Vaasalaisia.info - keskustelut

Vaasa keskustelualue => Valtuuston tietoon => Topic started by: vaasalainen on 14. 09. 2009 11:11

Title: Club25
Post by: vaasalainen on 14. 09. 2009 11:11
Koska on oletettavissa että Club25:n siirtämisestä Matkahuollolta vapautuneisiin tilohin syntyy keskustelu, se käydään jatkossa täällä.
Title: Re: Club25
Post by: vaasalainen on 14. 09. 2009 11:11
Vaasassa on viime päivinä keskusteltu eräiden kaupunginvaltuutettujen tekemästä ehdotuksesta, jossa Matkahuollon tyhjilleen jäävä rakennus muutettaisiin rock-klubiksi.

Valtuutetut ovat pyytäneet musiikkiväkeä ottamaan kantaa ehdotukseen. Volume ry:n eli Vaasan uuden kulttuurin yhdistyksen hallitus seuraa hanketta innostuneena ja on nostanut tähän lausuntoon muutamia mielestään tärkeitä pointteja.

Hyvät puolet

Vanhan Matkahuollon sijainti keskustan kupeessa vilkkaiden pääväylien risteyksessä on erinomainen. Samassa kiinteistössä tai seinänaapurina ei ole asuntoja, joihin musiikki kantautuisi häiritsevästi.

Myös pohjaratkaisultaan (uloskäynnit, kantavat rakenteet, muokattavuus) tila soveltuisi hyvin musiikkiklubiksi.

Tilavaan kellariin voisi lisäksi sijoittaa bändien harjoittelutiloja tai vastaavaa musiikkiin liittyvää toimintaa. Rakennuksen yleiskunnon voidaan olettaa olevan tyydyttävä, sillä se on ollut jatkuvassa yrityskäytössä.

Ratkaistavat ongelmat

Kaksi kriittistä kysymystä nousee ylitse muiden: alueen uuden kauppakeskuksen rakentamisaikataulu ja remontoimiskustannukset.

Matkahuollon alueen kaavoitus ja suunnitelmat uudesta kauppakeskuksesta ovat jo melko pitkällä. Mielestämme musiikkitoiminta rakennuksessa kannattaa aloittaa vain, jos toiminta voidaan turvata useaksi vuodeksi eteenpäin. Kenenkään edun mukaista ei ole käyttää rahaa ja resursseja sellaisen tilan remontoimiseen, joka puretaan pian urakan valmistuttua.

Jotta uusi konserttipaikka tarjoaisi asiakkaille miellyttäviä keikkakokemuksia, tulee muun muassa ilmastoinnin, wc-tilojen ja ravintolapalvelujen olla kilpailukykyisellä tasolla.

Vapaaehtoistyöllä voidaan pienentää kunnostuskustannuksia, mutta haluamme muistuttaa, että kalliit lvi- ja sähköremontit eivät onnistu talkooporukalla. Samoin ääni-, valo- ja lavatekniikan rakenteiden suunnittelu tulee uskoa ammattilaisten käsiin.

Yhteenveto

Mikäli edellämainitut kysymykset ja joukko pienempiä yksityiskohtia ratkaistaan, Volume on kiinnostunut järjestämään tiloissa toimintaa. Vanha Matkahuolto on tähän mennessä selkeästi paras ehdokas uudeksi elävän musiikin keskukseksi Vaasassa.

Volumen puolelta lisätietoja antaa
Marko Perälä, 050-566 2683,
peralamarko@gmail.com
Title: Re: Club25
Post by: urban cowboy on 14. 09. 2009 11:11
Onhan se aivan käsittämätönsä että vaasalaiset joutuu meneen Seinäjoelle kuuntelemaan bändejä.  Sehän on aivan sama kuin jos Wasa Teatern siirrettäisiin Östermyyraan.
Title: Re: Club25
Post by: vaasalainen on 14. 09. 2009 13:01
En nyt halua olla setämäinen mutta olen kuitenkin.  Itse aikoinani puuhasin Vaasaan clubia nuorille ja näin syntyi Keltsu.  Tosin siihen meni niin monta vuotta että asia ei enää kiinnostanut kun se viimein satiin aikaiseksi.

Siis: ryhtykää kampanjoimaan: esittäkää kysymyksiä virkamiehille, valtuutetuille ja luottamusmiehille sekä ns. hyvämaisille kaupunkilaisille. Julkaiskaa ne täällä ja omilla sivuillanne.

Järjestäkää mielenosoituksia, solmikaa suhteita mediaan, painakaa ja levittäää tarroja, keksikää hyvä slogani, kuvatkaa ja dokuntoikaa nykyinen Club25 ja levittäkää tulos mahdollisimman laajalle, kerätkää tarkat tiedot nykyisistä treenikämpistä ja bändeista ja kertokaa tulokset jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

Tehkää jotain ja lopettakaa mamoilu.

Ja sitten se setämäisyys.  Kun minun faijani halusi aikoinaan pelata lätkää niin pojat ajoivat pakkasessa Onkilahden jäälle, pluukasivat itselleen kentän ja kolmen tunnin kuluttua ehtivät vielä pelata tunnin ennen kuin tuli pimeä.
Title: Re: Club25
Post by: marko on 14. 09. 2009 15:03
http://yle.fi/alueet/pohjanmaa/2009/09/volume_ry_kiinnostunut_vanhasta_linja-autoasemasta_1001013.html

asialle tehdään koko ajan. ja on tehty viimeiset kolme päviää. Emme siis seiso tumput suorina ja odota asioiden tapahtuvan. monet taustalla tapahtuvat asiat vain eivät tule koskaan julki tai näkyviksi. Mutta asia tuntuu olevan hyvinssä kantimissa nyt
Title: Re: Club25
Post by: Jazzbo on 15. 09. 2009 05:05
Kunnallisneuvos Raimo Rauhala torppaa tänään Pohjalaisessa Club25:n sijoittamisen Matkahuollon tiloihin:

-Vanhan linja-autoaseman täytyy saada nurin mahdollisimman pian.

Hän ei näe mitään mieltä sovitella rokkibändejä sinne kun lähtö olisi kuitenkin pian edessä, kirjoittaa Pohjalainen.

Rauhalan sanomisiin tulee suhtautua rauhallisesti.  Matkahuoltoa ei saa missään tapauksessa panna nurin ennen kuin on 101 % varma että Sponda rakentaa kauppakeaaskuksen paikalle.

Nuorten kannattaisi pyytää Rauhala uuden Club25:n kummisedäksi.  Rauhalan setä on valmis mihin tahansa saadakseen ääniä.

Jatkakaa ihmeessa taistelua.  Missään ei ole lopullisesti päätetty että Sponda tulee.

Itse pidän Spondan hankettta järjettömänä,  varsinkin jos Kondis toteutuu ja Halpa-Halli ja nykyinen Galleria Wasa yhdistyvät.
Title: Re: Club25
Post by: urban cowboy on 15. 09. 2009 11:11
Olen kovasti pohtinut tätä Club25 <> Matkahuolto asiaa ja tullut siihen tulokseen että pelkkä vaatimus saada Matkahuolto rokkikäyttöön on liian kapea.  Siihen eivät nykyiset vallassaolijat suostu.

Asiasta on tehtävä koko nuoren sukupolven oma juttu. Kaupunki, virkamiehet, valtuutetut ja luottamusmiehet on pantava vastakkain koko nykyisen nuoren ikäluokan kanssa.

Vain näin saadaan aikaan tarpeeksi liikettä.  Jos matkahuolto ei onnistu, niin vastustajien on kerrottava ja toteutettava vaihtoehto.

Vaasa on hoitanut nuoriensa tilantarpeen hirvittävän huonosti.  Sille on pantava stoppi.  NYT!
Title: Re: Club25
Post by: marko on 15. 09. 2009 15:03
Sellainen oikaisu nyt asiaan, että rockväki, tahi volume ei tilaa ole vaatinut tai pyytänyt. Vaan sitä on meille tarjottu nimen omaan päättäjien suunnalta. Koko idea on lähtöisin akselilta Osala - Wägar jotka ovat tuoneet ehdotuksensa ilmi ja siihen on sitten moni muukin ottanut kantaa.

eli aloite tulee nimen omaan kaupunginhallituksen jäseneltä ja kaupungin valtuutettujen suunnalta. tämä on syytä muistaa. Meitä, volumea, asia alkoi kiinnostamaan ja omat tutkimukset asian suhteen tehty. Ja todettu, että joidenkin ehtojen täytyttyä siinä voitaisiin pyörittää toimintaa järkevästi. Noi ehdot liittyy muutamiin käytännön asioihin, eikä ne ole kovinkaan suuria ja lista on pienentynyt huomattavasti ajan kuluessa. Volume on kiinnostunut tilasta ja haluaa sen käyttöön mikäli siinä saa olla useamman vuoden, kuten aikaisemmin olemme ottaneet kantaa.

