Vasaensis

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Artikkeli on tynkä. Kirjoita tähän artikkeli Vasaensis kokoelmasta.

Vaasasta kirjoitetua Tämä luettelo sisältää Vaasaa käsittelevää tietopuolista kirjallisuutta, ja se on laadittu Vaasan kaupungin 375-vuotisjuhlan kunniaksi. Luettelo on kerätty kahdesta erilaisesta lähteestä: toisaalta erilaisista bibliografioista, toisaalta kortistoista, joihin on luetteloitu kirjastoomme hankitut kirjat. Tästä johtuu, että luettelointi on varsin epäyhtenäistä.

Käytännössä työ on tapahtunut seuraavasti: on poimittu Vaasa ja Vasa hakusanoilla varustetut kortit Vasaensis- sekä käsikirjaston ja lainausosaston kortistoista. Nämä on sitten yhdistetty "Vaasakirjallisuutta-Vasalitteratur"-kortistoon ja koko aineisto on aakkostettu kielen mukaisesti kahtena osana. Itse luettelossa hakusanaksi on otettu teoksen tai artikkelin tekijä aina kun se on ollut mahdollista.

Kirjaston kotiseutukokoelmaan kerätään säilytettäväksi Vaasaa ja maakuntakirjastoaluetta koskevaa aineistoa sekä alueen kirjailijoiden kaunokirjallisia teoksia. Kotiseutukokoelmassa on kirjallisuutta mm. alueen historiasta, kulttuurista, luonnosta, elinkeinoelämästä ja kotiseutuhenkilöistä. Kokoelmassa on n. 10 000 nidettä sekä pienpainatteita, vuosikertomuksia, lehtileikkeitä, musiikkia ja videonauhoja.


http://www.porstuakirjastot.fi/files/296/vaasastaKirjoitettua.html