Vaasa keskustelualue > Vaasan sosiaalipalvelut

SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla

<< < (2/7) > >>

Urho:
Kyllä pääomaa tarvitaan, mutta oleellista on se kuka on isäntä. Tästä näyttää nyt mallia Kiina, Venäjä ja Etelä-Amerikan uudet vasemmistolaiset maat. Pääomaa on yksityistä, julkista ja nimensä mukaisesti sitä sitten hallitaan.

Toisaalta julkiselle sektorille tunkeutunut bisnesajattelu sitä eroa sumentaa. Kuten Vaasa konserni ja tulosajattelun noustessa ohi palveluita käyttävien edun.
Säästöjä haetaan yksityisissä yrityksissä isomman voiton ja osingon jaon kasvattamiseksi.

Julkisella sektorilla taas verotuksen, rakenteiden ja keventämiseksi tai yksityisen pääoman rakenteiden vahvistamiseen.

Raha pääoma kasvaa nyt koska teollisuus pääomalla on tavallaan tullut seinä vastaan. Samaten se tunkeutuu julkiselle sektorille ja tähän liittyy yksityistäminen. Kunnalliset palvelut tarjoaa yksityiselle pääomalle uusia bisnesapajia vanhojen kuihtuessa. Tässä nyt Sitrakin avustaa yksityisen pääoman siirtymistä uusille bisnesapajille.

Kun puhutaan kapitalismista ja köyhistä sen nyt näkee sokeakin, miten paljon kapitalismi on saanut köyhyyttä aikaan, eikä se tietenkään sen poistamiseen kykene.
Ei kapitalisti kykene köyhiä avustamaan koska osinkoa pitää maksaa rikkaille osakkaille.

Kapitalismi on nyt tiensä päässä se ei enää olisi esimerkiksi selvinnyt viimeisestä finassikriisistään ilman ”köyhien” veronmaksajain apua.

Kreikan työläiset eivät siihen suostuneet ja hyvä näin, he näytävätkin mallia Suomen elitistisen ay-liikkeen johdolle nousta taisteluun pääoman vallasta.

massi:
Ongelmana on Suomessa se, että suuri osa kansalaisista on sitä mieltä ettei saa verorahoilleen vastinetta, vaan verorahat katoavat tehottoman julkistalouden koneistoon.

Lisäksi moni katsoo että rahoja käytetään holtittomasti ja vääriin kohteisiin kuten ulkomaisten yritysten tukemiseen ja lainataan esimerkiksi Islannille ja syydetään Venäjän ympäristökohteisiin sekä EU:n kautta esimerkiksi Espanjan infrastruktuurin kehittämiseen.

Suomi on ajautunut siihen tilaan, ettei täällä kannata tehdä töitä eikä yrittää korkean verotuksen takia.

Yhden kolmasosan kansasta pitäisi elättää kaksi kolmasosaa kansasta- onko tässä yhtälössä mitään järkeä?!?

SITRASTA senverran, että sen toimet ovat todellakin aika erikoisia monelta osin ja tuntuu että sen toimissa ei ole kovinkaan paljon järkeä


Kari Luoto:
Vanhasen viimeisin veto terveydenhuollon ongelmien ratkaisemiseksi, on jättää se jenkkifirman suunniteltavaksi. Jos haluatte panna vastaan, menkää blogiini postituslistasivulle, ja vaatikaa verikaasuanalyysin käyttöönottoa väärien diagnoosien välttämiseksi. Suomalaiset eivät oikein osaa pitää puoliaan fasisteja vastaan samaan tapaan kuin välimeren kansat. Täällä vain jupistaan foorumeilla, mutta ei tehdä asioille yhtään mitään.

Olen esittänyt, että terveydenhuollon kustannuksiin voitaisiin vaikuttaa oleellisesti, ottamalla käyttöön verikaasuanalyysiin perustuva erotusdiagnostiikka jo perusterveydenhuollossa. Väärän ravitsemuksen ja elämäntapojen aiheuttama liian alhainen veren ph, aiheuttaa valtaosan terveydenhuoltopalveluja vaativista kroonisista sairauksista. Eri asiantuntijoiden arvioiden perusteella, jopa 70% sairaanhoitokuluista voi aiheutua tästä kehon happamoitumisilmiöstä. Verikaasututkimus on nopea toimenpide, joka voi säästää väärän diagnoosin aiheuttamat menetykset potilaalle ja yhteiskunnalle.