Remonttikustannukset on isoin rahallinen menoerä, jota voi talkootyöllä laskea huomattavasti. Kaikki tahot myös tiedostavat että tämä on väliaikainen ratkaisu, mutta olisi edes sen ajan meillä sitten aktiivista toimintaa joka varmasti rikastuttaisi vaasalaista musiikkielämää.
Title: Re: Club25
Post by: Klaus Berg on 15. 09. 2009 21:09
Purkurahat on jo maksettu.
Turha elätellä toivoa. Nurin se menee.

Shit happens
Title: Re: Club25
Post by: Timo Rintamäki on 15. 09. 2009 21:09
Tulee Vaasan isoin parkkipaikka.
Title: Re: Club25
Post by: Timo Rintamäki on 15. 09. 2009 21:09
"Vaasan kaupunginhallitus on valinnut kolmen ehdokkaan joukosta kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj:n kumppanikseen jatkokehittämään Vaasan käytöstä poistuvan linja-autoaseman paikalle kaavailtua kauppakeskusta. Tavoitteena on, että Sponda ja Vaasan kaupunki suunnittelevat ja kaavoittavat yhteistyössä tontin kauppakeskusta varten. Kaavoitusprosessin jälkeen Sponda ja kaupunki sopivat kaavoitettavan tontin kaupasta.

Tontille tavoitellaan n. 40 000 m²:n rakennusoikeutta sekä lisäksi noin 1 000 autopaikkaa. Kauppakeskus valmistuu aikaisintaan vuonna 2010."

http://www.sponda.fi (http://www.sponda.fi/www/Suomeksi/Media/Tiedotteet/2007.iw3?showlocation=3647dd7a-d226-4669-beb9-100369f81e55&newsID=b99b10bb-abd3-43bb-839c-f86393afc082)

Mitähän tien toisella puolella olevan K-raudan entisille tiloille tapahtuu. K-raudan vuokrasopimus kuulemma menee umpeen. Onkohan tiloihin tiedossa uusi vuokralainen.

"Parhaillaan SRV urakoi K-Raudalle myymälätiloja Vaasan Klemettilään. Vaasan K-Raudan myymälätilat valmistuvat käyttöön lokakuussa 2009."

http://www.srv.fi (http://www.srv.fi/rakentaminen/referenssit/referenssi/id=11680427)
Title: Re: Club25
Post by: marko on 16. 09. 2009 03:03
sehän on tiedetty jo pitkään, että menee nurin. Nyt onkin kysymys siitä mitä siellä voi tehdä sen aikaa kun se on vielä pystyssä. Ei siihen ihan heti olla mitään rakentamassa. Jos rakentaminen viivästyy jokusen vuoden voi tilaa hyvinkin hyödyntää sen aikaa, ja siksi myös tämä projekti on alkanut.

Jotku tuntuvat uskovan että puskutraktorit on pihassa ihan heti, mutta toiset taasen uskoo siihen että saattaa mennä vielä monia vuosia että saadaan rakennus urakka käyntiin. Jos meneekin, sanotaan viisi-kuusi vuotta, ennenkuin sinne aletaan rakentamaan olisiko sitten parempi että tila on ollut tyhjillään vai se että sitä olisi käytetty johonkin joka olisi hyväksi mm vaasan imagolle, ja saattaisi joitain euroja tuoda kassaankin?
Title: Re: Club25
Post by: Jazzbo on 16. 09. 2009 06:06
markon näkemys on kiihkoton ja realistinen sitä voi vain kannattaa.

Tämänpäivän Pohjalainen kertoo palstan uutisessaan, että apulaiskaupunginjohtaja Kristiina Stenman selvittää voitaisiinko tila antaa rokkibändeille harjoitustilaksi.  Vuokran Vaasan talotoimelle maksaisi nuorisotoimi.

Aivan loistavaa, vaikka vanha patu Rauhala, haluaakin puskutraktorit paikalle. 

Vanha vaasalainen kertoi muuten eilen että ainakin vielä 60-luvun lopulla Rauhala oli kovasti nuorten asialla.  Järjesti tänne mm. M.A.Nummisen konsertin ja ymmärsi muutenkin nuoria.

Taisi kertojan mukaan olla peräti SAK:n paikallisjärjestön nuoriso-osaston pj.  Mihin on kadonnut nuorten ymmärtäminen?

Jos paikka saadaan nuorille suunnittelun ajaksi, niin samassa yhteydesä pitäisi varmistaa myös se että kaupunki onjatkossakin valmis avustamaan nuoriaan.
Title: Re: Club25
Post by: Besse R. Wisser on 17. 09. 2009 07:07
Ei rokkarit mitään treenikämppiä tarvitse.  Aina ne on jonkun kellarin löytäneet.  Sen sijaan raviradan ympärille pitää saada katettu mailin pituinen kavioura ja purjelentäjille katettu purjelentohalli.

Title: Re: Club25
Post by: Kari Lajunen on 17. 09. 2009 10:10
ja purjelentäjille katettu purjelentohalli.

Heh, Bisse on näköjään huumorimiehiä.  ;)
Title: Re: Club25
Post by: Niiskutti on 25. 09. 2009 13:01
Jaa-a, se on pakko lähteä autolla kohti Seinäjoen Rytmikorjaamoa katsastamaan Metsatöll, kun ei ne varmaan tuolta Virosta enää lähemmäksi Vaasaa tule.

http://www.youtube.com/watch?v=pHqRXJHiEOk

Title: Re: Club25
Post by: marko on 25. 09. 2009 18:06
Jos tämän hetken musiikkitoimintaa vertaa esim urheiluseuroihin huomaa ongelmakohdat helposti. Jokainen urheiluseura pystyy harjoittelemaan edes kohtalaisissa tiloissa ja järjestämään tapahtumia (lue:otteluita) joista saavat rahaa toiminnan pyörittämiseen.

Nyt musiikki puolella tilanne on heikompi, tilat on mitä on ja missä sattuu. Yökerhot ovat ihan ok paikkoja bändeille. Tässä on kuitenkin ikäraja asiat sitten tiellä. Lisäksi ravintolat tekevät hommalla erilailla rahaa kuin esimerkiksi elävän musiikin yhdistykset. Näissä yhdistyksissä annetaan uusille ja kokemattomillekkin bändeille mahdollisuuksia esiintyä ja opetella omaa toimintaa. ei yökerhot ota tuntematonta bändiäkeikalle, sehän olisi huonoa bisnestä. Ei se tuo väkeä riittävästi paikalle ja enemmänkin karkoittaa.

Jalkapallossa ja lätkässä harjoitellaan itse pelejä varten ja mahdollisesti myös tulevaa ammattia varten. Sama pätee soittajiinkin. Nyt vaan pystytään harjoittelemaan, mutta tärkein osa eli keikat uupuu. Ja ilman keikkoja on vaikea päästä omassa harrastuksessa (josta voi tulla myös ammatti) eteenpäin.

Kyllä vireä kulttuuritoiminta myös on kaupungin imagolle tärkeää. Silloinhan kaupunki saa "ilmaista" mainosta kun bändit ilmoittelisivat olevansa vaasasta ja siellä on asiat hyvin. Tai keikkakalentereissa kerrotaan että vaasassa on keikka. Myöhemmin bändit muistelevat haastatteluissa että olipas siellä vaasassa kiva vetää täysille tuville... tämä siis jos olisi tälläistä toimintaa.

Kaikki eivät urheile, jotku harrastaa kirjallisuutta jotkut musiikkia. Soittaminen on myös yllättävän fyysistä hommaa, ei reilun tunnin keikkaa voi vetää satalasissa jos kunto ei ole kunnossa. Musiikilla on myös terapeuttisia vaikutuksia, siinä saa purettua omia fiiliksia johonkin muotoon, sen ulostaminen treenikämpällä tai ihmisille keikoilla saa aikaan hyviä fiiliksiä.

