Vaasalaisia.info - keskustelut

Vaasa keskustelualue => Valtuuston tietoon => Topic started by: anna vuorinen on 17. 05. 2013 07:07

Title: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 17. 05. 2013 07:07
Mitä ihmettä päättäjien päässä liikkuu, kuinka voi olla mahdollista, että ulkomaalaiset työttömät voivat viedä lapsensa, siis vauvaikäiset hoitoon, yhteiskunnan varoilla, eikö työttömällä ole aikaa hoitaa alle 3 vuotiaat kotonaan, vai onko vaipanvaihto vaikeaa.
Perheessä isä ja äiti kotona ja kaikki kolme alle kouluikäistä ja yksi vaippaikäinen on hoidossa koko päivän.
Puhutaan säästämisestä.
Perheen äiti oli 3kk ulkomailla lomailemassa, kaupunki maksaa vuokran suomessa, matkan ja lapset hoidossa tottakai.
Mutta vanhuksilla viedään vanhainkotipaikka, tiedän vanhuksen joka makaa kotonaan, ei pääse itse sängystä ylös, mutta ei saa paikkaa vanhainkotiin, olemme muukalaisia omassa maassamme. Järjenkäyttö olisi sallittua.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 17. 05. 2013 10:10
Kysymyksessä on subjektiivinen oikeus, joka koskee yhtälailla suomalaisia työttömiä. Ja näiden ulkomaalaisten lasten integroitumista ajatellen on hyvä, että mitä aikaisemmin viettävät aikaa muiden lasten sitä parempi. Pääsevät heti osallisiksi ja samanvertaisiksi yhteiskunnan kansalaisiksi.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 17. 05. 2013 10:10
Aivan, tietenkin olet tätä mieltä, mitä muuta olisi voinut odottaa, mutta unohdit vanhuksen joka makaa sängyssään ilman hoitopaikkaa vanhainkotiin, mutta mitäpä siitä, eihän ole ollut kuin lottana sodassa, tietenkin on tärkeämpää että ulkomaalaiset saavat pitää päivän vapaata oman lapsensa hoidosta ja yhteiskunta maksaa.
Mielestäni äidin pitäisi hoitaa lapsensa kotona kolmevuotiaaksi asti, oli sitten kansallisuus mikä hyvänsä.
Tämä ulkomaalaisten älytön hyysääminen alkaa menemään jo naurettavaksi ja jos todellakin suomalaisetkin vievät lapsensa hoitoon ja oleskelevat kotonaan työttöminä, on tämä yhteiskuntamme herätyksen tarpeessa.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: AD on 17. 05. 2013 11:11
Onkohan tämä Anna jotenkin yksoikoinen, itse kylläkin ymmärsin Maken viestin ilkamoineen tätä meillä nurinkurista tilannetta.
Yleensäkin Anna ei mielestäni osaa lukea laikaan rivien välistä tai sitten pipo vain on liian tiukka.
En minäkään hyväksy Annan esittämää tilannetta, mutta meillähän on päättäjät jotka tekevät täsmälleen meidän tahtomme mukaan.
Persuthan olisivat päässeet hoitamaan asioita juurikin Annan toivomalla tavalla mutta jostain kumman syystä ei Timo  tahtonutkaan hallitukseen asioidenhoitoon,,
Tämä kirjoitukseni varmaankin nostanee Annan taas raivoon uskomattomaan, joka taasen johtuu juuri siitä että kokonaisuuden havainnointi on joskus joillain henkilöillä valtavan vaikeaa.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: herkkoo on 17. 05. 2013 13:01

.

Kyllä kyllä mutta suomalaiset sentään edes yrittää saada/tehdä töitä elinaikanaan

Ettei tämä nyt ihan yks-yhteen keissi ole
.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: kamaroudari1 on 17. 05. 2013 14:02
AD. Olenkohan ymmätänyt virheellisesti? Ehdollaolleilla hallituksenmuodostamiskummppaneilla oli senkaltainen ohjelmaehdotus, joka ei kirveelläkään soveltunut Persujen meininkeihin. Olisiko heihän pitänyt mennä toteuttamaan moista?
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: vito on 17. 05. 2013 15:03
on kyllä erikoista jos ulkomaalaisille näitä maksellaan!! sen ymmärtää että kantasuomalaisille ja maahanmuuttaneille suomen kansalaisille mutta että ihan erimaan kansalaisille...Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Kari Lajunen on 17. 05. 2013 18:06
on kyllä erikoista jos ulkomaalaisille näitä maksellaan!! sen ymmärtää että kantasuomalaisille ja maahanmuuttaneille suomen kansalaisille mutta että ihan erimaan kansalaisille...

