Kuvien lisääminen Vaasapediaan

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ohje kuvien lisäämiseen Vaasapediaan

Jokaisessa artikkelissa olisi hyvä olla ainakin yksi kuva. Wikipediassa / Vaasapediassa käytössä olevat kuvat on tallennettu sen omaan tai Wikimedia Commonsin tiedostokantaan, jossa olevien kuvien hakeminen ja liittäminen artikkeliin on yksinkertaista. Ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät voivat tallentaa tiedostokantoihin lisää kuvia. Mene aluksi Lisää tiedosto -sivulle ja hae tallennettava tiedosto Selaa...-painikkeella.

Täytä kuvauskentät mahdollisimman tarkasti ja valitse valikosta kuvalle sopiva lisenssi. Jos et lisää vaadittuja tietoja lisenssistä, kuvan lähteestä ja teoksen tekijästä muutamassa päivässä, se poistetaan.

Mahdolliset varoitukset koskien kuvaa laitetaan keskustelusivullesi Commonsissa, joten asetus, jolla pyydetään sähköpostia muutoksista keskustelusivulla, voi olla hyödyllinen.

Kuvan lisääminen onnistuu klikkaamalla suomenkielisessä Wikipediassa sivun vasemmassa laidassa olevasta valikosta Työkalut-otsikon alta löytyvää linkkiä Tallenna tiedosto. Kirjoita yhteenvetoon suomeksi tietoa kuvan tekijänoikeudesta ja siitä, mitä se esittää.

Anna ennen tallennusta kuvalle mielellään vielä kuvaava nimi. Kirjoita kuvauksista mahdollisimman laajat. Tämä maksimoi hakuominaisuudet muille käyttäjille, jotta kuva voidaan myöhemmin liittää muihin tarpeellisiin artikkeleihin. Merkitse myös tallentamasi kuva tarkkailulistallesi, jotta saat tiedon, jos siihen tehdään muokkauksia.

Tämän jälkeen talleta kuva ja siirry kansioon, mihin haluat liittää kuvan. Tässä yksinkaertainen koodi, jota voit muutaa tekstin osalta. Kaikki koodin merkit ovat välttämättömiä bold- ja kursiivia lukuun ottmatta.

Tiedosto:KUVAN nimi.jpg
'Tähän tulee puolilihavalla ja kursiivilla kuvatekstisi, joka voi olla jopa muutaman lauseen mittainen.Linkistä lisää tietoa:

  • [https/fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Kuvien_lis%C3%A4%C3%A4minen Kuvan lisääminen Wikipediaan /Vaasapaediaan]