Home / Hotellit Vaasa / Hotel Astor

Hotel Astor

Hotel Astor Vaasa ulkokuva

Hotel Astor Vaasa ulkokuva

Katso huonehinnat!Mukavuudet ja palvelut:

Huoneita yhteensä: 42 AulabaariIlmainen aamiainen Kuivauspalvelu Kirjasto Matkatavarasäilytys 

 

ratingratingratingrating

Etäisyydet:

Rautatieasema 50mVaasan lentokenttä 12kmVaasan tori 400mRewell Center 500mVanha kauppahalli 500mWasalandia 2kmTropiclandia 2km

[table id=3 /]

Hotel Astor – Historian havinaa ja modernia tyyliä

Hotel Astor Vaasa ulkokuva2

Hotel Astor Vaasa ulkokuva

Hotel Astor sijaitsee keskellä Vaasaa rautatieasemaa vastapäätä. Kauppatori, ostoskeskukset ja teatteri ovat vain kulman takana. Hotel Astor oli 100 vuotta sitten voikauppias Laurellin asunto. Tänään Astor on yksityisomistuksessa oleva pieni ja kodikas hotelli keskellä kaupunkia. Hotellissa on pieni aula ja metsästyshenkinen baari. Baarin yhteydessä on kodikas kirjasto jonne vieraat ovat tervetulleita lukemaan kirjoja tai tulostamaan matkalippuja vieraspäätteeltä tai järjestämään kokouksia.. Hotelli Astorin brunssi on monissa arvioissa rankattu yhdeksi Suomen parhaista. Pöydät notkuvat muun muassa suolaisista piirakoista, voileivistä, amerikkalaisista pannukakuista ja muffinseista. Isoon nälkään saatavilla on pyttipannua ja erilaisia kiusauksia. Brunssin koostumus vaihtelee. Hyvällä onnella voit nauttia pekoniin käärittyjä taateleita, saaristolaisleipää lohitartarilla, smoothieita, uskomattomia leivoksia ja alkumaljaksi mimosaa… Saat itse puristaa tuoreista apelsiineistä mehun ja  jälkkäriksi voit paistaa vohvelit  itse. Astorin taso on korkea. Kaikki 42 huonetta ovat yksilöllisesti sisustettu ja erinäköisiä. Hotellissa toimii laajakaistaliittymä, joka on maksuton asiakkaille. Monessa huoneessa myös oma sauna (superior huone).  

Historian havinaa

Hotel Astor Vaasa reception

Hotel Astor Vaasa reception

Yli satavuotiaalla hotelli Astorilla on värikäs historia. Vuonna 1940 sirpalepommi räjähti hotellin kulmassa. Ikkunat lensivät ulos, mutta hotelli pysyi paikallaan. Vaasalaisen urbaanileagendan mukaan jatkosodan aikaina vuosina 1941-1944 Hotel Astorin kellarissa oli saksalaisten salakuuntelu- ja vakoilukeskus. Hotel Astor on myös päätynyt romaanin tapahtumien näyttämöksi. Eletään 1950-luvun alkua. Mustalaisruhtinattaren nimeä kantava tarjoilijatar Czarda Komia, alkujaan Maja Sankmark, ostaa liikekumppaninsa kanssa vaasalaisen hotelli Waldorfin (Astor) Romaanissa 11-vuotias Tinka nimeää hotellin Hotelli Kaipaukseksi. Tinka viihtyy huonosti koulussa, mutta sitäkin paremmin mielikuvituksen ja tarinoiden maailmassa.

Hotel Astor Vaasa aula

Hotel Astor Vaasa aula

Pirkko Lindbergin romaanin Hotelli Kaipaus on suomentanut Saara Villa. Romaanin ruotsinkielinen nimi on Hotell Hemlängtan. Schildts 2010. 1970 ja 1980 luvulla, kiihkeimpänä taistolaisaikana Hotel Astor oli Vaasan vasemmistolaisten teatterilaisten ja kuvataiteilijoiden kohtauspaikka. Valkoisten pöytäliinojen kattaman ruokasalin perällä oli pitkä pöytä, jonka ympärillä käytiin kiivaita keskustelua viikon jokaisena iltana, Aki Kaurismäen tehdessä Vaasa-aiheista elokuvaa vuonna 1985 hän asui filmiryhmineen Hotel Astorissa. Tänään Hotel Astor on yksi maamme viihtyisimmistä pienistä ja intiimeistä hotelleista. 

Katso huonehinnat!Katuosoite:

Asemakatu 4, 65100 Vaasa

Sisäänkirjautuminen:

Klo 15:00 alkaen

Uloskirjautuminen:

Klo 12:00 asti

Hotel Astorin sijainti:

 

Hae reittiohjeet

Annettuna henkilölle

Autolla
Kävellen
Pyöräillen

 
näytä vaihtoehdot

Vältä tietulleja
Vältä moottoriteitä

Lähtöpaikka
Saapumispaikka

Haetaan reittiohjeita……

Tyhjennä reittiohjeet
Print directions