Samoin kuin otteluilla joita järjestää sportti tai esim vepsu on musiikki tapahtumilla työllistäviä vaikutuksia. lipunmyyjiä, järjestyksenvalvojia, mahdollisesti ravintolatyöntekijöitä, narikkaihmisiä, siivoojia, julisteiden levittäjiä jne jne tarvitaan. Siellä myös tarvitaan vapaaehtoisväkeä, ja monille nuorille tämä voi olla hyvä paikka löytää itseään ja opetella vastuunottamista itselle mielekkäässä ympäristössä.

Joskus tuntuu siltä, koska muusikoiden keskuudesta on noussut vähän politikkoja vaasassa on tämä kulttuuriala jäänyt "unohduksiin". Kyllä noi isot urheiluseurat osaa lobbaamisen jalontaidon ja heidän toimintansa nähdään muutenkin mielekkäänä, sinne siis laitetaan veronmaksajien rahaa myös. Miksi musiikkikulttuuri, kun puhutaan vaikka rockiväestä, on jäänyt oman onnensa nojaan? Kyllä meillä teatterit pyörii, niitä on jopa kolme, ja oopperakin saa avustuksia, miksi siis ei rockiväki voisi saada omaa siivuaan? Puhutaan moniin näihin verratuna todella pienistä summista loppujenlopuksi, ja monta euroa saadaan säästettyä kun talkoovoimilla varmasti saadaan asioita aikaiseksi.

Hyvä muistaa myös, että bändi joka saa menestystä luo samalla itselleen työpaikkoja ja siten verotuloja. Eräs vaasalainen bändi teki jopa levy-yhtiön jonka kautta jokunen euro on varmasti tullut vaasankin kirstuun.

Rockwerstaan remontti on mahtava asia ja hieno askel kohti parempaa tulevaisuutta. Onko sillä merkitystä, mutta se alkaa olemaan oman alansa historiallisia rakennuksia. Siitä on hyvä rakentaa toimintaa eteenpäin, tosin se on vain yksi pieni palanen.

Hyvää syksyä kaikille ja tavataan keikoilla. Tutustukaa www.volume.fi
Title: Re: Club25
Post by: Niiskutti on 25. 09. 2009 22:10
Juuri kotiuduin Seinäjoelta. Täytyy sanoa että melkein suu auki tuijotin ympärilleni kun kävelin sisälle... Minä kun en ole koskaan Club25:sta kummemmassa paikassa käynyt keikalla. Kun eihän täällä muutakaan ole ollut.

Rytmikorjaamolla järjestetään tässä Levymessutkin, jotka ovat saaneet Vaasassa ihan hyvän suosion, saa nähdä siirtyvätkö nekin tulevaisuudessa naapurikuntaan, kun puitteet ovat paremmat.

Jollei tätä musiikkipuolta saada ajoissa kuntoon, pakkaan tavarani ja muutan sinne missä ruoho tällä saralla on vehreämpää... varmaan helpompi näin.

Ihan vaan valtuustolle tiedoksi...
Title: Re: Club25
Post by: Marko Heinonen on 26. 09. 2009 08:08
Juuri kotiuduin Seinäjoelta. Täytyy sanoa että melkein suu auki tuijotin ympärilleni kun kävelin sisälle... Minä kun en ole koskaan Club25:sta kummemmassa paikassa käynyt keikalla. Kun eihän täällä muutakaan ole ollut.

Rytmikorjaamolla järjestetään tässä Levymessutkin, jotka ovat saaneet Vaasassa ihan hyvän suosion, saa nähdä siirtyvätkö nekin tulevaisuudessa naapurikuntaan, kun puitteet ovat paremmat.

Jollei tätä musiikkipuolta saada ajoissa kuntoon, pakkaan tavarani ja muutan sinne missä ruoho tällä saralla on vehreämpää... varmaan helpompi näin.

Ihan vaan valtuustolle tiedoksi...

Tässä yhteydessä muistuttaisin kuitenkin, että Selmulla operoidaan pitkälti provinssin luomalla pääomalla, ja pitkällä yhteistyöllä kaupungin kanssa. Ns. aktiiviporukalla on ollut huomattavasti helpompi operoida, kun käyttevissä on ollut omaakin pääomaa. Vaasassakin oli melko aktiivinen meininki kun verstasta remontoitiin talkooporukalla, muistan kun itse ruuvailin kylttejä Club 25:n "lipalle". Kaupunkihan oli talkoissa mukana isostikkin Puten isännöimän pyöräverstaan kautta, mutta velmun omalla aktiiviporukalla oli iso rooli. Loppuaikojen welmu olikin sitten jotain ihan muuta... ei ihme että luottamus meni.  Nyt alkaa Volumella olla taas homma hanskassa, ja asioita kehitellään tietyllä maltilla ja realistisesti.   
Title: Re: Club25
Post by: marko on 26. 09. 2009 08:08
Vertauksilta seinäjoen suuntaan ei voi välttyä, mutta tietty realismi on syytä ottaa huomioon. Kuten kaimani tuossa yllä otti esille, provinssirock auttaa heitä rahallisesti paljon. Sen lisäksi pitkät perinteet ja maltillinen työ asioiden eteen.

Vaasassa meillä on pitkät perinteet, asiat menivät vain jossain välissä sivuraitelle ja ehkä kaikki oli tyytyväisiä kun oli rockwerstas ja club25, kun kriisejä tuli niistä ei ihan omin avuin aina selvinnyt, ja viimeinen kriisi sitten kaatoikin koko homman. Ajan kanssa homma olisi ainakin clubilla kaatunut omaan mahdottomuuteen. Liian pieni ja olisi vaatinut suhteettoman paljon rahaa sen kunnostamiseen. Se ei olisi välttämättä kannattanut, ellei tilaa olisi saatu saneerattua isommaksi ja enemmän ihmisiä vetäväksi.

Tavallaan ollaan nyt taas alussa. Hommaa rakennetaan nyt taas uudestaan. Jäljellä on sentään rockwerstas, kaikesta siitä mitä on joskus ollut. Mutta ei saa unohtaa sitä, että meillä on nyt vaasassa ritz ja doopoppi. He tekevät omaa juttuansa ja vievät asioita eteenpäin. Silti vaasaan kaivataan ja tarvitaan kunnon puitteet omaava tila konserttien järjestämiseen. Aikaisemmassa kirjoituksessa listailinkin syitä miksi.

Volume maksaa aika kovaa hintaa välillä siitä epäluottamuksesta joka welmun ja kaupungin välille oli jossain vaiheessa syntynyt. Ei kaikki potentiaalisista asikkaistakaan purematta niellyt, monille welmu on se ainoa oikea edelleenkin. Hyvä niin, teki welmu myös ajan saatossa paljon hyvää, enemmän kuin pahaa. Harmi jos welmun ylle jää epäonnistumisen haamu joka jättää alleen sen kaiken hyvä työn mitä siellä on tehty. Osin volumen on ollut helppo jatkaa työtä, osin ei.

Edetään rauhassa ja maltilla. Toki omat tilat vaikka nyt tuolta matkahuollolta kiinnostaa, mutta ei mihin hintaan hyvänsä. Jos tietyt asiat kohtaa muuttuu haave realismiksi ja se on toteuttamiskelpoinen asia.
Paljon on hallitus tehnyt töitä ja välillä kaikille tullut suhteettoman pitkiäkin päiviä, palkitsevaa onkin nähdä monta sataa ihmistä keikoilla ja kuulla hyvää palautetta. Kritiikkiä täytyy olla, mutta perusteltua, se vie eteenpäin ja kehittää toimintaa.

jotain kertoo se että tähän asti syksyllä meillä on ollut kaksi tilaisuutta ja yli 350 ihmistä käynyt niissä.
Title: Re: Club25
Post by: kamaroudari1 on 26. 09. 2009 15:03
Aikoinaan olivat soittajat merkittäviä veronmaksajia. Ainakin 50 luvulla verottajan mielestä. He kun saattoivat vaatia veroilmoituksen selvitystäydennykseen tiedot missä olit ja mitä teit sinä ja sinä lauantaina. Olipa sitten kyseessä vaikkapa rukouslauantai.
Title: Re: Club25
Post by: Niiskutti on 08. 02. 2010 10:10
Joku ehdotti pohjalaisessa taannoin euromarkettia palloiluhalliksi, mutta jäin miettimään voisiko siitä olla rokkitaloksi? Lääniä siinä ainakin on, että ei jäisi pieneksi.

