Vaasalaisia.info - keskustelut

Vaasa keskustelualue => Yleistä keskustelua => Topic started by: venku1 on 12. 04. 2010 22:10

Title: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 12. 04. 2010 22:10
Kirjoitellaanpa nyt muistoja Vaasan tai aivan lähialueen tanssipaikoista. Myöhemmin muistot voisivat koskea ravintoloita.
Aloitetaan vain kesällä auki olevista lavoista.
Hietalahden lava oli  kaupungista katsoen heti Hietalahden kentän takana. Olin 16- vuotias,kun ensi kertaa menin sinne. Silloin oli twist tullut juuri muotiin. Sinikka niminen neitonen joutuo 44 numeron kenkieni uhriksi. Samalla lavalla lauloi myöhemmin Eino Grön ja keikkareissullaan lavan viereen pysähtyo Taisto Tammi ja kyllä romani ja tangon taitaja ottivat sulassa sovussa samasta pullosta väliajalla.
Joku vanhemmista lukijoista muistaa hullun Leifin. Muistan aina, kun eräs romani löi puukon Leifin selkään pystyyn ja Leif lähti puukko selässään juoksemaan romanin perässä, kunnes tuupertui tajuttomana maahan,

Mäkelän Lasse- vainaa haastoi aikansa samana iltana riitää. Riita päättyi siihen kun Tabu löi Lassen suupielessä roikkuvan tupakan nyrkillä hajalle. vaasalainen Suomen mestari-bändi Saku and the Slippers oli tuon ajan kovin suosikki ainakin tyttöjen mielestä. Kaipaan suo ja Se jokin sinussa on saivat tytöt aivan villeiksi.

Lisää tarinoita ja jos jollakin on kuvalavasta, niin laittakaa se tänne kaikkien ihailtavaksi.

Seuraavana tanssipaikkana voisi olla Kirjastokatu 11 = Elva.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 13. 04. 2010 05:05
Naha.  Olen 51-vuotias mutta liian nuori tietämään noista mitään.

Kerrankin näin.

Mahtavaa olla liian nuori.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 13. 04. 2010 05:05
Hietalahden villan piha-alueella rannan puolella oli alkuaan kesälava, joka käsitti pienen lavan ja sen ympärillä kaiteet. Kattoa ei ollut. Se oli myöhemmistä lavoista siinä mielessä erilainen, että kun halusit viedä tytön tanssimaan sinun piti ostaa kertakäyttö tanssilippu. Taisi tulla koville tanssijoille kalliiksi, kun piti joka tanssista erikseen maksaa.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Tapio Parkkari on 13. 04. 2010 09:09
Minäkin muistan Hietalahden lavan ensimmäisenä tanssipaikkanani.  Erityisesti minulle on jäänyt mieleen vaasalaisen Harry Aaltosen vierailut.  Hänen vakiosolistejaan olivat Tuula ja Paula Karppanen.  Tutustuin Harryyn kun tunkeuduin tauolla lavan takana olevan auton astinlaudalle.

Tuosta alkoi tuttavuus joka jatkui lähes Harryn kuolemaan saakkaa.  Myöhempinä vuosina 90-luvulla Harrylla oli tapana tulla tervehtimään minua Radio Vaasaan samana päivänä kun hän tuli mökilleen Karpparöhön.

"Hietskua" seurasivat sitten Elva, Järkkäri, Teku, Kauppis ja viimen Maximillians.  Sen jälkeen olisin ravintoloiden vuoro. Cella,  Centrum, Kylma, Kauppakorkea...

http://www.vaasalaisia.info/vaasapedia/index.php/Harry_Aaltonen
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 13. 04. 2010 10:10
jatketaan Tapion listaa. Työväentalo Palosaarella. vanha Teku,se punatiilinen rakennus yliopistoa vastapäätä. Lisäksi Kotirannan työväentalo. Asevelikylän siltatanssit voidaan kai lisätä luetteloon. Sillalla on tanssittu 15 vuotta ja ensi heinäkuussa taas.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Tapio Parkkari on 13. 04. 2010 10:10
No, Hietskusta pääsin jo ensimmäisenä iltana saatille Korkeall mäelle.  Ilta päättyi märkään pusuun rappusilla. Meni vuosi ja eksyin Cellaan.  Silloinkin pääsin saatille.  Nyt Kotirannalle.  Reissu päättyi poikuuden menettämiseen.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 13. 04. 2010 10:10
Saammeko lisää paljastuksia! Luetteloon voi lisätä Palokuntajuhlat Hietasaaressa. No nyt alkaa lähestyä nykypäivän nuorten tanssipaikkoja, joten nuoremmat listaa voi jatkaa...
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: rasvattu ajatus on 13. 04. 2010 10:10
Reissu päättyi poikuuden menettämiseen.

Joo ei tarvitse yksityiskohtiin mennä. :)
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 13. 04. 2010 10:10
Västervikin kesätanssipaikalla en ole koskaan käynyt. Olen kuullut sieltä hurjia juttuja. Lehtosen Oiva kertoili joskus mitä kaikkea siellä tapahtui. Kunhan saan Oivalta luvan voin niitä juttuja kirjoittaa tänne. Siellä käyneet muutama mukava juttu tänne.
Tuli tuosta Parkkarin jutusta mieleen, että ensi kertaa kävin tanssimassa Hietalahden lavalla minäkin ja solisteina olivat juuri nuo Tuula ja Paula.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 13. 04. 2010 10:10
Luin tuon Harry Aaltonen jutun Vaasapediasta. Siellä tekstin lopussa oli maininta Reijo Hirvelästä. Hän(estä) käytettiin myös nimeä Rock Vennu.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Tapio Parkkari on 13. 04. 2010 10:10
Tekun punaisessa tiilirakennuksessa, joka muuten oli Pärre Förarsin ( kuka muistaa) kotitalo pidettiin tansseja joskus 60-luvun lopussa.  Tanssit olivat muistaaksesi 3:nessa kerroksessa.  4:ssä oli myös jonkinlainen sali mutta se oli aina pimeänä.  Käsikopelolla löysin sieltä korokkeen jonne oli mukava viedä tyttöja halittavaksi.

Vuosia myöhemmin, kun tansseja ei enää ollut, Radio Manu Sundberg ryhtyi kertomaan minulle samasta paikasta ilman että olisin antanut mitään aihetta. 

Olimme siis molemmat olleet samassa paikassa samalla asialla.  Herrasmiehenä Manu ei tietenään kertonut tyttöjen nimiä, joten vielä tänäänkin pohdin että olisiko kysymyksessä olleet samat tytöt.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Heikki Lamminmäki on 13. 04. 2010 14:02
Pärre Förars:n isä oli Tekun vahtimestari ja Ehrsfolk talonmies.  Teku oli opiskelioiden suosiossa. Erityisesti sairaanhoito-oppilaitoksen tytöt osallistuivat, heitä suorastaan kannustettiin oman oppilaitoksen toimesta käymään Tekulla tansseissa.

Hietalahden lavan suosio perustui hyviin orkestereihin. Toiminta oli paikallisten urheiluseurojen komennossa tapahtuvaa toimintaa.  Nyt myöhemmin uskaltaa tunnustaa salaisen piilopaikan, nimittäin ulkomuseo Brage toimi hyvänä väliaikojen lepopaikkana.  Valmistin oman aitanavaimen jota vuokrattiin kavereille oman rauhan saamiseksi.

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Tapio Parkkari on 13. 04. 2010 14:02
Jaassoo.  Kaupungin salaisuudet paljastuvat.  Yksi näistä on että Maximillians Diskoteekin henkilökunnan puolen lattiassa oli luukku, mistä pääsi laskeutumaan varsinaiseen "kutukoppiin". 

