Ihmettelen minä,että tuosta parista makkaratehtaalla käynnistä tehdään oikein temppelikysymystä.Kyllä on vanhat ukot lapsellisia.Ajat ovat muuttuneet ja makkarat eivät ole muuttuneet. Katselin tv filmin pätkää makkaran teosta eipä mikään ollut muuttunut. Joitakin on linjoja koneellistettu ei muuta. Siinäpä ne samaa työtä tekevät silloin kuin nytkin.
Se on minulla onni, että on laajanäköala, olen nähnyt eläinten tuotantolinjan päästä päähän. Mutta harva teistä on päässyt näkemään. Olen ollut porsittamassa sikoja, ollut kätilönä kun lehmä tai hevonen on poikinut. Se on antanut minulle elämän rikkautta.
Pentti Suksi
Kyllä se vaan niin on, että ajat ovat muuttuneet ja makkarat ovat muuttuneet vaikket sitä itse tietenkään voi huomata koska et syö niitä.
Vaikka olenkin seurannut vaasalaisia foorumia vasta pienen aikaa olen jo tähän mennessä huomannut sinun olevan asiantuntija lähes aiheessa kuin aiheessa.
Kerrot olevasi taiteentuntija ja omistat kokoelman tauluja olet myös kirjallisuusharrastaja ja kova lukumies muutenkin.
Tiedät ja tunnet historian, talouden ja politiikan.
Olet ulkomaalaisten ystävä ja tunnet köyhyydenkin paremmin kuin oikeat köyhät.
Kaikissa näissä aiheissa juuri sinun kirjoituksesi saavat ihmiset kärkkäästi kommentoimaan ajatuksiasi ja se taas sinut ottamaan itseesi jolloin taas vänkääminen alkaa.
Usein käy niin, ettet välitä vastakommentoijan kirjoituksista mitään vaan vaihdat aihetta lennossa.
Tähän ketjuun sinulla on erittäin vähän annettavaa, sillä huomasit kaiketi tässä keskusteltavan makkaran syömisestä ja makumieltymyksistä eikä valmistamisesta, jollet syö et voi myöskään kommentoida.
Tähän loppuun sitten makkaroista, joihin tänäkin suvena toivottavasti taas tulee kokeilemisen arvoisia uutuuksia.
Itse olen usein työmatkoillani kokeillut juuri näiden pientuottajien erikoisia sesonkituotteita ja todennut ne usein erittäinkin maukkaiksi.
Helsingistä ajaessani poikkean usein Tampereen kauppahallin kautta ja mukaan lähtee ainakin Teivon lihan arinamakkaraa ja tulista nautagrilleriä, jos en jouda Tampereella käymään on aina paikallaan pitää pikatauko Hämeenkyrössä ja Palviportissa.
Ennen Vaasaa voi Juustoportista ottaa mukaan Chef Wotkin's n tuotteita mikäli ei Helsingissä ole siihen mahdollisuutta.
Kaikki nämä valmistavat erinomaisia, usein voimakkaastikin maustettuja makkaroita jotka mielestäni pesevät isojen tuotantolaitosten perusmakkarat mennentullen.
Onneksi isotkin valmistajat tekevät kesäksi sesonki-erinä mielenkiintoisia makuyhdistelmiä.
Niitä on mukava kokeilla sitten pitkin kesää ja toivoa löytävänsä tuotteen mikä maistuu myös toistamiseen.
En tässä pyri mitenkään vähättelemään perusmakkaroita, sillä nuotiomakkarana ne ovat usein ylivoimaisia ja niinkuin Osala sanoikin joka kisoissa on ainakin yksi makkara syötävä, vaikka omat häviäisivätkin.
Tämän hetken suosikkeja ovat bratwurstit ja juustotäytteiset, saa nähdä mitä kesä tuo tullessaan.