Vai onko siihen jo tulossa jotain muuta, vai onko se vaan jo alunalkaen huonompi vaihtoehto kuin matkahuolto?
Title: Re: Club25
Post by: Marko Heinonen on 08. 02. 2010 11:11
Joku ehdotti pohjalaisessa taannoin euromarkettia palloiluhalliksi, mutta jäin miettimään voisiko siitä olla rokkitaloksi? Lääniä siinä ainakin on, että ei jäisi pieneksi.

Vai onko siihen jo tulossa jotain muuta, vai onko se vaan jo alunalkaen huonompi vaihtoehto kuin matkahuolto?

Varmaan suurin ongelma on se, että kaupunki ei omista kyseistä kiinteistöä. Ja tuskin sitä on edes ostaa ajateltu. Tuo matkahuollon talon tilanne selkeytyy toukokuun (vai kesäkuun?) lopussa, kun Sponda tekee päätöksensä, ottaako tontin vai ei. Eli on täysin mahdollista, että sekin vielä arvioidaan uudestaan.
Title: Re: Club25
Post by: Niiskutti on 08. 02. 2010 11:11
Tuskin sitä nyt on ajateltu ostaa, heitinpä vaan idean päästäni, saattoi olla huonokin idea.

Jaa että tässä odotellaan nyt sitten sellaisia päätöksiä. No, jäädään odottelemaan. Olishan tuo matkahuolto nyt paree paikka kun lähempänä keskustaakin.

Volumella on nyt kyllä hyvin ollut tapahtumia Vaasassa. Ihan jokamakuun, ja olis hyvä jos jostain löytyisi tila jossa järjestellä jatkossakin.

Kauppakeskuksille täällä ei mielestäni ole enempää tarvetta, kyllä noissa olemassaolevissakin jo rättiä on ihan tarpeeksi.
Title: Vs: Club25
Post by: vaasalainen on 03. 04. 2010 05:05
Jos viestiin ei ole vastattu 300 vrk., se poistuu automaattisesti.  Tämä on ainoa tapa säilyttää tärkeä viestiketju.
Title: Vs: Club25
Post by: vaasalainen on 03. 04. 2010 06:06
Jos viestiin ei ole vastattu 300 vrk., se poistuu automaattisesti.  Tämä on ainoa tapa säilyttää tärkeä viestiketju.
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 12. 05. 2010 18:06
Käväsinpäs Clubilla kuuntelemassa yläkouluikäisistä nuorista koostuvaa rokkikuoroa, jonka toiminta aloitettiin viime syksynä. Veti ihan sanattomaksi esitys oli ne niin loistavia, en voi muuta kuin sanoa, että kannattaa sankoin joukoin suunnistaa Rokkikoulun keväthässäkkään Clubille tässä toukokuun lopussa, kun nämä lahjakkaat nuoret esiintyvät seuraavan kerran.
Taitaa olla muutoinkin viimeisiä kertoja kun siellä soitetaan rokkia, luulisin ma.
Kamerastahan loppui akku, joten mitään "esiteltävää" ei nyt sitten saanut.
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 12. 05. 2010 23:11
http://www.youtube.com/watch?v=LCJr4mxX1VI (http://www.youtube.com/watch?v=LCJr4mxX1VI)

Tuon verran onnistuin tallentamaan kuvaa.... ihan raakana tulee teidän silmiinne...

Olen sitä mieltä että jonkinsorttinen klubi tänne kaupunkiin tarvitaan! Ja siellä rokkikoulun keväthässäkässä talo täyteen!
Title: Vs: Club25
Post by: vaasalainen on 03. 08. 2010 11:11
talteen
Title: Vs: Club25
Post by: Tero_22 on 29. 09. 2010 05:05
missäs vaiheessa uusi clubi/rokkiluola menee? kyllä pientä ihmistä närästää todellisen kulttipaikan purkaminen.... ja muutenkin tuntuu siltä että tässä pissitään silmään kaupunkilaisia lupaamalla uusia tiloja. luottamus kaupunginvaltuustoa kohtaan kun ei ole sitä mitä pitäisi..
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 01. 07. 2011 01:01
Noniin... hyvästit rokkiklubille on nyt sitten jätetty... harmittaa kun ei enempää keikkoja tullut aikanaan käytyä katsomassa...

http://www.youtube.com/watch?v=7Cg__w5pUdU (http://www.youtube.com/watch?v=7Cg__w5pUdU)

Aika aikaa kutakin sanotaan.Title: Vs: Club25
Post by: Marko Heinonen on 01. 07. 2011 11:11
Noniin... hyvästit rokkiklubille on nyt sitten jätetty... harmittaa kun ei enempää keikkoja tullut aikanaan käytyä katsomassa...

http://www.youtube.com/watch?v=7Cg__w5pUdU (http://www.youtube.com/watch?v=7Cg__w5pUdU)

Aika aikaa kutakin sanotaan.

Uuden "Club18" työnimellä kulkevan talon suunnittelu on täydessä käynnissä. Hankesuunnitelma on ilmeisesti valmis, koska näin siitä vilauksen alkuviikosta, kun kävin virastolla. En ole vielä tarkemmin papereihin perehtynyt, mutta kerron lisää kun kerkiän tutustumaan.
Asia tulee varmaan syksynmittaan myös Va-La:aan lausunto pyynnölle.
Tämä uusi on tarkoitus toteuttaa samalle tontille Rokki-werstaan kanssa.
Älkää surko Club25:n kohtaloa. Kiva paikka, jota olin itsekkin aikoinaan useasti remontoimassa, mutta auttamatta ränsistynyt, ja ennen kaikkea tila oli liian pieni (jo aivan alussa).
Ennen kovatkin bändit tekivät keikkoja näissä pienemmissä paikoissa, mutta enään pitkään aikaan se ei ole ollut mahdollista.
Eli uutta ja parempaa odotellessa.
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 01. 07. 2011 12:12
Eli uutta ja parempaa odotellessa.

Näin juuri... Kiva jos viitsit välillä infota, että missä mennään...
Title: Vs: Club25
Post by: vaasalainen on 01. 07. 2011 12:12
Taas kerran Niiskutti.  Ota kamera meassiin ja mene kysymään virkamiehiltä.  Mitä aikaisemmin mahadollisimman moni osallistuu suunnitteluun, sitä parempi lopputulos.  Tämähän tarjoaa mahdollisuudet huikealle videostorylle:
piirruspöydältä ensimmäiseen konserrttiin.


Title: Vs: Club25
Post by: Marko Heinonen on 07. 09. 2011 11:11
Eli uutta ja parempaa odotellessa.

Näin juuri... Kiva jos viitsit välillä infota, että missä mennään...

Hankesuunnitelma käväisi vala:n lausunnolla, ja keskustelimme melko paljon hankkeesta.
Annoimme muutamia kannanottoja lähinnä tilojen suunnitteluun, sekä yleisökapasiteettiin.
Tilan tarkempi suunnittelu tehdään myöhemmin, kun poikkeuslupa rakentamiselle saadaan.
Suunnitteluryhmään nimesimme vala:n edustajaksi Mötkyn.
Ja muistaakseni koko pytinki pitäisi olla valmis keväällä 2013.
Title: Vs: Club25
Post by: peili on 07. 09. 2011 19:07
Tuolla präntööllähän on saaressa tyhjä telakkarakennus, sinne vaan rokkarit häiritsemästä keskikaupungin rauhaa, klemettilähän on keskustan kasvusuunta ei sinne mitään rokkareita kaivata, ovat ennenkin siellä töhrineet kaiken mahdollisen.  Mansikkasaareellehan taas jotain suunnitellaan ja sielläkään ei ole asuntoja lähellä eikä tuukkaan ainakaan meren puolelle rakenna jos eivät sitten 30v päästä keksi tehdä sinne seuraavaa asuntomessualuetta täyttömaalle hirveällä rahasummallahan saa vaikka saaritontteja niinkuin suvilahden lutakkoonkin upotettiin miljoonia eikä rakennettu viereen kovalle maalle.
Title: Vs: Club25
Post by: Henry Eklund on 09. 09. 2011 11:11
Ei kannata raivata/siivota tilaa koska mansikkasaari siivotaan ja otetaan hyötykäyttöön jo 2084 juhlallisin menoin ja on rakennettu valmiiksi kun valitukset on käsitelty 2125 ja samalla uimaranta suljetaan kun potin puhdistamo ei kuntaliitosten takia riitä puhdistukseen.
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 01. 06. 2012 15:03
"Vaasan Klemettilään suunniteltuun Club 18:aan pitäisi sen valmistuttua mahtua noin 400 henkeä. 610 neliömetrin nuorten esiintymis- ja harjoitustila pitää sisällään noin 400 neliön esiintymissalin, jossa on lava ja katsomo."

