Welmu porskuttaa jälleen

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pohjalainen 8.10.1998


Hiljaiselon jälkeen nimekkäitä muusikoita

Vaasalaisia ja varsinkin rockpiirejä ihmetyttänyt Vaasan elävän musiikin yhdistyksen, Welmun, vaitonaisuus ja suoranainen tapahtumaköyhyys on ohi.

Organisaatio porskuttaa jälleen, talousvaikeudet on saatu hallintaan ja yhdistyksen varapuheenjohtaja Ilkka Kujansivi on saanut sivaripestin Vaasan kulttuuritoimistoon, jonka puitteissa hän pitää Raastuvankadulla sijaitsevaa yhdistyksen rockpyhättöä auki päivittäin.

Kaupungin musiikkikulttuurissa Club 25:n elinvoimaisuus on tärkeä juttu. Sen merkitys paikkakuntaimagossa on kiistaton. Tämä rankemman musan kiintopiste on saavuttanut rockkeitaana merkittävän aseman. Se on paikka joka ammattilais- ja harrastajapiireissä tunnetaan. Paikka jonka alan kiintotähdetkin tunnustavat erittäin hyväksi keikkamestaksi. - Kyllä meidän pitää pyrkiä tää homma hoitamaan. Rupeehan täl jutulla oleen jo sen verran perinteitäki. Homma on ny vaihteeks taas kondiksessa ja minä olen enää tällainen takapiru. toi Ilkka varapeejiin roolissa hoitaa koko baletin. Ja hyvä niin, että saadaan uutta verta kehiin, puheenjohtaja Max Bäckman toteaa.

mitä siis Welmulla on ohjelmassa? tässähän on nimittäin lipsahtanut pari vuotta, jolloin ei edes jäsenmaksuja ole saatu kerätyksi? Miten pytinki makaa Ilkka? - Keikkaohjelmaa on putkessa helmikuulle asti eli kaikki perjantait ja lauantait on buukattu täyteen. Nyrkkisääntönä: perjantaisin enimmäkseen alaikäisille, lauantaisin yläikäisille. Kannattaa kuitenkin seurata ilmoittelua koska poikkeuksiakin on. - Tämän syksyn kovimpina niminä täytyy mainita Sub-urban Tripe, egotrippi, Laika & The cosmonauts ja Klamydia, että taas tarjontaa tosissaan löytyy. Ja niin, Pellekin (Miljoona) piipahtaa jouluna. - Nykyisin meillä hoitaa sihteerin hommia Aaltosen Meeri ja rahastonhoitajan hommista yrittää selvitä kunnialla Monika nyman ja kun tää konsepti ny pidetään tiukasti kasassa, niin kyllähän tämä tästä. - Ens vuoden hommia on myös jäsenmaksujen keruu, joka on tosiaankin jäänyt väliin, mutta nimenomaan sen johdosta, että välillä ei ole ollut lainkaan varmaa onko yleensä ohjelmistoa jäsenistölle tarjota. - Mutta nyt taas on, Ilkka lopettaa.

--Risto Jalonen