Aivan oikein ja kyllä ulkomaalaisia saa ja pitääkin kohdella eri tavalla.  Näin tehdään opiskelijoiden kanssa.  He eivät saa vuokratukea.
Samalla periaatteella ulkomaalaiselta alle kolmevuotiaalta voitaisiin epätä suomalainen päivähoito jos ulkomaalainen on työtön.   
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 17. 05. 2013 18:06
Olisi hyvä, jos käsiteltäisiin asioina eri ryhmissä. Ulkomaalaisia on aika monta eri ryhmää. Nämä kiinalaisopiskelijat eivät aivan varmasti saa mitään päivähoitoa. Eikä varmasti saa kovin moni muukaan ulkomaalainen maahanmuuttaja. Euroopan Unionin sisältä tuleville EU valtion kansalaiselle pitänee antaa samat etuudet kuin kantasuomalaislle, EU:n vapaan muuttamisen takia.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: hannes on 17. 05. 2013 18:06
Kari Lajuselle haluan sanoa, että ei minusta ulkomaalaisten opiskelijoiden kuulukaan saada asumistukea eikä muutakaan opintotukea Suomen valtiolta. Eikö se riitä, että saavat ainakin toistaiseksi opiskella täällä ilmaiseksi?

Suomen kansalaisuuden saaneiden ihmisten kuuluu saadakin samat edut kuin kantasuomalaisten, olivat mistä hyvänsä alunperin kotoisin. Ei kai tässä ole mitään epäselvää? Pakolaisten eduista en tiedä, mitä ne ovat, mutta päivähoitopalvelut eivät ainakaan heikennä tänne kotoutumista. Vai mitä?
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 17. 05. 2013 20:08
Ad, olen yksioikoinen kun on vääryyksistä kyse, olen makean vastauksia lukenut senverran, etten näe niissä mitään lokiikkaa,  ainakaan sitä että mamut ovat jollain ihme oikeudella joka asiassa edellä oman maan kansalaisia ja ärsyttää jatkuva mutu lässytys.
Se mitä kirjoitan on aina tietoa henkilöiltä jotka ovat työskentelemässä paikassa missä asia tapahtuu.
Tietenkin joku taas mussuttaa vastaan, mikä on tällä palstalla erittäin yleistä varsinkin niiltä, joilla ei ole muuta elämää kuin tämän palstan trollaaminen ja vänkääminen ihan joka asiaan :D
Mutta kukkiihan ne perunatkin.
Itseäni ainakin alkaa ahdistamaan nuorten huom. Suomalaisten nuorten syrjäytyminen, heiltä vaaditaan kahden kielen taito , työkokemusta, pitkä koulutus ja yllätys, kielitaidoton mamu nykäsee paikan nenän edestä, kuten myös asunnon, sen paremman.
Sehän olisi hienoa jos oltaisiin edes samalla viivalla, mutta kun ei olla.
Vanhukset lykätään kotiin vanhainkodista, ja mitäs tehdään vanhainkodille, tehdään opiskelija asuntoja, hyvä sinänsä, mutta onko tämä nyt oikein, liikuntakyvyttömiä vanhuksia yksin kotona, vanhustenhoitotyössä olleena, voin vakuuttaa kuinka vähän lapset ja sukulaiset välittävät, on vanhuksia joita ei käy katsomassa kukaan muu kuin hoitaja.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Kari Lajunen on 17. 05. 2013 21:09
 

Kari Lajuselle haluan sanoa, että ei minusta ulkomaalaisten opiskelijoiden kuulukaan saada asumistukea eikä muutakaan opintotukea Suomen valtiolta. Eikö se riitä, että saavat ainakin toistaiseksi opiskella täällä ilmaiseksi?

Suomen kansalaisuuden saaneiden ihmisten kuuluu saadakin samat edut kuin kantasuomalaisten, olivat mistä hyvänsä alunperin kotoisin. Ei kai tässä ole mitään epäselvää? Pakolaisten eduista en tiedä, mitä ne ovat, mutta päivähoitopalvelut eivät ainakaan heikennä tänne kotoutumista. Vai mitä?

Kyllä.  Ei kai kukaan ole toista mieltä edes ollut.  Toin tämän asian esille sen takia, että kohta kuitenkin joku väittää ettei ulkomaalaisia voi kohdella eriarvoisesti.  Sillä kyllä voi.  Tämä oli esimerkki sillä on joitain asioita jotka eivat kuulu
ulkomaalaisille vaan ainoastaan kantaväestölle.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 17. 05. 2013 21:09
vuorisen anna näyttää ainakin olevan eri mieltä.

Annalla on niin uskomaton viha kaikkea ulkomaalaista kohtaan, että ei ole tosikaan.
Jos ihminen on hyväksytty Suomeen asuvaksi, niin käsittääkseni sillon häntä koskee TÄYSIN SAMAT oikeudet, lait kuin kantasuomalaisiakin. Pakolaistaustaiset ovat tietyn aikaa erityisasemassa. Itse toivon, että kaikki ihmiset olisivat samanarvoisia, väriin ja alkuperään katsomatta. Rangaistukset ovat liian heppoisia Suomessa, koskee KAIKKIA. Samalla näen puutteellisena sen, että pitäisi pystyä voimakkaammin painottamaan, että Suomessa on tasa-arvo. Mutta kun lukee Annan kommentteja, niin tuntuu, että kaikki eivät halua tasa-arvoa... ainakaan väriin tai kieleen katsoen.

