Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Original Wiik,

Pages: [1] 2 3 ... 35
1
Sekalaista keskustelua / Vs: Ärkkopee
« on: 20. 05. 2013 17:05 »
Nyt herkkoo on kyllä kaltevalla pinnalla. Kyllä markkinataloudessa hinta,  laatu ja luotettavuus ovat ne tekijät,  jotka tuovat asiakkaat ja heidän rahat yritykseen.
Jos jollain muilla tavoilla,  yritetään pyörittää  talouselämää,  on se  jo valmiiksi menossa vikaan. Suunitelmatalous ei yksinkertaisesti tuo tulosta.

2
Sekalaista keskustelua / Vs: KEPU!
« on: 20. 05. 2013 17:05 »
Tiesitkö muuten että Vanhanen oli ainutlaatuinen siinä mielessä että hän tuli sattumalta pääministeriksi. Itse asiassa hän oli Sosialiremokraattien valitsema.
Minun muistikuvani hänestä ennen valintaa,  rajoittuivat lähinnä Tuusulan koivikkoihin,  joissa hän hyppeli hippinauha otsalla,  asennellen kottaraispönttöjä puihin.

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 20. 05. 2013 16:04 »
Persut petti äänestäjänsä, siitä on ihan turha vängätä. Seuraavat vaalit niin hyvä ku oppositioon pääsee.

Tämä taitaa olla enemmän kuin totta.   Minua kuitenkin harmittaa kun en saa selville sitä toista vaihtoehtoa,  joka on olemassa,  mutta josta kukaan ei tiedä mitään.
Koska haluan kehittyä yhä enemmän,  niin olen edelleen kiinnostunut,  jos Perussuomalaisilla on perusteltu vaihtoehto nykymenolle.

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 20. 05. 2013 10:10 »
Tiesitkö muuten Roy että Mehiläiset eivät nuohoa lainkaan kukkia,  jotka eivät luovuta mettä. Luomakunnassa on melkeimpä sääntö että kaiken toiminnan täytyy olla tuottavaa, tai ei tapahdu yhtään mitään. Olisiko siinä pohtimisen aihetta laajemmin ?.

Muuten Roy,  sinäkin saat osallistua sen vaihtoehdon metsästämiseen,  joka on ollut foorumin agendalla jo pitkään.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 20. 05. 2013 09:09 »
Nyt taitaa olla niin ettei sen paremmin Tolppanen,  kun kukaan muukaan enään hahmota eurotalouden kokoa. Nuo niin sanotut avustukset ja lahjat ovat mitättömän kokosia kokonaistalouteen nähden. Niiden avulla kuitenkin nuo epäonnistuneet maat saattavat pitää itsensä pystyssä ilman että vajoaisivat täydelliseen anargiaan.

Perään edelleenkin Perussuomalaisilta sitä toista vaihtoehtoa.  Mikä se on ?  Pannaan ehdotuksia,   Suomi ei tue omassa käytössään olevaa valuuttaa €  . Entä jos isot maatkin euroopassa hylkäävät sen. Sijoittaisiko Tolppanen siihen omat varansa ?  Jos sijoittaa, kuinka sijoituksen käy?  Jos taas ei sijoita,  kuinka eurossa olevien varojesi käy. Onko eroa sillä,  onko varat velkavaroja, vai oikeaa eurovarallisuutta ?.

Onko anargia suomessa jotenkin parempi, kun Kreikassa ?.  Uskooko Tolppanen euron kaaduttua /hävittyä että hänen eurovaransa ovat jotenkin paremmin korkeimman suojeluksessa, kun noiden toisten vähemmän vanhurskaiden ?. Onko se Timon vaihtoehto jokin,  mitä minä en vielä tiedä. Jotain muuta,  mitä en tiedä tapahtuvan euron lahtaamisen yhteydessä.  Sen tiedän että euron kuoltua eurooppaa hallitsevat aivan jotkut muut,  kun eurooppalaiset.

Voisiko teistä Persuista joku kysyä Timolta ja Raimolta neuvoa tähän pulmaan. Luotan heihin, kun osaavat oman säätiötaloutensakin panna hyvään kuntoon.
Jos saan audienssin, niin voin käydä itse tämän dialoogin heidän kanssaan.  Pääasia että saan vihdoin vastauksen tähän askarruttavaan kysymykseen,  Perussuomalaisten vaihtoehdosta, nykymenolle.

6
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 20. 05. 2013 07:07 »
Kierrät Lauri kokoajan itse asian,  eli sen toisen vaihtoehdon. Kun euroa ei tueta,  eikä osallistuta EU yhteiseen talouteen.  Mikä on se vaihtoehto,  jolla Suomen taloutta sitten hoidetaan. Millä resursseilla pidetään yritykset suomessa jne. Uskoisitko että vieraalla pääomalla toimivat yritykset suomessa,  hyväksyisivät lakkoilut sun muut hankaluudet, puhumattakaan verotuksen kiemuroista.
Entäpä sitten lupahelvetti.

Onko sinulla ja Timolla toimiva vaihtoehto,  joka mahdollistaisi suomen itsenäisyyden ja koskemattomuuden tilanteessa,  jossa suomalaista pääomaa ei oikeastaan ole,  on vain kansainvälistä pääomaa.  Tästä vaihtoehdosta olen kiinnostunut. Voisitko vihdoin valottaa sitä.