Tunnettu vaasalainen siemenlinko sanoi kerran että kutukopin lattialla ollut viltti oli niin raskas spermasta että tiaiset olisivat tulleet nokkimaan jos se olisi pistetty ulos.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 13. 04. 2010 15:03
Pärre Förarsin bravuuri oli "Kerro kultainen kuu".
Heikki ja Tapio paljastuivat alan miehiksi. Saa nähdä mitä koppeja löytyy Järkkäriltä ja Työväentalolta.
Elvalla pidettiin aikoinaan iskelmälaulukilpailuja. Sulo Kalliokin voitti siellä. Olisittepa nähneet Sulon Suavetta (= tukkarasva) hiuksissaan kevyt haara-asento ja liikahtamatta tango kaikui salissa. Sulo jatkoi laulukilpailuissa kulkemista. Voitti myös Seinäjoella ja Helsingissä tuli tasapisteisiin itse ainoan oikean tangokuninkaan Reijo Taipaleen kanssa.
Elva = Kirjastokatu 11 oli suosittu paikka 60-luvulla. Veljeni Situ kertoi olleensa ensimmäistä kertaa kaverinsa kanssa humalassa ja katsellessaan toisesta kerroksesta alla tanssivia ihmisiä, jotka sen ajan tavan mukaan olivat kaikki puku päällä. Silloin kaveri alkoi voida pahoin ja oksensi kaiteen yli suoraan tanssijoiden niskaan. Tarina ei kerro uloslähdön nopeutta ja menivätkö he omin avuin.

Elvalla oli kerran laulamassa Seppo Hanski, Anna Hanskin isä,  hesalainen ylimielisyys sai sen aikaan, että yleisö yritti käydä kimppuun ja Seppo joutui käyttämään mikrofonin jalkaa aseena puolustaessaan itseään.

&0-luvun alussa oli Elvalla letkajenkan kuningas norjalainen Jan Rohde. Lippuihin ei ollut silloin varaa ja niinpä kerättiin rahaa, että yksi osti lipun ja sisälle päästyään tämä avasi ikkunan, josta muut menimme sisään. Ilta päättyi ikävästi, sillä eräs tuttavani sanoi, että meillä on tulipalo. kiirehdin kotiini ja siellä oli ulkorakennus maan tasalla ja hieno moponi Solifer Export tuhkan keskellä palaneena.

Kun Elva purettiin, mikähän vuosi se olikaan! niin tuttu mies haki sieltä valtavan teossarjan Stalinista ja Leninistä kirjoja oli noin 60-80
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Tapio Parkkari on 13. 04. 2010 18:06
Taisin olla 17. v. kun menin ensimmäisen kerran Elvalle silloisen ravintola Kestin kautta.  Kestissä oli "ihana" tarjoilija nimeltä Inkku.  Olin salaa ihastunut Inkkuun.  Hän asui siihen aikaan Vanhassa-Satamassa ja oli tietysti naimisissä vaikka nuori olikin.

Olin myös Elvalla todistamassa historiallisesta tapahtumaa kun silloin täysin tuntematon yhtye nimeltä Renegades esiintyi Elvalla.  En pitänyt pätkääkään heidän musiikistaa  vaikka nyt myönnän että Cadillack on peruskamaa.

Elvan tytöillä oli muuten aivan oma merkkikielensä.  Jos tyttö halusi tietyn pojan saatille niin hän tarjosi pojalle muilta salaa pienet moukut taskumatista.  Se oli pojalle varma merkki.  Yleensä se ei tarkittanut vain saatille pääsyä, vaan moukulla saattoi päästä kammariin saakka.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: kamaroudari1 on 13. 04. 2010 18:06
Kyllähän täällä on nyt muisteltu ja paljasteltu. Tanssisoittohommat muinoin 40 luvun puolivälin jälkeen aloittaneena, ja kaikki paikat kolunneena, on kaikennäköisiä sattumuksia kertynyt. Soittajathan aina ovat olleet suosittuja, ja lisäksi näkevät ja kuulevat kaikensorttista. Soittajan on kuitenkin oltava suu supussa. En malta kuitenkaan tässä yhteydessä olla kertomatta, jotta nyt olisi tuollaiset  oikeat
ENTISAIKOJEN KIINNIPITOTANSSIT SULVAN NUORISOSEURALLA PERJANTAINA 16.04 illalla.
Orkestereina on erilaisia kokoonpanoja, mutta ykkösorkesteri on Sulvan iso puhallinork, jossa runko on vanhan hyvän ajan tanssisoittajia Hiipahkan Askon tyyräämänä. Takuuvarmasti jokaiselle mieleistänsä musiikkia.
Puhvetti pistetään koreaksi.
Värivaloista en tiedä, mutta liukas lattia.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Heikki Lamminmäki on 13. 04. 2010 19:07
Olikos kuukaan herroista elvalla 60 luvun alussa, kun porukka vislas Lasse Liemolan ulos.  Poikaporukka hermostui Lassen korkealta laulamiseen ja ryhtyi pitämään omaa vihellyskonserttia niin pitkään, että Lasse häipyi lavalta, eikä palannut.

Vaasan Työväentalolla hämyinen parveke ja sen alusta tanssisalin perällä oli myös usean nuorenparin kuhertelu paikka.  Oli vahinko, että Työväentalon tanssit loppuivat 1958 syksyllä. Talo oli ainut jonne Vaasassa otettiin Helsinkiläiset soittajat, kute Olli Häme ja Olli Kideon orkesterit.

Järkkäri Palosaarella oli myös suosittu nuorison keskuudessa 50 ja 60 luvulla. Varsinkin Pojille jotka seurusteli perhetyttöjen kanssa. Perhetyttö aikaisin kotiin ja poika Järkkärille tansseihin. Saatolle pääsy oli aina varma. Tarvittiin vain yksi tango ja satsatsaa.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 13. 04. 2010 20:08
Renegades kävi monta kertaa Järkkärillä, palosaaren järjestötalolla. Naiset olivat aivan hulluina yhtyeen poikiin. Tuohon aikaanvalittiin vuosittain miss Järkkäri. Yksi mielestäni kauneimmista missiksi valituista oli aivan sulaa vahaabändien poikien edessä. Tuohonaikaan valittiin miss Järkkäriksi Tarja Vierikko Asevelikylästä. Tarja ei ollut kuitenkaan tämä bändin pojille antautuja. Tuohon aikaan ihmiset menivät vielä ajoissa sänkyynsä. Tanssit loppuivat nimittäin jo klo 00.30, joten yöllä ehti harrastaa vaikka mitä ennen kuin aamulla piti töihin. Niin kummalliselta kuin varmaan nuoremmilta tuntuu niin tansseissa käytiin 2-3 kertaa viikossa.
Järkkärillä koin sellaisen ihmeen, sillä tuohon aikaan bändit olivat ehkä laulusolistia lukuun ottamatta miehiä, että sinne tuli soittamaan bänd Turusta nimeltään Turuttaret, jossa kaikki soittajat olivat naisia.

Järkkärillä oli kova episodi 60-luvulla. Tansseissa oli armeijasta lomilla ollut vaasalainen kaveri pannut siviilivaatteet päällensä. Tuohon aikaan lomillakin oli oltava intin vaatteet päällä. Siihen aikaan liikkui myös sotilaspartioita katselemassa, ettei isänmaan palveluksessa olevat tokkuroi kaupungilla humalassa.
Tällainen partio tuli katsomaan tanssipaikan sisälle, ettei siellä vain ole humalaisia sotilaita. Sivilivaatteissa ollut humalainen varusmies otettiin kiinni ja aiottiinviedä varuskunnan putkaan. Yleisö ei kuitenkaan hyväksynyt katupartion toimia ja aikoi ottaa väkisin humalaisen varusmiehen vapaaksi. Katupartionjohtaja vänrikki veti ulkona pistoolin ja ampui muutaman varoituslaukauksen ilmaan. Väkijoukko ei pysähtynyt ja vänrikki ampui lähintä miestä jalkaan. Vieläkin soi korvissani haavoittuneenhuuto: "Ampuivat jalkaan!" ja sitten mies kaatui jalkakäytävälle. Tilanne rauhoittui ja veren tulo estettiin kiristyssiteellä ja joukko sai vapaasti lähteä viemään haavoittunutta sairaalaan. Jalkaan ammuttu oli vaasalainen mies nimeltä Risberg.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: AD on 13. 04. 2010 20:08
Renegades kävi monta kertaa Järkkärillä, palosaaren järjestötalolla. Naiset olivat aivan hulluina yhtyeen poikiin. Tuohon aikaanvalittiin vuosittain miss Järkkäri. Yksi mielestäni kauneimmista missiksi valituista oli aivan sulaa vahaabändien poikien edessä. Tuohonaikaan valittiin miss Järkkäriksi Tarja Vierikko Asevelikylästä. Tarja ei ollut kuitenkaan tämä bändin pojille antautuja. Tuohon aikaan ihmiset menivät vielä ajoissa sänkyynsä. Tanssit loppuivat nimittäin jo klo 00.30, joten yöllä ehti harrastaa vaikka mitä ennen kuin aamulla piti töihin. Niin kummalliselta kuin varmaan nuoremmilta tuntuu niin tansseissa käytiin 2-3 kertaa viikossa.
Järkkärillä koin sellaisen ihmeen, sillä tuohon aikaan bändit olivat ehkä laulusolistia lukuun ottamatta miehiä, että sinne tuli soittamaan bänd Turusta nimeltään Turuttaret, jossa kaikki soittajat olivat naisia.

