Vaasalaisia.info - keskustelut

Vaasa keskustelualue => Yleistä keskustelua => Topic started by: vito on 01. 04. 2013 10:10

Title: karhu hämmentää vaasalaisia - katso kuva ja video!
Post by: vito on 01. 04. 2013 10:10
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/albiinokarhu-hammentaa-vaasalaisia-katso-kuva-ja-video-1.1364267 (http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/albiinokarhu-hammentaa-vaasalaisia-katso-kuva-ja-video-1.1364267)
Kimmo Männikön aamulenkki sai veret seisauttavan käänteen, kun hän sattui katsomaan jäätikölle.  – Olin Hietasaaressa lenkkeilemässä ja yhtäkkiä kuulin risahduksen jäältä. Katsoin kaupungin suuntaan ja näin ihan vitivalkoisen karhun, järkyttynyt Männikkö kertoo.
 Hän luuli sitä ensin jääkarhuksi, mutta huomasi sitten jotain todella erikoista.
 – Sillä oli ihan kirkkaanpunaiset silmät. Hetken aikaa se katseli minua ja lähti sitten pinkomaan pakoon, kohti keskussairaalaa. Onneksi ehdin tallentaa karhun kännykkäkameralla.
 Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on harvinainen albiinokarhu.
 – Näitä on nähty aina silloin tällöin, mutta viimeisin virallinen havainto on reilusti yli sadan vuoden takaa, karhuasiantuntija Osmo Hämäläinen vahvistaa.
 Albinismi on resessiivisten perintötekijöiden aiheuttama melaniinipigmentin puutos iholla, karvapeitteessä ja silmissä. Albiinot ovat erityisen herkkiä auringon ultraviolettisäteilylle.
 – Albiinokarhut eivät kovin helposti lähde auringonpaisteella liikenteeseen. Tämä yksilö on ilmeisesti juuri herännyt talviunilta, Hämäläinen selvittää.
 Hän sanoo, että albiinokarhu on merkittävästi rauhallisempi kuin normaalit lajitoverinsa, mutta kehottaa silti ihmisiä pysymään kaukana eläimestä.
 Albiinokarhun jäljille päästiin, kun nimettömänä pysyttelevä lenkkeilijä oli nähnyt sen Vaskiluodossa.
 Näitkö sinä albiinokarhun? Ota yhteyttä toimitukseen verkko@pohjalainen.fi. Tarkemmat ohjeet löydät oheisesta linkistä. (http://yksityisille.pohjalainen.fi/ajankohtaista/laheta-uutiskuva-tai-uutisvinkki-pohjalaiseen-1.1266786)
 Katso videolta karhuasiantuntijan haastattelu. (http://www.pohjalainen.fi/kuvat-ja-videot)
Title: Vs: karhu hämmentää vaasalaisia - katso kuva ja video!
Post by: Timo Rintamäki on 01. 04. 2013 12:12
Albiinokarhu oli varmaankin Keskussairaalasta ulkoilemassa päätellen valkoisesta väristä ja suunnasta, johon albiinokarhu lähti pinkomaan.
Title: Vs: karhu hämmentää vaasalaisia - katso kuva ja video!
Post by: seso on 01. 04. 2013 14:02
Tää on pohjalaisen aprillipila! hah :D
Title: Vs: karhu hämmentää vaasalaisia - katso kuva ja video!
Post by: Kari Lajunen on 01. 04. 2013 15:03
"Albiinojääkarhujakin on olemassa mutta niitä on vaikea erottaa toisistaan......"
Title: Vs: karhu hämmentää vaasalaisia - katso kuva ja video!
Post by: vito on 07. 05. 2013 06:06
Tänään on oikea karhu jolkotellut moottoritiellä ja nähty vanhiksessa.
http://yle.fi/uutiset/moottoritien_karhusta_havainto_myos_vanhassa_vaasassa/6629865  (http://yle.fi/uutiset/moottoritien_karhusta_havainto_myos_vanhassa_vaasassa/6629865)