puhutaan, pahat kielet sanovat että aivan tasaisesti ei raha jakaannu. Onko se silkkaa panettelua kun väitetään että maaseudulla olisi suoranaista köyhyyttä ja toisaalta että puoluejohtajat ja heidän sukunsa olisivat järjestäneet itselleen hyvinvointia taspauolisemmin kuin tavalliselle kansalle? Että ohjataanko kuitenkaan taloudellista tulosta nykyaikaisin taloudellisin menetelmin tasapuolisesti tarvitsijoille?

26
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 02. 07. 2011 06:06 »
Sujuvasti ja kärsivällisesti kirjoitat  Kivimäki. Mutta mistä tämä happamuus USAaa kohtaan? Eihän sikäläistä menoa rakastaa tarvitse, enemmän kuitenkin ottaa realiteettina, se on monessa suuri vaikuttaja. Viisasta olla väleissä tällaisten kanssa niin Venäjän kuin USAnkin. Ei pitäisi liiaksi tunteella suhtautua vaikka sisäinen vakaumus kuinka pakottaa.

Tuossa aikaisemmin sanoit että Stubb suhtautui vanhasta muistista lähes vihamielisesti itänaapuriin. Saattaa olla totta, en minä tiedä muta et taida sinäkään kun vain Häkämiestä esimerkin valossa moitiskelit USA suhteiden lämmittämisestä.
Hyvä että edes joku lämmittää vaikka tietysti tuo paljon siteerattu ”Venäjä, Venäjä, Venäjä” oli saanut jäädä lausumatta.

Maailmanpoliisi rooli vaikuttaa pahalta ja sitä osaahan USA on todella ottanut. Hyvänä en pidä sitäkään että valtio, mikä hyvänsä, on täysin välinpitämätön maailmalla tapahtuviin raakuuksiin, ihmisoikeuksia polkemisiin ja laittomuuksiin.27
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 01. 07. 2011 15:03 »
Kuvat puhuvat paljon. Halosesta vanhempi väki saattaisi sanoa että niin on kuvissa iloisen mairea että ei pavut suussa pysyisi.
Lienenkö huonosti aikaa seurannut mutta miten se Stubbi on vihamielisen oloinen itänaapuria kohtaan ollut?
Kyllä Tuomioja sivistynyt on ja hyvä puheissaan mutta meitä on monia jotka emme ihan usko hänen tasapuolisuuteensa kaikkiin ilmansuuntiin.
Minkähän takia tuo Stubbi on niin suosittu vaaleissa ja gallupeissa vaikka on kuulemma rähmällään natoon päin, eikös Suomen kansan enemmistö ole kuitenkin natovastainen. Olisiko että on meitä monia joille ei tuo nato, mukana tai ei, olekkaan aivan veretseisauttava asia?

28
Että verot Tanskan malliin työssäkäyntikuntaan vauhdittaisi mukavasti kuntaliitoksia eli toimintojen suunnittelun ja pyörittämisen kannalta järkevän kokoisia, loogisia kokonaisuuksia. Kannatettava ajatus,   tarkoitus pyhittää keinot.

Osala puolustelee kiinteistöverojen nostoa koska kunnalliverot jo nostettu tappiin. Mikä se sellainen tappi on? Kunnallisveroja on kerättävä juuri niin paljon kuin kunta toimintoihinsa, pakollisiin ja muuten vain tehtäviin tarvitsee. Jos kunta tekee tehtävänsä tehottomasti, liian kalliisti niin vero nousee mikä taas aiheuttaa järjen käteen ottoa eli kuntaliitoksia.29
Osala sanoo: Kurjuutta voi siis lieventää kunnissa kiinteistöveroa nostamalla.

En oikein ymmärrä mitä tämä tarkoittaa. Mökkien mummon ja paapat elävät jo nyt pienien koko ajan jälkeenjäävien eläkkeittensä kanssa kauhun vallassa, koska tulee lähtö mökistä. Kiinteistöveron lisäksi pullataikinan lailla kohoavat veroluontoiset maksut, vesi, sähkö, öljy, jätehuolto.

Entäs korviaan myöden asuntoveloissa olevat, korkojen nousullakin uhkaillaan.


