Vaasalaiset tanssipaikat

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

1950 luvun alkupuolella oli Hietalahden villaan vievän kadun oikealla puolella olevassa metsikössä tanssilava johon jokaiseen tanssiin lunastettiin lippu. Hieman myöhemmin nykyisen tennishallin paikkeilla oli urheiluseurojen yllä pitämä katettu tanssilava. Västervikin tanssilava oli pitkään suosittu, kunnes se järjestyshäiriöiden vuoksi suljettiin.

Kesämaassa oli työväenyhdistysten tanssilava ja Puusaaressa Vaasan Toverien ylläpitämä tanssipaikka. Näihin kuljetukset hoidettiin veneillä jotka lähtivät sisäsatamasta. Talvisia tanssipaikkoja olivat Työväentalo Pitkälläkadulla. Elva Kirjastokadulla, Kotirannan työväentalo, Palosaaren järjestötalo ja työväentalo Varisselänkadulla. Tekninen koulu oli myös suosittu tanssipaikka.

Erityisen suosittu oli Hietalahden katettu tanssilava. Tanssilavan suosikkiyhtyeitä oli Harry Aaltonen ja sisaruspari Tuula ja Paula Karppinen tai Karppanen. Tyttöjen kotipaikkkakuntaa en tiedä, mutta Harry oli vaasalainen. Hänellä oli Karperössä mökki, jolla kävi joka kesä aina kuolemaansa saakka. Harry oli rumpali.

Nyt on kysymys aikuistentanssipaikoista. Koululaistansseista täällä onoma juttunsa, samoin Maximilliansista.