Vaasa keskustelualue > Valtuuston tietoon

Veroilla sähköntuotantoa

<< < (2/16) > >>

Klaus Berg:
Suomalaisilla asuntoalueilla missä tontit on pieniä ei voida käyttää neliöitä pihasta vaan ne on paras ottaa katoista käyttöön. Tai ihan mistä vaan tietenkin ei sillä väliä. Idea onkin tässä että veroilla saa ja veroina sitten lyhennetään. (Korotonta lainaa)

Aurinkoahan meillä Vaasassa on eniten Suomessa.

foliohattu:
Tämän päivän teknologialla ja hyötysuhteella aurinkopaneeleilla tuotettavaa sähköä on vaikea sanoa miksikään ekoteoksi. Varsinkaan täällä Suomessa.

Tiedän, että edellinen kommenttini saa monet näkemään punaista, mutta siinäs näkee. Tämä asia ei muutu miksikään ekopelastukseksi vaikka sen ekoveroilla ja ekotukiaisilla kuorruittaisikin. Tässä asiassa ei tunteen palolla ole paljon käyttöä. Ei yhtään sen enempää kuin näillä pelastuksen tuovilla biopolttoaineilla, joiden "ekologisuus" alkaa vihdoin valkenemaan tavallisille ihmisille. Sen sijaan tulisi insinöörin logiikalla räknäillä miten paljon resursseja vaaditaan kyseisten järjestelmien tuottamiseen ja mitä niistä sen jälkeen saadaan sähköntuotannossa irti.

Toisaalta... jos jotain huonoa niin on näissä hajautetuissa energiaratkaisuissa jotain hyvääkin. Omavaraisella tuotannolla voi (ehkä) pitkällä tähtäimellä päästä taloudellisesti positiiviseen tulokseen. Tällä tarkoitan sitä, että ainakaan toistaiseksi valtiolla tai kunnilla ei ole tehokasta tapaa mitata ihmisten itse tuottamaa sähköä verotustarkoituksessa. Tämän päivän politiikka on kovin punavihreää, joka tarkoittaa sitä, että verot tulevat kiristymään valtavasti tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa meille kaikille alempaa elintasoa. Omavaraisella tuotannolla voi siis ehkä välttyä tietyiltä veroilta, vaikka tuotanto ei välttämättä ekologista olisikaan. Harmi vaan, että omavaraiseen sähköntuotantoon on verraten vähän kaupallisia tuotteita tarjolla. Aiheeseen perehtyminen sekä siitä taloudellisesti hyötyminen edellyttää melko laajaa harrastuneisuutta.

Tapio Osala:

--- Quote from: foliohattu on 22. 04. 2009 21:09 ---Tämän päivän politiikka on kovin punavihreää, joka tarkoittaa sitä, että verot tulevat kiristymään valtavasti tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa meille kaikille alempaa elintasoa.

--- End quote ---
Ihanko totta? Kerropa tarkemmin mikä on ajatuksenjuoksusi.

Paljon veroja  > alhainen elintaso.

Ei lainkaan veroja > korkein mahdollinen elintaso.

Minusta taas korkea verotustaso korreloi mailmalla melko tarkasti elintason kanssa.

Mitä luulet veroilla tehtävän? Ovatko ne pelksätään tehty ihmisten kiusakis ja katovat johonkin Molokin kitaan? Paljonko muuten olet (tai vanhempasi) maksanut koulutuksestasi? (Niin ei se tainnut kovin hyvä olla?). Kuinka suuren osan terveydenhoitomenoistasi maksat itse? Koska viimeksi maksoi ttietullia Suomessa?
---
Mitä itse asiaan tulee niin fossiilisten polttoaineiden tupruttelu pitäsi lopettaa kokonaan ja heti. Silti taitaa katastrofaaliset seuraukset ilmastonmuutoksesta tulla aivan liian nopeasti, että luonto ja ihmiset siinä samalla voivat muutokseen sopeutua ilman suuria kansainvaelluksia, nälänhätää, sotia ja kuolemaa.
Kaikki, joka korvaa fossilista (ja ydinvoimaa) energiaa, on otettava käyttöön vaikka se laskennallisesti olisi kalliimpaa. Biosfäärin kannalta on fossilinen huikeasti kalleinta.

Eric Sardinas:

--- Quote from: Klaus Berg on 22. 04. 2009 16:04 ---
Aurinkoahan meillä Vaasassa on eniten Suomessa.


--- End quote ---

Panin merkille joskus 25 vuotta sitten ensimmäisen kerran aurinkokennoin varustettuja vedenvaraajia, talojen katoilla. Kannattavaa homma, varsinkin kun aurinko paistoi siellä n. 320 päivää vuodessa.
Miksei sitten meillä ole koskaan sytytty tuohon? Miksi sen pitäisi olla vasta nyt uusi ja kannattava juttu?

Aurinkoa on paljon Vaasassa, verrattuna muuhun Suomeen. Mutta tämä ei taida tarkoittaa kuitenkaan sitä, että sitä on riittävästi. Esim. talvella päivä on lyhyt, monesti ennättää hädin tuskin nähdä päivänvaloa, kun on jo taas pimeää. Eikä silloinkaan paista läheskään aina aurinko. Pikemminkin päinvastoin, aurinkoiset ja lämpimät päivät talvella ovat harvinaisia.
Mutta keväällä ja kesällä paistaa. En nyt onnistunut nopealla haulla löytämään tästä tietoa, mutta vedän näin lonkalta, että aurinkokennoja voisi käyttää n. 900 tuntia vuodessa. Nappasin tämän Tukholman aurinkotunneista, joita on n. 1800. Puolitin tämän siksi, koska auringonpaistehan ei ole aina energiaa tuottavaa. Siis kaikki auringonpaiste ei ole sähköä.

Näin äkkiä ajateltuna tuntuu aika selvältä, miksei aurinkoa hyödynnetä enemmän meillä. Mutta tulevaisuudessa homma saattaa tietenkin muuttaa luonnettaan sen mukaan, kun tekniikka tulee yleisemmäksi ja meille edullisemmaksi.

Maaseudun maffia:
Pitkän tähtäimen katsonnassa fossiilisia pitää välttää jota pallomme biologonen kello ei rukkaannu - on muuten jo lähellä että ollaan ylitetty rajat...

Aurinko, tuuli ja pallomme keskellä oleva bigbangin jälkeisen räjähdyksen valtava energia otettava tulevaisuudessa käyttöön.

Vajaan miljoonen vuoden kuluttua vetovoima jo vienyt pallomme liiaan lähelle tähteä nimeltä Aurinko joten ihmisen on tehtävä kuten Star Trekissä - luotava siirtokuntia avaruuteen.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version