Lisäys:
" Suomalaisten nuorten syrjäytyminen"
Millä tavoin mamut aiheuttavat tätä?
Ja jatkokysymyksenä voisi esittää, miten Annan negatiivinen suhtautuminen edesauttaa mamujen integroitumista? Haluaako Anna, että mamut pitäisi saada syrjäytymään?
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 17. 05. 2013 22:10
Kas kun en rasisti, kaipa sekin kortti vedetään vielä esiin. En jaksa selittää kaikkea kahteen kertaan, jos et ymmärrä lukemaasi, niin voi kyynel.
Mamujen syy ei ole mikään yhteiskunnan idiotismi, vaan päättäjien syy, kun asettavat ihmiset eriarvoiseen asemaan, mutta tämä on varmaan liian vaikeata tekstiä, kun aina pitää kuvitella syyttävän mamuja joka asiasta, kyllä se nyt on niin että joku niitä naruja vetelee ylemmällä tasolla, se miksi asiat päästetään näin järjettömään tilanteeseen ja kun kysyy kuka ja missä, ei löydy vastuunkantoa mistään, ei ainakaan vallassa olevilta päättäjiltä.
Näkihän sen nyt Urpilaisen "vakuudet" jessus mikä älytön teko.
Jos päättäjät on kuin lastentarhan lapset hiekkalaatikolla, niin tässä maan tilanteessa, ei ku lisää vaan maahanmuuttajia ainakin Vaasaan, vaikka ei ole rahaa vanhuksiakaan hoitaa, saati kotouttaa mamut.
Tämä ei tule päättymään hyvin, meidän maan rikolliset, on pikkupoikia, kun nämä turhautuneet mamut saavat tarpeekseen turhista lupauksista työllistymisestä yms. Millä heidät tänne hölmölandiaan on houkuteltu.
Ymmärrän myös seson työttömyyden ärsyyntymisen ja kuinka tylsää on kuvitella töitä saavansa, eikä mene putkeen, täällä on sitten kivaa kiukutella ja päästää höyryä hitler kelloon, mutta ei nähdä metsää puilta.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 17. 05. 2013 22:10
Anna, viimeisestä viestistäsi olen pitkälle samaa mieltä. Yhteiskunta on jo tällä hetkellä huonossa jamassa ja huonompaan ollaan menossa. Välillä kuitenkin vain tuntuu siltä, että viestisi ovat ulkomaalaisten suuntaan negatiivisia. Jos asioita halutaan parantaa, niin ulkomaalaisten syyllistäminen vain vahingoittaa integroitumista ja tuhoaa hyvätkin ajatukset. Halutaan sitten järjestelmää muuttaa millä tavalla tahansa, niin yksittäisten ihmisten syyllistäminen ei asiaa auta.

Seso on muuten töissä. Joidenkin mielestä kysymyksessä on halpatyö, mutta mielestäni hän hoitaa työtehtävänsä hyvin.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 17. 05. 2013 22:10
Katsos kun kirjoitan epäkohdista, on tuotava myös tietoon ne epäkohdat, ja mitenkä vertaan, jos en esimerkkiä aseta, esim. Jos romani kerjää kadulla, hänen annetaan kerjätä, mutta jos minä menisin kadulle kerjäämään, uskoisin löytäväni itseni poliisiauto takapenkiltä sakkolappu kädessä, millä tahansa syyllä.
Joten, ehkä nyt meni perille.
Mikä on halpatyö, mielestäni jokainen työ on arvostettua.
Vanha sananlasku Ei työ miestä pahenna, jos ei mies työtä.
Näinä aikoina, mikä tahansa työ on kiven alla. Mutta etsin edelleen hyvää kynsientekijää, mutta kun rahaa saa enemmän olemalla kotona.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 17. 05. 2013 22:10
Romaanikerjäläiset tuolla kadulla ei saa mitään suomalaisia tukia. Minua ei haittaa, vaikka kerjäävät, kunhan eivät ryhdy rikollisiin toimiin. Tälläkin sivustolla syyllistetään maahanmuuttajia ties mistä rikoksista, mutta aika iso osa on "vierailevien" tähtien tekosia, esim. romaanijengien mutta enemmänkin Baltian ja Venäjän ryhmien aiheuttamia.

Ja "  mutta kun rahaa saa enemmän olemalla"
Aivan samaa mieltä....   
Ja tuohon muuten ei Perussuomalaiset ole tarjonneet YHTÄÄN ratkaisua....


Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 17. 05. 2013 23:11
Ovatpas, tuemme yrittäjyyttä, mutta oppositiossa on vaikeaa vaikuttaa, odotellaan aikoja parempia.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Original Wiik, on 18. 05. 2013 03:03
Tarkoittaako Anna sitä että Kun Keskusta pääsee taas hallitukseen,  niin ajat paranevat, Persujen yrittäjyyden arvostaminen pääsee silloin konkreettisiin puitteisiin. Paljonkos niitä Persuja yrittäjäjärjestöissä onkaan.
Ei taida katkerista Demareista paljon kostua puolue. Omissakin on katkeria pian enemmän, kun kukaan on pyytänyt, kun alkaa selvitä laajemmin, kuinka paljon Timo ja Raimo ovat junailleet puoluetukimiljoonia omiin tarkoituksiin.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: herkkoo on 18. 05. 2013 06:06
Paljonkos niitä Persuja yrittäjäjärjestöissä onkaan.