Järkkärillä oli kova episodi 60-luvulla. Tansseissa oli armeijasta lomilla ollut vaasalainen kaveri pannut siviilivaatteet päällensä. Tuohon aikaan lomillakin oli oltava intin vaatteet päällä. Siihen aikaan liikkui myös sotilaspartioita katselemassa, ettei isänmaan palveluksessa olevat tokkuroi kaupungilla humalassa.
Tällainen partio tuli katsomaan tanssipaikan sisälle, ettei siellä vain ole humalaisia sotilaita. Sivilivaatteissa ollut humalainen varusmies otettiin kiinni ja aiottiinviedä varuskunnan putkaan. Yleisö ei kuitenkaan hyväksynyt katupartion toimia ja aikoi ottaa väkisin humalaisen varusmiehen vapaaksi. Katupartionjohtaja vänrikki veti ulkona pistoolin ja ampui muutaman varoituslaukauksen ilmaan. Väkijoukko ei pysähtynyt ja vänrikki ampui lähintä miestä jalkaan. Vieläkin soi korvissani haavoittuneenhuuto: "Ampuivat jalkaan!" ja sitten mies kaatui jalkakäytävälle. Tilanne rauhoittui ja veren tulo estettiin kiristyssiteellä ja joukko sai vapaasti lähteä viemään haavoittunutta sairaalaan. Jalkaan ammuttu oli vaasalainen mies nimeltä Risberg.
Ja ettei vain Pentti
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 14. 04. 2010 09:09
Muistoja on Järkkäriltä, Centrumista, Kanttiksesta ja Waskiasta.

Mutta miten on mahdollista, kun Vaasassa haluaa tanssia pitää ajaa Lapualle lavalle, Seinäjoelle ravintolaan tai Härmän Kuntokeskukseen?
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 14. 04. 2010 09:09
Muistoja on Järkkäriltä, Centrumista, Kanttiksesta ja Waskiasta.

Mutta miten on mahdollista, kun Vaasassa haluaa tanssia pitää ajaa Lapualle lavalle, Seinäjoelle ravintolaan tai Härmän Kuntokeskukseen?

Tuohon en osaa vastata mutta tänä viikonloppuna riittää kun ajaa Sulvalle.  Siellä on vanhanajan kiinnipitotanssit ja luulen, että lähetämme sieltä onlinekuvaa tai teen videon.  Tosin sen tietää vasta kun se hetki on kyseessä.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 14. 04. 2010 11:11
Pertti Salo kirjoitapa jokin juttu vaikkapa Järkkäriltä. jos mahdollista niin otetaan nuo ravintolatanssipaikat myöhemmin tai eri otsikon alla. Samoin kamaroudari, jolla varmaan on eniten muistoja tekstiä vain. Västervikin tanssilava on huhuissa kuuluisa antakaapa tietoa te, jotka oletta siellä käyneet.

Sellainenkin muisto tuli mieleen, kun 60-luvulla tuli naisten tanssit muotiin, niin olihan se mahtavaa kun sai vain istua ja odotella, kun naiset hakivat. Helppo oli valita , jos sama nainen haki useita kertoja. Metsolan Tuomon kanssa oli monta mukavaa kokemusta noilta ajoilta.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 14. 04. 2010 19:07
Palosaaren työväentalo on jäänyt vähän etäisemmäksi, koska siellä kävi hiukan vanhempaa porukkaa. siihen aikaan oli tapana, että miehet otti rohkaisua ennen kuin menivät sisälle. sisällä kahviossa sai ostaa pilsneriä, jolla saatiin pää pidettyä hiukan humalaisena. Jotkut jättivät taskunattinsa piiloon tanssipaikan ulkopuolelle ja kävivät tanssien välillä hakemassa lisää rohkaisua.

Työväentalon vieressä oli Lemmenkuja, josta pitäisi saada omat tarinansa tänne. Lemmenkujalla sai ostaa pimeitä pulloja (taitaa olla outo termi monelle). Kerran uuden vuoden aattona olimme ystäväni kanssa käymässä lemmenkujan "alkossa". Juoman maksettuamme emme päässeet ulos ,koska ovella vartioi valtava susikoira. kun isäntä oli saanut maistaa myymästään pullosta, väistyi susikoira oven edestä ja pääsimme poistumaan asunnosta. Juomiakin oli hiukan yli puoli pulloa jäljellä. Lintusen Isto muitaa tämän episodin nuorten miesten elämästä hyvin. Loppuilta työväentalolla meni aivan mahtavasti.

Viimeisen kerran olin työ väentalolla, kun Präntöön Pavarotti Sulo Kallio täytti tasa vuosia 60.
Lemmenkujan tarinat ovat sen verran ihmeellisiä, että olisi hyvä jos nykypolvikin saisi niistä kuulla.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: kamaroudari1 on 14. 04. 2010 20:08
Kesäisiä suosittuja tanssipaikkoja olivat myöskin Vestervik ja Puusaari. Puusaaresta mieleen on jäänyt kun sinne ei tullut sähköä. Vieläkin korvassa soi, kun Tiihosen Manu antaumuksella tunnelmalautoi megafoniin "Sua lemmin kuin järjetön mä oisin".
Vestervikiin mentiin joko bussilla tai polkupyörällä. Takaisintullessa usein rungolla istui tyttönen. Usein Vestuun orkesterina oli Roxy. Orkesteri jäseniä oli toimessa Strömbergillä, jotenka jouduin myös heidän juoksupojaksi, joka sittemmin johti musiikin pariin ja tanssisoittajaksi.
Vestervikin orkestereista muistuu mieleen Scandia, Avallon, Zamba, Arnolds tietenkin ja Maryso jonka viimeisellä Vestuun keikalla puolelta iltaa oli pystyssä enään kolme miestä.
Erään kerran, tanssimassa siellä ollessani, tuli ystäväni hanuristi HS luokseni ja kysyi (ruotsiksi).Hei hei.
Onko sulla viinaa? No, olihan mulla. Se oli kyllä tarkoitettu myöhenpään illalla saressa nautittavaksi.
Ystäni kysyi. Saanko juoda vähän aikaa? Ymmärtämättömyyttäni annoin. Klunk klunk klunk, salaman nopeasti oli tartuttava pulloon, jossa jo pohja paistoi.
Myöhemmin tanssit muuttuivat tappeluiksi, jotenka paikka suljettiin.

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 14. 04. 2010 21:09
No nyt päästiin asiaan kamaroudari innostui mukaan. Hienoa kuulla "kaiken kokeneelta" entisaikojen huveista.
Puusaari kiinnostaa. Missä ja millainen tanssilava?

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 16. 04. 2010 04:04
Tänään saamme nähdä livenä lavatanssitunnelmaa Sulvalta. Lajunen on siellä kuvausryhmineen. Toivottavasti lähetys onnistuu.