30
Mielestäni tähtäin on pikkaisen väärin asetettu jos tuulimyllysähköstä etsitään yksinomaan taloudellisia arvoja. Kai se on faktaa että atomeita halkomalla syntyy sähköä kuluttajaystävälliseen hintaan.  Halkomisesta tupsahti mieleen että Suomessa halotaan hiuksia ja vielä joka kylässä erikseen. Hurskaina ihmetellään ja kauhistellaan tuulimyllyjen haittoja. Kirkkain silmin puhutaan yleviä, että kyllä se tuulivoima hyvä on mutta ei se sovi meidän lähipiiriimme.
Päivän Pohjalaisessa siteeratun Kouhin kanssa olen tismalleen samaa mieltä että säännöt myllyjen lupiin pitäsi olla valtakunnalliset. Näin saavutetaisiin yhteistä etua oma lehmä ojassa kiemurtelun sijasta.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 18. 03. 2011 08:08 »
Jäi sellainen kuva vaalikesustelusta että Katainen Kivimäen säestyksellä enemmän keskittyi siihen millä Suomessa hyvinvointia voidaan turvata, mistä rahat eli hyvästä töllisyysasteesta. Toiset paneutuivat kantamaan huolta miten yhteiskunnan käytössä olevat varat mahdollisimman viisaasti jaetaan.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 01. 03. 2011 06:06 »
Gästgivars päivän Pohjalaisessa kertoi ihmisten ihmettelevän miksi hän vaarantaa menestyksensä eduskuntavaaleissa olemalla Vaasa-ystävällinen.
Noinkohan mies ajattelee vai laskeeko luikuria. Kyllä mielestäni saldo Vaasa-ystävällisyydestä jää selkeästi plussan puolelle. Ei kansa yksin tunteen varassa äänestä, paljon antaa viisaudessaan arvoa myös arkijärkisyydelle.
Selvähän se, kuten G korostaa, että mustasaarelaisten keskuudessa kuntaliitokseen suhtaudutaan tunteella, tosin sielläkin vain osa ihmisistä.
Toisesta, synkemmästä,  syystä miksi Mustasaaressa ollaan liitosta vastaan ei G uskalla sanoa mitään, ehkä vaalimenestystään turvatakseen on hiljaa.
Mustasaari on iso ja Vaasan ansiosta hyvinvoiva kunta mikä tarkoittaa että maukkaita päättäjän ja virkamiehen paikkoja on lukuisasti tarjolla. Jos yhteen mennään on tilanne toinen, kuka nyt omaa oksaansa sahaisi. Kaikki tämän tietävät mutta harva uskaltaa puheeksi ottaa, näin on maailman raadollinen meno.

33
Valtuuston tietoon / Vs: Merenkurkun siltayhteys
« on: 22. 02. 2011 10:10 »
Voimia ja intomieltä vaan Henry, kursailemattomia arkijäripuheita täällä kaivataan.  Sinulta tulee asiaa, leikkisästi ilmaistuna sanoja kuin luita suden persiistä.
Taivaanrannan maalareita ja yhdenasian perään kirjoittajia kyllä riittää.
Se on pääasia että humeeti pelaa. On paljon, ihan kyllin meitä joilla käsi ei vapise mutta pääkoppa tärisee ja on jotenkin höttöisen oloinen.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 21. 02. 2011 08:08 »
 Samalla sivulla Pohjalaisessa referoidaan Kiviniemeä, pääministeri sanoo tykkäävänsä enemmän SDPn verolinjauksista kuin kokoomuksen koska ei halua tasaveroa.
Sivun alalaidassa on kokoomuksen vaalimainos jossa lukee kissankorkuisin kirjaimin "KOKOOMUS EI KANNATA TASAVEROA"
Saattaa ihminen näitä lukiessaan joutua hämennyksen valtaan, joutuuko tässä äänestäjä ihan käyttämään omaa järkeään saadakseen selville kuka mitäkin kannattaa.

35
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 11. 02. 2011 19:07 »
Miten tämä nyt vaalit 2011 teemaan liittyykän mutta O Wiik tavoittelet kuuta taivaalta kun Georg C Ehnroothiin vetoat. Elämme uusia erilaisa aikoja, paljon helpompia, nyt on varaa keskittyä itseensä.


 

36
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 08. 02. 2011 06:06 »
Haitanneeko jos tämän korkealentoisen väittelyn lomaan laitan rahvaanomaisemman pohdiskelun, enemmän persoonakohtaisen näkemyksen miten lähestyvät vaalit yksilö saattaa tykönään kokea ja kuinka äänestyspäätöstään aprikoida.

Vaalien lähestyessä  vastuuta tuntevana kansalaisen puntaroin ja pohdin eri kanteilta kenelle ääneni annan.
Tarkkaan seuraan mediasta mitä ovat ehdokkaat sanoneet, mitä jättäneet sanomatta ja mitä ovat ihan aikaiseksi saaneet. Niinistön herättämänä annan enemmän arvoa kun kerrotaan mitä aiotaan tehdä eikä keskitytä luettelemaan mitä ei saa tehdä.
Vaikka vaaleissa ehdokkaiden kuuluukin kertoa mikä nykymenossa kiikastaa ja parannusehdotuksia luetella niin silti en hyväksy sellaisia ehdokkaita jotka tyystin unohtavat kertoilla mistä otetaan rahat parannuksiin joita ehdottavat.
Pahana pidän jos liiaksi on sanoma kilpailijoiden mollaamista ja omat ajatukset puuttuvat. Niin velvollisuudentuntoinen olen että jopa ehdokkaiden vaalimainoksetkin luen kriittisyydestä kuitenkaan tinkimättä ajatuksella ja makustellen.