OW:lla taitaa olla vain toisen tai kolmannen osapuolen tietoa yrittämisestä, kannattaa yrittää aloitella vaikka oman paikkakunnan yrittäjäjärjestöistä noin niin kuin aivan aluksi

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/etela-pohjanmaanyrittajat/laihia/hallitus/

.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Kari Lajunen on 18. 05. 2013 07:07
  mutta aika iso osa on "vierailevien" tähtien tekosia, esim. romaanijengien mutta enemmänkin Baltian ja Venäjän ryhmien aiheuttamia.

Ja "  mutta kun rahaa saa enemmän olemalla"
Aivan samaa mieltä....   
Ja tuohon muuten ei Perussuomalaiset ole tarjonneet YHTÄÄN ratkaisua....

"Vierailevat tähdet" tulevat vain kun paikka on valmiiksi "pedattu."  Eli he tietävät tarkkaan mihin tulla ja milloin paikalla on
paras aika "vierailla."  Tämä paikka pedataan yleensä paikalla jo olevalla "veljellä" joka elää keskuudessamme täysin
normaalia elämää ja aivan hissukseen.

Kuitenkin tämä "paikan petaaja" on yhtä syyllinen kuin varsinainen tekijäkin sillä ilman "petausta" ei olisi keikkaa.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: hannes on 18. 05. 2013 08:08
Ovatpas, tuemme yrittäjyyttä, mutta oppositiossa on vaikeaa vaikuttaa, odotellaan aikoja parempia.

Eikö perussuomalaiset jääneet oppositioon ihan omalla valinnallaan eli kieltäytymällä hallitusvastuusta? Toki sen ymmärtää sikäli, että ministeriainesta taisi valituissa kansanedustajissa (ja muutenkin) olla kovin vähän käytettävissä.  Mutta oppositiosta vaikuttamisen vaikeuteen ei oikein kannata vedota, uskottavaa se ei ainakaan ole.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Lauri Karppi on 18. 05. 2013 09:09
Eikö perussuomalaiset jääneet oppositioon ihan omalla valinnallaan eli kieltäytymällä hallitusvastuusta?

"hallitusvastuun" saamisen ehtona oli eurotukien nieleminen, eli sen vahvimman kampanjointiaiheen nieleminen, eli omien äänestäjien pettäminen. Demareilta kyseinen takinkääntö onnistui, ja siksi he ovat nyt hallituksessa vastaamassa tällaisiin kysymyksiin:

http://verkkolahetys.eduskunta.fi/webtv.case#c=19354890&v=24553848&p=4449889&t=2
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Original Wiik, on 18. 05. 2013 10:10
Voisitko Lauri vähän valottaa sitä toista vaihtoehtoa,  jota Persut markkinoivat ja jonka vuoksi ei voitu mennä hallitukseen.
Oliko sellaista ollenkaan,  vai oliko se pelkkä kuvitelma että toinenkin vaihtoehto oli.

Kerroppa nyt,  olen erittäin kiinnostunut tuosta toisesta vaihtoehdosta. Kuten tiedät luen myöskin sen tarkkaan,  laita tulemaan katsotaan onko se käyttökelpoinen. Nyt ei sitten riitä että sanotaan vain että emme avusta euromaita, emme puolusta euron arvoa. Pitää esittää kestävä vaihtoehto. Johon kansalaiset voivat luottaa ja seisoa sen takana.

Kun mitään uudistuksia ei ole koskan voitu tehdä,  kiitos tämän sosialiremokraattisen joukkopsykoosin, niin vaihtoehtoja ei juuri ole ollut.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Lauri Karppi on 19. 05. 2013 09:09
Voisitko Lauri vähän valottaa sitä toista vaihtoehtoa,  jota Persut markkinoivat ja jonka vuoksi ei voitu mennä hallitukseen.

Tämä vastannee, juuri ennen vaaleja kirjoitettu Timon ploki
http://timosoini.fi/2011/03/everybody-knows-portugal-goes/

tuon voi laittaa taustalle soimaan samalla kun lukee
http://youtu.be/b8_ADmWbrbA
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Original Wiik, on 19. 05. 2013 13:01
Et sitten viitsinyt esittää sitä toista vaihtoehtoa.  No jaksan odottaa. Jos se ei ole ihan loppuun asti harkittu ja on keskeneräinen.  Odotellaan, hyvää kesän alkua vain. Timon ja Raimon kesä on mitä mainioin, ehkä jopa unelmakesä. Järven rannalla on lysti olla, kun huolet ei paina.  Jäsenillä on hieman ankeaa talouskyljysten kanssa, mutta mitä siitä, kesä on kaikilla.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Eikka on 19. 05. 2013 13:01
Jäsenillä on hieman ankeaa talouskyljysten kanssa

OW taas kerran todistaa olevansa KEPUtettu ulos suomen kansan todellisesta arjesta. Moni tavallinen ihminen olisi otettu noista talouskyljyksistäkin, euron halpamakkara on suosituin grillituote suomenmaassa. Mutta tätähän ei yhteiskunnan lihava punkki kepulainen tiedä, mutustaa vain tukiaisilla tuotettua puhdasta kotimaista silavat suupielestä roikkuen! Perkuujätteet talteen visusti! Niitä suoleen niin saa punikkikansa apetta, kunhan tästä filettä notkuvasta tukiaisilla maksetusta pirtinpöydästä ensin pääsen ylös.