Terveydenhuoltoviranomaiset kieltäytyvät tutkimasta asiaa, media kieltäytyy puhumasta siitä, ja poliittinen johto ei halua kuulla jutusta yhtään mitään. Sen sijaan, että poliittinen johto tekisi jotain konkreettista sellaisten terveydenhuollon ongelmien ratkaisemiseksi, jotka aiheutuvat amerikkalaisvetoisesta lääketieteen ja terveydenhuollon toimintaperiaatteiden vääristymisestä palvelemaan eri alojen suurteollisuutta, se antaa Suomen terveydenhuollon amerikkalaisen konsulttiyrityksen suunniteltavaksi, että se toimisi tehokkaammin lääketeollisuuden tuotteiden jakelukoneistona.

Lääketieteen ja terveydenhuollon politisoitumisen uhreja on maassa satoja tuhansia, mutta sen sijaan, että asiaan puututtaisiin rationaalisella toiminnalla, joka ratkaisisi muutamassa kuukaudessa terveydenhuollon turhan ylikuormituksen, syvennetään ongelmaa, antamalla ohjia enemmän ja enemmän ulkomaisten taloudellisten toimijoiden käsiin, jotka tehostavat toiminnan tuottavuutta heikentämällä sen laatua.

Yhtä hämmästyttävää, kuin suomalaisten poliitikkojen kyvyttömyys tehdä sitä työtä, josta kansa heille maksaa palkkaa, on tällaiseen yhteiskunnallisen kehitykseen kohdistuva sokeus, josta kaikki tuntuvat kärsivän samaan tapaan kuin 30-luvun Saksassa. Viranomaiset ja poliitikot kieltäytyvät kehittämästä terveydenhuoltoa kansalaisten eduksi ja jättävät sen suunnittelun ulkomaisille taloudellisille toimijoille, ja media kieltäytyy puhumasta asiasta.

http://qmies.blogit.fi/postituslista/

Original Wiik,:

--- Quote from: massi on 24. 02. 2010 21:09 ---
Suomi on ajautunut siihen tilaan, ettei täällä kannata tehdä töitä eikä yrittää korkean verotuksen takia.

Yhden kolmasosan kansasta pitäisi elättää kaksi kolmasosaa kansasta- onko tässä yhtälössä mitään järkeä?!?



--- End quote ---
Tämä teksti kuvaa todellisuutta erittäin hyvin. Nyt olisi saatava aikaan nopeasti muutoksia,  jotka parantavat tuottavuutta. Tietoyhteiskuntaan satsaaminen on aivan päälimmäisenä. Mutta ei siten että samalla säilytetään kaikki vanha muuttumattomana, ikäänkuin rinnalla kaiken varalta.

Parhaiten tuo muutos tapahtuu osin yhtiöittämisen sekä yksityistämisen kautta. Nyt on jo selvää että suuret ikäluokat jäävät pois töistä kiihtyvällä vauhdilla. Lisäksi nämä vanhan suomen edustajat uskovat että yhteiskunta voi järjestää heille jokaiselle lokoisat olot, ilman että tarvitsee muuta, kuin nautttia saavutetuista eduista.

Nyt on lähdettävä tukemaan ja kannustamaan suuria ikäluokkia, tietoyhteiskuntaan sopeutumisessa koska se on ainut keino millä jukinen sektori voisi selviytyä suurista velvoitteistaan, kohtuullisilla kustannuksilla, niin että työhön kohdistuvaa verotusta voitaisiin laskea. Tämä siksi että muuten ei ole edes sitä yhtä kolmannesta enään työelämässä hetken päästä.

Jos joku kuvitteleekin että velkaan voidaan elää jatkuvasti, niin todellisessa elämässä kyllä velan maksun aika on aina tullut. Halpa-arvoisella ja lisäksi tuottamattomalla työllä,  ei pieniäkään velkoja saada maksuun. Täs ei nyt kaikkien puolueiden hellimät vasemmistolaiset aatteet auta. On tartuttava lujalla otteella tähän asiaan ja tehtävä mikä tehdä täytyy.

Roy Rabb:

Yhdyn edellisiin; työn, paikan ja laitteiden lisäksi tuotanto tarvitsee myös rahallista pääomaa, säästönä tai lainana. Toimiakseen sivistynyt yhteiskunta tarvitsee lisäksi veroja, ja kylmässä Pohjolassa enemmän kuin etelässä. Valtion tulisi välttää velanottoa. Valitettavasti pääomavirtojen täydellinen vapauttaminen on johtanut teollisuuden pakoon sekä krooniseen työttömyyteen ja velkaan. Vastuussa olevat, mm. Sitra, ovat aiheuttaneet isänmaalle suunnatonta vahinkoa.

Kari Luodon mainitsema terveydenhuollon konsultin hankkiminen USA:sta on tyypillistä tälle sairaalle ajalle. Siellähän ehkä ylikin 40 miljoonaa ihmistä on tämän sosiaalivakuutuksen ulkopuolella. Kylläpäs Vanhasella on esikuvia.

Sääntelyn purkaminen erityisesti pääoman osalta merkitsi laillistettua maanpetosta.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version