Maalahden limppu

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Limpuntekijä
Maalahden limppu paistuu ja paisuu

Jarmo ja Lisbeth Latvasalon omistama Maalahden Limppu Oy kasvattaa myyntiään Ruotsissa. Jo muutaman vuoden ajan on limppua toimitettu Pohjois-Ruotsissa ja Tukholman alueella sijaitseviin kauppoihin. Viime viikon perjantaina Ruotsissa toimiva myyntiagentti allekirjoitti sopimuksen, jonka perusteella maalahtelaiset limput pääsevät Axfood keskusliikkeen valtakunnalliseen jakeluun. Kysymyksessä on merkittävä päänavaus. Axfood on Pohjoismaiden suurimpia pörssinoteerattuja elintarvikealan yrityksiä. Yhtiön tuotemerkkejä ovat mm. Hemköp Axfood Lågpris, Spar, Vivo ja Tempo.

Jarmo Latvasalosta tuli Maalahden Limpun omistaja vuoden 2001 heinäkuussa. Tukholmaan tehtystä messumatkasta tuli elämän käännekohta.


-Olin Tukholmassa messuilla kun tapasin leipomon silloisen omistajan Mirjam Wahlmannin. Siinä tuli kaiken muun puhumisen aikana selväksi, että yritys oli myynnissä. Ostajaehdokkaitakin oli muutama. Lopulta siinä kävi niin, että minusta tuli Maalahden Limpun uusi omistaja, kertaa Latvasalo neljän vuoden takaista Tukholman matkaansa. Kaupat tehtiin heinäkuun 3. päivänä ja seuraavan aamuna aloitimme työtaamulla kello seitsemän. Yrityksessä oli viisi työntekijää. Nyt niitä on seitsemän plusminä. Tunsin tuotteen entuudestaan, koska olin myynyt sitä Ruotsissa messuilla. Tiesinettä tuote on hyvässä kunnossa, mutta markkinointiin pitäisi panostaa.

Axfood on pohjoismaiden suurimpia pörssinoteerattuja elintarvikealan yrityksiä. Yhtiö toimii elintarvikkeiden tukku- sekä jälleenmyynnissä myymäläketjujen kautta. Axfoodin tuotemerkkejä ovat mm. Hemköp, Axfood Lågpris, Spar, Vivo ja Tempo. Yhtiöllä on noin 700 myymälää Ruotsissa, joista 250 yhtiön kokonaan tai osittain omistamia, sekä Suomen Sparin kautta 325 myymälää Suomessa, joista 88 Suomen Sparin kokonaan omistamia. Yhtiöllä on ruotsissa noin 20 prosentin markkinaosuus ja Suomessa noin 10 prosentin markkinaosuus.

Juttu tehty kesällä 2005.