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/club-18-n-kustannuksia-karsittu-kutistamalla-tiloja-1.1203523 (http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/club-18-n-kustannuksia-karsittu-kutistamalla-tiloja-1.1203523)

Club18 luonnos ja lisätietoa huomisessa (la 2.6.2012) paperipainoksessa.
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 12. 04. 2013 02:02
En löytäny parempaakaan aihetta:
Perjantai 12.4.2013 klo 03.43 (päivitetty klo 04.03)
"Vaasan keskustassa Raastuvankadulla palaa Club25-niminen kokoontumisliiketila.

Vaasan keskustassa on syttynyt varhain torstaina aamuyöllä tulipalo. Raastuvankadulla sijaitseva kaksikerroksinen liikerakennus on pelastuslaitoksen mukaan täyden palon vaiheessa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201304120034346_uu.shtml (http://www.iltalehti.fi/uutiset/201304120034346_uu.shtml)

Jääköhän mitään jäljelle?
Title: Vs: Club25
Post by: make on 12. 04. 2013 05:05
Ei valitettavasti mitään käyttökelpoista.
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 12. 04. 2013 05:05
Jep, viestin kirjoittamisen jälkeen alkoikin tulla internettiin kuvamateriaalia. Se siitä...
Title: Vs: Club25
Post by: Eikka on 12. 04. 2013 07:07
Hyvä kun keskusta uudistuu. Tilalle voisi rakentaa vaikka maahanmuuttocenterin. Ois lyhyt matka rewelliin.
Title: Vs: Club25
Post by: Risto Helin on 12. 04. 2013 07:07
Tuolle tontille on tulossa paikka mihin ei suomenkielisillä ole juuri asiaa, jos oikein muistan niin Folkhälsän rakentaa tuohon vanhuksille tarkoitetun talon.
Title: Vs: Club25
Post by: JM on 12. 04. 2013 07:07
Mystisesti paloi talo taas kun oli ilmeisesti muutama vuosi sitten vaihtanut omistajaa kaupungilta Skanskalle.

Samahan tapahtui Koulukadulla kun suojeltu rakennus paloi siellä muutama vuosi sitten ja nyt on kerrostaloa tulossa.

Kiitos kaikista legendaarisista vuosista Clubille. Mahtava esiintymispaikka ja unohtumattomat muistot jää monista keikoista vuosien varrelta.
Title: Vs: Club25
Post by: make on 12. 04. 2013 07:07
Taisi olla Skanskan kohde myös siinä seuraavassa korttelissa joku latorakennelma, joka oli suojeltujen listalla ja yhtäkkiä kaivinkone oli ilman lupaa hajottanut puolet ladosta.
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 12. 04. 2013 08:08
(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/IMG_6280.JPG)
Komeasti se vieläkin savuaa
Title: Vs: Club25
Post by: AD on 12. 04. 2013 08:08
Karilla on muuten kamera talviajassa,,
Tuolla muuten normielämästä vieraantuneita asustelee, on siellä varmaan lämmitetty.
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 12. 04. 2013 09:09
http://www.youtube.com/v/oVQzQ60V38s

Club-25 tulipalo

Viimeksi paikkaa hallinnoi Helmikuussa 2008 Vaasaan perustettu
 Volume - Vaasan Uuden Kulttuurin yhdistys.

Sitä ennen täällä isännöi Welmu eli Vaasan elävän musiikin yhdistys.

1. syyskuuta 1990 järjestettiin Club 25:n viralliset avajaiset.
 
Toiminnan loppuminen

1990-luvun puoltaväliä lähestyttäessä Welmun toiminta hiipui
vanhojen aktiivijäsenten perustaessa perheitä ja muuttaessa
pois Vaasasta. Syksyllä 1997 viimeinen perustajajäsen poistui
yhdistyksen hallituksesta. Viimeisinä vuosina Welmun toiminta
oli keskittynyt esiintymisien järjestämiseen nyt jo edesmenneen
Club 25:n tiloissa sekä Klemettilän Myllykadulla sijaitsevan
RockWerstaan harjoitustilojen vuokraamiseen. Viimeisimpiä
lisäyksiä oli Vaasan Kaupungin Nuoriso-osaston kanssa
yhteistyössä järjestettävä rokkikoulu.

Nykytilanne

Länsi-Suomen Verovirasto haki tammikuussa 2008 Vaasan Elävän
Musiikin Yhdistyksen konkurssiin. Yhdistysrekisterin tiedot
oli päivitetty viimeksi vuonna 1999. Vuonna 2004 nimi
vapautui rekisteristä
rekisterihallituksen todetessa yhdistyksen olevan toimimaton ja
vuodesta 2005 Welmu onkin ollut Viitasaaren elävän musiikin
yhdistys WELMU ry:n nimilyhenne. Vaasan vapaa-aikalautakunta
irtisanoi Club
25:n vuokrasopimuksen 1. elokuuta 2007.

Helmikuussa 2008 Vaasaan perustettiin Volume - Vaasan Uuden
Kulttuurin yhdistys (http://www.volume.fi/). Perustettu yhdistys
on ryhtynyt muun muassa hoitamaan niitä toimia, joita
vaasalainen Welmu hoiti, kuten orkestereiden harjoitustilojen
ylläpitämistä RockWerstaalla ja Club
25:lla järjestettävien rock-konserttien pyörittämistä.
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 12. 04. 2013 10:10
Karilla on muuten kamera talviajassa,,
Tuolla muuten normielämästä vieraantuneita asustelee, on siellä varmaan lämmitetty.

Mistä tiedät, että kamerani on talviajassa?  Se on kyllä talviajassa mutta mistä tiedät?

Miksen voisi olla siellä klo. 8:47?

Kerrankin palo palaa oikekaan aikaan (siis minun kannalta jotta pääsen paikalle) eli yöllä.  Jos se syttyisi nyt niin pääsen sinne korkeintaan huomenna sillä koko tämä päivä on ohjelmaa täynnä.   Yleensä palot syttyvät väärään aikaan.  Voin korkeintaan aikaistaa työmatkaa tai töiden jälkeen illalla tai Sunnuntaina kuvata.  Tänään se sopi aikatauluuni kuin tilauksesta.
Title: Vs: Club25
Post by: AD on 12. 04. 2013 10:10
Karilla on muuten kamera talviajassa,,
Tuolla muuten normielämästä vieraantuneita asustelee, on siellä varmaan lämmitetty.

Mistä tiedät, että kamerani on talviajassa?  Se on kyllä talviajassa mutta mistä tiedät?

Miksen voisi olla siellä klo. 8:47?
Et ollut siellä klo.8.47, silloin oli tilanne ihan toinen kuin kuvassasi
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 12. 04. 2013 10:10
Karilla on muuten kamera talviajassa,,
Tuolla muuten normielämästä vieraantuneita asustelee, on siellä varmaan lämmitetty.

Mistä tiedät, että kamerani on talviajassa?  Se on kyllä talviajassa mutta mistä tiedät?

Miksen voisi olla siellä klo. 8:47?
Et ollut siellä klo.8.47, silloin oli tilanne ihan toinen kuin kuvassasi

Etkä tapasi mukaan edes kännykällä sitte kuvannu mitään?

Tulipalovideot keräävät aina hyvin katsojia joten odotan innolla miten tämä kerää.  Vielä pitää kehua miten hyvään aikaan se paloi.  Minulla oli aikaa aamupalalla kopioida tekstiä jonka sitten luin palopaikalla.  Koskaan ei tällaista ole aiemmin sattunut.