7
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 19. 05. 2013 19:07 »

Lisäys:
Sallitko OW, että Lauri saa pyytää neuvoa puolueen johdolta?
Tekee kysymyksestä vieläkin mielenkiintoisemman.

Sallin toki, olisin jopa valmis suoraan Timon kanssakin keskustelemaan siitä kuuluisasta persujen vaihtoehdosta,  jota en kuitenkaan ole nähnyt missään. No ei tässä kiirettä ole,  kyllähän se voi olla niinkin että se on vasta valmisteilla.

8
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 19. 05. 2013 16:04 »
Et sitten viitsinyt esittää sitä toista vaihtoehtoa.

Kuten tiedät luen myöskin sen tarkkaan,

Et tainnut lukea kovin tarkkaan.

 koska persut markkinoivat olevansa vaihtoehto muiden puolueiden takinkääntömeiningille,

Oliko tämä esityksesi,  nyt vastaus kysymyksiini.   Minusta tuolla ei ole mitään tekemistä kysymyksieni kanssa. Saat aikaa perehtyä kysymyksiini ja jos löydät jotain Persujen vaihtoehdoksi sopivaa, niin keskustellaan sitten siitä,  mitä se tarkoittaa.  Odotan mielenkiinnolla sitä vaihtoehtoa. Minäkin tiedän vaihtoehtoja,  joita ei pystytä toteuttamaan, johtuen kansalaisten vastustuksesta, erityisesti keskiluokka nousisi takajaloilleen.  Sitten on vaihtoehtona EU-tukipolitiikalle,  myöskin tukematon linja. Sen seuraukset ovat niin ankarat,  ettet edes sinä Lauri pysty sitä ottamaan todellisuudeksi omaan arkeesi.

Mitä vaihtoehtoja jää jäljelle. Paljonkin,  mutta niistä ei haluta keskustella. Parhaimpina vaihtoehtoina pidetään kuitenkin maamme oman talouden tehostamista, se ei onnistu ilman valtavaa  maamme sisäistä tukitoiminnan remontoimista. julkista sektoria on purettava mittavasti yksityiselle puolelle. Tätä kaikkea ja paljon muuta.  Mitä persut näistä esittää vaihtoehdoksi.  Retoriikalla puolue pääsee yleensä melko hyvään kannatustasoon, hiipuen siitä sitten vähin äänin. Jos aikoo olla valtiohoitaja puolue,  niin täytyy löytyä lihaa luiden päälle.

Mitä tämä Persujen poliittinen liha nyt sitten on,  olen avoin ottamaan vastaan,  jos sinulta löytyy esityksiä.

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 19. 05. 2013 13:01 »
Niin herkkoo jätit sitten vastaamatta kysymyksiini. Se ei haittaa, saat aikaa tutustua asioihin ja sitten kun olet hyvin selvillä, niin varmaankin näet minkälainen todellinen mailma lopulta on.
Sitä ei populistiset sanat miksikään muuta. Sen sijaan määrätietoinen poliittinen työ,  jossa on jokin suunnitelma, voi hieman parantaa asioita. Sekin tälläisessa remokratiassa kun suomessa on.
On melkoisen vaikeaa.

10
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 19. 05. 2013 13:01 »
Nyt yrität luistaa asiasta. Pankkituki ei ollut mikään rajaton piikki. Josta pankki hyötyisi. Se oli tuki,  jonka varassa pankit pystyivät palauttamaan vakavaraisuutensa,  eikä säästäjien rahat palaneet siinä savotassa. Ymmärrät kai että toinen vaihtoehto,  jota Persuilla ei yleensä muuten ole, olisi ollut että pankkien olisi annettu kaatua ja niiden lainakanta olisi myyty jollekin sijoitusyhtiölle varmaankin amerikkalaiselle. Se olisi sitten tehnyt tarvittavat yritysjärjestelyt oman srategiansa mukaisesti. Silloin kuitenkin säästäjien varat olisi nollattu.  Olisiko se ollut parempi vaihtoehto?
1990-luvun tapahtumia ei ole vielä ymmärretty kokonaisuudessaan kovin laajasti ja nyt pukkaa jo uusia haasteita.  Aina suomalaiset ovat jälkijunassa.

11
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 19. 05. 2013 13:01 »
Et sitten viitsinyt esittää sitä toista vaihtoehtoa.  No jaksan odottaa. Jos se ei ole ihan loppuun asti harkittu ja on keskeneräinen.  Odotellaan, hyvää kesän alkua vain. Timon ja Raimon kesä on mitä mainioin, ehkä jopa unelmakesä. Järven rannalla on lysti olla, kun huolet ei paina.  Jäsenillä on hieman ankeaa talouskyljysten kanssa, mutta mitä siitä, kesä on kaikilla.

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 19. 05. 2013 07:07 »
Niin.  Persujen ainoa toivo Jan Hurri,  hallitsee retoriikan.
Hän vaikuttaa jopa Jumal-olennolta. Pelastajalta,  kuten entisaikaan kaikkien janoisten sankari  C. Grandi.  Hyvin on mies itsensä markkinoinut, rahaakin taitaa tulla paremmin,  kun keskiverto kynäilijälle.

