Leif Färdingistä sanottua

Vaasapedia
Versio hetkellä 22. joulukuuta 2014 kello 13.32 – tehnyt Vaasalainen (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Leifistä sanottua'

Onko sinulla henkiläkohtaisia muistoja Leif Färdingistä tai oletko kuulut hänestä anekldootteja. Lisää niitä tänne.


Leif Färding: Kasvojesi valossa: valitut runot 1971-1984

Valitut runot 1971-1984Hippisukupolven runoilijaksi sanottu Leif Färding (1951-1984) ehti liki kolmetoista vuotta kestäneen uransa aikana julkaista neljä kokoelmaa, viides ilmestyi postuumina. Seitsemän vuoden runot (1979) kokosi valikoimaksi runoja siihenastisista kokoelmista. Esikoiskokoelma, Maailmaa minä rakastan (1971), säteili valoisaa energiaa. Viimeisessä kokoelmassa,

Ihan kuin ihminen kuuntelisi (1984), runoilijan on vaikea tavoittaa loittonevaa valoa, vaikka runoilijan kutsumus ja ilmaisupyrkimys ovat luovuttamattomat.Eila Kostamon toimittamaan, Seitsemän vuoden runoja täydentävään valikoimaan on jälkisanat kirjoittanut Antti Nylén.

Risto Jalonen vaasalaisia.info foorumissa

Mulla ku on tää elämän vinoks vääntämä noukka, niin on tullu tahattomaks tavaks toisinaan pyyhkästä sormella tota vinoutunutta nenän kaarta ja tässä toiki on sit dokumentoituna. Kuvahan sinänsä kuvana ei ole hyvä, mutta otettaessa huomioon tilaisuuden dokumentointi arvo, nii tässä mielessä se on paras happeningeissä otettu foto.

Syytä on myös selvittää sellanen faktum, ettei Leif Färding todellakaan ollut mikään undergroundmies. Lefa oli kukkaislapsi ja kaikkien huumekokeilujen myötä pikkusen himmeeks hurahtanut hippi. No, mitäpä tuollakaan väliä. Tärkeintä tapaus Färdingissä on joka tapauksessa se, että jätkä oli pirun hyvä runoilija.

Minä en nyt vain kuitenkaan tahdo ymmärtää sitä, että miksi esimerkiksi tässä toimittamassani Finlandian Virallisessa Undergrounjulkaisussa joku niin kovasti halusi Lefasta undergrounartistin tehdä. Turhaa tohinaa, kun se ei nyt vain Färdingin kohdalla pidä paikkaansa. Underground on jotain aivan muuta kuin mitä Lefan aikaansaannoksista eli elinaikaisista tekemisistä ilmenee.