Lavatansseista kertovista vitseistä tulee mieleen. Tansseissa oli sellainen kirjoittamaton laki, ettei tyttö saanut kieltäytyä tanssiinkutsusta. Ainoastaan pojan liika humalatila oli hyväksyttävä syy. Joskus kuitenkin tyttö kieltäytyi. Silloin pojat saattoivat "kostaa" sillä tavalla, että joukon komein haki tyttöä tanssimaan ja jätti yhtä äkkiä tanssin kesken ja tytön nolona yksin keskelle lattiaa.

Vitseistä tulee mieleen, kun nuori finninaama haki vanhempaa kaunotarta tanssimaan, niin neitonen yritti keksiä hyvän syyn miksei mennyt tanssimaan.
- Anteeksi en tanssi lasten kanssa.
Johon pakit saanut nuori mies vastasi.
- Jaa, en tiennytkään, että neiti on raskaana.

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Heikki Lamminmäki on 16. 04. 2010 12:12
Puusaaren tanssilava toiminnasta vastasi Urheiluseura Vaasan Toverit ry.  Tanssiyleisö kuljetettiin veneellä kaupungin sisäsatamasta.  Omilla veneillä kulkevat pojat saivat tästä tieyhteyden puutteesta hyvän edun.  Olihan tytölle  helppo esittää  pyyntö yhteisestä kotimatkasta, kun voi esittää olevansa omalla veneellä matkassa.

Akseli Vetokannakselta joka tunnettiin nuoruudessa kovaksi pullon kallistelijaksi.  Tästä maineestaan huolimatta sai tytön jäämään Puusaareen kuhertelemaan kerrottuaan olevansa omalla veneellä matkassa.  Viimeinen kuljetus oli aikoja sitten lähtenyt. kun tyttö ja Akseli saapastelivat rantaan. Tyttö edellä ja Akseli hoippuen perässä.  Rannassa tytölle selkenee millaisella veneellä Akseli oli matkassa. 

Vene oli tasapohjainen ruuhi ja käsikäyttöinen, eli airot ja puutapi hankaimina.
Akseli otti viimeiset ryypyt pullosta ja ryhtyi soutamaan.  Muutaman sadan metrin päästä soutaja nukahti ruuhenpohjalle.  Tytön ei auttanut muu kuin ryhtyä itse soutamaan.  Saavuttiin noin tunnin kuluttua Gerbyn kalasatamaan. Tyttö maihin ja Akseli jatkoi uniaan aamun sarastukseen.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 16. 04. 2010 18:06
Heikki ei tainnut kirjoittaa tarinaansa aivan loppuun...
Ennen vanhaan, kun seksi oli nuorten miesten mielessä aina, muistuu mieleeni eräs tanssipaikka, jossa Mansikkamäki-niminen poika vei tytön miestenvessaan ja ovelle pantiin vartijat, jotka katsoivat ettei kukaan mene sisälle häiritsemään. Homma tuli hoidettua ja tanssi luisti kummaltakin. Paikka ja etunimi jääköön salaisuudeksi, ettei teksti joudu vääriin käsiin.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 16. 04. 2010 18:06
Tulipa seksistä vielä mieleen, kun Irwin oli laulamassa Etelä-Pohjanmaalla ( tämä osio ei siis kuulu Vaasaan), Ilta oli oikein vauhdikas ja Irwinkin pisti parastaan. Loppuillasta Irwin yllytti tanssivaa yleisöä ja laulaessaan kappaletta "Viuhahdus" yllytti Irwin naisväkeä sanomalla "Eiköhän tytöt nyt viuhahdeta oikein kunnolla". Ja uskokaa tai älkää niin eräs naisista riisui kaikki vaatteet, ainoastaan rintsikat jäi päälle. Tapio Rautavaara sanoisi: "Ja tämä tarina on tosi."
Epäilijöille minulla onvideopätkä tapahtumasta. Saisikohan Lajunen VHS kasetin sisällön tänne ja onko se tarpeellista.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: vaasalainen on 16. 04. 2010 19:07
Annettakoon anteeksi että tämä ei liity Vaasaan.  Tarina on kuitenkin senverran hyvä että se kannattaa kertoa.  Kuulin tarinan Laaksoharjun Karilta.  Ilpo Karisen yhtye oli joskus orkesterin alkuaikoina keikallea, sanotaan nyt vaikka Alajärvellä.

Tauolla pojat menivät puffettiin kahville ja ovella tuli vastaan tavallisen näköinen kaveri joka pyysi että saisi soittaa haitaria tauolla.  Lupa annettiin.  Kun Kari sitten palasi tauolta niin hän jähmettyi tanssisalin ovelle.  Mies oli todellinen virtuoosi ja soitti jotain klassista kappaletta, ei tangoa, eikä metsäkukkia.

Karin edessä seisoi kaksi maalaimullia, joista toinen kääntyi käveriaan päin ja sanoi painokkaasi:

-Tuollaaselta pitääs käret katkaasta.

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 23. 04. 2010 21:09
Otsake on hyvä.

Nyt on enää muistoja...
sillä tanssipaikkoja EI ole Vaasassa!

Monet menee Lapualle, Isoonkyröön, Seinäjoelle, Härmään...

Miten on mahdollista, että aikuisille EI ole tanssipaikkoja Vaasassa?

Vai onko? Kertokaa jos tiedätte.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 24. 04. 2010 07:07
Pertti Salo. Ilmeinen syy, että kaupungista ei löydy aikuisille tanssipaikkoja on se,että nykyään ei tanssi kiinnosta. Tosin ei ole nähty, jos joku yrittäjä tosissaan koittaisi saada sellaisen aikaan täällä Vaasassa.

Toisaalta täällä Asevelikylässä järjestetään kerran vuodessa siltatanssit ja niissä on väkeä 400-500, johtuen esiintyjistä. Eino Grönveti 600 ihmistä paikalle. Yksi syy on se, että tilaisuus on maksuton.

Vaasalaisten laiskuutta kuvaa 400 - vuotisjuhlissa oli torilla esiintymässä Jari Sillanpää , katsojia n. 70.

Sääli, ettei täällä Vaasassa paritanssi ei kiinnosta. Joutuu taas lähtemään Tangomarkkinoille Seinäjokea kannattamaan!!!
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 03. 05. 2010 19:07
Veikko Siltanen
Kyllä paritanssi kiinnostaa, jopa Vaasassakin:
Vaasalaiset menee henkilöautoilla ja busseilla Isoonkyröön, Maalahteen, Seinäjoelle, Härmään, Ilmajoelle, Lappajärvelle, Lapualle...
On omakohtaista kokemusta.
Jopa vaasalaiset tanssiseurat matkailevat tanssimaan maakuntaan!

Oi niitä aikoja, kun jonotettiin Centrumiin, Kanttikseen, Waskiaan...
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: venku1 on 03. 05. 2010 21:09
Ja me ilmeisesti vanhemmat jonotettiin Kulmaan, Cellaan, Villaan.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Heikki Lamminmäki on 04. 05. 2010 05:05
Meidän vielä vahemmanikäluokan aikana ei asiakkaiden jonotusta käytetty sisäänveto keinona.  Meillä oli jatkuva pöytävaraus Srampenilla, Enstissä ja Kulmassa.  Lavatanssi olivat silloin mennyttä aikaa.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: vaasalainen on 04. 05. 2010 07:07
Tunnettu vaasalainen violistI "Juippi" oli taas kerrän törttöillyt aamuyöstä kännipäissään ja saanut haavan otsaansa. 

Virkavalta tuli paikalle ja totesi Juipille että "sitä on näköjään kulma auki"

-Mitä, onko Kulman  vielä auki, totesi. Juippi.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Umpi Luuta on 04. 05. 2010 16:04
Luolamiehet eivät tanssi?
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 04. 05. 2010 20:08
Vaasalaisen tanssiseuran Rollingin lavatanssikurssia näytettiin tiistaina 4.5. Pohjanmaan uutisisssa.

Hyvältä näyttää, kun saadaan uusia paritanssiharrastajia maakunnan lavoille, kun Vaasassa EI ole enää tanssilavoja (eikä aikuisille myöskään tanssiravintoloita)

Kyllä Vaasassakin voisi menestyä tanssilava, kun useat lavat menestyvät maakunnassa.