;) Kesä kaikilla!
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Lauri Karppi on 19. 05. 2013 14:02
Et sitten viitsinyt esittää sitä toista vaihtoehtoa.

Kuten tiedät luen myöskin sen tarkkaan,

Et tainnut lukea kovin tarkkaan. Soini sen selkeästi sanoi, ja persujen kanta eduskuntavaaleissa 2011 oli selvästi:
Quote
Mutta takausten loppu pitäisi tulla . No bailout
Persut eivät voineet mennä hallitukseen, koska ehtona olisi ollut tärkeimmässä asiassa takin kääntäminen. Tottakai aina _jotain_ kompromissejä tulee tehdä kun etsitään yhteisiä säveliä useamman puolueen kesken, mutta tuo olisi ollut pahin mahdollinen mitä olisi voinut tehdä. Hallitukseen lähteminen noilla ehdoilla olisi ollut väärin myös, koska persut markkinoivat olevansa vaihtoehto muiden puolueiden takinkääntömeiningille, niin sehän olisi syönyt koko uskottavuuden ja näyttänyt että ollaankin vaan ihan yhtä kelmejä kuin muutkin.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 19. 05. 2013 15:03
Soinin puheiden mukaan, tämä ei enää näytä olevan este. Eli takki on jo asiassa käännetty.
Seuraavissa eduskuntavaaleissa Soini ei aseta enää samoja ehtoja tässä Perussuomalaisille tärkeimmässä asiassa. Vai uskallatko Lauri väittää toisin? Luulin, että Perussuomalaisilla olisi ollut muitakin tärkeitä asioita, kuten vaikka maahanmuuton vastustus. Mutta se olikin sitten aivan toissijainen asia.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Original Wiik, on 19. 05. 2013 16:04
Et sitten viitsinyt esittää sitä toista vaihtoehtoa.

Kuten tiedät luen myöskin sen tarkkaan,

Et tainnut lukea kovin tarkkaan.

 koska persut markkinoivat olevansa vaihtoehto muiden puolueiden takinkääntömeiningille,

Oliko tämä esityksesi,  nyt vastaus kysymyksiini.   Minusta tuolla ei ole mitään tekemistä kysymyksieni kanssa. Saat aikaa perehtyä kysymyksiini ja jos löydät jotain Persujen vaihtoehdoksi sopivaa, niin keskustellaan sitten siitä,  mitä se tarkoittaa.  Odotan mielenkiinnolla sitä vaihtoehtoa. Minäkin tiedän vaihtoehtoja,  joita ei pystytä toteuttamaan, johtuen kansalaisten vastustuksesta, erityisesti keskiluokka nousisi takajaloilleen.  Sitten on vaihtoehtona EU-tukipolitiikalle,  myöskin tukematon linja. Sen seuraukset ovat niin ankarat,  ettet edes sinä Lauri pysty sitä ottamaan todellisuudeksi omaan arkeesi.

Mitä vaihtoehtoja jää jäljelle. Paljonkin,  mutta niistä ei haluta keskustella. Parhaimpina vaihtoehtoina pidetään kuitenkin maamme oman talouden tehostamista, se ei onnistu ilman valtavaa  maamme sisäistä tukitoiminnan remontoimista. julkista sektoria on purettava mittavasti yksityiselle puolelle. Tätä kaikkea ja paljon muuta.  Mitä persut näistä esittää vaihtoehdoksi.  Retoriikalla puolue pääsee yleensä melko hyvään kannatustasoon, hiipuen siitä sitten vähin äänin. Jos aikoo olla valtiohoitaja puolue,  niin täytyy löytyä lihaa luiden päälle.

Mitä tämä Persujen poliittinen liha nyt sitten on,  olen avoin ottamaan vastaan,  jos sinulta löytyy esityksiä.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 19. 05. 2013 16:04
Taisit OW heittää liian kovan pallon Laurille.

Lisäys:
Sallitko OW, että Lauri saa pyytää neuvoa puolueen johdolta?
Tekee kysymyksestä vieläkin mielenkiintoisemman.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: herkkoo on 19. 05. 2013 16:04
Paljonkos niitä Persuja yrittäjäjärjestöissä onkaan.