Siinäpä tuo hyvä sitten onkin.  Todellisessa elämässä Suomi oli käytännössä konkurssissa 1990-luvun alussa, jos ymmärtää mitä konkurssi tarkoittaa, niin pääsee jo pitkälle. Jan Hurri ei vielä ollut herännyt kirjoittamaan. Tässä vaiheessa ei vielä tarvinnut  ymmärtää johdannaisia.

Nykyinen EU-suomi on seurausta 1990 luvulla luodusta perustasta.   Valtio velkaantui yhdessä yössä kansalaisten puolesta. Säästäjät saivat pitää kuitenkin rahansa pankeissa, jotka olisivat kaatuneet ilman valtion väliintuloa.

Tänäänkin monilla on rahaa pankissa, niin kauan kun usko pankkijärjestelmään säilyy,  ne myöskin pysyvät pankeissa. Tähän mennessä tuo usko on kyetty säilyttämään. Se on kuitenkin edellyttänyt mittavia tukipaketteja,  joiden avulla pankit ovat voineet jatkaa normaalia toimintaansa. Tarkoittaa siis sitä että niiden on hoidettava asiansa kuntoon, vähän samalla tapaa kun meillä suomessakin tapahtui 1990-luvun alussa. Velallisten käsittely on heillä edessä myöskin, mutta tallettajat saavat pitää rahansa.

Mitä herkkoo olisit arvellut tapahtuvan silloin jos 1990-luvun alussa valtio ei olisikaan taannut pankkien vakavaraisuutta. Kerro ihan omin sanoin.
Voit myöskin omin sanoin kertoa ja vaikka pyytää Timolta apua, mitä mahtaisi tapahtua EU-alueella kun pankkeja ei pidettäisikään pystyssä.

Tähän ei Jan Hurri pysty vastaamaan, koska hän syyllistyy retoriikassaan älylliseen epärehellisyyteen. 

13
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 18. 05. 2013 10:10 »
Voisitko Lauri vähän valottaa sitä toista vaihtoehtoa,  jota Persut markkinoivat ja jonka vuoksi ei voitu mennä hallitukseen.
Oliko sellaista ollenkaan,  vai oliko se pelkkä kuvitelma että toinenkin vaihtoehto oli.

Kerroppa nyt,  olen erittäin kiinnostunut tuosta toisesta vaihtoehdosta. Kuten tiedät luen myöskin sen tarkkaan,  laita tulemaan katsotaan onko se käyttökelpoinen. Nyt ei sitten riitä että sanotaan vain että emme avusta euromaita, emme puolusta euron arvoa. Pitää esittää kestävä vaihtoehto. Johon kansalaiset voivat luottaa ja seisoa sen takana.

Kun mitään uudistuksia ei ole koskan voitu tehdä,  kiitos tämän sosialiremokraattisen joukkopsykoosin, niin vaihtoehtoja ei juuri ole ollut.

14
Sekalaista keskustelua / Vs: kateutta vai mikä vaivaa
« on: 18. 05. 2013 03:03 »
Olen täysin maken linjoilla,  kateus on minulle vierasta niin yksityisellä,  kun puoluetasollakin.  Mutta kuten makekin totesi, kansalaisen hyvinvointi ja turvallisuus on tärkeä asia ja se on vaarassa,  jos Persuhörhöily lisääntyy

15
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 18. 05. 2013 03:03 »
Tarkoittaako Anna sitä että Kun Keskusta pääsee taas hallitukseen,  niin ajat paranevat, Persujen yrittäjyyden arvostaminen pääsee silloin konkreettisiin puitteisiin. Paljonkos niitä Persuja yrittäjäjärjestöissä onkaan.
Ei taida katkerista Demareista paljon kostua puolue. Omissakin on katkeria pian enemmän, kun kukaan on pyytänyt, kun alkaa selvitä laajemmin, kuinka paljon Timo ja Raimo ovat junailleet puoluetukimiljoonia omiin tarkoituksiin.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 18. 05. 2013 03:03 »
Olen kuullut että koiran ja kissan ulosteet lopettavat kasvun kukkamaalla.  Siksi niitä kannattaa jahdata jos vain näkee kukka tai vihannesmaalla. Suolapanos auttaa parhaiten.

17
Sekalaista keskustelua / Vs: Joka kuritta kasvaa
« on: 18. 05. 2013 02:02 »
Koulusta erotaminen ei onnistu,  koska kunta joutuu maksamaan kotiopetuksen.  Jos olisi siirrytty jo aikoja sitten oppivelvollisuudesta oppioikeuteen,  kuten olen ehdottanut jo lähes kolmekymmentä  vuotta sitten. Ei näitä kurinpito-ongelmia olisi lainkaan. Jos ei oppioikeuttaan käytä normien ja sääntöjen mukaan, jää vastuukin itselle oman valinnan mukaan,  kotiopetuksen järjestämisestä ja rahoittamisesta.  Näin sivumennen sanottuna syntyisi markkinat yksityisyrittelijäisyydelle samalla. Koska melko varmasti toisenlaiselle opetukselle olisi tarvetta.

