- Ottamatta kantaa itse äänestykseen, sanoisin, että varsinaisia hyvän ruoan paikkoja oli 80- luvulla
Vaasassa useita.
- Yhtenä vaikka Elite, jossa tarjoilija todella tarjoili ateriaan kuuluvat osiot jokaiselle erikseen
ja santsatakin sai. Eliten eväät olivat hinta laatusuhteeltaan täyteläisiä, sekä suosittuja.
- Varsinaisen rahvaan ruokapaikoissa pidettiin yllä kotiruoka perinnettä, sekä annosten riittävyyttä
varsinaiseen nälkään nähden ja joita oli myös erittelemättä useita ja jokaisella logoina
nk. omia bravuureita.
2000 lukua lähestyttäessä, sekä sen jälkeen, tuo nk. "taideruoka" syrjäytti elintason nousun myötä varsinaisen nälkään syömisen ja bravuurit painottuivat enemmänkin mainostettujen nk. teemojen,
sekä niiden tekijöiden luomusten ja raflaketjujen markkinointiin, mielikuva periaatteella.
- Tällä murroskaudella monen leuka loksahti alas, visuaalisempaan kulinarismiin totutellessa.
Moni etsii vieläkin nk. RUOKA PAIKKAA.
- Varsinaiset ruoka paikat, ovat nyttemmin joitakin paikkoja lukuun ottamatta, esim. Center Herkku,
muuttuneet pika syömäpaikoiksi, nk. villapipo päässä periaatteella, joista hinta laatusuhteiltaan taitaa
tänä päivänä ( myös liikevaihdollaan) olla kärkipäässä LINDA, sekä vastaavat ahmimiskeskukset
mm. RAX.
- Näissä paikoissa voi myös tavallaan nauttia. Siis hinnan kohtuullisuudesta, sekä täydestä vatsasta,
joskin Menyyn voi muistella yhden käden sormilla.
- Hyvää ruokaa, moni näitä laatu aikoja muisteleva, osaa ja voi tehdä nykyäänkin kotona,
joskin joku "Saarioisten väki" sitä välillä katkoo, velttoiluun yllyttämällä.