Olisiko tässä seuraava hanke Vaasalle ja Mustasaarelle, sen jälkeen kun hevosile ja hevosmiehille-naisille saadaan asiat hoidettua kuntoon.

Pitäiskö tehdä aloite?
Kuka lähtee aloitteeseen mukaan?

"Tanssiminen sopii kaikenikäisille"
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Niiskutti on 04. 05. 2010 21:09
http://www.rantasipi.fi/hotellit/tropiclandia/ravintolat/fi_FI/esiintyjat/ (http://www.rantasipi.fi/hotellit/tropiclandia/ravintolat/fi_FI/esiintyjat/)

Eikö tonne voi mennä humppaamaan nykyisin? Kesällä hiljasta, mutta taas syksyn tullen saa laittaa jalalla koreesti...
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 05. 05. 2010 15:03
Niiskutti # 38

Kiitos vinkistä.
Surkealta näyttää Waskian esiintyjätarjonta!
Toukokuu - syyskuun 18. päivä: EI yhtään esiintyjää!

Samaan aikaan esimerkiksi Härmän Kuntokeskuksessa on yli 64 esiintyjää ja orkesteria.

Vaasalaisen pitää siis mennä "humppaamaan" maakuntaan.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 07. 05. 2010 07:07
Nyt Kaupunginrantaa kehittämään.
Idealuonnokset ovat esillä Kaupunkisuunnittelussa ja kaupungin internetsivuilla.

Antakaa palautetta 17.5. mennessä Kaupunkisuunnitteluun tai 14.5. mennessä:
kaisu.hynynen@ma-arkkitehdit.fi

Tämä liittyy aiheeseen, sillä ehdotan Kaupunginrantaan  tanssilavaa.

Lähettäkää tällläistä palautetta. niin saamme Vaasan Kaupunginrantaan tanssillavan.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 13. 09. 2010 11:11
Kirjoitin 5.5. : "Pitäisikö tehdä aloite?"
Tässä Se nyt on:

Tanssilava / Kesäteatteri Paratiisisaarelle.

Vaskiluodon penkereelle ja Kaupunginrantaan tehdään parhaillaan yleisuunnitelmaa.

Ehdotamme alueelle Monitoimitoteutuksena: Tanssilava / Kesäteatteri.

Sijainti Vaasan Vaskiluodon Paratiisisaarella Lemmenpolun varrella. "Paratiisisaaren Tanssilava". Rakennuspaikka voisi olla vanhan tenniskentän paikalla.

- Vaasan alueelta puuttuu suuren yleisön tanssipaikka
- tanssi on maailman paras liikuntalaji ja se sopii kaikenikäisille
- alueella on valmis parkkipaikka
- ehdotus lisää Wasalandian ja Tropiclandian vetovoimaa
- ehdotus vahvistaa Pohjanmaan Tanssin aluekeskusta


Pyydän aloitteeseen mahdollisimman paljon allekirjoituksia 20.9. mennessä.

Aloite viedään Vaasan kirjaamoon 22.9.

Ilmottautukaa:

pertti.salo@netikka.fi
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Harri Niskanen on 13. 09. 2010 12:12
Pertti Salon ehdotus on hyvä, mutta paikka on mielestäni väärä.
Jo aikoja sitten kaupunginvaltuutettu Erkki Teppo ehdotti Pohjalaisen yleisönosastossa olleessa kirjoituksessaan, että kesäteatteri ja tanssipaikka sijoitettaisiin Hietalahden puistoon, meren rannalle. Visiona oli, että Hietalahti olisi Vaasalle kuin Kaivopuisto Helsingille.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 24. 09. 2010 11:11
Tanssilava / Kesäteatteri -aloite jätettiin kaupungille 22.9.

Aoitteessa mukana mm. molemmat tanssiseurat.

Nimienkeruu on aloitettu ja lista luovutetaan kaupungille lähitulevaisuudessa.

Tähän mennessä nimiä on kertynyt useita kymmeniä.

Tanssiterveisin Pertti Salo
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 01. 10. 2010 12:12
Nimienkeruu on aloitettu myös internetissä, osoitteessa:

www.adressit.com/tanssilava
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 23. 11. 2010 10:10
Lautakunnat ovat antaneet pisteensä.

Vapaa-aikalautakunta:
Pitää ajatusta tanssilavan toteuttamisesta kannatettavana ja katsoo sen tukevan muita alueen vapaa-aika aktiviteetteja.

Kulttuurilautakunta:
Pitää aloitetta kannnatettavana ja esitettyä asiaa tarpeellisena. Esittää, että kaupunkisuunnittelu selvittää Vaskiluodon penkereen ja kaupunginrannan kaavatyön yhteydessä mahdollisuuksia sijoittaa tanssilava aloitteessa esitetylle paikalle ja että tanssilavan rakennusmahdollisuus huomioidaan kaavassa. Pitää lavatanssikulttuurin edistämistä Vaasassa erittäin tärkeänä. Esittää, että yhteiskäyttömahdollisuudet tanssilava- ja kesäteatteritoimintaan selvitetään
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 26. 11. 2010 09:09
Tanssilava / Kesäteatteri / Paratiisisaareen / Kuntalaisaloite on Kaupunginhallituksen esityslistalla 29.11.2010.

Onko tämä vaasalainen ennätys?:
5.5. tässä foorumissa esitetty Kuntalaisaloitteen jatko päätetään Kaupunginhallituksessa 29.11.2010.
Lienee ainakin vaasalainen.infon ennätys?

Kaikki kunnia tälle foorumille.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: vaasalainen on 26. 11. 2010 11:11
Aivan loistava ajatus tanssipaikasta ja kesäteaterista Paratiisisaareen. Voisiko tanssipaikka ja kesäteateri yhdistää fyysisesti saman rakennukseen?  En tiedä miten se tapahtuisi mutta aina sitä kannataa märehtiä.

Mitä muuten kuuluu "naapuriin" suunnitteilla olevalle keilahallille?

Ekä tässä pitäisi nyt ajatella että koko alue Wasalandisa mukaan lukien oteaan mukaan suunnitelmaan?
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 26. 11. 2010 12:12

Mitä muuten kuuluu "naapuriin" suunnitteilla olevalle keilahallille?

Keilahallille.  Tapaan käydä keilaamassa silloin tällöin.  Mihin on tulossa uusi keilahalli?
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 30. 12. 2010 11:11
Kaupunginhallitus päätti 29.11.2010:

Aloitetaan neuvottelut tanssilavatoiminnan harjoittamisen edellytyksistä, tanssilavan sijoituspaikasta sekä muiden toimintojen mahdollisesta sijoittamisesta tanssilavan yhteyteen.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: vaasalainen on 30. 12. 2010 12:12
Muistaakseni 2006 vasalaisillae kerrottiin, että Vaasan Vaskiluotoon vuonna 2008 valmistuvasta keilahallista eliBOWLANDIAsta tulee yksi Suomen suurimmista. 3550 neliön halliin piti tuleman  24 rataa.  Tällaista ei suunnitteluhetkellä ollut edes Helsingissä.

Sitten hanke vain kuivahti.  Vai onko se yhä elossa?
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Äippä on 06. 01. 2011 18:06
Ei Vaasassa ainakaan 70-80 lukujen vaihtees nuorille ollu ku nuoriska ja siellä niin tottavie kuppainen meininki, että pakko oli lähteä Åminneen tai Carpellaan, talvella Koivulahteen... Sepis oli kans aika karmee paikka. Aikusille oli Järjestö- ja Työväentaloo ja sitten Leppäkerttu ja kesällä siellä Vaskiluodos se Reimariko se oli? Laihialla käytiin joskus Hulmilla, Latosaaressa Lapualla..... Vaasa oli erittäin synkkä paikka nuorisolle....
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: AD on 06. 01. 2011 18:06
Jotkut rohkeat suomenkieliset kävivät mm. Skatilassakin,,,
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 08. 03. 2011 21:09
Tanssilava-Kesäteatteritiimi luovuttaa allekirjoitetut adressit Vaasan kaupungin Toimialajohtaja Christina Knookalalle Lavatanssin SM osakilpailussa 19.3. kello 14.50 Rantasipi Tropiclandia/Waskiassa.