Moni ei oikein käsitä että oppivelvollisuus laki on ikivanha jäänne ajalta,  jolloin ihmiset piti pakottaa päästämään lapsensa kouluun. Suomalaiset siirrettiin metsäläisten ajasta,  sivistyksen ja lukutaidon aikaan pakolla. Nyt tuollaista tarvetta ei enään ole.  Ei ole perusteltua kasvattaa opetuksen kustannuksia kokoajan,  nojaten vanhentuneeseen ja nykyaikaan sopimattomaan lakiin

18
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 17. 05. 2013 20:08 »
. Suurimpana erona kuntaliitokset.

Tämä ero syntynee siitä,  etten näe kuntaliitoksissa syntyvän lainkaan lisäarvoa,  joka hyödyttäisi kuntalaista, veronmaksajaa.  Tämä johtuu siitä että kuntaliitosta ajatellaan väärin. On selvää että keskittymisestä hyötyvä kunta on saajana,  jolloin sen kuntalaisen taloudellinen asema vahvistuu. Vastaavasti taas liittyvien kuntien kuntalaisen taloudellinen asema heikkenee.

Tarkoitushan on luoda tasapuolisesti hyvinvointia kuntalaiselle.  Käykö niin ?  Mielestäni ei,  koska liitoksen tarkoituskaan ei ole ollut että niin tapahtuisi.

Jos keskityttäisiin palvelujen laadulliseen ja taloudelliseen tuottamiseen kuntalaisen näkökulmasta. Olisi keinovalikoima aivan erilainen. Hyväksyttäisiin palvelujen yksityistäminen hyvin laajasti ja vieläpä niin että asiakaslähtöisyys palvelun tarjoajan valinnassa nousisi keskiöön.   Tässä Laihialla on suuri määrä uusia ihmisiä,  jotka ovat sijoittaneet asuntoonsa  150-250 000 euroa omaa rahaa. Tuosta sijoituksesta yhteiskunta on saanut lähes puolet veroina kassaansa.  Kuntaliitoksen jälkeen tuon sijoituksen arvo laskee.  Kun palvelut kaikkoavat, se onkin enään puolen arvoinen,  josta ovat hyötyneet lähinnä yhteiskunta ja pääoma.  Kuntalainen on siis tuottanut hyvää aivan joillekin muille kun itselleen.

Sensijaan perinteisen keskittämisen seurauksena.  Vaasassa asuntojen hinnat taas nousevat,  eivätkä ne ole uusia,  vaan ne ovat tyhjilleen jäämässä, vailla käyttöä olevia asuntoja ja liiketiloja,  kun ihmiset ovat kuolleet tai muuten vain lähteneet lämpimille seuduille.  Vaasassa näitä kakkos ja kolmos asuntoja ja tyhjiä liiketiloja on paljon. Niille täytyisi synnyttää markkinat,  siksi kuntaliitokset ovat Vaasalaisten ykkös prioditeetti.

Kuntalainen ei tässäkään ole lopulta se voittaja,  ei myöskään Vaasassa, verot eivät laske,  vaan päinvastoin nousevat,  kun täytyy rahoittaa  tuo muutto. Taloudellisessa mielessä kuntaliitos on kuntalaisen kannalta järjetöntä touhua.

Entäpä jos alettaisiinkin hakea julkisiin toimintoihin tehokkuutta,  kuten yksityisellä sektorilla on iät ajat jouduttu tekemään.   Kuntalitosten tarve poistuisi kokonaan ja ihmisten aktiivisuus saisi ansaitsemansa aseman. Kun talouden perustana olisi tuottavuuden jatkuva kasvu,  olisi mahdollista taittaa yhteikunnan velkaantumiskierre. Kulttuurikin virkistyisi,  kun kuntalaiset saisivat anastettuna ollutta elämäänsä takaisin.

19
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 17. 05. 2013 18:06 »
Minulla ei ole tullut mieleenkään ryhtyä pelailemaan tai täyttämään ristikoita missään kokouksissa,  joissa olen jonkun luovuttamalla mandaatilla edustamassa. 
Tuollainen ylenkatsominen on suorastaan törkeää.  Toivon että Perussuomalaisissa äänestäjissä olisi nyt tärmää sen verran että antaisivat potkut tuollaisille lahjattomille juipeille.

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 17. 05. 2013 05:05 »
Minusta perhekuntien taas kuuluukin perustaa olemassa olonsa ja uskonsa elämään sinänsä, nimenomaan yhteiseen uskontoon.  Olisi aika vaikea uskoa esimerkiksi Jutta Urpilaiseen tai vaihtoehtoisesti Jyrki Kataiseen  Perhekuntana. Niin huonossa hapessa tuo taloustoiminta on ettei siinä juuri usko säily ikuiseen elämään.  Sensijaan ikuinen helvetin tuli on enemmän kuin todennäköistä.

Yritin siis sanoa että uskonnon vapaus täytyy olla todellista. Aikuisilla ihmisillä se onkin,  he voivat valita oman uskonsa ja vastaavat siitä myöskin lapsilleen aikanaan. Usko on siis vastuun ottamista itsestä ja lapsistaan. Suomessa se on luterilainen usko,  joka on valtauskonto, sen tukena on statuksen kannalta tärkeitä elementtejä,  kuten kirkot ja muut leiri hommat.  Se on säilyttänyt valta-asemansa lähinnä ohuen kosketuspinnan vuoksi,   pieni veroprosentti ja paljon hyviä sanoja.  Se ei ole edellyttänyt yksilöltä ylivoimaisia ponnisteluja arjessa ja siksi se on suositumpi,  kun esimerkiksi suomen Valtio.

