Rock soi Hietasaaressa

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pohjalainen 14.7.1992


Vaasalaista musiikkielämää on siunattu muun muassa melkein kaupungin sydämessä sijaitsevalla Hietasaarella, joka on musiikkifestivaalipaikkana eturivin mesta. Hietasaaren avaraan puistomiljööseen mahtuu porukkaa ja ulkoilmassa rockillakin on parhaat onnistunismahdollisuudet; seinät eivät tule eteen, vaikka desibelejä olisi enemmänkin.

Hietskun lauantaijameissa - vai pitäisikö sanoa tynkäfestareilla - oli kaikki kohdallaan. Jengiä oli paikalla maakuntaa myöten ja auringon porotus takasi sen, että virvokkeet kävivät kaupaksi. Ilmassa oli suuren rogktapahtuman tunnelmaa ja yleisö piti huolen siitä, että tunnelma myös pysyi. Kesä, kylmää juotavaa ja rokkia, tämä pyhä kolminaisuus toteutui eikä väki enempää toivonutkaan.

Saaren keskiosan esityslavan ympäristö oli väkeä täynnä ja näkyipä rantakin olevan taukokäytössä, eli siellä käytiin heittäytymässä pitkäkseen, kun siltä tuntui - ja sitä vartenhan hiekkarannat ovat olemassa, eikö ?

Tällä hetkellä vaasalainen rockkulttuuri elää kiihkeästi ja voi hyvin. Lauantai todisti tyylikkäästi, miten vireää bänditoiminta on. Hienosti onnistunut konsertti panee ajattelemaan, eikö olisi syytä järjestää vastaavanlaisia tapahtumia useamminkin ?

Lavalla mesosi toistakymmentä yhtyettä. Muutamat niistä kuullostivat kyllä häkellyttävästi toisiltaan. Ilman välispiikkauksia niitä ei kyllä olisi erottanut. Selvän pesäeron muihin teki kuitenkin Metuja, jonka osuus oli varsin virittynyt suoritus. Ryhmän keulakuva Kari -Metu- Bonden pääsi lauluosuuksissaan kunnon kähinöihin.

Rock a billy -yhtye Rockin Rautakankies palkitsi yleisön fanatismia lähentelevällä rymistyksellä, joka rytmikiihkossaan hakee paikkakunnalta vertaistaan.

Deep Swamp of Virginia pyrkii sekoittelemaan mystiikkaa soundeihinsa ja ehkäpä komppikitaristi-laulaja Aatun lavahuojunnassa jotain transsiin vivahtavaa onkin.

--Risto Jalonen