OW:lla taitaa olla vain toisen tai kolmannen osapuolen tietoa yrittämisestä, kannattaa yrittää aloitella vaikka oman paikkakunnan yrittäjäjärjestöistä noin niin kuin aivan aluksi

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/etela-pohjanmaanyrittajat/laihia/hallitus/

.

Joko muuten OW on ehtinyt perehtymään yrittäjäjärjestöihin vai yritätkö laistaa tästäkin kysymyksestä?

Sekin taitaa olla jokin kepulaisuuden merkki että laistaa jopa itse itselleen asettamista kysymyksistä :)

.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Lauri Karppi on 19. 05. 2013 18:06
Taisit OW heittää liian kovan pallon Laurille.

Tai mikä lie möykky, ei kai sitä palloksi tunnista kukaan. OW:lla taitaa olla joku ihan oma koodi sille mitä "vaihtoehto" tarkoittaa, eikä sen merkitys ole sama kuin mitä me muut tuolla sanalla ymmärrämme.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Kari Lajunen on 19. 05. 2013 18:06
Jos ei halua pettää äänestäjiä eikä halua olla mukana asetelmassa joka on
aseteltu hölmösti niin tarvitseeko siihen esittää juuri sillä sekunnilla toista vaihtoehtoa?  Jos ei halua olla mukana hölmössä vaihtoehdossa niin eikö se riitä?

Jos itse olen oppositiossa niin yleensä esitän oman vaihtoehdon mutta kokemuksesta tiedän, että se ei yleensä kannattanut.

Ei siksi etteikö se olisi hyvä vaihtoehto vaan siksi, että se muuttuu näkymättömäksi silloin kun se on parempi kuin muut vaihtoehdot.  Sitä ei siis nähdä vaikka esitän sen ihan näkyvästi.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 19. 05. 2013 19:07
Jos ei halua pettää äänestäjiä eikä halua olla mukana asetelmassa joka on
aseteltu hölmösti niin tarvitseeko siihen esittää juuri sillä sekunnilla toista vaihtoehtoa? 

Jos kerran kysymyksessä on AINOA kynnyskysymys hallitukseen menosta, niin totta vieköön sillon pitää olla esittää vaihtoehtoja. Muutenhan asia on selvääkin selvempi, että hallitukseen ei todellisuudessa haluttu, vaan kysymyksessä oli vain ja ainoastaan populismi.

Nyt olisi mahdollisuus tällä palstalla esittää jälkiviisaasti vaihtoehtoja, mutta loistavat poissaolollaan, niin kuin loistivat hallitusneuvoutteluissakin.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Original Wiik, on 19. 05. 2013 19:07

Lisäys:
Sallitko OW, että Lauri saa pyytää neuvoa puolueen johdolta?
Tekee kysymyksestä vieläkin mielenkiintoisemman.

Sallin toki, olisin jopa valmis suoraan Timon kanssakin keskustelemaan siitä kuuluisasta persujen vaihtoehdosta,  jota en kuitenkaan ole nähnyt missään. No ei tässä kiirettä ole,  kyllähän se voi olla niinkin että se on vasta valmisteilla.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 19. 05. 2013 19:07
Aika mainiota että on sellainen mielipide että antaa kerjäläisten kerjätä vaan, eikö ole koskaan väsähtänyt päähän millä rahoilla Romaniasta asti tänne tullaan kerjäämään?
Kysymyksessä on järjestäytynyt rikollisuus, teatterin taakse tulee iso tila auto, josta kerjäläiset pursuavat ulos, ja kun päivä on ohi, heidät haetaan pois, mutta juuri suomalaisten tyhmyys, annetaan kerjätä vaan.
Niillä rahoilla sitten taas rahoitetaan muuta rikollisuutta.
Kerjäläiset takaisin maahansa ja vauhdilla.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 19. 05. 2013 19:07
On tietysti olemassa sellainen kauhea asia kuin liikkumisen vapaus. En minäkään tuota hyvänä ilmiönä pidä, mutta jokaisessa asiassa on aina hyvät ja huonot puolensa. Enemmän olen huolissani virolaisista ja venäläisistä rikollisjärjestöistä, jotka ovat soluttautuneet jopa erilaisiin bisneksiin yhdessä rikollisten moottoripyöräjengien kanssa.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 19. 05. 2013 20:08
Ja meinaat että romanit ei ole järjestäytyneet ja liittoutuneet, kyllä vaan ovat, heillä on omat alueet, minne muut romanit eivät voi tulla, muista yhteyksistä en pistäisi vetoa etteikö olisi.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: herkkoo on 19. 05. 2013 20:08

Jos kerran kysymyksessä on AINOA kynnyskysymys hallitukseen menosta, niin totta vieköön sillon pitää olla esittää vaihtoehtoja. Muutenhan asia on selvääkin selvempi, että hallitukseen ei todellisuudessa haluttu, vaan kysymyksessä oli vain ja ainoastaan populismi.


