Solcellepanel på Hus | Forbrukslån 20 År | Paras näppäimistö | Billige Vinduer 2019 | Barneforsikring | Alarmer | Kredittkort Test | Beste Mobilabonnement 2019
Home / Energiakeskittymä / Wasa Station olisi toteutuessaan edelläkävijä monessa mielessä

Wasa Station olisi toteutuessaan edelläkävijä monessa mielessä

Wasa Station

edelläkävijä tilassa ja energiassa

Wasa Station on Vaasan vanhan linja-autoaseman tilalle suunniteltu monitoimikortteli sekä energiatehokkaan rakentamisen edelläkävijä. Korttelin valmistuessa Vaasaan saataisiin oma konserttisali, monitoimiurheilutila ja kaupunkikuvaa elävöittävä tornitalo.

Lemminkäinen Talo Oy:n suunnittelemasta monitoimikorttelista löytyvät kongressi- ja musiikkikeskus, hotelli- ja ravintolatoimintaa, kauppakeskus, terveys- ja hyvinvointipalveluja, toimistoja, asuntoja, autohalli sekä monitoimiurheilutila.

Musiikki- ja kongressikeskuksen pääsali on suunniteltu niin, että sitä voidaan muokata eri tapahtumien tarpeiden mukaan.

Rakennustyöt alkaisivat keväällä 2017 ja rakennus valmistuisi vaiheittain 2019-2020.

Osana energiateknologiakeskittymää

Wasa Station on huomattava energia-alan yhteistyöhanke. Se osallistuu valtion energiakärkihankekilpailuun yhdessä maan huomattavimpien 54 energia-innovaation kanssa. Päätökset saadaan vuodenvaihteessa 2017.

Kierrättämällä ja varastoimalla energiaa korttelin sisällä voidaan huomioida energian tarvetta esimerkiksi sääolosuhteiden tai talon käyttäjämäärien mukaan. Kortteli hyödyntää porakaivokenttää, aurinkolämpöä, aurinkosähköä ja energiaa voidaan säilöä altaaseen.

Liikennesuunnitteluun ja kaupunkikuvaan on kiinnitetty huomiota.

– Myös kevyenliikenteenratkaisut ovat otettu huomioon. Esimerkiksi paikoitusta on pyörille yhtä paljon kuin autoille, kertoo Lemminkäisen aluejohtaja Mikael Snellman.

Wasa Station osa energiakoulutusta, joka tuo energiatietouden osaksi oppimista päiväkodeista aina yliopistoon asti. Kortteliin tulevan showroomin avulla energia-alan yritykset pääsevät esittelemään toimintaansa, ja samalla koulut ja yliopistot saavat käyttöönsä opetusportaalin. Tarkoituksena ei ole rakentaa erillistä koulutustilaa, vaan showroom halutaan ujuttaa osaksi julkisia tiloja.

– Wasa Station on osa Vaasan kaupungin pyrkimystä olla hiilineutraali vuonna 2035 sekä tukee kaupungin strategisia päämääriä kansainvälisyydessä, energiapääkaupunkina ja vahvasti kehittyvänä alueena, sanoo Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä.

Lisää tietoa aiheesta:

http://energyvaasa.vaasanseutu.fi/wasa-station/   

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

WasaGroup on maan nopeimmin kasvava kiinteistö- ja rakennusalan konserni

WasaGroup-konserni on Suomen nopeimmin kasvava kiinteistö- ja rakennusalan konserni. WasaGroup-konsernin liikevaihto kasvoi 66,5 prosenttia vuonna …

Vastaa