Vielä ehtii allekirjoittaa: www.adressit.com/tanssilava

Lisätietoja Lavatanssin SM kilpailusta: www.suomenlavatanssicup.com

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 27. 04. 2011 11:11
16.3. perustimme Vaasan Paratiisi-Paradisen i Vasa yhdistyksen, jonka tavoitteena on tanssilava ja katettu kesäteatteri Vaskiluotoon. Lähde mukaan yhdistykseen; lähetä nimi ja osoite sähköpostilla: ari.hinttu@parmakeittiot.fi. Taloudenhoitaja lähettää 10 euron jäsenmaksulaskun sähköpostilla.
Tervetuloa. Suositelkaa myös muille.
Terveisin yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Salo.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 27. 04. 2011 14:02
En ole aivan varma onko tuollainen oikea lähestymistapa.

Muistan tapauksen 15-vuotta sitten.  Olin kiinnostununut radioamatööritoiminnasta ja tietysti hakeuduin radioamatöörien kerholle.  Yritin kysellä toiminnasta mutta tiedon saaminen oli erittäin hankalaa.  Mieliin jäi se, että ensimmäisenä minulle annettiin jäsenmaksulappu.  Pyörittelin sitä hetken kädessäni ja taisin yrittää antaa sitä takaisin, sanoen että olen vasta tutustumassa toimintaan mutta maksulappu jäi käteeni.  Kaiken muun olisin vielä sietänyt mutta kun tärkein oli saada jäsenmaksu enkä mitenkään ollut varma, että saisin minkäänlaista vastinetta tuolle maksulle  niin siinä kävi niin, etten koskaan liittynyt radioamatööreihin ja koko harrastus sen suhteen jäi kokematta.

Jos itse houkuttelisin joitakin jäseneksi niin en aivan ensimmäisenä tarjoaisi jäsenmaksukaavaketta.  Tai jos se on toiminnan kannalta välttämätön, eivätkä ihmiset muutoin voi auttaa niin sillon se pitäisi perustella, että maksaminen on ainut tapa ajaa asiaa eteenpäin.

Ei voi yleistää eivätkä kaikki ajattele kuten minä mutta mielestäni paras tapa tuhota hyvä hanke, on esittää ensimmäisenä maksulappu ja toimia juuri siten kuin tässä yllä on toimittu.

Järkyttävää.

Työvoima on kallista ja uskon, että meiltä löytyy paljon sellaisia jotka voisivat auttaa aivan ilmaiseksi omalla erikoisosaamisellaan.  Heitä tulisi ensisijaisesti houkutella ja tarjota sitten jäsenmaksua hyvin hyvin varovasti.

Yhden erikoisosaajan ilmainen työ on varmasti monen jäsenmaksun arvoinen ja siltikin häneltä luultavasti sen jäsenmaksun saa.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Henry Eklund on 27. 04. 2011 19:07
Samassa kubissa ollaan ollu eennen ja kuvallinen lupakorttikin kotistaa, no taitaa olla rajoitettu lupa millä meri VHF:aa saa käyttää. Niin suljettu kuppikunta että kuka sinne haluaisi. Sori lääkitus tekee mahdottomalsi kirkoittss järkevää kun näppäimia niiv paljon.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: vaasalainen on 28. 04. 2011 07:07
Aiheesta tänään vaasalaisia.info blogissa.  Lue tääältä:
http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/2477-Tanssilava-Vaskiluotoon.html
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Tapio Parkkari on 28. 04. 2011 16:04
Tämä on erityisesti Pertille ja Jussille.

Olin iltapäivällä kahvilla arkkitehtiystäväni Eeku Strahlin kanssa ja kysyin häneltä, olisiko mahdollista yhdistää perinteinen tanssilava ja kesäteatteri uudella tavalla? Voisiko katsomo laskea seinästä, katosta tai nousta lattiasta?

Kylllä vain, sanoi Eeku ja piirsi idean kirjeen nurkkaan.  Jälki oli sen verran heiveröistä että kerron idean sanoilla: 

Suunnikkaan muotoinen tanssilattia on jaettu pituussuunnassa kolmeen yhtä leveään alueeseen, joista keskimmäinen muodostaa varsinaisen kiinteän lattian eli teatterin näyttämön.

Lattian keskellä on 2x2 pylonia, joista kulkee vaijeri reunoilla oleviin kaistoihin, jotka voidaan nostaa vinssillä ylös.  Niiden alka paljastuu katsomon tuolit, jotka on konsruoitu niin että niiden selkänojat nousevat pystyyn.

Lopputuloksena on siis kaksipuolinen "anfiteatteri", jonka keaskellä on se varsinainen näyttämö.  Tällainen "kolmiulotteinen" ja  kahteen suuntaan toimiva näyttämö tarjoaa myös teatterille aivan uusia haasteita.

Jos vain toinen katsomon puolisko nostetaan ylös niin teatterin käytössä on lähes perinen näyttämö-

En osaa paremmin Eekun ideaa kertoa.  Jos idea kiinnostaa niin sen jatkokehittelystä kannattaa kysellä Eekulta.

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: kamaroudari1 on 28. 04. 2011 18:06
Tottahan tuo tanssilavahanke kiinnostaa entistä aktiivi tanssisoittajaa. Kun itse on saanut kokea tanssin kulta-ajan 1947 lähtien, ja sen silloisen merkityksen tanssiyleisölle, ja erityisesti soittajille, soisi kovasti tanssin suosion kasvavan. Tanssilava kasvattaa vaatimusta monipuolisempaan tanssimusiikin esittämiseen tulevilta soittajilta. Menestystä hankkeelle, ja paljon keikkoja tämänpäivän soittajille.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 29. 04. 2011 14:02
Kari Lajunen #55

Tervetuloa yhdistyksen jäseneksi.
Yleensä yhdistyksissä on jäsenmaksu, niin myös Vaasan Paratiisissa.
Jäsenet voivat vaikuttaa lopulliseen kesäteatteri+tanssilava-toteutukseen.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 29. 04. 2011 14:02
Kari Lajunen #55

Tervetuloa yhdistyksen jäseneksi.
Yleensä yhdistyksissä on jäsenmaksu, niin myös Vaasan Paratiisissa.
Jäsenet voivat vaikuttaa lopulliseen kesäteatteri+tanssilava-toteutukseen.

Kiitos mielenkiintoisesta tarjouksesta mutta tälläkertaa jätän sen käyttämättä.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 02. 05. 2011 12:12
Kari Lajunen # 55

Ei katettu kesäteatteri+tanssilava toteudu, jos etenemme "hyvin hyvin varovasti".

Päättäväisesti ja yhteistyöllä hanketta viedään eteenpäin...
Vaasan päättäjistä vapaa-aikalautakunnan, kulttuurilautakunnan ja kaupunginhallituksen kaikki 29 poliitikkoa ovat vahvasti meidän tavoitteiden takana.

Lisäksi on kerätty ja luovutettu kaupunginjohdolle yli tuhat nimeä aloitteen puolesta.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: belurisk on 02. 05. 2011 12:12
Kari Lajunen # 55

Ei katettu kesäteatteri+tanssilava toteudu, jos etenemme "hyvin hyvin varovasti".

Päättäväisesti ja yhteistyöllä hanketta viedään eteenpäin...
Vaasan päättäjistä vapaa-aikalautakunnan, kulttuurilautakunnan ja kaupunginhallituksen kaikki 29 poliitikkoa ovat vahvasti meidän tavoitteiden takana.

Lisäksi on kerätty ja luovutettu kaupunginjohdolle yli tuhat nimeä aloitteen puolesta.
On se nyt kumma ja h-tin sääli, jos tämä(-kään) hanke ei toteudu.
On tämä kaupunkimme osoittautunut varsinaiseksi "ihmelandiaksi".
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: ThorsHamR on 02. 05. 2011 17:05
Kari Lajunen # 55

Ei katettu kesäteatteri+tanssilava toteudu, jos etenemme "hyvin hyvin varovasti".