Olen ollut aina sitä mieltä,  ettei kenenkään uskoa pidä kyseenalaistaa,  eikä ylenkatsoa. Jos ei sitten itse ole valmis kaikkivaltiaaksi, toiselta nimeltään Jumalaksi,  joka pystyy kantamaan vastuun yksilöstä silloin,  kun hänen uskonsa on kaadettu.

21
Sekalaista keskustelua / Vs: KEPU!
« on: 15. 05. 2013 17:05 »
Tässä kuitenkin on rahat käytetty pääasiassa lähetysten tekemiseen, moni on saanut ansaitsemaansa palkkaa siis.
Mikään ei muutu,  palkkaa saavat nyt toisen firman miehet ja naiset.

Sen sijaan Timolle ja Raimolle sataa rahaa kuulemma 100 000 euroa kuukaudessa,  joka täytyisi saada piiloon Persun jäseniltä,  jotka vähitellen alkavat heräilemään vaatimaan omiaan. Laskeskelin että tonni kuukaudessa täytyis matkata paikallisosastolle kahvittelu ja makkaranpaisto rahaa.  Ainakin viimeksi vielä,  paikallinen aktiivi kertoi maksaneensa tarjoilun omasta pussistaan.

23
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 11. 05. 2013 17:05 »
Niimpä katsastusasemallakin on erilaisia insinöörejä,  jokainen kuitenkin tietää että jarrut ja hallintalaitteet täytyy olla luotettavia. Toiset keskittyvät niihin hyvin tarkasti, toiset vain muiden vikojen mukana. Kaikki tekevät tehtävänsä.  Itse pidän hyvänä että hallinnan kannalta tärkeät asiat tutkitaan, muiden vikojen ei sitten niin väliä.

Minusta oikea suora sai ansaitsemansa huomion, mutta se oli seurausta liian löysästä tuomari linjasta. Suomalainen pelaaja olisi voitu jo aiemmin hillitä,  niin tuota tilannetta ei olisi päässyt syntymään.

24
Vaasa / Vs: Kemira
« on: 11. 05. 2013 14:02 »
Jos joku asia todella olisi mielestäni törkeä rikos ihmisyyden näkökulmasta.  Ei olisi kahta sanaa siinä,  ettenkö toimisi,  jos minulla kerran tietoa olisi.
Vaikka tieto olisi toisenkäden tietoa,  käyttäisin sen. Tekisin kuitenkin siten,  ettei tuo toinen joudu vastuuseen siitä että tieto on tullut päivänvaloon, vahinkojakin sattuu,  kun hyvin järjestelee.

Jos on selvää että ympäristö on pilattu ja aiotaan häipyä paikalta on syytä toimia, luonto on yhtä kun ihminen,  vaikkei se monille ole valjennutkaan vielä. Tämä ei tarkoita sitä,  etteikö ihminen saisi raivata siitä itselleen tarpeellista tilaa.

25
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 11. 05. 2013 10:10 »
No eiköhän ne olleet ihan normaaleja jäähyjä, venäläisten kädentaidot vain olivat hieman paremmat. Oikea suora upposi aika mojovasti.

26
Yleistä keskustelua / Vs: EU - kirosana?
« on: 10. 05. 2013 17:05 »
Kysynnän ja tarjonnan ollessa tasapainossa,  markina on parhaimmillaan.  Markkinoiden perimmäinen tarkoitus ei ole tiputtaa mitään pieniä pois. Tuo on aivan hölmö ajatus.

Tässä voisi ottaa esimerkiksi vaikkapa paikallisen maakuntalehden,  lehdelle olisi lukijoita, mutta tarjonta ei ole sellaista että laajat joukot ihmisiä voisi olla lukijoina. Niimpä lehtä tilaavat pääasiassa enään vanhemman polven edustajat. Heidän ostovoima on suuri,  joten uusien,  keskustoihin valmistuvien osakehuoneistojen ilmoituksia kannattaa laittaa lehteen. Suurelle yleisölle tarkoitettuja tuotteita taas ei juuri enään kannata lehdessä mainostaa, lukijakunta on vain murtosa kohderyhmästä.

Jos markkina olisi toiminut oikein,  joka lehtialalla ei tosiaankaan ole toiminut, Olisi tilanne nyt aivan toinen ja markkinan molemmat osapuolet olisivat hyötyneet.

Kun lehti saatiin verkkoon,  se myöskin valmistui verkossa, sen hinta putosi paperiversioon nähden huomattavan paljon edullisemmaksi. Tätä ei kuitenkaan haluttu siirtää asiakkaalle, vaikka se olisi merkinnyt lukijakunnan moninkertaistumista. Lehdestä olisi taas tullut monen yrityksen mielestä kiinnostava mainoisväline.   

No mitä tuosta enään,  sehän on jo mennyttä. Nyt lehtiala on vaikeuksissa,  osakkeiden arvot syöksyvät,  kohta niillä on takansytykearvo suurin arvo.