Halveksin syvästi laiskoja ja välinpitämättömiä ihmisiä jotka eivät äänestämään vaivaudu tai mukamas protestiksi jäävät sohvilleen äänestyspäivänä köllöttelemään. Yhtään myötätuntoani eivät saa myöskään yhdenasianliikkeiden ehdokkaat eivätkä julkkikset ja urheilusankarit joilta puuttuu kokemukset ja näkemykset hoitaa kansanedustajan tehtäviä.

Hyvähän se olisi jos kelvollinen ehdokas löytyy  läheltä, mutta jos mitat täyttävää ei löydy en väkisin äänestä omanpaikkakuntalaista, katson läpi naapuripaikkakuntien ja koko alueeni vaihtoehdot.  Vaikka oma asuinpaikka lähellä sydäntä on en hyväksy kotiinpäinvetoa hinnalla millä hyvänsä, kyllä koko maakunnan ja  maankin etua on kansanedustajan katsottava.  Puistattavia esimerkkejä mielistelystä ja tapauksista joissa panokset ja hyödyt eivät kestä  päivänvaloa ovat Raippaluodon silta ja Sepänkylän ohitustie.

Kieliasiaan hirttäytyvät hylkään kättelyssä, kaksikielisyydestä ei saa tehdä keppihevosta eikä elämää suurempaa asiaa.
Mikä nostaa karvat pystyyn on jos huomaan että vaalilupaukset kasvattaisivat  byrokratiaa ja täysjärkisen yksilön holhoamista, jo nykymenolla ihminen ja valtakunta huokaavat syvään niistä aiheutuvien pakkopaidan ja kustannusten alla.

Meinasin vielä lopuksi ruveta puolustelemaan ehdokkaita jotka lupaisivat katsoa eläkeläisten etujen perään, mutta antaa sen olla. On se niin koettu vuosien varrella että  puolueeseen katsomatta kaikki vaalipuheissaan muistavat eläkeläiset mutta heti valituiksi tultuaan unohtavat koko jutun.

37
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 01. 02. 2011 10:10 »
Vähän huvittaa kun juuri palkankorotusta miehelle puuhattiin ja nyt sitten kevyeksi punnittiin. Kunnalliselämän ulkopuolisessa kovassa maailmassa henkilökohtaiset palkankorotukset tulevat yleisemmin ansioista, hyvin tehdystä työstä.

38
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 31. 01. 2011 06:06 »
Kylläpäs  on kaupunginhallituksen puheenjohtataja Raija Kujanpää huonosti sanansa laittanut jos on todennut että kaupunginjohtaja Markku Lumio ei ole tehnyt mitään väärää.
Oikeaoppisen liturgian mukaan olisi tietysti pitänyt sanoa ettei ole tehnyt mitään laitonta. Oikeamielinen ja rohkea jos olisi ollut niin olisi sanonut että moraalisesti on nyt Lumio mennyt toimimaan hyvin arveluttavasti.

39
Vaasa / Vs: Mikä mättää Vaasassa?
« on: 24. 01. 2011 08:08 »
Mustasaarta moititaan vaasanseudun kehittymisen jarruksi. Ja tottahan se on että täällä on kehitys pysähtynyt, ainakin jos sitä mitataan väkiluvulla, 1950 seitsemänneksi suurin kaupunki ja nyt kuudestoista. Mutta onko syyllinen huonoon kehitykseen Mustasaari?
Jos väkiluvun kasvun esteenä on että ei ole tarjolla kohtuuhintaisia asuntoja niin Vaasa saa katsoa peiliin. Tunnettu tosiasiahan on että jostakin käsittämättömästä syystä kaavoitus ei toimi kysynnän edellyttämällä tavalla, kaikilla kaupungeilla on omat piintyneet erityispiirteensä.

Kyllä Mustasaarelle täytyy antaa synninpäästö, kaikkensa on kunta tehnyt tarjotakseen tonttimaita Vaasassa työssäkäyville asuntonsa pystyttää. Jos Vaasa nyt on kuudenneksitoista suurin kaupunki niin ilman Mustasaaren (ja Laihelankin) auttavaa kättä sijoitus olisi vielä paljon huonompi. Näivettynyt olisi koko paikkakunta kun kauppa ja teollisuus olisi jäänyt ilman työväkeä ja loputkin vähät virastot olisi ollut pakko hajasijoittaa jonnekin muualle.

40
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 21. 01. 2011 18:06 »
Kivimäki sanoo Gästgivars asiassa:  "...että kannattaa pistää verkkoja vaasalaisille vesille.". Sitä minä että onkos tämä huono vai hyvä asia?

Pages: [1] 2 3 ... 8