Voi voi Belurisk, vaasalaista perinneruokaa on historian kuluessa vaikka kuinka paljon. Maineikkain on verimakkara, joka on kova artikkeli Tapolan mustanmakkaran kanssa. Entäs silakkakukko jota hylkeenpyytäjät panivat reppuunsa. Entä hylkeenliha, se on erittäin hyvää ja maukasta. Vaasasta on kotoisin salla, aladopi, keitetty kieli, puolukkasoppa, Voileipäkeitto, uunissa kypsytetyt silakat, suolasilakka, halstratut silakat, silakkapihvi, kapasilakat, leipäkeitto, leivän kastet, rössypotut, krapupernut, kryynimakkara, klapsakka, pylsyvelli, klimppisoppa, huituvelli, piimävelli, makiaisjuusto, riivinpuuro jäliruokana kaljakiisseli ja voholut, siirappikalja. Nämä on kaikki minulle tuttuja eikä tässä suinkaan tyhjentävästi sanottu.
Te muistelette jotain pulaikaa jolloin syötiin vaatimattomasti, mutta terveellisesti. Minulla on ollut sellainen
etuoikeus, että synkimpänä pula-aikanakin minun kodissani syötiin hyvin. Lisukkeena oli lakkahilloa, puolukkahilloa, metsäjänistä, pyytä jne. Täällä Vaasassa on erittäin runsas ruokaperinne. Sata vuotta sitten konsulinna Hartman tarjosi vierailleen 16 eri jäätelömallia.
Tuossa savukalan kohdalla kyllä yritetään huijata. Kalat kiertää kaksikertaa suomen ympäri sen ravintoloissa
ja sitten joku savustaa vanhoja kaloja ja pannaan kyltti: Tänään savustettu. Kyllä minä katson kun savukalaa ostan, että se on savustettu tuoreesta kalasta. Silloin se maistuukin hyvälle.