Billigste Strøm 2019 | Forbrukslån uten Sikkerhet | Kaiutin | Varmepumpemerker | Helseforsikring | Husalarm | Hvilket Kredittkort er Best | Boliglån Rente

Voimailusalit


Sossun voimailusali muuttaa

Voimailusalin ”aamuvuoro” vietti nostalgisenhetken menneietä vuosia muistellen.
Jaakko Huhtala ja Per-Erik Fogelberg viettävät viimeisiä hetkiä ns. sossun voimailusalilla. Huomenna ovet pannaan säppiin ja alkaa muutto Ruutikellarintielle. Ilmassa on selviä nostalgisia väreitä. Huhtala on käynyt salilla säännöllisesti yli kaksikymmentä- ja Fogelberg yli kymmenen vuotta.


e-mail: vaasalainen

"Käyn vakituisesti treenaamassa vörkkärillä kaupungin voimailusalilla ns. ”sossun salilla”. Siitähän on jo pitkään ollut juttua, että se jossain vaiheessa suljetaan ja avataan uudestaan Ruutikellarintiellä. Vapaa-aikavirasto oli nyt sitten vienyt salin oveen ja seinälle lapun jossa kerrotaan, että sali on viimeistä kertaa auki 17.8.05. eli huomenna. Vain kahden päivän varoitusaika.

Mun mielestä aika ylimielistä touhua. Sielläkin treenaa SM-kisoihin valmistautuvia nostajia. Voi vaan kuvitella mitä seuraisi jos kaupunki sulkisi kahden päivän varotusajalla jonkin muun liikuntatilan, jossa harjoittelee SM-tason urheilijoita. Ruutikellarintiellä sali aukeaa seinällä olleen lapun mukaan syyskuussa, ei kuitenkaan ennen 5.9."

Pientä jupinaa

Tiistaina voimailusalin aamuvuoro eli virallisemmin ”eläkeläisten ja vuorotyöläisten vuoro” jupisi myös tiedottamista. Päällimmäisenä oli kuitenkin haikeus. Monet aamuvuorolaisista ovat käyneet salilla jopa yli kaksikymmentä vuotta.

-Niin kuin esimerkiksi Hiltusen Repe, joka ei nyt päässyt paikalle koska on hoitamassa vaimoaan. Meillä on tapana tarkistaa kellot Repen mukaan. Repe saapuu aina kymmen yli kymmen, sanoo Per-Erik Fogelberg (65).

Folegerg ja Jaakko Huhtala (64) ovat salin veteraaneja, Huhtala aloitti 70-luvun alussa ja Fogelberg kymmenen vuotta sitten,

-Olo on kuin koti vietäisiin alta, tuumaavat molemmat.

Ilmassa on selvästi nostalgisia väreitä. Eikä mikään ihme. Salin aamuvuoro tuntee toisensa ja toistensa tarinat. Niitä on yhdessä käyty lävitse kymmenet kerrat. Miehet myöntävätkin että juuri sosiaalinen puoli on vähintään puolet kunnonkohotuksesta.

-Kestää varmaan pitkään ennen kuin asiat menevät uomiinsa uudessa paikassa Ruutikellarintiellä. Mitään muuta uutta paikkaa vastaan meilläei ole kuin pelko siitä, että hinnat kohoavat eläkeläisille liian kalliiksi. Nykyinen paikka kun ei käyttäjille maksa mitään. Tuollainen 50 euroa vuodessa tuntuisi aivan kohtuulliselta, sanoo Fogelberg.

Huhtala arvelee että ainakin hygienia on uudessa paikassa aivan eri luokkaa kuin nykyisellä salilla. Erityiskiitoksen uuden salin ja siirron valmisteluista saavat luottamusmiaehet Heikki Lamminmäki ja Oiva Lehtonen sekä toimistopäällikkö Antti Lahtinen.

Kovat hinnat

Salin aamuvuoro kokoontuu pian keskusteluringiksi, jonka aiheeksi nousee sali- ja voimailutilanne Vaasassa. Keskustelijat äimistelevät erityisesti yksityisen voimailubisneksen kovia hintoja ja vuosikonsepteja.

-Meilläkin olisi vaimon kanssa yksityisellä puolella tullut vuosisopimus maksamaan noin 1500 euroa, äimistelee yksi keskustelijoista.

Aamuvuoro tietää myös, että yhteiskunta säästää kun vanheneva väki pysyy kunnossa mutta niin tekee myös työnantaja, muistuttaa vuorotyöntekijä.

Siitä kaikki ovat yhtä mieltä että tiedottaminen voisi olla paremmalla tolalla varsinkin nyt kun uimahallikin on remontissa.

Osallistu keskusteluunja rekisteröidy!

Keskustelu voimailusaleista:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa