Home / Kolumnit / Vastauksia Susanna Koskelle

Vastauksia Susanna Koskelle

Kaverikapitalismista Susanna Koskelle

Kyllä 5 prosentin verohuojennus henkilöyhtiöille on aikamoista kaverikapitalismia. Suomessa on noin 300 000 elinkeinonharjoittajaa, henkilöyhtiötä ja maatalousyrittäjää, joita vähennys koskee. Puolet vähennykseen oikeutetuista ansaitsee alle 10 000 euroa vuodessa.

Hallituksen esityksen mukaan liki 80 prosentilla tulos jää alle 30 000 euron vuodessa.

Kymppitonnin vuosituottoa veroale ei käytännössä koske, koska heillä on niin pienet tulot, ettei verotettavaa juurikaan jää.

Suomen yrittäjien laskelmien mukaan 47 000 euron vuosituotosta verohuojennus on 940 euroa vuodessa. Tästä on laskettavissa, että 100 000 euron vuosituotolla verohuojennus on noin 2 000 euroa ja ja ylimmissä luokissa esimerkiksi 235 000 euron vuosituotolla verohuojennus on jo 4 700 euroa vuodessa. Tämä verohelpotus on siis liki puolet kaikkein pienituloisimpien yrittäjien koko vuositulosta puhtaana käteen.

Kaikkiaan yrittäjien verohuojennukseen käytetään rapiat 120 miljoonaa euroa. Eduskunnan tietopalvelun selvityksen mukaan 60 prosenttia eli 75 miljoonaa euroa tästä summasta menee ylimpiin tuloluokkiin.

Nämä ovat kylmiä lukuja, joista vitsit ovat kaukana ja kaverikapitalismi lähellä.

Suomen yrittäjät kertoi alkuviikon tiedotteessaan, että yli 100 000 euron vuosituottoon yltää 5 000 yrittäjää. Suomen yrittäjät ei kerro kuinka monella vuosituotto on yli 250 000.

MARIA TOLPPANEN (sd.)

kansanedustaja

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa