Ero sivun ”Wickströmin moottorit” versioiden välillä

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
 
(Yhtä välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
''Tämä on puutteellinen korjaa ja täydennä jauokkaa yhtaenåiseksi jutuksi''
+
''Tämä on puutteellinen korjaa ja täydennä ja muokkaa yhtenäiseksi jutuksi''
  
 
Ensimäisen polttomoottoritehtaan Vaasaan perustivat Wickströmmin veljekset Johan ja  
 
Ensimäisen polttomoottoritehtaan Vaasaan perustivat Wickströmmin veljekset Johan ja  
Rivi 8: Rivi 8:
 
Konstruktio oli aika ihmeellinen, samassa sylinterissä oli kaksi mäntää.   
 
Konstruktio oli aika ihmeellinen, samassa sylinterissä oli kaksi mäntää.   
  
Toimintapaeriaate oli kutenkaksitahtisella.  Mainittakoon, aettä Wickström teke Chicagossa ollessaan  
+
Toimintapaeriaate oli kutenkaksitahtisella.  Mainittakoon, että Wickström teke Chicagossa ollessaan  
kaupungin ensimmäisen auton ja vuoden 1901 parannettu malli oli Chicagob
+
kaupungin ensimmäisen auton ja vuoden 1901 parannettu malli oli Chicagon
 
maailmannäyttelyssä 1901!
 
maailmannäyttelyssä 1901!
  
Auto oli nimeltään Caloric II ja sen valmisti veljeasten omistama Chicago Motor Cycle Co.
+
Auto oli nimeltään Caloric II ja sen valmisti veljesten omistama Chicago Motor Cycle Co.
  
 
"The first improvement to the auto had 2 cylinders and 10-12 horsepower and a better  
 
"The first improvement to the auto had 2 cylinders and 10-12 horsepower and a better  

Nykyinen versio 12. joulukuuta 2014 kello 08.02

Tämä on puutteellinen korjaa ja täydennä ja muokkaa yhtenäiseksi jutuksi

Ensimäisen polttomoottoritehtaan Vaasaan perustivat Wickströmmin veljekset Johan ja Jacob 1906 ja nimikin oli Veljekset Wickströmin Moottoritehdas. Tehdas pystytettiin Palosaarelle Onkilahden rantaan, mutta muutettiin Vaskiluotoon jo 1909-10.

Ensimmäinenmoottorityyppi oli samanlainen, jopllaisia he olivat valmistaneet Chicagossa. Konstruktio oli aika ihmeellinen, samassa sylinterissä oli kaksi mäntää.

Toimintapaeriaate oli kutenkaksitahtisella. Mainittakoon, että Wickström teke Chicagossa ollessaan kaupungin ensimmäisen auton ja vuoden 1901 parannettu malli oli Chicagon maailmannäyttelyssä 1901!

Auto oli nimeltään Caloric II ja sen valmisti veljesten omistama Chicago Motor Cycle Co.

"The first improvement to the auto had 2 cylinders and 10-12 horsepower and a better body. It was named Caloric II and was shown at the World’s Fair in Chicago in 1901. Henry Ford appeared at the same fair with his first car model. John Wickström workedwith water pumps for multi-story buildings and hot air machines. In his factory he built 10 automobiles that he improved gradually, especially with combustion enginers that had several cyclinders.

John was granted 9 patents between 1897-1907. In his new business, Chicago Caloric Engine Co. on Wabash Avenue, he also manufactured boat motors for traffic on Lakes Michigan and Superior and probably the Mississippi River. The river could move several kilometers a year and the depth grew from day to day. At that time there was no factory to build boat motors in the Nordic countries; a large virgin market awaited.”

Wickströmin veljekset saivat pian useita seuraajia moottorin valmistukseen. Syntyi tehtaita, nyrkkipajoja. Firaabelien tekijöitä, mootoreita joka lähatöön.

Historiaa http://sfhs.eget.net/P_articles/Pelo68.html

Wickström motors http://www.angelfire.com/mb/landmotor/wiki.htm

En Wickströmmare kan man lita på i alla väder http://www.diff.fi/_diff/Read.po?type=article&oid=19677980&gid=2

Wikipedia

John Wickström (13. joulukuuta 1870 Koivulahti – 7. kesäkuuta 1959 Vaasa) oli suomalainen teollisuusmies, joka perusti Vaasaan vene- ja paikallismoottoreita valmistaneen Wickström-veljesten Moottoritehdas Oy:n.