Jos ei halua toteuttaa väärää politiikkaa ei se ole populismia

.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 19. 05. 2013 20:08
Eli herkkoon mielestä on ok, että yhden asian takia ei voi mennä hallitukseen, asian jossa ei pysty edes esittämään vaihtoehtoja. No, samanlaisia ne vihreätkin oli ennen. Ei ollut esittää ydinvoimalle vaihtoehtoa. Nyt ymmärtävät, että on olemassa muitakin tärkeitä asioita, joihin pääsee vaikuttamaan. No, eipä se mitään. Tuossa kynnyskysymyksessään perussuomaiset ovat jo tehneet takinkäännöksen. Vannoutuneemmat persufanitkin ehkä tajuavat tämän, kun mennään seuraaviin eduskuntavaaleihin.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Lauri Karppi on 19. 05. 2013 22:10
Vihreiden "ei sähköntuotantoa eikä teollisuutta" -linja on sinänsä oikeutettu. Ymmärrän kyllä mitä sillä haetaan, ja heidän päämääränsä on hyvä vaikken olekaan keinoista samaa mieltä. Heillä ei ole "vaihtoehtoa" ydinvoimalle koska eivät halua että sähköä tuotetaan lainkaan. Jos vaadit heiltä "vaihtoehtoa" niin se vain tarkoittaa että pysytään sinun olettamuksessasi että sähköä pitää tietenkin olla. No minulla on tässä asiassa ihan sama olettamus, ei siinä, mutta pitää ymmärtää ettei muilla ole samoja olettamuksia.

Euroasiassa OW:lla ja makella on olettamus, että pitää tehdä niinkuin vararikkoon ajautuneet maat sanovat. Jos ei osallistu heidän verojenmaksuun niin se muka ei muka ollut missään vaiheessa vaihtoehto. Kyllä se oli, varsinkin silloin juuri ennen eduskuntavaaleja 2011, ja Suomen kansa myös äänesti niitä vastaan. Muiden puolueiden takinkäännön seurauksena tehtiin päinvastoin kuin vaaleissa äänestettiin.

Tässä muistin virkistykseksi vähän mediaa:
http://youtu.be/FI9qHASYvI4

(http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-1521/kuvat/kriisimaiden_auttohalukkuus.png)
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 19. 05. 2013 22:10
Mitä luultavammin kahden vuoden päästä joudutaan takaamaan jonkun euromaan lainoja. Olkoonkin summat pienempiä kuin Kreikan tapauksessa, mutta kuitenkin. Tässä asiassa Timo on jo tehnyt takinkäännöksen. Mahdolliset uudet lainatakaukset eivät tule olemaan Timolle minkäänlainen ehto hallitukseen menolle. Uskallatko Lauri väittää toisin?
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Lauri Karppi on 19. 05. 2013 23:11
Mitä luultavammin kahden vuoden päästä joudutaan takaamaan jonkun euromaan lainoja. Olkoonkin summat pienempiä kuin Kreikan tapauksessa, mutta kuitenkin. Tässä asiassa Timo on jo tehnyt takinkäännöksen.

Aijaa? Haluaisitko perustella?
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Original Wiik, on 20. 05. 2013 07:07
Kierrät Lauri kokoajan itse asian,  eli sen toisen vaihtoehdon. Kun euroa ei tueta,  eikä osallistuta EU yhteiseen talouteen.  Mikä on se vaihtoehto,  jolla Suomen taloutta sitten hoidetaan. Millä resursseilla pidetään yritykset suomessa jne. Uskoisitko että vieraalla pääomalla toimivat yritykset suomessa,  hyväksyisivät lakkoilut sun muut hankaluudet, puhumattakaan verotuksen kiemuroista.
Entäpä sitten lupahelvetti.

Onko sinulla ja Timolla toimiva vaihtoehto,  joka mahdollistaisi suomen itsenäisyyden ja koskemattomuuden tilanteessa,  jossa suomalaista pääomaa ei oikeastaan ole,  on vain kansainvälistä pääomaa.  Tästä vaihtoehdosta olen kiinnostunut. Voisitko vihdoin valottaa sitä.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: anna vuorinen on 20. 05. 2013 18:06
Ero eu:sta, markka takaisin ja rajat kiinni. Oma itsenäisyys takaisin, ja lopettakaa ne linnan itsenäisyyspäivän juhlat, juhlimaan sitten kun todella olemme itsenäisiä.
Ja loisijat lentokoneeseen ja takaisin sinne mistä ovat tulleetkin ja rikolliset karkoitetaan lopullisesti tai ulkoistetaan vankeinhoito venäjälle. Kuten vanhaan hyvään aikaan,.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Timo Rintamäki on 20. 05. 2013 22:10
Parasta ja toivottavaa erään naapurissa olevan suurvallan kannalta olisi, että suurvallasta erkaantunut hyvin tuntemamme valtio irtisanoutuu kaikista taloudellisista, poliittisista ja sotilaallisista liittoutumisista, jotta erään naapurissa olevan suurvallan tavoitteella liittää tämä meidän hyvintuntemamme valtio itseensä olisi paremmat toteutumismahdollisuudet.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Henry Eklund on 21. 05. 2013 17:05
En nyt lukenut tarkkaan ketjua läpi mutta mulla on muistikuva et lähes valmis maisteri siivosi hotellihuoneita aamuisin ennen koulun alkua, olenko Kari oikeassa. Se tyttö joka ihan vapisi kun koirani tuli ovelle vastaan ja lupasin suojella häntä, alta minuutin huomasi pelänneensä turhaan. Ei meillä tarvi pelätä vaikka olisi vihreä siis väriltään, poliittisesti vihreät ei nauti erikois suojelua vaan saavat pärjätä omillaan ku kerran kaiken tietävät.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Kari Lajunen on 21. 05. 2013 18:06
En nyt lukenut tarkkaan ketjua läpi mutta mulla on muistikuva et lähes valmis maisteri siivosi hotellihuoneita aamuisin ennen koulun alkua, olenko Kari oikeassa. Se tyttö joka ihan vapisi kun koirani tuli ovelle vastaan ja lupasin suojella häntä, alta minuutin huomasi pelänneensä turhaan. Ei meillä tarvi pelätä vaikka olisi vihreä siis väriltään, poliittisesti vihreät ei nauti erikois suojelua vaan saavat pärjätä omillaan ku kerran kaiken tietävät.

