Home / Hotellit Vaasa / Sokos Hotel Royal Vaasa

Sokos Hotel Royal Vaasa

Sokos Hotel Royal Vaasa ulkokuva

Sokos Hotel Royal Vaasa ulkokuva

Katso huonehinnat!Mukavuudet ja palvelut:

285 savutonta huonetta3 ravintolaa2 sisäuima-allastaAamiainen saatavillaSaunaAutonvuokraus

 

ratingratingratingrating

Etäisyydet:

Rautatieasema 50mVaasan lentokenttä 12kmVaasan tori 200mRewell Center 300mVanha kauppahalli 300mWasalandia 2kmTropiclandia 2km

[table id=2 /]

Sokos Hotel Royal Vaasa – Katsele Vaasan ylitse tai nauti nostalgiasta

Sokos Hotel Royal Vaasa ulkokuva

Sokos Hotel Royal Vaasa ulkokuva 2

Hotellit Sokos Hotel Royal Vaasa ja Central tarjoavat asiakkaille sekä maku että aistinautintoja Vaasan ydinkeskustassa. Kauniisti sisustetut huoneet antavat asiakkaille kaiken mita voi toivoa, myös lapsiperheelle. Sokos Hotel Royal Vaasa kohoaa 11. kerroksen korkeuteen kaupungin kattojen ylle. Ylimmän kerroksen sauna- ja uima-allasosastolta avautuu henkeäsalpaava näkymä yli Vaasan maailmankuuluun saaristoon asti. Central on taas perintenen vuonna 1941 perustettu hotelli ja ravintola. Molempien huoneissa on kaikki rentouttavaa oleskelua varten tarvitsemasi: huonepalvelu, minibaari, kaapeli- / sateliitti TV, yhdistetyt huoneet, kahvinkeitin / teenkeitin, hiustenkuivaaja, televisio ja kylpyhuone. Sokos Hotel Royal Vaasa tarjoaa lisäksi 18 hyvin varustettua kokoushuonetta, joihin mahtuu jopa 415 vierasta eri tilaisuuksiin.

Vanha arvokas Central

Sokos Hotel Royal Vaasa ja kadun vastapäisellä puolella sijaitseva Central muodostavat  yhteisen kokonasuuden. Centraliin voi kulkea Sokos Hotel Royal Vaasasta Hovioikeudenpuistikon ylitse tai maanalaista tunnelia pitkin. Ravintola Central on yksi Vaasan vanhimmista ja tunnetuimmista ravintoloista. Central avattiin vuonna 1941. Centralin ruokasali tunnetaan tuhansien erilaisten juhlien ja illanistujaisten pitopaikkana. Viimeiset vuodet ravintola on toiminut pääsääntöisesti tilausravintolana. Central tunnetaan myös erilaisten teemaviikkojen järjestämisestä. Jokavuotiset vappu- ja äitienpäivälounaat sekä joululounaat ovat saavuttaneet Buffet-pöydillään suuren suosion vuosien saatossa. Älä unohda samassa rakennuksessa Centralin kanssa sijaitsevaa O’Malley’s Pubia, jonka viihtyisässä ympäristössä on tarjolla monenlaisia oluita, viinejä ja muita juomia.

Unohtuiko jotain?

Molemmilla on muun muassa yhteinen 24h-vastaanotto, kuivapesupalvelu, valuutanvaihto, monikielinen henkilöstö, tallelokero, herätyspalvelu, pesulapalvelu, polkupyörän vuokraus, kopiokone, matkatavaroiden varastointi, osoitettu tupakointialue ja kengänkiillotus. 

Herkuttelijalle

Sokos Hotel Royal Vaasan yhteydessä on hyvistä ruoistaan tunnettu Fransman ja Wazaca. Fransmannin ilmapiiri on kodikas ja lämminhenkinen. Listalta löytyy mm provencelaisia herkkuja. Toinen Sokos Hotel Royal Vaasan ravintoloista, Wazaca Street Food Cantina, tarjoaa herkullista ”meksikolaista katuruokaa”.

Hotellit myytiin yhdellä markalla

Yhdistelmä Royal Vaasa ja Central liittyvät vahvasti kauppaneuvos, pizzakeisari ja laivanvarustaja Rabbe Grönblomiin. Pizzeriaketjun perustaja ryhtyi 1980-luvun lopulla hotellialalle. Kaksi silloista hotellia yhdistettiin kadunalaisella käytävällä ja näin syntyi noin 300 huonetta käsittävä hotellikompleksi, joka oli aikoinaan maan suurin yksityisen omistama hotelli.Royal Vaasa kohtasi haasteitakin matkallaan, kun kannattavuutta heikensi 1990-luvun alun laskusuhdanne, ja valuuttalainat, jotka devalvoinnin jälkeen nostivat velkataakan suunnattoman suureksi ja olivat vähällä kaataa yrityksen ja Grönblomin. Pitkien neuvottelujen jälkeen hotelli myytiin Suomen Yhdyspankille yhdellä markalla. Useat Vaasan hotellit omaavat huikean historian ja sitä löytyy erityisesti myös Royalista! 

Rabbe ja legendat

Rabbe Grönblomin, 3. toukokuunta 1950 Helsinki – 29. kesäkuuta 2015 Vaasa. Lukuisat Rabbea koskevat tarinat liittyvät Sokos Hotel Royal Vaasaan. Monet Grönblomin 40-vuotispäivillä olleet muistavat vielä kun Kreikan vaskikurkku Demis Roussos heitti muutaman bravuuribiisinsä yllätysesiintymisellään. Päivänsankari oli reissuillaan Roussosseenkin tutustunut ja olivatpa miehet naapureitakin Kreikassa. Yksityistilaisuus loppui yökerhon osalta kello seitsemän, mutta juhlat lopetettiin mannermaisittain siirtymällä samassa kiinteistössä sijaitsevan Sun Daysin tiloihin. Sun Daysissä tunnelma oli entistä ehompi, nimittäin Kevyt Linja -tuolien käsinojat oli poistettu, että isompikin ahteri niille sopisi. Enää ei kuulunut sellaisia huutoja kuten:

– Hei neiti, viitsisitkö tempaista tuon tuolin irti takapuolestan

Tarinoita kerrottavaksi

Juuri tarinat tekevät sekä Sokos Hotel Royal Vaasasta että Centralista niin viehättäviä. Yksi Suomen merkittävimmistä taiteenkeräilijöistä, kauppaneuvos Frithjof Tikanoja asui sodan aikana Centralissa parin vuoden ajan. Royalista Centraliin johtavan maanalaisen tunnelikäytävän seiniin on maalattu vihjailevia symboleja: viisas pöllö, avain, silmä, harppi… Ehkä niihin liittyy tarina, jonka vain harvat tuntevat. Ole tarkkana kun seuraavan kerran menet käytävän kautta aamiaiselle tai lounaalle Fransmanniin.. Aikaisemmin nimellä Radisson Blu Hotel Royal Vaasa muuttui Sokos Hotelliksi vuonna 2015.

Katso huonehinnat!Katuosoite:

Hovioikeudenpuistikko 18, 65100 Vaasa

Sisäänkirjautuminen:

Klo 15:00 alkaen

Uloskirjautuminen:

Klo 12:00 asti

Sokos Hotel Royal Vaasan sijainti:

 

Hae reittiohjeet

Annettuna henkilölle

Autolla
Kävellen
Pyöräillen

 
näytä vaihtoehdot

Vältä tietulleja
Vältä moottoriteitä

Lähtöpaikka
Saapumispaikka

Haetaan reittiohjeita……

Tyhjennä reittiohjeet
Print directions