Ylläpitäjälle videoni valmistuminen sattui huonoon aikaan sillä hän oli juuri kävelemässä ulos kun ilmoitin videosta ja tällaisten videoiden arvo on sen nopeudessa.
Title: Vs: Club25
Post by: AD on 12. 04. 2013 11:11
Karilla on muuten kamera talviajassa,,
Tuolla muuten normielämästä vieraantuneita asustelee, on siellä varmaan lämmitetty.

Mistä tiedät, että kamerani on talviajassa?  Se on kyllä talviajassa mutta mistä tiedät?

Miksen voisi olla siellä klo. 8:47?
Et ollut siellä klo.8.47, silloin oli tilanne ihan toinen kuin kuvassasi

Etkä tapasi mukaan edes kännykällä sitte kuvannu mitään?

Tulipalovideot keräävät aina hyvin katsojia joten odotan innolla miten tämä kerää.  Vielä pitää kehua miten hyvään aikaan se paloi.  Minulla oli aikaa aamupalalla kopioida tekstiä jonka sitten luin palopaikalla.  Koskaan ei tällaista ole aiemmin sattunut.

Ylläpitäjälle videoni valmistuminen sattui huonoon aikaan sillä hän oli juuri kävelemässä ulos kun ilmoitin videosta ja tällaisten videoiden arvo on sen nopeudessa.
Valitettavasti en ole löytänyt kännykästäni kameratoimintoa, Kari varmaan voi minua opastaa asiassa.
Kännykkä on Nokia 1600
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 12. 04. 2013 11:11

Valitettavasti en ole löytänyt kännykästäni kameratoimintoa, Kari varmaan voi minua opastaa asiassa.
Kännykkä on Nokia 1600

Järkyttävää.  Maksat kännykkäkamerasta muttet osaa käyttää.  Uskomatonta.
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 12. 04. 2013 12:12

Valitettavasti en ole löytänyt kännykästäni kameratoimintoa, Kari varmaan voi minua opastaa asiassa.
Kännykkä on Nokia 1600

Järkyttävää.  Maksat kännykkäkamerasta muttet osaa käyttää.  Uskomatonta.
No eihän tuossa mallissa ole koko kameraa... ei ihme ettei ole löytynyt...

Se on sitten ilmeisesti purettu sortumisvaaran vuoksi koko rakennus. Ei varmaan syttymissyy selviä koskaan. No, olihan siellä vanhoja sähköjohtoja, toistaiseksi tuntemattomasta syystä kärähti.

Löytyipä tälläinen uutinen på svenska:
http://svenska.yle.fi/artikel/2013/02/20/nya-anbud-pa-folkhalsanbygge-i-vasa (http://svenska.yle.fi/artikel/2013/02/20/nya-anbud-pa-folkhalsanbygge-i-vasa)

Kallistahan se on rämästä koittaa saada käyttökelpoista, kun kyseessä on suojeltu rakennus. Enää ei tarvitse miettiä sitäkään asiaa, vaan saadaan hieno Folkhälsantalo:
http://www.folkhalsan.fi/Web/Apps/News/NewsItem.aspx?id=9489&epslanguage=fi&item=11690 (http://www.folkhalsan.fi/Web/Apps/News/NewsItem.aspx?id=9489&epslanguage=fi&item=11690)
Sen varmaan kerkee vielä tän vuoden aikana saamaan pystyyn, niinku on suunniteltu.

Täytyy varmaan sitten aikanaan vanhoilla päivillään vaihtaa äidinkieli ruotsiksi, hankkia tuosta senioriasunto ja fiilistellä keinutuolissa miten samalla paikalla joskus rokki soi...
Title: Vs: Club25
Post by: AD on 12. 04. 2013 12:12

Valitettavasti en ole löytänyt kännykästäni kameratoimintoa, Kari varmaan voi minua opastaa asiassa.
Kännykkä on Nokia 1600

Järkyttävää.  Maksat kännykkäkamerasta muttet osaa käyttää.  Uskomatonta.
No eihän tuossa mallissa ole koko kameraa... ei ihme ettei ole löytynyt...


Täytyy varmaan sitten aikanaan vanhoilla päivillään vaihtaa äidinkieli ruotsiksi, hankkia tuosta senioriasunto ja fiilistellä keinutuolissa miten samalla paikalla joskus rokki soi...

No en mä moista ominaisuutta ole etsinyt, jekutinpa karia joka tarttui onkeen ja nappasia vielä siimankin.
Et ole aikeissa ostaa Kondiksesta senioriasuntoa?
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 12. 04. 2013 12:12

Valitettavasti en ole löytänyt kännykästäni kameratoimintoa, Kari varmaan voi minua opastaa asiassa.
Kännykkä on Nokia 1600

Järkyttävää.  Maksat kännykkäkamerasta muttet osaa käyttää.  Uskomatonta.
No eihän tuossa mallissa ole koko kameraa... ei ihme ettei ole löytynyt...


Täytyy varmaan sitten aikanaan vanhoilla päivillään vaihtaa äidinkieli ruotsiksi, hankkia tuosta senioriasunto ja fiilistellä keinutuolissa miten samalla paikalla joskus rokki soi...

No en mä moista ominaisuutta ole etsinyt, jekutinpa karia joka tarttui onkeen ja nappasia vielä siimankin.
Et ole aikeissa ostaa Kondiksesta senioriasuntoa?

Hyvä jekku mutta, että ostat kännykän ilman kameraa?  Sehän on aivan kuin potkisi autoa ja jokainen tietää ettei se ole järkevää.
Otetaan vielä huomioon, että olet itse ollut kameran edessä useastikin niin aivan käsittämätöntä.  Älä vaan sano, ettei kännykässäsi ole äänityslaitettakaan niin sitten jo alan miettiä, että onko autossasi edes vararengasta?  Sinula puuttuu niin ihmeelliset asiat.  Onneksi sinulla täällä käydessäsi on aina korvapuusteja mukana niin olen valmis ymmärtämään nuo muut epäkohdat.
Title: Vs: Club25
Post by: AD on 12. 04. 2013 13:01
Tämä nyt menee luokkaan OT
Minulle kännykkä on pelkkä puhelin, vihaan puhelinta, kasvokkain on asioiden hoito aina parasta.
Tekstiviestien lähettelyyn/vastaanottoon se myöskin toimii, inhoan viestien näpyttelyä.
En tiedä onko autoissani vararengasta ja jos on niissä ei ole ainakaan ilmaa, saatikka työkaluja renkaanvaihtoon.
Title: Vs: Club25
Post by: Pentti Suksi on 12. 04. 2013 13:01
Ostin puhelinen ja se oli älyvapaa. Ja toimii erinomaisesti. En tarvitse kameroita, en tee niillä yhtään mitään, ei ole tarvetta. Hyvin jo vuoden palvellut. Enempää en tarvitse.
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 12. 04. 2013 13:01
Miksei kukaan sano videosta mitään?  Mun mielestä se tuli hyvä.  Pihinä en ajanut autoa maksulliseen vaan se jäi Ajurinkatu 18 kohtaan eli 500 metrin päähän ja  Kävelin siis kilometrin tuon takia.  Mielestäni pieni vaiva vaikka sormet olivat kylmästä tunnottomat. 

Ylläpitäjä kehoitti sellaiseen valmiuteen, että "jos ufo laskeutuu niin sinulla on valmius tehdä siitä uutisvideo."  No nyt ei laskeutunut ufo mutta kukaan ei tiennyt koska tulee tuo tulipalo.  Minulla oli sellainen valmius.

Aamukahvia juodessa tulostin muutaman tiedon paperille ja sitten vaan luin ne palopaikalla.  Koko video tuli kahdessa tunnissa.
Mielestäni hyvä saavutus ja kaikkien monien aiempien videoiden kokemus käytettynä.
Title: Vs: Club25
Post by: Marko Heinonen on 12. 04. 2013 14:02
No joo, vähän kommenttia edellisiin.
Kävin aamulenkillä ennen ysiä katsomassa sammutustöitä, ja sitten vähän yllättäen menin duunin puolesta aitaamaan aluetta, kun kaivinkone tuli raivaustyöhön.
Muutamassa tunnissa kävi paikalla satoja ihmisä, ja moni napsi kuvia. Lisäksi muutama tv-kamera, ja lehtimiehet päälle.
Joten kyllä tuosta kuvaa ja ääntä jää aivan riittävästi historian kirjoittajille muistoksi.
Title: Vs: Club25
Post by: peili on 12. 04. 2013 14:02
Miksikhän nuorisolta  hävisi  keskustan suojapakka jossa saivat oleskella, nyt sitten saavat odotella parisen vuotta jotta uusi talo valnmistuu, joku jo ehti varoitella että käy vielä huonosti jos saavat oleskella sisällä,
Title: Vs: Club25
Post by: AD on 12. 04. 2013 14:02
Miksei kukaan sano videosta mitään?  Mun mielestä se tuli hyvä.  Pihinä en ajanut autoa maksulliseen vaan se jäi Ajurinkatu 18 kohtaan eli 500 metrin päähän ja  Kävelin siis kilometrin tuon takia.  Mielestäni pieni vaiva vaikka sormet olivat kylmästä tunnottomat. 

