Lääninvankila

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaasan vankila on 65-paikkainen suljettu laitos. Vankila vastaa alueellaan tutkintavankeuden täytäntöönpanosta (syytepaikkakunta Pohjanmaan, Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueella). Vankilassa pannaan täytäntöön myös vankeusrangaistuksia sekä sakon muuntorangaistuksia. Paikkoja on sekä miehille että naisille. Keskivankiluku vuonna 2005 oli 99. Vankila sijaitsee Vaasan keskustassa, meren rannalla Rantakadulla Vaskiluodon sillan eteläpuolella. Vankilasa on oma myyymälä. Vankilan perusparannus tehtiin 1999-2001. Perusparannuksen laajuus on 5100 k-m2, 6178 brm2 ja 22 414 m3. Rakennuskustannukset olivat noin 28 535 000 markkaa.

Suomi24 keskusteluun

Vaasan lääninvankila oli suljetuista suljetuin vielä 70-80 luvulla. Ainoastaan merisiipi oli kolmosella ja vankeusvangeilla nelosella avo. Ovet oli auki yötä päivää. Hiukan avollakin kiristyi kun muuan Kontio niminen vanki puukotti vanhaa hörhöä Pentti A;ta päähän. Vaasan läänillä sai tyhjentää paljun 6.00-6.30. Jos nukkui yli oli seuraava mahdollisuus tyhjäntää tasan vuorokauden päästä palju.

Tuomioni tuli kaikki alas ja jouduin sijoitusvankilaan. Myöhemmin kävin tapaamassa Kakolasta Vaasaan siirrettyä miestä niin hän myös totesi ensi töikseen; aika paljon ovet kiinni. No, tuo on historiaa ja varmaan olot erilaista. Kuitenkin vielä 80-luvulla vietiin mies 'rautapuvussa' Vaasasta Sörkkaan. Supe

Galleriasta:

Rantahotellin entré on aika näyttävä, mielenkiintoinen yksityiskohta tuo portin yläpuolella oleva ornamentti. Selvänä pidän tuon pentagrammin ja tietysti ympyrä/kehä, mutta loput jäi selvittämättä. Tuo pallo voisi olla maa tai granaattiomena, mutta en saa oikein selvää. Lisää oikeat tiedot ja poista turhat.


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Vaasapediaa laajentamalla artikkelia.
Harkitse myös voisiko tämän mallineen vaihtaa johonkin kuvaavammista tynkämallineista.