Markkina siis rankaisee sekä kuluttajaa että tuottajaa. Miksi se tekee niin. Siksi että kapitalismin laki määrää sen tekemään niin. Markkina,  joka ei toimi,  kuolee.

Tämä tarkoittaa suomennettuna sitä että kapitalismi sanaa on tulkittu väärin,  kapitalismi ei riistä,  ei ryöstä,  eikä tee mitään muutakaan negatiivista. Terve kapitalismi hoitaa markkinat kuntoon.

Kun maakuntalehden osakkeiden arvo on sytykearvossaan,  on se helppo ruoka uudellle pääomalle,  joka levittää verkkoon hyvän päivälehden jokaisen ulottuville,  kohtuullista korvausta vastaan.  Kun on lukijoita,  on mainostuloja jne. Markkina toimii jälleen.  Miettikää mieluimmin varsinkin te vasemmalla, nykyisin kyllä oikeallakin, kateuden puuskissanne,  kuinka paljon turhaa vahinkoa on tehty yrittämällä petkuttaa markkinoita.

Ja paljonko yhteisön rahaa ja vieläpä velkarahaa,  tuohon vahinkojen paikkaamiseen on syydetty.  Puhdas kapitalismi,  olisi ollut edullisin ratkaisu jo pitkään, niin kuluttajan,  kun tuottajankin kannalta.

27
Off Topic / Vs: Silmitön Ahneus
« on: 09. 05. 2013 19:07 »
Näin saatiin itse asia sivuutettua taas nätisti, sosialiremokratia on sairaus,  joka ei parane.

28
Off Topic / Vs: Silmitön Ahneus
« on: 09. 05. 2013 19:07 »
Näissä mittaluokissa käy hyvin alkuperäiset määritelmät. Ei tarvitse nappikauppojen aikaan palata.

29
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 09. 05. 2013 18:06 »
Venäjällä saattaa olla suurempi rooli tulevaisuudessa,  kun nyt äkkiseltään arvaakaan. Tämä tietysti edellyttää sen pysymistä kapitalistisena maana.

30
Off Topic / Vs: Silmitön Ahneus
« on: 09. 05. 2013 18:06 »
Hyvässä metsässä on lähemmäs tuhat pölkkyä hehtaarilla. Hyviä metsiä ei vain ole enään,  koska niin sanottu uusi metsäverolaki pakotti hakkaamaan metsät 13-vuoden siirtymäsäännökseen nojaten.  Koko hyöty meni metsäteollisuudelle,  joka on nyt sitten siirtynytkin vihreämmille laitumille,  joita mailmalla piisaa.

Suurin kiitos tästä kuuluu korporaatiopolitiikan takuumiehille ja naisille,  joita piisaa suurimmissa puolueissa yllin kyllin.  Yksityisen kansalaisen ryöstö on ollut niin totaalista,  ettei siinä jäänyt  edes sanoja sen kuvaamiseen.  Sosialiremokratia on silti edelleen voimissaan. Holhous ja ryöstö jatkuu, seuraavana menevät eläkerahat.  Lapsille on jäämässä ankara velka ja kurjuus,  konepistooleilla vahvistettuna. Ei ihan heti uskoisi,  mutta tämän kaiken sokea usko takavuosina sosialiremokratiaan sai aikaan.

31
Sekalaista keskustelua / Vs: Puhelimen hankinta
« on: 09. 05. 2013 16:04 »
Ei tullut sitten mieleen mahdolliset muut syyt, vieraiden poisjääntiin, no ei se haittaa.
Toivon menestystä kokeilullesi.

32
Off Topic / Vs: Silmitön Ahneus
« on: 09. 05. 2013 16:04 »
Suomalaisten korporaatioiden tekemä rikos yksittäistä kansalaista ja hänen omaisuuttaan kohtaan,  on niin suuri ja järkyttävä.

Ettei tuollaiset muutaman pölkyn ja jonkun oppimiskokeilun vahingot ole mitään sen rinnalla.  Joutavaa huomion hakua,  muka vääryyksistä.   Lapsellisia ja mitättömiä,  siihen verrattuna mitä yksittäinen kansalainen on saanut kärsiä.

33
Yleistä keskustelua / Vs: EU - kirosana?
« on: 09. 05. 2013 09:09 »
Hyvä avaus Vaasalaiselta ja Roy jatkoi ansiokkaasti aiheesta remokratian näkökulmasta.

Kun itse asia on nyt tiedostettu,  voi miettiä millä tavalla oikeasti siihen voidaan vaikuttaa.  Vaikuttaminen ei tapahdu lisäämällä painetta suurten puolueiden suuntaan, jotka paineen alla vain voimistavat sosialiremokratiansa tuhovaikutuksia.

Kyllä muutos täytyy tapahtua suurten puolueiden sisällä. Heidän täytyy alkaa kuunnella kansalaisia virkamiesten sijasta. Täytyy pystyä luopumaan sitkeään juuttuneesta käsityksestä,  ettei kansalainen selviä ilman jatkuvaa holhousta.
Kyllä selviää. Kansalainen voi ihan hyvin rakentaa saunan omalle maalleen,  omalla rahalla ilman valvontaa, mitään esteitä tälläiselle kansalaisen vapaudelle ei ole ollenkaan. Näitä vapauksia voidaan luovuttaa valtion ja kuntien tehtävistä vaikka kuinka paljon. Eikä mikään muutu huonommaksi. Päinvastoin taloudellinen toimeliaisuus lisääntyy ja hyvinvointi varmistuu.