Ylläpitäjä kehoitti sellaiseen valmiuteen, että "jos ufo laskeutuu niin sinulla on valmius tehdä siitä uutisvideo."  No nyt ei laskeutunut ufo mutta kukaan ei tiennyt koska tulee tuo tulipalo.  Minulla oli sellainen valmius.

Aamukahvia juodessa tulostin muutaman tiedon paperille ja sitten vaan luin ne palopaikalla.  Koko video tuli kahdessa tunnissa.
Mielestäni hyvä saavutus ja kaikkien monien aiempien videoiden kokemus käytettynä.
Niin olithan sinä Kari jo aikeissa kirjoittaa viestiä topiikkiin ennen kuvaussessiotasi.
Se pysäköintipaikkavalintasi olikin sitten omaa tyhmyyttäsi, kyllä siellä oli pysäköintipaikkoja huomattavasti lähempänäkin, pitää vain osata käyttää luovaa ajattelua.
Se on huomiotavaa että olit sinällään aivan myöhässä paikalla, itsekin tiesin jo kaiken oleellisen aamuneljältä, silloin sinunkin olisi ollut aika lähteä reportteriksi pelipaikalla, ei aamupuuron jälkeen,,
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 12. 04. 2013 14:02
Miksikhän nuorisolta  hävisi  keskustan suojapakka jossa saivat oleskella, nyt sitten saavat odotella parisen vuotta jotta uusi talo valnmistuu, joku jo ehti varoitella että käy vielä huonosti jos saavat oleskella sisällä,

Ei kai tuolla ole pariin vuoteen ketään oleskellut... aikanaan oleskelin paljonkin. Joko Clubilla tai siinä puutalossa sijainneessa Yökahvila Telluksessa... Kävin hetki sitten katsomassa kun kuorma-autolla vietiin tiiliskiviä pois paikalta. Kaupunkimaisema muuttuu...
"Onneksi" ei kuitenkaan oltu vielä ehditty aloittaa korjaustöitä, ne kun oli määrä aloittaa jo tässä kuussa.
"http://yle.fi/uutiset/club25n_rakennusta_oli_tarkoitus_ryhtya_kunnostamaan_tassa_kuussa/6576503"

Se on huomiotavaa että olit sinällään aivan myöhässä paikalla, itsekin tiesin jo kaiken oleellisen aamuneljältä, silloin sinunkin olisi ollut aika lähteä reportteriksi pelipaikalla, ei aamupuuron jälkeen,,

Isäntä yritti paikalle seitsemän jälkeen, mutta ei oltu kuvausetäisyydelle päästetty.
Title: Vs: Club25
Post by: Timo Rintamäki on 12. 04. 2013 14:02
Hei mutta tämän tapahtuman valo etenee valonnopeudella avaruudessa. Jos saamme kaukoputken kiidätettyä valonnopeutta nopeammin tapahtuman edelle niin saamme kuvaa jo ennen kuin alkoi tapahtua.
Title: Vs: Club25
Post by: Niiskutti on 12. 04. 2013 23:11
Tässä meidän muistelot: http://www.youtube.com/watch?v=qPNavss4cV0 (http://www.youtube.com/watch?v=qPNavss4cV0)

Ja mitä löysin nopeasti materiaalia club 25:sta: http://www.youtube.com/playlist?list=PLpaC4o019FVoiU4kdds2TN9qvLrWgZXOO&feature=view_all (http://www.youtube.com/playlist?list=PLpaC4o019FVoiU4kdds2TN9qvLrWgZXOO&feature=view_all)
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 14. 04. 2013 08:08
Club 25 tulipalokuvia 12.4.2013 Kari Lajunen

(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/IMG_6277.JPG)
(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/IMG_6278.JPG)
(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/IMG_6279.JPG)
(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/IMG_6280.JPG)
(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/IMG_6284.JPG)
(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/IMG_6285.JPG)
(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/Sieppaa~5.JPG)
Kari Lajunen ja Risto Jalonen vieraineen Club-25 ovella Jalosen ja Rabbin videon näytöstilaisuudessa.
Title: Vs: Club25
Post by: kamaroudari1 on 14. 04. 2013 09:09
!960 luvun alussa, kun tuo rakennus oli vielä Pelastusarmeijan käytössä, osoitti ko yhdistys tarpeen edistyksestä. Rakensin saliin kiinteän äänentoistolaitteiston
(Geloso) joka oli tietääkseni ensimmäinen Vaasan kirkko- ja rukoushuonetiloissa.
Title: Vs: Club25
Post by: manteiro on 15. 04. 2013 10:10
Tuolle tontille on tulossa paikka mihin ei suomenkielisillä ole juuri asiaa, jos oikein muistan niin Folkhälsän rakentaa tuohon vanhuksille tarkoitetun talon.
Totta. Tuo iso alue Raastuvankadulta palokadulle asti on varattu Folkhälsanille, säätiölle, joka kerää liiketoimillaan verovapaasti mannaa vain pienen ruotsinkielisen vähemmistön hyväksi. Alueelle tulee säätiön rahoituksella vanhusten palvelutalon lisäksi senioreille suunnattava vuokratalo. Ja tietysti vuokrat verovapaita ja tietysti tarkoitettu vain ruotsinkielisille asukkaille/asiakkaille pitkin rantakaistaa (kielirasismiako?). Ja tietysti vuokra-avustukset koko yhteiskunnan kassasta.

Säätiö pyysi aikonaan toimelleen avustusta/osallitumista kaupungiltakin. Avustus/osallistuminen evättiin, onkohan nykyinen kaupunginjohto edelleen samaa mieltä?
Verovapaus on epätasa-arvoinen kilpailuetu, joka suosii erityisesti näitä miljoona-/miljardisäätiöitä.

J.K. Musisoijathan on siirretty jo ajat sitten Klemettilään.

Title: Vs: Club25
Post by: vaasalainen on 15. 04. 2013 13:01
(http://www.vaasalaisia.info/uploads/club25_takapiha.jpg)

Vaasalisen taiteilija Hannu Ojalan maalaus Club25 takapihasta.
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 15. 04. 2013 21:09
Club25 tänään
http://www.youtube.com/v/J7jJn0U8DlY
Ajoin siitä illalla ohitse ja liitän autoni kameran videon tähän.  Hidastin puoleen.
Title: Vs: Club25
Post by: caprera on 16. 04. 2013 07:07
Club25 tänään
http://www.youtube.com/v/J7jJn0U8DlY
Ajoin siitä illalla ohitse ja liitän autoni kameran videon tähän.  Hidastin puoleen.

Näitä videoitasi on aina mukava kritisoida, osin siksi, että itse sitä pyydät ja toisaalta katsojan on helpompi nähdä asioita mitä ei itselläsi tule kuvatessa mieleen.
Tälle pätkälle en heti sisällöllistä motiivia löydä mutta kaiketi tarkoituksena on kertoa, että sinulla on kojetauluun kiinnitettävä kamera autossasi.
Tämä tosin on tullut huomatuksi jo muutamaan kertaan.

Ikävintä tässä noin katsojan kantilta on se, ettet huomannut käyttää tuulilasinpyyhkimiä ennen saapumistasi Club25:n palopaikalle nuo pisarat tuulilasissa näyttävät tosi tyhmiltä.