Päättäväisesti ja yhteistyöllä hanketta viedään eteenpäin...
Vaasan päättäjistä vapaa-aikalautakunnan, kulttuurilautakunnan ja kaupunginhallituksen kaikki 29 poliitikkoa ovat vahvasti meidän tavoitteiden takana.

Lisäksi on kerätty ja luovutettu kaupunginjohdolle yli tuhat nimeä aloitteen puolesta.
On se nyt kumma ja h-tin sääli, jos tämä(-kään) hanke ei toteudu.
On tämä kaupunkimme osoittautunut varsinaiseksi "ihmelandiaksi".

Enpä usko että tommosestakaa mitää tuu..on tää sen verran Anti-Artcity...Merellinen menehtyjä
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 25. 08. 2011 08:08
Tervetuloa kaikki vaasalaisesta tanssilavakulttuurista kiinnostuneet:

Vaasan Paratiisi-Paradiset i Vasa yhdistys järjestää 31.8.2011 kello 18.00 Hotelli Rantasipissä INFO- ja IDEAtilaisuuden.

Tavoitteena on Lavatanssit Paratiisisaarella kesäkaudella 2012.

Terveisin yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Salo
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Heikki Herja on 25. 08. 2011 09:09
Toivottavasti tanssilava (ja kesäteatteri) onnistuvat.  Itse muistan  vielä vanhan Elvan ja Hietsun lavan ja Järkkärin ja Palosaaren Työväentalon ja Tekun ja kauppiksen tanssit sekä tietysti Maximilliansin.

Kuinka voi olla että noistä ajoista ei ole kuin muistot?
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: kamaroudari1 on 25. 08. 2011 19:07
Pitääpä koettaa varata tilaisuus kuulemaanmenemiseen, onko asiasta tulossa jotain parempaakin kuin vain
l a v a tanssipaikka ??
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 24. 09. 2011 18:06
Tervetulao synnyttämään UUSI kulttuuri- ja liikuntatapahtuma 15.6.2012.

Vaasan Paratiisisaarelle: Lavatanssit, Beach Night Volley, Piknik-konsertti, Sailing, Karaoke...

Kokoonnumme Rantasipissä 29.9. kello 17.30
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 26. 10. 2011 19:07
Laulu Paratiisisaaren tanssilava-hankkeesta on tehty:
www.youtube.com, hakusanalla Tanssilava Vaasaan.

Liity facebook ryhmään:
http://fi-fi.facebook.com/pages/Vaasan-Paratiisi-Vasa-Paradisen/270438742968546

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 19. 03. 2012 09:09
Nyt SE on todellisuutta:

Kaupunginjohtaja nimesi (28.2.) työryhmän, jonka tehtävänä on mm. yhteensovittaa tanssilava- ja kesäteatteritoiminta samaan kokonaisuuteen, tehdä luonnos ja kustannusarvio, tehdä ehdotus rahoituksesta ja toteuttamisaikataulusta.

Tavoitteenamme on: "Suomen kaunein ja paras tanssilava sekä katettu kesäteatteri merenrantaan."

Liittykää yhdistyksemme toimintaan ja vaikuttakaa suunnitteluun.

Terveisin: vaasanparatiisi@gmail.com

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 03. 05. 2012 14:02
Tervetuloa kaikki siivous-risusavottaan Paratiisisaarelle sunnuntaina 6.5. kello 12.00 alkaen.

Tulkaa vanhalle tenniskentälle, josta aloitamme Vaasan Matkailukeskuksen rantojen siivouksen, jotta voimme järjestää 15.-16.6. Paratiisisaari Beach Party-kulttuuri-liikuntatapahtuman siistissä ympäristössä.

Kökkäterveisin Pertti Salo
puheenjohtaja
Vaasan Paratiisi ry
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: vaasalainen on 18. 06. 2012 05:05
Miten Paratiisisaaren lavatanssit onnistuivat?  Onko tilaisuudesta kuvia tai videota?  En nähnyt asiasta mitään mainosta ennen tapahtumaa.  Kävikö taas niin, että homeperseille ei kannata mitään järjestää? Olisi tärkeätä kuulla ja nähdä ja lukea.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 18. 06. 2012 07:07
Olisin ollut hyvinkin kiinnostunut ja tuonut asiaa julkiseksi mutta allaolevasta
kirjoitteluhistoriasta voitte huomata, että kun joku asia munataan niin se
munataan kunnolla.  Minulta meni kaikki mielenkiinto tukea hanketta.

Lainaus: Pertti Salo
Quote
16.3. perustimme Vaasan Paratiisi-Paradisen i Vasa yhdistyksen, jonka tavoitteena on tanssilava ja katettu kesäteatteri Vaskiluotoon. Lähde mukaan yhdistykseen; lähetä nimi ja osoite sähköpostilla: ari.hinttu@parmakeittiot.fi. Taloudenhoitaja lähettää 10 euron jäsenmaksulaskun sähköpostilla.
Tervetuloa. Suositelkaa myös muille.
Terveisin yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Salo.

Lainaan itseäni
Quote
Jos itse houkuttelisin joitakin jäseneksi niin en aivan ensimmäisenä tarjoaisi jäsenmaksukaavaketta.  Tai jos se on toiminnan kannalta välttämätön, eivätkä ihmiset muutoin voi auttaa niin sillon se pitäisi perustella, että maksaminen on ainut tapa ajaa asiaa eteenpäin.  

Allaoleva vastaaja ei ymmärrä sanaakaan mitä tarkoitan ja vastauksellaan munaa
ainakin oman mielenkiintoni ja tarjoaa ainoastaan jäsenmaksua.

Lainaus: Pertti Salo
Quote
Tervetuloa yhdistyksen jäseneksi.
Yleensä yhdistyksissä on jäsenmaksu, niin myös Vaasan Paratiisissa.
Jäsenet voivat vaikuttaa lopulliseen kesäteatteri+tanssilava-toteutukseen.

Luonnollisesti mielenkiintoni menettäneenä vastaan

Lainaan itseäni
Quote
Kiitos mielenkiintoisesta tarjouksesta mutta tälläkertaa jätän sen käyttämättä.

Allaolevasta jatkovastauksesta näkee ettei kirjoittaja tuonkaan jälkeen
ymmärrä ja alkaa puhua etenemisestä vaikka puhun jäsenmaksun esitystavasta.

Lainaus: Pertti Salo
Quote
Ei katettu kesäteatteri+tanssilava toteudu, jos etenemme "hyvin hyvin varovasti".

Tällaiset hankkeet kaipaavat julkisuutta mutta oma tarjoukseni munattiin.
Mitenkähän hanke nyt etenee?  Näyttää siltä, että hanke etenee hyvin hyvin
varovasti josko ollenkaan.

Lainaus: Pertti Salo
Quote
Vaasan Paratiisi-Paradiset i Vasa yhdistys järjestää 31.8.2011 kello 18.00 Hotelli Rantasipissä INFO- ja IDEAtilaisuuden.
Tervetulao synnyttämään UUSI kulttuuri- ja liikuntatapahtuma 15.6.2012.
Laulu Paratiisisaaren tanssilava-hankkeesta on tehty:
Liity facebook ryhmään:Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: vaasalainen on 18. 06. 2012 08:08
Yritin jättää viestin Vaasan Paratiisi facebook-sivun kautta, mutta se oli tehty niin vaikeaksi, että luovun kokonaan toivosta.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: vaasalainen on 18. 06. 2012 10:10
Paratiisisaaren tanssilavasta on olemassa myös laulu.  Kuuntele laulu ja katso video ja lue juttu blogista:

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/2989-Laulu_Paratiisisaaren_lavasta_Vaasa.html

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 22. 07. 2013 05:05
Kari Lajunen #73
"joku asia munataan niin se munataan kunnolla"
"Mitenkähän hanke nyt etenee? Näyttää siltä, että hanke etenee hyvin hyvin varovasti josko ollenkaan"

Kari mitä on "munattu"?
Hanke on edennyt ottaen huomioon viranhaltijoiden "kiireet": aloite tehtiin kaupungille 22.9.2010, johtaja Christina Knookala nimesi työryhmän 28.2.2012 (pykälä 20/2012, Dno 0/2000), kokoustettu kolme kertaa, seuraava kokous on 30.8.2013
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 22. 07. 2013 07:07
Kari Lajunen #73
"joku asia munataan niin se munataan kunnolla"
"Mitenkähän hanke nyt etenee? Näyttää siltä, että hanke etenee hyvin hyvin varovasti josko ollenkaan"

Kari mitä on "munattu"?
Hanke on edennyt ottaen huomioon viranhaltijoiden "kiireet": aloite tehtiin kaupungille 22.9.2010, johtaja Christina Knookala nimesi työryhmän 28.2.2012 (pykälä 20/2012, Dno 0/2000), kokoustettu kolme kertaa, seuraava kokous on 30.8.2013

Lue vain uudestaan sama.  http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=3201.msg112448#msg112448
Viittaan alkumetrien munaukseen jossa lähes ensimmäisenä tyrkytetään jäsenmaksua.  Sillä munataan moni vapaaehtoinen
auttaja joka mielellään auttaisi työpanoksella mutta karsastaan jäsenmaksuja.