(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/IMG_2475.JPG)
Tää tyttö on se joka vähän aristi koiraasi enkä koskaan kysynyt hänen oppiarvoaan.  Nyt hän on Kiinassa.  Mutta olet oikeassa, että hän joka on lähes valmis maisteri siivosi hotellihuoneita ainakin viikonloppuaamuisin.   
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Eikka on 21. 05. 2013 18:06
Katoin ensin että John ja Joko. Mutta Kartsahan se siinä. Rock rock.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: make on 21. 05. 2013 18:06
Tässä on muuten uskomaton ero, mitä ulkomaalainen maisteri on valmis tekemään verrattuna kantasuomalaiseen maisteriin. Kantasuomalainen maisteri, insinööri, teknikko, lääkäri, jne... ei ikinä "alentuisi" siivoamaan. Ulkomaalaisista luulen, että saa etsimällä etsiä henkilöä, joka taas kieltäytyisi siivoamisesta. Sen lisäksi työntekijäliikkeet vastustavat henkeen ja vereen, että joku koulutuksen saanut joutuisi tekemään koulutustaan "alempiarvoista" työtä.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Timo Rintamäki on 21. 05. 2013 18:06
Katoin ensin että John ja Joko. Mutta Kartsahan se siinä. Rock rock.

John Lennon ja Yoko Ono. Läheisyys johtuu ymmärrettävästi pelottavan koiran läsnäolosta.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Timo Rintamäki on 21. 05. 2013 19:07
.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Henry Eklund on 21. 05. 2013 19:07
Kuva ei ole meiltä.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Kari Lajunen on 21. 05. 2013 19:07
Kuva ei ole meiltä.

Joo ei,  Ku se on meiltä.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Timo Rintamäki on 21. 05. 2013 19:07
.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Timo Rintamäki on 21. 05. 2013 19:07
Kuva ei ole meiltä.

Joo ei,  Ku se on meiltä.

Ottiko kuvan vaimo.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Kari Lajunen on 21. 05. 2013 19:07
Kuva ei ole meiltä.

Joo ei,  Ku se on meiltä.

Ottiko kuvan vaimo.

En ny muista kuka kuvan otti kun meillä oli tupa ihan täynnä.  Saatoi ottaa saattoi, että joku muu.    Se oli itsenäisyyspäivä ja vaimo taisi töllätä teeveestä linnanjuhlia sinä aikana.  Siinä otettiin varmaan sata kuvaa ja video päälle.  Kun jonkun kädet vapautuivat niin Koko ajan jollakin oli jonkinlainen kuvanottovekotin kädessä. 
http://www.youtube.com/v/qv9IPgMJnBE
Tästä on video minkä otin siinä sivussa.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Henry Eklund on 21. 05. 2013 20:08
Munki keittiötä sais lainata, nuo kääryleet varsinki kiinnostaa. Olisi kunnia jos mulle ja vaimolle tehtäisiin ruokaa ja koiran pitäisin pois keittiöstä 90% sesti. Aluksi veisin tietty kauppaan ku meidän komeroista ei taida löytyä värkkejä.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Kari Lajunen on 21. 05. 2013 20:08
Munki keittiötä sais lainata, nuo kääryleet varsinki kiinnostaa. Olisi kunnia jos mulle ja vaimolle tehtäisiin ruokaa ja koiran pitäisin pois keittiöstä 90% sesti. Aluksi veisin tietty kauppaan ku meidän komeroista ei taida löytyä värkkejä.

Otetaan tuo huomioon.  Ota sitten huomioon, että siinä menee kaksi tuntia jälkien siivoamiseen.   Uhumm...sitten kun sen yksin tekee seuraavana aamuna.
Title: Vs: järjetöntä toimintaa
Post by: Henry Eklund on 21. 05. 2013 20:08
Otan huomioon mutta ehkä saan pientä apua kun kärriin saa laittaa kaikki juomat ja muut herkut niin ehkä tunti riittää ?