Wickströmin vanhemmat olivat kupariseppämestari Johan Michelsson Wickström (1847–1916) ja Brita-Lisa West. Hän muutti 19-vuotiaana Yhdysvaltoihin ja opiskeli siellä Chicagon North Park Collegessa. Wickström omisti Chicagossa kolme konepaja-alan yritystä, Economy Engine Companyn, Chicago Motor Cycle Coach Companyn ja The Chicago Calorie Engine Companyn vuosina 1898–1906. Hän rakensi vuonna 1898 ensimmäisen Chicagossa valmistetun automobiilin nimeltään Caloric I. Autosta tehtiin parannettu versio Caloric II vuonna 1901. Wickström valmisti Chicagossa kerrostaloissa käytettyjä vesipumppuja, kuumailmakoneita, venemoottoreita ja myös kymmenen automobiilia.

Hänelle myönnettiin Yhdysvalloissa yhdeksän patenttia vuosien 1897–1907 välillä. John Wickstöm palasi Suomeen vuonna 1906 ja perusti yhdessä veljensä Jakob Wickströmin kanssa Vaasan Vaskiluotoon Wickström-veljesten moottoritehdas Oy:n, jonka toimitusjohtajana hän oli vuosina 1906–1959. Wickström sai teollisuusneuvoksen arvonimen vuonna 1936.

Wickströmin konepaja valmisti nelitahtisia vene- ja paikallismoottoreita, joiden polttoaineena oli bensiini tai petrooli. Moottorien tehot vaihtelivat 4–100 hevosvoiman välillä. Wickström valmisti myös dieselmoottoreita vuodesta 1936 alkaen. Wickströmin konepaja valmisti vuosina 1906–1980 kaikkiaan noin 30 000 moottoria. Moottoreita vietiin Ruotsiin, Norjaan, Islantiin, Kanadaan, Jugoslaviaan, Japaniin, Portugaliin, Brasiliaan, Turkkiin sekä sotakorvauksina myös Neuvostoliittoon.

https://fi.wikipedia.org/wiki/John_Wickstr%C3%B6mWickström maamoottorit

Voimansiirto maamoottorilta työkoneelle tai -laitteelle tapahtui hihnavälityksellä. Polttoaineen sytytys tapahtui maamoottorissa yleensä induktiolaitteen, magneeton, hehkuputken tai hehkukuvun voimasta. Maamoottoreissa on suhteellisen heikko teho/paino-suhde, esimerkiksi 5 hevosvoiman moottori painoi noin 300 kg ja 10–15 hevosvoiman moottorit noin 500–1000 kg. Maamoottoreissa oli yleensä avoin metallinen astia jäähdytysvettä varten. Jäähdytysveden kierto toteutettiin useissa tapauksissa mäntäpumpulla ja jäähdytys siten, että lämmin vesi pudotettiin pisaroina ilmasta eli "vesiverhona" jäähdytysvesiastiaan uudelleen. Moottorin lämpötilan säätö tapahtui jäähdytysveden määrää muuttamalla. Lämpötilan arviointi oli koneen käyttäjän eli ”masinistin” vastuulla, koska maamoottoreissa ei ollut lämpötilan mittalaitteita.

Veljekset Wickströmin valmistama maamoottori vuodelta 1934. Jäähdyttävä vesiverho näkyy kuvan takaosassa.

Käyttö Tavallisimmin maamoottoria käytettiin puimakoneen, sirkkelisahan, pärehöylän tai jauhomyllyn voimanlähteenä. Maamoottori ei ollut kiinteästi kiinnitettynä varsinaiseen työkoneeseen tai -laitteeseen ja oli sen vuoksi liikuteltavissa tarvittaessa eri paikkaan, jossa sitä kulloinkin tarvittiin. Maamoottorien tullessa käyttöön 1900-luvun alkupuolella maaseutukylissä yleensä hankittiin yksi tai kaksi moottoria koko kylän yhteiseen käyttöön. Joskus tällaisen hankintaa ja ylläpitoa varten perustettiin erityinen maamoottoriosuuskunta.

Katso lisää Wikipaediasta https://fi.wikipedia.org/wiki/Maamoottori