Kysymys on hallinnan tarpeen lopettamisesta. Voidaan kysyä myöskin,  onko nyt mikään lopulta hallinnassa,  kun velka vain lisääntyy ja kansalaisten pahoinvointi on senkun lisääntynyt.
Roy ja Tolppanen voisivat tehdä poliittisilla syntysijoillaan omalta osaltaan töitä,  tämän suomalaisen sosialiremokratian lopettamiseksi.

Persut tätä asiaa vain pitkittävät, muutos täytyy tapahtua perinteisissä isoissa puolueissa.  SDP, Keskusta Ja Kokoomus.  Jos ne eivät luovu tästä virkamiesten luomasta holhousjärjestelmästä,  niin ajaudumme yhä syvemmälle yleiseurooppalaiseen alamaisuuteen ja se ei tiedä hyvää nuortemme osalta.

34
Tässä on nyt mennyt yli kaksikymmentä vuotta jahkaillessa, pitäisikö julkisella sektorilla tapahtua jotain työn tehostamista vai ei.

Kun mitään ei ole tapahtunut,  ovat rahat,  joilla tuo tehostaminen olisi ollut mahdollista,  kuluneet lähinnä kaiken muuttumattomana pitämiseen.  Nyt on vielä lisäksi pidetty kaikki ennallaan ottamalla lisävelkaa, joka sekin on esteenä tulevien kehityshankeiden tiellä.  Kehityshankkeiden,  joita ei enään kuntalaisen kannalta kehitykseksi voi sanoa,  vaan paremminkin taantumiseksi. Silti verotus ei edelleenkään helpota.

Tämä on politiikkaa kremokratiaa. Tästä ihmiset ovat äänestäneet vuodesta toiseen. Suomessa on ollut vain yhtä ja samaa politiikkaa, sosialiremokratiaa. Sitä ovat harjoittaneet vuorollaan eri puolueet,  mutta samaa politiikka on ollut ja pysynyt. Siksi meillä on tehoton ylisuuri julkinen sektori.

Nyt tuon kehittymättömyyden maksaa kuntalainen oman omaisuutensa arvon alenemisena ja lähtönä asuinpaikaltaan keskustaan,  jossa ne niin sanotut suuret palvelut säilyvät.  Suuri palvelu on lääkäri. Joka tarvitaan lähinnä sen takia että ihminen ei itse saa todeta itseään sairaaksi.

Maaseutusuomi tulee kärsimään ankarat taloudelliset tappiot ja nuo tappiot menevät yksityisen kansalaisen piikkiin.  Minusta on aivan yhdentekevää vaikka ihmiset muuttaisivat Vaasan sijasta suoraan Tampereelle, sama asia itse teet yksityisesti sijoituksen hankit uuden asunnon ja aloitat kaiken alusta. Entinen asunto lahoaa Laihialla, tai Vähässäkyrössä,  kukaan ei osta,  kukaan ei saa myydyksi.

Tällaista rakennemuutosta on äänestämällä haluttu. Sellaista myöskin saadaan. 1980 luvun alkupuolella monet suomalaiset,  jotka näkivät kehityksen mahdollisuudet.  Näkivät aivan toisenlaisen tulevaisuuden,  jossa raskaista töistä olisi päästy eroon,  välimatkojen merkitys kansalaisen arjessa olisi hävinnyt jne.  Nuo kaikki visiot ovat nyt poissa. Poikkeuksellisesti vain pankkisektorilla tapahtui kehitys. Ihminen saa asuipaikastaan riipumatta hyvää pankkipalvelua.
Muun yhteiskunnan osalta, velka ja ruma vain on jäänyt.  Ihmiset ovat huonossa kunnossa ja elättinä suurimmaksi osaksi,  olen hyvilläni ja iloinen siitä että arvon missi,  sanoi noinkin osuvasti tähän asiaan. Hirttoköysien jakaminen tosiaankin olisi paikalllaan,  siksi huonoon happeen yhteisö vajoaa,  koska ei se uusien talojen teko ilman omia pääomia kevyttä ole.

Uusien talojen hinnasta on lähes puolet veroa. On selvää että valtion velat saadaan maksuun tällä rakennemuutoksella,  mitä nykyhallitus ajaa kun käärmettä piippuun. Yksityiselle kansalaiselle tämä merkitsee kuitenkin ankaria tappioita.

35
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 05. 05. 2013 19:07 »
Olen hyvin suojassa sääliltäsi.  Mutta oletko itse ?.   Tuohon vaivaan kannattaa hakea apua ajoissa.

Tosin uskon että se on myöhäistä. Lapsen ensimmäiset ikävuodet ratkaisevat hänen tulevaisuutensa.
Olin onnekas ja sain älykkäät hyvät vanhemmat.
Ymmärrän toki ahdistuksesi,  mutta säästä tuo auttamisen halu itsellesi. Minä en apua tarvitse.

36
Rahanvalta säästää työläisten työtä ja sitä kautta kasvattaa pääomiaan
 
Pankkitoimintaa on myös Laihialla. Rahaporvarien ahneus sen kun vain kasvaa. Suuret pankit nyt lahtaavat konttoreitaan. OP- Pohjolan konttoreiden määrä on pudonnut 20 konttorin vuosivauhdilla ja nyt niitä on 500.

Toisaalta isot pankit lisäisivät verkkotapaamisia, että lainanhakija hoitaisi asiansa verkonkautta ilman käymistä konttoreissa.


1986 Kerroin jo että 2000 luku ei ole kovin pitkällä,  kun täällä Laihiallakin on pankkikontorit lähinnä kuin kioskeja R-kioskin tapaan.  En osunut ihan oikeaan,  koska rakennemuutosta ovat hidastaneet monet tekijät,  eikä vähäisimpänä julkisen sektorin rakennemuutoksen jääminen kokonaan torsoksi.

Jos olisi päästy rakennemuutos läpi muodossa,  jossa lisäarvo olisi vauhdittanut talouskasvua. Olisi meillä nyt Laihialla hyvät pankkikioskit mahdollisesti laajoine päivittäistavaravalikoimineen.
Ei olisi väliä jos ei ehdi kauppa-aikana lopettaa töitä, kun tavaraa saisi läpi yön.  Toki sitä nytkin saa,  mutta täytyy ajaa pitemmälle.

Julkistalouden rakennemuutoksen jääminen pois,  on merkinnyt kustannusten pysymistä korkealla ja ne ovat vielä nousseetkin työvoimakustannusten tahdissa. Julkistalous ei siis ole johtanut talouskasvuun,  vaan se on hidastanut sitä, toisin kun pankkisektorin rakennemuutos.  Joka taas on vauhdittanut talouskasvua,  rahaa on pystytty myymään alhaisilla kustannuksilla entistä halvemmalla.  Yksityisellä puolella tämä on merkinnyt tehostumista yrityksissä.  Tämä tehostumishyöty on sitten verotuksella imetty julkiselle sektorille,  joka ei ole mennyt eteen, ei taakse.

Vaikka tänään ymmärrettäisiin että jokaisen paperinliikkeen syynääminen pitäisi tehdä viipymättä ja ratkaista jokainen hukkaliike teknologin avulla kannatavaksi. Ei taivas enään aukea, koska niin sanottu etsikkoaika on jo mennyt. Pankit eivät hukanneet etsikkoaikaansa,  eikä monet yritykset.   Julkinen sektori sen kyllä teki lahjakkaasti.

Nyt julkinen velka on niin suuri että kehitys täytyisi tapahtua kökällä.  Enkä usko tästä kansasta löytyvän niin valtaisaa kökkähenkeä.
37
.

Sähkön säästäminen kuuluu olennaisena osana laihialaisuuteen joten tämä uutinen kuuluu siis tänne :Tämä ei kuulu aiheeseen,  mutta ansaitsee huomiota siinä mielessä että suomessa aletaan rakentaa tuulisähkövoimaa laajamittaisesti tukien avulla.  Käyttötuen muodossa sitä on tulossa kwh hintaan 200 % tukea.  Laihialaiset veronmaksajat,  joita ei ilmeisesti enään paljon ole.  Vastustavat ankarasti tuollaista investointi toimintaa.

Olin myöskin tilaisuudessa Kurikassa. Jossa pääsin esittämään pahoitteluni Ilmajokisten puolesta,  historiallisen Santavuoren ympäristön pilaamisesta tuuivoimapuistolla.
Sain viileän vastaanoton,  kun uskalsin arvostella hanketta.  Taustalla oli kuin olikin,  Kurikan vahva betoniteollisuus.

38
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 05. 05. 2013 14:02 »
On tunnettu tosiasia että epämiellyttävän viestin tuoja pyritään tappamaan. Monesti niin käykin.

Nm.Eikan ja herkkoon primitiiviset reaktiot,  ovat siis ymmärrettäviä.

Olen myöskin jo aistivinani,  ettei Kokoomus välttämättä tarvitse enään Persuja avukseen.  Aika on taas muuttunut.

39
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 05. 05. 2013 10:10 »
Aiheesta kiinnostuminen ei aina välttämättä tarkoita että pitää olla kiinnostunut myös muiden puheista.

Monet todellakin pitävät vastaanottimet kiinni,  siloin ei omat vajavaisuudetkaan häiritse mieltä turhanpäitten. On hyvä olla,  vaikka veronmaksajat ovat jo henkihieverissä.

Lähettimet sensijaan ovat päällä kaikenaikaa,  ettei vain Persu propakanda laannu.  ps. Juuri tuosta vastaanottimien kiinnipitämisestä varmaan johtuu se,  ettet tiedä paljonko Raimo ja Timo ovat jo netonneet, siitä aivan varmasti valtion kassasta maksetusta kymmenien miljoonien puoluetuki potista.  Josta rivimiehet eivät tule näkemään euroakaan.

40
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 05. 05. 2013 06:06 »
Ei ole ihme,  ettei veronmaksaja ole enään minkään arvoinen.

Pages: [1] 2 3 ... 35