Tietysti kysymyksessä voi olla myös se ettet tarkoituksellisesti tallentanut ohiajoa vaan ihan huviksesi laitoit sopivan pätkän saadaksesi jokapäiväisen videolulkaisukiintiösi täytettyä.
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 16. 04. 2013 07:07


Näitä videoitasi on aina mukava kritisoida, osin siksi, että itse sitä pyydät ja toisaalta katsojan on helpompi nähdä asioita mitä ei itselläsi tule kuvatessa mieleen.
Tälle pätkälle en heti sisällöllistä motiivia löydä mutta kaiketi tarkoituksena on kertoa, että sinulla on kojetauluun kiinnitettävä kamera autossasi.
Tämä tosin on tullut huomatuksi jo muutamaan kertaan.

Ikävintä tässä noin katsojan kantilta on se, ettet huomannut käyttää tuulilasinpyyhkimiä ennen saapumistasi Club25:n palopaikalle nuo pisarat tuulilasissa näyttävät tosi tyhmiltä.

Tietysti kysymyksessä voi olla myös se ettet tarkoituksellisesti tallentanut ohiajoa vaan ihan huviksesi laitoit sopivan pätkän saadaksesi jokapäiväisen videolulkaisukiintiösi täytettyä.

Kiitos palautteestasi.

Tulipalo on aina tragedia.  Tämä oli kohdistusvideo jolla odotettiin juuri antamaasi palautetta.

Videon sanoma.  Se on Club25:n tulipalo jota on tarkoitus (siis tarkoitus sillä se ei tarkoita, että se toteutuu) seurata tulipalosta siihen kun siinä on uusi rakennus.  Näitä ohiajovideoita tulee (jos suunnitelma pitää) noin 50 lisää kolmen vuoden ajalla sillä ohiajo
on helpoin mahdollinen seurantatapa eikä vaadi mitään muuta kuin ohiajon.  En aio pysähtyä kommentoimaan  tai edes kuvaamaan enää kadulle uudelleen ellei jotain todella merkittävää tapahdu.  Kerta riittää.

Kansalaisfoorumi on siitä metka, että se suo mahdollisuuden seurata videontekijän kuvauksia koko matkan ajan eikä vain
valmista  joka olisi siis vasta kolmen vuoden kuluttua.  Jos silloinkaan.  Tietäisit kuinka monta keskeneräistä projektia minulla on.
En tiedä itsekään mutta yli kymmenen.

Juri Kadarin tapaus on yksi mielenkiintoisimmista sillä sitä on päästy seuraamaan alusta asti ja siihen on tullut melkein kuukauden välein "päivityksiä."  Asian tekee entistä mielenkiintoisemmaksi se, että Helsigissä sattui lähes samanlainen tapaus.  Opettajan irtisanomiseen riitti lievä voimakeinojen käyttö.  Tästä minua on yllytetty tekemään video "Vaasa pistää paremmaksi sillä irtisanomiseen riitti häirikön seisottaminen luokan takana ilman voimakeinoja."  Otan tästä Juriin yhteyttä tänään.

Mutta myönnetään. että jos en saa parempaa kuvakulmaa  niin en jatkakaan tuota Club25 seurantaa.  Kokeilen ensi kerralla suunnata eri tavalla ja kuivaan lasin.

Samanlainen tarkoitus minulla oli seurata Koulukadun palon jälkeisiä tapahtumia.  Tein sen virheen, että uhrasin aivan liikaa
aikaa ja parkkeerasin auton ja kävelin kameran ja jalustan kanssa etsien hyvää kuvauspaikkaa.  Se oli näköjään liian rasittavaa sillä nyt huomaan, että olen unohtanut sen seurannan. 

Yritän saada ohiajovieon kerran kuukaudessa.  Koetan kohdistaa kameran paremmin ja vesipisarat pois.  Jos videota ei kuukaudessa tule niin toivoisin, että siitä muistutettaisiin koska ei se käytännösttä vaadi kuin ohiajon.

Ensikerralla kun kuvaan Edvin Hevonkosken puutöitä, luen mieleniinnolla palautteesi vaikkapa vesipisarasta linssissä
tai jalustasta tai vaikkapa kuvaajan kengistä.  Kaikenlainen palaute on tervetullut eikä sen aina tarvitse kohdistua edes
aiheeseen kuten tässä tapauksessa.

Kiitos vielä kertaalleen hyvästä palautteesta.
Title: Vs: Club25
Post by: caprera on 16. 04. 2013 08:08
Ensikerralla kun kuvaan Edvin Hevonkosken puutöitä, luen mieleniinnolla palautteesi vaikkapa vesipisarasta linssissä
tai jalustasta tai vaikkapa kuvaajan kengistä.  Kaikenlainen palaute on tervetullut eikä sen aina tarvitse kohdistua edes
aiheeseen kuten tässä tapauksessa.

Kiitos vielä kertaalleen hyvästä palautteesta.

Vaikka tässä näin vuolaasti kiittelet palautteesta paistaa siitä kuitenkin läpi pieni närkästymisesi, että noinkin mitättömästä asiasta kuin vesipisaroista pitää kirjoittaa.

Sitten kun teet videon Hevonkosken puutöistä niin pidä etukäteen huolta ettei linssissä ole vesipisaraa tai kuvaajan kengät näy kuvarajan reunamilla, horisonttikin voi olla valmiiksi suorassa, tälläiset pikkuasiat kun varnistat ennen kuvausta, niin silloin ei tule palautetta.

Kannattaa aina kuvatessa asettua katsojan asemaan ja kuvata niin kuin sen itse haluaist katsojana nähdä,
Viisi minuuttia yhtä ja samaa kuvaa on toivottoman pitkä aika joten kuvaa mahdollisimman paljon väliin leikattavia kuvia esim. haastattelupaikalla  ja sen ympäristössä, niillä on helppo elävöittää juttua ja sitä on mukavampi katsella.
Title: Vs: Club25
Post by: Kari Lajunen on 16. 04. 2013 09:09

Kannattaa aina kuvatessa asettua katsojan asemaan ja kuvata niin kuin sen itse haluaist katsojana nähdä,
Viisi minuuttia yhtä ja samaa kuvaa on toivottoman pitkä aika joten kuvaa mahdollisimman paljon väliin leikattavia kuvia esim. haastattelupaikalla  ja sen ympäristössä, niillä on helppo elävöittää juttua ja sitä on mukavampi katsella.

Aivan totta.  Näet näköjään himmentimenkin läpi.

http://www.youtube.com/v/pKnudhuKcTU

Tässä olen pyrkinyt korjaamaan kaikki esille tulleet.  Video on tänä aamulta ohiajona.  Eikö tämä ole parempi?
Title: Vs: Club25
Post by: vaasalainen on 16. 04. 2013 09:09
Tätä keskustelua on syytä jatkaa "uusi video-videotem-ketjussa".
Ylläpito
Title: Vs: Club25
Post by: manteiro on 04. 06. 2013 10:10
Arvotontti meni Club25:n mukana Rkp:läissäätiön hoteisiin!

Entäs Hietalahden Villan myynti sitten: Ehdotus myynnistä tuli oudolta kaksikolta, toinen kun oli perussuomalainen.

Pahasti kuitenkin kalskahtaa, että Hietalahden Villa ollaan myymässä jollekin rkp-säätiölle! Ettei vaan taas olisi käyty neuvotteluja sylttytehtaalla.

Näin ei saa tapahtua! Jos kaupunki luopuu helmestään, olisi perustettava vaikka SÄÄTIÖ pitämään rakennusta ja aluetta kunnossa. Sitä ei saa antaa minkään klikin haltuun!
VAASALAISET - NOUSKAA BARRIKADEILLE VILLAN PUOLESTA!
Title: Vs: Club25
Post by: Henry Eklund on 04. 06. 2013 11:11
Eiköhän tuon villan myynti ole jo sovittu sopuhintaan herrasaunan vilpolassa. Kansa ei vo enään mitään, antakaa ny ostaa tai sekin palaa.
Title: Vs: Club25
Post by: Risto Helin on 04. 06. 2013 11:11
En oikein usko , että olisi sovittu koska kyllä noista tehdään päätökset suuremassa porukassa ja kaikki suuresta porukasta eivät mahdu herrasaunan vilpolaan.
Title: Vs: Club25
Post by: make on 04. 06. 2013 11:11
Henry on oikeassa. Nykymenolla Villaa ei enää tulevaisuudessa ole. Rahaa ei ole ylläpitoon tai korjaamiseen. Ränsistyy vain samalla tavalla kuin moni muu kaupungin omistama vanha rakennnus.