Itse olisin mielelläni ollut mukana tuollaisessa hankkeen alullepanon auttamisessa eli silloin kun apua eniten tarvitaan,  mutta en enää jatkossa,  sillä tapaan auttaa ilmaiseksi monia tahoja.  Mutta en mielelläni maksa antamastani avusta.   Autan yleensä työpanoksella ja jos hanke on mielenkiintoinen, kuten tämä, niin teen siitä haastatteluvideon jossa hankkeen vetäjä voi tuoda asiaa esille täysin ilmaiseksi.  Ilmaiset auttavat kädet ovat usein se vaiken osa.  Niiden saanti on mielestäni munattu.

Eri jutto on sitten se, että jos vapaaehtoisia ilmaisia auttavia käsiä ei tarvita, niin silloin ei ole munattu niitä.  Yleensä niitä
tarvitaan aina.

Otetaan esimerkiksi vaikka tämä foorumi.  Jos täällä ei olisi vapaaehtoisia kirjoittajia, tällä ei olisi mitään virkaa.   Foorumikirjoittajat ovat tämän "tanssilavan" tanssijat sekä rakentajat.  Jos alussa olisi alettu keräämään  jäsenmaksua kirjoittajilta, niin
tuskin tätä olisi olemassa.  Ylläpitäjä järjestää etusivulle "orkesterin" mutta sekin tapahtuu vapaaehtoisvoimin ilmaiseksi.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Nasty on 22. 07. 2013 08:08
Tuntien herrojen kiireet, arvelen että hanke näkee päivävalon joskus vuosina 2020-2025.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Tapio Parkkari on 22. 07. 2013 09:09
Varttunemman väen tanssiharrastus on kovassa kasvussa ja myös nuoria kiinostaa perinteinen tanssilava. Kokokansan tanssilava Vaasan Paratiisisaareen lisäisi kaupungin imagoa. Toistan tässä jo moneen kertaan esitetyn idean, että samassa yhteydessä pitäisi olla myös kesäteatteri.  Ja mitä muuta
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Tapio Parkkari on 23. 07. 2013 07:07
http://www.youtube.com/v/7ii2_Y5YJLE

herkkoo11 ja kumppanit ovat teheet laulun Vaasaan joskus, ehkä kentien – tai ei sitten koskaan - tulevasta tanssilavasta.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Anna-Maija Salo on 23. 07. 2013 10:10
Onpa hieno taas tämäkin Herkkoo 11:n ja kumppanien laulu, sen musiikki ja videokuvat. Kiitos!

Paratiisisaaren kaltaista hiekkarantaa saisi entistettyä ympäri Sundominlahden, jos vaan jaksettaisiin. Kaislat  ensin  leikataan  vuosittain, syysmyrskyt huuhtovat liejun pois ja vanha hiekka- tai kallioranta paljastuu. Voin sanoa tämän nimimerkillä "Kokemusta on". Lisähiekalla voi herkistellä joitakin kohtia.

Koko Suvilahden rantaviiva alkaen asuntomessualueelta ja jatkuen Patteriniemeen on potentiaalista aluetta. Tulkaa vaikka katsomaan!
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: belurisk on 23. 07. 2013 13:01
Mistä herkkoon (vaasalaisen?) arvio aikataulusta siis, että KH ottanee kantaa hankkeeseen 2015-20? Onko todella jälleen näin? Esim. 6-8 vuotta käsittelyyn on pitkä aika.
Muualla kuudessa vuodessa saadaan paljonkin aikaan!

Ps. Miksi tämän otsikon alla kirjoitellaan Sundomin lahden kaislikoista keskittyen Suvilahteen?
Tällä foorumilla aiheen sivusta kirjoittaminen on muodostunut yleiseksi tavaksi.

Bert Lundström
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 24. 07. 2013 18:06
Tanssilava + katettu kesäteatteri hankkeen tähänastinen aikataulu on esitetty #76.

Mitään lukoonlyötyä aikataulua ei ole missään esitetty! ("2020-2025"?)

Työryhmä työskentelee...
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 24. 07. 2013 19:07
Minulla voisi olla ilmainen kiinalaistyttötanssiryhmä nostamaan fiilistä mutta ei kai sitä kaivata vaan ennemmin jäse nmaksuja.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 24. 07. 2013 20:08
Kari Lajunen se jaksaa piruilla samasta asiasta jatkuvasti?

Tanssilavahankkeessa ei tarvita "kiinalaistyttötanssiryhmää".
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: hartsa on 24. 07. 2013 23:11
Minulla on sellainen tanssipaikkamuisto että vanhempani kävivät Palosaaren työväentalolla tanssimassa 50-luvulta 80-luvulle, säännöllisesti joka lauantai-ilta. Välillä tuttavapariskuntien kanssa ja niillä juhlavammilla kerroilla varsinkin nuorempana isäukko tapasi ottaa mukaan taskumatin jossa oli puolukkamehulla jatkettua kirkasta viinaa.

"Kaikki" kävivät siellä. Joskus harvemmin kävivät myös Kotirannan työväentalolla. Ja puhuivatko välillä jostain Järjestötalostakin, olisiko ollut Palosaarella.

Lopettivat vasta kun jalat eivät enää kestäneet tanssimista. Toinen asui nuorena Palosaarella melkein työväentalon vieressä, toinen oli kotoisin Kotirannalta, eli tienoot olivat hyvin tuttuja.

Liekö tuo Palosaaren työväentalo enää edes olemassa siinä käytössä.
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: hartsa on 24. 07. 2013 23:11
tuplat...
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Kari Lajunen on 25. 07. 2013 05:05
http://www.youtube.com/watch?v=QGk-leIX1Fw
Kari Lajunen se jaksaa piruilla samasta asiasta jatkuvasti?

Tanssilavahankkeessa ei tarvita "kiinalaistyttötanssiryhmää".
Se ei ollut piruilua vaan avuntarjous joka jälleen munattiin.
Nyt se oli kuitenkin viimeinen avuntarjous
http://www.youtube.com/watch?v=QGk-leIX1Fw
Tämä eläkeläisryhmä otti apuni vastaan
Esitys toteutettiin Rauhankadulla olevassa Mamas ravintolassa

Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: köyhä jarrumies on 25. 07. 2013 09:09
Kari Lajunen se jaksaa piruilla samasta asiasta jatkuvasti?
Tanssilavahankkeessa ei tarvita "kiinalaistyttötanssiryhmää".
Se ei ollut piruilua vaan avuntarjous joka jälleen munattiin.

Ehdotus hyvä, mutta sen esitti väärä henkilö?
Title: Vs: Muistoja Vaasan tanssipaikoista
Post by: Pertti Salo on 01. 08. 2013 08:08
Torilla Taiteiden Yössä...
Vaasan Paratiisi ry & Rampin teltassa...

"Haku päällä": Lavatanssimahdollisuus; kaikille annetaan mahdollisuus olla hakupäällä ja hakea tanssimaan "miniparketilla".

"Haku päällä": Haemme uudelle tanssilavalle paikkaa Vaskiluodosta.

Ylioppilasteatteri Ramppi esiintyy: 18.30, 20.00, 21.15.